Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   İlişkiler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=357)
-   -   Aşk acısı nasıl geçer? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=251192)

comte 03-04-2009 10:36 PM

Cevap: Aşk acısı nasıl geçer?

Alıntı:

01nisan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 338388)
Yazdığım satırlar, Kuantum Başarının yazarı, Sandra Anne Taylor’a ait. Yazardan küçük bir alıntı yapmak için konu açtım fakat, sorunlu bir ilişki yaşarken yaydığımız enerjiyi, veya bitmiş bir ilişkinin ardından yaşananları kuantum fiziği, çekim yasası açısından çok güzel anlatmış, özellikle aşağıdaki bölümü çok beğendim, bu nedenle yazmaya devam ediyorum

Teşekkürler bymehmet, tüm yazılar yukarıda da belirttiğim gibi SANDRA ANNE TAYLOR'UN kitaplarından yaptığım alıntılardır. Senin kuantum aşk ile ilgili yazını okudum, burda da yazar aynen kuantum fiziğini ve ilişkileri anlatıyor...sevgiler...

Ben teşekkür ederim.

Kendiniz yazıyorsunuz derken, kitaptan yazıyorsunuz demek istemiştim.

Emeğinize sağlık.alk78

Tekrar teşekkürler...super

01nisan 04-04-2009 12:42 AM

[QUOTE=semkur;338336]merhaba 01nisan,
çok güzel bir paylaşım. insan kendinde olanı sorguluyor. okuduğum zaman işte dedim ama nasıl düzelteceğimi bilmiyorum.

Semkur merhabalar, güzel bir konuya değinmişsin, işin püf noktası nasıl olacak? nasıl olacağını bende bilemiyorum..soruyorum, bir sürü yöntem ve teknik var diyorlar.... eft, peat vb.

Bu nedenle ben sana sadece kendi deneyimlerimi aktarabilirim. Birkaç gün önce beni üzen bir durum oldu. Moral bozukluğu içinde kıvranırken, aynen yukarıda yazarın anlattıklarını okudum ve uyguladım. Bana çok iyi geldi..acıyı hissettim, kabul ettim, yazdım, anlattım, direnci bıraktım vb.

Üzgün olduğumda, duygularımın esiri olduğumda, acı çektiğimde, duygularımla özdeşleştiğimi fark ettiğim an o duygudan kurtulmak kolay oluyor. Kendi kendime –dikkat et şimdi duygularımla özdeşleşiyorsun, duygularına çok fazla tutundun, kendini duygularından soyutla- diyorum..

Hiçbir teknik bilmiyorsan bile o olumsuz duyguya ve bedeninde o duyguyu hissettiğin bölgeye sevgi ve şefkat gönderiyorsun. Sevgi ile yıkıyor, temizliyorsun.. nefesinle dışarı salıyorsun. Seni seviyorum demek, direnci bırakıp teslim olmak bile yetiyor. Bedeninden çıkmasına izin veriyorsun.

Duyguyu, acıyı iyice deneyimleyip sevgi ile gitmesine izin verdikten sonra,

Her duygunun, düşüncenin, davranışın altında bir inanç yatıyor bildiğin gibi. İnanç senin niyetin oluyor. Bu inancı değiştirmelisin. Yani senin takıntı dediğin şey bir inançtan doğuyor, atıyorum, diyorsun ki -sana ihtiyacım var, seni özlüyorum.- Bu inancı değiştirmelisin, dolayısıyla bilincini değiştirmelisin, bilincindeki o kişiye ait görüntüler, sesler, hayaller olmamalı..beklentilerini değiştirmelisin. Bilincin değişmeden hiçbir şey değiştiremiyorsun. Bu yüzden yeni inancın doğrultusunda hayaller, düşünceler oluşturmalısın..

Sonra yeni bir inanç oluşturuyorsun..Atıyorum, hayatı dolu dolu yaşamaya karar verdim diyorsun, ya da başka şey.. bu yeni inanç doğrultusunda düşencelerin, duyguların, davranışların, bilincindeki resimler değişiyor. Küçük bir disiplin gerekiyor sadece..

Pratik olarak değişimin anahtarı inancı değiştirmek, bilinci, beklentileri değiştirmek……
Bunlar teoride herkesin bildiği şeyler, gel gör ki önemli olan sonuç alabilmek.. ben de bu kadarını biliyorum. Umarım yardımcı olabilmişimdir..

Ayrıca son bir şey daha, en derinlerdeki inancı değiştirmeden, ya da bilinçaltını korku, endişe ve beklentilerden temizlemeden olumlama ya da çekim yasasını uygulamanın bir faydası yok, olmuyor...sevgiler

the desert 04-04-2009 01:46 PM

kesınlıkle doğru soyluosun...bıde ben gecmışte yaşadığım ılışkımde hayatımdakı boşluğu onunla doldurmuşum ve o gıdınce herşeyım gıtmış gıbı hıssettım..amagıden yanlız oydu.ben zaten herşeyı o yapmışım..artık arkadaşımın yerı farklı annemın aılemın yerı farklı...keısnlıkle yenı ılışkımde boyle bı hataya duşmıycem...

01nisan 04-04-2009 06:53 PM

Bymehmet çok iyi bir noktaya değinmişsin, ben biraz teknoloji özürlüyüm, .. pek de önemsememiştim fakat bu konuda öğrenmem gereken şeyler var galiba….

Ping Me 05-04-2009 06:30 AM

nasıl oldu bilmiyorum.bugun yatagıma uzandığımda kendimle konuşmamın sonunda kendimi şu halde buldum: onu karşıma oturttum yaşanan herşeyi (2 yılı aşkın zamanımı yiyen bir major depresyondan bahsediyorum) geride bıraktığımı hissediyordum.onunla konuştum.yaşanan hiç bir şeyin kritiğini yapmadan hislerimi özetledim: "seni affediyorum.daha önemlisi kendimi affediyorum.artık bundan özgürüz." sonra da kalktım yürüdüm.bitti.çok acısız oldu.ama nasıl oldu bilmiyorum.belki bir lütuftur :)

semkur 09-04-2009 08:52 AM

[quote=01nisan;338403
Ayrıca son bir şey daha, en derinlerdeki inancı değiştirmeden, ya da bilinçaltını korku, endişe ve beklentilerden temizlemeden olumlama ya da çekim yasasını uygulamanın bir faydası yok, olmuyor...sevgiler[/quote]

canım bunu deneyimleyerek yaşıyorum. İşte bu noktada bunları nasıl temizlerim. daha doğrusu bunların adını, ne olduğunu bilmiyorum. adlandıramıyorum galiba ben. kendime sorular soruyorum ama sonra bunları toparlayıp aaa işte benim bilinçaltı korku, endişe, beklentşm bu diyemiyorumki. öyle oluncada nasıl temizleyeceğimide bilmiyorum. üstelik uzun bir süredir telkinleri de dinliyorum. bir çok konuda beni etkiledi ama. bu konuda hala başarısızım galiba. yada benim yeteneğim yok.agl34emb23

sevgiler

balamcan 22-07-2009 07:55 PM

aşk acısı için bi olumlama paylaşırmısınız lütfen çok ihtiyacım var

enamel 30-07-2009 08:53 AM

Sadece zamanla geçiyor. İnsanın kendi kişisel duygularından arınmasıyla ve sabırla. Bir gün gelecek bir zamanlar başka bir erkeğe ya da kadına dokunmayı aklınızdan bile geçirmezken başkalarının kollarında bulacaksınız kendinizi. Ama her kırgınlık yürekte bir iz bırakacak. Önemli olan yaşadıklarımızdan alabildiklerimiz. İnsan gençken umudunu canlı tutabiliyor ama yaşı geçince ve arkasında birçok yürek yarası varken hele son yaşadıkları masal kadar özelse o zaman işler sarpa sarıyor. Aşkan başka canımızı bu kadar yakan ama hep yinelemek istediğimiz başka birşey varmı yaşamda? Herşeye rağmen güzel aşkı yakalayabilmekte yaşayabilmekte. Düşünsenize hayatınızda hiç aşık oladığınız bu duyguyu bilmediğinizi. Sanırım bize acısıyla tatlısıyla kendimizi bu kadar özel hissettiren kişilere teşekkür borçluyuz. Son günlerde hep şu sözcükleri söylüyorum. ne kadar doğru yapıyorum bilmiyorum ama işe yarayacağını düşünüyorum.
· İlişkimizin aşka, sevgiye, saygıya, sadakate, güvene dayalı bir ilişki olmasını diliyorum. Seni affediyorum. Kendimi de affediyorum. Biz özel anlar yaşadık. Şimdi ikimizde özgürüz. Yüreğinde bana karşı gerçek bir sevgi besliyorsan seni en kısa zanda yanıma bekliyor bu yaşamda seni nikahlı eşim olarak kabul ediyorum. Aynı evde sağlıklı, huzurlu ve mutluluk içinde yaşamamızı arzuluyorum. Bilerek ya da bilmeyerek şimdiye kadar bunun aksi şeyler yaptıysam senden özür diliyorum. "

Işıldayan Safir 04-08-2009 12:17 AM

çok endişelendim şimdi başıma böyle bişey geldi yaptığı bi şeye çok kızıp çekip gittim 2 yıl geçti bu süre içinde bi çok kez aradı ama hiçbir şekilde karşılık vermedim çünkü acı çektiğimi düşünmüyorum tek bi kelime bile söylememek kötü mü? ya da içimdeki intikam alma (aldım sayılır) duygusu susmamdan kaynaklanan bişeymi (son zamanlarda bunu yoğun olarak yaşıyorum üstelik başka bi erkek arkadaşım war) ama sanırım bu şekilde çünkü gerçekten çok şey söylemek istiyorum şuan susmak eskisine göre daha zor geliyo bana
bu arada cümleler içinde
En çok özlediğim…
Asla bilemeyeceğin şey şudur ki….
bunlara verebileceğim bi yanıtım yok malesef

3.tekil şahıs 04-08-2009 12:21 AM

***tek bi kelime bile söylememek kötü mü? ya da içimdeki intikam alma (aldım sayılır) duygusu susmamdan kaynaklanan bişeymi *****

valla susarsan..en buyuk ıntıkam odur cıdden de..
otekı turlu cevap verdım mı olayın boyutları degısır..
en guzelı susmaktır ...(oyle bır durumda tabı))

WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:57 PM.