![]() |
Motive Edici Sözler Merhaba, forumları okurken çok güzel cümleler yakalıyorum. bazen bildiklerimi yeniden hatırlıyorum, farklı bir yorumunu keşfediyorum. bu yüzden böyle bir konu açmak istedim. buraya sadece güzel cümleler yazalım. hiç yorum yazmayalım. bu konu güzel sözler antolojisi gibi biryer olsun. ara sıra aydınlanmak için gelip bakalım ard arda hepini okuyalım motive olalım, güç bulalım ne dersiniz. ilk cümleleri bir sonraki mesajda göndereceğim. bunu pisimbat angel2030'un konusuna yazmış. bu fikir de ordan çıktı zaten. biraz ekleme yapacağım sonuna.. ikicisini de hayal abla yazmıştı galiba. gün çinde o kadar çok mesaj okuyup cevaplıyorum ki yanlış hatırladıysam şimdiden affola.. |
Ynt: motivasyon cümleleri her şerde bir hayır her hayır da bir şer vardır. ( görmesini ve seçmesini bilene... ) düşşen bile düştüğün yerden avuç avuç toprakla kalkmayı öğrenmek gerek. |
Ynt: motivasyon cümleleri senin hızına yetişmek mümkün değil kardeşim.çok güzel fikirlerin var.ama ben bir hikaye yazmak istiyorum şimdi.pek çok şey anlatıyo.... |
Ynt: motivasyon cümleleri PADİŞAHIN İŞİ NE? sultan murat han o gün bi hoştur.neşeli der seniz değil üzüntülü derseniz değil.bir rüya görmüştür.veziri siyavuş paşa "hayırdır inşallah" der.sultan" hazırlanın tebdili kıyafet dışarı çıkıyoruz hayır mı şer mi öğreneceğiz"ve iki molla kılığında çıkarlar yola.görünen o ki padişah hala gördüğü rüyanın etkisindedir gideceği yeri iyi biliyordur.seri ve kararlı adımlarla beyazıt a çıkar.unkapanı civarında soluklanır.etrafına dikkatle bakınır.işte tam o sırada yerde yatan bir ceset gözlerine batar,sorarlar. -kimdir bu? ahali -aman hocam hiç bulaşma,derler ayyaşın meyusun biri işte!.. -nerden biliyorsunuz -müsade et bilelim kırk yıllık komşumuz....bir başkası lafa girer -aslında iyi zanaatkardır azaplar çarşısında çalışır nalının hasını yapar...ancak kazandıklarını içkiye fuhuşa harcar.hem şişe şişe şarap taşır evine,hemde nerde namlı mimli kadın varsa takar peşine..hele yaşlının biri çok öfkelidir -sorun bakalım onu hiç cemaatte gören olmuşmu?ve mahalleli arkasını döner gider.ve bizim tebdili kıyafet mollalar ortada kalakalırlar... ve vezir de toparlanıyordur ki padişah kızar."dur bakalım daha rüyadaki hikmeti çözemedik""aman padişahım bu adamdan uzak durun derim"saraydan birkaç hoca yollarız kurtuluruz vebalinden" -olmaz der padişah naaşı kaldırmalıyız. -yapmayın etmeyin sultanım yıkanması paklanması telkini tekfini... -merak etme ben beceririm.ama önce bir gasilhane bulmalıyız -şurda bir mahalle mescidi var ama.. -olmaz vefat eden sen olsaydın nerden kalkmak isterdin -ayasofya süleymaniye veya fatih camiinden -ayasofya süleymaniyede devlet erkanı çoktur tanınmak istemem.ama fatih camiini iyi dedinhadi yüklenelim...ve gelirler camiye vezir sağa sola koşturur kefen tabut bulur.usulü erkanınca bi güzel yıkarlar ki ,naaş yıkandıkça ayan beyan güzelleşir sanki.bir nur gibi aydınlanır yüzü..hem manalı bir tebessüm okunur dudaklarında.meçhul nalıncıyı kefenlerler,tabutlar musalla taşına yatırırlar.bir ara vezirin aklına gelir -sultanım der yanlış yapıyoruz galiba -heyecana kapıldık buraya getirdik cenazeyi.belki hanımı belki yetimleri vardır doğru yaa der padişah sen başını bekle ben bi mahalleyi dolanıp geleyim.vezir orda kalır padişah bu garip meceranın başladığı yere döner.nitekim sorar soruşturur.nalıncının evini bulur.kapıyı yaşlı bir kadın açar.hadiseyi metanetle dinler.sanki bu vefatı bekler gibidir. -hakkını helal et evladım der belliki çok yorulmuşsun.sonra eşiğe çöker ellerini yumruk yapar,şakaklarına dayar...gözler kısılır ve hatıralara dalar gider.neden sonra silkinir kendine gelir.... -biliyormusun oğlum der bizim efendi alemdi vesselam...akşamlara kadar nalın yapar...ama birinin elinde şarap şişesi görmesin;elindekini avcundaki verir satın alırdı,sonra getirip dökerdi helaya! -niye -ümmeti muhammet içmesin diye -hayret -sonra malum kadınların ücretini öder eve getirirdi.ben sizin zamanını satın aldımmı?aldım derdi.öyleyse şimdi dinlenmeniz gerek.o çeker gider ben menkıbeler okurdum onlara.... -bak sen millet ne sanıyor halbuki! -milletin ne sandığı umurunda değildiki.hep uzak mescidlere giderdi.öyle bir imamın arkasında durmalıki derdi tekbir alırken kabe yi görmeli... -öyle imam kaç tane kaldı şimdi? hatta birgün;bakasın efendi dedim sen böyle yapıyorsun ama komşular seni kötü belliyecek .inan cenazen ortada kalacak... -kimseye zahmetim olmasın deyip mezarını kendi kazdı bahçeye.ama ben üsteledim iş mezarla bitiyor mu?seni kim yıkasın kim kaldırsın? -peki o ne dedi? -önce uzun uzun güldü,sonra -Allah büyüktür hatun dedi hem padişahın işi ne? |
Ynt: motivasyon cümleleri yorum yazılmasın sadece sözler ( ve artık hikayeler ) yazılsın diyordum ama kuralı kendim ihlal edip yazıyorum. harika bir hikaye nilgün abla, ve çekim yasasına mükemmel bir örnek. paylaştığın için teşekkür ederim. |
Ynt: motivasyon cümleleri düşmek ayıp değil kalkmasını bil güzel gören güzel düşünür güzel düşünen hayattan lezzet alır karanlığın en yoğun olduğu an güneşin doğmasına en yakın andır öldürmeyen acı bizi kat be kat güçlendirir |
Ynt: motivasyon cümleleri Sabır acıdır meyvesi tatlıdır. Gün doğmadan neler doğar. Her gecenin bir sabahı vardır . Bir kapı kapanırsa diğeri açılır. Zor anlarımda anımsadığım cümlelerden birkaçı actionsmile |
Ynt: motivasyon cümleleri Cama bakan camdaki kiri, camdan öteye bakan manzaranın güzelliğini görür. Söz ağızdan çıkarsa kulaktan öteye geçemez, söz kalpten çıkarsa kalbe ulaşır. Su yolunu bulur |
Ynt: motivasyon cümleleri Düşmana inat, birgün fazla yaşamak. alk78 Düşüncelerine dikkat et söze dönüşür, Sözlerine dikkat et eyleme dönüşür Eylemlerine dikkat et alışkanlıkların olur, Alışkanlıklarına dikkat et kişiliğin olur, Kişiliğine dikkat et kaderin olur. |
Ynt: motivasyon cümleleri Nice dualar vardır,o dualar dua edenin aleyhinedir.Ve Allah bu duaları sonsuz merhametinden dolayı kabul etmez.MEVLANA (Çekim yasası mevlana için geçerli değilmiş hı?) |
Ynt: motivasyon cümleleri huzur içinde ellerimi kavuşturuyorum ve bekliyorum.rüzgara;gelgite yada denize aldırmıyorum.ARTIK ZAMAN YADA KADERE İSYAN ETMİYORUM.bana ait olan bana gelicek nasılsa.... |
Ynt: motivasyon cümleleri Süpeer nilgüün.. clapping |
Ynt: motivasyon cümleleri İYİ DOSTU OLANIN AYNAYA İHTİYACI YOKTUR..... 98569 |
Ynt: motivasyon cümleleri HAYAT NEDİR -hayat uzun bir yol ve kaderin ne getireceğini bilemediğimizdir tam olarak -bazen kaybedilir sevenler sevilenler...yürekte buruk bir acı bırakarak giderler -bazen kurulan dostluklar paylaşılan sevgilerdir -bazen yalnızlıktır hayat -bazen kalabalıklarla mutlu olmak -bazen çatışmak kendinle,sevginle herşeyinle -zamanla öğrenmek cesur olmayı,hayatla yüzleşmeyi,güçlü olmayı güçlü kalmayı ---hayatın akıp giden her yönünde kendin olmak belkide en önemli olan..... ---VE BAŞARACAĞINA HEP İNANMAK--- sevgiler hepinize |
Ynt: motivasyon cümleleri nilgün abla bu gün tam formundasın... hepimizi motive ediyorsun. aşağıdaki hikayeyi yeni okudum ve aynen kopyaladım. sanırım bu forumdaki pek çok kişi hikayedeki kartal gibi bir dönem yaşadı ve şimdi yenilenmiş olarak aramızda:) bu arada aklıma gelen bir cümleyi de yazdıktan sonra sizi hikaye ile başbaşa bırakayım. hindilerle yaşamayı tercih edenlerin, kartallarla yükselemezler. hikaye: Kartal, kuş türleri içinde en uzun yaşayanıdır. 70 yıla kadar yaşayan kartallar vardır. Ancak bu yaşa ulaşmak için, 40 yaşlarındayken çok ciddi ve zor bir kararı vermek zorundadır. Kartalın yaşı 40′a dayandığında pençeleri sertleşir, esnekliğini yitirir ve bu nedenle de beslenmesini sağladığı avlarını kavrayıp tutamaz duruma gelir. Gagası uzunlaşır ve göğsüne doğru kıvrılır. Kanatları yaşlanır ve ağırlaşır. Tüyleri kartlaşır ve kalınlaşır. Artık kartalın uçması iyice zorlaşmıştır. Dolayısıyla kartalın burada iki seçimden birisini yapması gerekir. Ya ölümü seçecektir ya da yeniden doğuşun acılı ve zorlu sürecini göğüsleyecektir. Bu yeniden doğuş süreci 150 gün kadar sürecektir. Bu yönde karar verirse kartal bir dağın tepesine uçar ve orada bir kaya duvarda, artık uçmasına gerek olmayan bir yerde yuvasında kalır. Bu uygun yeri bulduktan sonra kartal gagasını sert bir şekilde kayaya vurmaya başlar. En sonunda kartalın gagası yerinden sökülür ve düşer. Kartal bir süre yeni gagasının çıkmasını bekler. Gagası çıktıktan sonra bu yeni gaga ile pençelerini yerinden söker çıkarır. Yeni pençeleri çıkınca kartal bu kez eski kartlaşmış tüylerini yolmaya başlar. 5 ay sonra kartal, kendisine 20 yıl veya daha uzun süreli bir yaşam bağışlayan meşhur yeniden doğuş uçuşunu yapmaya hazır duruma gelir. Kendi yaşamımızda sık sık bir yeniden doğuş süreci yaşamak zorunda kalırız. Zafer uçuşunu sürdürmek için, bize acı veren eski alışkanlıklarımızdan, geleneklerimizden ve anılarımızdan kurtulmak zorundayız. Ancak geçmişin gereksiz safhasından kurtulduğumuzda, deneyimlerimizin yeniden doğuşumuzun getireceği olağanüstü sonuçlardan tam olarak yararlanabiliriz. “Geride kalanları unutmak ve önümüzde bizi bekleyenlere ulaşmak için hedefinize doğru ilerleyin” |
Ynt: motivasyon cümleleri Bir kurbağa sürüsü ormanda yürürken,içlerinden ikisi bir çukura düştü. Diğer bütün kurbağalar çukurun etrafında toplandılar. Çukur bir hayli derindi ve arkadaşlarının zıplayıp dışarı çıkması mümkün görünmüyordu. Yukarıdaki kurbağalar, boşuna uğraşmamalarını söylediler arkadaşlarına : “Çukur çok derin,dışarı çıkmanız imkansız.” Ancak, çukura düşen kurbağalar onların söylediklerine aldırmayıp çukurdan çıkmak için mücadeleye devam ettiler. Yukarıdakiler ise hala boşuna çırpınıp durmamalarını, ölümün onlar için kurtuluş olduğunu söylüyorlardı. Sonunda kurbağalardan birisi söylenenlerden etkilendi ve mücadeleyi bıraktı. Diğeri ise çabalamaya devam etti. Yukarıdakiler de, çırpınıp durarak daha çok acı çektiğini söylemeyi sürdürdüler. Ne var ki, çukurdaki kurbağa son bir hamle daha yaptı, bu kez daha yükseğe sıçramayı başardı ve çukurdan çıktı. Çünkü, bu kurbağa sağırdı. O yüzden, arkadaşlarının ümit kırıcı sözlerine kulak asmamıştı. “Ümidini kaybetmiş bir insanın, başka kaybedecek bir şeyi yoktur” |
Ynt: motivasyon cümleleri Dikenler arasında güller yetişir. alman atasözü |
Ynt: motivasyon cümleleri Taşı delen suyun kuvveti değil, damlaların sürekliliğidir. BREZİLYA Nisan yağmuru, Mayıs çiçeği getirir. KANADA |
Ynt: motivasyon cümleleri sen de harikasın çoşkuncum..senin heyecanın ve ışığın bize yansıyor.mutlu olmaya çalışıyorum.. |
Ynt: motivasyon cümleleri herşeye gücü yeten yaratıcı beni yarattı demek ki ben değerliyim onayi |
Ynt: motivasyon cümleleri Alıntı:
işte harika bir yaşam anlayışı ... Bize sunulmuş yaşam için yaratıcımıza şükürle yaşamımıza daha anlam katan bir onay bu Teşekkürler pisiko |
Ynt: motivasyon cümleleri bız asıcaz yakında, bence toplu bır loto medıtasyonu yapalım ne dersın coskun ? s45apk , yakamozduslerı sana ıhtıyacım var sana ozelden maıl atmaya calıstım olmuyor bana ulasırmısın , beceremıyorum bu bılgısayarda ben bazı seylerı bugun butun gun onlıne kalıcam tresor |
Ynt: motivasyon cümleleri Tresor ben varım sanal ortamda toplu bir loto meditasyonuna. hatta belki de dünya da eşi benzeri olmayan bir eylem olur. ve cekim yasasının da dikkatini çeker bu hareketimiz.. |
Ynt: motivasyon cümleleri tamam harıka olur, burda bır kazı kazan var, dun gordum 500.000 euro kazanmıslar, ama onda sayı tahmın etmeye gerek yok, sayılarla ılgılı olan da var, bana rakamları soyleyın oynayacagım smileydance |
Ynt: motivasyon cümleleri Amacımız imkansızı mümkün, mümkünü kolay, kolayı da zarif ve zevkli yapmanın yollarını bulmaktır. (Dr.Feldenkrais) Batan güneş için ağlamayın; yeniden doğduğunda ne yapacağınıza karar verin. (Dale Carnegie) Başarı azim gerektirir, azim ise irade. Bazı hedefler, başarısız olmaya da değer. Gerçek başarı, başarısız olma korkusunu yenebilmektir. (Paul Sweeney) Yenilince ümitsizliğe kapılma, her başarısızlıkta bir zafer arzusu yatar. (Germain Martin) Hiç kimse başarı merdivenlerini elleri cebinde tırmanmamıştır. (Keth Moonhead) Kristof Kolomb'un en çok beğendiğim yanı; yeni bir dünya keşfetmesi değil, bu düşünce üzerine onu aramaya gitmesi. (Robert Tourgof) Bir insanın sahip olabileceği en iyi yetenek (veya kişilik özellikleri) şunlardır: Yapmanız gerekeni yapın. Bunları yapılması gereken zamanda ve yapılması gerektiği gibi yapın. Tüm bunları isteseniz de istemesiniz de yapın. (Thomas Henry Huxley) |
Ynt: motivasyon cümleleri 2 - 6 - 7 - 11 - 19 - 31 doğum tarihim ve yaşımdan elde edilmiştir:) |
Ynt: motivasyon cümleleri ok ben sımdı cıkıyorum oynayıp haber verıcem sana , rastgele 44 |
Ynt: motivasyon cümleleri soru: aşağıdaki bu kalabalıktakiler ne yapıyorlar? skan67 hpm1 guitar derty partysmiley cilgin897 blissy uy897 wave f678h k8908 25889 956k u859 partysmiley clapping lotoda 6 tutturmuşlar onu kutluyorlar:) |
Ynt: motivasyon cümleleri Ölümden niye korkacağım ki? Ben varken o yoktur,o gelince de ben olmayacağım. alk78 Montaigne |
Ynt: motivasyon cümleleri Geçmişteki acılarımıza gülümseyerek baktığımız anda büyümüşüz demektir. KHIEW yrl78 |
|
Ynt: motivasyon cümleleri Her istek içinizden geçen her sözcük kaydedilir ama her isteğin arkasında büyük bir mucize vardır her mucize doğru anı ve zamanı bekler çünkü mucize oldugunu kanıtlamak ister.Bu süreçte sabır sizin mucizeye olan inancınızdır eger sabrınız yoksa mucizelere inanmayın eger sabrınız varsa sabah kalktıgınızda gözünüzü açmanız bile mucizedir çünkü her gece melekler size dua eder sabrınız için başınızda meleklerden bir ordu oldugunu düşünün yalnız değiliz işte sabır yalnız olmadığını bilmektir. |
|
Ynt: motivasyon cümleleri hayat güzel! ben güzel!! insanlara güzel!!! ne güzel yaşamak !!!! blissy blissy blissy |
Ynt: motivasyon cümleleri gündüzün karalığında gezmişim sıska geceler neyler ki bana!! |
Ynt: motivasyon cümleleri korkmuyorum eyy korkular varsa gücünüz dikilin karşıma!!! yu89 |
Ynt: motivasyon cümleleri Eğer mutlu bir hayat yaşama istiyorsan bir amaca bağlan,insanlara ya da eşyalara değil. EİNSTEİN İnsanın gerçek yüceliğine giden sadece bir yol vardır:o da zorluklar okulundan geçer. EİNSTEİN İğne yarasına sabret de. Nefsin iğnesinden kurtul. MEVLANA |
Ynt: motivasyon cümleleri parasalzeka sitesinden. ( çekim yasasıyla ortak gibi geliyor ) Sevdiğim bir söz var, bazı insanlar hiçbir şeyle yola çıkıp her şeyi elde ederler. Parasal zekâ da hayattaki para oyununu oynama biçimini öğretiyor. Ticari hayatta da bu böyledir. Marifet, çok paraya sahip olup onu kullanmak değil, yeterli paraya sahip olmasak da sahipmiş gibi onu değerlendirmektir. Bazı tüccarlar elinde 100 YTL varken 100 YTL’lik ticaret yaparlar. Zihinlerinde kendilerine çizdikleri bir sınır vardır ve o sınırları zorlamazlar. Bazı tüccarlar ise elinde 50 YTL varken 500 YTL hatta 1000 YTL’lik ticaret yaparlar. İşte bu fark, oyunu oynayış biçiminden kaynaklanır. Oyunu oynayış biçiminizi siz belirlersiniz. Parasal zekâ ise size oyun stratejilerini sunar. Hangi stratejiyi seçeceğiniz size kalmıştır. |
Ynt: motivasyon cümleleri Düşmek önemlideğil, önemli olan tekrar kalkıp yola devam edebilmek. |
Ynt: motivasyon cümleleri Hayatla röportaj yaptığımı gördüm rüyamda. "Benimle röportaj mı yapmak istiyorsun?" diye sordu Hayat. "Zamanın var mı?" diye sordum. Gülümsedi. "Benim zamanım Sonsuzluk" dedi Hayat. "Ne sorular var yüreğinde?" "İnsanlarla ilgili en çok neye şaşıyorsun?" diye sordum. Hayat yanıt verdi. "Çocukluktan sıkılıp büyümek için acele ediyorlar, sonra yine çocuk olmanın özlemini duyuyorlar. Para kazanmak için sağlıklarını kaybediyorlar, sonra sağlıklarını kazanmak için paralarını kaybediyorlar. Gelecekle ilgili edişelenmaekten şimdiyi unutuyorlar. Sonra da ne şimdiyi ne geleceği yaşayabiliyorlar. Deneyim iyi bir öğretmendir diyorlar ama deneyimin faturasını ödemek istemiyorlar. Hayatlarını kazanmak için eğitim alıyorlar ama yaşam ustası olmayı bilmiyorlar. Bu nedenle de, hiç ölmeyecekmiş gibi yaşıyorlar, hiç yaşamamış gibi ölüyorlar." Hayat elimi tuttu. Bir süre sessiz kaldık.Derin bir nefes aldım. Ona, insanların neleri öğrenmelerini istediğini sordum. Hayat yanıtladı. "Hiç kimseyi seni sevmeye zorlayamayacağını, yapabileceğin tek şeyin seni sevmelerine izin vermelerini isterdim. Affetmenin affederek öğrenilebileceğini öğrenmelerini isterdim. Başkalarıyla kendilerini kıyaslamamayı öğrenmelerini isterdim. İki insanın aynı şeye bakıp farklı şeyleri görebileceğini öğrenmelerini isterdim." "Zengin insanın en çok şeye sahip olan değil, en az şeye ihtiyaç duyan insan olduğunu öğrenmelerini isterdim. Bir sevecen yüreği derinden yaralamanın bir anda olduğunu; ama iyileştirmenin çok uzun sürdüğünü öğrenmelerini isterdim. Seni seven insanların duygularınmı nasıl ifade edebileceklerini bilmedikleri için seni sevmediklerini sanmak yerine onların sevgisini hissetmeyi öğrenmelerini isterdim." Hayat derin bir nefes verdi. Hayatın nefesi kelimelere dönüştü. "Söylediklerimi yüreğine kaydet" dedi. Söylediği cümleyi yüreğime kaydettim. "Başkalarını affetmek yeterli değil, kendini de affetmeyi öğren". Yüreğim kuş gibi hafiflemişti. "Son bir soru daha, Hayat" dedim. "Benden ne istiyorsun?" Bütün odayı beyaz bir ışık kapladı ve Hayat yanıtladı. "Senin kendin olmanı istiyorum, yoksa başkası olurdun. Sana bugün ihtiyacım olduğunu bil, yoksa bugün benimle olmazdın. Kendi eşsizliğini ve biricikliğini bil; çünkü ben kendimi tekrar etmeyecek kadar yaratıcı ve zenginim. ve gerçekten TEK değerli olanım. Değerimi bil." |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:53 PM. |