Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   İlişkiler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=357)
-   -   utanılacak sözler... (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=464187)

ceylan84lum 14-03-2010 10:19 PM

utanılacak sözler...

siz hiç bakacağınız yüze utanılacak sözler söylediniz mi??????????????

bluegirlx 14-03-2010 11:00 PM

Cevap: utanılacak sözler...

[B]en zor insan kendini affediyor.kendinize utanacağınız bir şey yapmayın arkadaşlar..çünkü onu bir ömür taşımak ve görmek zorundasınız..o ankki durum neyi gerektiriyorsa başkalarına söyleriz yaparız ..bizi affederler yada affetmez silerler..ama kendiniz.......kendinize eziyet yaparsanız, en zor onu affedersiniz..[/B]

simetra 14-03-2010 11:09 PM

"MEVLANA" .... ne özel bir karakter... keşke demek bile garip geliyor.. onu anlayabilmek...ne kadar derin anlamlar ve o kadar da açık ve net......

ben pek anlayamadım.. utanılacak derken nasıl sözlerden bahsediyoruz mesela?

simetra 14-03-2010 11:17 PM

Alıntı:

bluegirlx Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 589791)
[B]en zor insan kendini affediyor.kendinize utanacağınız bir şey yapmayın arkadaşlar..çünkü onu bir ömür taşımak ve görmek zorundasınız..o ankki durum neyi gerektiriyorsa başkalarına söyleriz yaparız ..bizi affederler yada affetmez silerler..ama kendiniz.......kendinize eziyet yaparsanız, en zor onu affedersiniz..[/b]

sana kesinlikle katılıyorum....
şimdi aklıma geldi ve bir kez daha pişman oldum...(aslında ben o sözleri söyleyecek insan değildim ama öyle bir an geliyor ki kendinizi tanıyamadığınız o an da olup bitiyor herşey.)karşımdaki beni affetti herşey eskisi gibi oldu ama gel gelelim ben hala utanıyorum o sözlerden ..aslında karşımdaki beni affetti demek ne kadar doğru bilmiyorum.çünkü ikimizde sanki o anı hiç yaşamamış gibi davranıyoruz,ikimizde hatalıyız: O büyük olup beni o safhaya getirdiği için, Ben küçük olup edebi elden bıraktığım için.. ne olursa olsun berbattı yaaaaaa.

bak şimdi nerelere giitti aklım.sanırım bu konuyla ilgili küçük olduğum için özür dilemesi gereken benim ve en kısa zamanda bunu yapmalıyım...
teşekkürler..

ceylan84lum 14-03-2010 11:25 PM

Alıntı:

simetra Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 589792)
"MEVLANA" .... ne özel bir karakter... keşke demek bile garip geliyor.. onu anlayabilmek...ne kadar derin anlamlar ve o kadar da açık ve net......

ben pek anlayamadım.. utanılacak derken nasıl sözlerden bahsediyoruz mesela?

atalarımız bakacağınız yüze utanılacak sözler sölemeyin demiş..oradan esinlenerek böle bi konu açmak istedim..utanılacak derken burdan benm anladığım size yakışmayan söz, hal ve harekettir..

mutlu kalın

simetra 14-03-2010 11:34 PM

ok.iyi bir fikir olmuş. az evvel küçük bir anımda yasadıklarımdan bahsettiğim gibi ya sözü söylemeyeceksin ya da söyledikten sonra o yüze bakmayacaksın.ikisi de zor....

maviinci 14-03-2010 11:48 PM

Hayatımdan 4 büyüğümü sildim :P Bi anda hiç tanışmamışız gibi sıyrılıverdim aradan. Pişman mıyım?? Pişmandım. . Zamanla geçti. Çünkü kendime göre haklı nedenlerim var onlarla konuşmamak için. . Amaa, asker emeklisi bir tanıdığım vardı. Ona karşı saygısızlık etmişti., gurur yapıp. . Henüz 10 11 yaşlarımda olsam da, o adama yaptığım aklıma gelince kendimden utanıyorum. Vefat etti, kendisi. Rabb'im rahmet eylesin, İnşAllah. . Yaşasaydı dizinin dibinden ayrılmazdım. .

simetra 14-03-2010 11:51 PM

Yaşasaydı dizinin dibinden ayrılmazdım. .
işte ben böyle bir pişmanlığı kaldıramam sanırım.bu yüzden sanırım en acil olanından içimdeki bu pişmalığı atmam gerekiyor.

maviinci 14-03-2010 11:55 PM

Atman gerektiği doğru, ama kaldıramayacağın yanlış. . Aklında kalıyor bir süre sonra ama pişmanlık acı çektirmiyor. Ahirete inanıyorsan gidenin seni orada beklediğini biliyorsun. . Hatta belki de şu an beni izliyordur ::) Belli mi olur sevincli Bilmemiz gereken ölümün de bir gerçek olduğu, sanırım değil mi ::)

simetra 15-03-2010 12:01 AM

bunu zaten biliyoruz ve zaten biliyorsak özür dilemeliyiz..bu sözlerin cezasını bu dünyada sarfettiğim kişiden almak isterim. helalleşmek isterim. ahirette olmuyor. allah her günahı bağışlıyor ama bana kul hakkıyla gelmeyin diyor..ayyy çok korkarım kul hakkından..bu dünyada helalleşmeli..

WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:12 AM.