Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Kişisel Gelişim Klubü > Alternatif Kişisel Gelişim > Hipnoz

Uyarılar

Hipnoz hipnoz kekemelik, psikoterapi hipnoz, bilinçaltı hipnoz, hipnoz hipnoterapi, hipnoz telkin, tıbbi hipnoz, meditasyon hipnoz, psikolog hipnoz, hipnoz tedavi, hipnoz sigara, hipnoz tedavisi, hipnoz, hipnoz sigara bırakma, depresyon hipnoz, psikoloji hipnoz, hipnoz, hipnoz telkinleri, kekemelikte hipnoz, telkinli hipnoz,

Kendi Kendine Hipnoz Kitabından Alıntılar

Alternatif Kişisel Gelişim ve Hipnoz Kendi Kendine Hipnoz Kitabından Alıntılar Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız HİPNOTİK İNDÜKSİYON Birinci bölümde de belirtildiği gibi; kendi kendine hipnozu uygulamaktan en fazla yararı sağlamak için konuyu çok iyi anlamak büyük önem arz etmektedir. Bu yüzden daha fazla ilerlemeden önce, önceki bölümleri okumuş ve konuya aşina olmanız gerekir. Pek çok ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Hipnoz telkin cd indir izle İstanbul Hipnoz nerededir kimdir Hipnoz çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Hipnoz hipnoz Hipnoz olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Hipnoz hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Hipnoz kuantum düşünce kitap haberi

Kendi Kendine Hipnoz Kitabından Alıntılar

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09-01-2011, 12:16 AM   #31 (permalink)
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Kendi Kendine Hipnoz Kitabından Alıntılar

HİPNOTİK İNDÜKSİYON

Birinci bölümde de belirtildiği gibi; kendi kendine hipnozu uygulamaktan en fazla yararı sağlamak için konuyu çok iyi anlamak büyük önem arz etmektedir. Bu yüzden daha fazla ilerlemeden önce, önceki bölümleri okumuş ve konuya aşina olmanız gerekir.

Pek çok hipnotik indüksiyon kendi kendine hipnoza uygundur. Burada bu tür üç hipnotik indüksiyon tekniği anlatılacaktır: Gözü Sabitleme Tekniği, Gevşeme Tekniği ve Merdiven Tekniği.

Bu tekniklerden her birine alışkın hale geldiğinizde bunlardan hangisinde en rahat hissettiğinize karar verebilir veya teknikleri birleştirerek kendinize has bir yöntem oluşturabilirsiniz. Telkinlerde ve tasavvurda yaratıcı olun (3 ve 6. Bölümlere bakınız). Her bir indüksiyon için kendinize 20-30 dakika verin. Onlardan keyif alın.

Gözü Sabitleme Tekniği

Bu tekniğin amacı göz kaslarında ve göz kapaklarında bir yorgunluk ve ağırlık duyumugeliştirerek hipnotik duruma geçmektir. Burada tekrarlanan telkinler ve uzun bir süre aynı noktaya bakmaktan doğan sıkıntı kullanılır. Gözleri kapatmak zorunlu olmasa da pek çok insan zamanla bunu daha hoş bulmaktadırlar.

Alıştırma

1. Oturun ve kendinizi rahatlatın. Bir iki derin nefes alın ve önünüze bakın.

2. Bakış seviyenizin üzerinde bir nokta tespit edin ve ona bakın.

3. Bütün dikkatinizi bu noktaya odaklamaya devam edin. Bakışınızı hep orada tutun. İnsanlar sık sık bu noktanın görsel olarak bozulmasından bahsetmektedirler. Örneğin, hareket ettiği, bulanıklaştığı ve hatta ortadan kaybolduğu görülmektedir Sizin de kendi noktanızla ilgili bu tür bozulmalar yaşayıp yaşamadığınıza dikkat edin.

4. Noktaya bakarken zaman geçtikçe gözleriniz tıpkı göz kapaklarınıza ağırlıklar takılmış gibi ağırlaşmaya başlayacaktır Alternatif olarak, aynı noktaya bakmaktan yalnızca yorgunluk hissedebilirsiniz ve gözlerinizi kapatmayı isteyebilirsiniz; bu şekilde, gevşemiş bir durumda rahatlayabilirsiniz. Gözlerinizi kapatmamak için ne kadar çıba harcarsanız kapatmamak o kadar zorlaşır. Gözlerinizi ne kadar ağırlaşmış hissettiğinize bakmaksızın onları kapatma lüksüne izin vermek için ne zamanın en uygun olacağına karar verin.

5. Kendi yönteminiz ve zamanınızla bu gevşeme duygusunun gelişmeye başladığını fark edebilirsiniz. Eğer gerçekleşmesine izin verirseniz, nefes alış verişiniz rahatlatıcı bir hıza gerileyebilir Bu rahatlığın yayılmasının keyfine varın. Şimdi veya birkaç nefes alıştan sonra, bunun vücudunuzun her noktasına ulaşmasını sağlayın. Bu aşamadan sonra zihninizde gevşeme ve gözlerinizi kapatmaya dair kendi hipnozlarınızı deneyin.

6. Şimdi bu rahat durumda olumlu değişim amaçlarınıza odaklanarak ve onlarla ilgili çalışarak biraz zaman geçirebilirsiniz.

7. Kendi kendinize gözlerinizi açtığınızda kendinizi tazelenmiş, sakin ve canlı hissedeceğinizi telkin edin. 3'ten geriye doğru sayın. Gözlerinizi açın.

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-01-2011, 01:58 AM   #32 (permalink)
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Kendi Kendine Hipnoz Kitabından Alıntılar

Merdiven İndüksiyonu

Aşağıdaki alıştırma bir derinleştirme tekniği olarak, kendi başına veya başka bir indüksiyonla birleştirilerek kullanılabilir. Zihninizde bir merdiven imajıyla çalışmaktan memnun olmamanız için herhangi bir nedeniniz varsa bu çeşit bir indüksiyon için farklı yollar da vardır. Örneğin, bir binada farklı katlardan doğru aşağıya inen bir asansör imajını kullanabilirsiniz veya zihninizde bir tepeden aşağıya doğru inerken adımlarınızı sayabilirsiniz. Aşağıdaki alıştırmayı yaparken bu daha açık hale gelecektir.

Alıştırma

1. Oturun ve kendinizi rahatlatın. Gözlerinizi kapatın.

2. Kendinizi güzel bir merdivenin tepesinde hayal edin. Zihninizde bunu ayrıntılarıyla inceleyin. Neden yapılmıştır? Trabzanı veya korkuluğu var mı? İçerde mi dışarıda mı?

3. Bu merdiven hayal edebileceğiniz en rahat ve gevşetici yere götüren basamaklara sahip olabilir. Şimdi zihninizde bunun nasıl bir yer olabileceğine karar verin. Örneğin, bir bahçe, bir kumsal veya ateşin yanında konforlu bir sandalye bulunan sıcak bir oda seçebilirsiniz. Burası daha önceden bulunmuş olduğunuz veya hayalinizde yarattığınız bir yer olabilir. Her bir parçasını olmasını istediğiniz kadar güzelleştirin.

4. Birkaç saniye içinde, zihninizde kendinizi bu basamaklardan aşağıya doğru inerken hayal ettiğinizde her adımınızı attığınız basamakta daha gevşemiş, rahatlamış hale geleceksiniz.

5. Her nefes verişinizde basamakları inerken 1'den 20'ye doğru sayın. Bu nefes alma ritminizi daha yavaşlatan bir etkiye sahip olabilir.

6. Telkinlerinizi gevşeme boyunca serpiştirin. Örneğin, "Bu güzel yere doğru inişim devam ettikçe derin bir rahatlık duygusu varlığımın en derinine kadar işliyor" veya "Son basamağa ulaştığımda kendimi son derece gevşemiş ve rahatlamış hissedebilirim."

7. Merdivenin sonuna ulaşınca kendinizi seçmiş olduğunuz o özel yerde bulun. İlk olarak, zihninizde bu özel yeri görselleştirerek görme duyunuzu kullanmak isteyebilirsiniz. Daha sonra koklama, dokunma, duyma ve tatma gibi uygun olan duyumlarınızı kullanın. Zihninizde her şeyi mümkün olduğunca gerçek hale getirin; böylece kendinizi gerçekten oradaymışsınız gibi hissedebilirsiniz.

8. Bu manzarada seçtiğiniz telkinlerle ve tasavvurla çalışabileceğiniz oturacak rahat bir yer bulun.

9. Hipnozdan çıkmak için süreci basitçe tersine çevirin. Merdivenleri çıkarken, bu sefer nefes aldığınızda her bir saniyede veya iki saniyede bir 20'den 1'e doğru sayın. Bu, zihninizde merdivenin tepesine yaklaştıkça dereceli olarak daha canlı bir hale gelmenize yardım edecektir.

10. Gözlerinizi açtığınızda kendinizi tazelenmiş, sakin ve canlı hissedeceğinizi kendi kendinize telkin edin. Gözlerinizi açın. Keyifle gerinin.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-01-2011, 02:03 AM   #33 (permalink)
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Kendi Kendine Hipnoz Kitabından Alıntılar

Gözü Sabitleme Tekniği

Göz seviyesinin üstünde, önünüzdeki bir noktaya bakın. Gevşeme ve gözlerinizin kapanması için telkinler verin. Olumu değişim hedefleriniz için çalışın. 3'ten l'e doğru saymadan ve gözlerinizi açmadan önce sükûnet ve canlılık için son telkininizi verin.

Gevşeme Yöntemi

Gözlerinizi kapatın. Nefes ahş-verişinize odaklanın. Nefes verdiğinizde bırakın bütün gerginlikler vücudunuzu terk etsin. Rahatlık ve konfor duygusuyla nefes alın. Nefes alış-verişin yavaşlaması ve vücudun kasların gevşemesi için uygun telkinleri kullanın. Olumlu değişim amaçlarınız üzerinde çalışın. 3'ten 1'e doğru saymadan ve gözlerinizi açmadan önce sükûnet ve canlılık için son telkininizi verin.

Merdiven İndüksiyonu

Gözlerinizi kapatın. Sizi özel gevşeme yerine götürecek olan 20 basamaklı ve nefes verişlerinizle bir gevşeme halinin gelişmesini ve her basamakta daha derinleşmesini sağlayacak bir merdivenin tepesinde olduğunuzu hayal edin. Tasavvurunuzdaki o özel yeri bütün duyularınızla inceleyin. Olumlu değişim amaçlarınız üzerinde çalışın. Hipnozdan çıkmak için hipnoza giriş sürecinizi nefes alışlarınızla basamaklan çıkarken 20'den 1'e doğru sayarak tersine çevirin. 3'ten 1'e doğru saymadan ve gözlerinizi açmadan önce sükûnet ve canlılık için son telkininizi verin.

Yukarıdaki alıştırmalar boyunca hafif ve hatta önemli ölçüde fiziksel ve psikolojik değişiklikler yaşamış olabilirsiniz. Örneğin, ağırlık, hafiflik, sıcaklık duyguları, karıncalanma duyumları veya uyuşukluğun farkına varmış olabilirsiniz. Gevşeme duygularının tamamen içine çekilmiş olduğunuzu görmüş olabilirsiniz. Belki de hipnozdaki zamanın gerçekte olduğundan daha uzun veya kısa olduğu gibi bir zaman bozukluğu yaşamış olabilirsiniz. Bütün bunlar hipnotik durumun sık rastlanan ve normal deneyimleridir. Fakat, eğer bunların hiçbirini hissetmediyseniz de bu dert değildir. Daha önce de belirtildiği gibi, her insan hipnozu kendi tarzıyla yaşar Önemli olan nokta gevşemek için ve kendi çıkarınız için kendi üzerinizde olumlu bir şekilde çalışmak amacıyla zaman geçirmiş olmanızdır.

Özellikle başlangıç için kendi kendine hipnoz uygulamanızı tahmin edilebilir ve basit tutmanız önemlidir. Esnek olun. Sizin en çok işinize yarayan hipnoz indüksiyonu yöntemini yaratın. Daha sonra uygulama yaparak derin, rahat bir hipnotik duruma geçiş kolaylaşabilir. Napolyon 'un da dediği gibi: "Zafer en çok sabredenindir."
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-01-2011, 10:45 PM   #34 (permalink)
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Kendi Kendine Hipnoz Kitabından Alıntılar

Çeşitli Problemler İçin Pratik Terapi

"içinizdeki güçle ne kadar çok ilişki kurarsanız hayatınızın her alanında o kadar
özgür olursunuz."

LOUISE L. HAY

Bu bölümün amacı farklı alanlardaki terapi için giriş niteliğindeki kavramları özetlemektir. Bu fikirleri hem kendi kendine hipnozda hem de eğer uygunsa bu tür bir çalışmaya ek olarak tecrübe edebilirsiniz. Aşağıdaki başlıklar üzerinde duracağız: alışkanlık bozuklukları, anksiyete, korkular ve fobiler, kendine güven ve kendine saygı cinsel problemler, ağrı kontrolü ve tıbbi durumlar. Ne üzerinde çalışmak istediğinize bakmaksızın bu bölümlerin hepsini okumanız uygun olabilir; zira bahsedilen tekniklerin ve yaklaşımların çoğu esnektir ve bir çok alana uygulanabilir. "Dur" tekniği ve "zihinsel deneme" gibi bazı basit tekniklerin evrensel faydalan yüzünden tekrar tekrar tavsiye edildiklerini fark edeceksiniz.

ALIŞKANLIK BOZUKLUKLARI

Bu bölüm sigara içme ve aşırı yeme gibi alışkanlık bozukluklarıyla ayrıntılı bir şekilde ilgilenecektir; çünkü bunlar insanların en sıklıkla yardım arama sebepleridir.

Sigara İçme

Dr. Keith Hearne (1994) tarafından yapılan bir ankette, sigara içenlere eğer eşleri ile sigara arasında bir seçim yapmak zorunda olduklarına dair bir ültimatom verilse ne yapacaktan sorulmuştur. Bütün kadınlar sigarayı bırakacaklarını söylemişlerdir; fakat 6 erkekten biri eşlerinden vazgeçeceklerini iddia etmişlerdir. Açıktır ki, bu erkekler, sigara içmeye devam etmek istemektedirler ve bu yüzden de hipnoterapiden ve aslında sigarayı bırakmalarına yardım edecek herhangi bir yaklaşımdan yararlanamayacaklardır. Aynı zamanda, bırakmaları gerektiğini hisseden ama bunu gerçekten istemeyen kişiler için de terapi başarısız olacaktır. Kendi kendine hipnozun sigarayı bırakmanıza yardımcı olabilmesi için sizin sigarayı gerçekten bırakmak istemenizin önemi büyüktür. Kendinize karşı dürüst olun. Biraz önce de söylediğimiz gibi insanlara yapmak istemedikleri bir şeyi hipnoz yoluyla yaptıramazsınız. Eğer sigarayı bırakmak için motive olmuşsanız ve kararlıysanız; başlangıçta sigarayı bırakmaktan elde edeceğiniz kazançları listelemek bile sizi bu konuda güçledirecektir. Örneğin, bu tür bir listede insanlar şunları yazarlar:

- Kendini daha sağlıklı hissetmek

- Daha temiz kokmak ve kendim daha temiz hissetmek

- Kendini daha dinç hissetmek

- Fazladan paraya sahip olmak

- Kendini daha kontrollü hissetmek ve kendisiyle gurur duymak

4. bölümde de tartışıldığı gibi; bu noktada alışkanlığın altında yatan muhtemel sebepleri ve ikincil kazançları belirlemek sizin için önemli olacaktır.

Genellikle, alışkanlıklar bilinç işin içine girmeden otomatik olarak meydana çıkıyor gibi görünmektedirler. Bir alışkanlığı durdurmak amacıyla bilinçli bir karar verebilmek için her şeyden önce içerdiği davranışın farkına varmak gerekmektedir. Aşağıdaki soruları kendi kendinize sormak faydalı olacaktır: "En çok ne zaman sigara içiyorum? En az ne zaman içiyorum?" Belki de sigarayı bırakmayı belirli bir zamandan beri istemektesiniz. Belki geçmişte sigarayı bırakmak için bazı teşebbüslerde bulundunuz. Şimdiye kadar değişmenizi engelleyen şey neydi? Davranışınızı incelerken zihninizde sigara içilen bi durumu hayal etmek ve sigara içmeden hemen önceki düşüncelerinizi ve duygularınızı tanımlamak etkili olabilir. Daha fazla içgörü sağlayacağını hissederseniz aşağıdaki örnekte olduğu gibi bir yapıyı kullanarak, sigara içtiğiniz her bir durumu gözden geçirerek bunu bir adım ileri götürebilirsiniz.

Bir kez alışkanlığınızın altında yatan ve onun devamlılığını sağlayan sebep ortaya çıktı mı, bu kitabın 3. bölümünde bahsedilen pek çok fikirden yararlanılabilir. Örneğin, olumsuz düşünce kalıplarıyla mücadele etmek için "dur" tekniğini kullanabilirsiniz. Örneğin, kendi kendine hipnozda bilinçaltı zihninizde sigara içmemenin faydalarını vurgulayarak kendinizi daha sakin, daha güçlü, daha güvenli ve kontrollü hissetmek için kendinize telkinler verebilirsiniz. Sigara içmek için kullandığınız zamanlar, yürüyüş yapmak veya gevşemiş bir hal yaratan derin nefes almak gibi daha sağlıklı faaliyetler için hipnoz sonrası ipuçlarına dönüştürülebilir. Bazı insanlar, "Daha sağlıklı oluyorum", gibi olumlu telkinler içeren mesaj kartlarını ayna, masa, araba ve benzeri yerlere yapıştırmayı faydalı bulmaktadırlar.

Aşağıdaki alıştırmadaki teknik "hışırtı" tekniği olarak bilinir. Sigara alışkanlığını da içeren pek çok farklı alanda kullanılabilir. Bandler (1985) tarafından yaratılan teknik alışkanlığınıza ve gerçekte ne istediğinize dair bilinçaltınızın almış olduğu karışık mesajlarla yüklü geçmişinizle mücadele etmek için tasavvurunuzu kullandırır. Teknik bunu, ne istediğinize ve ne istemediğinize dair zihninizin en derin bölümünü aydınlatmak sayesinde gerçekleştirir. "Hışırtı" baskın düşüncelerinizi daha olumlu bir yönde kullanma konusunda programlama sürecine de yardım eder. Genellikle baskın düşüncelerimize doğru çekilmeye meylettiğimiz için de bu teknik Özellikle faydalıdır. Zihninizi bu şekilde olumlu yönlendirdiğiniz zaman, duygularınızın ve davranışınızın da aynı yönde gitmeleri için güçlü bir eğilime sahip olduklarını fark edeceksiniz. Bunu kişiliğinize ve durumunuza uygun hale getirmek için esnek ve yaratıcı olun.

Sigara içme alışkanlığını gözden geçirmeye dair muhtemel bir yapı

Tarih: 10.9.94
Zaman: Sabah 10
Yer ve Faaliyet: İşte bir toplantı için hazırlanırken
Düşünceler: "Herkesin önünde konuşmaktan endişe duyuyorum."
Duygular: Stresli
Skor: 3

Arzu skoru:

3= Bir sigara içmeliyim.
2= Bir sigara içsem iyi olur.
1= Sigara içmeden de yapabilirim.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-01-2011, 12:00 AM   #35 (permalink)
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Kendi Kendine Hipnoz Kitabından Alıntılar

Alıştırma

1. Gözlerinizi kapatın ve kendinizi rahatlatın.

2. Sinemadaymışsınız gibi zihninizde bir perde canlandırın. Şimdi bu perdede olmak istemediğiniz bir şekilde kendi hayalinizi görün. Örneğin, elinizde bir sigarayla çok sağlıksız göründüğünüz bir resim olabilir. Arkada sizinle ilgili görünen sevdikleriniz olabilir. Hangi resimde karar kılarsanız kılın, onu mümkün olduğu kadar nahoş yapın. Bu resme bakarken ortaya çıkan duyguları hissedin.

3. Şimdi bu olumsuz hayali perdeden uzaklaştırın. Bunu yaptıktan sonra perdede olmak istediğiniz gibi bir hayal canlandırın. Sigara içmeyen biri olmanın getireceği faydaları da ekleyerek bu hayali mümkün olduğu kadar hoş ve çekici bir hale getirin. Örneğin, sigaraya harcayacağınız parayla çıktığınız özel bir tatilde sevdiklerinizle birlikte sağlıklı göründüğünüz bir resim olabilir Zihninizde bu hayale dalın ve sizde uyandırdığı duyguların ne kadar hoş olduğunun iyice farkına varana kadar orada kalın. Keyif alın ve perdeden bu olumlu hayali silmeden ve perdeyi boş bırakmadan önce onun sizde uyandırdığı olumlu duyguları keşfedin.

4. Şimdi perdede olumsuz resmi büyük ve parlak olarak görün. Posta kartının yanlış ilerine yapıştırılmış bir pul gibi sağ alt köşeye küçük, karanlık, olumlu resim hayalini koyun.

5. Söyleyebildiğiniz kadar hızlı "hışırtı" kelimesini kullanın, küçük, karanlık olumlu hayali, olumsuz hayali bulanık hale gelip ve tamamen ortadan kayboluncaya kadar kaplayacak şekilde büyütün ve parlaklaştırın.

6. Bir kez daha "hışırtı" ite perdeyi karartın veya alternatif olarak gözlerinizi açın.

7. Yukarıda tarif edildiği gibi hayalleri beş kez "hışırtı" layın. Her seferinde bunu daha hızlı yapıp yapamadığınıza bakın. Her "hışırtı"nın sonunda perdeyi kararttığınızdan veya gözlerinizi açtığınızdan emin olun.

8. Bu alıştırmayı tamamlamadan önce olumsuz hayali bir kez daha gözünüzün önüne getirin. Eğer "hışırtı" etkili olduysa bu olumsuz hayali, en azından bu teknikle daha önce yaptığınız kadar net bir şekilde geri getirmek zor olmalıdır. Olumlu hayali zihninize ne kadar kolay ve net bir şekilde getirdiğinizi fark edin. Artık bu olumlu hayal zihniniz-deki baskın hayal olabilir.

9. Eğer istenilen sonuca ulaşamadıysanız "hışırtı" yi tekrar deneyin. Tasavvuru daha uygun hale getirmek ve ondan faydalanmak için daha neler yapabileceğinize bakın. Unutmayın: Yaratıcı olun!

Tasavvur başka üretken yollarda da kullanılabilir: Örneğin, tehditkar bir duruma girmeden önce zihninizde sigara içmeyen biri olma başarısını deneyerek. Arzularınızı azaltmak için, bu daha olumlu duyguların ortaya çıkmasına yardımcı olmakta uygun hayal üzerinde odaklanma kendi kendinize telkin edebilirsiniz. Bir tek kendi kendine hipnoz seansından sonra da sigarayı bırakabilirsiniz veya bu haftalar alabilir.

İşlerin kendi seyrinde akmasına izin verin. Bir kez sigarayı bıraktınız mı kararlı ve güçlü kalabilmek için aylar boyunca kendi kendinizi takviye etmek önemli olacaktır.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-01-2011, 10:12 PM   #36 (permalink)
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Kendi Kendine Hipnoz Kitabından Alıntılar

Zayıflama

Fazla kilolu olmak pek çok farklı nedenlerden kaynaklanabilir. Bazı insanlar büyürlerken sağlıksız yeme alışkanlığı edinmişlerdir; diğerleri duygusal problemler yüzünden aşırı yiyor olabilirler; hipnoterapinin uygun bir başa çıkma yöntemi olmayacağı az bir sayıda insan için de fazla kilolu olma hormonal veya fiziksel bozukluklar yüzünden ortaya çıkabilir. Pek çoğunuz için bir zayıflama programı denemeden önce bir doktora danışmak gerekli olmayabilir. Kendini daha sağlıklı hissetmek, yeni bir giysiyi giymek, tatilde iyi görünebilmek için yalnızca birkaç kilo kaybetmek istiyor olabilirsiniz. Fakat, içinizden onlarca kilo kaybetmek isteyenlerin öncelikle doktor tavsiyesine başvurmaları uygun olur.

Eğer doktorunuzu ziyaret etmeye karar verdiyseniz, hipotiroidizm veya Kuşing hastalığı gibi aşırı şişmanlığa sebep olabilen tıbbi durumların olup olmadığını ortaya çıkarmak için muayene edilebilirsiniz. Daha sonra güvenli bir diet uygulanabilir ve bunun sonucunda meydana gelen kilo kaybı da kontrol edilebilir. Bazı doktorlar diethylproprion ve phentermine gibi iştahı bastırıcı ilaçlar önermektedirler. Fakat, General Medical Council (Genel Tıbbi Konsey), uzun vadeli sonuçlar hesaba katılmadığı için bundan kaçınılması gerektiğini önermektedir. Tıp dünyası bütün olarak, belirli şartlar hariç, kilo kaybetmek isteyenlerin çok katı dietler uygulamasına da karşıdır.

Çoğunlukla, sağlıklı yemek yeme kalıplan zayıflamak isteyenler için başarının anahtarıdır. Böyle bir yaklaşım diet yapmaktan daha kolaydır ve düşünülen kiloda kalınmasını da sağlar. Aynı zamanda vücuda da daha az zararlıdır. Konuyu ayrıntılarıyla ele almak bu kitabın konusu değildir; burada beslenmeyle ilgili birkaç konuyu aydınlatmak uygun olacaktır. Genel bir kural olarak diyetiniz, yeterli miktarda karbonhidrat, protein, yağ, vitamin, mineral, posalı yiyecekler ve su içermelidir. Basit şekeri (bisküvi ve çikolata gibi) en aza indirin. Yağlar çoklu doymamış yağlar olmalı ve eğer mümkünse hayvansal yağları diyetinizden tamamen çıkarmalısınız. Proteini sebzeden almaya çalışın (örneğin, soya fasulyesi ve bakliyat). Gününüzü planlayın. Yemekleri düzenli yiyin ve atıştırmaktan kaçının. Aynı zamanda kilo kaybının sadece yediklerinizle ilgisi olmadığını anlayın. Aldığınız kaloriler yakılmalıdır ve bu süreci hızlandırmanın tek yolu idman yapmaktır. Doktorunuzun yardımıyla sizin için hem güvenli hem de eğlenceli bir faaliyet seçin.

Pek çoğunuz ne yapmanız gerektiğinin zaten farkındadır. Yine de, özellikle motivasyon kısmında, biraz yardıma ihtiyaç duyabilirsiniz. Kendi kendine hipnoz bu konuda size yardımcı olabilir. Kendi üzerinizde çalışma olumlu davranış değişikliğini ve sonraki daha sağlıklı yeme alışkanlığının yerleşmesini kolaylaştırabilir. Uzun vadede başarılı bir sonucun ortaya çıkması ihtimalini de artıracaktır.

Sigarayı bırakmak isteyenler için verilen telkinlerin ve fikirlerin çoğu zayıflamayla da ilgilidir. Önceki bölümü okumadıysanız eğer, okumanız faydalı olabilir. Örneğin, zayıf olmakla elde edeceğiniz faydaların bir listesini yapmak motivasyonun artması için faydalıdır. Yeme alışkanlığını incelemek, yeme alışkanlıklarınızın bilincine varmanızı sağlar. Bu, yemeden önce yaşadığınız duygu ve düşünceleri belirlemenize ve böylece de bu iş sırasında hedeflemeniz gereken alanları açıklığa kavuşturmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca altta yatan muhtemel sebepleri ve ikincil kazançları göz önüne almak önemlidir. (4. Bölüme bakınız). Olmak istediğiniz zayıf insanı zihninizde denemek ve güçlendirmek için "Dur" tekniği, uygun hipnoz sonrası teknikler ve "hışırtı" tekniği (önceki bölüme bakınız) kullanılabilir.

Özellikle de kilo kaybetme amacınız ciddiyse; esas amacınızı, üzerinde çalışabilmek için, "hazmedilebilir" basamaklara bölmek uygun olabilir. Örneğin, aylık ve haftalık hedeflere sahip olabilirsiniz. Genelde, güvenli bir kilo kaybı oranı haftalık bir veya bir buçuk kilodan daha fazla olmamalıdır. Elde ettiğiniz başarılar için bu süre boyunca kendinizi, örneğin yeni bir giysi, bir kitap, çiçek, vs gibi yiyecek harici şeyler ile ödüllendirmeyi unutmayınız. Kilo verirken kendinizi kontrol altında, kararlı ve motivasyonlu tutmak için kendi kendine hipnoz telkinlerinizi her gün sıklıkla tekrarlayınız.

Pek çok kilolu birey yeme tepkisini açlıktan başka farklı uyaranlara verdiklerini görmektedirler. Gerçekte, bu tip insanlar bedensel ihtiyaçlarıyla olan temaslarını ve açlığın neye benzediği duygusunu kaybetmişlerdir. Eğer böyle bir insan olduğunuzu düşünüyorsanız aşağıdaki strateji vücudunuzun yemek ihtiyaçlarını dinlemenize ve onunla uyum içinde olmanıza yardım edecektir. Andreas ve Andreas (1989) bu yöntemi zayıf insanların yemeğe doğal olarak nasıl bir tepki verdiğini inceledikleri çalışmalarından ortaya çıkarmışlardır. Bunu, farklı durumlara önceden hazırlanmak için zihninizde uygulayın. Örneğin, bunu öğle yemeğinden önce ve bir partiye gitmeden önce uygulayabilirsiniz.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-01-2011, 10:15 PM   #37 (permalink)
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Kendi Kendine Hipnoz Kitabından Alıntılar

Alıştırma

1. Gözlerinizi kapatın ve kendinizi rahatlatın.

2. Zihninizde sizi yemeye itebilecek çeşitli uyaranları düşünün. Örneğin: yemek zamanı, yemeğin görünüşü, yemek hakkındaki bir düşünce, açlık duygusu veya başka bir duygu.

3. Bu anda midenizde ne hissettiğinizi kontrol edin ve midenizi neyin rahatlatacağını kendinize sorun. Muhtemel bir yemek seçimini görselleştirin.

4. Seçtiğiniz yemeği yediğinizi hayal edin ve sonrasında midenizde ne hissedeceğinizi anlayın.

5. Bu noktada bir şey yememeniz ihtimaliyle bu duyumu karşılaştırın. Yalnızca eğer kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlıyorsa yiyeceği tüketilecek bir şey olarak saklayın.

6. Zaman içinde midenizi en rahat hissetmeyi sağlayan şey üzerinde karar verene dek mümkün olduğu kadar çok yiyecek seçeneğini deneyin (Örneğin, yağlandıran ve sağlıksız yiyecekler zaman geçince midede hoş durmazlar ve insanlarda sıklıkla tembellik ve yorgunluk duygusu bırakabilirler).

7. Bu alıştırmayı bitirdiğinizde zamanla midenizde en iyi duyguyu bırakacak olan yiyeceği gerçekte yiyin.

Bu alıştırma aynı zamanda tam bir şeyi yiyorken durmak için uygun zamanı belirlemenize yardımcı olmak için de kullanılabilir. Örneğin kendinize şunu sorun: "bu ısmğı da alırsam midem sonrasında daha iyi mi hissedecek daha kötü mü hissedecek?" Bu stratejiyi kullanmayı alışkanlık haline getirmek tedricî sağlıklı bir kilo kaybını daha sonra da olumlu sonuçlarınızın devam etmesini sağlayabilir. Hipnoterapi sigara içmek ve fazla yemek konusunda etkili bir müdahale olabilir. Sigarayı bırakmak veya daha zayıf olmak veya ikisini de birden istiyorsanız; kendi kendine hipnoz yeteneği, düşüncelerinizi, tutumlarınızı ve davranışınızı bu hedeflere uydurmanıza yardımcı olabilecek güçlü, tedavi edici bir yetenektir. Hiçbir teknik herkese birden yaramaz; bu yüzden size neyin uygun olduğunu bulmak için denemeler yapın.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-01-2011, 10:20 PM   #38 (permalink)
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Kendi Kendine Hipnoz Kitabından Alıntılar

ANKSİYETE (KAYGI), KORKULAR ve FOBİLER

Belirli bir miktar kaygı, hayatta gerilimlerimizin altında yatan problemlerimizle başa çıkmamız için bizi motive ederek yararlı olabilir. Fakat, fazla kaygılı olmak sağlığı ve mutluluğu ters bir şekilde etkileyebilir. Bazı insanlar için, yüksek kaygı düzeyi kronik kas gerilimi, kendi kendini devam ettiren hiperaktivite, fazlaca endişe ve endişe veren beklentiler gibi semptomlar ortaya çıkararak etkili olabilir.

Başkaları için bu kaygı biraz daha ileri düzeyde derin bir korku veya paniğe sebep olabilir. Bu tip insanlar genellikle fobilerden muzdariptir. "Fobi" kelimesi Yunanca "phobos" kelimesinden gelmektedir ve "panik korku" anlamındadır. Bir fobi belirli bir nesne, faaliyet ve durum tarafından ortaya çıkarılan fazlaca, gerçekçi olmayan, kontrol edilemeyen korku olarak tarif edilebilir. Ortaya çıkaran şeyden kaçınma, uzun sürme, ve irrasyonel olma gibi özellikleriyle normal korkudan farklıdır.

Pek çok doktor, kaygı, korkular ve fobilerle baş etmede kendi kendine hipnozu da içeren psikoterapetik teknikleri tavsiye etmektedir. Birkaç on yıl önce, benzodiazepin türevi ilaçlarla (örneğin, diazepam, lorazepam ve temazepam) kaygı ve ilişkili rahatsızlıkların üstesinden gelinebileceği düşünülüyordu. Fakat, bu ilaçların bağımlılık yapıcı bir potansiyelleri vardır ve bu günlerde kısa süreli rahatlamalar için kullanılmaktadırlar. Genel olarak kaygıdan muzdarip olanlar için uzun vadeli bir etki geliştirmezler.

Eğer probleminiz çok ciddi değilse veya bazı şeyleri kendi kendinize ne kadar yapabileceğinizi görmek istiyorsanız; kaygı belirtisiyle göstergeleriyle kendi kendine başa çıkabilme üzerinde durmaya değer bir yol olur. Başlangıçta, kaygıyı ve korkuyu yendiğiniz taktirde hayatınızın iyileşecek yönlerinin bir listesini yapmak bu konuda faydalı olacaktır. Bu listeyi sık sık okumak sizi cesur ve motive olmuş bir halde tutacaktır. İşiniz muhtemel temel sebeplerle de uğraşmayı ve ikincil kazançları göz önüne almayı da içerir: 4. Bölüme bakınız!

Eğer kaygı hayatınızı istediğiniz gibi yaşamanızı engelliyorsa, düşüncelerinizde kendi kendinizle olumsuz bir şekilde konuşuyor olmanız ihtimali vardır. Olmasını istediğiniz şekli denemek ve takviye etmek için "Dur" tekniği, telkinlerin ve tasavvurun kullanımı bu anlamda çok faydalı olacaktır (3. Bölüme bakınız). Aynı zamanda hem gevşemiş hem de endişeli olunamayacağı için 5. Bölümde özetlenen "adım adım gevşeme" alıştırmasını da kullanmak uygun olabilir.

Korkuyu tedavinin en önemli yönü bu korkuya maruz kalmaktır. Kaygı veya korku seviyenize bağlı olarak, aşağıdaki alıştırmayı eğitimli bir terapistle çalışmanız tavsiye edilebilir. Bu, korkular ve fobilerde kullanılan standart bir tekniktir ve tedricî bir yaklaşımı içerir. Önümüzdeki haftalar ve aylar boyunca bu alıştırma üzerinde çalışın.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-01-2011, 10:25 PM   #39 (permalink)
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Kendi Kendine Hipnoz Kitabından Alıntılar

Alıştırma

1. En az kaygı üreten basamaktan en çok kaygı üreten basamağa kadar 10 basamaklı bir merdiven inşa edin. Örneğin, kısılıp kalmayı da içeren bir agorofobiden muzdaripseniz, kimseden yardım alamıyorsanız ve bu korkunun sonucu olarak eve bağlı hale gelmişseniz, aşağıdakine benzer bir merdiven yapılandırmanız muhtemeldir:

- Dışarı çıkmak için bir ceket giymek
- Ön kapıda dikilmek
- Arkadaşım yanımdayken ön kapıdan birkaç adım öteye gitmek
- Yalnızken ön kapıdan birkaç adım öteye gitmek
- Bir arkadaşla beraber yakınlarda bir dükkâna gitmek
- Yalnızken yakınlarda bir dükkâna gitmek
- Bir arkadaşla büyük dükkânların olduğu uzak mesafeli bir yere gitmek
- Yalnızken büyük dükkânların olduğu uzak mesafeli bir yere gitmek
- Bir arkadaşla kalabalık bir alışveriş merkezinde 5 dakika kalmak
- Yalnızken kalabalık bir alışveriş merkezinde 5 dakika kalmak

2. Yalnızca çok g4vşemiş olduğunuzda merdivenin ilk basamağını hayalinizde uygulayın. Bunu mümkün olduğu kadar çok ayrıntıyla zihninizde görün ve yaşayın. Olabileceğinin en iyisi olması için olumlu telkinleri ve tasavvurunuzu kullanın. Herhangi bir noktada kendinizi gergin hissederseniz sahneyi zihninizden geçici olarak silin ve aynı basamağa tekrar dönmeden önce nefesinizin daha rahat ve gevşemiş olması üzerinde odaklanın.

3. Daha sonra, bu basamakla ilgili tasavvurunuzda kendinizi rahat hissettiğiniz takdirde bunu gerçeğe taşıyın (eğer mümkünse bunu gevşeme seansından sonra yapmanız tercih edilir).

4. İkinci basamağa geçmeden önce kendinize güven kazanana kadar ilk basamağı uygulayın, daha sonra ikinci basamakta da aynı şekilde çalışın.

5. Gerçekte uygulamadan önce tasavvurunuzda o basamakta kendinizi rahat hissettiğinizi garantileyerek merdivende kendi hızınızla ilerleyin. Çok hızlı ilerlemek için bir dürtü vardır; ona karşı koyun.

6. Her bir basamağı tamamladıktan sonra kendi kendinizi herhangi bir şekilde ödüllendirin.

Kimse her zaman kontrollü olamaz ve endişeli duygulardan kaçınamaz. Böylece kaygıyı tamamen ortadan kaldırmayı ummak yerine, onu makul ve sağlıklı bir seviyede tutmayı amaç edinin. Kötü günlerinizi kabullenin ve üzerinde olumlu bir yönde çalışın. Zamanla artacak olan iyi günlerinizi kutlayın.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-01-2011, 11:00 PM   #40 (permalink)
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Kendi Kendine Hipnoz Kitabından Alıntılar

KENDİNE GÜVEN VE KENDİNE SAYGI

Hemen hemen herkes, zaman zaman kendinden şüpheye düşme şeklindeki duyguları tecrübe eder. Çoğumuz olumlu yanlarımızdan çok olumsuz yanlarımız üzerinde durarak kendimizi eleştirmeye meyilliyizdir. Eğer kendi değeriniz üzerindeki düşüncelerinizin ve yeteneklerinizin olumsuz olmasına izin verirseniz; bu sizi kendiniz hakkında olumsuz duygular, tutumlar ve inançlara sahip olmaya götürür.

Bu yüzden de kendinizi düşüncelerinizde olumlu bir şekilde desteklemenin anlamı vardır. Kendinizin en iyi arkadaşı olun. Tıpkı başkalarıyla konuştuğunuz gibi kendinize karşı da zihninizde saygılı ve yardımcı bir şekilde konuşmaya karar verin. Yaptığınız her-şeyde kendinize övgü ve motivasyon önermeniz önemlidir. Güven geliştirebilmek için, kendinizi kabul etmek, anlamak ve kendinize karşı nazik olmak zorundasınız. Daha güvenli hale gelmek, daha egoist olmak veya etrafımızdakilerden daha iyi olduğunuzu hissetmek değildir. Bu, kendiniz hakkında iyi duygular beslemektir. Genellikle güven üzerinde çalışırken hayatınızda daha güvenli olmayı istediğiniz özel alanları izole etmek ve bunların her biri üzerinde sırayla çalışmak uygundur. Örneğin, ehliyet sınavıyla ilgili olarak güven eksikliği hissediyorsanız 3. Bölümde anlatıldığı gibi bu alan üzerinde zihinsel deneme yoluyla çalışabilirsiniz. Bu, aşırı heyecanlılık halinin müdahalesi olmadan araba sürme yeteneğinizi en iyi şekliyle göstermenizi sağlayacaktır. Eğer kendinize olan saygınızın başkaları tarafından size yöneltilen olumsuz yorumlarla kolayca aşındığını hissediyorsanız, örneğin; etrafınızda olumsuzluğu geri püskürten, yalnızca olumlu vp yapıcı mesajların akmasına izin veren bir koruyucunuzun olduğunu hayal etmek mümkündür. Yardıma en çok ihtiyaç duyduğunuzu düşündüğünüz alanlara öncelik tanıyın ve açık, gerçekçi ve ulaşılabilir amaçlarla işe koyulun (4. Bölüme bakınız).

Stein (1963)'dan uyarlanan aşağıdaki teknik, en çok ihtiyaç hissettiğiniz anda güveni artırmak için hipnotik şartlanmayı faydalı bir yöntem olarak kullanır. Esnek bir tekniktir ve kendine düşük güven ve düşük öz saygı ile ilgili olarak kullanılabileceği gibi kaygı ve kızgınlık gibi olumsuz duygularla baş etmek için de kullanılabilir.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Kendi Kendine Hipnoz Kitabından Alıntılar

Alternatif Kişisel Gelişim ve Hipnoz Kendi Kendine Hipnoz Kitabından Alıntılar Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız HİPNOTİK İNDÜKSİYON Birinci bölümde de belirtildiği gibi; kendi kendine hipnozu uygulamaktan en fazla yararı sağlamak için konuyu çok iyi anlamak büyük önem arz etmektedir. Bu yüzden daha fazla ilerlemeden önce, önceki bölümleri okumuş ve konuya aşina olmanız gerekir. Pek çok ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Hipnoz telkin cd indir izle İstanbul Hipnoz nerededir kimdir Hipnoz çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Hipnoz hipnoz Hipnoz olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Hipnoz hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Hipnoz kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.