Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Mutluluk ve Yaşama Sevinci (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=224)
-   -   MUTLU OLMAK İÇİN İNANILMAZ BİR YÖNTEM!! (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=329207)

denver 16-04-2009 12:26 AM

Cevap: MUTLU OLMAK İÇİN İNANILMAZ BİR YÖNTEM!!
 
Bu güzel fikri bizlerle paylaştığın için teşekkürler alk78

hiçyoktum 16-04-2009 05:34 PM

Cevap: MUTLU OLMAK İÇİN İNANILMAZ BİR YÖNTEM!!
 
gelelim bugünkü kıyağımıza: alt komşu kocaman çöp poşetini hep dışarı koyar ve muhtemelen unuttuğu için o çöp poşeti bikaç gün sürünür orda bu akşam iş dönüşü gene gözüme çarptı o poşet ve kendi çöplerime bile üşenen ben hadi ha gayret diip çöp poşetini alıp çöpe kutusuna götürdüm ve tabiki kartını kapıya yapıştırmayıda ihmal etmedim.

ilginç kıyaklarınızı bekliyorum arkadaşlar fikir vermesi açısından iyi olur.

denver 17-04-2009 12:34 AM

Cevap: MUTLU OLMAK İÇİN İNANILMAZ BİR YÖNTEM!!
 
Merhaba Arkadaşlar ;

"Bana arkadaşının kim olduğunu söyle sana kim olduğunu söyleyeyim." derler ya. size bugün rezil olduğumu söyleyeyim, arkadaşımın kim olduğunu siz bulun artık . (bu arada kendisini bulmanızı da önermiyorum ha ona göre ;nitekim kendisi bugün yediği naneyle bardağımı taşırmış olduğundan bulunduğunda aynı bardak suda boğulmaya adaydır. )

Dün Hiçyoktum'un fikir atölyesinden çıkma "faili meçhul kıyak" mesajını aldıktan sonra bu fikri hemen değerlendirmek istedim. Kendisinin de değerlendireceğine inandığım bir arkadaşımla paylaştım bu düşünceyi.(Doğrusu değerlendirdi de.) "Harika .Bunları kullanabileceğimiz harika bir yer biliyorum" dedi elimdeki faili meçhul kıyak kartlarını göstererek ve beni Karabaş-ı Veli Tekkesi denilen bir yere götürdü.İnsanların çaylarını yudumladıkları günün sabahında, çayları getiren çocuğun eline bu sabah oradakilerce içileceğini tahmin ettiğimiz 10 çayın artı kendi içeceğimiz 2 çayın parasını ve kıyak kartlarını tutuşturduk.Çocuk almak istemedi.Lafını ağzına tıkayıp sırtını sıvazlayarak yerimize oturduğumuzda hala elindeki kartlara bakıyordu.

Gerçekten de şaşıran tebessüm eden, gülen bir yüzü izlemek oldukça keyifli ve mutluluk verici bir heyecan olabiliyor. Bu fırsatı kaçıramazdık.Aslında biraz mutlu olmaya ihtiyacımız da vardı üstelik.

Yerimize geçtik. Arkadaş şimdiden gülmeye başladı ama ne gülme,32 diş tekmili birdens45apk. Karşımızdaki masalara bakıyorum ;ama gözüm yanımdaki güler yüzlü arkadaşa kayıyor ikide bir s45apk
"Ne gülüyor"diyorum içimden."daha gülünecek yere gelmedik ki."

Velhasılı kelam çaylar geldi. Çocuk tembih ettiğimiz gibi kartları verdi.

Sonuçta insanlar kartlara anlamsız anlamsız baktıklar. 20 bardaktan fazla çay içtiler .(ki biz yalnızca 10 bardak çay parası ödemiştik)ve hiç para ödemeden çekip gittiler. Neler olup bittiğini anlamaya çalıştığım süre boyunca yanımdakinin yüz ifadesi aynı s45apk.

Çaycı çocuğu çağırıp neler döndüğünü soracağım sırada.İçeri bir çift girdi.Genç olanı diğerine seslenip : " Abi gel, burada oturalım." dedi. "Burada çaylar bedava."

Meğer gerçekten buraya gelenler çaya para ödemezmiş (tabi bizim dışımızda), istedikleri kadar çay ikramı yapılıyormuş. Kendisine para verdiğimiz çocuk ta tekkeye bağış yaptığımızı zannetmiş. Herhalde anlamışsınızdır ikram edilen çaya para vermem,vermekle de kalmayıp 10 tanesini de ısmarladığımı düşünürken bir tekkeye bağışta bulunmamda kimin parmağı olduğunu.
s45apk

ChosenOne 17-04-2009 04:18 AM

Cevap: MUTLU OLMAK İÇİN İNANILMAZ BİR YÖNTEM!!
 
Başıma böyle bir olay gelse beni gözetleyen herkese teşekkür manasında şu hareketi çekerim super( biraz komik olur ama olsun) ya da teşekkür baabında şükran hareketi yaparım. Bağırabileğim bir yerse bağıra bağıra teşekkür ederim. Umarım başıma gelir hadi bakalım hayırlısı...sevincli

melodiss 17-04-2009 07:55 AM

Cevap: MUTLU OLMAK İÇİN İNANILMAZ BİR YÖNTEM!!
 
girlhahasabah sabah iyi geldi teşkkrler denveractionsmilegirlhaha

Pamukk 28-06-2009 04:15 PM

Cevap: MUTLU OLMAK İÇİN İNANILMAZ BİR YÖNTEM!!
 
Fikir Atolyesi Faili Meçhul Kıyak!

sitesinden;





Hadi bir oyun oynayalım :)
Adı da “Faili Meçhul Kıyak” olsun. Veya “FMK Hareketi!”
Ufak şeylerle insanları mutlu ederek mutlu olmak… Hem de anonim biri olarak!
Tanımadığımız birilerine ufak bir iyilik yapıyoruz ve o kişi bunu kimin yaptığını bilmiyor. Çıkar düşünmeksizin kıyak yapmak ve o kişinin mutlu olmasını sağlamaktan söz ediyorum.
Bir yıl önce ‘Nefesimi Kesecek Anlar‘da paylaştığım isteklerden biri olan bu fikri daha sık yapmak istediğimi bir arkadaşıma söyleyince; “oo Tunç, sen ‘Amelie‘ ya da ‘İyilik Bul İyilik Yap‘ filmlerini izlemedin mi?” dedi. Ben de oturdum izledim Amelie’yi. Evet fikir aynıydı gerçekten ancak beni yıldırmadı daha önce yapılmış olması.
Bu öylesine bir oyun ki, çok kişi oynamalı deyip sizlerle de paylaşmak istiyorum.

Sonra nette biraz araştırınca bu fikrin farklı uygulamalarına denk gelsem de, benim kafamdakine en yakını bile kendi sitesinin reklamını yapıyordu. Oysa bu, herşeyi ile anonim olunca daha güzel.

Neyse, şimdi oyuna geçelim.
Yaratıcılığa son derece açık. Önce bir kartımız var, ondan bahsedelim.


Basitce tasarlanmış bu kartın sekiz adetini bir A4′e yerleştirdik. Dilerseniz bu A4′ü basıp sekiz tanesini aynı anda elde etmek mümkün. [Standart yazıcılar keşke lamine baskı da yapabilse!]
>> Baskı alabileceğiniz A4 boyutundaki dosyanın Word ve pdf bu linkte bulabilirsiniz. (Yukarıdaki üç linkten birine sağ tıklayıp “save link as” veya “hedefi farklı kaydet” yaparak bilgisayara almak mümkün.) formatları bu linklerde. Resim (.jpeg) olarak ise
Kart oyunun bulaşıcılığı ve devamı için gerekli. [Bir de "aa bak birisi burada ne unutmuş" denmemesi için!] Kime, ne zaman, hangi şartlarda bir kıyak yapacağımız da zaten belli olmaz. O yüzden bunları kesip cüzdanda taşıyoruz :)
Şimdi ilk etapta aklıma gelen birkaç fikir:
  • Köprü gişesinde arkadaki arabanın parasını vermek ve hızla uzaklaşmak. Gişe görevlisinden kartı arkadaki arabanın şöförüne vermesini rica ediyoruz.
  • Yaz sıcağında kalabalık bir belediye otobüsünün içinde buz gibi bir kasa kolayı unutmak (kartlar kolalara iliştirilmiş.)
  • Uzun yıllar bakımsız kalan bir mezarı temizlemek ve çiçek dikmek. Kartı mezara bırakıyoruz. Oradan geçen birilerinin belki dikkatini çeker.
  • Karta ataçlanmış 10 TL’lik bir banknotu yolda düşürmek.
  • Birinin posta kutusuna gelen elektrik veya su faturasını alıp, ödemek. Sonrasında faturayı makbuz ve kartla beraber posta kutusuna geri koymak.
  • Haftalardır pis kalmış bir arabayı gece yıkamak ve sonrasında kartı sileceğe iliştirmek.
  • Vapur iskelesinde veya metroda turnikelerden birinin üstüne karta ataçlanmış bir jeton bırakmak.
  • Sipariş verdiğimiz (bir alana ikincisi bedava) pizzayı komşumuzun zilini çalarak kapısına bırakıp kaçmak (kart pizza kutusunun içinde.)
  • Apartmanda kapı önlerine konan çöp torbalarını kapıcıdan önce toplamak ve kartı kapıcının oturduğu evin kapısının altından içeri atmak.
  • Görme engelli bir kişiye, yolda ona etrafındakileri anlatarak yardımcı olmak. [Bunu Amelie filminde gördüm!] Kartı o kişinin cebine atıyoruz. Belki bir yakını bulup okur sonradan ona.
  • Desteğe muhtaç (lösemili çocuklar gibi) bir derneğin kapısına sabaha karşı içi oyuncak dolu bir sandık bırakmak (kart sandığın içinde.)
  • Otomat, ankösörlü telefon veya atari salonlarındaki oyunlara karta ataçlanmış bir jeton bırakmak.
  • Bakımsız bir bahçeyi tertemiz yapıp ortasına iki çiçek dikmek ve kartı sonradan çiçeğe bağlamak.
Bu örnekleri çoğaltmak mümkün tabii ki. Siz de aklınıza gelenleri burada paylaşırsanız mutlu olurum.
Ben ilk kartları kesip cüzdanıma koydum. Gördükçe hatırlamak adına bile faydası olacak.
Ne kadar heyecanlanırım, sadece üç kişi bile bu oyunu oynadığını buraya yazsa. Yoksa ‘Bedava Kucak‘ olayına benzer bir beklentimiz yok tabii ki.
Veya pardon, neden olmasın ki… Hadi abartalım; bu kartlardan birinin yarın dönüp dolaşıp (ve hala sağlam kalıp :) bize ulaştığını düşünsenize…
Kelimelerin yetersiz kaldığı… hatta nefesimizin kesildiği an olmaz mı o an?
1. Güncelleme: FMK ile ilgili sonradan kaleme aldığımız gelişmeler:
http://www.fikiratolyesi.com/2009/03/10/faili-mechul-kiyak-hareketinde-ilk-on-gun/

Fikir Atolyesi FMK Hareketi Öldürecek Beni Heyecandan :)



Fikir Atolyesi Faili Meçhul Kıyak Bir Aylık Oldu!

Fikir Atolyesi Ne Mutlu Böyle Deli Olmaya!

2. Güncelleme: İngilizce kartlarımızı da yaptık [anonymous favour]: pdf, jpg. (Bu iki linkten birine sağ tıklayıp “save link as” veya “hedefi farklı kaydet” yaparak bilgisayara almak mümkün.)


http://www.fikiratolyesi.com/wp-cont...le-300x193.png




3. Güncelleme: Bunlar da Almancası [ein anonymer gefallen]: pdf, jpg. (Bu iki linkten birine sağ tıklayıp “save link as” veya “hedefi farklı kaydet” yaparak bilgisayara alıp sonrasında çıktı almak mümkün.)



http://www.fikiratolyesi.com/wp-cont...man_single.jpg


asiyah 28-06-2009 04:34 PM

Cevap: MUTLU OLMAK İÇİN İNANILMAZ BİR YÖNTEM!!
 
bravo canım arkadaşım benim.
ama bu word dosysı boooş

Pamukk 28-06-2009 04:38 PM

Cevap: MUTLU OLMAK İÇİN İNANILMAZ BİR YÖNTEM!!
 
kartları print etmek için aşağıdaki linke girip bilgisayara kaydedin ,istediğiniz boyuta küçültüp print edin super


http://www.fikiratolyesi.com/wp-cont...l_kiyak_a4.jpg

Pamukk 28-06-2009 04:43 PM

Cevap: MUTLU OLMAK İÇİN İNANILMAZ BİR YÖNTEM!!
 
>> Baskı alabileceğiniz A4 boyutundaki dosyanın Word ve pdf bu linkte bulabilirsiniz. (Yukarıdaki üç linkten birine sağ tıklayıp “save link as” veya “hedefi farklı kaydet” yaparak bilgisayara almak mümkün.)


ayrıca yukarıdaki yazıda word ve pdf kelimelerine mouse un okunu getirdiğinizde bir link oartaya cıkacak ve o linke tıkladıgınızda word belgesi açılacak..

Pamukk 28-06-2009 04:47 PM

Cevap: MUTLU OLMAK İÇİN İNANILMAZ BİR YÖNTEM!!
 
Örneğin , fırından ekmek alırken 2 ekmek parası ödemek ve tezgahtara kartı vererek tembih etmek, ödediğimiz diğer ekmeği ve kartı gercekten ihtiyacı olan ekmek istemeye gelen birisine vermesi için..


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:03 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.