Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Karar Verme Becerisi (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=216)
-   -   Kararsız mısınız? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=425)

hayatimdegisti 19-11-2006 08:36 PM

Kararsız mısınız?
 
En kötü karar bile kararsızlıktan iyidir.Peki karar verirken nelere dikkat etmeliyiz.
Bence karar ne olursa olsun mutlaka bir dönüşü vardır.

Ayrıca karar alınırken sezgilerde kullanılmalıdır.Yani siz ve içinizde ki bilge birlikte oturup tartisip oyle karar vermelisiniz.
Bunu yaparkende elbette onlarca dakika harcamk istisnai durumlar dışında gereksizdir.Karar verme bir anda olur.

Bazı insanlar kararsız kalırlar gereginden cok dusunurler ancak sonucta verdikleri karar gorulur ki olması gereken en hatalı karardır.
Öyle ise karar ile zamanın ilgisi yoktur.

Karar verme aynı zamanda güç ile ilgili.Vermiş olduğununz kararın sonuçları her ne olursa olsun katlanabileceginiz duzeyde ise yani kendinizie guveniyorsanız karar biraz hatalı olsa bile hemen mudahale yapabilecek gucte iseniz kararlarınızı daha rahat verebiliyorsunuz.
Bu rahatlık kararların isabetli olmasınıda sagliyor.

Peki siz kararsizmisiniz.Hayatiniz hakkinda onemli bir karardan tutunda basiti bir lokantada yemek tercihi yapincaya kadar.
Yada giysi seçimi yaparken.

http://images.google.com.tr/images?q...by_Myoujin.png
http://images.google.com.tr/images?q...121/GPFB10.jpg

cigdem 26-12-2006 12:30 AM

Ynt: Kararsız mısınız?
 
basit konularda kararsızlık yaşamam,giyisi seçimi,ayakkabı türü şeylerin seçimi,hediye seçimi vb.fakat benim için önem arz eden konularda kararsız kalabiliyorum.örneğin fakülte seçimimde vs.en ince ayrıntısına kadar araştırıyorum daha sonra karar veriyorum.daha da kararsız kalırsam ailemden ve çevremden yardım istiyorum.

hayatimdegisti 26-12-2006 12:33 AM

Ynt: Kararsız mısınız?
 
Normal tabii ki önemli konuları araştırmak lazım.O zaman kararsız olanlar katgorisine girmiyorsunuz

cigdem 26-12-2006 12:40 AM

Ynt: Kararsız mısınız?
 
art56art56
haneme kararlıyım artısını ekliyorum hemen.
bu konuyla alakasız ama bir sorum olacak.mesela kendi hakkımda bildiğimi başka biri söylediği zaman bu tamam deyip kesinleştiriyorum,söylenmediğinde bir soru işareti kalıyor.onaylanmak istiyorum sanırım bunu açarmısınız biraz

denizzined 24-01-2007 02:28 AM

Kararsız mısınız?
 
Selamlar.


Yukarda belirtiğiniz onaylanmak istiyorum lafını çok iyi anlıyorum.Genelleme yaparak anlatmaya çalışayım.Sadece siz değil hepimiz genellikle hayatımızın bir bölümünde bunları yaşamışızdır ve dahala yaşıyoruzdur.Bu bir anlamda rahatlama isteğidir.Başkaları tarafından onaylanmak beyni rahatlatır ve yapacağımız işi yaparken her zaman aklımızdadır.Şu kişi bana onay verdi.Olacak bu iş diye düşünür beynimizi olumlu düşünceyle doldururuz.O işi yaparkende onay aldığımız içinde aklımız rahattır ve rahat olduğumuz içinde başarma ihtimali yüksektir.Tabi bunun diğer aksi durumlarıda oluyor ve malesef çoğu zaman genellikle bu şekilde olur.Örnek olarak bir kişiye bir şey sorduğumuz zaman onun çok zor olduğunu söylemesi yapamazsın herkes yapamaz normal insanın yapabileceği bir iş değil gibi şeyler bahsetmesi gibi durumlar genellikle çok sık yaşanır.Özellikle bu gibi kötü yorumlar geldikçe iyice stres altına gireriz.Bilinçaltı Herkes bu işi yapamazsın çok zor dedi ben bu işi yapamam şeklinde çalışır.Malesef benim Ailemde dahil olmak üzere Türkiyede çoğu Ailelerin çocuklarına söylediği sözler bunlardan ibarettir.Senden adam olmaz bu kafayla hiç bir yere gidemezsin gibi vs.



Ve bu yazdığım şeylerde biraz sitenin kurulum amacıyla örtüşen şeyler oldu.Yani Atakan Beyin sıklıkla yazdığı şeyler.Sanırım Atakan bey daha iyi ve açıklayıcı cevap verecektir bu konuda. smiliyface

BURCU GELEGEN 02-06-2007 02:07 AM

Ynt: Kararsız mısınız?
 
Ben hayatımla ilgili çok kararsız biriyim sadece hayat mı yemek içecek konusunda giysi ayakkabı karar verene kadar akla deveyi seçiyorum. En basiti dün akşam sahilde kafede arkadaşımla otururken arkadaşım 3. çayı oldu ben hala ne içeceğimi düşünüp durdum. Hayatımla ilgil i kararlarda hislerime göre hareket etmeyi tercih etsemde bazen yanılıyorum. Bu konu üzerine kendimi geliştirmeliyim

hayalayaz 02-06-2007 10:09 PM

Ynt: Kararsız mısınız?
 
hepinize merhaba
eğer vereceğim karar çocuğumun,ailemin veya bir başkasının hayatını etkileyecekse,çok düşünürüm,hatta yazarım olumlu ve olumsuz etkileme olasılıklarını,tekrar tekrar döne döne düşünürüm,düşünmek iyide...korkununda ecele faydası yokmuş...olacak olan oluyor..allah hepimize daha kolay yaşamayı nasip etsin hepimize saygılı sevgiler

asevgican 08-07-2007 08:09 PM

Ynt: Kararsız mısınız?
 
değilim. aksine kararlıyım. sadece çok öenmli kararları çok kez enine boyuna düşünür öle alırım. risk alırım.
bu birazda büyümekle ilgiliymiş. onu anladım. yaşam öğretiyor. deniye yanıla öğreniosunuz.
misal ben hayatımın en keyifli yaşındayım. 34 yaş.:)) kendime bu kadar yakın olduğum, kendimi bildiğim, kararlı olduğum başka bi yaşım daha olmadı.
buna yaşam tecrübeside deniliyor...

pisimbat 08-07-2007 08:35 PM

Ynt: Kararsız mısınız?
 
Bu yaşıma kadar aldığım karaalr sonucunda kiminde mutlu kiminde mutsuz oldum ama hayat böyle güzel aldığım kararlar mükemmel olmaya bilir ama zaman ve olgunluk kararların alınmasında önemli faktör genelde az mantık üstü çok duygusallıkla alırım kararlarımı like kaymaklı ekmek kadayıfı misali u859
hedeflerimi bilirim kendimi çok iyi tanırım birazda şanşlı sayılıyorum gssmile

sonuç olarak özel haytımda yaşantımda KARARLI bir kediyimdir

dennise 09-07-2007 10:48 AM

Ynt: Kararsız mısınız?
 

Kesinlikle bende kararsiz biri degilim.
Cok dusunmek (enine boyuna) beni sıkıyor.
Cok yanilgi yada pismanlik yasamadim bundan dolayii
Umarim yasamamda sapkal89

gulenyuzum 09-07-2007 04:19 PM

Ynt: Kararsız mısınız?
 
karar alirken hic dusunmem aldigim kararlarin dogruluguna inanirim icgudulerime guvenirim buzamana kadarda aldigim kararlar yuzunden sikinti cekmedim isallah bundan sonrada cekmem blissy

ezzgi 23-08-2007 11:41 AM

Ynt: Kararsız mısınız?
 
Bazen çok kararlıyımdır,bazen kararsız. dusunkonunun ne olduğu pek önemli değil.ama kararlı olduğumda da karar almak için çok araştırma yaptığım söylenmez.o an aklıma ne yatıyosa tercihim odur.

cnb 23-08-2007 01:25 PM

Ynt: Kararsız mısınız?
 
bende de karar verme açısından bi acayiplik var.
Geleceğimi etkileyen ,çok önemli kararları almam için kendimce yeterli bulduğum ,çok da detaylı olmayan bir araştırma yeter ama......iş ne yiyeyim, ne giyeyim gibi basit kararlara gelince resmen işkence çekiyorum. sadanim
hatta bi keresinde, uzun bir düşünme süreci sonrasında hadi çorba yapayım demiş, sonra da fikir değiştirip tost yemiştim. çorbayı da sinirden bi güzel lavaboya dökmüştüm.
dengesiz miyim neyim blook

pakguc 23-08-2007 04:41 PM

Ynt: Kararsız mısınız?
 
ben de senin gibiyim ,
basit şeylerde kararsız kalıp belki iş yaşamında derinden etkileyen şeylerde anında ve doğru kararlar veriyorum.
bir de ingilizce konuşurken şirkette çok kararsız kalıp kilitleniyorum..
bu da sanırım güzevden kaynaklanıyor yukarıda yazdığı gibi...
dışarıda yabancılarla konuşmak daha basit geliyor (onları bir daha görmiycem ya sevincli)

cnb 23-08-2007 04:55 PM

Ynt: Kararsız mısınız?
 
dışarıda yabancılarla konuşmak daha basit geliyor (onları bir daha görmiycem ya ) sevincli

y789 y789 y789

25emel 23-08-2007 07:31 PM

Ynt: Kararsız mısınız?
 
Alıntı:

cnb Nickli Üyeden Alıntı
bende de karar verme açısından bi acayiplik var.
Geleceğimi etkileyen ,çok önemli kararları almam için kendimce yeterli bulduğum ,çok da detaylı olmayan bir araştırma yeter ama......iş ne yiyeyim, ne giyeyim gibi basit kararlara gelince resmen işkence çekiyorum. sadanim
hatta bi keresinde, uzun bir düşünme süreci sonrasında hadi çorba yapayım demiş, sonra da fikir değiştirip tost yemiştim. çorbayı da sinirden bi güzel lavaboya dökmüştüm.
dengesiz miyim neyim blook

khkh56 khkh56 khkh56

cnb 24-08-2007 08:27 AM

Ynt: Kararsız mısınız?
 
ya utandım işteeeeeeeeee utananadam utananadam utananadam utananadam

MERYEMNAZLI 14-10-2007 10:20 PM

Ynt: Kararsız mısınız?
 
yaa evet yaa bende çok kararsız biriyimdir.kıyafet alırken bile bunu mu yoksa bunu mu diye herkese sorarım.süreklı birilerinin onayını isterim.bu konuda arkadaşlar cok takılırlar bana niye bu kadar kararsızsın diye.ayrıca siteye yeni üye oldum ve çok hosuma gıttı.bendede faydalı olacağına inanıyorum.

eylulx 16-10-2007 05:37 PM

Ynt: Kararsız mısınız?
 
eskisi kadar degilsede evet kararsizim
galiba bukarasiz kadinlar hep terazi burcu....!

metin06 08-12-2007 03:13 AM

Ynt: Kararsız mısınız?
 
yalnız şey çok komik sorulan soru kararsızmısınız? bütün yazan arkadaşlar kararlı khkh56 Aslında soru çok güzel.Çünkü bende mükemmeliyetçi olduğumdan birçok şey için kararsız kalabiliyorum mesela ve son zamanlarda öğrendiğim şeylerden bir tanesi de mükemmeliyetçiliğin çok ta mattah birşey yani çokta iyi birşey olmayabildiği,soru biraz (bence )bunları araştırmak için sorulmuş ama çoğu kişi kararmı, veririm ben veririm,hem de acaip veririm en iyisini veririm olmuş.İyi sevindim herkez adına,tabi bunda telkinlerin de etkisi olmuştur eminim..

ssimerenya 03-03-2008 04:12 PM

Ynt: Kararsız mısınız?
 
Ben aslında kararlı biriyim kafama koyduğum şeyi yaparım.Ama hayatımda ki insanı seçemiyorum.Çok kararsızlık yaşıyorum bu konuda.neden böyle bilmiyorum.Yetiştrme tarzı ,çevre belkide beklentiler...Aynı sorunu yaşayıpta çözüm bulan varmı.Yada benim bilmediğim bir gerçek mi var?

fsfs 11-03-2008 01:20 PM

Ynt: Kararsız mısınız?
 
bende de tuhaf bir durum var,
bir türlü çözemiyorum

örneğin iki şey var karşımda (ama nesnelerden bahsetmiyorum, o konuda problemim yok, giyim yemek vs.)
iki yol diyelim.

önce seçiyorum, sonra "niye seçtim" diye pişman olup o yoldan çıkıp diğerine giriyorum, sırf seçmememin verdiği huzursuzluktan kurutlmak için yani.
ama ikinciyi seçtiğimde de yine aynı şey oluyo, yapmasa mıydım etmese miydim diye,
nihayetinde bu durum da huzursuz ediyo, arada kalıyorum, seçmediğim şeyde sürekli olarak aklım kalıyo ve bu durum ruhumu sıkıyor...

ne yapılabilir böyle durumlarda..

shamanic 11-03-2008 09:03 PM

Ynt: Kararsız mısınız?
 
fsfs merhabalar hoşgeldin yanımıza...

öncelikle kendine ve içsel sesine güveneceksin..

yaptığınmın arkasında duracaksın ve sorumluluk alacaksın...

iyide olsa kötüde olsa bu senin kararın senin eylemin..

belki başlarda yanlış kararlar vereceksin ama bilki kendine güvendikçe daima
doğruya doğru yöneleceksin..
her zaman yaptığın eylem içinde bulunduğun koşullarda en doğru olandır..
koşullar ve şartlar değiştikçe aldığımız kararlara bakışımız değişebilir..
ama bu o kararımızın yanlış olduğu anlamına gelmez ki..

içsel olarak kendime güveniyorum ve daima doğru kararları veriyorum diyerek hareket et..
telkinleri dinledikçe zaten içsel sesin sana bu güveni hissettirecektir..

sevgiler..

fsfs 12-03-2008 02:00 AM

Ynt: Kararsız mısınız?
 
teşekkürler shamanic,
aslında buraya uzun zamandır üyeyim ama yazmaya genelde pek fırsatım olmuyor. utananadam

dediklerini denemeye başlıycam,
aslında derler ya insan kendi kendinin psikoloğudur diye, gerçekten öyle, yani bu durumun sebebini az çok biliyorum.
her seçim bir kaybediştir sözünü fazlasıyla yaşıyorum,ondan kaynaklanıyo bu huzursuzluğum.
örneğin çoğu yönden hoşuma gitmeyen bir insan var ve bu insanı hayatıma sokmak istemiyorum bunu reddediyorum
ama reddedince diğer taraftan "reddetmeseydim şöyle mi olurdu daha mı iyi olurdu, tüh ben naptım'a kadar getiriyorum işi
yani aslında istediğim şeyi seçip istemediğim bi durumu reddetmişken kendimi çok kısa süre içinde kurup kurup öyle bi hale getiriyorum ki, reddettiğim şey süperdi de kendi elimle mahvettim büyük bi şansı kaçırmışım gibi.
halbuki öyle değil biliyorum, karşındaki seçenek ne kadar süper olursa olsun ya da kötü, fark etmez neticede istemediğin bir şeydir ve hayır demek en tabii hakkındır...

özet olarak yaptığım seçimlere odaklanmam gerekirken seçmediğimin kaygısıyla boğuşuyorum, bu yüzden de sürekli
kendime seçmeme sebebimle ilgili "hem seçseydim şöyle olurdu, böyle yaptığım iyi oldu" şeklinde telkinde bulunurken yoruluyorum artık, kafam da hep bunla meşgul oluyo ve önümde önemli bir sınav varken ders çalışma motivasyonumu düşürüyor bu durum..

işte buna engel olmak konusunda sıkıntı yaşıyorum..

hayalayaz 12-03-2008 09:47 AM

Ynt: Kararsız mısınız?
 
her şey eşzamanlıdır..seçim yapma zamanı önümüzde seçmek için en azından iki seçenek vardır..karar verdiğimiz her şey, o an ki ruh halimize göre en iyisidir...seçimimizi yaptığımız zaman, gerçekten iyi bir seçim yapmadığımız belli olduğu anda,onu bırakıp başka seçimler yapma özgürlüğüne sahibiz..hata yapma özgürlüğümüzde var..seçimimiz en çok ne zaman hata oluyor biliyormusun..( benim hayatıma göre konuşuyorum) eğer etrafımda öyle yapma böyle yap diyenleri dinlediğim zaman..içsel sesimin yönlendirdiği şekilde hareket ettiğimde, seçimlerim beni havalara uçurmasa bile, en azından yıkıcı sonuçlara götüren hatalar olmuyor..bir karar verdimmi, ucunda ne olursa olsun üstüne giderim..eğer sonuç hata olursa, üzülürüm ama, kendime hata yapma hakkı tanıdığım için, kendimi asıp kesmem..çünkü hatalı bir karar aldığım için depresyonda yaşadığım yıllar çokta uzak değil...BEN bir hata yapmayı başardıysam..yine BEN hata yapmamayıda başarabilirim..veya yaptığım hatayı düzeltebilirim..kendime hata yapma hakkını verdiğimden beri artık hata yapmıyorum..yaparsamda o, kararı ben verdim sorumluluğunuda ben taşıyorum..canım benim hepimizin hataları olabilir..önemli olan bir kararı verdiğinde onu sürdürüp sonuca ulaşmaktır..bu hata mıymış, tamam olsun e, tecrübeler nasıl kazanılıyor..kendini üzmeden yapmaya çalış..seçenekler arasında, bocalama, o an hangi kararı verdiysen, çok parlak bir karar olmayabilir, ama içsel sesini dinlediğin için en doğru karardır..saygılı sevgiler..

fsfs 14-03-2008 02:12 AM

Ynt: Kararsız mısınız?
 
aslında şu başkalarını dinleme konusunda çok haklısın,


ama biliyomusun, bikaç kez yapınca bu resmen alışkanlığa dönüşüyo
yani bikaç karar veriş sırasında eğer başkalarının fikrini aldıysan sonra o alışkanlık haline geliyo ve nerdeyse her konuda başkalarının fikrini almaya başlıyosun, üstün hocanın dediği gibi "suflörlü bir hayat" başlıyor. ben de öyle olmuştum bi ara ama bi gün bi dikkat ettim ben ben olmaktan çıkmışım, kendimden başka herkese ne istediğini soruyorum kendimi hesaba katmıyorum, sonra bunu yenmek için üstüne gitmeye karar verdim, epey de yendim ama işte bunlar da kırıntıları diyelim..
zamanla geçecek bu da İnşallah..

ben burayı seviyorum ya,
bu duyarlılığı ve yardımseverliği ttli3

ayrıca bu siteye geç kalmış bi teşekkürüm var, kasım ayında öğretmenlik stajına başlayacakken resmen depresif bi hal almıştım bu kadar insanın önünde nasıl ders anlatıcam ben diye, üstelik danışman hoca beni izlerken..
sonra burda utangaçlıkla ilgili birkaç yazı okudum, sonra da gidip fişek gibi ders anlattım 3 ay boyunca partysmiley
bu insanlık için küçük ama benim için büyük bi adımdı :D o yüzden teşekkürler geç de olsa tender45

sarıgüller 01-04-2008 11:26 AM

Ynt: Kararsız mısınız?
 
bende cok kararsızım en onemlsınden tutun en basıtıne kadar nasıl cözülür bu sorun... 88a

shamanic 01-04-2008 01:11 PM

Ynt: Kararsız mısınız?
 
merhabalar neriman.. hismiley

telkinleri düzenli olarak dinlemeye devam et öncelikle...

bir süre sonra kendine güven ego ve suçluluk telkinlerinin olumlu güzelliklerini yaşamaya
başaldığında seni çok kararlı görceğimize eminim..

hem bu sayfada sunduğumuz öneriler hemde aşağıda vereceğim linkleri okumadıysan eger okumanı tavsiye ederim..
bu konunun üzerine içsel birikimini elde ettiğinde telkinlerde öğrendiklerini uygulaman için gerekli koşulları çıkartacaktır..

sevgiler..

http://www.hayatimdegisti.com/forum/empty-t2464.0.html

http://www.hayatimdegisti.com/forum/empty-t3355.0.html

http://www.hayatimdegisti.com/forum/empty-t3462.0.html

http://www.hayatimdegisti.com/forum/empty-t1837.0.html

http://www.hayatimdegisti.com/forum/empty-t3165.0.html

http://www.hayatimdegisti.com/forum/empty-t720.0.html


yeni bir hayat 23-08-2008 03:07 AM

Ynt: Kararsız mısınız?
 

Kararsız olmak gerçekten de insanın yaşamını olumsuz etkiliyor. Geçmişe bakınca ,bu yolda oldukça büyük yol katetmişim.Sorumluluk sahibi olmak, kararlı olmayı destekliyor.Eğer sonucunda olumsuz yaşadığımız bir olay oldu ise ve karar mekanizması başkasına ait ise ,işte o zaman çok acı çekiyorsunuz.Kendi aldığımız bir karar sonucunda üzülürsek, bunu atlatmak daha kolay oluyor diye düşünüyorum.Başkalarının bizim yerimize düşünmesini rahat buluruz, risksiz de.. Ama kendi kurduğumuz en risksiz düşü bile hayata geçiremiyorsak,gerçek hayatta başımıza gelen her türlü yavanlığı hak ediyoruz demektir...

yeşillim2005 02-11-2008 11:12 AM

Ynt: Kararsız mısınız?
 
burcum terazi ve kararsızlık birazda burcumun etkisi kendimde telkinlerden sonra bir netleşme hissediyorum

darkdays 19-12-2009 10:55 PM

Cevap: Kararsız mısınız?
 
benimde burcum terazi ve aşırı kararsızım bu yüzden seçmleri hep karşı tarafa bıraktıgım için hem pasif bi görüntü çiziyorum her yöne çeksen gelir tarzda çok kötü bir şey en ufak olayda bile kararsızlık çekiyorum annem bir şey soruyor su numu istiyosun bunu mu diye' karar veremiyorum sonra bilmem farketmez . arkadasla dışarı çıkıyoruz buraya mı gidelim suraya mı? blmem farketmez .. oturalımmı? bilmem farketmez ..en çok kullandığım kelimeler bilmem farketmez .. kendimden bıktım yanii basta sorun olmuyordu benim için ama kendime dışardan baktıgımda nekadar pasif bi görüntü çizdigimi gördüm kararlı olmalıyım baskalrının düşünceleriyle şekil değişitrmemeli kararlarım hep ikilem yasamamalıyım ..

zynp0 20-12-2009 01:07 AM

Cevap: Kararsız mısınız?
 
Alıntı:

darkdays Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 574625)
benimde burcum terazi ve aşırı kararsızım bu yüzden seçmleri hep karşı tarafa bıraktıgım için hem pasif bi görüntü çiziyorum her yöne çeksen gelir tarzda çok kötü bir şey en ufak olayda bile kararsızlık çekiyorum annem bir şey soruyor su numu istiyosun bunu mu diye' karar veremiyorum sonra bilmem farketmez . arkadasla dışarı çıkıyoruz buraya mı gidelim suraya mı? blmem farketmez .. oturalımmı? bilmem farketmez ..en çok kullandığım kelimeler bilmem farketmez .. kendimden bıktım yanii basta sorun olmuyordu benim için ama kendime dışardan baktıgımda nekadar pasif bi görüntü çizdigimi gördüm kararlı olmalıyım baskalrının düşünceleriyle şekil değişitrmemeli kararlarım hep ikilem yasamamalıyım ..

Kelimesi kelimesine benim hissettiklerimi ve yaşadıklarımı anlatmışsın. Öyle bir noktaya gelmiştim ki arkadaşlarım "Sen senin yerine karar verecek kişiyi seçerken bile karar veremezsin" diyorlardıgirlhaha Vermen gereken en küçük karardan başla ve bir anda seç. Geçen aydı, arkadaşımla ne yiyeceğimize karar verememiştik ve ben bir anda ayağa kalkıp haydi şundan yiyoruz dedim arkadaşım şok geçirdi:D o andan sonra kendine güvenin de geliyor zateny789Hala tam anlamıyla aşamadım ama daha iyiye gidiyorum. Çaba göstermemiz gerekiyor, ben de terazi burcuyum ama yükselen burcumuz farklı, değil mi?art56art56

derya hanim 20-12-2009 02:43 AM

Cevap: Kararsız mısınız?
 
Terazi burcu ikizler burcunun yaninda bence bir dahidirkrzm67.Benim esim terazi inanin kararlarini zor alir ama cok karli cikar.25889Cok zeki ne istedigine ve amacina yonelik ilerler .uyanik bir o kadarda temiz yurekli.::)Kimsenin hakkinda kotu dusunmez.Birisi yaninda aglasa ağla2dayanamaz.Yardimseverdir.Benim aileme cok destek cikti .Ben ikizler burcuyum cok berbat ya .Ikizler varya ah o ikizler yani ben. Sabah ogretmen olmak ister,neseli56oglen psikolog olmaya karar verir dusun2,yatmadan da yok ya ben en iyisi ticarete atilim derblissy.Sabah kallkincada aman bosver ben bir kahve icimde bilgisayarimi acim derkahvesmiley.Allah yardimcim olsun telkinlerimi dinliyorum music45.Biraz kararlarim belirlesti gibiart56art56 gunluk hayatimda olanlar yani .Ne giyecegim,ne yiyecegim,hangi parfumumu kullansam ,nereye gitsem gibi olan kararlarimda belirlilik vark8908 .Aman kafyi yiyordum beh .50 tane elbise degistir yatak odam allk bullak olurdu ama yinede bulamazdim ne giyecegimi ya .Arkasindan gezmeye gidicem .Ayseye mi ,fatmayami,Yoksa evdemi otursamdusun2yok yok en iysi evde oturum .Yok olmadi ama giyindim gidim bari .Bunlari yasamiyorum artik .Simdi meslek kavgasina geldik .Bakalim ne olucakidea3

derya hanim 20-12-2009 02:51 AM

Cevap: Ynt: Kararsız mısınız?
 
Alıntı:

hayalayaz Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 38351)
her şey eşzamanlıdır..seçim yapma zamanı önümüzde seçmek için en azından iki seçenek vardır..karar verdiğimiz her şey, o an ki ruh halimize göre en iyisidir...seçimimizi yaptığımız zaman, gerçekten iyi bir seçim yapmadığımız belli olduğu anda,onu bırakıp başka seçimler yapma özgürlüğüne sahibiz..hata yapma özgürlüğümüzde var..seçimimiz en çok ne zaman hata oluyor biliyormusun..( benim hayatıma göre konuşuyorum) eğer etrafımda öyle yapma böyle yap diyenleri dinlediğim zaman..içsel sesimin yönlendirdiği şekilde hareket ettiğimde, seçimlerim beni havalara uçurmasa bile, en azından yıkıcı sonuçlara götüren hatalar olmuyor..bir karar verdimmi, ucunda ne olursa olsun üstüne giderim..eğer sonuç hata olursa, üzülürüm ama, kendime hata yapma hakkı tanıdığım için, kendimi asıp kesmem..çünkü hatalı bir karar aldığım için depresyonda yaşadığım yıllar çokta uzak değil...BEN bir hata yapmayı başardıysam..yine BEN hata yapmamayıda başarabilirim..veya yaptığım hatayı düzeltebilirim..kendime hata yapma hakkını verdiğimden beri artık hata yapmıyorum..yaparsamda o, kararı ben verdim sorumluluğunuda ben taşıyorum..canım benim hepimizin hataları olabilir..önemli olan bir kararı verdiğinde onu sürdürüp sonuca ulaşmaktır..bu hata mıymış, tamam olsun e, tecrübeler nasıl kazanılıyor..kendini üzmeden yapmaya çalış..seçenekler arasında, bocalama, o an hangi kararı verdiysen, çok parlak bir karar olmayabilir, ama içsel sesini dinlediğin için en doğru karardır..saygılı sevgiler..

ben yazinin sahibini tebrik ediyorum .25889

susogeliy 25-12-2009 10:40 PM

Cevap: Kararsız mısınız?
 
Karar verememek de bir karardır aslında. Ben eskisi gibi yapmaya devam edeceğim demektir.
Örn: Araba almaya karar veremedim demek ben araba almamaya karar verdim demek.
Bu konuda iyi bir çalışma önerebilirim. Basit kararlar verin. Mesela bilgisayarınızı açmadan önce kendi kendinize "ben bilgisayarı açmaya karar verdim" deyin. Bu çalışma basit ama etkisi çok güçlü.
Bir süre sonra zor konularda bile ne kadar kolay kararlar verebildiğinize şaşıracaksınız.

betiii 25-12-2009 11:05 PM

Cevap: Kararsız mısınız?
 
ben çok fazla ayrıntı düşünüyorum ve genelde ayrıntıların içinde olumsuz taraflar da bulunuyor bu olumsuz taraflar benim karar vermemde engel oluşturuyor o yüzden de genelde karar veremiyorum..karar verirsem de tam karar veriyorum ama hayatımda çok nadir yaşadığım anlardan :)

Alexandra 06-12-2010 04:10 PM

Cevap: Kararsız mısınız?
 
Alıntı:

arıza.. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 781888)
bir iş var ama ona karar veremiyrm. arasam mı aramasam mı? napsam bilemiyrm. her gün aynı soruyu kendi kendime soruyrm. ama cvbım pek iç açıcı olmuyo. bir ara tmm diyrm. sonra bir bakıyrm fıss çıkıyo. sizce napmam gerek?


Bir telefon edip, gidip görüşüp daha sonra ne cevap vereceğini düşünmen daha kolay olmaz mı?

Hayat bazen risk alarak,
Bazen de akışına bırakarak yaşanmalı ama
hangisini yapacağını bilmek için bile daha fazla bilgiye ihtiyaç var.

Ne kazanabilirsin ne kaybedebilirsin, kaybedeceklerin kazanacaklarından fazla mı, oturup bir liste yap.

Cevap daha kolay ortaya çıkar.
cat56

frezya 06-12-2010 06:25 PM

Cevap: Kararsız mısınız?
 
Bu kararsızlık hep mi terazi burçlarında var arkadaş,benim burcum da terazi ve kararsızlık bende de var,ince eleyip sık dokurum,gerçi bazen bişey alacağım zaman,hiç tereddüt etmeden kararımı verip alıveriyorum,o zaman kendim de şaşırıyorum,aa hiç kararsızlık yaşamadım diye,e mutlu da oluyorum tabi.Acaba bende mi var,bi dengesizliksevincliHani teraziyim ya,her ne kadar dengeli olsakta,kabul edelim ki;ara sıra dengesizliğimiz tutuyor.girlhahaDemek tek hata burcumuzmuş biz de suç yokgirlhaha

merikeklik 05-01-2011 12:07 PM

Cevap: Kararsız mısınız?
 
Kararsızmıyım EVETTTT...bu karasızlığım yüzünden çok sıkıntı çekiyorum ve kendimi yargılıyorum.Kararsızlığımın sebepleri arasında bir olayın,bir eşyanın vs karar verilecek her ne ise o konuda çok yönlü düşünmemden kaynaklanıyor.bunu alırsam şöyle olur,yok almasssam söyle olur .Bunu yaparsam sonuçları bu olur ,içsesim okadar çok konuşuyorki ,sonında kararszılık çıkıyor.ve pişman olmaktan çok korkuyorum.zaten zor karar veriyorum ,bir de eğer kararımdan pişman olursam kendime zehir ediyorum günü,günleri....Ve bende bir teraziyim..

Işıldayan Safir 07-01-2011 02:16 AM

Cevap: Kararsız mısınız?
 
Hmmm... İlginç bir düşünce... Astrolojiyle pek ilgim olmadığı için de bana öyle gelmiş olabilir. Ben de bir teraziyim. Çok kararsızımdır ama topu burcuma atmak istemiyorum. Herkesin gökyüzü haritası farklı ne de olsa. girlhaha

Her geçen gün daha kararlı biri oluyorum... :zpzp:


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:06 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.