Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=55)
-   -   Basit Ama Etkili Bir Egzersiz ! (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=5858)

rolex 12-04-2008 11:55 PM

Basit Ama Etkili Bir Egzersiz !
 
Değerli Site Üyeleri:

Site oldukça faydalı, bir o kadar da başarılı bir site. Ritmotrans ile yapılmış mp3'ler, günlükler, makaleler ve daha bir çok paylaşım. Herkesin kendisiyle ilgili faydalanacağı bir çok türden yazılar var. İnceleyebildiğim kadarıyla üyeler bir şeyler paylaşıp kendini geliştirebilme heyecanı ve beklentisi içerisinde. Benim de bir katkımın olması düşüncesiyle bir egzersiz önereceğim. Bu egzersiz teknik bir egzersiz, veya başka bir kitapta yer alan bir yöntem değildir. Ama benim yıllardır uyguladığım, yaşam biçimi haline getirdiğim bir çok arkadaşımın ve uygulayanların başarıya ulaştığı bir tavsiyedir. Ayrıca oldukça da basittir.

Günlük hayatta bir çok problemlerle karşılaşıyor ve bu problemlerin içinde boğuluyoruz çoğu zaman. Her biri birbirinden de karmaşık, biz farkında olmasak da kalıcı etkiler bırakan sorunlarla boğuşup duruyoruz. Halbuki, Bütünün İhtişamından Uzaklaşıp, Noktanın Karanlığında Boğuluyoruz!! Kafamızda belirlediğimiz standart yaşam tarzı ve isteklerimizin dışında olaylar yaşadığımızda, bu nasıl olur ben şunu istemiştim, şöyle olmalıydı tarzından düşüncelere girerek stres tohumlarını ekiyor ve kısa bir süre içinde kendimizi tarifi mümkün olmayan Duygu ve Düşünce bozukluklarının içinde buluyoruz. Sonrasında ise kadere isyan, insanlara öfke, kendinden nefret etme gibi saplantılara bağlanıp kalıyoruz. Kendimizi bu durumdan çıkarmak içinde oldukça çaba sarf ediyoruz. Halbuki olaylara bakış tarzımızı değiştirip hayatı olduğu gibi yaşayabilsek bunların hiçbirisi olmayacaktır.

Şimdi geçmişe takılıp kalma zamanı değil, şu anı yaşayıp geleceğimizi şekillendirme zamanıdır. Zararın neresinden dönülürse kardır. Herkes problemler yaşar. Önemli olan problem yaşamak değildir. Sonrasıdır. Ya da o an yapacaklarımızdır. Mutluluk, hayatın istediğimiz şekilde gelişmesi değildir. Bizim yaşam nedenimizdir. Yani biz her ne yaşarsak yaşayalım, mutlu olmak için yaşamayı seçmeliyiz. Mutlu olmak için şartların gelişmesini beklemek yerine, şartlardan mutlu olmayı benimsemeliyiz. Peki bu nasıl olacak? Söylemesi kolay. Sen benim yerimde olsan neler hissederdin? Bunlar senin başına geldi mi de konuşuyorsun gibi düşünceler gelecektir hemen aklınıza. Gayet normal. Çünkü yaşanan sıkıntılar hemen hatırlanacak ve o duygu yoğunluğu tekrar süzgecinizden geçerek o kısırdöngüye girilecektir.

Sabah kalktığımızda aklımıza düşünceler akın edecektir. Bu düşünceler geceden kalma, dün yaşanan olaylar, yaptığımız tartışmalar vs. İş burada başlıyor. O düşüncelerin kafanıza doluşmasına izin verin. Ama kesinlikle hiç birinin üzerinde durmayın. Onlar bekleyip sizin yorum yapmanızı başka düşünceler kervanına katılmanızı bekleyecektir. Siz yanıt vermeyin. Bırakın onlar dolaşsın kafanızda. Bekleyip bekleyip gideceklerdir. Bu düşünce yoğunluğunu tekrar geldikleri yere gönderdikten sonra, lavaboya gidin ve yüzünüzü yıkayın. Aama her zamankinden farklı olarak. Birkez, iki kez değil en az 5 ila 10 kez arası yüznüzü yıkayın. Aynaya 30 sn. kadar bakın. Ama bu bakışta farklı olmalıdır. Aynadaki kişiye değil, onun gözlerinin içine bakın. Dikkatle bakın. Orada ne görüyorsunuz. Üzgün, gergin, stresli, panikleyen birini mi yoksa mutlu, huzurlu, kendine güvenen ve aynadaki kişiyle çok iyi arkadaşlık kuran birni mi. Büyük ihtimalle ilk söylediğimiz kişiyi göreceksiniz. Bunu fark ettiğinizde bunun üzerinde durmayın. 30 sn boyunca gözlerinizin içine bakın. Ama bu süre içinde en ufak bir olumsuz düşünce kafanızdan geçtiğinde, bu bakışı tekrar baştan alın ve tekrar 30 sn kadar gözlerinizin içine bakın. Pozitif olduğunuz bakışlarla bakın. Pozitif şeyler düşünün ve olumsuz düşünceye bu süre içinde yer vermeyin. Verirseniz tekrar başlamanız gerekecektir. Gözlerinizin içinde parlayan o enerji ışığını iyice farkedin. Bu pozitifliği aynadaki gözlerinizin içine yüklediğinizi onaylayıp kahvaltıya oturmadan, balkondan pencereden mutlaka temiz havayı ciğerlerinize doldurun. Sonra Alabildiğiniz kadar derin nefes alın ve kahvaltınızı yapın.

Sabahın enerjisini içinizde hissederek güne başlayın. Bundan sonrası basit. Gün içerisinde ne yaşarsanız yaşayın olumsuz bir kelime asla kullanmayın. Olumsuzluğu andıracak kelimeler dahi kullanmayın. Pozitiflik orucu tutun. Biraz zor olabilir ilk gün için ama ilk gün bunu başarırsanız diğer günler çok daha kolay olacaktır. İlişki kurduğunuz insanarla güleryüzle konuşun ve bunun farkında olun. İçinizde bir sıcaklık olduğunu hissedeceksiniz. Aklınıza daha önceki olumsuz duygu ve düşünceler mutlaka gelecektir. Asla kabul etmeyin ve o an hemen başka bir şeye, başka bir yere odaklanın ve odaklandığınız şeyin üzerinde düşünceler üretin. Örneğin bir kaleme bakın ve onun nasıl yapıldığını düşünün, veya o an yanınızda ne varsa ona odaklanıp onun oluşumu veya görevi ile ilgili fikirler üretin. Bu sizi olumsuz düşüncelerden uzaklaştırıp rahatlatacaktır. Kendi kendinize gün içerisinde olumlu telkinlerde bulunmayı asla ihmal etmeyin. Bunun bir gereklilik ve yapmanız gerekn bir sorumluluk olduğu bilincine varın. Gün içinde en az 5 kez kendinizle ilgili olumlu, içsel ve sesli telkinlerde bulunun. Bu değişikliğe beyin itiraz edecektir. Eskiyi isteyecektir. Kesinlikle kabul etmeyin. Bu durumun yoğun olduğu zamanlarda veya kötü olduğunuzu hissettiğinizde hemen yer değiştirin. Yani başka bir yere gidin, hava alın, diğer odaya gidin veya lavaboya gidip yüzünüzü yıkayın. Bu şekilde bir hafta bu egzersize kararlılıkla devam edin. Bu egzersizi başaramadığınız zamanlar olabilir bunların üzerinde durmayın ve düşünmeyin. Siz yolunuza devam edin. Yarı yolda bırakmayın. 7 gün sonunda olaylara bakış açınızın değiştiğini, içsel enerjinizi, hayatın farklı yönlerini, yaşadığınız olayların aslında sıradan olaylar olduğunu ve sizi etkilemediğini göreceksiniz.

Pozitif bir insan olacağınız için de pozitif şeyleri çekmeye başlayacaksıınız. Etrafa yaydığımız bu olumlu enerji bize kat kat fazlasıyla geri dönecektir. Daha önce yaşadığınız olumsuz duygu ve düşünceler zinciri yerini tersine bırakacak ve hayatınız tersine dönmeye başlayacaktır. Yani ortaya daha rahat ve mutlu bir yaşam tarzı çıkacaktır. Unutmayın, mutlu olmak demek hayatın istediğimiz şekilde gelişmesi demek değildir.

Bu basit egzersizi uygulayan site dostları, bunları burada paylaşırlarsa sevinirim.

Mutluluk ve Başarı Dileklerimle.

akka 15-04-2008 08:31 PM

Ynt: Basit Ama Etkili Bir Egzersiz !
 
Bence en zor egzersizlerden birisi bu.. çünkü ister istemez olumsuz düşünceler oluşuyor ve biz onları kafamızdan atamıyoruz.. bunu yapsak zaten bişey kalmayacak.. paylaşım için teşekürler

asi_mavi2 05-05-2009 02:44 AM

Cevap: Basit Ama Etkili Bir Egzersiz !
 
en kısa sürede başlamayı istiyorum teşekkürler

gülpor 05-05-2009 08:14 AM

Cevap: Basit Ama Etkili Bir Egzersiz !
 
rolex slm,paylaşım için teşekkürler,tavsiye ettiğin egzersiz zor gibi gözüksede,uygulanmayacak kadar değil,ben sigarayı senin dediğin bu yöntemle bıraktım,zihnimize her saniye okadar olumsuz düşünce geliyoki,bunu engelleyemiyoruz,fakat yapacağımız, olumsuz düşüncelere bir anlam yüklemeyip,geldikleri gibi gitmelerine izin vermek...senin 7 gün uygulamanı deniycem,hoşçakal...

nevresim 05-05-2009 10:28 AM

Cevap: Basit Ama Etkili Bir Egzersiz !
 
şimdi zamanım yok ama okuyucam bu yazıyı teşekkürler.

Siyahça 05-05-2009 08:24 PM

Cevap: Basit Ama Etkili Bir Egzersiz !
 
işe yarar görünüyor, ama önce yüzümde renk değişimi yapacağı kesin...sevincli

teşekkürler arkadaşım...

Water_Nymph 05-05-2009 10:39 PM

Cevap: Basit Ama Etkili Bir Egzersiz !
 
bu konuda biri bana yardım edebilir mi ? olumsuz düşünceleri izlemek diyosunuz ya ben çogu zaman olumsuz düşünüyor oldgumun bile farkına varamıyorum. olumsuz düşünmeyi beyin otomatige almıs gün boyu aklımdan bir sürü olumsuz şey geçirdigimin farkına aksamları yasadıgım günü birkez daha düşününce varıyorum heran düşüncelerimin hakimi degilim yani bu çok kötü bişey oncelikle bunu degiştirmeliyim ama bir türlü olmuyor düşüncelerime sahip çıkamıyorum bi türlü 4897

Belgin ∞ 05-05-2009 10:57 PM

Cevap: Basit Ama Etkili Bir Egzersiz !
 
Alıntı:

Water_Nymph Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 461594)
bu konuda biri bana yardım edebilir mi ? olumsuz düşünceleri izlemek diyosunuz ya ben çogu zaman olumsuz düşünüyor oldgumun bile farkına varamıyorum. olumsuz düşünmeyi beyin otomatige almıs gün boyu aklımdan bir sürü olumsuz şey geçirdigimin farkına aksamları yasadıgım günü birkez daha düşününce varıyorum heran düşüncelerimin hakimi degilim yani bu çok kötü bişey oncelikle bunu degiştirmeliyim ama bir türlü olmuyor düşüncelerime sahip çıkamıyorum bi türlü 4897


Farkındalık alarmı kurun. Telefonunuzun alarmını 1 saat arayla kurun, her çalışında bakın bakalım ne düşünürken yakaladınız kendinizi. Bunu değiştirmek için olumlama yazabilir, yada şükür listenize birkaç madde daha ekleyebilirsiniz.

Water_Nymph 05-05-2009 11:14 PM

Cevap: Basit Ama Etkili Bir Egzersiz !
 
çok teşekkürler bunu deneyecegim :)

dragon41 07-05-2009 03:19 PM

Cevap: Basit Ama Etkili Bir Egzersiz !
 
bence hic bir sey zor degildir bende yapabilirim

selim1968 15-06-2009 10:24 AM

Cevap: Basit Ama Etkili Bir Egzersiz !
 
merhaba
yazilanlar ilgimi cekti mutlaka deneyecegim

tesekkürler

sevgiyle kalin

newlife1968 19-06-2009 12:51 PM

Cevap: Basit Ama Etkili Bir Egzersiz !
 
sayın redfolwers bu scifi com da bulunan film ne amaçlı acaba. şu sürekli açılan pencereler. sanki hipnoz gibi. bir faydası varmı.

saime1 19-06-2009 01:25 PM

Cevap: Basit Ama Etkili Bir Egzersiz !
 
farkındalık alarmı çok etkili olur diyorum deneyeceğim teşekkürler

saman 19-06-2009 02:12 PM

Cevap: Basit Ama Etkili Bir Egzersiz !
 
Alıntı:

newlife1968 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 467427)
sayın redfolwers bu scifi com da bulunan film ne amaçlı acaba. şu sürekli açılan pencereler. sanki hipnoz gibi. bir faydası varmı.

bunu bende merak ediyorum,, ne yönde faydalanabiliriz,redflowerstender45
teşekkür ederim
sam; :)

Belgin ∞ 20-06-2009 01:53 PM

Cevap: Basit Ama Etkili Bir Egzersiz !
 
Ben bu videoyu çok sevdiğim için imzama koymak istedim. Suzzy'cim yollamıştı bana izle seversin diye. Sanki bir yaşam yolculuğu gibi geliyor bana, ingilizcem çok kuvvetli olmadığı için söylenenleri tercüme edemiyorum. Ama kendi bakış açımla şunu söyleyebilirim ki, izlediğim zaman imzamdaki söz gibi Öz'den Öz'e yapılan bir yolculuk gibi geliyor bana, hayatımdaki geçişler gibi.

Bazen başa dönmenin de bir hazzı olabileceğini, geçtiğin yerleri de hayatına katmanın verdiği duyguyu, bazen eşsiz güzellikteki bir manzarayı izlerken dalıp giderken ayrıntıları görmediğimizi, göremediğimizi, ama aslında o manzaraya neden olan şeyin o ayrıntılarda yattığını anlatıyor sanki.

Hayata tek bir noktadan baktığın zaman gördüğün şeyler sadece görmek istediklerindir. Bu video bana tek noktaya bakmamayı anlatıyor.

Sizlere neler anlatıyor?

sanskrit 21-06-2009 09:35 PM

Cevap: Basit Ama Etkili Bir Egzersiz !
 
bu yardım için size çok teşekkür ediyorum bunu denemeye oldukça hevesliyim hatta birçok açıdan alışkanlıklarımdan vezgeçmek için de hayatımın geneline yayabilrim diye düşünüyorum ama 1 hafata sadece yönlendirmenizi uygulamayı deneyeceğim

aquariel 21-06-2009 09:53 PM

Cevap: Basit Ama Etkili Bir Egzersiz !
 
Annem hep olumlu dusunen bir insandir. Universiteyi kazandigim zaman "bana bir soz ver. Hergun 10 kisiye gunaydin, nasilsiniz diyeceksin" demisti. Bana cok sacma gelmisti ama bir yilin sonunda sadece gunaydin demekle kalmadim. Yolu temizleyen belediye iscisine kolay gelsin, yemekhanede yemegi begendigim zaman asciya seslenip ellerinize saglik, isimi yapan yazi islerinde gorevli sekretere cok tsk ederim demek bana daha pozitif bir yasam sagladi. Bana cevaben "bu benim gorevim" diyenlere de "evet ama o kadar iyi ve severek yapiyorsunuz ki isinizi, kendimi iyi hissediyorum" derdim.
Esim benim tam tersim bir yapiya sahip. Evlendigimden beri bu sihirli sozcukleri kullanmiyorum ve suratim hep asik. Cunku duygularima olumlu bir donus yok. Ama yarin tum gunumu olumlu dusunmeye calisarak gecirecegim.

saman 21-06-2009 10:06 PM

Cevap: Basit Ama Etkili Bir Egzersiz !
 
ben aslında derinlik diye birşeyin olmadığını deneyimledim, içiçe açılan pencerelere baktıkça,, aslında herşey gözünün önünde ve ucubucağı yok, nereye bakmak istersen oradasın.. bunun gibi sanki ne biliyim..öyle hissettim ben.

bizde öğreneceğiz diye herşeyi sorar olduk, kusura bakmayın valla herşeyi açıklatmak zorunda bırakıyoruz sizleri,, eksik olmayın sevgili redflowers,,:=)

teşekkür ederim
sam

illknur 08-07-2009 12:09 AM

Cevap: Basit Ama Etkili Bir Egzersiz !
 
zor görünüyor ama denemeye değer..

zivzy 14-07-2009 10:26 AM

Cevap: Basit Ama Etkili Bir Egzersiz !
 
Etkili bir yöntem.. Teşekkürler tavsiyeniz için.

gurbetci 15-07-2009 01:33 AM

Cevap: Basit Ama Etkili Bir Egzersiz !
 
bunu denemeye calisacagim umarim basaririm.
Esim cok pozitif bir insan ama onun bu halleri beni daha daha da sinirlendiriyor cunku cok rahat oldugunu dusunuyorum.
Ben de mukemmelliyetci bir insanim bu yuzden cok catisiyoruz. Ornegin bana bir gun once yapacagini soyledigi bir seyi ertesi gunu yapmiyor ve mutlaka bir bahanesi oluyor ve sadece bu olay bile benim tum gun mutsuz olmama yetiyor. Ve isten geldigim zaman yalniz ve sessiz dinlenmek istiyorum o ise surekli temas halinde surekli konusur ve bu da beni ondan daha cok uzaklastiriyo. Aslinda mutlu olmam lazim belki genelde kadinlar ilgisizlikten sikayet eder ben asiri ilgiden bunaliyorum bu arada on yillik evliyim ve iki cocugum var. Bende esime karsi pozitif olmak ve onun bazi umarsizliklarini normal karsilamak istiyorum...

SON LİMAN 19-07-2009 09:13 PM

Cevap: Basit Ama Etkili Bir Egzersiz !
 
arnıza yeni katıldım harika bir site benim ve bütün diğer üyelerin gönlünden geçen güzellikleri yaşamında bulması dileğiyle evrenin olumlu enerjisiyle aydınlanmamız dileğiyle

emine88 20-07-2009 03:09 AM

Cevap: Basit Ama Etkili Bir Egzersiz !
 
bende bu yazıyı okuduğumda aslında hergün yaptığımı gördüm çünkü içimle hep bir savaş içindeyim kendimi ve davranışlarımı uzaktan izliyorum ve konrolü elime geçirmeye çalışıyorum ama tabi bu bazen mümkün olmuyor.bu yüzden daha sık yapıp yerleşmesini sağlamak gerekir heralde. paylaşım için teşekkürler

becks07 24-07-2009 11:08 PM

Cevap: Basit Ama Etkili Bir Egzersiz !
 
bu sisteme uygun bi davranıs geliştirmeyi deniyecğim su saat bası farkındalık alarmı cok mantıklı =)

hcr20 06-08-2009 10:29 PM

Cevap: Basit Ama Etkili Bir Egzersiz !
 
Ne derece doğru bilmiyorum ama ayna ile aklımda kalanlar şöyle;siz aynadaki görüntünüze pozitif olarak baktığınızda enerjiniz azalır ama aynadaki görüntünün size baktığını düşünerek baktığınızda aynadaki görüntüden enerji alırsınız. Her gün yaklaşık on saniye aynadaki kişiye hayran hayran bakın ve ardından bir iki dakika o kişinin size baktığını düşünerek yoğunlaşarak bakın güne enerjik ve pozitif başlayın

sapkal89

hayatın_ritmi 18-08-2009 07:41 PM

Cevap: Basit Ama Etkili Bir Egzersiz !
 
Şu andan itibaren başlıyorum..Çok teşekkürler!

fgceker 19-08-2009 01:15 AM

Cevap: Basit Ama Etkili Bir Egzersiz !
 
Farkındalık alarmını şimdiye kadar nasıl oldu da düşünemedimgirlhahaBunu bizlerle paylaştığınız için sonsuz teşekkürkiss3kiss3kiss3kiss3
Hemen uygulamaya başlıyorumgirlhahagirlhaha

yanıkatak 15-09-2009 07:23 PM

Cevap: Basit Ama Etkili Bir Egzersiz !
 
e yapıp başaran "denedim başardım çok değiştim harika oldu.." diyen yok mu?

biyolog89 02-12-2009 11:09 PM

Cevap: Basit Ama Etkili Bir Egzersiz !
 
daha okurken uygulamaya başladığım bir yazıydı teşekkürler

umutluluk 30-05-2010 11:59 PM

Cevap: Basit Ama Etkili Bir Egzersiz !
 
denicemm çok teşekkür ederim. biyerden başlamak gerekiyor :)

gardenrosemenekse 31-05-2010 11:11 AM

Cevap: Basit Ama Etkili Bir Egzersiz !
 
bencede çok güzel bir paylaşım teşekkürler hepimizin yapması gereken basit egzersizler şu anda uygulamaya başladım

doris 31-05-2010 09:51 PM

Cevap: Basit Ama Etkili Bir Egzersiz !
 
kesinlilkle harika bir paylaşım.. deniycem bakalım.. teşekkür ederimmmmmmm

spawnix 02-06-2010 08:06 PM

Cevap: Basit Ama Etkili Bir Egzersiz !
 
gerçekten harika bir yöntem daha önce hiç bu şekilde düşünmemiştim kesinlikle faydalı olucağından eminim hemen başlamayı düşünüyorum:)

zahiri 03-06-2010 06:28 PM

Cevap: Basit Ama Etkili Bir Egzersiz !
 
yapicammmm kesinlikle ! tesekkurler paylasm icin utananadam

yelda_k 03-06-2010 08:14 PM

Cevap: Basit Ama Etkili Bir Egzersiz !
 
bende deneyecegım

teknotas 26-07-2010 12:49 PM

Cevap: Basit Ama Etkili Bir Egzersiz !
 
Aslında önemli olan ne biliyormusunuz arkadaşlar kendimize neyi layık gördüğümüzdür.Eğer gerçekten isteyerek ve inanarak mutlu olmayı seçersek zaten mutlu oluruz.Çünkü her şey psikoloji bize bazen şaka yaparlar ve biz bunu gerçek zannederek tepki veririz ve iyikide şakaymış diyerek rahatlarız çünkü o anda onun gerçek olmadığı sinyalini beynimize göndeririz.Bu dünyada herkesin bir sonu var o zaman ben neden başkalarının düşüncelerinin esiri olarak yaşamımı sürdüreyim ki neden cesur olmayayım neden kendimi özgürleştirmeyeyim beni durduran ne ?kendimiz değil mi oysa bizim bu durumumuzdan kimse haberdar değil kimsenin umurunda değil içinde yaşananlardan sadece sen haberdarsın kimse haberi ve umurunda olmadığı duygular seni yiyip bitiriyor her şeyin kararını biz veriyoruz zaten bunu biliyoruz nerden mi daha önce yaşadığımız bu yapan ben miydim dediğimizde yada buğün harikaydım yada oh be çok rahatladım yada haddini bildirdim dedğimizde peki o zaman oluyorda şimdi neden olmuyor çünkü şimdi istemiyoruzda ondan herşey biziz biz herşeyiz ben cesurum ben düşüncelerimşn efendisiyim sağlıklıyım ve mutluyum rabbime şükürler olsun bunu ben istiyorum saygılarımla herkes kendi için çok değerli olduğunu unutmasın...

zahiri 26-07-2010 01:27 PM

Cevap: Basit Ama Etkili Bir Egzersiz !
 
cok guzel bi aciklama olmus tesekkur ederim cok daha rahat hissettirdi tamda ihtiyacim olan anda

KüçükFilozofKız 07-08-2010 08:15 PM

Cevap: Basit Ama Etkili Bir Egzersiz !
 
Benim içinde zor bi egzersiz..Olumsuz düşüncelerim baskın cıkıyor hep.Bu durumdan oldukça rahatsızım..Bu önerileri dikkate alıcam..Değişmek istiyorum çünkü :) İnsanlar hep öyledir kanımca olumsuz düşünme basit ve akla ilk gelen olgu.Bi fil düşünmeyin? Ve o fil mavi değil? Bunu bana kuzenim dediğinde aklıma mavi bir fil gelmişti:) misali böyledir olumsuz düşüncenin...Teşekkürler paylaştığın için.

zuhald 07-08-2010 09:11 PM

Cevap: Basit Ama Etkili Bir Egzersiz !
 
ben niye göremiyorum egzersizi:))

karavan 07-08-2010 09:34 PM

Cevap: Basit Ama Etkili Bir Egzersiz !
 
Alıntı:

zuhald Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 761105)
ben niye göremiyorum egzersizi:))

Birinci sayfada.:)


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:41 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.