Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Kişisel Gelişim Klubü > Alternatif Kişisel Gelişim > Olumlamalar

Uyarılar

Olumlamalar olumlamalar, pozitif olumlamalar, kuantum olumlamalar, bilinçaltı olumlamaları, olumlama cümlesi, olumlama kartları, para olumlamaları, aşk olumlamaları, eft olumlama, kuantum olumlama kitabı, kuantum olumlamaları, nlp olumlamaları, olumlama mp3, reiki olumlama, kuantum olumlama konuşurken yaratmak, kuantum olumlama örnekleri, kuantum olumlama nasıl yapılır, olumlama indir, kuantum olumlama indir, olumlama sözleri, rüya olumlamaları,

Yeni Köye Eski Âdet: Ho’oponopono

Alternatif Kişisel Gelişim ve Olumlamalar Yeni Köye Eski Âdet: Ho’oponopono Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Yeni Köye Eski Âdet: Ho’oponopono Yöntemlerinizi ve taktiklerinizi değiştirin, ilkelerinizi asla. Gezegenimiz Dünya her gün biraz daha değişirken, şartlar giderek daha baskıcı olurken, huzur arayışımız çoğalırken, çok eski zamanlarda kullanılan bir Hawai ‘iyileştirme’ yöntemi olan Ho’oponopono’yu yaşam koçluğu yapan Emel ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Olumlamalar telkin cd indir izle İstanbul Olumlamalar nerededir kimdir Olumlamalar çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Olumlamalar hipnoz Olumlamalar olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Olumlamalar hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Olumlamalar kuantum düşünce kitap haberi

Yeni Köye Eski Âdet: Ho’oponopono

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19-01-2012, 02:22 PM   #1 (permalink)
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Yeni Köye Eski Âdet: Ho’oponopono

Yeni Köye Eski Âdet: Ho’oponopono

Yöntemlerinizi ve taktiklerinizi değiştirin, ilkelerinizi asla.

Gezegenimiz Dünya her gün biraz daha değişirken, şartlar giderek daha baskıcı olurken, huzur arayışımız çoğalırken, çok eski zamanlarda kullanılan bir Hawai ‘iyileştirme’ yöntemi olan Ho’oponopono’yu yaşam koçluğu yapan Emel Tunç’tan dinleyelim.

Röportaj Emel Tunç

Öncelikle bu sözcüğün anlamını öğrenebilir miyiz sizden?

Hawai dilinde ‘zihinsel temizlik’ anlamında kullanılıyor. Bir aile içinde tüm bireylerin bir arada dua, itiraf, pişmanlık bildirme, onarma, yapılanı yenileme ve affetme yolu ile ‘pono’ ya yani iyilik, doğruluk, düzgün davranış, sağlık bolluk, doğallık, başarılı olma, rahatlama ve huzura erme konumuna ulaşmak. ‘Ponopono’ ise işleri düzeltmek, yoluna koymak, onarmak ve toparlamak, olması gereken hale getirmek anlamlarına geliyor.

Nasıl bir çalışmadır? Özü hangi ilkeye dayanır?

Ho’oponopono, bağışlama ve barış için uygulanan bir Hawai geleneğidir. Bu yöntem aynı zamanda Samoa, Tahiti ve New Zealand gibi Güney Pasifik adalarının çoğunda da uygulanır. Bu kültürlerde ‘hata’ yapmaktan kaynaklanan suçluluk duygusunun ve öfkenin hastalığa sebep olduğuna inanılır. Yapılan hatanın itiraf edilmesi ise hastalığın iyileşme sürecini başlatır. Gizlilik ya da bir durumu saklamak hastalığa güç verir. Ayrıca bu adalarda yaşayan insanlar önceki nesillerin günahlarını da çocukların çektiğine inanırlar. Eğer bir çocuk hasta ise ana babasının yanlış bir takım davranışlarda bulunduğundan şüphe edilir. Durumun karmaşıklığı, sosyal karmaşa ve felaketlere de sebep olabilir. Uyum ve düzen ancak itiraf ve özür dileme ile sağlanabilir.

Yöntem günümüze nasıl ulaşmıştır?

Emel Tunç: 1917-26 yılları arasında Hawai’de yaşayan yazar Max Freedom Long, geleneksel Ho’oponopono yöntemini 1936 da yayınladığı kitabında anlattı. Hawaili araştırmacı Mary Kawena Pukui özellikle aile ilişkilerinin iyileştirilmesi için kullanılan bu eski gelenekten ve kendi gözlemlerinden oluşan 1958 yılında yayınladığı kitabında söz etti. Pukui, bu uygulamanın bazı ailelerin günlük ya da haftalık toplantılar yaparak daha sorunlar ortaya çıkmadan ilişkileri düzenlediklerini anlatır. Bir çocuk merkezinde çalışan ‘Aunty’ Malia Craver, geleneksel Ho’oponopono yöntemini öğreten kurslar verdi ve ilk kez 30 Ağustos 2000’de Birleşmiş Milletler toplantısında bu uygulamadan söz etti. 1976'da Morrnah Simeona, o güne dek aile içindeki sorunların çözümüne yönelik olan bu yöntemin kapsamını genişleterek kişisel uygulamaya dönüştürdü. Simeona, “Başkalarına yaptığın ne varsa bu senin sorumluluğun ve deneyimindir hayat şartlarının yaratıcısı sensin” demektedir. 1992'de öğrencisi Ihalekala Hew Len ve Joe Vitale ‘Zero Limit-Sıfır Noktası’ kitabını yazdılar. Kitap Ho’oponopono yönteminin temel önermesinin sıfır noktasında durmak olduğunu ifade eder. “Hatıralar yoktur, kimlik yoktur çünkü bütün sorunların sebebi hatıralardır.” der Dr. Hew Len. Sıfır noktasına ulaşabilmek için bazı tekrarlar verir.

“Özür dilerim. Beni affet. Seni seviyorum. Teşekkür ederim.”


Yöntem herkesin %100 sorumluluk alması esasına dayanır ve bu sadece kendi yaptıklarımızın değil, bizim dışımızda diye düşündüğümüz herkesin sorumluluğunu da kapsar. Çünkü sorun dışarıda değildir. Hayatımızda olan her şey başkaları yapmış gibi görünse de bizimle ilgilidir. %100 sorumluluk almak demek dışarıda oluşan her şeyin içsel yansımamız olduğunu kabul etmek hatta hiç şüphe etmeksizin bilmek demektir. Bireysel bilinçler bütünü oluşturur ve herkes her an iletişim halindedir. Bu nedenle bir kişi istenmeyen bir durumu kendi bilincinde düzeltirse bu diğerlerine de yansır ve iyileşme gerçekleşir.

Siz bu yöntemi uygularken yaşamınızda neyin iyileştiğini bir örnekle açıklar mısınız?

Pek çok iyileştirme yöntemini kullanmakla birlikte Ho’oponopono’yu uygulayarak daha dingin şartlar sağlanabildiğini söyleyebilirim. Örneğin; Geçen gün oğlum okuldan büyük bir hayal kırıklığı içinde geldi, odasına kapandı. O anda ona ulaşmam mümkün değildi. Ben ise onun yüzünün yeniden gülmesini istiyordum. Hemen uygulamaya koyuldum. Sonuç mu? Kısa bir süre sonra odasından çıktı, derdini anlattı ve rahatlayıp gitarını çalmaya koyuldu. Uygulaması kolay ve nerede olsa yapılabilecek bir yöntemle huzur ortamı geri gelmiş oldu. Buna benzer aklınıza ne gelirse, neye sıkılırsanız ya da sinirlenirseniz; trafik canavarlarından tutun da huysuz apartman komşunuz, kuyrukta cingözlük yapıp önünüze geçen birisine, sebepsiz moral bozukluğunuza, aile içi sorunlara hatta nezleye, gribe kısaca çözüm aradığınız her durumda bu yöntemi kullanabilirsiniz.

Tek başına yeterli bir uygulama mıdır?

Emel Tunç: Yoga, reiki gibi pek çok iyileştirme yöntemi var. Bence hayatımızda hepsine yer var. Bedensel, ruhsal ve zihinsel olarak bütüncül iyileşme olması için bu çalışmalar birbirini tamamlıyor.

Uygulamayı nasıl öğrenebiliriz?

Sıfır Noktası (Zero Limit) adlı kitabı okuyabilirsiniz. Dr. Hew Len’in düzenlediği atölye çalışmalarına katılabilirsiniz ki geçtiğimiz Temmuz da Türkiye’de atölye çalışması gerçekleşti.

Kitaptan öğrenmekle atölye çalışmasına katılmak arasındaki fark nedir?

Kitap, Ho’oponopono ile tanışmak için bir başlangıç. Daha derine inmek için atölye çalışmaları tatmin edicidir. Ayrıca her grup çalışmasında olduğu gibi paylaşmak, birbirimizden öğrenmek ve sorularımızı uzmana sormak şansına sahip oluruz.

“Kendimizi sevmek, kendimizi geliştirmenin en etkin yoludur böylece yaşama bakışımız değişir ve dünyamız gelişir.”


Yazar: Engin Yıldırım Doğalı

Kaynak: İndigo Dergisi

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 19-01-2012, 02:29 PM   #2 (permalink)
Moderator
 
Neptün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jun 2007
Mesajlar: 1,110
Tesekkür: 8,580
1,263 Mesajinıza toplam 4,348 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Neptün is a splendid one to beholdNeptün is a splendid one to beholdNeptün is a splendid one to beholdNeptün is a splendid one to beholdNeptün is a splendid one to beholdNeptün is a splendid one to beholdNeptün is a splendid one to beholdNeptün is a splendid one to behold
Standart Cevap: Yeni Köye Eski Âdet: Ho’oponopono

Çok güzel. Türkiye'de bu konu ile ilgili bilgili insanların olduğunu görmek çok güzel. Teşekkür ederim paylaşım için. Açıklayıcı ve yönlendirici bir röportaj olmuş. İlk kez duyuyorum bu ismi. Mutlu oldum.
Bence de sadece tek yöntemle sınırlamaya gerek yok kendimizi. O kadar çok fazla işe yarayan ve kaliteli yöntemler var ki! Sadece ne istediğimizi bilmek ve gerçekten başarmaya niyetlenmeyi gerektiriyor.
__________________
Kendimi seviyor ve onaylıyorum.
Neptün isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 19-01-2012, 02:37 PM   #3 (permalink)
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Yeni Köye Eski Âdet: Ho’oponopono

Alıntı:
Neptün Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Çok güzel. Türkiye'de bu konu ile ilgili bilgili insanların olduğunu görmek çok güzel. Teşekkür ederim paylaşım için. Açıklayıcı ve yönlendirici bir röportaj olmuş. İlk kez duyuyorum bu ismi. Mutlu oldum.
Bence de sadece tek yöntemle sınırlamaya gerek yok kendimizi. O kadar çok fazla işe yarayan ve kaliteli yöntemler var ki! Sadece ne istediğimizi bilmek ve gerçekten başarmaya niyetlenmeyi gerektiriyor.
Hatta ufak bir ekleme yapayım. Duyduğumuz, gördüğümüz, başkalarından dinlediğimiz yöntemlere bağlı kalmamıza gerek bile yok. Kendimiz için uygun, etkili ve güzel yöntemleri kendimiz de keşfedebiliriz. Dediğin gibi başarmaya niyetimiz olsun yeter ki.

Sevgiler.

__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 19-01-2012, 03:12 PM   #4 (permalink)
Üsteğmen
 
Lusid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2007
Mesajlar: 204
Tesekkür: 263
179 Mesajinıza toplam 592 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Lusid is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Yeni Köye Eski Âdet: Ho’oponopono

Her yıl başka bir şey çıkıyor... Araçlar farklı ama son durak belli, istediğinle gidebilirsin: bilinçaltı. Bazı araçlar para tuzağı... Son durağa en kısa yoldan varmak için Ho'oponopono kitapları almak yerine bilinçaltının işleyişini öğreten kitaplar almak gerekir diye düşünüyorum...
Lusid isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 19-01-2012, 03:21 PM   #5 (permalink)
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Yeni Köye Eski Âdet: Ho’oponopono

Her anlamda küreselleşen bir dünyada yaşıyoruz. Sonsuz bir bilgi akışı var. Özellikle internet ortamında çok fazla bilgiye ulaşabiliyoruz. Hatta aynı konuyla ilgili farklı farklı binlerce bilgiye ulaşabiliriz. Dolayısıyla bilgi karmaşası ve bir kirlilik olduğu doğru. İnsanlar tüketime endekslenmiş durumdalar. Çoğu insan üretmeyi, yaratıcılığını kullanmayı seçmiyor.

Genel olarak para tuzağına katılıyorum. Bunların neler olduğunu saymayacağım. Fare kapanıyla insan avlamaya çalışan çok fazla insan var. O nedenle araştırmacı ve eleştirel bir yaklaşımla beraber edindiğimiz bilgileri aklımızın süzgecinden geçirmemiz gerekiyor.

Sevgiler.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 19-01-2012, 04:40 PM   #6 (permalink)
Administrator
 
sweeet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2009
Mesajlar: 4,053
Tesekkür: 19,481
3,779 Mesajinıza toplam 10,280 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
sweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to behold
Standart Cevap: Yeni Köye Eski Âdet: Ho’oponopono

Ben buna para tuzağı gibi bakmıyorum. Söylenen sözler gerçekten hissedilerek söylendiği zaman hafifleme hissine neden oluyor, olumsuzluğu dağıtıyor. Beyin bu sözcükleri tekrar ederken olumsuz düşüncenin ağına düşmüyor. Bir nevi sinirlenirken, üzülürken, korkarken, nefret ederken frene basmak gibi. Özellikle affetme çalışmalarında faydalı. Sevgi dolu bir dünya ütopyasında altın cümleler.
Alıntı:
Özür dilerim. Beni affet. Seni seviyorum. Teşekkür ederim.
Aslında kimleri için ütopya ikenkimeleri bu gerçekliğe sahip. Ama bildiğim bir şey var sevgi herşeyi güzelleştiren bir sihirdir.

Bir de daha yazmayı bırak okumakta bile güçlük çektiğim bir adı olmasına rağmen
Ho'oponopono yöntemi bana akılcı düşünme özelliğimin önüne geçmek isteyen bir olumsuzluk minibüsünü anımsatıyor. Ve biz de ona hooop ne oluyor deyip yukarıdaki cümlelerle önümüze geçmesine engel oluyoruz. :))

Hooop geçemezsin diyoruz ve olumsuzluklar arkamızda bırakıyoruz.
__________________
Benim Kişisel GeliŞim Yolculuğum: http://www.hayatimdegisti.com/forum/...olculugum.html



Hayatın düşüncelerinin aynasıdır.

sweeet isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 19-01-2012, 04:49 PM   #7 (permalink)
Yüzbaşı
 
prenses1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2010
Bulunduğu yer: mutluluk ülkesi
Mesajlar: 586
Tesekkür: 4,968
651 Mesajinıza toplam 3,085 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
prenses1 has a spectacular aura aboutprenses1 has a spectacular aura aboutprenses1 has a spectacular aura about
Standart Cevap: Yeni Köye Eski Âdet: Ho’oponopono

ben kendimi kötü hissettiğimde kullanıyorum.son üç yıldır kullandım.affetme çalışmalarımda kullandım.bende gerçekten çok işe yarıyor.paylaşım için teşekkürler...
__________________
Hayatın tümü bana neşe ,ihtişam ve kolaylıkla gelir..
prenses1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 19-01-2012, 04:56 PM   #8 (permalink)
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Yeni Köye Eski Âdet: Ho’oponopono

Ho'oponopono çok fazla tercih ettiğim bir yöntem değildir. Esasında son zamanlarda tercih ettiğim belli yöntem de yok. Çünkü artık kendi yöntemlerimi üretmeye başladım. Bu benim açımdan sevindirici bir gelişme.

Özellikle söylemek istediğim şey ne olursa olsun bu sözcükleri söylemenin hiçbir sakıncası olmadığına inanıyorum. Hatta isimlendirmeseniz de olur.

İnsanlara "Seni seviyorum.", "Özür dilerim.", "Lütfen beni affet.", "Teşekkür ederim." gibi cümleleri söylemek günümüzde çok daha değerli. Egolarımızla mücadele etmek için her şeyden önce... Bu sözcükleri söyleyemeyen o kadar fazla insan var ki... Hiç kimseye sevdiğini söyleyemeyen, özür dileyemeyen... Hiç olmazsa içinizden söyleyin bunları. Bu da bir adımdır. Ne zararı var ki? Kitabını alıp okumanıza gerek yok. Ya da uygulayacağınız şeyin sizi bitiş çizgisine götürmesini beklemeyin. Öyle bir yöntem yok çünkü.

Bunları kendiniz geliştirebilirsiniz. Mesela hiç tanımadığım bir insan yanımda hapşurduğu zaman ona çok yaşayın, iyi yaşayın gibi cümleler kurmam. Ancak sessizce bu sözcükleri söylüyorum. İçimden gülümsüyorum bu bana yetiyor.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 19-01-2012, 05:03 PM   #9 (permalink)
Yüzbaşı
 
prenses1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2010
Bulunduğu yer: mutluluk ülkesi
Mesajlar: 586
Tesekkür: 4,968
651 Mesajinıza toplam 3,085 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
prenses1 has a spectacular aura aboutprenses1 has a spectacular aura aboutprenses1 has a spectacular aura about
Standart Cevap: Yeni Köye Eski Âdet: Ho’oponopono

Alıntı:
Zerynthia Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ho'oponopono çok fazla tercih ettiğim bir yöntem değildir. Esasında son zamanlarda tercih ettiğim belli yöntem de yok. Çünkü artık kendi yöntemlerimi üretmeye başladım. Bu benim açımdan sevindirici bir gelişme.

Özellikle söylemek istediğim şey ne olursa olsun bu sözcükleri söylemenin hiçbir sakıncası olmadığına inanıyorum. Hatta isimlendirmeseniz de olur.

İnsanlara "Seni seviyorum.", "Özür dilerim.", "Lütfen beni affet.", "Teşekkür ederim." gibi cümleleri söylemek günümüzde çok daha değerli. Egolarımızla mücadele etmek için her şeyden önce... Bu sözcükleri söyleyemeyen o kadar fazla insan var ki... Hiç kimseye sevdiğini söyleyemeyen, özür dileyemeyen... Hiç olmazsa içinizden söyleyin bunları. Bu da bir adımdır. Ne zararı var ki? Kitabını alıp okumanıza gerek yok. Ya da uygulayacağınız şeyin sizi bitiş çizgisine götürmesini beklemeyin. Öyle bir yöntem yok çünkü.

Bunları kendiniz geliştirebilirsiniz. Mesela hiç tanımadığım bir insan yanımda hapşurduğu zaman ona çok yaşayın, iyi yaşayın gibi cümleler kurmam. Ancak sessizce bu sözcükleri söylüyorum. İçimden gülümsüyorum bu bana yetiyor.
paylaşımlarınızı zevkle takip ediyorum..konulara yaklaşım tarzınız ve yorumlarınız çok güzel.ellerinize sağlık.sizden öğreneceğim çok şey var.iyi ki varsınız...sevgiyle her daim mutlu kalın.
__________________
Hayatın tümü bana neşe ,ihtişam ve kolaylıkla gelir..
prenses1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 19-01-2012, 05:43 PM   #10 (permalink)
Administrator
 
sweeet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2009
Mesajlar: 4,053
Tesekkür: 19,481
3,779 Mesajinıza toplam 10,280 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
sweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to behold
Standart Cevap: Yeni Köye Eski Âdet: Ho’oponopono

Kendi yöntemlerini bulmanın çok değerli olduğuna kesinlikle inanıyorum. Ama daha yolun başında yeni öğrenenler için bu yöntemleri ilham verici olarak buluyorum. Her yöntemin kesin kalıpları olmamalı bence doğru hissettiğiniz uygulama biçimi doğrudur. Çok kafaya takmamak gerek. Yüreğinizin sesini dinleyin. Ben de öyle yapmayı seçiyorum.
__________________
Benim Kişisel GeliŞim Yolculuğum: http://www.hayatimdegisti.com/forum/...olculugum.html



Hayatın düşüncelerinin aynasıdır.

sweeet isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Yeni Köye Eski Âdet: Ho’oponopono

Alternatif Kişisel Gelişim ve Olumlamalar Yeni Köye Eski Âdet: Ho’oponopono Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Yeni Köye Eski Âdet: Ho’oponopono Yöntemlerinizi ve taktiklerinizi değiştirin, ilkelerinizi asla. Gezegenimiz Dünya her gün biraz daha değişirken, şartlar giderek daha baskıcı olurken, huzur arayışımız çoğalırken, çok eski zamanlarda kullanılan bir Hawai ‘iyileştirme’ yöntemi olan Ho’oponopono’yu yaşam koçluğu yapan Emel ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Olumlamalar telkin cd indir izle İstanbul Olumlamalar nerededir kimdir Olumlamalar çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Olumlamalar hipnoz Olumlamalar olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Olumlamalar hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Olumlamalar kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.