![]() |
Koşulsuz Seviliyor musunuz? Arkadaşlar, şu anda hayatımızda var olan insanların bizi koşulsuz sevmelerini sağlayabilir miyiz ? Bazı insanlar kendini o kadar bişeylere kapatmış ve katı oluyor ki, siz onu ne kadar koşulsuz severseniz sevin,o bunu başaramıyor. Koşulsuz sevgiyi öğrenenlerin önceki hali gibi, sevdiklerini sanıyolar, ama aslında sadece koşullarla, kurallarla seviyorlar..Şöle yaparsan severim,dediğimi yapmazsan kötü olur ve bunun gibi.. Başka türlüsünü bilmedikleri için. Ben bu tür insanlara kötü yaklaşmıyorum,onlara da öğretmek istiyorum bişeyleri. Ama bunlar çok saçma geliyor onlara,kendilerince doğru şekilde sevdiklerine inanıyolar çünkü.. Çocukluktan,aieden,çevreden gelen kalıplaşmış inançlar nedeniyle böyleler. Bunun için bi yöntem var mı? ben inanıyorum bunu başaracağıma, ama nasıl yapacağımı bilmiyorumy789 http://img682.imageshack.us/img682/5554/gp647691.jpg Hepinize sevgilercat5 |
Cevap: Koşulsuz Seviliyor musunuz? bizi koşulsuz sevenler illa ki vardır. benim aklıma ilk olarak ailem geliyor. onlar beni koşulsuz sever. ama onun dışında biri beni koşulsuz sevecek mi bilmiyorum. ama bunun için uğraşmaktansa, ben insanları koşulsuz sevmeyi yeğlerim. ama sana bu çalışmanda başarılar :) |
Cevap: Koşulsuz Seviliyor musunuz? Alıntı:
ben de koşulsuz sevmeyi tercih ediyorum ama işte karşımdaki sevdiğim insana/insanlara da bunu öğretmek istiyorum,daha keyifli bi hayat için,fakat nası yapıcam hiç bir fikrim yok :) |
Cevap: Koşulsuz Seviliyor musunuz? Kişilerin duygu ve düşünceleri her an değişebiliyor kendini düşün birine bile bir iyilik yaptığında mutlaka içinden seni dürten bir niyet ortaya çıkar : şimdi bu iyiliği yap ya cennette karşılığı alırsın hadi olmadı sana bir gün yararı dokunur bu iyiliğin .. Her şey de bir koşul vardır bunu yavaştan kaldırmak zordur eğitim ile de halledşlecek bir şey değil ki öğretelim ; Sevgiler |
Sevgiler:) |
Cevap: Koşulsuz Seviliyor musunuz? Fakat her şey niyette bitiyor ; Bir şeyi koşullayan şey o duruma karşı gösterdiğiniz niyettir ; |
Cevap: Koşulsuz Seviliyor musunuz? affedin cümlede ne demek istediğinizi gerçekten anlayamadım :):) |
Koşul+lu koşul+suz İkisini de niyet paklar diyorum. Niyetinizde koşulsuz sevgi var ise bu size göre vardır başkası yine bunu kendi gibi yani koşullu olarak algılar |
anladım :) peki bunu öle anlamaması için, onun da öle olması için yapılacak şeyler yok mu ? bizim isteklerimizi hoş görmesi,bizi kısıtlamaya çalışmaması için.. |
Cevap: Koşulsuz Seviliyor musunuz? Şimdi koşulsuz sevilmek iki tür olur. 1. Seni çok çok severler. Aile gibi. 2. Başkasıyla önceleri arkadaşlığın vardır, birbirinizi seversiniz. Sonra o kişi sana karşı hata yapar. bu hata senin onu sevmemene neden olur.Tabi o kişi de hatasını anlar ve üzülürse senin iyi biri olduğunu düşünür bir nevi kendini suçladığı için sever seni. Sen onu sevmesen bile :D |
ben asıl soruma bitürlü cevap alamıyorum ne yazık ki:D |
Mesela insanlar Tv aktörlerini, Sanatçıları severler. Deli gibi aşkla da severler. Burda herhangi bir koşuldan bahsedemeyiz bence. Ama eğer o insanlardan bi kötülük görseler (kendilerine ya da başka birisine karşı), işte bu sevgi sonlanır. Fakat Anne baba sevgisi öyle ki, Evlat kendisine kötülük bile yapsa, gine elinde olmadan sever. Sen de bu şekilde mi sevilmek istiyorsun ? Yani birisine kötülük bile yapsan gine sevecek seni ? :) |
Cevap: Koşulsuz Seviliyor musunuz? Koşulsuz seven tek varlığın Allah olabileceğini düşünüyorum, bu durumun dışandaki sevgiler malesef ki koşullu. |
Alıntı:
sevdiğim aşık olduğum bi insan var hayatımda, uzun süredir beraberiz sözlüyüz,aileler flanda biliyor.. normal zamanda çok iyiyiz, ama o biraz sert biri bazı konularda beni kısıtlıyor,kendince korumaya çalışıyor. Mesela ona çok yabancı gelen bi yere gitmek istiyorum,hayır dediği vakit çok üzülüyorum 2mizin adına da.. Ben mutsuz oluyorum o zaman çünkü. Fakat ona olan aşkım ağır basıyor,iyi niyetli olduğunu biliyorum. Buna canım sıkılıyor çoğu zaman... Bense özgür olmak istiyorum. Bu konu için demiştim,beni böle kısıtlamadan sevmesi için napabilirim ? |
Kıskançlık bir çok şeyle doğru ve ya ters orantılıdır. 1.Kıskançlık Sevgilinin sana karşı olan sevgisiyle doğru orantılıdır (Çok severse çok kıskanır, Sevmezse hiç kıskanmaz.) 2.Kıskançlık Sevgilinin sana olan olan güveniyle de ters orantılıdır. (Sana ne kadar çok güvense o kadar az kıskanır, Ne kadar az güvense o kadar çok kıskanır) 3.Kıskançlık Aynı zamanda o kişi kendine olan güveniyle de ters orantılıdır. Kendine ne kadar güvense o kadar az kıskanır. (Burda kendine güvenmek derken, yani bir erkek ya da kadın kendisinin fazla yakışıklı/güzel olmadığını düşünürse, ya da kendisinde birşeylerin eksik olduğunu düşünürse daha fazla kıskanç olur. Fakat "Benden iyisi mi çıkacak karşısına" diye düşünürse kıskançlık iyice azalır.) Demek ki kıskançlığı azaltmak için, 1. Güven kazanacaksın, 2. Güven vereceksin :) Ama ille de kanında Kıskançlık maddesi ortalamanın üzerinde olan insanlar olacaktir ki bunlarla uğraşmak birazcık sabır ister. |
çok teşekkür eder,m uğraşıp cevap verdiğin için iyi ki varsın :) şöyle diyim,kendine güveni tam bi insan. Yakışıklı,etrafı kalabalık bi insan(dı). Kendine güven sorunu asla yok. Fakat ben eskiden biraz güvenini sarstım,yalanlar söledim,habersiz gezmelere gittim falan. Bu olaylar bana güvenini biraz azalttı,çok sinirlendi,çok üzüldü vs.. Fakat onda bir de önyargı var, kızlar çok gezmez,erkeklerle fazla konuşmaz vs gibi. O yüzden de böle kısıtlamalara girebiliyor.Bu düşüncesini de yıllardır değiştiremiyorum. Ben tepki verdikçe o daha çok tepki veriyor:) Derdimi anladığınız için teşekkürler :) Çok sorunlu bi ilişkimizde yok,tam tersi uzun yıllardır beraberiz,beraber gülüp eğleniyoruz, aşkı hissedebiliyorum,sevgisinden kuşkum yok. Ama biraz geri kafalı:D abileri de öyle,etrafındaki insanlar da öle. |
Cevap: Koşulsuz Seviliyor musunuz? ha bide koç burcu, sürekli onun dediği olsun istiyor inatçı keçim hayırı cevap olarak kabul etmiyor :D |
Cevap: Koşulsuz Seviliyor musunuz? Özgürlüğünü istemen güzel bir şey. Başka birisi bu soruyu sorsaydı özgürlüğünü ortaya koy, eğer seni gerçekten seviyorsa sana saygı duyacaktır derdim. Ama sevgilin seni seviyor, sen ona aşıksın ve o iyi niyetli biri. Böyle bir şeyi haketmeyecek kadar iyi niyetli biri. Çok seven çok kıskanır ve kendine güvensiz insanlar kıskanır gibi deyimler yanlıştır. Ona yavaş yavaş sevgiyi ve aynı zamanda saygıyı öğreteceksin. Ne kadar çok severse ve sayarsa o kadar az kıskanılacağını öğreteceksin. Bunun tamamen güvenle alakası yok. Tabii ki kendine güvenmek çok önemli. Ama bunun dışında, insanın eşi de olsa onun özgürlüğüne saygı göstermesi, çok başka bir şey. Yanlış işler yaptığını bilse de kişi herkesin özgürlüğüne, seçimlerine saygı göstermeli. Sen bunu ona yavaş yavaş öğreteceksin. Çünkü bu birden olabilecek bir şey değil. Eminim sende hala bir çok konuda sevgilini tamamen özgür bırakamıyorsundur. Hepimiz öyleyiz. Hepimiz bir şeyleri öğreniyoruz. Yavaş ve emin adımlarla, bu istediğine ulaşacaksın. Sabrın sonu zaferdir. Eğer bu isteğine ulaşmak istiyorsan, biraz çabanın yanında sende olması gereken sadece sabırdır. Sabret, muradına ulaş :) Başarılar :) |
genelde insanlardan,'olur mu öle şey seni kısıtlayandan hemen ayrıl' gibi cevaplar aldığım için, bu sorunu yazmaktan bile çekiniyordum aylardır . Ama onun beni çok sevdiğini,benim için neler yaptığını biliyorum ve tamamen çevrenden öğrendiği önyargılar nedeniyle ve beni korumak amacıyla , bazı isteklerime hayır diyor. Sinir oluyorum evet:D ama ondan ayrılacak kadar değil. Sadece ona saygı duymayı öğretmek istiyorum. peki sabredicem, ama ona bunları nası öğreticem juger? Koç erkeği,biliyosundur belki,çok katı düşünceli olabiliyory789 Dha dün bi yere gitmeme izin vermedi ,tartıştık. Tüm gün mesaj atmadım,dayanamadı mesaj atıp durdu,aramamı istedi.Aradığımda çocuk gibi hadi öpte barışalım yaa falan dedi :D ama bu sefer kararlıydım hatasını anlasın diye,trip yapmaya devam ettim. girlhaha |
Cevap: Koşulsuz Seviliyor musunuz? bir de diyor ki bana, ben sürekli ona karşı çıkıyomuşum, hiç bi dediğine önce karşı çıkmadan 'tamam' demiyomuşum. Bi yere gitme dediğinde hiç tamam dememişim,hep dik kafalılık yapmışım,o yüzden o da böle tepkiliymiş :( |
Cevap: Koşulsuz Seviliyor musunuz? Siz kızlara ne kadar naz yapma desem de, bu sizde asla bitmeyecek bir çekirden inanç olmuş, artık dna'nıza işlemiş bu :D O yüzden, bari kısa süreli naz yap diyorum :D Mesela 1 gün falan değil de, birkaç dakikalığına. Hatasını anlayıp senden özür dileyene, gönlünü alana kadar. Ama gerçek hatasını anlamasını nasıl sağlayabilirim diyorsan, dediğim gibi o birden olabilecek bir şey değil. Yavaş yavaş öğrenecektir. |
Hem gerçekten öyle olmasa bile, ona diklenme. Ona önce sen saygı göster. Onun fikirlerini dinlemezsen, onu küçümsediğini düşünür. Fikirleri yanlış olsa da, önce onun fikirlerine saygı duyduğunu ona belli et. Eğer sen ona diklenirsen, o sana saygı göstereceği varsa da bunu saklar. Sana saygı göstermez. Bu durumda iş önce sende başlıyor. Önce sen ona saygı göster. Ona istediklerini ver. Ona sor ve onu dinle. Fikirlerini al ve uygula. Bunu yaptığın zaman direk olarak yumuşayacaktır. Sonrasında senin tek başına aldığın kararlarda sana daha çok saygı duymaya başlayacaktır. Bir de sen bir fikir aldığında ona danışırsan, o fikir aklına yatmasa bile, sırf sen ona sorduğun için bile izin verebilir. Şimdilik yapman gerekenler bunlar. Yavaş yavaş sonuca ulaşacaksın :) |
Yalnız şöle bi sorun var, evet dikkafalıyım biraz eskiden onu dinlemeyip giderdim. Artık gitmiyorum daha kötü olmasın diye, önce sinirlenip kavga çıkarıyorum niye hep bölesin falan diye, sonra onun dediği oluyo :D Ama gene de hiç sorgulamadan tamam demiyosun diye, önceden hiç dinlemezdin zaten diyo. Alıntı:
Önerilerini uygulamaya çalışıcam, önce ben ona saygı göstericem. Bi süre dikkafalılığı bırakıp tamam dicem. Biraz yumuşasın bakalım :) |
Cevap: Koşulsuz Seviliyor musunuz? Arasam mı acaba hadi öp barışalım dediğinde baya sinirliydim öpmüycem de barışmıcam da sen benm isteklerimi anlayana kadar dedim ve kapadım :( ama napim özgür olmak istiyorum,onu severken de özgür olmak istiyorum,anlaşılan sabretmem lazım :( |
Cevap: Koşulsuz Seviliyor musunuz? Hiçbir şey olmamış gibi arıyorsa ne güzel işte, kin tutmuyor demek ki. Kin tutmayan insan çok azdır. Çünkü bunun için insanın içinin temiz olması gerekir. Onun yüreği temiz ki, kin tutmuyor. Aslında sana saygı da gösteriyor. Ama sen ona dinlendikçe bunu saklıyor. Zamanında ona karşı gelip, onu dinlemeyip yeterince yıpratmışsın. Ama şimdi madem yine onun istediği oluyor, o zaman onun istediği şekilde olsun. Onun fikirlerine uyarsan, dediği bir şeyi uygular ve ona fikirlerinin işe yaradığını söylersen, zamanla yumuşayacaktır. İçinde sakladığı saygıyı sana yansıtmaya başlayacaktır. Ama bu zamanla olacak bir şey. |
Ama işte bu artık aramızda bi iddialaşma gibi olduğu için, yalnızca bu konuda anlaşamıyoruz. Diğer konularda ruh eşim gibi diyebilirim. Sırf sen tamam demedin diye ben izin vermedim diyor o da bazen senin dediğin gibi.. Diğer konularda bana saygı gösteriyor çünkü. Ben üniversitede okuyorum, arkadaşlarm her gün bi yerlere gidiyorlar. Ben aslında çok gezen biri değilim . Sevgilimle aynı mahalledeyiz zaten genelde onlayım. O futbolcu,başka şehirde,beni görmek için her haftasonu geliyor ama. Herneyse, arkadaşlarım sürekli fıldır fıldır gezdiği için , beni çağırdıklarında hayır demekten nefret ediyorum. Tabi hep değil, çoğu zaman bende gidiyorum. Sevgilimse başka şehirde sürekli idmanlarda,gezmesi tozması pek olamıyor maalesef, o da gezsin ben kıskanmam :D Biraz da o arkadaşlarım kışkırtıyor beni,ben niye gezemiyorum diye kafayı yiyorumy789 |
Cevap: Koşulsuz Seviliyor musunuz? Arkadaşlarının seni bu şekilde kışkırtmalarına izin verme. Bunu yapsalar bile onları dinleme. Senin iyiliğini düşünen bir insan bunu yapmaz çünkü. Zaten artık yapman gereken şeyi biliyorsun. Küçük bir hata yaptın. Şimdi bu hatayı şansa dönüştürme zamanı. Negatifi pozitife dönüştürme zamanı. Başarılar sana :) |
Bi süre dediklerini yapıcam ve önce ben onu olduğu gibi kabul etmeyi öğrenicem. Sinir olsam da, gezemiyorum die üzülsem de ,yapacak bişey yok,sabrın sonu selamettir demiy789 |
Cevap: Koşulsuz Seviliyor musunuz? gezemiyorsun diye üzülürsen bu yine sana zarardır. bunda da vardır bir hayır diye düşüneceksin. sonuçta gezmek şuan hayatın için en önemli olay değil. sadece, gezersen daha iyi olur. he bir de sevgilinin rızası ile gezersen lokum olur. bunu da sen yapacaksın. çok az sabır, birazcık gayret, %100 knor khkh56 |
tabi ki en önemli olayı değil,hiç bi zamanda olmadı. Sevgilimle de yeterince geziyorum zaten,ama insanın içinde kalıyor biraz da arkadaşlarıyla gezemeyince. sondaki benzetmenize çok güldüm ya:D bence çok az değil baya bi sabır gerekiyor onun bu kalıplamış düşüncesini değiştirmek için ama olsun, ona değery789 |
Cevap: Koşulsuz Seviliyor musunuz? bu arada juger, en büyük sorunlarımdan birine büyük ölçüde derman oldun,seni çok sevdiğimi sölemek istiyorum,beni olumsuz etkilemediğin için, ya ayrılmalısın derler die korkuyordum,ama sen bunu yapmadın,iyi ki varsın |
Cevap: Koşulsuz Seviliyor musunuz? AAA boyle kucuk bir sorun icin ayrilinilirmiymis hicc :) Saygi ve sevgi kolay bulunmuyor canim, eger ruh esim gibi diyebiliyorsan ve bir kac yerde donuyorsaniz asilir bunlar zamanla.... Devede kulak misali yani... Iyi haberlerini bekliyorum, Sevgiyle Kal.. |
Cevap: Koşulsuz Seviliyor musunuz? Kosulsuz oldugunu dusundugum tek sevgi`` anne ve baba`` sevgisidir...Karsilik beklemeden sever ve kinsiz kizar..terli345 |
O da hayır dediği vakit sanki hayatı kaçırıyomuşum gibi hissediyorum. Ama sabredicem bi süre bakalım. Alıntı:
|
Cevap: Koşulsuz Seviliyor musunuz? bu konuda daha fazla fikri olan yok mu ? Son günlerde çok kafaya takıyorum sanırım ya:'( |
Cevap: Koşulsuz Seviliyor musunuz? bu konudaki en doğru fikir, koşulsuz sevilmeyi beklemekten çok koşulsuz sevmektir. |
|
Cevap: Koşulsuz Seviliyor musunuz? koşulsuz sevgiyi geçtim artık zaten :D ben sevgilimle olan durum için fikirler bekliyorum :( |
Cevap: Koşulsuz Seviliyor musunuz? ooffssss sevgilinmi var derdin var.... :P |
Cevap: Koşulsuz Seviliyor musunuz? sevgi aşk olayı yaşamdaki en zor ve en güzel şey... ailemiz, arkadaşlarımız, sevgilimiz, karımız, kocamız vesaire... hem zor hem de herkes herşeyin tam olarak farkında değil...... cidden yorucu ve güzel... ama yaşamın olmazsa olmazı... sevmek bence ne bileyim.... güzel de sanki bunun karşılığı yokmuş gibi gelir çoğu zaman insana.. umarım vardır..... y a da ben çok duygusalım.... |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:31 PM. |