![]() |
Bugün affediyorum... Merhaba arkadaşlar, İlerlemek, huzurlu kalmak ve tamamlanmak için affetmemiz gerekiyor. Bunu zaten hepimiz biliyoruz. Geçmişten, çok uzaklardan, çok yakınlardan, bugün yaşadıklarımızdan, ağırlıklarımızdan kurtulmak için affedelim. Ama gerçekten affedelim. Gemişten sıyrılıp bugünü doya doya yaşamak için, yarına geçebilmek için, ağırlıkları atıp daha yükseye ulaşabilmek için affedelim. Gelin hep birlikte, affetmediğimiz bir şey kaldıysa, burada affedelim. cat56 |
Cevap: Bugün affediyorum... Affedemiyorum... Yapılan hatayı affetmeyen zihniyeti affedemiyorum, kusura bakmayın... Yapılan hatayı koz olarak kullanan zihniyeti affedemiyorum. Bu taş kalpliliği affedemiyorum... |
Cevap: Bugün affediyorum... Kendimi ve geçmişimdeki insanları affediyorum.Kendimi affederek ruhumu hafifletiyor ve hayatta huzur dolu bir yolculuğa çıkıyorum.Kendime verdiğim zararlar için kendimi affediyorum.Geçmişimde ve bugün bana zarar vermeye çalışan insanların benim gelişimim için gerekli olduğunu düşünüyor ve bu insanlarıda affediyorum.Affediyorum çünkü kendimi seviyorum ve huzurlu bir yaşamı hakediyorum. |
Cevap: Bugün affediyorum... Affediyorum en başta kendimi; kendime bazen acımasız davranıp üzdüğüm için. Geride kaldı ve çok şey kattı.956k Vee hayatımı etkileyen herkesi kendim için affediyorum. Bu bazısının zaafıydı, bazısının acıma hissinden yoksun olması, bazısının insanlıktan nasibini alamamış olmasısmil56 ( bu kısım tüm ruhsuz odunlara gelsindl67 ) Bundan sonra bilinçliyim, yeterliyim, mutluyum, huzurluyum, doluyum ve kendimi çooooooooooookkk seviyorum:zpzp::zpzp: Hepinize saygılargirlhaha |
Cevap: Bugün affediyorum... Birkaç haftadır kafamı kurcalayıp duran bir sıkıntı vardı. Hayatta affedemem dediğim teyzem. Bu yaşıma kadar önüme sözlerinden dikenler yerleştirmiş, tüm çevresinin içini kanatmış, sevgi yoksunu, gülümseme fukarası, "Poison Ivy" kıvamında bir yaratıktı kendisi. Hayatımdan seneler önce çok radikal bir şekilde tamamen çıkartmıştım, bütün söz gidiş geliş yollarını da koparıp atmıştım. Fakat çevremdeki insanlara saldırmaya devam ediyor oluşu da için için beni delirtmiyor değildi. Hatta daha dün, "Bu kadının karşısına periyodik aralıklarla Zebellah gibi dikilmeli, ortalığın delisi gibi istediğini yapamayacağını göstermeli", diyordum. Ama bir taraftan da ondan kurtulup hayatıma devam edebilmem için affetmem gerekiyordu. Bir yolunu bulurum, bir yolunu bulurum diye diye erteledim. Gün bugündür. Baktım bizim ailenin çehresine. Yüzleri, yaşadıkları hayatları, bulundukları noktayı bir gözden geçirdim. Hepsi 7'den 70'e okumuş, çalışmış, bilinçli, aklı başında insanlar. Bu kadın karşısına geleni ezim ezim ezerken kimse kimseyi savunmuyor, sahiplenmiyor. uzun zaman onlara da kızmıştım. "Nasıl bir danışıklı dövüş bu, kendi kapınız ardında söylenin, birbirinize arka çıkmayın, ama lafları da yiyin yutun." Ama beni ben yapan, kendimi savunmayı, kimseye sırtımı yaslamamayı da bu tavır yüzünden geliştirmişim. Önce onları affettim. Çünkü farkında olmadan, et tırnaktan kopmaz diyerek, beni güçlendirmişler. Şimdi telefonumda "Canavar" olarak kayıtlı teyzemi de affediyorum. Gerçekten affediyorum. Onun sayesinde kendi hakkımı savunmayı öğrendim, kendime laf söz söylememeyi öğrendim, parayla satın alınamayacağımı, sahte sevgi gösterilerine, hediyeler pabuç bırakmayacağımı öğrendim. Bana, benim içimdeki beni tanıtmış çocukluğumdan beri. Yalnızlık maalesef onun kaderinde var, çünkü sevmeyi bilmiyor. İğneleyip, acıtmayı dürüstlük zanneden bu zavvallı kadını affediyorum. Söylediği bütün sözleri kendisine iade etmiştim. Şimdi yolumdan, geçmişimden, geleceğimden tamamen çıkartıyorum. Kan bağı sadece çekirdek aileyi bağlar. Seçemeyip de sevmekten başka çaren olmayan kişiler sadece annen, baban, kardeşlerindir. İkincil kan bağları için üzgünüm, çok üzgünüm. Saygıyı ve de sevgiyi yaptıklarıyla haketmek zorunda onlar da herkes gibi. Belki bu düşüncelerim için bana kızanlarınız olacak. Şanslı bir ailede yetişmiş olduklarını düşünmelerini tercih ederim. Ama ben bugün affettim. Çok şükür affetmenin yolunu buldum. Çok mutluyum ve inanın hafifledim. Hepinize sevgiler |
Cevap: Bugün affediyorum... Alıntı:
Sende büyük bir değişiklik yaratacağına inanıyorum affetmenin önemini kavramış ve kendin için elinden geleni yapıyorsun.Mutlulukla dol. |
Sadece daha zamanı gelmemiş demek ki. Affetmezsen içinde tortu olur, çöreklenir kalır. Hepimiz insanız, hepimiz hata yapıyoruz. ve de hepimiz affedilmeyi hakediyoruz. Biraz zaman geçtikten sonra belki sana yepyeni bir yol şansı açtığını göreceksin. Erken karar verme Hastalığına tutulmayın. Yapılanı koz olarak kullanmak günahtır bence de. Çok haklısınız. Kolayına da günah demem. Ama kişi kendi karanlığını da aydınlığını da kendi çevresinde taşır. Onun kendine yaptığı hatadır, belki can havlidir. Belki sizi daha fazla üzmemek için bu yolu seçmiştir. zamanı gelir affetmenizin de. İnanıyorum Planner. Bir gün siz de onu affedeceksiniz ve yolunuza devam edeceksiniz. Sevgiler cat56 |
Her şeyin en iyisini, en güzelini hakediyorsun. Sen kanatlandın, süzülüyorsun. Umarım okuyan herkes senin gibi affeder, hafifler ve yoluna devam eder. Sevgiler cat56 |
Alıntı:
Dediğin gibi erken karar veriyor da olabilirim. Yemek pişmeden ocağı söndürmenin anlamı yok. Bakarsın dibinin tutacağını anlayan olur.:) Teşekkürler Bluepebbles. Çok teşekkürler.actionsmile |
Ben sana inanıyorum Planner, sen doğru yoldasın. cat56 |
Cevap: Bugün affediyorum... Bugün hiç farkında olmadan eşimi affettim. O kadar rahatladım ki anlatamam. Hatta akşam bi gidip bakacağım, affettiğim haliyle daha mı yakışıklı olmuş diye girlhahagirlhahagirlhaha Şimdiye kadar kızdığım her şeyini affediyorum. Onu can-ı gönülden affediyorum. zaten seviyorum kendisini yanlış anlaşılmasın, sadece yollarımız, ilerlediğimiz yollar farklılaştı. Buluşup buluşamayacağımız ona bağlı. Ama asla kırgın ya da kırgın değilim. Hissettiğim her şeyden ben sorumluyum. O X şahıs olarak benim hisetmemi sağladı, üzüntülü günlerimin sorumlusu değildi, o üzüntüyü gösterdi ben üzüldüm. Onu eskiden olduğu yere ben koydum, kendi tırmanmadı. Hiçbir şeyden sorumlu değil. Bir de üstüne kör gözlerimi açtı. Yaşamın ne kadar güzel olduğunu görmemi sağladı. Onu seviyorum. bambaşka bir şekilde seviyorum. Bu sevgi türünü sever mi ona da kendisi bakacak. Ohhh, içim rahatladı, Affettim gitti.......... cat56 |
Cevap: Bugün affediyorum... Affediyorum, günlerdir gönderdiğim kargoyu ülkeden ülkeye gönderip bir türlü istediğim ülkeye göndermediği gibi, zamanımdan ve huzurumdan çalan DHL görevlilerini affediyorum. Vardır her şeyde bir hayır. Telefonda bağırmak istemiyorum, suçlusu bu adamlar değil, ama kardeşim iyi bir şeymiş gibi yaptıkları, "hemen halledeceğiz, bir hata olmuş", demek yerine, car car yaptıklarını savunmadılar mı? Delirdim. ama affediyorum. Yarın gitsin, ne yapayım, ben gönderdim mi gönderdim. Gitmiyorsa vardır bi sebebi. Birilerinin bugün daha çok çalışması, daha çok eşinmesi gerekiyormuş demek ki. Amaaannn, nasılsa gitmeyecek mi yerine. Kaybederlerse de canları saolsun. Hehe:))) Bakalım, başka bir ülkenin başka bakış açısına sahip çalışanı affedecek mi? Ahh ahh, çok çetrefilli yollar bunlar. Yazık bak üzüldüm şimdi. Ama ben affettim gitti. |
Cevap: Bugün affediyorum... affetmek demek tokat atan birine diğer yanağını uzatmak demek değil arkadaşlar..merak etmeyin affedince herşeyi unutmak zorunda değilsiniz..affedin kin beslemeyin yeter..haksızlık yapanları haklıda çıkarmaz affetmek..Allahı'ın bizi affettiği gibi sıradan birşeymiş gibi affedelim.. kendi isteklerimi yeteri kadar önemsemediğim ve tam karşılamadığım için kendimi affediyorum.. |
Cevap: Bugün affediyorum... İç yüzünü görmem için benim yanlış yapmamı bekleyen arkadaşımı affediyorum. Bana sürekli imalı yollarla ne kadar hatalı olduğumu söylerken, aslında kendi yüzünü görmemi sağladığı için ona teşekkür bile ediyorum. İnsanları bir çırpıda silmek için dürüstçe davranmayıp onların yanlış yapmasını bekleyen tüm ikiyüzlüleri affediyorum. Bu yazdıklarımı ruhunun bile duymayacağını bilsem de, bu yazılara bir şekilde başkasının ağzıyla ulaşşa bile hiçbir şeyin etkisinin olmayacağını bilsem de, yine de onu affediyorum. Tekrar teşekkürler. |
Cevap: Bugün affediyorum... Affediyorum, evet seni yeniden affediyorum. Bazen aklıma birlikte yaşadıklarımız geliyor, kızmıyorum ama paniğe kapılıyorum bu da nerden geldi aklıma diye. İçimden seni bir değil binlerce kez affediyorum, iyi ki varsın, iyi ki varım diyorum. Ruhum rahatlıyor, huzur buluyorum. Şu anda da aklımdan Şebnem Ferah'ın o şarkısı geçiyor... Sil Baştan... ".... Sil baştan başlamak gerek bazen Hayatı sıfırlamak Sil baştan sevmek gerek bazen Herşeyi unutmak Sanki bugün son günmüş gibi Dolu dolu yaşamak istiyorum ben Her ne çıkarsa yoluma Selam verip yürümek istiyorum ben Sil baştan sevmek gerek bazen Hayatı sıfırlamak Sil baştan sevmek gerek bazen Herşeyi unutmak..." cat56 |
Cevap: Bugün affediyorum... Ben de kendimi affediyorum,eşime karşı,aileme karşı olan sabırsız tavırlarımdan dolayı,onları inciittiğim için,kendimi affediyorum. Patronumu ,bana demek yapacak işin varmış, diye imalarda bulunduğu için affediyorum. Arkamdan çekemeyen gözlerle bana bakıp beni çekiştiren ,sonra da yüzüme gülen tüm o harika insanları affediyorum. Ben kendimi ve sizleri olduğumuz gibi kabul ediyor ve affediyorum..ve yaşamın akıntısına bırakıyorum tüm yaşananları... y789 |
Cevap: Bugün affediyorum... bende kendimi affediyorum .. bi umuda baglanip aci cektiriyordum az kalsin. oysa gucumu enerjimi hice saymisimm ahh ben y789 ruhum ozgur ... yaptigim secimler mutluluguma katki sagliyor. hatalarim ise yuksek bilincime.. olsun . her zaman sevecegim kendimi ... her secimim once kendi hayrima sonra insanligin hayrina olsunn terli345 |
Cevap: Bugün affediyorum... ben önce kendimi affediyorum huysuz sabırsız kızlarımı ve eşimi kıracak kadar onları sürekli eleştirdiğim ve onların isteklerine saygı duymayıp kendi isteklerimi onlara dayattığım için.Küçük kızımı affediyorum herkese kafa tuttuğu için ve ısrarcılığından dolayı.Büyük kızımı affediyorum kardeşine karşı öfkeli ve sabırsızlığından dolayı,eşimi affediyorum her şeye seyirci kalıp katılımcı olmamasından dolayı.Ve beni aramayan tüm arkadaşlarımı da affediyorum.Derin birnefes veriyorum büyük bir negatif enerjiyi salıveriyorum içimden.Tanrı hepimizin bağışlayıcısıdır. |
Cevap: Bugün affediyorum... bugun yasadigim dalgalanmadan tek parca ciktim .. oncelikle kendimi tekk parca buldugum icin sukrediyorum. ve yine beni;hayatimi degistirmemi saglayacak kadar kotu hale getiren herkesi affediyorum.. Bugun bunun yuceligiyle affedilmeyi de umit ediyorum.. anahtar cumlem bu geceden sonra her sey degisti ! |
Cevap: Bugün affediyorum... Büyük olayları affetmek kolaymış bunu anladım haftasonu. İçimde kalan kırıntılar yavaş yavaş kendini ortaya saçmaya başlayıverdi aniden. Saklanmışlar inanabiliyor musunuz??? Ve beynimde öyle yaman bir hazır cevap oluşturmuş ki, ben bile çenesini zor kapatıyorum. İnsan ağzından çıkanı duyunca utanır mı? Ben utandım. Geçen hafta ve bu haftasonu toplamda 3 kez başıma geldi ve şimdi kendisiyle uğraşıyorum. Minik bir fare gibi, girmiş bir dünya yere yuva yapmış. Onu da kendimi de affediyorum. Bu sözlerime maruz kalan eşimden de özür diledim ve durumumu ona açıkladım. Saolsun beni anlayışla karşıladı. Bu benim tarzım değil. Ben insanları kırmayı sewmem. İntikam almayı sevmem. Kendimi affediyorum ve bir daha başıma gelmemesi için elimden geleni yapıyorum. İlerlememe engel olmayacağım. blissyblissyblissy |
Cevap: Bugün affediyorum... Kızdığım, söylendiğim her şey için kendimi affediyorum. Hatalarım ve saygı duyamadığım düşünceler için kendimi affediyorum. Herkes kendi düşüncesinden sorumludur, Gülümseyip geçemediğim, değiştirmeye zorladığım her düşünce için kendimi affediyorum. Küçük büyük her bireye ve her düşünceye saygı duyuyorum. Tahammülsüzlük gösterdiğim insanlar için kendimi de onları da affediyorum. Kendilerini affetmelerini diliyorum. cat56 |
Cevap: Bugün affediyorum... Bugün tüm "Tiran"ları affediyorum... |
|
|
o zaman ben de gaza geldim bütün acımasızları affedeyim bari |
Cevap: Bugün affediyorum... Bugün kendimi affediyorum,tüm kızgın ,asabi tavırlarım için.. aşkımı da affediyorum tüm aceleci tavırları için... |
|
Cevap: Bugün affediyorum... Affediyorum, Bana sormadan hayatıma müdahele etmeye çalışan insanları da kendimi de affediyorum. Onlar benim iyiliğimi düşündüler. Kendi bakış açılarınca çok doğruydu belki. Müdahelelerden hoşlanmadığımı unutmuş ya da bilmiyor olabilirler... Affediyorum. Kızmadım ve kızmayacağım. Hayat bize farklı kişilikler farklı renkler sunuyor, onlar bu bu renk skalasının bir parçası. İyi ki varlar, iyi ki varım. İçim sevgi ve umut dolu. Bu hayatı güzel yaşamak ve kendimi tamamlamak için geldim. Hayatın bana sunduklarını şükrederek kabul ediyorum. O bana her geçen dakikayı bir öncekinden güzel gönderiyor. Zaman dediğin nedir ki??? Bir devir daimden ibaret değil mi??? |
Cevap: Bugün affediyorum... bugün ben de kendimi affediyorum yaptığım tüm hatalar için, sevdiklerimi üzdüğüm için.. eşimi affediyorum.. eşimden kıskandığım o kadını affediyorum.. yeni doğum yaptığımda o lohusa halimle beni üzdüğü, evinden kovduğu, eşimle aramızı bozmaya çalıştığı için kayınvalidemi affediyorum.. affettim gitti.. onları olduğu gibi, kendimi olduğum gibi kabul ediyor ve de seviyorum.. y789 |
Cevap: Bugün affediyorum... Harikasın Bilgencim, Yürekten affet, bırak içinden çıksın gitsin o ağırlıklar... Sen hepsinden daha büyük, hepsinden daha sevgi dolusun... Meleğin ve kendin için her şeyi, herkesi affet. Bir süre sonra içini yokladığında artık yüreğine batan dikenler olmayacak. Yalnızca kalbinde meleğinin sevgisi kalacak... Onun sevgisinin olduğu yerde en ufak bir hüzün kırıntısının bile durması mümkün mü??? Harikasın canım. Sana da bebeğine de sevgiler http://img2.blogcu.com/images/s/a/r/...inle3/anne.jpg |
Cevap: Bugün affediyorum... teşekkür ediyorum sevgili bluepebbles, iyi ki bu konuyu başlatmışsın, burda yazılanları okuduktan sonra karar verdim affetmeye, sırtımdaki bu yükü bırakmaya.. iyi ki varsın actionsmile |
Cevap: Bugün affediyorum... Sen de iyi ki varsın canım. Sevgi ve mutluluk diliyorum sana da ailene de:)) |
Cevap: Bugün affediyorum... Bluepebbles öncelikle bana yol gösterdiğiniz için çok teşekkür ederim.Hayatımda yaşadğımım bir çok olumsuzluk oldu.çoğunu kafama takdım günlerce düşündüm belkide onlar yüzünden psikolojim bozuldu.Başkasına hiçbir zararım dokunmadı yalnız yürekten evet bütün yaşadıklarımda bana şu olayı yaşatan kişiyi 'affediyorumu' yürekten söylemem lazım ama bu olayı düşünmememi ne sağlayacak aklımdan kim çıkarak.yaşadığım olaylardan örnek verecek olursam beni çok iyi anlayacaksınız. |
Cevap: Bugün affediyorum... İyi ki varsın Joseff... İstersen seninle bu konuda birlikte çalışabiliriz. Aslında çalışmak da denmez buna. Gözünde büyütme bu kadar. Ben sana destek olacağım. |
Cevap: Bugün affediyorum... Ben bir türlü kardeşimi affedemiyorum, kendine eş olarak seçtiği kişiyi kardeşime hiç yakıştıramadım, tamam biliyorum onun kendi hayatı, kendi seçimlerini yapabilecek yaşta ama bir türlü kabullenemiyorum hatta bu aralar sürekli rüyama giriyor, rüyamda ona anlatıyorum, "daha sözlüsünüz, eş seçimi çok önemli, iyice düşünüp karar ver" diyorum ama o hiç sesini çıkartmadan beni dinliyor... Bu mesele kafamı çok kurcalıyor, daha doğrusu artık bu konunun kafamda yer etmesini istemiyorum....Lütfen bu konuda bir fikri olan varsa paylaşırsa çok sevinirim... |
Cevap: Bugün affediyorum... ben bugün kendimi bağışlıyorum... |
Cevap: Bugün affediyorum... Selam Yaseminist, Bence bu konuyu bambaşka bir yolla çözmen gerekiyor. Yani aslında onlar hayatlarından memnun mu? Memnun. Evlenecek yaşa gelmişler, kendi seçimlerini yapmışlar. Belki sen haklısın seçimi yanlıştı, belki de senin görmediğin ama eşinde varolan bir şeye tutkuyla bağlandı. Sonuçta evlenmişler. Bu dünyada kimseye görmek istemediği bir şeyi gösteremezsin. Hayatın gidişatına ancak kendisi karar verebilir. Sana da bunu saygıyla kabul etmekten başka bir seçenek düşmüyor. Hepimiz hatalar yapıyoruz, öte yandan hepimiz başkalarının hata sandığı doğruları keyifle yaşıyoruz. Herkesin bakış açısı kendine doğrudur. Sen sevgiyle kabul et. İleriki yıllarda yanlış olduğunu görürse de bu kendi kararı ve seçimi olacak. Dolayısıyla kendi sırtlaması gerekecek sorumluluğunu. Yine destek olursun elbette ama, seni şaşırtma olasılıkları da her zaman vardır. Senin ısrarla reddetmen kardeşini kendinden uzaklaştırmaktan başka bir işe yaramaz. Yapma. Sıkıntısı olduğunda da yine sana gelebilsin. Birlikte çözüm üretebilin, dostluğunuz, kardeşliğiniz bozulmasın. Birinin gelip kardeşinle aranı bozmasına sen müsaade etme. Saygıyla kabul et ve ısrarla karşı çıktığın için kendini affet. Belki kızacaksın bu söylediklerime ama daha sonra ne demek istediğimi anlayacaksın. Kendini üzdüğün, kendini bu konu için yorduğun için, uykularına, rüyalarına taşıdığın için affet. Belli bir yaştan sonra kimseye doğruyu yanlışı gösteremeyiz. herkes kendi doğrusunu yanlışını belirler. Onları oldukları gibi kabul et ve sevmeye çalış, olumlu yönlerini görmeye çalış. Eminim hayatınız daha da kolaylaşacak. Sevgiler |
Cevap: Bugün affediyorum... ya arkadaşlar ben kendimi affedemiyorummmm...kendime çok kızgınım hala nasıl hata yaptım diye... af-e-de-mi-yo-rum kendimi...nasıl.neden.nasıl.neden.... |
|
Cevap: Bugün affediyorum... Kendimizi affetmek kolay değil; kendine baskı yapmamalısın kendimi mutlaka affetmeliyim diye.. Kendini anlamaya çalışman sana yardımcı olacaktır kendine karşı anlayışlı, şefkatli olmalısın ve zamana bırakmalısın... :) Daha sonra kendini affetmeye başladığını göreceksin... |
| WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:09 PM. |