Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Kişisel Gelişim Klubü > Alternatif Kişisel Gelişim > Kuantum Düşünce

Uyarılar

Kuantum Düşünce kuantum düşünce gücü, kuantum düşünce teknikleri, şanal kuantum düşünce, kuantum düşünce teknigi, kuantum düşünme, kuantum düsünce, kuantum düşünce nedir, kuantum düşünce kitap, kuantum düşünce tekniği, kuantum fiziği düşünce, kuantum düşünce, kuantum ve düşünce, kuantum duşunce, kuantum düşüncesi, kuantum düşünce şanal günseli, kuantum düşünce tekniği şanal, kuantun düşünce, kuantum düşünce grubu, kuantum düşünce gurubu, kuantun düşünce tekniği, kuantum düşünce tarzı, kuantum düşünce tekniği nedir, kuantum düşünce yöntemi, kuantum düşünce kitabı, kuantum düşünce sanatı, kuantum düşünce tekniği kitabı, kuantum düşünce tekniği eğitimi, kuantum düşünce tekniği kitap, kuantum düşünce seminerleri, kuantum düşünce merkezi, kuantum düşünce ve yaşam merkezi, kuantum düşünce nasıl uygulanır, kuantum düşünce tekniği nasıl uygulanır, kuantum fiziği ve düşünce, kuantum düşünce sistemi,

Kuantum Düşüncede İslami Motifler...

Alternatif Kişisel Gelişim ve Kuantum Düşünce Kuantum Düşüncede İslami Motifler... Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Kısaca <İnsanın kendi güçlerinin farkına varması> olarak açıklanabilecek kuantum düşünce tekniğine dair okumakta olduğum kitaptaki tespitlerle İslâmî tefekkür arasında gördüğüm paralelliği sizlerle paylaşmak istiyorum.Kuantum Düşüncenin ÖZ BİLİNÇ-EGO BİLİNÇ kıyaslamasına dair maddeleri işlerken bu yakınlığı siz de fark edeceksiniz. Kişinin kendini ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Kuantum Düşünce telkin cd indir izle İstanbul Kuantum Düşünce nerededir kimdir Kuantum Düşünce çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Kuantum Düşünce hipnoz Kuantum Düşünce olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Kuantum Düşünce hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Kuantum Düşünce kuantum düşünce kitap haberi

Kuantum Düşüncede İslami Motifler...

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17-04-2009, 09:06 PM   #1 (permalink)
Moderator
 
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 1,682
Tesekkür: 3,394
828 Mesajinıza toplam 4,500 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
comte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond repute
Standart Kuantum Düşüncede İslami Motifler...





Kısaca <İnsanın kendi güçlerinin farkına varması> olarak açıklanabilecek kuantum düşünce tekniğine dair okumakta olduğum kitaptaki tespitlerle İslâmî tefekkür arasında gördüğüm paralelliği sizlerle paylaşmak istiyorum.Kuantum Düşüncenin ÖZ BİLİNÇ-EGO BİLİNÇ kıyaslamasına dair maddeleri işlerken bu yakınlığı siz de fark edeceksiniz. Kişinin kendini sadece beden kabul etmesi sonucu egemen olan Ego Bilinç,bir anlamda İslâmî düşüncede sıkça bahsi geçen NEFİS-ŞEYTAN-VESVESE olarak biliniyor.Kuantum;bilinci basamaklara ayırıp EVRENSEL BİLİNÇ OKYANUSUNU ALGILAMAYI hedef koyarken;Tasavvuf düşüncesi NEFSİN MERTEBELERİNİ sayıyor ve birer birer basamak çıkmayı gaye ediniyor.Kuantum;ÖZE VARMAK olarak nihâî noktayı belirlerken,Tasavvuf HAKKA ERMEK,SAFİYE BOYUTUNA ÇIKMAK şeklinde hedef gösteriyor.Şimdi Kuantum Düşünce Tekniğinde ana hatları verilen ÖZ BİLİNÇ-EGO BİLİNÇ mukayesesini ele alalım. Maddelerin açıklamaları kuantum düşünce tekniğine, yıldız altına düşülen İslâmî düşünceye ayet-hadis-vecizelerden dair notlar bendenize ait.

ÖZ BİLİNÇ-EGO BİLİNÇ

1-TAMLIK-EKSİKLİK HİSSİ: Öz varlık doğası gereği eksiksiz,tamdır. Bu durum kendinden memnuniyeti,olduğu halden hoşlanmayı ve ihtiyaçsızlık bilincini geliştirir. Ego bilinç ise her zaman kıyaslar,yarışa girişir,olduğu hali uygun ve kabul edilir bulmaz. Hep kendi dışında başka şeylere ihtiyaç duyar. Bu bazen madde,bazen övgü,bazen de insan olabilir. Özünü fark edene kadar hiçbir şey içindeki boşluğu dolduramaz.
***
“Ona şekil verdiğim ve ona ruhumdan üflediğim zaman.”(Hicr-29)“Biz insanı en güzel biçimde yarattık.”
(Tin-4) Bu ayetlerden insanın tam,eksiksiz olarak yaratıldığı;Allah’ın insana kendi ruhundan (evrensel özden) verdiği anlaşılıyor. Allah için eksiklik düşünülemiyorsa,ondan içimize verilen ruhta,özde eksiklik düşünmek ne mümkün?!.


2-GÜVEN-KORKU: Öz varlık kendisini hiçbir şeyin tahrip edemeyeceğini,yok edemeyeceğini bilir. Dolayısıyla korkacak bir şeyi yoktur. Ego bilinç ise kendini beden kabul ettiği için açlık-susuzluk- acı tehlike-hastalık vb olgulardan sürekli korkar.
***
“Onlara hiçbir korku yok ve onlar üzüntü de duymayacaklardır”(Ali İmran-170) “Deki:Bize hiçbir zaman Allah'ın yazdığından başkası ulaşmaz. O,bizim Mevlamızdır,mü'minler onun için yalnız Allah'a dayanıp güvensinler!"(Tevbe-51) “Kadere İman eden;Kederden güvende olur”(H.Ş)
Ashab-ı Kehf adıyla tarihe geçen 7 genç Allah’a güvendikleri için,300 küsur yıl mağarada uyutulmak suretiyle Allah tarafından kralın zulmünden özel olarak korunmuşlardır!..Allah’a güvenen kişi;şartlar ne olursa olsun korunur!..İnancı zayıf olanların ödlek olduklarını,korktukları için saldırarak korkularını bastırmaya çalıştıklarını günlük yaşamda da,tarihin tozlu sayfalarında da gözlemek mümkündür.


3-HUZUR-KAYGI: Öz her şeyle bütünleşme duygusu içinde yaşadığından onun için “Bir başkası” yoktur.Böyle olunca korkacak,kaygı duyacak şey de yoktur. Her şeyin mükemmel,insan yararına işlediği duygusu ona hakimdir. Ego bilinçse düşman bir dünyada yaşadığını sanır. Her şey ona karşı tavır almıştır sanki. Her an kendisini tehlikeye sokacak sürprizler olur diye ödü kopar.
***
“Mutlu son, Allah'tan korkanlarındır”(Araf-128) “Onlar ki iman etmiş ve iyi işler istemektedirler; ne hoş mutluluk onların, istikbal güzelliği de onların!”(Ra’d-29)”Yüzlerinde nimet ve mutluluğun parıltısını tanırsın.”(Mutaffifin-24)Ey Rabbine itaat eden huzura ermiş ruh,”(Fecr-27)
Özle bütünleşenler, Allah’ın varlığında olduğunu hissedenler ister aç yaşasınlar,isterse fakir olsunlar mutludurlar.Sahabeden pek çoğunun giyecek ikinci bir elbisesi,ertesi güne gıdası olmamasına rağmen onların çağına Asr-ı Saadet (Huzur Çağı) denmesi anlamlı değil mi?..

4-GERÇEĞİ SEVMEK-YALAN TUTKUSU: Öz bilinç gerçeği sever ve onun için yaşar.Gerçekle yoğrulmuştur.Onun dünyasında yalana yer yoktur. Ego ise enerjisinin çoğunu gerçeği saklamak için kullanır ve kendini boş yere yorar. Bir yalanı saklamak için zincirleme yalanlar düzmek zorundadır. Sahte söz ve davranışlarla oluşturduğu maske ardına saklanır,sonra da o maskenin kurbanı olur.
***
“Onun için emrolunduğun gibi doğruluk et; sen ve beraberinde tevbe edenler de böyle olsun ve aşırı gitmeyin! Çünkü O,bütün yaptıklarınızı görür.”(Hud-112)”Yalanı ancak Allah'ın ayetlerine inanmayanlar uydurur, iftira ederler; işte onlar,yalancıların ta kendileridirler.”(Nahl-105) “Şüphe yok ki, Allah, aşırı giden bir yalancıyı doğru yola çıkarmaz.”(Mümin-28)”Hakkı batıla karıştırıp da bile bile hakkı gizlemeyin!”(Bakara-42) “Vay haline artık o gün o yalansöyleyenlerin!”(Tur-11)“Yalanla İman bir arada bulunmaz”(H.Ş)“Gönül yalan sözden ferah bulmaz. Yağa su karışırsa kandil güzel aydınlatır mı?”
(Mevlana)
5-AÇIKLIK-İKİYÜZLÜLÜK: Öz bilinç kendinden memnun yaşar. Kendinin değerli,özel olduğunu bilir. Utanılacak ve gizleyecek bir şeyi yoktur. Ego bilinç ise;kendisi olduğunda kıskanılacağını ve beğenilmeyeceğini sanarak hep sahte rollerle davranır. Düşündüklerini söylemez,olduğu gibi davranmaz.
***
“Şu da bir gerçek ki ikiyüzlüler,ateşin en alt katındadırlar. Onlar için bir yardımcı asla bulamayacaksın.”
(Nisa-145) “İkiyüzlülere şunu müjdele:Kendileri için korkunç bir azap öngörülmüştür.”(Nisa-138)“Ya olduğun gibi görün,ya göründüğün gibi ol”(Mevlana)
Ayette geçen ateşte olmayı sadece cehennem olarak düşünmeyiniz. İki yüzlüler, sahte rolleri bir gün açığa çıkar korkusu içinde hep gizli bir bunalım yaşarlar. Bu bunalım ruhu,gönlü yakar,iç daralması verir. Bu da bir nevi dünyada cehennemi yaşamaktır. Harbî olanlar,içi dışı bir olanlar gönül rahatlığını; dünya cennetini yaşarlar.


6-BARIŞÇILIK-ÇATIŞMA EĞİLİMİ: Öz barışçıdır. Çıkarlar çatışıyor gibi görünse de herkesin kendince mutlu olmaya hakkı olduğuna inanır. Çoğu kere savunma için bile şiddet kullanmaz. Şiddeti ancak insanlık onuru zedelenirse kullanır. Ego;farklılıklara,ayrılıklara kafayı takar. Şiddeti çözüm olarak görür. Ego bilinçle davrananların en uysalı surat asanlar,en şiddetlileri de adam öldürenlerdir.
***
“İnsan hüsrandadır. İnanıp hayra ve barışa yönelik işler yapanlar, birbirlerine hakkı ve sabrı önerenler müstesnadır.”(Asr-3)“İman edip hayra ve barışa yönelik işler yapanlara gelince onlar için, altlarından ırmaklar akan cennetler vardır. Büyük başarı işte budur.(Büruc-11)”Biz,barışsever iyilerin ödülünü zayi etmeyiz.”(Araf-170) “Mümin olarak hayra,barışa yönelik iyilikler yapansa ne haksızlığa uğratılmaktan korkar ne de ezilip horlanmaktan.”(Taha-112)
Allah’a teslim olanlar ruh dinginliği içinde yaşarlar.Kimseye karşı çatışmacı düşünce beslemezler. Özü kavrayamayanlar ise;insanları birbirine düşürmeyi,kavga zemini hazırlamayı meslek edinirler.Dünyada süren savaş ve çatışmaların genellikle Müslüman olmayan toplumlar ve liderlerce körüklendiğini görüyoruz değil mi?..


7-ÇÖZÜM ODAKLILIK-SORUN ODAKLILIK: Öz,sınırsızlığı yaşadığından her olayda çözümü kolay fark eder ve hemen çarelere yönelir. Sınır yoksa zaten sorun da yoktur. Ego sorunlara takıntılı olduğundan sorun yaratır,sorunla boğuşur,hatta sorun üretir. Hayatı sorunlardan beslenmek, başkalarının zor anlarını fırsat bilmekle geçer. Sorun;egonun gıdası,çare özün gıdasıdır.
***
“Demek ki, zorluğun yanında bir kolaylık mutlaka var!Zorluğun yanında bir kolaylık muhakkak var! “
(İnşirah-5/6). “Eğer sana hile-oyun yapmak isterlerse Allah sana yeter.Yardımıyla ve müminlerle seni destekleyen O'dur.” (Enfal-62)
Müminler ancak kardeştirler, onun için iki kardeşinizin arasını düzeltin ve Allah'tan korkun ki,rahmete layık olasınız”(Hücurat-9)
“Kolaylaştırınız, Güçleştirmeyiniz; Müjdeleyiniz,
Nefret Ettirmeyiniz”(H.Ş) “Derman aradım derdime,derdim bana derman imiş/Bürhan(delil)aradım aslıma aslım bana bürhan imiş(Niyazi Mısri)
Allah devasız dert,çözümsüz sorun yaratmamıştır.Çaresiz hiçbir problem yoktur.Çare;çoğu kez sorunun içinde saklıdır.Tabii ki görecek göz,çözecek bakış gerek!


8-BOLLUK BİLİNCİ-YOKLUK BİLİNCİ: Öz bolluk içinde yüzdüğünü düşünür. Evren sınırsız ise onun için imkanlar da sınırsızdır. Verdikçe kendisine geleceğini düşünür. Yaşamı tam bir paylaşma olarak algılar. Paylaşımlarını bir şölen gibi yaşar. Öz ihtiyaçlarının mevcut olduğunu ve şimdi olmasa bile yarın geleceğini düşünür. Elde olanın kendisi için en iyi zenginlik olduğu anlayışı hakimdir ona. Ego; sınırlı imkanlar olduğunu algılar. Sevgi,zaman,para,dostluk her şey sınırlıdır. Zenginler ortasında fakir olduğunu söyler durur. Paylaşmak ona göre değildir.İhtiyaçları karşılamak için çok emek ve zahmet gerektiğini düşünür. Zahmetler sonrası kazanıp kazanmayacağından da emin değildir. Hep tedirgindir.
***
"İslâm hidayeti nasip edilen ve yeterli miktarda maişeti olup, buna kanaat edene ne mutlu!"(H.Ş) "Siz Allah'a hakkıyla tevekkül edebilseydiniz, sizleri de, kuşları rızıklandırdığı gibi rızıklandırırdı:Sabahleyin aç çıkar, akşama tok dönerdiniz."(H.Ş) "Zenginlik mal çokluğuyla değil,bilakis,göz tokluğuyladır."(H.Ş)
”Sadaka ömrü uzatır ve gelecek belalara engel olur”(H.Ş) “Dünya malı Allah’ın tebessümüdür. Ona bak ama, sarhoş olacak kadar değil.”(Mevlana)“Fakirlik korkusu insanları hırs ve emele lokma yapmıştır.”(Mevlana)


Allah’a tam anlamıyla teslim olan kişi;rızkının eksiksiz olarak yollandığı bilincini canlı tutar. Paylaştıkça artacağına inanmıştır.


Sürecek...

Mehmet DOĞRAMACI


Yararlanılan Kaynaklar:

1-Kuantum Düşünce Tekniği/R.Şanal/Arıtan Yayınları. (www.kitapyurdu.com)
2- Ayetler(
www.kuran.gen.tr)
3-Hadisler-Kütüb-ü Site(
www.sufizmveinsan.com)
4-Mevlana’dan Sözler (http://www.sufizmveinsan.com/aksam/mesnevibahcesi.html)



 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

comte isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 19-04-2009, 07:19 AM   #2 (permalink)
Teğmen
 
HanifTürk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2009
Mesajlar: 33
Tesekkür: 42
31 Mesajinıza toplam 137 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
HanifTürk will become famous soon enoughHanifTürk will become famous soon enough
Standart Cevap: Kuantum Düşüncede İslami Motifler...

Bir soru ego veyahut kişisel benlik ile Kur"anda geçen nefs aynı şeymi bunu mu anlamalıyız şimdiden teşekkürler
__________________
Efsaneler varlığa soru sormakla aşılabilir;
Soru sormak aklın dindarlığıdır.

HEGEL
HanifTürk isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 30-07-2009, 10:50 PM   #3 (permalink)
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Jan 2009
Mesajlar: 216
Tesekkür: 977
219 Mesajinıza toplam 1,274 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
gökçe y. is a jewel in the roughgökçe y. is a jewel in the roughgökçe y. is a jewel in the roughgökçe y. is a jewel in the rough
Standart Cevap: Kuantum Düşüncede İslami Motifler...

güncelledim ;)
gökçe y. isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 30-07-2009, 11:29 PM   #4 (permalink)
Teğmen
 
cibelce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jul 2008
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 123
Tesekkür: 2,032
127 Mesajinıza toplam 1,220 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
cibelce will become famous soon enoughcibelce will become famous soon enough
Standart Cevap: Kuantum Düşüncede İslami Motifler...

gerçekten güzel paylaşım teşekkürler
__________________
Özür Dilerim, Lütfen beni affet, Seni seviyorum, Teşekkür ederim
cibelce isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 13-09-2009, 11:46 PM   #5 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Aug 2009
Mesajlar: 48
Tesekkür: 24
65 Mesajinıza toplam 343 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
arztrkm will become famous soon enougharztrkm will become famous soon enough
Standart Cevap: Kuantum Düşüncede İslami Motifler...

güzel paylaşımlarınız için teşekkürler
arztrkm isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 14-09-2009, 12:03 AM   #6 (permalink)
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: May 2008
Mesajlar: 164
Tesekkür: 164
166 Mesajinıza toplam 1,153 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
hayathan is just really nicehayathan is just really nicehayathan is just really nicehayathan is just really nicehayathan is just really nice
Standart Cevap: Kuantum Düşüncede İslami Motifler...

Gerçekten güzel ve tamamıyla katılıyorum. Paylaşım için teşekkürler..
Biz Özüz, Tamız, Sevgiyiz..
Ben Sevgiyim
Herkes ve Her şey Sevgi
Ben Sevgiden Geliyorum.
Ben her şeyi sevgiyle yaratıyorum..
hayathan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-11-2009, 01:16 AM   #7 (permalink)
Üsteğmen
 
gulumser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Oct 2009
Mesajlar: 175
Tesekkür: 1,567
183 Mesajinıza toplam 930 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
gulumser will become famous soon enoughgulumser will become famous soon enough
Standart kuantum düşüncede islami motifler

9- ÖZGÜR BIRAKMA - YÖNLENDİRME

Ego sonuca ulaşmak için her şeyi yönlendirmek gerektiğini sanır. Bu yüzden acındırma, yalan, şantaj, rüşvet onun için doğaldır. Karsıdakinin zayıf yönlerini yakalayıp, oradan saldırmak taktiğidir. Öz ise yasamın kendisinden yana olduğunu düşünür. İster ticari, ister mesleki, isterse aşk ilişkisi kurşun karşıdakini özgür ve kendi haline bırakır, bu durumda işlerin kolaylaşacağını düşünür. Yönlendirme ve zorlamanın sorunları arttıracağını bilir.

"Dinde zorlama yoktur."(Bakara-256)

"Allah hiç kimseyi kendisine verdiğinden başkasıyla sorumlu tutmaz. Allah bir zorluğun arkasından bir kolaylık yapar."(Talak-7)

"Allah de ötesini bırak."(En'âm-91)

"De ki: hepsi de kendi programları doğrultusunda (Şakûllerinde) fiiller ortaya koyarlar." (Isra-84)

"Hak şerleri hayreyler / Zannetme ki gayreyler / Arif anı seyreyler / Mevla görelim neyler / Neylerse güzel eyler" (Erz.İbrahim Hakkı)

Egosunu yenemeyenler her seye, her kisiye hakim olup yönetmek, yönlendirmek isterler. Oysa olayların tek bir idarecisi vardır: Allah. Tedirginliğe, aceleye, hakim olmaya gerek yoktur, O her şeyi yerli yerince kusursuz işletildiğine göre müdahaleye ne gerek?.. Seyredin yeter!.

10- MEMNUNİYET - TATMİNSİZLİK

Öz bilinç bulunduğu halden ve yerden memnundur. O anda orasının kendisi için en uygun, en iyi yer olduğunu düşünür. Birlikte olduğu her insan onun için önemli ve özeldir. Ego ise hep arayış halindedir. Burası değil, ötesi; simdi değil sonra; onunla olmaz acaba kiminle sorularını sorar ve sürekli zihinsel-bedensel tatminsizlikler yasar. Mutluluğu kendi dışında ve uzaklarda arar. Oysa öz aradığı her şeyin şimdi, burada ve kendisi için hazırlandığını fark eder.

"Ey sükûna kavuşmuş benlik! Dön Rabbine, razı etmiş ve razı edilmiş olarak! Gir kullarımın arasına! Gir cennetime!"(Fecr-27/30)

"Kişi Allah'ı gerçek anlamda tanımış ve sevmiş olsa; köprü altında aç yatsa dahi ilahi aşktan zil takıp oynayacak kadar kendiyle barışık ve mutlu olur"(Yaman Dede)

11- BAĞIŞLAMA - YARGILAMA

Egonun kendi doğruları, yanlışları, sınırları vardır. Böyle olduğu için dar, katı, acımasızdır. Öz bilinç davranışların gerisindeki güdüleri fark eder. Gerçek anlamda kimsenin kimseye kötülük yapamayacağını bilir. Çünkü kötülük cehaletten kaynaklanır. Bumerang gibi kötülüğün çıktığı noktaya geri döneceğini, bugün kötülük ekenin yarın bela biçeceğini bilir. "Affetmeyi esas al. İyiyi ve güzeli emret, cahillerden yüz çevir."(Araf-199)

"Size gelip çatan her musibet ellerinizin kazandığı yüzündendir. Allah birçoklarını da affediyor"(Sura-30)

Öze eren insan; hayrın-şerrin ancak Allah'ın dilemesi ile olacağını bildiği için başına gelenler hususunda kimseyi suçlamaz, ibret alacak noktalar görmeye çalışır. Herkes bugün yaptığı ile yarınını hazırlamaktadır. Kötülük eken kötülük, iyilik eken iyilik biçecektir. Cezalandırmak adalet, affetmek fazilettir. Öz, fazileti tercih eder.

12- ANLAYIS - ÖFKE, KİN Kin demirin üstündeki pas gibidir. İçimizi zehir gibi sarar. Öfke insanı insan olmaktan çıkarır.

Ego bunlara teslim olmuştur. Hep kaybettiği, birilerinin ona zarar verdiği düşüncesi ile hınç besler. Öz; her şeyin olması gerektiği gibi işlediğini düşünerek öfke yerine sevgiyi koyar.

"O takva sahipleri, bollukta ve darlıkta nafaka verenler, kızdıklarında öfkelerini yutanlar ve insanların kusurlarını bağışlayanlardır. Allah, iyilik edenleri sever."(A.İmran-134)

"Onlar, günahın büyüklerinden ve tüm iğrençliklerinden uzak dururlar. Öfkelendikleri zamansa, affedenler onlar olur."(Sura-37)

"Pehlivan güreşte başkasını yenen değil; öfkelendiğinde öfkesini yutandır"(H.S)

"Hiddet ve kin, hakîkatleri gören gözleri kör eder. Öfke, iyi düşünmeyi daraltır, yanıltır."(Hacı Bayram Veli)
__________________
"Geçmişe üzülmek, gelecekten tedirgin olmak, Allah'la arandaki perdedir. O perdeyi ateşe at ki ardından Allah görünsün."(Mevlana)
gulumser isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-11-2009, 01:17 AM   #8 (permalink)
Üsteğmen
 
gulumser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Oct 2009
Mesajlar: 175
Tesekkür: 1,567
183 Mesajinıza toplam 930 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
gulumser will become famous soon enoughgulumser will become famous soon enough
Standart kuantum düşüncede islami motifler

13- OBJEKTİF BAKIŞ - ÇARPITMA

Ego gözünün önüne perde çekmiştir. Her şeyi sınırlı görür. Perde bolluğu kıtlık, kolaylılığı zor gösterebilir. Sevgiyi nefrete dönüştürür. Ego her baktığı yere yargılarını taşır. Öz; daha derinlemesine görür. Olayların içselliğine indikçe ısığı, sevgiyi, güzelliği fark eder.

Perdesi olmadığı için çirkin ve sınırlı görmek öz için söz konusu değildir...

"O Rahman'ın yarattığında hiçbir nizamsızlık göremezsin. Haydi çevir gözü(nü), görebilir misin hiç bir çatlak, bir kusur?"(Mülk-3)

"Baslarına bir bela geldiğinde: "Biz Allah'a aitiz, sonunda O'na döneceğiz." derler."(Bakara-156)

"Aklı ve Mantığı sat da Hayranlığı satın almaya bak!"(Mevlana)

Ego penceresinden kainata, insanlara, olaylara bakanlar; gelişmeleri çarpıtır, duygularına göre hüküm verirler. Bu nedenle isleyen sistemdeki mükemmelliği, ibret noktalarını hiç mi hiç göremezler.

Objektif bakanlar; olumlu-olumsuz görüntüleri değil arka planda kusursuz isleyen sistemi ve onu isleteni görerek ders alır, kötülük karsısında yıkıma uğramaz, daima morali yüksek olurlar. O sebeple, akıl ve mantık yarıştırmak yerine, Mevlana'mızın dediği gibi hayran olmayı öğrenmeliyiz. (Objektif bakışla ilgili olarak daha önce çıkmış bir yazımızı okuyabilirsiniz:

http://www.sufizmveinsan.com/konuk/gorece.html

14- YARATICI DÜŞÜNME - TEKRARLAMA Ego tutucudur. Stratejileri sınırlı ve tekrarlar üzerine kuruludur. Olaylar için yeni çözüm üretemez. Öz, her olay için yeni projeler geliştirir ne kadar zor olursa olsun bir çözüm olduğunu düşünür.

"Allah gece ile gündüzü ardarda çeviriyor. Şüphe yok ki, bunlarda gözü olanlar için kesin bir ibret vardır."(Nur-44)

"Sonra bütün meyvelerden ye ve Rabbinin kolay kıldığı yollara koy. İçlerinden çesitli renklerde bir içecek çıkar ki, onda insanlar için şifa vardır. Şüphesiz ki, bunda düşünen bir topluluk için büyük bir ibret vardır".(Nahl-69)

İbret almayı; kıssalar, ayetler, hadisler karşısında duygulanıp ağlamak olarak düşünüyoruz.

Oysa ibretten kasıt bu değildir. İbret almak, o olaydaki harikalığı fark edip yeni bir kesif ve yaratıcı düşünce kapısı aralamaktır. Mucize-keramet ve hatta İslam Prensiplerine bu gözle bakabilseydik NASA bir Müslüman kurulusu olur, teknoloji ve bilimin süper öncüleri İslam Ülkeleri olurdu.

15- ANDA YAŞAMA - GELECEK VE GEÇMIŞ KAYGISI

Öz, geçmişi ve geleceği düşünmeden, şimdiki anı yaşar ve onun tadını çıkarmaya olabildiğince verimli olmaya çalışır. Böyle olunca da zaman onun için genişler ve bereketlenir. Ego ise geçmişi düşünerek hayıflanır, pişmanlık duyar, gelecek için kaygı çeker. Keşke ve eğerlerle yasamak onun hayat tarzı olmuştur. Bu sebeple yeni çözümler üretemez. "Geçmişe üzülmek, gelecekten tedirgin olmak, Allah'la arandaki perdedir. O perdeyi ateşe at ki ardından Allah görünsün."(Mevlana)

"Düne üzülmem çünkü geçmiştir. Yarına kaygılanmam çünkü Allah bilir. Ben sadece içinde olduğum anı değerlendiririm"(Prof.Dr.Muhammed HAMIDULLAH)

Kur'an'da Asr (Zaman) adında kısa ama oldukça anlamlı bir sure mevcut. Ve o surede "insan ziyandadır" diye zamana yemin ediliyor. Zamanı iyi değerlendiremediği, geçmişe takılı kaldığı, gelecekten kaygı duyduğu için ziyandadır insan şeklinde de düşünmek mümkün.

Zamanı, anı kullanmanın önemi Allah'ın zaman adına yemininden anlaşılmıyor mu?..

16- SEÇİM ÖZGÜRLÜGÜ - KADERCİLİK

Öz yaşamın kendi kontrolünde olduğunu, kendine seçim özgürlüğü verildiğini hisseder. Bu sebeple çalışır, planlar ve inanarak yapar. Ego ise istiyorum ama yapamam hele su isler bitsin, zamana bırakalım demeyi seçer. Onun için hayat kendi elinde değildir. Baskaları onu yönlendirmektedir. Kaderi hiçbir zaman değişmeyecektir.

"İnsan için ancak çalıştığının karşılığı vardır"(Necm-39)"

"Herkes ne iş için yaratılmış ise, o fiillerde bulunur; kendisi için ne kolaylaştırıldı ise, onu yapar!.."(H.S)

"Ameller niyete göredir"(H.S)

Klasik kader inancımızı çoğu kere olumsuzluklarla karşılaşınca kullanır ve "Hepsi Allah'tan" sözünü başarısızlıklarımıza teselli perdesi yaparız. Akıl ve mantık verilen insan çalışmalı, dilemeli, niyet etmeli, gayrete gelmelidir.

Allah'ın dilemesi insanın dilemesiyle paralel ise; vermeyeceği şeyi istetmiyor, kabul etmeyeceği duaya el açtırmıyorsa elimizde müthiş bir güç var demektir. Haydi o gücü kullanmaya niyet edelim!..

17- NEŞE, COŞKU - KEDER, ÇÖKÜNTÜ

Öz bilinç uyandıkça kainatın insanın yararına islediğini fark eder. Onun için korku yoktur. Ne olursa olsun kazançlı bir yön mutlaka vardır. Bu sebeple hayatı coşku ve neşe içinde yaşar.

Ego ise kâr-zarar, iyilik-kötülük bakısını atamadığı için keder, sıkıntı, üzüntü yasar. O adeta kendisine herkesin tavır aldığı düşman bir dünyada yasamaktadır. "Allah sana bir keder dokundurursa, onu O'ndan başka açacak yoktur. Eğer sana bir hayır dokundurursa O, her şey üzerinde güç sahibidir."(En'am-17)

"Korunup sakınanları Allah, kendi başarıları yüzünden kurtarır. Ne kötülük dokunur onlara ne de kederlenirler."(Zümer-61)

"Allah size keder üstüne keder verdi ki, elinizden uçup gidene de size isabet edene de üzülmeyesiniz. Allah, yapmakta olduklarınızdan haberdardır."(Ali İmran-153)

18- AKIŞA UYMAK - DİRENMEK

Öz olana teslim olur, akışa direnmez, uyumlu olmayı seçer. Değiştiremeyeceği koşulları zorlamadan işbirliği yapmayı seçer. Bu onda teslimiyet gücünü geliştirir. Ego her şeyin kendi çıkarına gelişmesini ister. Aksi olduğunda tepki verir, kızar, üzülür, öfkelenir. Aslında bu duygular onun enerjisini yiyip bitirir ama farkına varmaz.

"Allah'ındır bütün göklerdeki ve yerdeki! Dayanılacak ( vekil) olarak da Allah yeter!"(Nisa-132)

Onun için sen yüzlerine vurmaktan vazgeç de Allah'a havale et! Allah vekil olarak yeter!(Nisa-81)

"Müslüman; kendisiyle iyi geçinilen kişidir"(H.S)

"Deme ki niye öyle / Yerindedir o öyle"(Eşrefoğlu Rumi)

Uyumlu olmak, işbirliği yapmak, değişen şartlara adapte olmak olgun kimsenin özelliğidir.

Egosuna uyanlar; gelişime, değişime direniş gösterirler. Aslında her şey kusursuz islemektedir ama onlar sadece kendi ufuklarından baktıkları için ileriyi göremez ve içten içe sancı çekerler.

19- GEÇİRGEN - KIRICI, KIRILGAN

Ego kolay kırılır, en küçük eleştiride yenildiğini hisseder. Bu yüzden insanları kolay kırar, kırdığı zaman kendisini savunduğunu düşünür. Sonunda herkesi kırdığı için yalnızlığın demir parmaklıkları arasına tutsak olur. Öz tamamen geçirgendir. Eleştirinin doğru olanını yararınadır diye düşünür. Yanlış ve haksız eleştiriye hiç alınmaz geçer gider diye bakar.

Çünkü artık o kişilik olarak şeffaflaşmıştır. Haksızlık karsısında savunma gereği duymaz.

Çünkü bir gün er yada geç hakkın yerini bulacağına inanır.

"Müslüman; elinden ve dilinden insanların güvende olduğu kimsedir."(H.S)

"Sizin en iyi huylunuz insanlara karsı yumuşak muamelede bulunanlardır"(H.S)

"Öyle bir hayat yasa ki; ölümün halka matem, sana şölen olsun"(Hz.Ali)

"Dövene elsiz gerek / Sövene dilsiz gerek / Derviş bağrı taş gerek / Koyundan yavaş gerek"(Yunus Emre)

"Avam; İncinir ve incitir - Havas; incitmez, incindiğini belli etmez - Has ül Havas; incindiğini belli etmeyi bile incitme sayar"(La Edri)

Öze eren kişi insanları kırmamaya, kendisine yanlış yapıldığında da kırılmamaya özen gösterir.

Onun kırılmama nedeni; yapılan yanlışın elbet yapana döneceğini, insanın karsıya bir şey yaptım sanırken kendi geleceğini hazırladığını bilmesindendir.

20- KAZANMAK, KAZANMAK - KAZANMAK, KAYBETMEK

Ego "Biri kazanırsa, ben kaybederim" diye düşünür. Çıkarların hep çatıştığını algılar. Bu sebeple kaybetme ihtimaline karsı hep tedirgin ve stres içinde yasar. Bunun sonucu gastrit, ülser, bas ağrısı ve uykusuzluk hayatının baş aktörleri olur. Öz ise hayatın her alanında insanın verdikçe kazanacağını, paylaşmayla verimliliğin artacağını düşünür. Onun için hayatının ilkesi kazanmak- kazanmaktır.

"Allah yolunda harcama yapın / nimetleri paylasın; kendi ellerinizle kendinizi tehlikeye atmayın! Güzel düşünüp güzel isler yapın! Çünkü Allah, güzellik sergileyenleri sever."(Bakara-195)

"Ne oldu sizlere yardımlaşmıyorsunuz?"(Saffat-25)

21- İLKE MERKEZLİ - EGO MERKEZLİ

Ego için tek ölçü kendi çıkarıdır. Bir gün doğru dediğine ertesi gün yanlış diyebilir. Çıkarı için onuru ve ilkelerinden taviz verir. Öz kendisiyle insanların ve evrenin aynı yapıya sahip olduğunu bilerek ilkelerden, onurdan, dürüstlükten beslenir. Yeri geldiğinde insani ilkeleri kendi çıkarından üstün tutar.

"Ey İman edenler, Allah'a ve Rasülüne(B sırrı ile) İman ediniz!"(Nisa-136)

"Her kim Allah'a ve ahiret gününe iman edip de dürüstçe çalışırsa, artık onlara korku yoktur ve onlar üzülecek de değillerdir." (Maide-69)

"Her kim Allah'a iman edip dürüstçe çalışırsa, onu, içinde ebedi kalmak üzere altından ırmaklar akan cennetlere koyacaktır. Allah ona gerçekten güzel bir rızık vermiştir."(Talak-11)

"Ok gibi doğru olursan, hiçbir yay seni tutamaz. Hakça ol ki, nefis yayından hakikâte fırla."(Mevlana)

"İnandığınız gibi yasamazsanız; yasadığınız gibi inanmaya başlarsınız"(Hz.Ömer)

22- OLMAK - SAHİP OLMAK

Ego kendi varlığını sahip olmakla ayakta tutar. Güce, paraya, bilgiye, karsı cinse sahip olduğunda değerinin olacağını aksi taktirde bir hiç olduğunu düşünür. Ona göre çok şeye sahip olanlar mutlu, huzurlu ve saygındır. Öz ise sahip olmak yerine olmak kavramını ilke edinir. Onun için seven biri olmak, güvenilir olmak, bilgili olmak, topluma yararlı olmak vazgeçilmez değerlerdir.

"Sanır ki, malı kendisini ebedileştirmiştir.(Hümeze-3)

"Ona ne malı fayda verdi, ne de kazandığı."(Leheb-2)

"Bütün o göklerin ve yerin mülkü Allah'ındır; hem bütün gidiş O'nadır."(Nur-42)

Sahiplik duygusu bir anlamda Allah'la yarışa kalkışmaktır. Tek sahip O ise; insan dünya ve içindekilerin fani olduğunu unutmamalı, maddi birikim yerine manevi değerlere sarılmalıdır.

Sair ne güzel der "Baki kalan bu kubbede / Bir hoş seda imiş!"

23- ESNEKLİK - KATILIK

Ego katı ve dar bir çerçeve içinde yasar. Değişimi sevmez. Değişime direnir, olaylara tek yönlü bakar. Bakısı katı olduğu için hareketleri de katılaşır, sert ve tutuk yasar. Öz ise berrak bir su gibi akışa uyar. Çocukla-çocuk, büyükle-büyük olur. Hareketlerinde estetik ve endam vardır. Kolay güler, espri yapar. Bulunduğu topluma neşe saçar.

"Göklerde ve yerde bulunan herkes, O'ndan ister. O, her an yaratma halindedir."(Rahman-29)

"Sizden birinizin kardeşine tebessümle bakısı, hal hatır sorması da bir sadakadır"(H.S)

"Rasülullah'a 10 yıl hizmet ettim. Yanlışlarım olduğunda bir kez bile beni azarlamadı, suratını ekşitmedi"(Enes b.Malik)

Öze eren kimse her kulun kendi kapasitesi nispetinde hareket ettiği bilinci ile kimseye kızmaz, kimsenin isteğine sert tavır almaz, kimseyle münakasaya girmez. Çünkü ona göre insanlar bir şey yapmamakta, insanlar aracılığıyla Allah hükmünü icra etmektedir. Bir anlamda insana kızmak, sert davranmak; Allah'a kızmak, baş kaldırmak değil midir?!.. Bu ince noktayı lütfen iyi düşününüz!..

24- TEVAZU - GURUR

Ego gururludur. Eleştiri kabul etmez. Fikrini kolay değiştirmez. Kim ne derse desin, kendi bildiğinden şaşmaz. Onun için kendi kişiliği dokunulmaz, yaptıkları tartışılmaz, inançları eleştirilmezdir. Öz ise her an değişime, yeni bakışa hazırdır. Ego böyle baktığı için gurur köşkünde otururken, öz toprak gibi tevazuyu seçer.

"O küfre sapanlar bir gurur, ayrılık ve bütünden kopuş içindedirler."(Sa'd-2)

"İnkârcılar bir aldanış / gurur içindeler"(Mülk-20)

"Ona, "Allah'tan sakın!" dendiğinde, gurur kendisini günaha götürür. Böylesine, cehennem yeter. Gerçekten ne kötü yataktır o!"(Bakara-206)

"Ey insan! O sonsuz cömertliğin sahibi Kerîm Rabbine karsı seni aldatıp gururlu kılan nedir?!"(İnfitar-6)

"Kim Allah Teâla hazretlerinin rızası için bir derece tevazu izhar eder(alçak gönüllü) olursa Allah, onu bu sebeple, bir derece yükseltir."(H.S)

25- BIRLESTİRİCİLIK - AYRIMCILIK

Öz farklılıkların çesitliliğin sinerjisinden yararlanır. Farklı görünenlerin uyumunun mümkün olabileceğini düşünür. Onun için is hayatında farklı yetenekleri mükemmel biçimde bir arada tutar. Dinlerdeki ortak özü de fark etmiştir. İnsan, inanç, renk, ırk ayırımı yapmaz. Ego farklı sözlere, farklı insanlara kafayı takmıştır. İnsanları iyi-kötü, güzel-çirkin, zengin-fakir, dindar-dinsiz diye ayırır durur. Adeta gerilimden haz alır. Yenilikler yaratmak ona göre değildir.

"Su bir gerçek ki, müminler sadece kardeştirler. O halde kardeşleriniz arasında barısı sağlayın ve Allah'tan sakının ki, size merhamet edilebilsin. Öz benliklerinizi ayıplamayın / kendi nefislerinizde ayıplar aramayın; birbirinize lakaplar yakıştırmayın. İmandan sonra sapıklıkla adlanmak ne kötü şeydir! Ey insanlar! Biz sizi, bir erkekle bir dişiden yarattık. Ve örfler yoluyla tanışıp kaynaşasınız diye sizi milletlere, boylara ayırdık. Hiç kuskusuz, Allah katında en seçkininiz, sakınılması gereken şeylerden en çok sakınanınızdır. Allah her şeyi bilir, her şeyden haberdardır."(Hücurat-10-13)

"Elif okuduk ötürü / Pazar eyledik götürü / Yaratılmışı severiz / Yaratandan ötürü" (Yunus Emre)

"Gelin tanış olalım / İşi kolay kılalım / Sevelim sevilelim / Dünya kimseye kalmaz"(Yunus Emre)

alıntıdır
__________________
"Geçmişe üzülmek, gelecekten tedirgin olmak, Allah'la arandaki perdedir. O perdeyi ateşe at ki ardından Allah görünsün."(Mevlana)
gulumser isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-01-2010, 02:04 AM   #9 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Nov 2008
Mesajlar: 79
Tesekkür: 6,672
85 Mesajinıza toplam 586 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
melinaa is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Kuantum Düşüncede İslami Motifler...

Harikaaaaaaaa olmus
melinaa isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Etiketler
dusuncede, islami, kuantum, motifler...

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Kuantum Düşüncede İslami Motifler...

Alternatif Kişisel Gelişim ve Kuantum Düşünce Kuantum Düşüncede İslami Motifler... Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Kısaca <İnsanın kendi güçlerinin farkına varması> olarak açıklanabilecek kuantum düşünce tekniğine dair okumakta olduğum kitaptaki tespitlerle İslâmî tefekkür arasında gördüğüm paralelliği sizlerle paylaşmak istiyorum.Kuantum Düşüncenin ÖZ BİLİNÇ-EGO BİLİNÇ kıyaslamasına dair maddeleri işlerken bu yakınlığı siz de fark edeceksiniz. Kişinin kendini ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Kuantum Düşünce telkin cd indir izle İstanbul Kuantum Düşünce nerededir kimdir Kuantum Düşünce çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Kuantum Düşünce hipnoz Kuantum Düşünce olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Kuantum Düşünce hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Kuantum Düşünce kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.