Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Sigara Bırakma Klubümüz > Sigara ve Sağlığnıza Etkileri > Sigara ve Sağlığınıza Genel Etkileri

Uyarılar

sigarayla savaşanlar derneğinin 19 mayıs çalışmalarına tam destek haydi

Sigara ve Sağlığnıza Etkileri ve Sigara ve Sağlığınıza Genel Etkileri sigarayla savaşanlar derneğinin 19 mayıs çalışmalarına tam destek haydi Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Türkiye Sigarayla Savaş Derneği Genel Başkanı Dr. Mustafa Aydın, 19 Mayıs 2008 Tarihinde Yürürlüğe Girecek Olan Tütün Kontrol Kanunu'nun Bugüne Kadar Dünyada Kabul Edilen En İleri Yasa Olduğunu Söyledi. Sigarada 'mahalle baskısı' etkili olacak Sigarayla Savaşanlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sigara ve Sağlığınıza Genel Etkileri telkin cd indir izle İstanbul Sigara ve Sağlığınıza Genel Etkileri nerededir kimdir Sigara ve Sağlığınıza Genel Etkileri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sigara ve Sağlığınıza Genel Etkileri hipnoz Sigara ve Sağlığınıza Genel Etkileri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sigara ve Sağlığınıza Genel Etkileri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sigara ve Sağlığınıza Genel Etkileri kuantum düşünce kitap haberi

sigarayla savaşanlar derneğinin 19 mayıs çalışmalarına tam destek haydi

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08-05-2008, 01:31 PM   #1 (permalink)
Yüzbaşı
 
nurhanza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Nov 2006
Bulunduğu yer: tekirdağ,Çerkezköy
Mesajlar: 662
Tesekkür: 29
269 Mesajinıza toplam 773 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
nurhanza has a spectacular aura aboutnurhanza has a spectacular aura aboutnurhanza has a spectacular aura about
Standart sigarayla savaşanlar derneğinin 19 mayıs çalışmalarına tam destek haydi

Türkiye Sigarayla Savaş Derneği Genel Başkanı Dr. Mustafa Aydın, 19 Mayıs 2008 Tarihinde Yürürlüğe Girecek Olan Tütün Kontrol Kanunu'nun Bugüne Kadar Dünyada Kabul Edilen En İleri Yasa Olduğunu Söyledi.
Sigarada 'mahalle baskısı' etkili olacak
Sigarayla Savaşanlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ubeyd Korbey, 19 Mayıs'ta devlet daireleri, bankalar ve şirketlerde başlayacak sigara yasağının mahalle baskısını beraberinde getireceğini belirterek, "İş yeri önüne sigara için çıkan kişi zamanla bunun 'utanç verici' olduğunu düşünmeye başlayacak" dedi.

Sigarayla Savaşanlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ubeyd Korbey, 1 Ocak 2008'de devlet dairelerinde sigara yasağının başladığı Fransa'da bir ayda yaklaşık 160 bin kişinin sigarayı bıraktığını öğrendiklerini söyledi. Korbey, dünyada her yıl milyonlarca kişinin ölümüne ve kanser gibi ciddi hastalıklara yakalanmasına yol açan sigaraya karşı dünyanın birçok ülkesinde bazı yasaklarla mücadele yapıldığını söyledi.
Özellikle son yıllarda bu mücadelenin yaygınlaştığını ve buna paralel olarak sigarayı bırakanların sayısının arttığını vurgulayan Korbey, ''1 Ocak 2008'de devlet dairelerinde sigara yasağının başladığı Fransa'da bir ayda yaklaşık 160 bin kişinin sigarayı bıraktığını öğrendik. Bu çok ciddi bir rakam'' dedi.
Fransa'da bu kadar büyük başarı sağlanmasının, yasağın kış aylarında başlamasından kaynaklandığını dile getiren Korbey, şunları kaydetti:
''Türkiye'de benzer uygulama 19 Mayıs 2008'de başlayacak. Devlet dairelerinde sigara odaları olmayacak. Sigara içecek kişi çalıştığı iş yerinin önüne çıkacak. Bizde bu uygulamanın Mayısta başlaması Fransa'ya göre daha yumuşak etki yapacak. Çünkü hava sıcaklığı tiryakilerin dışarı çıkması konusunda olumsuzluk yaratacak düzeyde olmayacak. Bizde bir ayda 160 bin kişinin sigarayı bırakması çok zor. Ben Temmuz 2009'da kahvehanelerde başlayacak yasaklardan sonra önemli ölçüde olumlu sonuç alacağımıza inanıyorum.''

-SİGARADA MAHALLE BASKISI ETKİLİ OLACAK-

19 Mayısta başlayacak yasak konusunda devlet daireleri, bankalar ve şirketlerin bugünden hazırlıklara başladığını vurgulayan Korbey, kimsenin büyük miktarlarda ceza ödemek istemediğini bildirdi.
Kamu kurumları, bankalar ve özel şirketlerden sigara bırakma konusunda kendilerinden destek istediğini belirten Korbey, şöyle devam etti:
''Ben tiryakilerin beyninin yıkanmış olduğunu düşünüyorum. Tiryakiler 'ben sigarasız yapamam' düşüncesiyle ön yargılı yaklaşıp bırakamıyorlar. Öncelikle bunun aşılması gerekiyor. Yasaklar başladığında mahalle baskısı da etkili olacak. İş yeri önüne sigara için çıkan kişi zamanla bunun 'utanç verici' olduğunu düşünmeye başlayacak. Çevresinde herkesin kendisine baktığını, kötü ve utanç verici bir şey yaptığını düşünecek. Kendini toplumdan dışlanmış gibi görmeye başlayacak. Bu etkiler tiryakiyi sigaradan uzaklaştıracak.''
Korbey, yasağın başlamasıyla sigaranın kamuda ve özel şirketlerde ciddi anlamda iş gücü kaybına da yol açacağını, bunun zamanla sorun oluşturacağını söyledi.
Çalışan bir tiryakinin mesai saatlerinde 5 kez sigara için iş yerinin önüne çıkmasının, günde 1,5-2 saat iş kaybı anlamına geleceğini vurgulayarak, ''Bu kaybı hiçbir yönetici istemez. Hiçbir yönetici, dışarda sigara içsin diye çalışanına ücret ödemez. Bu konuda tiryakinin mutlaka önlem alması istenecek. Ya sigarayı ya da işi bırakacak. Biz kurumlardan ve şirketlerden bunları göz önünde bulundurmalarını istiyoruz'' diye konuştu.




 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

__________________
Neoglance Derneği -nurhanza
nurhanza isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-05-2008, 01:32 PM   #2 (permalink)
Yüzbaşı
 
nurhanza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Nov 2006
Bulunduğu yer: tekirdağ,Çerkezköy
Mesajlar: 662
Tesekkür: 29
269 Mesajinıza toplam 773 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
nurhanza has a spectacular aura aboutnurhanza has a spectacular aura aboutnurhanza has a spectacular aura about
Standart Ynt: sigarayla savaşanlar derneğinin 19 mayıs çalışmalarına tam destek haydi

Sigaraya 8 saniyede bir kurban
Yazı boyutunu büyütmek için
Sigarayla Savaşanlar Vakfı ve Sigarayla Savaşanlar Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği konferansta konuşan Sema Güral, sigaranın içen kadar içmeyen üzerinde de etkisinin olduğunu hatırlatarak, sigara içmeyenlere de büyük sorumluluk düştüğünü vurguladı.


Sigara kaynaklı ölümlerin her yıl arttığını ve herkese sorumluluk düştüğünü belirten Sema Güral, çocukların yüzde 75'nin sigara içilen ortamlarda yetiştiğini söyledi.


Nafi Güral Fen Lisesi Konferans Salonu'nda öğrencilere hitap eden Sema Güral, sigaranın en çok kalp-damar rahatsızlıkları ve kansere neden olduğunu kaydederek, "Her sekiz saniyede 1 kişiyi sigaraya kurban etmek çok acıdır."dedi.


Sigaranın içinde binlerce zehir olduğunun bilinmesine rağmen insanların sigara içmeye devam ettiklerini vurgulayan Sema Güral, "Bir uçak düştüğünde hepimiz üzülüyoruz. En son Isparta'da bir uçak düştü, ölenlere ağladık. Orada 70 küsur insanımız kaybettik. Oysa her gün bir uçak dolusu insan sigaradan ölüyor, farkında değiliz." şeklinde konuştu.


"Sigarayla Savaşanlar" ifadesinin bazılarınca yadırgandığı söyleyen Sema Güral, "Evet, bu sigarayla gerçekten bir savaştır. Ancak insanlarla değil, sigaranın insana ve topluma verdiği zararlarıyladır." dedi.


Öte yandan sigara yasağı 19 Mayıs'ta başlıyor. Yeni yasaya göre 19 Mayıs'ta, tüm kamu hizmet binaları, koridorları dahil olmak üzere her türlü eğitim, sağlık, ticaret, sosyal, kültürel, spor ve eğlence yerlerinin kapalı alanlarında sigara içilemeyecek. Sadece kahvehane, lokanta ve kafetaryalar için yasak 2009 Temmuz'da yürürlüğü girecek.


Kamu kurum ve kuruluşlarında da sigara yasağıyla ilgili toplantı üstüne toplantı yapılırken, en son okul müdürleri katıldıkları toplantıda, sigara yasağıyla ilgili bilgilendirildi.


__________________
Neoglance Derneği -nurhanza
nurhanza isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-05-2008, 01:33 PM   #3 (permalink)
Yüzbaşı
 
nurhanza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Nov 2006
Bulunduğu yer: tekirdağ,Çerkezköy
Mesajlar: 662
Tesekkür: 29
269 Mesajinıza toplam 773 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
nurhanza has a spectacular aura aboutnurhanza has a spectacular aura aboutnurhanza has a spectacular aura about
Standart Ynt: sigarayla savaşanlar derneğinin 19 mayıs çalışmalarına tam destek haydi

Dünya Sigara Bırakma Günü... -Sigarayla Savaşanlar Derneği Genel Başkanı Aydın: - "Türkiye'de Sigaraya Başlama Yaşı 11 ve Bu Giderek Aşağıya Çekilmeye Çalışılıyor"

Sigarayla Savaşanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Aydın, Türkiye'de Sigaraya Başlama Yaşının 11 Olduğunu Belirterek, Bunun da Giderek Aşağıya Çekilmeye Çalışıldığını İleri Sürdü.


Sigarayla Savaşanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Aydın, Türkiye'de sigaraya başlama yaşının 11 olduğunu belirterek, bunun da giderek aşağıya çekilmeye çalışıldığını ileri sürdü.
Dünya Sigara Bırakma Günü kapsamında Taksim'deki The Green Park Otel'de bazı sanatçıların da katılımıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Aydın, insanların bugüne kadar hep ''Sigara sağlığa zararlıdır'' ifadesiyle kandırıldıklarını ifade etti.


Aydın, gençlerin de sadece zararlı olduğunu düşünerek sigaraya başladıklarını savunarak, Türkiye'de 23 milyon civarında insanın sigara içicisi olduğunu söyledi.

Mustafa Aydın, ''Sigara sağlığa zararlı değildir. Çünkü 'sigara eşittir ölüm'dür'' dedi.

Türkiye'de her yıl 114 bin insanın sigaraya bağlı hastalıklar yüzünden hayatını kaybettiğini kaydeden Aydın, bu sayının Kütahya, Ordu ve Giresun'un nüfuslarına eşit olduğunu dile getirdi.

İnsanda bulunan ''P53 geninin'' kansere karşı koruyucu bir gen olduğunu, ancak sigara içen kişilerde bu genin işlemez hale geldiğini anlatan Aydın, sigara içen bir kişinin çocuğunun kansere yakalanma riskinin diğer çocuklara oranla daha yüksek olduğuna dikkati çekti.

Aydın, sigaraya başlama yaşı konusuna değinerek, ''Türkiye'de sigaraya başlama yaşı 11 ve bu giderek aşağıya çekilmeye çalışılıyor'' diye konuştu.

Türkiye'deki orman yangınlarının yüzde 50'sinin sigara içicilerinin bilinçsizlik sonucu izmaritlerini gelişigüzel atmalarından kaynaklandığını belirten Aydın, ayrıca her yıl 3 milyon ağacın sigara kağıdı ve kartonu olarak kullanılmak üzere kesildiğini söyledi.

Aydın, Türkiye'de her yıl 10 milyar doların sigaraya harcandığını, 5 milyar doların da sigara içenlerin tedavisinde kullanıldığını kaydederek, sigaranın her yıl ülke ekonomisine 15 milyar dolar gibi çok ağır bir yük getirdiğini vurguladı.


-SİGARAYI BIRAKMAK ZOR DEĞİL-


Sigarayla Savaşanlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ubeyd Korbey de ''sigarayı bırakmak zordur'' ifadesinin yanlış olduğunu belirterek, ''Sigarayı bırakmak zor değildir. Sigarayı bırakmayı bilmeyen vardır. Sigara içen önce kendisi isteyecek, karar verecek. Başaramıyorsa biz kendisine her türlü desteği vermeye ve yardımcı olmaya hazırız. Bizi mutlaka arasınlar'' dedi.

Sanatçı Yılmaz Morgül de sanatçıların konserlerinde veya sanat aktivitelerinde ellerinde sigara ile poz vermelerinin çok yanlış olduğunu dile getirerek, sanatçıların sokakta dahi sigara içerken görülmemeleri gerektiğini söyledi.

Manken Ece Gürsel de bir dönem 2 ay boyunca sigara içtiğini ifade ederek, ''Sigara derde derman oluyor diye başladım ama derde derman olmadığını gördüm. Ayrıca cilde ne kadar zarar verdiğini bizzat yaşadım. 2 ay sonra da sigarayı bıraktım'' diye konuştu.

Manken İpek Tanrıyar da sigaraya ortaokulda başladığını ve 9 yıl içtiğini anlatarak, ''Bir gün sigaranın üzerinde 'Sigara öldürür' yazısını gördüm ve paketi fırlattım. Kendi mezarımı, kefenimi, üzerime toprak atıldığını yani gömüldüğümü hayal ettim. Bunları hayal edince sigaradan nefret ettim. Sigara iradeyle bırakılır'' dedi.

Selçuk Alagöz de insanları uyarmak ve çocukların sağlıklı nefes almalarını sağlamak istediklerine işaret ederek, ''Dini kurallara göre insanlar domuz eti yemiyor, alkol almıyor. Peki niye sigara içiyor? Dinimizde insanın vücuduna zarar verici bir şey yapması günah. Sigara da bunlardan biri'' diye konuştu.

Basın toplantısına sanatçılar Bora Ayanoğlu, Murat Göğebakan, Burhan Şeşen, Zeliha Sunal da katıldı.

Sanatçı Bora Gencer'in, üzerinde sigaranın zararlarını gösteren bir tişörtle geldiği görüldü.

Basın toplantısına katılanlar, büyük boy sigara maketi ile basına poz verdi. Bazılarının ise ellerindeki sigaraları yerlere atarak, ayakkabıları ile ezmeleri dikkat çekti.

__________________
Neoglance Derneği -nurhanza
nurhanza isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


sigarayla savaşanlar derneğinin 19 mayıs çalışmalarına tam destek haydi

Sigara ve Sağlığnıza Etkileri ve Sigara ve Sağlığınıza Genel Etkileri sigarayla savaşanlar derneğinin 19 mayıs çalışmalarına tam destek haydi Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Türkiye Sigarayla Savaş Derneği Genel Başkanı Dr. Mustafa Aydın, 19 Mayıs 2008 Tarihinde Yürürlüğe Girecek Olan Tütün Kontrol Kanunu'nun Bugüne Kadar Dünyada Kabul Edilen En İleri Yasa Olduğunu Söyledi. Sigarada 'mahalle baskısı' etkili olacak Sigarayla Savaşanlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sigara ve Sağlığınıza Genel Etkileri telkin cd indir izle İstanbul Sigara ve Sağlığınıza Genel Etkileri nerededir kimdir Sigara ve Sağlığınıza Genel Etkileri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sigara ve Sağlığınıza Genel Etkileri hipnoz Sigara ve Sağlığınıza Genel Etkileri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sigara ve Sağlığınıza Genel Etkileri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sigara ve Sağlığınıza Genel Etkileri kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.