Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Olumlamalar (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=530)
-   -   Mutluluk bulundu... (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=387974)

Sultan 25-09-2009 02:02 PM

Mutluluk bulundu...

“Mutluluk mu?
Onu bana sormayın.
Bilmiyorum
Yaşamadım ki hiç.
Ama biliyorum varmış bir yerde
Lakin bilemiyorum nerede?
Belki benden birkaç adım ilerde
Belki de,
Sonsuz engin mesafelerde
KİMBİLİR?”
Bu şiiri yıllar önce bir kart postalın üzerinde okumuştum.Kime ait olduğunu bilmiyorum.Bir an düşündüm mutluluk gerçekten benden birkaç adım ileride duruyor da ben mi görmüyorum diye.
Mutlu olmaya karar vermek için okulun bitmesini ya da okula geri dönmeyi, üniversiteyi kazanmayı
, kilo almayı ya da vermeyi, işe başlamayı,evlenmeyi, bir araba almayı, arabayı yenilemeyi,
ilkbaharı, yazı, pazartesini ya da gelecek ayı ya da krediyle bir eve sahip olmayı beklemeyin.
Çünkü isteklerimizin sonu yok.
Mutluluğu hep aramışız ya da ertelemişiz. Ya geçmişte yaşıyoruz ya da gelecekte. Mutluluk geçmişte mi gelecekte mi?

''İnsanoğlu mutluluğu hep hor kullanıyormuş.
Hep şikayetçi hep bıkkınmış.
Bir gün melekler mutluluğu saklamaya karar vermişler.
Saklayalım zor bulsunlar.
Zor buldukları için belki kıymetini bilirler diyerek başlamışlar
tartışmaya.
Sorun büyükmüş, çünkü mutluluğu saklamak öyle kolay
değilmiş.
“Everest’in tepesine saklayalım.” demiş birisi.
“Atlas Okyanusu’nun dibine” demiş.
“Taç Mahal’ın kubbesi, gökyüzü, Lale Bahçesi...”
pek çok yer düşünmüşler, ama hiçbiri yeterince zor gelmemiş.
Derken meleklerden biri;
“İÇLERİNE SAKLAYALIM” demiş, “Kimsenin aklına gelmez içine
bakmak.”
alıntı
Mutluluk, ne dündedir ne yarında. Onu aramakla vakit kaybederiz çoğunlukla. Mutluluk, yaşadığımız andadır. Yani senin kafanda mutlu olmak, sana bağlı. Bir fakiri zengin, mutsuzu mutlu, hastayı sağlıklı yapan düşünce gücüdür. Mutluluk,ne zaman gerçekten istersen o zaman gelir.Sağlıklı düşünce ve duygular bedene sağlık olarak yansır. İnsanlar mutlu olur. Her gününüzü hayatınızın son günüymüş gibi yaşayarak her anınızı en güzel şekilde değerlendirebilirsiniz.Böyle davranarak işlerinizi yarına ertelememek,zamanınızı israf etmemek ve geçmişte yaşamamak anlamına gelir.Dünün güneşiyle bu günün çamaşırlarını kurutmayın.Yarına güvenip de çamaşırlarınızı ıslak bırakmayın. Mutlulukta mutsuzluk da tamamen bizim seçimimizdir. Çünkü neye inanırsak onu yaşarız.
Mutlu olmak için sözlerin, kelimelerin gücünü kullanalım.Suyun bilgiyi depoladığını fark edip bunu Suyun Gizli Mesajı kitabında yayınlayan Masaru Emato, suyu dondurup buz kristallerini fotoğraflamış. Suya Mozartın Kırkıncı Senfonisi’ni dinletip fotoğrafladığında harika bir kristal oluşturduğunu görmüş. Heavy Metal müzik dinletip fotoğrafını çektiğinde suyun kristalinin bozulduğunu görmüş.Daha sonra yazar, kelimeleri kullanmış. Teşekkürler kelimesine su harika bir kristalle cevap verirken, aptal
kelimesine aynı heavy metal müzikte olduğu gibi bozuk bir kristalle cevap vermiş. Bedenimizin yüzde sekseninin su olduğunu hatırlatmaya gerek var mı?
Ben mutluluğu hayatı ertelemiyorum. İnsan birinci dereceden yakını, sevdiği birini kaybetmeyince Azrail hiç uğramayacak gibi düşünüyor. Yaşam çok değerli ve ne zaman biteceği belli değil. O zaman geçmişte veya gelecekte yaşamak niye? İşe önce kendimizi olduğumuz gibi severek ve güne gülerek başlayalım.Çünkü duygular virüs gibidir bulaşır. Haydi gülelim.Sağlıklı beslenip spor yapalım,mutluluğa koşalım!Çünkü mutluluk gerçekten birkaç adım ileride Kimbilir.Sevgiyle mutlu kalın......
Bu gün mutluluğu seçiyorum.
Bu gün huzuru seçiyorum.k8908

yaseminist 25-09-2009 02:12 PM

Cevap: Mutluluk bulundu...

güzel bir paylaşımdı, teşekkürler

Sultan 25-09-2009 02:23 PM

her şeyin gönlümüzce olduğu bir dünyada mutlu yaşayalım
sevgiyle mutlu kalıngirlhaha

bayşegül 25-09-2009 03:19 PM

bengusucüm harika bir paylaşımdı çok teşekkür ederim
ellerine yüreğine sağlık... hep mutlu ol..

asi akrep 25-09-2009 04:25 PM

Tamda bana göre uygun bir paylaşım çünkü bugün çok mutluyumcilgin897

Sultan 25-09-2009 04:44 PM

mutlulugunuzun ömür boyu sürmesi dileği ile
mutlu kalın

renkli61 25-09-2009 09:27 PM

holeyy bende mutluluğu seçiyorum...sevincli

prenses1 26-01-2010 11:00 PM

harika bende mutluluğu ve huzuru seçiyorumO0

yelda_k 03-03-2010 09:38 PM

cok harıkaaa gercektennnn cok begendımmm...supersınnn :)

tnuhlar 03-03-2010 10:09 PM

mutlu veya mutsuz olmak küçük bir şeye bağlı, DÜŞÜNCE GÜCÜNE........

pierrr 03-03-2010 10:28 PM

olağan üstü teşekkürler paylaşım için

Sultan 04-03-2010 07:54 AM

Alıntı:

prenses1 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 581471)
harika bende mutluluğu ve huzuru seçiyorumO0

Alıntı:

gülenyüz gül Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 587581)
Harika paylaşım emeğine sağlık..:))

Alıntı:

yelda_k Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 587624)
cok harıkaaa gercektennnn cok begendımmm...supersınnn :)

Alıntı:

pierrr Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 587664)
olağan üstü teşekkürler paylaşım için

Alıntı:

tnuhlar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 587650)
mutlu veya mutsuz olmak küçük bir şeye bağlı, DÜŞÜNCE GÜCÜNE........

beğendiğinize çok sevindim .bu paylaşım benim için çok değerli çünkü bu siteye yazdığım ilk paylaşım.sevgiyle mutlu kalın.iyi ki varsınızy789

Sultan 01-04-2010 11:13 PM

Mutluluğun belirli bir nedeni varsa bu uzun sürmeyecektir.!

Nedensiz mutluluk, sevinç, huzur ise her zaman yanıbaşında kalacaktır.!
hep mutlu kalmak dileeğiyle....y789

hayallerimgerçekleşiyor 20-04-2010 02:21 PM

Mutlu ve huzurlu olmayı seçiyorum.

Sultan 20-04-2010 05:46 PM

sonsuz mutluluk kaynağı benimle beraber.y789

sudem8 25-04-2010 07:21 PM

sevgili bengisu mutlu olmayı seçiyorum dedim ve mutluluğu yakaladım.sonsuz mutluluk kaynağı benimle çok anlamlı şimdide bunun üzerinde çalışayım ki mutluluğum devam etsin değil mi?paylaşımların çok güzel teşekkürler

Sultan 26-04-2010 08:28 PM

Alıntı:

sudem8 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 706500)
sevgili bengisu mutlu olmayı seçiyorum dedim ve mutluluğu yakaladım.sonsuz mutluluk kaynağı benimle çok anlamlı şimdide bunun üzerinde çalışayım ki mutluluğum devam etsin değil mi?paylaşımların çok güzel teşekkürler

canım 4 gün bakamadım özledim seni hoş geldin evet sonsuz mutluluk kaynağı hepimizle birlikte olsun...iyi ki varsıny789

Sultan 29-04-2010 07:19 PM

Sevgidir mutluluk , karşılıksız ve çıkarsız sevgi...Aşktır bazende...birine yürekten bağlanmaktır...Değer vermesini bilmektir mutluluk...sevilmeden de sevebilmektir mutluluk...sevdiklerin bir gün hayatından gitmeden kıymetini bilmektir...y789

prenses1 29-04-2010 07:28 PM

Hayatımızdaki o önemsiz sandığımız küçücük ayrıntıların farkına varmaktır mutluluk...

Sultan 02-05-2010 11:50 PM

Hayatımızdaki o önemsiz sandığımız küçücük ayrıntıların farkına varmaktır mutluluk...
mutluluk ayrıntılarda gizlidir...Ayrıntılarda hayatın içindedir... y789

aybükem 04-05-2010 12:09 AM

bazen mutluluk paylaşmaktır

Bilge İnan 04-05-2010 12:42 AM

Ben artık mutluluk istemekten korkar oldum. Çünkü dualite kavramı heryerde karşıma çıkıyor ve sanırım konu hakkında bilinçlendikçe daha da ağır oluyor getirisi... Ne isteyeyim bilemiyorum artık... Çünkü her mutluluk, istenilen seviyeye göre bir ağırlıkta mutsuzluk getiriyor...

Sultan 04-05-2010 02:00 PM

Alıntı:

Melinda Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 715293)
Ben artık mutluluk istemekten korkar oldum. Çünkü dualite kavramı heryerde karşıma çıkıyor ve sanırım konu hakkında bilinçlendikçe daha da ağır oluyor getirisi... Ne isteyeyim bilemiyorum artık... Çünkü her mutluluk, istenilen seviyeye göre bir ağırlıkta mutsuzluk getiriyor...

dualite yasasına göre mutlulukta mutsuzlukta aynı anda gelir.bizim hangisini görüp aldığımıza görede hayatımıza yön veririz.mutluluk bir seçimdir sevgiyle mutlu kalıny789

cymbella 05-05-2010 07:24 AM

Alıntı:

bengusu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 709236)
mutluluk ayrıntılarda gizlidir...Ayrıntılarda hayatın içindedir... y789

kesinlikle katılıyorum bir bakış,ufacık bir mimik ile yetiyo bazen nekadar dğerli olduğunuzu anlamak insanların hayatıda kocaman bi yere sahip olduğunuzu hissetmek için.eee daha da ne olsun bırakalım mutluluk olsun dime amagirlhaha

Sultan 05-05-2010 11:53 PM

Büyük paralara alınan hediyelerin sağlamadığı mutluluğu, küçük bir bakış sağlayabilirmiş.y789

Sultan 07-05-2010 10:34 AM

mutluluk kendini özgürce ifade edebilmektir.y789

sudem8 07-05-2010 04:19 PM

smileydanceçok küçük şeylerden mutlu olurum bazen dalga geçerler arkadaşlarım.ama bu mutluluklar kartopu gibi büyümeye başlayınca hazzını anlatamamcilgin897mutluluk ayrıntılarda saklı demişsinya bengusucum çok haklısın.o ayrıntıları farketmek önemli.hatta yazalım hergün yaşadığımız mutlulukları nasıl çoğalır yaşadığımız mutluluklar.

Sultan 07-05-2010 08:16 PM

Alıntı:

sudem8 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 741880)
smileydanceçok küçük şeylerden mutlu olurum bazen dalga geçerler arkadaşlarım.ama bu mutluluklar kartopu gibi büyümeye başlayınca hazzını anlatamamcilgin897mutluluk ayrıntılarda saklı demişsinya bengusucum çok haklısın.o ayrıntıları farketmek önemli.hatta yazalım hergün yaşadığımız mutlulukları nasıl çoğalır yaşadığımız mutluluklar.

çok haklısın canım bende mutluluğumuz çoğalsın diye her gün buraya yazıyorum lütfen her kes mutlulukla ilgili buraya yazsın sevgiyle mutlu kalıny789

Sultan 08-05-2010 09:45 AM

hayatı her şeye rağmen sevebilmektir mutluluk...actionsmile
dün görülmüş güzel bir rüya yarın bir hayal anda yaşamaktır mutluluk...y789

derya88 08-05-2010 01:57 PM

mutluluk için dedilerki: Sen farkında olmadan bir şekilde hep çözümler ürettin sorunlarına, gerçek bir sorun çözücüsün aslında, şimdi bunu farkındalığa dönüştürme zamanı geldi. Şunu asla unutma: Kendini üzmeyi başarabilen bir insan, kendini mutlu etmeyi de başarabilir. Aslında mutsuz insan yoktur, sadece mutlu olacağına inanmayan insanlar vardır.
Unutma ki Sen Olduğun İçin Yaşam Vardır, Sen Yoksan Yaşam da Yoktur....bende mutlulugu seçiyorum sevgiyle kalın...

Bale 18-05-2010 10:26 AM

Mutluluğu paylaştıkça , mutluluğum daha da çoğalıyor :)
Mutluyum :)

suyahapsettim 18-05-2010 10:29 AM

mutluyum -mutlusun-mutlu

Sultan 18-05-2010 11:39 AM

kendini iyi hissetmenin en kolay yolu başka birine güzel bir duygu yaşatabilmektir.
unutmayın ki ilişkilerine önem veren insanlar dolu ve mutlu bir hayat inşa
ederler

DeLiTaY21 18-05-2010 11:41 AM

Alıntı:

bengusu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 747452)
kendini iyi hissetmenin en kolay yolu başka birine güzel bir duygu yaşatabilmektir.
ederler

insanların mutsuz olmasınn sebebi; ilişkileri sağlıklı olmadığı için veya bencillikten dolayı diyebilir miyiz?

DeLiTaY21 18-05-2010 11:42 AM

Alıntı:

derya88 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 746077)
mutluluk için dedilerki: Sen farkında olmadan bir şekilde hep çözümler ürettin sorunlarına, gerçek bir sorun çözücüsün aslında, şimdi bunu farkındalığa dönüştürme zamanı geldi. Şunu asla unutma: Kendini üzmeyi başarabilen bir insan, kendini mutlu etmeyi de başarabilir. Aslında mutsuz insan yoktur, sadece mutlu olacağına inanmayan insanlar vardır.
Unutma ki Sen Olduğun İçin Yaşam Vardır, Sen Yoksan Yaşam da Yoktur....bende mutlulugu seçiyorum sevgiyle kalın...

10 numara sözmüş:)

suyahapsettim 18-05-2010 11:44 AM

Alıntı:

DeLiTaY21 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 747453)
insanların mutsuz olmasınn sebebi; ilişkileri sağlıklı olmadığı için veya bencillikten dolayı diyebilir miyiz?

insan bi hata yaptığı zaman kendini ve insanları suçluyo içine kapanıyo ve hiç bişeyden memnun olmaz hale geliyo ben bu yüzden mutsuzdum bir zamanlar ama artık iyim çok şükür yani artık kafama tokadan başka bişi takmıyorum

Sultan 18-05-2010 11:51 AM

Alıntı:

DeLiTaY21 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 747453)

mutlulukta mutsuzlukta bir seçimdir.sen ne yaşamak istersen onu seçersin..duygular virüs gibidir mutlulukta mutsuzlukta bulaşıcıdır.hep sevgiyle mutlu kalıny789

prenses1 18-05-2010 02:49 PM

mutluluğu seçiyorum.....

Bale 20-05-2010 11:46 AM

Alıntı:

bengusu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 747452)
ederler

Bende şuan şimdi birine güzel duygular yaşatmak istiyorum :) daha da mutlu olmak için :)

doris 20-05-2010 12:09 PM

http://img2.blogcu.com/images/a/y/d/...utluluk5vw.jpg

WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:08 PM.