![]() |
Cevap: AFFETMEK ÖZGÜRLEŞTİRİR İşte bu yukarıdaki paylaşım affetme konusunda en sevdiğim sözlerden birisi. Geleceğimin önündeki engelleri en iyi ve kalıcı şekilde açmayı seçiyorum. |
Cevap: AFFETMEK ÖZGÜRLEŞTİRİR Hayat bu kadar mı? Bence değil Bir kaç sözüm var Biraz senin gibi Yıkılmayan duvarları var Bazen esintili Bazen uzak yakınlarım var Ben ben böyleyim kendi yolumda Bırak tutma beni Kaybetsem de üzülmem asla Ne boş kaygıların Korkma bana hiç bir şey olmaz Yanlış doğru gibi Eksik kalan bir kaç satırsa Ve ben ben böyleyim Kendi yolumda Hayatta benim Her anımı yaşadıkça sevesim var Aldırmam hiç yağmurlara Benim güzel hatalarım var Bir an bile vazgeçmedim Kendi yolumdan Değer saklanma hiç geçer zaman Böylede geçer ya sev ister vazgeç Beklentiler sadece üzer Ayrı dünyalarda farklı farklı kafalarda Ve ben ben böyleyim Kendi yolumda Hayatta benim her Anımı yaşadıkça sevesim var Aldırmam hiç yağmurlara Benim güzel hatalarım var Biran bile vazgeçmedim Kendi yolumdan Athena - Ben Böyleyim - YouTube |
Cevap: AFFETMEK ÖZGÜRLEŞTİRİR SİMURG EFSANESİ Rivayet olunur ki, kuşların hükümdarı olan Simurg ( Zümrüd-ü Anka ya da batıda bilinen adıyla Phoenix ), Bilgi Ağacı'nın dallarında yaşar ve her şeyi bilirmiş.Bu kuşun özelliği gözyaşlarının şifalı olması ve yanarak kül olmak suretiyle ölmesi, sonra kendi küllerinden yeniden dirilmesidir..... Kuşlar Simurg'a inanır ve onun kendilerini kurtaracağını düşünürmüş. Kuşlar dünyasında her şey ters gittikçe onlar da Simurg'u bekler dururlarmış. Ne var ki, Simurg ortada görünmedikçe kuşkulanır olmuşlar ve sonunda umudu kesmişler. ... Derken bir gün uzak bir ülkede bir kuş sürüsü Simurg'un kanadından bir tüy bulmuş. Simurg'un var olduğunu anlayan dünyadaki tüm kuşlar toplanmışlar ve hep birlikte Simurg'un huzuruna gidip yardım istemeye karar vermişler. Ancak Simurg'un yuvası, etekleri bulutların üzerinde olan Kaf Dağı'nın tepesindeymiş. Oraya varmak için ise yedi dipsiz vadiyi aşmak gerekirmiş, hepsi birbirinden çetin yedi vadi... İstek, aşk, marifet, istisna, tevhid, hayret ve yokluk vadileri... Kuşlar, hep birlikte göğe doğru uçmaya başlamışlar. İsteği ve sebatı az olanlar, dünyevi şeylere takılanlar yolda birer birer dökülmüşler. Yorulanlar ve düşenler olmuş... "Aşk denizi"nden geçmişler önce...". "Ayrılık vadisi"nden uçmuşlar...". "Hırs ovası"nı aşıp, "kıskançlık gölü"ne sapmışlar... Kuşların kimi "Aşk denizi"ne dalmış, kimi "Ayrılık vadisi"nde kopmuş sürüden... Kimi hırslanıp düşmüş ovaya, kimi kıskanıp batmış göle... Önce Bülbül geri dönmüş, güle olan aşkını hatırlayıp; Papağan o güzelim tüylerini bahane etmiş (oysa tüyleri yüzünden kafese kapatılırmış); Kartal, yükseklerdeki krallığını bırakamamış; Baykuş yıkıntılarını özlemiş; Balıkçıl kuşu bataklığını. Yedi vadi üzerinden uçtukça sayıları gittikçe azalmış. Ve nihayet beş vadiden geçtikten sonra gelen Altıncı Vadi "şaşkınlık" ve sonuncusu Yedinci Vadi "yokoluş"ta bütün kuşlar umutlarını yitirmiş... Kaf Dağı'na vardıklarında geriye otuz kuş kalmış. Sonunda sırrı, sözcükler çözmüş: Farsça "si", "otuz" demektir... murg" ise "kuş"... Simurg'un yuvasını bulunca ögrenmişler ki; "Simurg - otuz kuş" demekmiş.Onların hepsi Simurg'muş. Her biri de Simurg'muş. 30 kuş, anlar ki, aradıkları sultan, kendileridir ve gerçek yolculuk, kendine yapılan yolculuktur. Simurg Anka'yı beklemekten vazgeçerek, şaşkınlık ve yokoluşu da yaşadıktan sonra bile uçmayı sürdürerek, kendi küllerimiz üzerinden yeniden doğabilmek için kendimizi yakmadıkça, her birimiz birer Simurg olmayı göze almadıkça bataklığımızda, tüneklerimizde ve kafeslerimizde yaşamaktan kurtulamayacağız. Şimdi kendi gökyüzünde uçmak zamanıdır... HAYDAR DEMIR - YALAN DÜNYA - YouTube |
Cevap: AFFETMEK ÖZGÜRLEŞTİRİR KADER VE TESLİMİYET SÖZ HAKKI: CEMALNUR SARGUT - KISIM 2 - YouTube senin benim için istediğin, benim kendim için istediğimden çok daha üst bir seviyedir CEMALNUR SARGUT |
Cevap: AFFETMEK ÖZGÜRLEŞTİRİR Muhteşem bir yorumcudan muhteşem bir yorum. Teşekkürler. |
Cevap: AFFETMEK ÖZGÜRLEŞTİRİR |
Cevap: AFFETMEK ÖZGÜRLEŞTİRİR Teşekkürler harika paylaşımlarınız için |
Cevap: AFFETMEK ÖZGÜRLEŞTİRİR Joe Vitale - Duygusal Özgürleşme Tekniği (EFT) Röportajı 2/2 - YouTube Bir satış görevlisine öfkelenmeniz ile birkaç saat sonra komşunuzdan köpeğinizin havlamasıyla ilgili bir şikayet telefonu almanız arasında bağ kurmazsınız. Öğle yemeğinde buluştuğunuz arkadaşınızla ortak bir arkadaşınızı çekiştirdikten sonra işyerinde önemli bir müşterinizle sorun yaşamanız arasında bağ kurmazsınız. Akşam yemeğinde haberlerdeki bir şeyle ilgili olumsuz konuşmanız ile gece mide ağrısından uyuyamamanız arasında bağ kurmazsınız. Sokakta yere bir şey düşüren bir insana yardım etmek için durmanız ile on dakika sonra market kapısının önünde park yeri bulmanız arasında bağ kurmazsınız. Akşam çocuğunuzun ödevine seve seve yardım etmeniz ile ertesi gün vergi iadesinin beklediğinizden fazla gelmesi arasında bağ kurmazsınız. Bir arkadaşınıza iyilik etmeniz ile aynı hafta patronunuzun size iki maç bileti ya da konser davetiyesi vermesi arasında bağ kurmazsınız. Oysa hayatınızın her anında VERDİĞİNİZİ GERİ ALIRSINIZ. Siz arada bir bağ kursanız da kurmasanız da… SEVGİYLE KALIN alıntıdır |
Cevap: AFFETMEK ÖZGÜRLEŞTİRİR Uff muhtesemmis bu paylasimlar yarimistanbul, tesekkurler :) |
Cevap: AFFETMEK ÖZGÜRLEŞTİRİR rica ederim, hepimizin yararına olması dileğiyle |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:31 AM. |