![]() |
28 GÜNDE KUANTUM UYGULAMA "Kuantum Başarı" kitabının yazarı Sandra Anne TAYLOR'un kaleme aldığı "28 Günde Kuantum" Kitabını; http://www.hayatimdegisti.com/forum/...tml#post470063 Niyet, Uygulama ve Olumlama bölümleriyle birlikte,her güne bir çalışma şeklinde burada paylaşmak istiyorum. Hepimizin en verimli şekilde faydalanmamızı diliyorum Sevgilerimle |
Cevap: 28 GÜNDE KUANTUM UYGULAMA 1.GÜN BİLİNÇ Niyet Bugün yaşamımın her alanına daha yüksek bir bilinç getireceğim. Düşüncelerimin, seçimlerimin ve karşımdaki tüm seçeneklerin farkına varacağım. Yaşama tepki vermekle yetinmeyecek, bilinçli bir şekilde bana huzur ve değer katacak düşünce ve davranışları seçeceğim. Ana Fikir Gerçekliğinizi yaratan şey bilincinizdir. Bilinçsiz bir şekilde –akıp giden düşüncelerinizin, davranışlarınızın ve duygularınızın farkına varmadan- yaşamayı seçerseniz arzuladığınız geleceğe doğru yol alamazsınız. Oysa davranışlarınızın ve tepkilerinizin farkına vardığınızda kendi kaderinizi kendiniz belirleyebilirsiniz. Düşünce biçiminizi istiyorsanız yaşama verdiğiniz zihinsen ve duygusal tepkileri samimiyetle ele almalısınız. Düşüncelerinizin enerjinizi ve duygularınızı nasıl etkilediğini anlarsanız çok daha bilinçli seçimler yapabilir, yaşamınıza değer katacak davranışları benimseyebilir, sizi gerçek anlamda güçlendiren, onurlandıran düşünce ve tepkileri seçebilirsiniz. Bu yolla, bilincinizin gücü hayallerinizi gerçekleştirme yolunda en önemli etkenlerden biri halini alabilir. Bilinçli seçimler yapma kararınız size huzur ve mutluluk verecek fırsatlar yaratmakla kalmaz, mutlu bir gelecek kurma olasılığınızı da ciddi biçimde arttırır. Bilinç Uygulamaları 1.Düşüncelerinizin farkına varabilmeniz için duygularınızı araştırmaya açık olmalısınız. Farkına varacağınız olumsuz ya da rahatsız edici duyguların kaynağının düşünceleriniz olduğunu göreceksiniz. Gerginseniz kendinize neden korktuğunuzu sorun. Keyifsizseniz çekindiğiniz, umutsuzluğa kapılmanıza yol açan şeyin ne olduğunu belirlemeye çalışın. Olumsuz duyguları besleyen düşünceleri ortaya çıkarın. Gerekirse korkularınızı, yargılarınızı ve olumsuz olasılıklarınızı kağıda dökün. Önünüzdeki olumlu seçenekleri değerlendirin ve kendi kendinize şu soruyu sorun: Neden olumlu yolu seçmiyorum? 2.Davranışlarınızın bilincine varın. Sizi güçsüz düşüren, alçaltan seçimler yaptığınızı görürseniz, kendinize bu alışkanlıklardan kurtulabileceğinizi ve daha olumlu seçimler yapabileceğinizi söyleyin. Başlangıçta küçük değişiklikler gerçekleştirin. Unutmayın, mükemmel olmak zorunda değilsiniz; farkına varmaya başlayın yeter. Bilinç Olumlamaları Gündelik düşüncelerim konusunda giderek daha fazla bilinçleniyorum. Arada bir durup yaşamımdaki enerji hakkında düşünüyorum. Bilinçli bir şekilde, güven, uyum ve huzur veren düşünceleri seçiyorum. Giderek tüm gündelik davranışların –yemek yeme biçimim, zamanımı geçirme yöntemim ve diğer insanlarla etkileşimlerim- konusunda bilinç kazanıyorum. Niyetlerimi destekleyen onurlandırıcı seçimler yapıyorum. Zengin bir bilinç içindeyim. Yaşamımdaki harika şeylere odaklanıyorum ve daha fazlasına ulaşmaya hazırım. Her gün, yaşamak istediğim enerjiyi, düşünceleri ve duyguları seçerek kendi gerçekliğimi bilinçli bir şekilde yaratıyorum. |
Cevap: 28 GÜNDE KUANTUM UYGULAMA 2.GÜN, Olumsuzluktan Kurtulma Niyet Bugün daha olumlu seçeneklere yönelme niyetindeyim. Kaygılarımdan ve korku dolu düşüncelerimden kurtuluyorum. Bunlardan kurtulmak için tüm fırsatları değerlendirecek, huzur ve güveni seçeceğim. Ana Fikir Olumsuzluk karşımıza çeşitli şekillerde çıkabilir. Kimi zaman kendimiz hakkında olumsuz düşüncelere kapılır, kimi zaman düpedüz felaket beklentisi içine gireriz. Elbette ki yaşamınızda böyle bir enerji olmasını istemeyiz. Yine de bu kaygılardan dolayı kendinizi suçlamayın. Böyle bir tepki sadece olumsuzluğa olumsuzluk ekler ve sorunu daha da kötüleştirmekten başka işe yaramaz. Yapmanız gereken şey, tedirginlik hissettiğiniz an korku ve şüpheleri ortadan kaldırmaktır. Her ne olursa olsun, zihninizi ve kalbinizi rahatlatıcı yargılara açın ve olumlu sonuçların gelmekte olduğunu bilin. Hepimiz zaman zaman inişler ve çıkışlar yaşarız. Bu zor zamanlar konusunda kendinizi suçlamayın.Yapılması gereken, olumsuz çıkarımlardan kurtulmayı seçmektir. Olumlu yorumlarınız sadece kendinizi iyi hissetmenizi sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda yaşam gücünüzü çok daha çekici kılacaktır. Olumsuzluklardan Kurtulma Uygulamaları 1.Hemen şimdi düşünce enerjinizin kontrolünü elinize alın. Herhangi bir kaygının belirdiğini fark ettiğiniz an gülümseyin ve kendinize bunun kurtulmayı seçtiğiniz eski bir alışkanlık olduğunu söyleyin. Daima kaygılardan kurtularak huzuru ve güveni seçme şansınızın olduğunu hatırlayın. 2.Derin bir soluk alın ve soluğunuzu verirken kurtulma olumlaması gerçekleştirin. Olumsuz düşünceleri tam anlamıyla tersine çeviremeseniz bile şunu hatırlayın: Bu tepkiyi artık seçmek zorunda değilim. Bunu gün içinde birkaç kez gerçekleştirin. Olumsuzluktan kurtulmaya ve daha olumlu bir yön seçmeye niyet edin. Olumsuzluktan Kurtulma Olumlamaları Düşüncelerim yaşamımı etkiler ve ben her zaman için düşüncelerimin kontrolünü ele almayı seçerim. Kaygılardan kurtuluyor ve daha olumlu yaklaşımlar benimsemeyi, daha mutluluk verici deneyimler yaşamayı seçiyorum. Korku ve olumsuzluktan kurtuluyorum. Yaşadığım anın mutluluk ve neşe verici yönlerini buluyorum. Düşüncelerim benim seçimimdir. Her geçen gün korkudan kurtulmayı ve iyimser çıkarımlar benimsemeyi öğreniyorum. Kendi zihinsel enerjimin hakimi oluyorum. |
Cevap: 28 GÜNDE KUANTUM UYGULAMA 3.GÜN, Akustik Enerji Düzeyinin Yükseltilmesi Niyet Bugün yaşamımdaki akustik enerjiyi güçlendireceğim. Çevremdeki harika seslere –kuşlara, rüzgarın uğultusuna, ağaçların hışırtısına- kulak vereceğim. Kendimi mutluluk verici bir müzikle kuşatacak, anlaşılır, güvenli bir tonda konuşacağım. Her zaman için kendi gerçekliğimi dile getirmek arzusunda olacağım. Ana Fikir Akustik rezonansınız kişisel alanınızın önemli parçalarından biridir. Çevrenizdeki sesler, dünyaya gönderdiğiniz titreşimlere yapışır. Daha melodik bir akustik enerji yaratmak istiyorsanız, yaşamınızdaki lütuflara kulak verin. Kendi sesinizden rahatsız olmamayı öğrenin, sizi onurlandıran hislerinizi dile getirmekten çekinmeyin. Sesinizin enerjisi düşüncelerinizin rezonansını da arttırır. Bu nedenle olumlamalarınızı olabildiğince yüksek sesle gerçekleştirin. Her günün bir bölümünü sessizlik içinde geçirmeyi de ihmal etmeyin. Meditasyon yapın, soluklanın ve zihninizi sessizleştirin. Bu tutumunuz dingin ve gevşek bir kişisel enerji yayacak, bu gürültü, tedirgin edici dünyada çok çekici bir titreşim oluşturacaktır. Akustik Enerji Düzeyinin Yükseltilmesi Uygulamaları 1-Gün içerisinde kendinize sessiz ortamlar yaratmaya çalışın. Bulunduğunuz ortamdaki gürültüleri, dikkat dağıtıcı etkenleri olabildiğince azaltın. Meditasyon yapın, rahatlayın ve huzur bulun. 2-Girmek istediğiniz ruh halini –heyecanlı, enerjik, sakin, rahatlatıcı- oluşturmanıza yardımcı olacak müzikler çalın. Müziğe ayak uydurun. Dans edin, gerinin, gülümseyin. 3-Olumlamalarınızı yüksek sesli dile getirin. Sevgi, neşe, mutluluk, güven ve güç gibi sözcükleri yineleyin. 4-Yaşamınızı ilahi sevgiyle birleştirebilmek için dua edin. Mutluluk şarkıları söyleyin. Olumlu havanız sesinizde çınlasın. Akustik Enerji Düzeyinin Yükseltilmesi Olumlamaları Her gün zamanımın bir bölümünü sessizlik içinde huzur bularak geçiririm. Çevremi saran sessizlikte huzur bulurum. Kendi gerçeğimi kendimden emin ve net bir şekilde dile getiririm. Dinlenmeyi hak ettiğimin bilinciyle kendimi anlatır, ne istediğimi söylerim. Yaşamımdaki enerji verici seslere kulak verir ve şükran fısıltılarıyla Evren’e teşekkürümü sunarım. Her gün yaşamımı ve kendimi sevgi dolu bir sesle olumlarım. |
Cevap: 28 GÜNDE KUANTUM UYGULAMA 4.GÜN, Kişisel Güç Niyet Bugün gerçek gücümü hayata geçirme, kendime yararı dokunacak seçimler yapma ve eylemler gerçekleştirme niyetindeyim. Yaşamımdaki gücün kontrolünü elime almak benim hakkımdır. Ana Fikir Özgün güç, sizin insan olarak doğuştan gelen hakkınızdır. Kendinizi gerçekleştirmeye başlamanızın zamanı geldi. Küstahlık ya da bencillik edin demiyoruz. Kişisel seçimlerinizde bilinçli ve kontrollü olun yeter. Yaşamınızdaki gücün kontrolünü ele geçirmek kimi zaman büyük cesaret gerektirebilir – özellikle de bu güçten vazgeçmeyi alışkanlık haline getirmişseniz. Ancak önemli meselelerde kontrolü başkasına bırakırsanız, enerjinizi ve kaderinizi de onların ellerine bırakmış olursunuz. Teslimiyetçi, pasif zihniyeti bir kenara bırakın. Bu tutum, yaşamınızı nasıl sürdürmeniz gerektiğine karar verme hakkının başkalarında olduğu inancıyla sizi güçsüz kılacaktır. Gerekirse gücünüzü tekrar ele almaya ufak adımlar atarak başlayın. Kendinize yaşamınız hakkında tek söz sahibi kişinin kendiniz olduğunu hatırlatın. Aklınızdan geçenleri dile getirin. Net ve mantıklı taleplerle ortaya çıkın ve seçtiğiniz yolda ilerleyecek cesareti toplayın. Kendi adınıza hareket etmeyi sürdürdükçe Evren de sizin için daha fazla şey yapacaktır. Kişisel Güç Uygulamaları 1-Hemen, şu anda kendinize güç katmayı seçin. Gün içinde çeşitli kararlar verirken, tutarlı, güçlü ve disiplinli davranın. Ne yiyeceğinizden, diğer insanlarla nasıl bir etkileşim kuracağınıza dek her konuda güçlü olun! 2-Gücünüzün tükendiğini hissettiğinizde, kendi kendinize çıkarınız doğrultusunda harekete geçmek adına ne yapmanız gerektiğini sorun. Düşüncelerinizi dile getirmeyi hak ettiğinizi bilin ve bu uğurda risk alın. Başlarda dirençle karşılaşırsanız da zamanla gücünüzün arttığını göreceksiniz. Derin bir soluk alın ve ilk adımı atacak cesareti toplayın. Kişisel Güç Olumlamaları Giderek güçlü bir insan haline geliyorum. Sınırlarımı çiziyorum ve kendi adıma harekete geçiyorum. Kendi gücümün kontrolünü elime almak ve yaşamıma dair kararları vermek benim hem hakkım hem de sorumluluğumdur. Kişisel gücümü kullandıkça ihtiyaçlarımın da giderek daha fazla farkına varıyorum. Kendimi daha fazla düşünüyor ve daha fazla gerçekleştiriyorum. Yaşamımın itici gücü olarak cesarete ve güce sahibim. Kişisel gücüm her geçen gün büyüyor. |
Cevap: 28 GÜNDE KUANTUM UYGULAMA 5.GÜN, Hareket Niyet Bugün fiziksel enerjimin farkına varıyorum. Yaşam yolunda koşturmadan ilerliyorum. Geriniyor, gülümsüyor, derin bir soluk alarak güzel, huzurlu bir titreşim hissediyor ve yayıyorum. Fiziksel enerjim ışıl ışıl parlıyor! Ana Fikir Hareket biçiminiz- ve miktarınız – kişisel enerjinizin en önemli kaynaklarından biri olan mekanik titreşiminizi oluşturur. Yeterince hareket etmezseniz, geçmiş deneyimlerinizin gücü hem bedeninize hem de enerji alanınıza yapışır kalır. Hareketleriniz ağır ve hantal olursa hayati yaşam gücünüz çevrenizde toplanır, ağırlaşır ve katılaşır. Bu kalın enerji tabakası, gelen enerjiyi almanızı güçleştirir, Evren size tepki verme konusunda ağır kalabilir. Öte yandan, abartılı ve telaşlı hareketler sergilerseniz de gergin ve parçalanmış bir yaşam gücü yayar, bu yıpratıcı titreşim sinir bozucu insan ve durumları kendinize çekmenize yol açar. Çekici bir mekanik enerji yansıtmak istiyorsanız derin derin soluklanın, düzenli egzersiz yapın ve sakin, rahat şekilde hareket edin. Bu tutumunuz chi’nizin-yani yaşam gücünüzün – saf, huzurlu ve çekici titreşimler yaymasını sağlayacaktır. Hareket Uygulamaları 1-Düzenli olarak gerinin ve egzersiz yapın. Bunu yaptığınız sırada eski, olumsuz enerji ve duyguları temizlemeye gayret edin. Titreşimlerinizin saf ve parlak bir hale geldiğini hayal edin. 2-Yavaşlayın ve telaşsız, sakin bir şekilde hareket edin. İşlerinizi aceleye getirmemeye çabalayın. 3-Bir-iki saatte bir derin soluk alın. Her soluk alıp verişinizde enerjinizi temizlediğinizi olumlayın. 4-Duruşunuza dikkat edin. Başınız ve omuzlarınızın dik durması, güvenli bir enerji yaymanızı ve kalp merkezinizi açmanızı sağlayacak, Evren’le ve Evren’deki herkesle bağ kurmanıza olanak tanıyacaktır. Hareket Olumlamaları Rahat bir şekilde yürüyor ve hareket ediyorum. Her işimi telaşa kapılmadan, acele etmeden gerçekleştiriyorum. Her ana huzurlu ve rahatım. Egzersiz yapmaktan keyif alıyorum. Eski enerjilerden kurtulduğumun ve kendimi yaşamımdaki yeni, ışıltılı titreşime açtığımın farkındayım. Her gün birkaç kez gerinmeyi ve kaslarımı gevşetmeyi ihmal etmiyorum. Hareket ediyor, gevşiyor ve kurtuluyorum. Derin derin soluk almayı aklımda tutmakta sıkıntı çekmiyorum. Aldığım her derin soluk enerjime huzur, geleceğime olumlu tepkiler katıyor. |
Cevap: 28 GÜNDE KUANTUM UYGULAMA 6.GÜN, Duygusal Kararlılık Niyet Bu sabah ve bütün gün boyunca bilinçli bir şekilde yaşamımda daha fazla bulunmasını istediğim duygusal enerjiyi yaratmaya çabalayacağım. Sevgi, şefkat, mutluluk, kabullenme, teslimiyet… Arzuladığım duygunun ne olduğunun farkında olacağım ve bunu yaşamımdaki öncelikli konulardan biri haline getireceğim. Ana Fikir Duygusal enerjinizi kendiniz belirlersiniz. Yaşamınızı bilinçsiz şekilde sürdürmek ya da duygusal açıdan kararlı davranarak yaşamınızın denetimini elinize almak size kalmıştır. Örneğin mutluluğu düşünmeye başlayın ve bu sözcüğü gün içinde sık sık tekrarlayın. Yaşamınızı gözden geçirerek mutluluk enerjisini arttırmanın yollarını belirleyin. Bu işlemi sık sık, her seferinde –güven, huzur, sevgi, minnet gibi- farklı olumlu duygular kullanarak her gün gerçekleştirebilirsiniz. Yaptığınız her şeye bilinçli bir şekilde duygusal kararlılık katın. Bir yerden bir yere gitmekten keyif almanın, stresli ortamlarda gevşemenin, yaşadığınız her güzel ana minnet duymanın yollarını bulmaya çabalayın. Kısa süre içinde olumlu duygularınızın arttığını, yaşam enerjinizin çok daha keyifli, huzurlu ve açık hale geldiğini göreceksiniz. Duygusal Kararlılık Uygulamaları 1-Sabahları yataktan kalkmadan önce o gün hangi duyguyu deneyimlemek istediğinize karar verin. Birkaç dakika boyunca yaptığınız seçime dair meditasyon yapın ve bu seçiminizi –güven, huzur, sevgi, direnç- yüksek sesle dile getirin. Derin bir soluk alın ve bu enerjinin neler hissettirdiğini duyumsayın. Gün boyu bu duygusal deneyimi yaratacağınızı olumlayın. 2-Gün boyunca fırsat buldukça arzuladığınız duyguyu dile getirin ve yaşamınızdaki bu enerjiyi arttıracak davranışlar ve düşünceleri benimseyin. Bu niyeti sürekli tekrarladığınız bir şeyle –örneğin su içmeyle- bağlantılandırabilirsiniz. Sudan her yudum alışınızda bu keyifli duyguyu düşünün ve enerjiyi tekrar duyumsayın. Soluklanın ve bu hissin içinizde büyümesine fırsat tanıyın. Duygusal Kararlılık Olumlamaları Farkında olduğum her şey gerçekliğimin bir parçası haline gelir. Arzuladığım nitelikler ve duygulara odaklanırım. Bugün yaşamımdaki (buraya dilediğiniz enerjiyi koyun) enerjisi konusundaki farkındalığımı arttırmayı seçiyorum. Her günümü keyif içinde geçirme –ve yaşadığım anın tadını çıkarma- niyetindeyim. Yaşadığım deneyimlerin tadını çıkarma niyetindeyim. Kararlı ve amaçlı bir yaşamım var. |
Cevap: 28 GÜNDE KUANTUM UYGULAMA 7.GÜN, Yaşamın Olumlanması Niyet Bütün günümü olumlayarak geçireceğim! Her fırsatta kendimi, becerilerimi, gücümü ve mutluluğumu olumlayacağım. Yaşamımı olumlu anlamda olumlayacak her yolu deneyeceğim. Ana Fikir Güçlü bir manyetik enerji olumlu yaklaşımlarla dolu bir yaşam gücü gerektirir. Bunu sağlamanın yolu da sürekli olarak olumlama içerisinde bulunmaktır. Bu olumlama, içten ve bilinçli bir şekilde daha yüksek, parlak, dinamik bir zihinsel enerji oluşturmaya niyet etmek –her şeyi olumlu değerlendirmek, daha iyimser olmak- anlamına gelir. Bu, yaşamınıza çekeceğiniz şeyleri değiştirmek amacıyla kullanabileceğiniz en önemli araçlardan biridir. Olumlamaları tekrarladıkça, beyninizdeki sinirsel patikaları yeniden programlamış olursunuz. Yeterince tekrar sayesinde, iyimserlik doğal düşünce kalıbınız haline gelir. Bunun için yeni olumlu ifadelerinizi bilinçli bir şekilde, olabildiğince sıklıkla uygulamalısınız. Buna alışmanız zaman alırsa korkmayın. Olumsuz alışkanlıklar insana kene gibi yapışır. Yapmanız gereken bunlardan kurtulmak ve yaşamınızı olumlama yaklaşımına geri dönmektir. Yaşamın Olumlanması Uygulamaları 1-Daha olumlu yaklaşımlar geliştirmek istediğiniz kişisel meselelerinizi gözden geçirin. Gücünüzü, değerinizi, kendinize güveninizi olumlayan ifadeleri kağıda dökün. Bunu yapmakta zorlanıyorsanız, başlıyorum ya da öğreniyorum kullanmayı deneyin. Örneğin, “Değerli olduğumu öğrenmeye başlıyorum” ya da, “Sahip olduğum gücü görmeye başlıyorum” diyebilirsiniz. Bu ifadeleri fırsat buldukça okuyun. Zorlandığınız zamanlarda kendinizi olumlayıcı gerçeklerle besleyin. 2-Her gün ayna olumlamaları gerçekleştirin: Aynada görüntünüze bakarak sevgi dolu ve yüreklendirici şeyler düşünün. Bunları yüksek sesle dile getirmeniz, sesinizin yankılanmasını ve yaşamınızdaki enerjinin iki katına çıkmasını sağlayacaktır. Aynanın önünden geçerken kendiniz hakkında olumlu bir şeyler söylemeyi asla ihmal etmeyin. 3-Gün içinde olumlamalarınızı yapacağınız zamanlar belirleyin. Günde en az bir kez, rahat olduğunuz bir zaman bu olumlamaları gerçekleştirin. Huzurlu olduğunuzda olumlamalar bilinçaltınıza işler. Yatmadan önce düşünmeniz gereken son şey mutlaka bir olumlama olsun. Yaşamın Olumlanması Olumlamaları Şu andan itibaren enerjimi ve yaşantımı değiştirmek amacıyla olumlamaları kullanıyorum. Güç içindeki deneyimlerimi giderek daha olumlu şekilde yorumluyorum. Bu iyimser tutum, yaşadığım her deneyime iyimserlik katıyor. Kendimi olumluyorum. İhtiyaç duyduğum her şeye sahip olduğumu biliyorum. Aynaya her bakışımda kendi değerimi ve direncimi görüyor ve olumluyorum. Ben değerliyim ve yaşamım da benim için paha biçilmez. Her günümü yaşamımı olumlama niyetiyle geçiriyorum. |
Cevap: 28 GÜNDE KUANTUM UYGULAMA 8.GÜN, Eylem Niyet Bugün hedeflerimi gerçekleştirme yolunda harekete geçiyorum. Eylemlerim niyetime güç katıyor ve Evren’e hayallerimi gerçekleştirme konusunda ciddi olduğumu anlatıyor. Ana Fikir Hareket arzularınızın fitilini ateşleyen baruttur. Hedefiniz sizin için gerçekten önemliyse, harekete geçmeyi öncelikli meseleniz haline getirmelisiniz. Evrensel karşılığı ortaya çıkaran şey niyet ve eylemin birleşimidir. Eylemsiz niyet yaşamınızda eksilme anlamına gelir. Harekete geçmeyi reddetmeniz, kendinizi reddetmenizle eşdeğerdir, enerjinizi tüketir, gücünüzü azaltır. Oysa niyet artı eylem eşittir çekim. Bu tutum, hedeflerinizi yaşamanızın önemli bir parçası haline getirmeye istekli olduğunuz konusunda karşı konulamaz sinyaller yayacaktır. Eylemlerinizde kararlı ancak aynı zamanda esnek ve sabırlı olmalısınız. Gerektiğinde planınızı gözden geçirmeli ancak kişisel planlarınız üzerinde çalışmayı sürdürmelisiniz. Enerji verici eylemler gerçekleştirmeyi ihmal etmeyin. Mutluluk ve canlı bir yaşam gücü yaratmak da planınızın önemli parçalarından biridir. Eylem Uygulamaları 1-Kısa ve uzun vadeli hedeflerinize yönelik bir plan yapın. Aşamaları belirleyin ve her gün mutlaka bu yönde hareket edin. Esnek, sabırlı ve kararlı olun. Arzuladığınız sonuçları soğuracak alışkanlıklar edinin. 2-Keyifli beklentilerin enerjisiyle hareket edin. Varılacak neticeyi aklınızdan çıkarın, hedefinizi gerçekleştirme yolunda heves ve heyecanla ilerleyin. Bunu mutlu bir süreç haline getirin. Sonuç beklentisiyle değil, bu süreçten keyif alarak ilerleyin. 3-Enerji verici eylemleri ihmal etmeyin: Zihninize olumlu ve değer katan düşünceler, bedeninize hareket ve istirahat, ruhunuza meditasyon, yüreğinize sevgi ve şefkat sunun. Bütün bunlar yolunuzu açacak önemli eylemlerdir. Eylem Olumlamaları Kendi hayatımdan ben sorumluyum. Bu yolda her gün harekete geçerim. Düşünce biçimimi değiştirmek olsun, hedeflerimi gözden geçirmek olsun, gereken her şeyi yaparak yola devam etmeye hazırım. Her gün hedeflerime doğru ilerlerim. Durumu gözden geçirir ve gerekli düzenlemeleri yaparım. Sabırlı, sakin, esnek ve kararlı hareket ederim. Kendimi gündelik yaşamımda başarılı olmaya adadım. Düşüncelerimi daha olumlu, duygularımı daha keyifli, niyetimi daha bilinçli ve net kılacak eylemler gerçekleştirmeyi sürdürüyorum. |
Cevap: 28 GÜNDE KUANTUM UYGULAMA 9.GÜN, İyimserlik Niyet Bugün daha iyimser olma niyetindeyim. Gelecek konusunda karamsarlığa kapılmaktan kurtulacağım. Yüreğimi umuda ve olumlu beklentilere açacağım. Ana Fikir Yansıtabileceğiniz en çekici enerjilerden biri, yaşamınızın olumlu potansiyeline odaklanma seçiminin göstergesi olan iyimserlik titreşimleridir. Geleceğe güvenmeyi gündelik bir tutum haline getirme konusundaki bilinçli bir karardır. Birçok insan her zaman en kötüsünü düşünme eğilimindedir. Oysa sürekli olarak olumsuz düşünceler taşıdığınızda, olumsuz geleceği ortaya çıkaran şey büyük ölçüde kendi enerjinizdir. Dolayısıyla, her şeyin iyi yanını görme çabası, manyetik enerjinizi değiştirme konusunda etkili bir güç olabilir. İyimserliğe niyet ederseniz kuşkularınızdan kurtulabilir, umutlu ve güven dolu şeyler düşünmeye başlayabilirsiniz. Bu yolla gelecekten korkarak yaşamak yerine, hedeflerinize doğru güvenli ve rahat şekilde ilerlediğinizi göreceksiniz. İyimserlik enerjiniz sayesinde hedeflerinizi gerçekleştirmeniz de büyük ölçüde kolaylaşacaktır. İyimserlik Uygulamaları 1-Herhangi bir konuda karamsarlığa kapıldığınızı fark ederseniz, bu düşünceden kurtulun ve bakışınızı hemen değiştirin. Felaket olasılığı üzerine yoğunlaşmak yerine, başarı potansiyeli üzerinde durmayı seçin. 2-Yaşamınıza yeni bir niyet katın. Şu olumlamayı gerçekleştirin: En iyi sonucun gerçekleşeceğini farz edeceğin, karşıma çıkacak diğer durumlarla baş edeceğim. Geleceğin iyi olacağını, karşınıza bir engel çıkması durumunda da bununla baş edecek beceriye sahip olduğunuzu bilin. 3-Önünüzdeki gün konusunda iyimser olun. Sabah kalktığınızda önünüzde mutlu ve doyurucu bir zaman olduğunu olumlayın. Enerjinizin tükenmeye başladığını hissedersiniz iyimserlik molası verin. Durun, soluklanın ve olumlu bir yürek olumlayın. Gününüzün kalitesini belirleyecek olan sizsiniz. İyimserlik Olumlamaları Bugün ve her gün daha iyimser olmayı seçiyorum. Ortaya çıkabilecek karamsar düşüncelerden kurtuluyor, geleceğe umut ve heyecanla bakıyorum. Her sabah önümdeki güne dair iyimserliğimi tazeliyorum. Yaşanan her gün kendime ve başkalarına neşe ve değer katma konusunda harika bir fırsattır. Geleceğe güvenmeyi ve inanmayı ve bu nitelikleri benimsemeyi seçiyorum. En iyi sonucun gerçekleşeceğini farz edeceğim, karşıma çıkacak diğer durumlarla baş edeceğim! Arada durur, iyimserliğimi tazelerim. Kendime ve geleceğime duyduğum güvenin her geçen gün büyüdüğünü hissederim. |
Cevap: 28 GÜNDE KUANTUM UYGULAMA http://img151.imageshack.us/img151/2...3415668zd9.jpgsanemce emeğine sağlık teşekkürler... |
Cevap: 28 GÜNDE KUANTUM UYGULAMA |
Cevap: 28 GÜNDE KUANTUM UYGULAMA 10.GÜN, Öz Sevgi Niyet Bugün kendime yeni ve sevgi dolu bir gözle bakmayı seçiyorum. Gün içinde durup kendime dair incelikli, değer katıcı şeyler düşüneceğim. Ana Fikir Öz sevginin önemini görmezden gelemeyiz. Yaşam gücünüzün, titreşiminizin merkezi ve özü kendinize yönelik tutumunuzdur. Güçlü, çekici bir titreşim yaymak istiyorsanız, işe kendinize içtenlikle saygı duyarak –kendi gerçek, ilahi değerinizin farkına vararak- başlayabilirsiniz. Şu ana kadar ister kendinizden nefret ediyor, isterse de arada bir kendinizi hakir görüyor olun, şu andan itibaren sevgi dolu bir tutum benimsemelisiniz. Kendinize daha önce hiç özen göstermediğinizi hissediyor olsanız bile, bu tutumu gündelik yaşamınızın önceliklerinden biri haline getirmeye niyet etmelisiniz. Size ne öğretilmiş olursa olsun, aslında değerli ve önemli bir insansınız. Şu andan itibaren bu gerçeği benimsemeli ve kendinize sevdiğiniz insanlardan beklediğiniz inceliği, özeni, desteği sunmalısınız. Bu güçlü niyeti, gün içinde birkaç kez öz sevginizi güçlendirecek olumlamalar okuyarak destekleyin. Öz Sevgi Uygulamaları 1-Kendinizi daha fazla sevmeye, kendinize karşı daha affedici, şefkatli olmaya niyet edin. Kendinize nasıl özen göstereceğinizi bilemiyorsanız, işe kendinizden nefret etmekten vazgeçerek başlayın. Kendinizi eleştirmeyi, suçlamayı kesinlikle reddetmelisiniz. Kendinize dair eski olumsuz düşüncelere kapıldığınızı hissettiğinizde kendinizi affedin. Yeni, sevgi dolu seçiminizi hatırlayın. Kendinizi ayıplamaktan vazgeçin. Başarma niyetinde böyle bir enerjiye yer yoktur. 2-Kendinizi sevdiğinizi her gün olumlayın. Başlarda zor gelirse işe şununla başlayabilirsiniz: "Kendimi sevmeyi öğreniyorum, kendi gerçek ve sınırsız değerimi görmeyi hak ediyorum." 3-Aynanın önünden geçtiğinizde gülümseyin ve aynadaki görüntünüze sevginizi sunun. Değerinizi ve kendinize duyduğunuz saygıyı olumlayın. Öz Sevgi Olumlamaları Kendimi olduğum gibi kabullenmeyi ve sevmeyi öğreniyorum. Kendime saygı duymayı hak ettiğimi biliyorum. Arzularımı gerçekleştirme becerime içtenlikle inanıyorum. Hayal ettiğim her şeyi kendime çekmem için gereken her şeye sahip olduğumu biliyorum. Kendime ve ilahi değerime inanıyorum. Güçlü, dürüst, güvenli, huzurlu ve becerikli olabileceğimi biliyorum. Kendimi seviyorum. Bana saygı duyan insanları kendime çekiyorum çünkü saygı dolu bir enerji yayıyorum. |
Cevap: 28 GÜNDE KUANTUM UYGULAMA 11.GÜN, Kabulleniş Niyet Bugün kendime dair her türlü eleştirel düşünceden kurtuluyorum. Onay görmek için, eskisi gibi benim dışımda bir etken aramayacağım. Bu halimde değerli ve önemliyim. Ana Fikir Kişinin kendini kabullenmesi, öz sevgi enerjisinin uzantısıdır ve kişisel enerji alanı açısından bir o kadar önemlidir. Birçok insan zamanının büyük bir bölümünü yaşam gücünü tükettiğinin farkına bile varmadan, kendisini yargılayarak, aşağılayarak geçiriyor. İnsanlar kendilerine sürekli saldırıyor, kendilerini oldukları gibi kabullenmeyi reddediyor, sonra da hayatta istediklerine neden ulaşamadıklarını merak ediyorlar. Enerji anlamında kendinizi sürekli olarak, hatta arada bir de olsa reddetmeniz, kesinlikle yaşamınızda olumlu sonuçlar doğurmayacaktır. Dolayısıyla, kendinize dair eleştirel, suçlayıcı düşünceler haline girdiğinizi fark ettiğiniz anda müdahale etmelisiniz. Kendinizi olduğunuz gibi kabullenmemeniz sizi inanılmaz derecede mutsuz etmekle kalmaz, manyetik çekiminiz açısından da korkunç sonuçlar doğurur. Oysa kendinizi koşulsuz şekilde kabullenmeniz Evren’in ve Evren’deki insanların sizi kabullenmesini sağlar. Kabulleniş Uygulamaları 1-Kendinizi suçladığınızı, eleştirdiğinizi fark ettiğiniz anda, kendi kendinize, “Evren’de beni temsil etmesini istediğim enerji türü gerçekten bu mu?” diye sorun. Bu olumsuz düşüncelerden uzaklaşın. Kendi kendinizi kabullenmeniz için olduğunuzdan farklı olmanız, farklı bir şey yapmanız gerekmez. Derin bir soluk alın, gevşeyin ve bu konudaki düşüncelerinizi değiştirin! Kendinizi kendi zulmünüzden kurtarma zamanı geldi. 2-Mükemmeliyetçilikten kurtulun ve kendinizi –hem hatalarınız hem de yetersizliklerinizden dolayı- affetmeyi öğrenin. Kendinize dair eleştirel tüm düşünceleri değiştirmeye odaklanın. 3-Gün içinde birkaç kez kendi değerinizin farkına varmayı ve kendinizi olduğunuz gibi takdir etmeyi seçin. Siz kendinizi ne kadar fazla kabullenebilirseniz Evren de sizi o kadar fazla kabullenecektir. Kabulleniş Olumlamaları Kendimin en iyi dostu ve en büyük destekçisiyim. Kendimi kabullenmeyi ve desteklemeyi hak ediyorum! Kendime dair sadece en iyi şeylere inanmayı seçiyorum. Kendimi koşulsuz şekilde sevmeyi ve kabullenmeyi öğreniyorum. Bu halimle de kusursuz, değerli ve özelim. Kendimle ve başardıklarımla gurur duyuyorum. Yaşamımda gösterdiğim çabayı takdir ediyorum. Kendimi kabullenmeyi seçtiğim için –ve şu an gerçekleştirmeye çabaladığım enerji değişimlerinden dolayı- kendime minnettarım. |
Cevap: 28 GÜNDE KUANTUM UYGULAMA 12.GÜN, Yoksunluk Hissinden Kurtulma Niyet Bugün bolluğa odaklanıyor ve yoksunluk hissinden kurtuluyorum. Kendimi sahip olmadığım bir şeye özlem duyduğumda gülümseyerek kendi kendime şunu söylüyorum: İyi olurdu ama mutlu olmak için buna ihtiyacım yok. Şu an mutlu olma şansım ve gücüm var. Ana Fikir Birçok insan zamanının büyük bölümünü sahip olmadığı şeylere odaklanarak geçirir. Kişinin kendisini değersizleştirmesi –minnettarlığın zıttı- süreci kişiyi umutsuzluğa sürükler. Bu da yaşam gücünüzü zehirler. Siz de bu tür insanlardansanız, yoksun olduğunuz şeylere odaklanmak yerine sahip olduğunuz şeylere odaklanmanın zamanı gelmiş demektir. Yoksunluk düşüncesi, başka bir şeye duyulan kronik özlemdir. Sahip olmadığınız şeylere ulaşma konusundaki takıntınız Evren’e, yaşamınızın şu haliyle değerli olmadığını, saygıyı hak etmediğini söyler. Böylesine olumsuz bir düşünce yoksunluk hissini arttırmaktan başka bir işe yaramaz. Bu hissi, başkalarının sahip olduğu şeylere imrenme hissi takip eder. Bu da yoksunluk hissinizi arttırır ve sizi daha umutsuz, daha sefil bir duruma düşürür. Yoksunluk hissinden kurtulmalı ve var olana duyduğunuz minnettarlığın enerjisini kullanarak sahip olmadığınız şeylere duyduğunuz arzuları ortadan kaldırmalısınız. Yaşamınız zaten değerli ve –kullanmak isteseniz de istemeseniz de- hemen şu an mutluluğu yaratma ve şükranınızı dile getirme şansınız var. İşin aslı, bu, enerji açısından yapabileceğiniz en iyi seçimdir. Yoksunluk Hissinden Kurtulma Uygulamaları 1-Sahip olmadığınız bir şeyi takıntı haline getirdiğiniz fark ettiğinizde, kendinize bu ihtiyaç hissine odaklanmanın, o şeye sahip olmanızı güçleştireceğini hatırlatın. Yoksunluk hissini bir kenara bırakın ve takıntılarınızdan kurtulun. Yüzünüze soğuk su çarpın ve bilinçli seçimlerinize uyanın. Çevrenize bir göz atın ve sahip olduğunuz harika şeylerin farkına varın. 2-Haset, hırs ve özlemlerinizin farkına varın. Mutlu olmak için bir şeye ihtiyacınız olduğunu düşündüğünüz anların farkına varın. Bu tür yanıltıcı çıkarımlardan kurtulun ve gücünüzü toplayın. Var olana minnet duyun(21 ve 24. günler) ve bunları gündelik yaşamınızın ayrılmaz parçaları haline getirin. Özlem size mutluluk getirmez. Oysa mutluluk, özlem duyduğunuz şeyleri size getirebilir. Yoksunluk Hissinden Kurtulma Olumlamaları Sahip olduğum şeylerden giderek daha fazla keyif alıyor, sahip olmadıklarım konusunda giderek daha az kaygılanıyorum. Yoksunluk hissinden kurtuluyor ve şu andan itibaren sadece değerleri görmeyi seçiyorum. Evren cömerttir. İhtiyaç duyduğum her şeye ulaşabilirim. Bugünden itibaren huzurlu bir arayış yolunda ilerlemeyi öğreniyorum. Hedeflerime yönelik huzurlu eylemler gerçekleştiriyor, şu andan itibaren dolu dolu ve mutlu bir yaşam kuruyorum. Yaşamımdaki değerleri takdir ediyor, yaşadığım andan tatmin olduğumu hissediyorum. Ben Tanrı’nın sevgili kuluyum. |
Cevap: 28 GÜNDE KUANTUM UYGULAMA 13.GÜN, Huzur Niyet Bugün yaptığım her işe huzurlu bir yaklaşım getireceğim. Telaş ve kaygıyı bir kenara bırakacak, sakin, rahat ve soğukkanlı olacağım. Bedenen ve zihnen huzur bulacağım. Ana Fikir Bu hareketli ve karmaşık dünyada huzurlu bir titreşim insana çok cazip geliyor. Bu açıdan, enerjinizi sakinleştiren huzurlu gevşeme de manyetik yaşam gücünüzün dinamik unsurlarından biridir. Stres içinde yaşamak, koşturmak, en ufak şey için bile endişelenmekse huzurunuzu bozacak, telaşlı, gergin bir titreşim yayacaktır. Gevşeme niyeti, hız kesmeyi, kaygıları bir kenara bırakmayı, yüreğiniz ve zihninizdeki çatışmaları susturmayı gerektirir. Gerçek huzur için yaşamınızdaki insanları ve durumları kontrol etme ihtiyacından da kurtulmanız şarttır. Burada ilginç bir paradoks söz konusudur: Gevşedikçe ve her şeyi kontrol etme ihtiyacından kurtuldukça içten gelen kişisel gücünüzün arttığını hissedeceksiniz. Enerjinizi her türlü çözümün gerçek kaynağıyla hizalayan şey huzurlu yaklaşımdır. O halde hemen şimdi gevşeyin ve uyum yolunu seçin. Huzur Uygulamaları 1-Gün içinde birkaç kez tüm kaygılarınızdan arınacağınız mini tatillere çıkmayı deneyin. Strese girdiğinizde, sessiz bir ortamda bedeninizin ve zihninizin gevşemesini sağlayın, huzur bulduğunuz yerleri, keyif aldığınız zamanları hayal edin. Derin bir soluk alın ve bir an için her şeysen uzaklaşın. 2-İçsel çatışmalarınızdan ve her şeyi kontrol etme ihtiyacından kurtulun. Her ne yaşanıyor olursa olsun, korku yerine güveni seçtiğiniz an, hangi meseleyi ele alırsanız alın, huzurla dolduğunuzu hissedeceksiniz. 3-Gündelik işlerinizi dinginlik içinde gerçekleştirmeyi deneyin. Yaşam bir meditasyondur. Gevşeyin, gülümseyin ve derin bir soluk alın. İşlerinizi acele etmeden, huzur ve minnettarlık içinde yürütün. En ufak bir şeyde bile güzellikleri görmeyi seçin. Huzur Olumlamaları Her gün kendime sessiz, sakin ve huzurlu olabileceğim bir zaman ayırıyorum. Gün içinde gerilimden kurtulmamı ve rahatlamamı sağlayacak fırsatları giderek fazla görmeye başlıyorum. Huzurlu bir yaklaşım benimsiyorum. Kaygıdan, telaştan ve her şeyi kontrol etme ihtiyacından kurtuluyorum. Güçlü, dürüst ve huzurlu olabileceğimi biliyorum. Sessizlikte huzur buluyorum. Sessizlik içinde geçen zamanlarımı özümle, gerçek gücümün kaynağıyla tekrar bağ kurabilmek amacıyla kullanıyorum. |
Cevap: 28 GÜNDE KUANTUM UYGULAMA 14.GÜN, Sevginin Gücü Niyet Bugün hayatımdaki insanlara ve olaylarda sevgiyle yaklaşma niyetimdeyim. Sevgi sözcüğünü tekrarlıyor, yüreğimden çıkarmıyorum. Dünyaya sevgi dolu bakıyor, bu duygunun gücünü yaşamım boyunca harekete geçiriyorum. Ana Fikir Sevgi Evren’deki en etkili güçtür. Zorlu bir durum ya da sorunlu bir insana sevgiyle yaklaşmak, diğer türlü yaklaşımlardan çok daha dramatik ve hızlı sonuçlar doğurur. Sevgi her an hareket halindedir. Sevginin enerjisine bilinçli bir şekilde odaklanmak yaşamınıza –ve diğer insanların yaşamına- sağlık, uyum ve başarılı sonuçlar katacaktır. Zorlu ve hassas bir durumla karşılaştığınızda bu seçeneği aklınıza mutlaka getirin. Sevginizi diğer insanlara yönlendirmeniz enerji frekansınızı iyileştirmenin en iyi yollarından biridir. Sevgi minnettarlık duygunuzu uyandıran harika bir manyetik titreşim yayarak uyumlu, destek verici bağlantılar oluşturur. Sevgiyi yayma niyeti sevginin çoğalmasını sağlar. Titreşiminizi çoğaltır, yaşamınız boyunca kayda değer sonuçlar doğurur. Sevginin Gücü Uygulamaları 1-Karşılaştığınız her sorunu sevgiyle ele alın. Derin bir soluk alın, söz konusu durum ya da kişiyi düşünün ve huzurlu bir şekilde sevgi sözcüğünü tekrar tekrar dile getirin. Bunu sıklıkla gerçekleştirmeniz durumunda ortaya çıkacak sonuçlar karşısında şaskınlığa düşeceksiniz. 2-Yolda karşılaştığınız insanlara gülümseyin ve sevgi sözcüğünü aklınıza getirin. Şu olumlamayı gerçekleştirin: Bugün gördüğüm her insana sevgi sunuyorum. Bu duygunun enerjisinin yardımsever düşüncelerinizde yankılandığını hissedin. 3-Kendinize de sevgi sunun. Yataktayken –uyumak üzereyken ya da yeni uyandığınızda- kendi kendinize birkaç defa, “Kendimi seviyorum.” Deyin. “Kendimi” yerine adınızı da kullanabilirsiniz. Evren’deki sevginin güçlü yaratıcılığıyla bağ kurmasına yardımcı olacaktır. Sevginin Gücü Olumlamaları Evren’in sevgisiyle bir oldum. Kendimi çevremdeki sevgi ve lütufların yaratıcı akışına açtım. Gördüğüm herkese sevgimi sunuyorum. Gün içinde fırsat buldukça sevgi sözcüğünü içten bir niyetle düşünüyor, hissediyor, dile getiriyorum. Enerjimin yayıldığını biliyorum. Sevgi dolu olmayı seçtikçe Evren’den daha fazla sevgi ve şefkat görüyorum. Benden bana doğru bereketli bir sevgi nehri akıyor. Ben yaşamıma ve dünyaya mutluluk yayan bir kanalım. |
Cevap: 28 GÜNDE KUANTUM UYGULAMA 15.GÜN, Neşe Niyet Gün boyunca neşe sanatını uygulamak niyetindeyim. Yaptığım her işe daha doğal, eğlenceli bir yaklaşım getireceğim. İstersem yaşamımın çok daha eğlenceli olabileceğini biliyorum. Ana Fikir Yaşamı, enerjinize neşe katarak sıkıcı olmaktan çıkarın, neşeli hale sokun. Gündelik işleriniz dahil her konuyu yeni, neşeli bir bakış getirin. Rutin işlere neşe, sıkıcı işlere keyif katma niyetiyle yaşayın –bu yaklaşım yaşadığınız deneyimi, değer ve minnettarlık rezonansınızı hızlandıracaktır. Yaşamınızın sıkıcı bir yük olduğu düşüncesinden kurtulmanın zamanı geldi. Bu düşünce korkunç sonuçlara neden olan çok olumsuz bir enerji taşır. Evet, işe gitmek, yemek yapmak, temizlik yapmak, faturaları ödemek sıkıcı gelebilir ama bütün bunlara farklı gözle bakmak elinizde. Bunları bitmek bilmez, sıkıcı, hatta zorlu görevler zinciri olarak görmek yerine huzuru deneyimleyebileceğiniz, eğlenebileceğiniz, hatta oyunlar oynayabileceğiniz birer fırsat olarak görebilirsiniz. Kendinizi bırakır da eğlenmeye başlarsanız, her ne yapıyor olursanız olun, yaşamınız olumlu titreşimlerle dolup taşacaktır. Neşe Uygulamaları 1-Yapacağınız işlere daha yaratıcı ve eğlenceli bir bakış getirin. Keyif alabileceğiniz küçük hoşluklar bulun. Eğlenin, açılın, kendinizi bırakın. Oyunlar oynamanızı, tasalardan kurtulmanızı sağlayacak fırsatları değerlendirin. 2-Kalıpları yıkın. Tekrarlanan işler sıkıntı ve olumsuz enerji verir. Değişik renklerde ve tarzlarda giyinin. Farklı restoranlara gidin – mönünüzü ve zihninizi değiştirin. 3-Daha fazla gülün ve gülümseyin. Böylece endorfin salgılar, serotonin düzeyinizi arttırır ve kendinizi daha iyi hissedersiniz. Aynanın karşısında komik suratlar yapın, oyunlar oynayın, her şeyin eğlenceli tarafını görmeye çalışın ve gülün. 4-Daha doğal olun. Daha çok müzik dinleyin. Kendinize engel olmayın –dans edin, şarkı söyleyin. Neşe Olumlamaları Gündelik işlerimi giderek daha eğlenceli hale getiriyorum. Yaşamımın sıkıcı bir yük olduğu düşüncesinden kurtuluyorum. Her yeni gün keyif alınacak yeni bir maceradır. Yaşamımdaki mutlulukları görmeye çalışıyor, yeni mutluluklar yaratmaya çabalıyorum. Beklemek yerine, hemen şu anda yaşamıma keyif katacak yollar buluyorum. Daha fazla gülümsüyor, daha fazla gülüyor, eğlenecek yeni yollar buluyorum. Gülünç şeyler yapıyor, daha fazla risk alıyorum. |
Cevap: 28 GÜNDE KUANTUM UYGULAMA 16.GÜN, Onurlu Yol Niyet Bugün yaşamımdaki onur enerjisine odaklanıyorum. Seçimlerimi, davranışlarımı, düşüncelerimi gözden geçiriyor ve kendi kendime, “Bu beni onurlandırıyor mu?” diye soruyorum. Ne yapıyor olursam olayım, beni gerçek anlamda onurlandıran davranış ve düşünceyi seçecek cesareti toplamalıyım. Ana Fikir Kaderinizi değiştirme arayışında yapabileceğiniz en etkili şeylerden biri, kendinize, “Bu beni onurlandırıyor mu?” diye sormaktır. Bu soruyu gündelik yaşamınızın öncelikli parçası haline getirdiğinizde, hislerinizin ve kendinize çektiğiniz şeylerin önemli ölçüde değiştiğini göreceksiniz. Onur verici seçimler yaşamınıza huzur, özgün güç ve denge katar. Başarı arayışında bunlardan herhangi birini görmezden gelemezsiniz. Olumlu sonuçlar elde emek istiyorsanız-düşüncelerinizde, sözlerinizde, kararlarınızda-hem kendinize hem de karşınızdakilere saygı göstermelisiniz. Önemsiz görünen küçük seçimler bile kendinizi onurlandırıp onurlandırmadığınıza dair net sinyaller yayabilir. Bu seçiminiz enerji bilmecesinin temel parçalarından biridir. Olumlu, uzun vadeli sonuçlara ulaşmak istiyorsanız, onurlandırıcı bir yaşam sürdürme niyetinizden sapmamalısınız. Onurlu Yol Uygulamaları 1-Gün içinde onurunuzu yok saydığınız, ayaklar altına aldığınız durumların farkına varın. Kendi kendinize sık sık şu soruyu sorun: “Bu beni onurlandırıyor mu?” Kullandığınız sözcükleri, yediğiniz yemekleri, gerçekleştirdiğiniz davranışları, temas kurduğunuz insanları, aklınızdan geçen düşünceleri gözden geçirin. Yanıtınız “hayır”sa onurlandırıcı seçenekleri göz önüne alın ve bunu bir öncelik haline getirme cesaretini toplayın. 2-Her gün kendiniz için en azından bir tane iyi şey yapmaya çalışın. Anlamlı, keyifli, tatmin edici, rahatlatıcı bir şey seçin. Yaşamınızda bir denge kurun, kendinize özen gösterin ve hedeflerinizi, mutluluğunuzu yaşamınızın öncelikleri haline getirin. Unutmayın, kendinize öncelik tanımazsanız, Evren de aynı şekilde davranacaktır. Onurlu Yol Olumlamaları Huzurlu ve tutarlı bir hayat sürdürüyorum. Her gün düşüncelerimle, sözlerimle ve davranışlarımla kendimi onurlandırmayı seçiyorum. Kendime davranışımın başkalarının ve Evren’in bana davranış biçimini belirleyeceğini biliyorum. Kendime saygılı ve onurlu davranıyorum. Kendime inanıyorum. Yaşamımı seviyorum ve öncelik tanıyorum. İlgi görmeyi hak eden, harika, değerli bir insanım. Rekabet etmeyi bırakıyor, insanlara huzurlu bir yürekle bakmayı seçiyorum. Kendimi ve diğer insanları eşit derecede onurlandırıyorum. |
Cevap: 28 GÜNDE KUANTUM UYGULAMA 17.GÜN, Kişisel Amaç Niyet Bugün amaçlı bir şekilde yaşamayı seçiyorum. Kararlarımı ve davranışlarımı kendi kişisel, profesyonel ve tinsel önceliklerimle uyumlu hale getiriyorum. Kendi yoluma ve amacıma değer veriyorum. Ana Fikir Yaşamda bir amacınızın olması odaklanmanıza yardımcı olur ve hedeflerinize doğrudan ilerlemenizi sağlar. Söz konusu olan sadece profesyonel hedefler değildir. Aileniz, hobileriniz gibi kişisel amaçlarınız; tinsel bir bağ kurmak, büyük bir aşk gibi ruhani amaçlarınız da vardır. Bütün bunların her biri her gün en azından bir süreliğine odaklanmanızı hak edecek kadar önemlidir. Bu yüzden her birinin üzerinde düşünecek, planlayacak kadar zaman ayırmalısınız. Bu yolla enerjinizi de büyük ölçüde güçlendirebilirsiniz. Henüz amaçlarınızı belirlemediyseniz, işe ilgilerinizi ve kişisel değerlerinizi yansıtan şeyleri düşünerek başlayabilirsiniz. Gerekirse tutkuyla bağlı olduğunuz şeyleri kağıda dökün ve kişisel hedeflerinizle bunları bağdaştırmanın yollarını araştırın. Bu arayışı kesinlikle hafife almayın. Yaşam gücünüzü duygularınızı ateşleyen amaçlarla birleştirdiğinizde bitmek bilmez bir tatmin yaşayacak, başarı için herhangi bir şeye bağımlı olmaktan kurtulacaksınız. Kişisel Amaç Uygulamaları 1-Önünüzdeki günü düşünün ve amacınızı öncelikli hale getirebileceğiniz bir zaman belirleyin. Ancak bu noktada amaçla motivasyonu birbirine karıştırmamanız gerekir. Çamaşır yıkamak sizi motive ediyor olabilir ancak bunun kişisel amacınızın bir parçası olduğunu sanmıyorum. Kişisel ilgi alanlarınızı ihmal etmenizi gerektirecek bu tür işler zamanınızın büyük bölümünü alıyor olabilir. Yine de size heyecan veren ve gerçek amacınıza yaklaştıran şeyler yapmaya gayret edin. 2-Gün içinde farklı amaçları nasıl bir araya getirebileceğinizi araştırın. Bu sayede ruhsal enerjinizi profesyonel ya da kişisel yaşamınızla bağdaştırmanın yollarını bulabilirsiniz. En azından kendinize ve başkalarına daha fazla şefkat ve sevgi göstermeyi amacınızın bir parçası haline getirebilirsiniz. Bu yolla, size yaşamınızın her alanında yardımı dokunacak olan Evrensel sevginin büyük enerjisini harekete geçirebilirsiniz. Kişisel Amaç Olumlamaları Uyumlu bir yaşam sürdürüyorum. Derin bir soluk alıyor ve hedeflerimden sapmadan yola devam ediyorum. Yolum, amacım ve önceliğimdir. Tutkuyla ve kişisel güç içinde yaşıyorum. Her gün kendimi mutlu edecek şeyler yapıyorum. Amaçlı bir yaşam sürdürüyorum. Kendi mutluluğumun peşinden koşmanın bana bir zararı yok. Özümü ve ruhumun amacını mutlu edecek seçimler yapıyorum. Her gün, deneyimleyebileceğim sevgi, anlayış ve gelişim fırsatlarını kolluyorum. Bu da enerji planımın bir parçasıdır. Amacım mutlu ve umutlu bir yaşamdır. Hep de öyle olacaktır. |
Cevap: 28 GÜNDE KUANTUM UYGULAMA 18.GÜN, Seçimler ve Sonuçlar Niyet Bugün karşıma çıkan seçimlerin farkına varıyorum. Tüm seçeneklerin olası sonuçlarını değerlendiriyorum ve enerjim, yaşamım açısından en uygun olanını seçiyorum. Ana Fikir Her gün farkında bile olmadan binlerce seçim yaparsınız. Yaşamınıza dikkatle baktığınızda, her an bir enerji seçimiyle karşı karşıya olduğunuzu görebilirsiniz. Bu durum aldığınız her karar açısından geçerlidir. Ne yapacağınıza, yiyeceğinize, düşüneceğinize, hissedeceğinize, neye inanacağınıza ve gün içinde karşılaştığınız durumları nasıl değerlendireceğinize karar verirsiniz. Uzun vadede bilincinizi ve yaşam gücünüzü oluşturan şey yaptığınız bu küçük seçimlerin toplamıdır. Bunlar belirleyici anlardır-farkında olsanız da olmasanız da. Dolayısıyla, aldığınız kararların yaşamınızdaki nihai sonuçlarını dikkate almaya gayret edin. Karşınıza çıkacak büyük, küçük tüm seçimlerin gerçek ve enerjik sonuçlarını değerlendirin. Bilinçli seçimler yapmanın getireceği güç sizi şaşırtacaktır! Seçimler ve Sonuçlar Uygulamaları 1-Her gün karşılaştığınız sayısız seçimin farkına varmaya gayret edin. Bir şeyin alışkanlık haline dönüşmesi, bu seçimi sürdüreceğiniz anlamına gelmez. Sağlıklı kararlar olumlu inançlara ve yüceltici yorumlara dayanır. Olumlu davranışlar sınıfına zamanınızı iyi kullanmak, onurlandırıcı kararlar vermek ve kendinize iyi bakmak gibi şeyler girer. Bunları ve diğer seçimleri değerlendirirken olası sonuçları da dikkate alın ve akıllı seçimler yapın. 2-Enerjik sonuçları aklınızdan çıkarmayın. Yansıtmak istediğiniz türden bir enerjiyi ortaya çıkaracak düşünce ve inançları seçin. Kararlarınız ve yaşam rezonansınız bilinçli olsun. Seçimler ve Sonuçlar Olumlamaları Her gün sayısız seçimle karşı karşıya olduğumu biliyorum. Bu seçimlerin her birini bilinçli bir şekilde gerçekleştiriyorum. Gün içinde aldığım kararlar beni tanımlar, enerjimi belirler. Düşünürken, konuşurken, davranırken sevgi dolu ve onurlandırıcı seçimler yapıyorum. Yeme, içme, hareket, uyku gibi konularda sağlıklı seçimler yapıyorum. Bedenime ve zihnime değer veriyorum. Düşünmeden tepki vermiyor, bilinçli kararlar alıyorum. Korkudan, kaygıdan, kıskançlıktan, önyargılardan uzak yaşamayı seçiyorum. Bu tepkilerden kurtulmayı, huzur içinde yaşamayı tercih ediyorum. |
Cevap: 28 GÜNDE KUANTUM UYGULAMA 19.GÜN, Kurtuluş Sanatı Niyet Bugün, amaçlarım konusunda hissedebileceğim tüm baskılardan ve umutsuzluklardan kurtulmayı seçiyorum. Günümü mutluluk ve güven içinde geçiriyorum. Bağımsızlıktan kurtuluyor, ihtiyaçları bir kenara atıyorum. Ana Fikir Çelişkili Niyet Kanunu, belirli bir amaca ulaşmayı ne kadar fazla isterseniz, enerjinizin sizi o amaçtan o ölçüde uzaklaştıracağını, niyetinizin paradoksunu (tam tersini) yaratacağını söyler. Baskılar ve ihtiyaçlar temel motivasyonunuz haline geldiğinde, yaşama, bu amaca ulaşmadan mutlu olamayacağınız düşüncesiyle bakmaya başlarsınız. Bu da boşluk ve mutsuzluk hissine kapılmanıza yol açar – yaşadığınız anın keyfini çıkartmamanızı, amacınıza ve bu amacın getireceği mutluluğa ulaşmanızı olanaksız kılar. Bunun çözümü, sonuç beklentisine bağlanıp kalmaktan kurtulmak ve sonuçta değil, arayışın kendisinde mutluluk bulmaktır. Günün getirdiği mutluluğu yaşa ve hedefine, yaşantında zaten var olan mutluluğu arttırmak amacıyla ilerle. Kurtuluş Sanatı Uygulamaları 1-Çelişkili niyetten uzaklaşmak ve hedefe bağımlılıktan kurtulmak için bu hedefin sizin için ne anlama geldiğini anlamanız gerekir. Sizi tanımlayan, değerinizi belirleyen, başarınızı gösteren şey hedefiniz olmamalı. Sizi tanımlayan, gerçek ve koşulsuz değerinizi ortaya koyan seçimler yapın ve zaten başarılı olduğunuzu görün. 2-Umutsuzluktan kurtulun, kararlı davranın. Bu iki yaklaşımın enerjileri birbirinden çok farklıdır. Harekete geçin ve huzurlu bir kararlılıkla ilerleyin. Hedefiniz aklınıza geldiğinde şükredin ve şu olumlamayı gerçekleştirerek Evren’e bırakın: “Güven dolu, huzurlu bir yüreğin enerjisiyle yaşamayı seçiyorum. Serbest bıraktıkça daha fazlasını çekiyorum.” 3-Yüce sabır sanatını uygulayın. Koşuşturmayı, telaşı terk edin, olayları akışına bırakın. Yaşadığınız anın size sunduğu mutluluğu, huzur, değer ve bereketi görün. Zaman içinde sınırsız Evren size beklenmedik zenginlikler sunacaktır. 4-Sonuç beklentisini takıntı haline getirdiğinizi fark ettiğinizde şu olumlamayı yapın: “Yaşamıma bunu ya da daha iyi bir şey çekiyorum. Yaşamımı inanç ve mutlak teslimiyet içinde sürdürüyorum. Mutluluğumun kaynağı-şimdi ve daima- kendim olacağım.” Kurtuluş Sanatı Olumlamaları Güven içinde yaşıyorum. Bugün yarattığım mutluluğun, beni arzularıma yaklaştıracağını biliyorum. Baskı ve umutsuzluktan kurtuluyorum. Sabır, azim ve iç huzurumun enerjisiyle yaşıyorum. Yaptığım her işi keyif alarak yapıyorum. Hedeflerimi açık fikirli bir şekilde kovalıyorum. Esnek, inançlı bir insanım ve şaşırtıcı, beklenmedik şeylerle karşılaşmaya hazırım. Şu an bile kurtuluş sanatını uyguluyorum. Gevşiyor ve stresten, mücadeleden kurtuluyorum. İhtiyacım olan her şeye sahibim. |
Cevap: 28 GÜNDE KUANTUM UYGULAMA Aman Tanrı'm 19. güne gelinmiş daha 1 den başlamalıyım ooo67 şu suçluluk ve egonun yanına erteleme telkinini demi dinlesem y789 |
Cevap: 28 GÜNDE KUANTUM UYGULAMA güzel bir uygulama fakat devamı gelmedi 19 günde kaldı devamını bekliyoruz sanemce tşkrler |
Cevap: 28 GÜNDE KUANTUM UYGULAMA Evet devami nerde? |
Cevap: 28 GÜNDE KUANTUM UYGULAMA Alıntı: benvarım Nickli Üyeden Alıntı Aman Tanrı'm 19. güne gelinmiş daha 1 den başlamalıyım ooo67 şu suçluluk ve egonun yanına erteleme telkinini demi dinlesem y789 eğer birşeyleri sürekli erteleme durumun sözkonusuysa erteleme telkini faydalı olacaktır super Alıntı: naz78 Nickli Üyeden Alıntı güzel bir uygulama fakat devamı gelmedi 19 günde kaldı devamını bekliyoruz sanemce tşkrler Alıntı: nurpare41 Nickli Üyeden Alıntı Evet devami nerde? arkadaşlar teşekkür ederim ilginize. çok haklısınız hergün koyulması gereken bir yazıydı utananadam haftasonu yazamadım biraz yoğundum.. devamı bugün gelecek super |
Cevap: 28 GÜNDE KUANTUM UYGULAMA 20.GÜN, Öz Niyet Bugün, ilahi özümün sınırsız gücüne bağlanıyorum. Sezgilerimi daha fazla dinliyor, bana yol göstermesine izin veriyorum. Ana Fikir Dikkate alsanız da almasanız da yaşamınızdaki en büyük enerji kaynağı özünüzdür. Tüm bolluk ve bereketin kaynağı olan ilahi gücün sevgisine, inanılmaz yardımına ulaşmanızı sağlayan şey özünüzdür. Edinebileceğiniz tüm bilgi, bilgelik ve güce bu sınırsız enerji anaforundan geçerek ulaşabilirsiniz. Özünüz ölümsüz olduğunu, deneyimlerinin, var oluşunun bu yaşamla sınırlı olmadığını bilir. Bu gerçek zamanın sınırlılığı, fırsatların kısıtlılığı gibi yanlış inanışları aşan bir sükûnete ulaştırır. Sonsuz esinin, yardımın ve kılavuzluğun kapılarını açan şey de ilahi farkındalığınızdır. Bu yardıma, önsezileriniz, melekler, kılavuzlar ya da enerji alemindeki sevdikleriniz aracılığıyla her zaman ulaşabilirsiniz. Bu bağlar –ve ilahi güçle aranızdaki bağınız- hayal bile edemeyeceğiniz kadar yaratıcı, doğal ve bereketli lütuflara ulaşmanızı sağlayacaktır. Öz Uygulamaları 1-Kendinizi beden ve zihninizin sınırları dahilinde değil, ruhunuzun sınırsızlığı bağlamında tanımlayın. Gerçek kimliğinizi düzenli olarak değerlendirin. Gevşeyin, derin bir soluk alın ve yüreğinize odaklanın – Tanrı’nın sevgi dolu varlığını hissedin. 2-İlahi dünyadan yardım isteyin. Kılavuza, esine, bilgiye ihtiyaç duyduğunuzda özünüzle bağlantı kurun ve aklınızdaki soruları sorun. Yanıtları ne zaman ve nasıl aldığınıza dikkat edin. Elinize bir kağıt kalem alın ve izlenimlerinizi not edin – aradığınız yanıtları rüyalarınızda bile bulabilirsiniz. 3-Uykuya dalmadan önce ilahi benliğinizi sizin adınıza Evren’de yolculuğa çıkarın. Niyetinizi ortaya koyun ve bırakın özünüz sizin adınıza yerine getirsin. Size gönderilen çözümlere açık olun ve güvenin. Öz Olumlamaları Her geçen gün ilahi özümün farkına giderek daha fazla varıyorum. Özümün bilgeliğini, gücünü ve zihin açıklığını kabullenmeye hazırım. Özümün getirdiği huzur içinde yaşıyorum. Önsezilerimi giderek daha fazla dinliyorum. Bu esin beklenmedik zamanlarda, farklı şekillerde gelebiliyor ve ihtiyacım olan tüm bilgiyi, kılavuzluğu sunuyor. Bu soru ya da sorunla karşılaştığımda tek yapmam gereken şey sormaktır. İhtiyacım olan yanıtları her zaman alabildiğim için minnettarım. Tanrı’nın sevgisi ve varlığına minnettarım. Bu ilahi bağ her an bana yaşamımı değiştirme gücü veriyor. |
Cevap: 28 GÜNDE KUANTUM UYGULAMA Sanemce sanki benim için yazmışsın bu kadar tesadüf olur.kendimi bir olayın sonucuna kitlediğimi oradan gelecek sonuçla kendi değerimi ispatlamaya çalıştığımı farkettim.kendimin doğru dürüst ve haklı olduğumu bildiğim halde...sonra çelişkili niyet ben de var.hep aksini de düşünür oldum.bekledikçe zaman uzuyor.ve anın tadına varamıyorum.sonuca kilitlendim.şimdi olumlamaları bir kağıda yazdım.hergün yapıcam.çok hoşuma gitti.kendimdeki pek çok yanlışı buldum sayende...teşekkürlery789 |
Cevap: 28 GÜNDE KUANTUM UYGULAMA 21.GÜN, Minnettarlık Niyet Bugün yaşamımdaki güzellik ve sevinçlere minnet duymayı seçiyorum. Baktığım her yerde değerli bir şey görüyor ve bütün bunlara şükran duyuyorum. Ana Fikir Minnettarlık , çevrenizdeki şeylere şükran duyma ve değer verme niyetiyle – ve yaşamınızın tamamını bu şükran duygusuyla geçirme arzusuyla-yaşamaktır. Sürekli olarak bir tatminsizlik hali içinde yaşarsanız bilinciniz daha büyük tatminsizlikler yaşamanızı sağlayacaktır. Hoşnutluk ve minnettarlık içinde yaşamayı seçmekse mutlu olmayı seçmek anlamına gelecektir. Farkında olmayabilirsiniz, ancak mutlu olduğunuz zamanlarda bir şeylere minnet duyuyorsunuz demektir. Dolayısıyla sizim utlu edecek seçeneklerin farkına varmalısınız. Bu farkındalık mutlu titreşimler yayacak ve bu sayede daha büyük keyifler ve mutluluklar yaşayacaksınız. Evren minnettar yürekleri sever. Duyduğunuz derin minnettarlık enerji âleminin size inanılmaz karşılıklar sunmasını sağlayacaktır. Minnettarlık Uygulamaları 1-Korkularınızdan kurtulun ve yaşama minnettarlıkla yaklaşın. Evinizi süpürürken şükran duyabileceğiniz şeylere odaklanın. Faturaları öderken, ücretini ödediğiniz her bir hizmete şükranlarınızı sunun. Bu etkili düşünceyi, seçmek yaşam gücünüzün titreşimini bütünüyle değiştirecek, daha büyük keyifleri kendinize çekmenizi sağlayan bir minnettarlık yaratacaktır. 2-Gün içinde size değer katan irili ufaklı her şeyi not edin. Bir çiçeğin kokusundan sabah kahvenize ve kullandığınız arabaya dek hayatınızda birçok zenginlik vardır. Bütün bunların getirdiği kolaylık ve keyfin değerini bilin. 3-Her gün belirli bir süre içinizdeki değere saygınızı ve minnettarlığınızı dile getirin. Risk alarak daha iyimser ve rahat olmayı seçtiğiniz için kendinizi tebrik edin. Bir liste tutun ve yaşamınızdaki minnet duyduğunuz şeylerin yanı sıra kendinizde takdir ettiğiniz şeyleri de sıralayın. İlahi değerinizin farkına vardığınızda, kendinize duyduğunuz minnettarlığın enerjisi dünyadaki aynı türden enerjileri de size çekecektir. Minnettarlık Olumlamaları Minnettar olduğum birçok şey var. Her geçen gün bunların farkına daha fazla varıyorum. Çevreme bakındığımda tatmin olduğumu hissediyorum. Yaşamımdaki olumsuz değerlendirmelerden sıyrılıyorum. Olumlu yaklaşımım mutlu olmamı sağlıyor. Her gün minnettar kalacağım, beni tatmin eden yeni şeyler buluyorum. Minnetimi ifade etmeye zaman ayırıyorum. Minnettar kalacağım irili ufaklı birçok şey görüyorum. Gülümsüyor, bana mutluluk veren şeye sevgi dolu bir sesle, “Teşekkür ederim,” diyorum. Kendimi takdir ediyorum. Kendime, seçimlerime, yaşamıma her geçen gün daha fazla değer veriyorum. Kendi minnettarlığımı hak ediyorum. |
Cevap: 28 GÜNDE KUANTUM UYGULAMA 22.GÜN, Güçlü İnanç Niyet Bugün inançlarımı güçlendiriyorum. Kendime, seçme gücüme, değişme becerime inanıyorum. Bugün-ve her zaman- en onurlandırıcı ve güç verici kararlara inanıyorum. Ana Fikir Duygu ve düşüncelerinizi inançlarınız oluşturur. Haliyle elektromanyetik rezonansınızın kaynağı da inançlarınızdır. Size öğretilenlerin aksine, neye inanmak istediğinizi seçme gücüne sahipsiniz. Sizi, becerilerinizi, Evren’in cömertliğini sınırlayan inançlar, deneyimlerinizi de kısıtlayacaktır. Yaşam gücünüz ve bilinciniz nihai yargılarınıza ayrılmaz şekilde bağlı olduğuna göre, sağlıksız, güçsüz düşürücü inançlar kesinlikle bir kenara bırakılmalı, yerlerine sağlıklı, sınırsız bir bakış açısı getirilmelidir. Güçlü inançlar kişinin kendisine duyduğu sevgiyi yansıtır, kişiyi güçlendirir ve değerli hissettirir. Evren’in sınırsız doğasına ve özün mucizevî gücüne duyulan takdiri yansıtır. Dolayısıyla, çelişkisiz bir bilinç ve karşı konulamaz bir titreşim yaymak istiyorsanız, sizi sınırlandıran inançlardan kurtulmanın zamanı gelmiş demektir. Özgün gücünüzü ve gerçeğinizi yansıtan yeni ve sağlıklı yargılar seçin. Güçlü İnanç Uygulamaları 1-Gün içinde inançlarınızın neler hissettirdiğine, yaşamınızı ne hale getirdiğine dikkat edin. Sizi herhangi bir anlamda tüketiyorlarsa, değiştirilmeleri gerekiyor demektir. Sizi sınırlayan yargılardan kurtulun. Ardından da kendi değerinize, gücünüze ve Evren’in sınırsız doğasına inanmaya başladığınızı olumlayın. 2-Kendiniz ve yaşamınız hakkındaki yeni inançlarınızı not etmek için zaman ayırın. Sınırlardan kurtulmuş halinizi tanımlayın. Evren’in cömertliği ve özün yaşamınızdaki sevgi dolu desteği konusundaki yeni yargılarınızı yazın. 3-Yeni yargılarınızı yanınızda bulundurun ve fırsat buldukça okuyun. Bunları, gerektiği anda, eski, sınırlandırıcı düşüncelerin yerine kullanın. Kendinize, değişme becerinize ve gerçek değerinize inanın. Güçlü İnanç Olumlamaları İnançlarımı yönetecek güce sahibim. Bu güce sahip olduğumun bilinciyle, kuşkulardan ve sınırlardan kurtuldum. Evren cömerttir. Beni yüreklendiren, bana değer katan inançları seçiyorum. İnançlarım aracılığıyla arzuladığım gerçekliği yaratıyorum. Eski, sağlıksız yargılarımdan kurtuluyorum. Beni onurlandıran, bana huzur veren yeni bir gerçeklik seçiyorum. İlahi benliğimin değerini biliyorum. Bu yeni yaklaşımım bana mutluluk getiriyor, olumlu yeni inançlarım geleceğime neşe katıyor. |
Cevap: 28 GÜNDE KUANTUM UYGULAMA 23.GÜN, Gerçek Değer Niyet Bugün koşulsuz değerimi takdir ediyor ve kucaklıyorum. Olduğum halimle her anlamda güzellikleri hak ediyorum. Ana Fikir Kendinizi değerli görmeniz hem mutluluğunuz hem de çekim gücünüz açısından hayati öneme sahiptir. Değerli olduğunuza inanmazsanız arzularınız korku ve yoksunluk hissinin denetimine girer, alma beceriniz en iyi ihtimalle koşullara bağlı hale gelir. Oysa değerinizi belirleyen şey diplomanız veya sahip olduğunuz spor araba – ruhunuz dışındaki herhangi bir şey – değildir. Değerinizin kaynağı kutsal mirasınız, ilahi kimliğinizdir. Siz Tanrı’nın çocuğusunuz ve değeriniz hiçbir koşulda değişmez. Kimliğinizin ve değerinizin kaynağı bu ruhani bağdır. Bu mükemmel kavrayışın mutluluğuyla mucizeler yaratabilir, kendinizin de bizzat bir mucize olduğunun farkına varabilirsiniz. Büyük değerinizin ve sonsuz öneminizin gerçekliği ruhunuzun yüreğinde ışıldar - bu bilgiyi değerinizin kaynağı olarak benimsemeniz yaşamınızı tüm güzelliklere, cömertliklere ve sevinçlere açacaktır. Gerçek Değer Uygulamaları 1-Kendinizi değersiz hissettiğinizde bu duygunun kaynağının başka birinin dramı olduğunu –sizin kendi gerçeğiniz olmadığını- aklınıza getirin. Kendinizi değerli hissedebilmek için farklı olmanız, farklı davranmanız gerektiğini düşünüyorsanız, bu düşünceden bir an önce kurtulmalısınız. Kendinizi reddetmekten vazgeçin ve olduğunuz halinizle değerli olduğunuzu bilin. 2-Değerinizi kutsal mirasınıza dair temel gerçek ışığında yeniden tanımlayın. Size sunulanların kaynağının bu ilahi bağ olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Bu kaynakla bir olun ve kendinizi neşeye, başarıya, sevgiye ve gerçek kimliğinizin hak ettiği minnettarlığa açın. 3-Kendinizi, geleceğinizi ve değerinizi gün içinde birkaç kez olumlayın. Değerinizi takdir edin ve her zaman için değerli olduğunuzu bilin. Şu olumlamayı yapın: “Saygı görmeyi hak ediyorum; mutlu olmayı hak ediyorum; Evren’in sunduğu tüm nimetleri hak ediyorum.” Gerçek Değer Olumlamaları Harika, değerli bir insanım. Zenginliği, bolluğu ve gerçek mutluluğu hak ediyorum. Güçlü ve değerli bir özüm var. Kutsal sevgi ve koşulsuz değer her an yanımda. Aynaya her bakışımda bir değerle karşılaşıyor, değerli olduğumu biliyorum. Tanrı’nın armağanı içimi dolduruyor. Evren’in sunduğu tüm harika şeyleri ve mükemmel deneyimleri hak ettiğimi biliyorum. Sonsuz zenginlik ve mutluluk Evren’den bana doğru akıyor. Bütün bu hak ettiğim şeyleri alacak değerdeyim. |
Cevap: 28 GÜNDE KUANTUM UYGULAMA 24.GÜN, Ânı Yaşama Niyet Bugün, bütün gün boyunca ânı yaşama sanatını uygulayacağım. Geçmişi tekrar tekrar yaşamaktan, gelecek için kaygılanmaktan vazgeçeceğim. Gerçek yaratıcı gücümü şimdi, burada kullanacağım. Ana Fikir Şu an sizin için bir fırsat. Zamanınızı geçmiş ya da gelecek hakkında düşünerek harcarsanız hemen şu anda güçlü bir bilince erişme fırsatını kaçırırsınız –rahatlama, eğlenme, güvenme, keyiflenme, huzur bulma fırsatını da. Yaşadığınız ana karşı olan tepkisizliğiniz, Evren’e kendi yaşamınızdaki diğeri hakir gördüğünüz, gündelik işlerle uğraşırken mutlu olamayacağınız mesajını iletir. Çekici bir yaşam gücü yansıtmak istiyorsanız, yaşamakta olduğunuz her deneyimle etkin şekilde ilgilenmeye başlamalısınız. Yaşamınızın ivmesini belirleyen şey bu andır. Bu an enerji aleminin kapısıdır. Dolayısıyla olmak istediğiniz insan olun – hemen şimdi! Hayallerinizin tamamı gerçekleşseydi neler hissederdiniz? Daha neşeli, eğlenceli, sevgi dolu olurdunuz, değil mi? Gelecekte yaşanacak bir olayın sizi mutlu etmesini beklemekten vazgeçin. Her ne yaşanıyor olursa olsun, bütün bu olumlu duygulara ve çok daha fazlasına şu an yapacağınız seçimin sihri sayesinde ulaşabilirsiniz. Yaşanan anı bir kenara atmayın –bu fırsat bir daha elinize geçmez. Ânı Yaşama Uygulamaları 1-Zaman tüneline girdiğinizi –gelecek hakkında kaygılandığınızı ya da geçmişi tekrar yaşadığınızı- hissettiğinizde hemen yaşadığınız ana odaklanın. Aklınızdaki düşünceye şükranlarınızı sunun ve bırakın. Şu olumlamayı yapın: “Bu ânı ve güven içinde yaşamayı seçiyorum. Gücümün kaynağı yaşadığım andadır. Şu an değerli enerji yaratmayı seçiyorum.” 2-Yaşananları hakir görmekten –ve gelecekteki güzel günleri beklemekten- vazgeçin. Yaşadığınız ânı önemsiz görmeden önce barındırdığı seçenekleri göz önüne alın. Çevrenize odaklanın, düşüncenizi değiştirin, çevrenizdeki güzellikleri görün. Yaşadığınız ânın enerjisinin kontrolünü elinize alarak değerler yaratın. Olmak istediğiniz insan olun –hemen şimdi! Ânı Yaşama Olumlamaları Geçmişten kurtuluyor, geleceğe güvenle bakıyor ve ânı yaşıyorum. Yaşadığım an benim için çok değerli. Önemli olan tek şey şu an. Sonuçları ne olursa olsun şu anda yapmakta olduğum işe mutluluk katıyorum. Neşe içerisinde yaşıyorum. Gelecekteki yaşantımın ivmesini yaratan şey şu ânın enerjisidir. Korku ve kuşkuları bir kenara bıraktım. Şu an mutluyum! Yaşamım her gün yeniden yaratılan bir maceradır. Mutluluklar yaratabileceğim fırsatları kolluyorum. Bu an –ve her an- istediğim insan olma özgürlüğüne sahibim. |
Cevap: 28 GÜNDE KUANTUM UYGULAMA 25.GÜN, Beklenti ve Hayal Niyet Mutluluk, harika deneyimler ve güzel şeyler bekliyorum –hem gelecekte hem de gündelik yaşamda. Yaşam kalitemi belirleyecek olan kişinin kendim olduğumu biliyorum. Ana Fikir Belki farkında değilsiniz ancak arzuladığınız şeylerle gerçekleşeceğini düşündüğünüz şeyler arasında büyük bir fark vardır. Geleceğinizin nasıl olmasını bekliyorsunuz? Birçok insan farklı şeyler ister ancak içten içe aynı şeylerin devam edeceğini düşünür. Maalesef Evren böylesine keskin bir şekilde parçalanmış bir düşünceye karşılık veremez. Bu nedenle gerçek inançlarınızın ne olduğunun farkına varmalısınız –hem yaşadığınız güne hem de geleceğe dair. Gündelik beklentileriniz ve uzun vadeli hedefleriniz birbiriyle örtüşmelidir. Her günün birbirinden sıkıcı, zorlu olacağını düşünürseniz, yaşam gücünüzün ivmesi sizi ancak ve ancak olumsuz yöne taşıyabilir. Hem yaşadığınız anın getirdiği mutlulukları hem de gelecekteki olası sonuçları görmeyi başarmalısınız. Beklentilerinizi netleştirmek için niyetinizin gücünü kullanın –hedeflerinizi gözünüzde en ince ayrıntısına dek canlandırın. Bunun yanı sıra, yaşamakta olduğunuz gün içinde yapacağınız her işe heyecan ve sevinçle yaklaşın. Beklenti ve Hayal Uygulamaları 1-Ne yapıyor olursanız olun gününüze dair güzel beklentiler içinde olun. Yapacağınız işi asla bir angarya olarak görmeyin. Tutkuyla yaşayın ve önünüzdeki işin verebileceği mutlulukları görmeye çalışın. 2-Sabahları önünüzdeki günü önünüzde canlandırın. Kendinizi yaptığınız işlerden keyif alırken, yaptığınız işe sevgi ve canlılık katarken hayal edin. Gündelik yaşama dair canlandırdığınız görüntüler geleceğinizi de şekillendirecektir. 3-Başarılı olduğunuzu hayal edin. Net, parlak bir tablo yaratın ve kendinizi de bu tablonun merkezine yerleştirin. Zihinsel bir fotoğraf çekin ve bu fotoğrafı, gerçekten yaşanmışçasına hafızanıza kaydedin. Bu görüntüyü ne zaman hatırlarsanız gülümseyin, tadını çıkarın ve Evren’e güvenin. Beklenti ve Hayal Olumlamaları Bilinçli bir haldeyim. Şimdi ve daima harika bir yaşam beklentisi içindeyim. Günümün –ve geleceğimin- en iyi şekilde geçeceğini umuyorum. Yaşadığım her günü değerli kılan keyifli bir enerji yaratıyorum. Kendimi olmak istediğim şekilde hayal ediyorum. Kendimi güvenli, canlı ve mutlu bir insan olarak görüyor ve bunu gerçekleştirebileceğimi biliyorum. Hedeflerimi gözümde inanç ve heyecanla canlandırıyorum. Gelecek, şimdiden yaratmaya başlayabileceğim bir maceradır. |
Cevap: 28 GÜNDE KUANTUM UYGULAMA 26.GÜN, Düşünce Değişimi Niyet Bugün “değişim” oyunu oynayacağım. Olumsuz odaklanmalarımı, “sahip olduğumla, aldığım solukla, gülümseyişimle” ve benzer tüm olumlamalarla değiştireceğim. Ana Fikir Sinir bozucu bir durumla karşılaştığınızda, o ortamda kalmak zorunda değilsiniz. Farklı bir şey yaparak ya da farklı bir şeye odaklanarak düşüncenizi hızla değiştirebilirsiniz. İşte, enerjinizi hızla değiştirecek kalp odaklı kısa bir meditasyon: Kaygılardan kurtulun. Uçup gittiklerini hayal edin. Derin bir soluk alın ve düşüncelerinizi kalbinizin merkezine odaklayın. Tüm düşünceleri bir kenara bırakın ve gerçekten takdir ettiğiniz bir şeyi ya da bir kişiyi –sevdiğiniz bir tatil yeri, yapmaktan hoşlandığınız bir spor, sevdiğiniz bir arkadaşınız, komik bir olay gibi- hatırlayın. Bu neşeli tabloyu en ince ayrıntısına kadar gözünüzde canlandırırken bir yandan da mutluluk sözcüğünü mırıldanarak tekrarlayın. Enerjinizde ne tür değişimler olduğuna bakın. Mutluluğun ve huzurun kalbinizin merkezinde büyüdüğünü, bedeninizi ve zihninizi doldurduğunu duyumsayın. Bu harika enerjiyle birlikte sevgi dolu, mutlu düşüncelerin yayılışını izleyin. Düşünce Değişimi Uygulamaları 1-Enerjinizi hareketlendirmek için kimi zaman harekete geçmeniz gerekebilir. Ayağa kalkın, gerinin ve –gerekmese bile- esneyin. Tek ayak üzerinde zıplayın, aynaya bakın, kendinize komik suratlar yapın. Gülümseyin ve gülün –böylesi surat asmaktan, kaygılanmaktan çok daha iyi bir enerji ortaya çıkaracaktır. 2-Yapmakta olduğunuz işi bırakın ve “Durumu değiştirebilirim! Ben değerliyim! Gücüm var ve şu an bu gücü kullanıyorum!” benzeri olumlamalar yapın. 3-Farklı bir işe yönelin. Kısa süreliğine de olsa bambaşka bir yere gidin. 4-Kendinize mutluluk tatili hediye edin. İşler çığırından çıktığında birkaç dakikanızı ayırarak yukarıdaki meditasyonu gerçekleştirin. Keyifli anılarınız düşüncelerinizi anında değiştirecektir. Düşünce Değişimi Olumlamaları Yaşadığım anın kalitesi bana bağlıdır. Gücün bende olduğunu aklımdan çıkarmıyorum. Bu gücü istediğim zaman kullanmaya karar verebilirim. Şu an farklı bir şey yapma –hareket etme, soluklanma, keyifli bir görüntüyü gözümde canlandırma gibi- seçeneğim var. Kendi mutluluğumdan sorumluyum. Bu mutluluğu yaratmanın zamanı geldi. Bunun için daha iyi bir zaman düşünemiyorum. Bu yüzden gülümsüyor ve aldığım her solukla mutluluğu içime çekiyorum. Yaşamımı olumluyorum. Olumlu düşünce yaratma niyetimden sapmıyorum. |
Cevap: 28 GÜNDE KUANTUM UYGULAMA 27.GÜN, Derin Saygı Niyet Bugün yüreğimi derin saygıya açıyorum. İnsanlarda, mekanlarda, çevremdeki her şeyde ilahi gücün gölgesini görüyorum. Dünyaya sevgiyle, saygıyla bakıyorum. Ana Fikir Derin saygı, her şeyde bulunan kutsallığın görülmesi, ilahi ışığın onurlandırılması niyetidir. Bu şekilde yaşamak, odaklanmada ciddi bir değişim sağlar: Bu andan itibaren dışsal güçlerin kontrolü altında yaşamak kişiye yetmez. Gerçek huşu çok daha derin bir bakış açısı gerektirir –kendinize duyduğunuz sevgiyle başlayan, diğer insanlara şefkate uzanan, yumuşak, huzurlu bir yaklaşım. Huşu niyeti yargılamayı bütünüyle reddeder. Kişinin diğer insanları yargılaması kibre, kendini yargılamasıyla aşağılık hissine yol açar –bu iki sıkıntı verici titreşim sizi evrensel uyumdan ve hedeflerinizden uzaklaştırır. Oysa kendinize ve diğer insanlara saygıyla yaklaşırsanız, evrensel sevginin destekleyici enerjisini ve uyumlu yardımını yanınıza alabilirsiniz. İlahi kıvılcım hepimizin ve yaratılan her şeyin içindedir. Çatışmalardan arının ve şefkatle yaşayın –kendinize, çevrenize, ilahi gücü ve yaşamdaki tüm canlılara. Derin Saygı Uygulamaları 1-Eleştirildiğinizi hissettiğinizde, yargılamayı bir kenara bırakın ve kabulleniş, şefkat içinde yaşamı seçin. Yaşamınızdaki çatışmaları, tartışmaları, rekabeti azaltın. Yüreğinizi hoşgörü ve affedişe açın –her ikisi de etkili bir bilinç oluşturmanızı sağlayacaktır. 2-Tanrı’nın enerjisini taşıma ve diğer insanlara ulaştırma niyetinizi olumlayın. İlahi gücün lütfu ve sevgisi her an her yerdedir. Tüm lütufların pınarı olan bu ışık kaynağına bağlanın. İlahi kimliğinizi düşünün ve bu düşüncenin verdiği gücü, huzuru kuşanın. 3-Yeryüzüne ve yeryüzündeki her şeye saygı gösterin. Gezegeninizi düşünün ve küresel evinizin kaygılarına, canlılarına yarayı dokunacak onurlu seçimler yapın. 4-Birlik, lütuf ve şükran duaları edin. Yaşamınız için ulvi bir amaç belirleyin. Derin Saygı Olumlamaları İlahi kıvılcım hepimizin içinde, hepimizi seviyor. Herkesin eşitliğini kabullenmeyi, buna saygı duymayı seçiyorum. Yargılardan ve çatışmalardan kurtuluyorum. Düşüncelerimde, sözlerimde, davranışlarımda uyum ve şefkati seçiyorum. Kendime ve yaşantıma duyduğum saygı her geçen gün artıyor. İlahi özün sağladığı huzur ve sevgi içinde yaşıyorum. Tüm ruhlardaki ve her canlıdaki değeri görmeye çabalıyorum. Yeryüzünü ve yeryüzündeki her şeyi onurlandırıyorum. İlahi bilinç hepimizi birbirimize bağlıyor. |
Cevap: 28 GÜNDE KUANTUM UYGULAMA 28.GÜN, Kutsal Hizmet Niyet Bugün diğer insanlara yardımı dokunacak şeyler bulmaya çabalıyorum. Bir gülümseyiş, kibar bir söz söylemek birilerinin yaşamını aydınlatabilir –ve sevgi dolu enerjimi arttırabilir. Ana Fikir Kendinize ve diğer insanlara saygı gösterir, onurlandırırsanız, dünyayla olası en keyif verici yolla bağ kurma olanağı yakalarsınız: Hizmet becerisiyle. Hizmet, zamanınızı, desteğinizi, sahip olduklarınızı, düşüncelerinizi, paranızı, sevginizi ve yaşamınızı koşulsuz şekilde armağan etmenizdir. Hizmet etme konusundaki samimi niyetiniz, Evrensel bilince yayılan sevgi dolu bir enerji yayarak olağanüstü sonuçlar doğuracaktır. Gerçekleştirdiğiniz her hizmet sevgi bölgesini genişletir. Sadece sizin yaşamınızda değil, hizmet ettiğiniz insanların –ve genel anlamda dünyadaki herkesin- yaşamında da olağanüstü sonuçların ortaya çıkmasını sağlayacaktır. Hizmet, saygı ve şefkatin birleşimidir. Sevgi dolu enerjinizin değiş tokuşunu hızlandırarak herkesi birleştirir –ve de size sonsuz değer ve minnet getirir. Yaşamın birliğinde başkaları için yaptığınız her şeyi kendiniz için de yapmış olursunuz. Kutsal Hizmet Uygulamaları 1-Gün içinde hizmet etme niyetiyle hareket edin. Gözlerinizi ve yüreğinizi, en ufak bir jestten –örneğin birine kapıyı açmak- daha kapsamlı yardımlara dek, her türlü hizmet etme fırsatına açın. Özellikle en yakınınızdaki insanlara büyük özen gösterin. Sevgi dolu inceliklerle arkadaşlarınızı ve aile üyelerinizi şaşırtın. 2-Hizmetinizi tüm dünyaya yayın. Tutku duyduğunuz, çocuklara, hayvanlara, çevreye hizmet etmek benzeri bir şey var mı? Tutkunuzu şefkate dönüştürün ve ihtiyaç duyulan yerlere sevgi ulaştırın. Gösterdiğiniz özen hem kendi yaşamınıza hem de tüm insanlığa harika bir enerji yayacaktır. Kutsal Hizmet Olumlamaları Aileme, dostlarıma ve çevremdeki insanlara ne tür sevinçler katabileceğimi araştırıyorum. Başka insanlara hizmet etmek bana sunulmuş bir armağandır. Herkesi değerli görüyorum. Hepimizin dünyadaki enerjiyi paylaştığımızın bilinciyle herkese özen gösterme niyetiyle hareket ediyorum. Hizmet etmek eğlencelidir. Şefkatimi gösterme, insanlara, küçük ya da büyük, her şekilde yardım etme fırsatlarını kaçırmıyorum. Başka insanlara sunduğum hizmet Evren’deki sevgi enerjisini arttırıyor. Sevgimi en ücra köşelere yolluyorum. |
Cevap: 28 GÜNDE KUANTUM UYGULAMA Tek kelimeyle HARİKAy789Ellerine emeğine sağlık. |
Cevap: 28 GÜNDE KUANTUM UYGULAMA Son Söz 28 günü tamamladıktan sonra da enerjiniz konusunda çalışmayı sürdürmek isteyeceksiniz. Sonuçta, gelecek mutlaka gelecek ve hepimiz olası en iyi geleceği istiyoruz. Her an bilinç yaratma süreci içinde olduğunuza göre, daha huzurlu ve düzenli düşünmeye gayret etmeli, mümkün olduğunca kaygı ve korku alışkanlığından uzaklaşmalısınız. Bu duygular sizi sefalete sürükler ve özünüzün sunduğu esinlerin, çözümlerin akışını engeller. Dilediğiniz an dünyevi kaygılardan kurtulabileceğinizi, yüreğinizi ilahi titreşimlere açabileceğinizi unutmayın. Şu önemli gerçeği aklınızdan çıkarmayın: Yaşamınız size verilmiş ve verilebilecek en değerli armağandır! Ancak günlerinizi tatminsizliklerle, özlemlerle harcarsanız, kendinizi bu mucizeden mahrum bırakırsınız. Bu durum, güzel bir elması çekmeceye kaldırıp umutsuzca suni elmas aramaya benzer. Bu teknikleri kullanmayı sürdürmenizi öneriyorum. En çok neye odaklanmanız gerektiğini en iyi kendiniz biliyorsunuz. 28 günün tamamını tekrarlayın. Özellikle de sizinle ilgili meselelere yanıt veren niyetleri uygulayın. İnanın enerji düzeyiniz ve elde edeceğiniz sonuçlar önemli ölçüde değişecektir. Bu kadar emin konuşuyorum çünkü bu teknikleri yıllar boyunca bizzat uyguladım. Yaşamımın geri kalanında da uygulamayı sürdüreceğim. Yaşamınızı keyifle sürdürün ancak bilinç yaratımı sürecini ciddiye alın. Olumlu niyetlere, eylemlere ve olumlamalara, doğallıkla benimseyene, gündelik hayatınızın bir parçası haline getirene dek gerçek anlamda odaklanın. Bu yolla derin bir içsel huzura, yaşamınızı dolduran ve tüm dünyaya yayılan bir mutluluğa kavuşacaksınız. Siz Evrensel niyetin yarattığı bir güzelliksiniz. İçinizdeki ilahi güç tüm başarıların ve uyumun kaynağı olan bir sevgi bilinci yayar. Bu sınırsız olanaklar dünyasında, kapıları açacak olan şey gündelik yaşam gücünüzdür. Bu nedenle ilahi değerinizi ve var olan gücünüzü asla yitirmemelisiniz. Amaçlı, tutkulu ve sevgi dolu bir yaşam sürün. Yaşadığınız her an bir lütuftur. Yaşamın tadını çıkarın ve yaşamınıza bilinç katın. Sandra Anne TAYLOR |
Cevap: 28 GÜNDE KUANTUM UYGULAMA Alıntı:
|
Cevap: 28 GÜNDE KUANTUM UYGULAMA Sizin gibi güzel insanları tanıma şansına eriştiğim için çok mutluyum. İyi ki varsınız..Hepinize sonsuz teşekkürler!!:)) |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:59 AM. |