![]() |
Cevap: Elindeki Kitap Nil gün- Geçmişin gölgeleri Geeçmişin gölgelerinin etkisinden sıyrılıp yeni bir ben' e merhaba demek için güzel bir kitap |
Cevap: Elindeki Kitap Orhan KOLOĞLU- ABDÜLHAMİT GERÇEĞİ Not:Alışık olduğumuz sıkıcı tarih kitaplarından değil akıcı gidiyor, en son olasılıksızı bu kadar severek okumuştum:) |
Cevap: Elindeki Kitap Alıntı:
|
evet çalıştığım kurumda öyle bir kütüphane varki evlere şenlik, empatiyi geçen ay, "asya tarihi" bölümünde tesadüfen görmüştüm:D neyse dedim aldım amerikan edebiyatı bölümüne koydum bir dahaki ay geldiğimde bulayım diye dün gittim ara Allah ara bulamadım yoksa onuda bu hafta okuyacaktım:) |
Tamam okuduğunda bana da hatırlatır mısın zira ben kitaptan hiçbir şey hatırlamıyorum şu an :(( |
Cevap: Elindeki Kitap KOLONİ.Ben bu yazarın eserlerini bir solukta okuyorum ve bayılıyorum.. Grangé’nin uzun zamandır beklenen romanı... Soluğunuzu kesen tempo, heyecan ve gerilim hiç bitmeyecek! Onlar Çocuktular... En mükemmel elmasların saflığındaydılar... Ne ufak bir lekeleri...Ne de en ufak bir kusurları vardı... Ve ne de en ufak bir günahları... Ama onların saflığı kötülüğün saflığıydı... Paris’te bir Ermeni katedralinde işlenen bir cinayet. Kan yok, cinayet aleti yok, yara bere yok… Biri yaşlı ve huysuz emekli bir polis, diğeri Çocuk Bürosu’nda görevli, ancak açığa alınmış uyuşturucu müptelası genç bir polis. Bu ikisi, gitgide hunharca bir hal alan ve peşpeşe işlenen cinayetlerin katilini veya katillerini bulmak için birlikte çalışmak zorundadır. Birbirlerine ihtiyaçları vardır, birbirlerini tamamlamaktadırlar. Ancak bu cinayetler sıradan bir seri katilin işi değildir. Gizli servisler, naziler,Yahudiler, ülke içinde ülkeler, ve “siyah bölgeler”… Sanki birileri bir şeyleri gizlemek istemektedir. Fransa’nın göbeğinde başka bir ülke olabilir miydi? Bu ülkeye kim veya kimler göz yumuyordu? Burada neler yapılmaktadır? Kaçırılan çocuklar ile öldürülenler arasındaki bağ nedir? İki polisin çabası cinayetleri açığa kavuşturmaya yetecek midir? Yoksa… |
Cevap: Elindeki Kitap Robinson Crusoe/ Daniel DEFOE |
Cevap: Elindeki Kitap Amin Maalouf'dan Semerkant henüz bitti. Dün akşam Ertuğrul Özkök'ün Tuhaf adlı kitabına başladım. Gerçekten adı gibi tuhaf bir kitap, kitabı bitirince bloğumda tanıtımını yapacağım. Amin Maalouf'un Semerkant kitabını merak edenler aşağıdaki adresten yorumumu inceleyebilirler. Semerkant/ Amin Maalouf / Kitap / Milliyet Blog |
tarih merakım oluşmaya başladı son zamanlarda özellikle asya ve afrika dahada özelde arap tarihi ve gelişmi ve türk arap toplumu ilişkileri osmanlıdaki arap eyaletlerin yapısı falan... semerkant deyince acaba dedim? de pek alkaalı değilmiş, sizin şahsınız da burdaki arkadaşlardan bu bahsettiğim zeminde bir kitap tavsiyesi istiyorum:) not:bu arada bloğunuz güzelmiş:) |
Cevap: Elindeki Kitap Ütopia-Thomas More "...Utopia'lılar, halkın kötülük yapmasını engellemekle kalmazlar; ödüller ve şerefler bağışlayarak erdemin yolunu gösterirler halka. Utopia'lılar sevgi içinde birlikte yaşarlar. Orada hiçbir yargıç insana tepeden bakmaz, insanda korku uyandırmaz. Ülkeyi yöneten başkan öteki yurttaşlardan ayırdedilemez. Ne süslü bir kaftanı ne de parlayan bir tacı vardır. Utopia'lılar paranın hiçbir değeri olmadığını bildikleri için rüşvet olmaz, namus yolundan şaşmazlar. Ütopia'lılar düşünceleri ve inançları yüzünden suçlanıp yargılanmazlar. Onlara göre bireyi ve toplumları yücelten şey, özgürlüktür." |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:01 AM. |