Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Kişisel Gelişim Klubü > Genel Kişisel Gelişim Cd'leri

Uyarılar

Genel Kişisel Gelişim Cd'leri Genel Kişisel Gelişim ve Konu ile İlgili Cd'ler

Özdisiplinli olmayı nasıl geliştirebilirsiniz?

Kişisel Gelişim Klubü ve Genel Kişisel Gelişim Cd'leri Özdisiplinli olmayı nasıl geliştirebilirsiniz? Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Başarılı eğitim ... Prof.Dr. Ünal Abalı Özdisiplinli olmayı nasıl geliştirebilirsiniz? Güftesi Yahya Kemal Beyatlı’ya, bestesi Münir Nurettin Selçuk’a ait olan şarkıyı bilirsiniz: "Dönülmez akşamın ufkundayız, vakit çok geç; Bu son fasıldır ey ömrüm, nasıl geçersen geç." Belki yaşı çok ilerlemiş ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Genel Kişisel Gelişim Cd'leri telkin cd indir izle İstanbul Genel Kişisel Gelişim Cd'leri nerededir kimdir Genel Kişisel Gelişim Cd'leri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Genel Kişisel Gelişim Cd'leri hipnoz Genel Kişisel Gelişim Cd'leri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Genel Kişisel Gelişim Cd'leri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Genel Kişisel Gelişim Cd'leri kuantum düşünce kitap haberi

Özdisiplinli olmayı nasıl geliştirebilirsiniz?

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13-11-2010, 01:32 PM   #1 (permalink)
Üsteğmen
 
Perfinya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jul 2010
Mesajlar: 297
Tesekkür: 806
260 Mesajinıza toplam 1,000 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Perfinya will become famous soon enoughPerfinya will become famous soon enough
Standart Özdisiplinli olmayı nasıl geliştirebilirsiniz?

Başarılı eğitim
...
Prof.Dr. Ünal Abalı





Özdisiplinli olmayı nasıl geliştirebilirsiniz?
Güftesi Yahya Kemal Beyatlı’ya, bestesi Münir Nurettin Selçuk’a ait olan şarkıyı bilirsiniz:

"Dönülmez akşamın ufkundayız, vakit çok geç; Bu son fasıldır ey ömrüm, nasıl geçersen geç."

Belki yaşı çok ilerlemiş olanlar "Nasıl geçersen geç“ diyebilir. Aynı şeyi çocuklarımız için diyebilir miyiz?

Diyemeyiz.

Çünkü onların önünde uzun bir gelecek var. Uzun olan bu geleceğin, güzel bir ömüre dönüşmesini hangi anne ve baba istemez. Zaten annelik ve babalık nedir ki? Çocuklarımızın güzel bir ömür geçirmeleri için çaba göstermektir. İşte bu çaba disiplinle başlar, özdisiplinle zirveye ulaşır.

Anne ve baba olarak çocuklarımıza şunu yap, bunu yapma deriz. Buna disiplin diyoruz. Eğer bir genç kendi hareketlerini kendi yönlendirebiliyorsa, buna da özdisiplin diyoruz.

Küçük çocuklar için disiplin gereklidir. Fakat disiplinde su gibi olun. Bardağa koyduğunuz su, ne kadar ihtiyacı varsa, o kadar yer kaplar. Ne fazla, ne eksik. Sadece ölçülü. Siz de disiplinde ölçülü olun.

Kimimiz çocuklarımızı disiplin aşamasından yukarıya çıkarmayız. Halbuki eğitim dinamik bir süreçtir. Bu sürecin alt katında disiplin, üst katında da özdisiplin vardır. Yani küçük çocukluk çağında verdiğimiz disiplinin, gençlik çağında yavaş yavaş özdisipline dönüşmesi gerekir.

Özdisiplini anlatan güzel bir fıkra vardır. Fransa İmparatoru Napolyon Bonapart bir gece yatarken, canı sigara içmek istemiş. Napolyon’un yatak odası çok büyükmüş. Sigara kutusu ise odanın öbür ucundaymış. Napolyon kendi kendine “Küçücük bir sigara, koskoca Napolyon’u yatağından kaldırıyor.” diye düşünmüş. Ve yatağından kalkmamış. Biraz sonra farklı düşünmeye başlamış: ”Nice ülkeler fethettim, fakat iş yataktan kalkıp bir sigara almaya gelince, tembellik ediyorum.” Napolyon biraz daha düşünmüş. Sonra aniden kalkmış. Sigara kutusuna kadar yürümüş. Kutuyu açmış. Sonra sigara almadan kutuyu kapatmış ve yatağına dönmüş.

Napolyon sigarayı kutudan almamakla neyi ispatlamıştır? İrade gücüyle duygularına hakim olabildiğini. Gerçekten de özdisiplinin özü, d u y g u l a r a h a k i m olmaktır. Örneğin, zayıflamak için çaba göstermişseniz, irade gücüyle duygulara hakim olmanın ne kadar önemli olduğunu yaşayarak görmüşsünüzdür.

Disiplin saygıya da dayanabilir, korkuya da. Kimi çocuk annesini ve babasını saydığı ve sevdiği için, onların dediğini yapar, kimi de onlardan korktuğu için. Korktuğu için disiplinli davranan çocuk özdisiplin alışkanlığını geliştiremez. Çünkü korkuyla hareket eden çocuk duygularına hakim olamaz.

Korkuyla disiplin alan çocuklar yaptıklarını gizlemeye, yalan söylemeye eğilim gösterirler. Bu tür disiplin devam ettikçe, çocuk daha mükemmel yalan söylemeyi, daha iyi gizlemeyi öğrenir. Fakat özdisiplini öğrenemez. Çünkü korku kapıdan girince, irade gücü pencereden kaçar. Yani korkan çocuk, bir türlü disiplin aşamasından özdisiplin aşamasına geçecek irade gücünü gösteremez.

Özdisiplin uzun süre destek ister. Destek için şöyle bir yol takip edebilirsiniz:

● Hedef belirlemek: Çocuğunuzla birlikte kısa ve uzun vadeli somut hedefler belirleyin. Hedef belirlemeden özdisiplin alışkanlığını geliştiremezsiniz. Çünkü çocuğun asıl amacı kendi seçtiği hedefe ulaşmaktır. Özdisiplinli olmak değildir. Hedef için özdisipline razı olur. Başlangıçtaki razı olma durumu uzun süreli olursa, özdisiplin alışkanlık haline dönüşebilir.

● Cesaretlendirmek: Çocuğunuza cesaret verin. „Matematik yazılısına çalışman gerekir“ derseniz, onu etkileyemezsiniz. Yazılıdan iyi not alırsa, arkadaşlarının ona daha çok değer vereceğini söyleyin. Belki o zaman etkileyebilirsiniz. Çocuğunuzun başarılı olacağına önce siz inanmalısınız. Eğer siz yürekten inanırsanız, çocuğunuzun da inanması kolaylaşır. Başarıya inanma, otomobilin kontak anahtarını çevirmek gibidir. Birisinin o anahtarı çevirmesi gerekir.

● Görev vermek: Hedef belirlemek demek, çocuğa bir görev vermektir. Cesaretlendirilen ve belli bir işle görevlendirilen çocuk korkusuzca özdisiplinli çalışmaya başlayabilir. İşe başladıktan sonra güçlükler çıkabilir. Fakat verilen cesaret çocuğu arkadan iter, belirlenen hedef de önden çeker. Bu, paraşütle atlamayı öğrenen bir insanın durumuna benzer. Artık uçaktan atlamıştır. Yere yumuşak bir iniş yapmak için bütün gücünü kullanacaktır.

● Hazzı erteleyebilmek: „Yarın nasıl olsa pazar, bu işi yarın da yaparım“ deyip, kendini kandıran çocukları bilirsiniz. Böyle davranan çocuk, psikanalizin kurucusu Sigmund Freud’a göre, haz prensibine göre hareket eden çocuktur. Onun için önemli olan hazzın h e m e n giderilmesidir. Geleceğe ait faydalı, fakat şimdi haz vermeyen bir şeyi anlamsız bulur. Yetişkinler ise uzun vadeli işlerde bir anlam görebilirler. Yani Freud’a göre olgunlaşmanın bir ölçüsü de gelecekteki fayda için, o andaki hazzı erteleyebilmektir. Hazzı erteleyebilenler hayatta daha başarılı olurlar.

Çocuğunuz yapması gereken işi erteliyorsa, onu suçlamayın. Ertelemenin nedenini bulmaya çalışın. "Bu ödevi çoktan bitirmiş olman gerekirdi" gibi sözlerin fazla bir faydası olmaz. Geçen zaman geçmiştir. Siz çocuğunuzun bundan sonra ne yapabileceğine bakın. Bundan sonra mümkün olan küçük adımlarla yetinin. Ertesi günü yapılacak işleri bir kağıda yazdırın. Yazmak, sözleşme yapmış gibi bir his verir. Özdisiplinli olmayı kolaylaştırır.

● Yeri ve zamanı birleştirmek: Çocuğun görevlerinin, yapacağı işlerin belli bir yeri ve belli bir zamanı olsun. Yeri ve zamanı birleştirin.Yani mümkün olduğu kadar aynı saatlerde ve aynı yerde çalışsın. Yerin ve zamanın birleştirilmesi özdisiplinli çalışmanın alışkanlık haline gelmesini büyük ölçüde destekler.

● Ödül vermek: Her kısa vadeli hedef ulaşımından sonra, çocuğunuzu ödüllendiriniz. Ödüller kumbaraya atılan para gibidir. Çocuk özdisiplin alışkanlığının arttığını biriken para gibi görmek ister. Birikim gözlerle görülebilirse, geçmişte başarılanlar, gelecekte başarılacakları tetikler.

Özdisiplinin gelişmesi uygun aile ortamına bağlıdır. Uygun ortam ne merhametsizce bir mükemmeliyetçiliktir, ne de sorumsuzca bir vurdum duymazlıktır. Uygun ortam, özgürlüklerin a d ı m a d ı m verildiği eğitim biçimidir. Disiplinden özdisipline uzanan bu geçiş döneminde, çocuk büyüdükçe aile içinde düşüncelerini ve duygularını daha fazla ifade etme özgürlüğüne sahip olmalı. Düşüncelerini ifade eden çocuk, sevilmemekten korkmamalı.

Çocuğa adım adım özgürlük veririseniz ne olur? Bazen doğru, bazen yanlış şeyler yapabilir.

Hiç yanlış yapmasın diye çocuğa ne yapacağını devamlı ve ayrıntılı olarak söylerseniz, özdisiplin gelişemez. Burada bir risk var mıdır? Evet vardır. Ama riski göze almazsanız, gelişmeyi sınırlarsınız. Çocuğum bir tarafını yaralayabilir diye, onu spor dersinden alıyor muyuz? Hayır. Yaşam tehlikesi olmadığı sürece yanlışlara da izin verebiliriz. Zaman zaman doğruları çekinmeden söyleyin, fakat zorla engel olmaya kalkmayın.

Yanlış kararların yanlışlığını yaşayan çocuk zamanla olgunlaşır. Kendi kendini daha iyi yönlendirmeye başlar. Olgunlaşan genç kendi duygularına hakim olabilen, hazzı erteleyebilen gençtir.

Disiplin annenin veya babanın çocuğuna sahip çıkmasıdır. Bu gereklidir, fakat yeterli değildir. Belli bir yaştan sonra çocuğun, kendine sahip çıkmayı da öğrenmesi gerekir. İşte özdisiplin, insanın kendine sahip çıkma alışkanlığıdır. Kendi geleceğine ve kendi mutluluğuna sahip çıkma alışkanlığı. Kendine sahip çıkan insanlar, hayat gemisinin dümenini kendisi kullananlardır. Sahip çıkmayanların gemisinde ise dümen bile yoktur. Zeki Müren’in şarkısındaki gibi „rüzgarlara kapılmış kuru yaprak misali“ ordan oraya savrulurlar.

Uzun sözün kısası:

Özdisipline yönlendirirsen çocuğunu, Kazandırırsın ona olgunluğunu!


2010-04-13

> ALINTI <

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

__________________
-BEN ENERJİNİN KENDİSİYİM-

Hoşuma giden şeyler yaparak enerjimi serbest bırakıyorum.Bilinçli bir şekilde hayatımdaki sevginin enerjisine odaklandığım zaman beni yorup tüketen kıskançlıklar ve gönülsüzlükler eriyip gidiyor.Bugün enerjim adeta ışık saçıyor ve huzurluyum..Gücümü ve enerjimi kaybettiğimde,her an yeniden toparlayabilirim.Şimdi gücümü ve enerjimi toplamanın tam zamanı...
Perfinya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Özdisiplinli olmayı nasıl geliştirebilirsiniz?

Kişisel Gelişim Klubü ve Genel Kişisel Gelişim Cd'leri Özdisiplinli olmayı nasıl geliştirebilirsiniz? Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Başarılı eğitim ... Prof.Dr. Ünal Abalı Özdisiplinli olmayı nasıl geliştirebilirsiniz? Güftesi Yahya Kemal Beyatlı’ya, bestesi Münir Nurettin Selçuk’a ait olan şarkıyı bilirsiniz: "Dönülmez akşamın ufkundayız, vakit çok geç; Bu son fasıldır ey ömrüm, nasıl geçersen geç." Belki yaşı çok ilerlemiş ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Genel Kişisel Gelişim Cd'leri telkin cd indir izle İstanbul Genel Kişisel Gelişim Cd'leri nerededir kimdir Genel Kişisel Gelişim Cd'leri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Genel Kişisel Gelişim Cd'leri hipnoz Genel Kişisel Gelişim Cd'leri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Genel Kişisel Gelişim Cd'leri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Genel Kişisel Gelişim Cd'leri kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.