Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Geliştiren Yazılar

Uyarılar

nefes farkındalığı

Serbest Kürsü ve Geliştiren Yazılar nefes farkındalığı Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Nefes Farkındalığı Bize Ne Kazandıracak 1) Fiziksel, duygusal ve zihinsel kontrol 2) Yaşamı kolaylaştırıcı teknikler 3) Bireysel ve toplumsal farkındalık 4) Varlığınızı yeniden var etmek 5) Bilinc seviyenizi yükseltmek Fiziksel kontrol; Doğru nefes almaya başladığınız da fizik bedeniniz de; tik, ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Geliştiren Yazılar telkin cd indir izle İstanbul Geliştiren Yazılar nerededir kimdir Geliştiren Yazılar çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Geliştiren Yazılar hipnoz Geliştiren Yazılar olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Geliştiren Yazılar hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Geliştiren Yazılar kuantum düşünce kitap haberi

nefes farkındalığı

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14-01-2010, 01:33 PM   #1 (permalink)
Yüzbaşı
 
derya88 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Aug 2009
Mesajlar: 578
Tesekkür: 2,121
620 Mesajinıza toplam 3,835 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
derya88 is just really nicederya88 is just really nicederya88 is just really nicederya88 is just really nicederya88 is just really nice
Wink nefes farkındalığı

Nefes Farkındalığı Bize Ne Kazandıracak

1) Fiziksel, duygusal ve zihinsel kontrol
2) Yaşamı kolaylaştırıcı teknikler
3) Bireysel ve toplumsal farkındalık
4) Varlığınızı yeniden var etmek
5) Bilinc seviyenizi yükseltmek

Fiziksel kontrol;

Doğru nefes almaya başladığınız da fizik bedeniniz de; tik, seyirme, tırnak yeme, el ve ayak sallama vs... gibi is- tem dışı hareketlerinizin farkına varacak ve nefes teknik- leriyle bunları kontrol etmeyi öğreneceksiniz. Bu süreçte üzerinizde varlığından haberdar olduğunuz ve olamadığınız birçok fiziksel davranış bozukluğunun farkına varacak çok kısa zamanda maksimum iyileşme kazanacaksınız.

Duygusal kontrol;

Doğru nefes almaya başladığınızda olaylar karşısında eskisi kadar düşürücü ve geriletici tesir almayacaksınız. Dışarıdan ve içinizden gelecek her türlü zorlayıcı tesire karşı kendinizi daha kuvvetli hissedecek; hırs, öfke, intikam, kıskançlık vs.. gibi duygusal zayıflıklarınızın, şehvani arzu ve isteklerinizin farkına varacak ve duygularınızı kontrol al- tına alarak hızla güçleneceksiniz.

Zihinsel sağlık;

Doğru nefes almaya başladığınızda zihinsel problemleriniz de çözülmeye başlayacaktır. Bugüne kadar farkına varmadığınız, tutkularınızın, tutukluluklarınızın, olmassa olmazlarını zın ve kabulsüzlüklerinizin farkına varıp, çözüme ulaşacaksınız. Sizi zihinsel olarak hiç bir şey meşgul etmeme ye ve engel olmamaya başladığında, yaşama olan bakışı- nız pozitif yönde değişecek ve önünüzdeki engelleri aşmak için daha fazla zaman ve imkan bulacaksınız.

Yaşamı kolaylaştırıcı teknikler;

Doğru nefes almaya ve nefes tekniklerini kullanmaya baş- ladığınızda düşünce gücünüzün farkına varacak ve imajinasyonla yaşamınıza yön verebilme yeteneğine ka- yaratıcı imgelemeler oluşturmaya ve kaderinizi değiştirmeye başlayacaksınız.

Bireysel ve toplumsal farkındalık;

Nefes çalışmalarına başladığınızda daha önce farkına varmadığınız bir şekilde nefes aldığınızı, canlı olduğunuzu ve yaşamda olduğunuzu farklı bir şekilde hissedeceksiniz. Her özgün nefeste bireyselliğinizin, her toplu nefeste bütünselliğinizin farkına varacak, bireysel ve toplumsal ayrımını bir potada eritmeye başlayacaksınız. Bireysel varlığınızın farkına vardıkça, bütünsel varlığınızı hissedecek, herşeyin siz olduğu anlayışına kavuşacak, gelişerek büyüyeceksiniz.

Varlığınızı yeniden var etmek;

Doğru nefes almaya başladığınızda idare ve kontrolün bu- güne kadar sizin elinizde olmadığını, otomat bir yaşam yaşadığınızı, arzu ve ihtiraslarınızın sizi istediği gibi yönlen- direrek yönettiğini anlayacaksınız. Nefesinizi izlemeye ve nefes teknikleri uygulamaya başladığınızda, yeni bir anlayışa geçecek, kısa zamanda yeni bir yapılanma yaşayacaksı-nız. Nefes tekniklerinin size sağlayacağı ruhsal kuvvet sayesinde kendi üzerinizde oluşturacağınız hakimiyetle kontrolü ele alacak, otomat realiteden, farkındalıklı ve bilincli bir anlayışa geçiş yapacaksınız.

Bilnç seviyesini yükseltmek;

Doğru nefes almaya ve nefes teknikleri kullanmaya başladığınız da yaşamınızın her alanında genişlemeler oluştuğunun farkına varacaksınız. Sağlıklı bir vücud sahibi olarak duygularını, düşüncelerini ve fizik bedenini kolayca kontrol edebilen bir kabiliyetle realite anlamında gelişmeye başlayacaksınız.

İmajine etmek, tasarımlamak ve yaratmak kabiliyeti oluşturarak yaşamı belirleme ve kontrol etme imkanı sağlamak için meditasyonlarda ve düşünceyi güçlendirme çalış maların da nefesi kullanmayı öğrenerek her türlü güçlüğün üstesinden gelecek bir güç oluşturacaksınız.

Her durumda kendinizi savunmaktan ve kendinizi haklı çıkartma gayretinden vazgeçip, basınıza gelen durumun sorumluluğunu üzerine alarak, daha iyisini yaratma konusunda cesur seçimlerde bulunacaksınız.

Maddi manevi, zorluk ve engellere karşı daha farkındalıkla hareket ederek uyum ve esneme kabiliyeti oluşturacak, yaşam içinde karşılaştığınız olay ve kişilerden olumlu yön-de yararlanacaksınız.

Herşeyin birbiriyle iç içe ve birbirinden ayrı olmadığını ve sizinde bütünden kopuk olmadığınızı hissetmeye başladığınız da, herşeyi olduğu gibi kabul etmeye ve hiçbir koşul öne sürmeden herşeyi ve herkezi sevmeye ve bunu başardığınız oranda da bütünün aslında siz olduğunun farkına varmaya başlayacaksınız. sevgiyle kalın...

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

__________________
BEN OLANI OLDUĞU GİBİ,OLDUĞU HALİYLE,OLDUĞU ŞEKİLDE KABUL EDİYORUM.OLSUN O HALDE...
derya88 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 16-01-2010, 12:36 PM   #2 (permalink)
 
Üyelik tarihi: Jun 2009
Mesajlar: 16
Tesekkür: 16
14 Mesajinıza toplam 82 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
f.unal is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: nefes farkındalığı

Bunu kesinlikle deneyeceğim. Vay be sizlerde ne bilgiler varmış. Elinize sağlık.
f.unal isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 19-05-2010, 08:22 PM   #3 (permalink)
 
Üyelik tarihi: May 2010
Mesajlar: 7
Tesekkür: 2
7 Mesajinıza toplam 17 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
yogurtsever is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: nefes farkındalığı

peki doğru nefes tekniği nedir?
yogurtsever isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 19-05-2010, 11:23 PM   #4 (permalink)
Teğmen
 
TATAR AKAY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: May 2008
Mesajlar: 79
Tesekkür: 32
52 Mesajinıza toplam 196 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
TATAR AKAY is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: nefes farkındalığı

doğru nefes tekniğini de söleseniz çok yararlı olur gerçektende
__________________
<br />HAYATTA;YA TOZU DUMANA KATARSIN YA DA TOZU DUMANI YUTARSIN!!! <br />Y.O.K. = Yalnız Olma Korkusu Y.O.K.
TATAR AKAY isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 20-05-2010, 08:30 AM   #5 (permalink)
Üsteğmen
 
zahid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2010
Bulunduğu yer: Güzellikler Diyarı
Mesajlar: 288
Tesekkür: 609
209 Mesajinıza toplam 756 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
zahid is an unknown quantity at this point
Smile Cevap: nefes farkındalığı

Doğru Nefes Almanın Önemi

Nefes almak doğal ve otomatik bir dürtüdür. Farkında olmasak da nefes alırız. O halde nasıl nefes alınması gerektiğini öğrenmek saçma gelebilir. Ancak, alışkanlıklar zaman içinde ve farkında olmadan doğru nefes almayı kişiye unutturabilir! Örneğin doğru nefes almayı önleyen duruşları alışkanlık haline getirdiğimizde kısa nefesler akciğerin maksimum kapasiteyle çalışmasını önleyebilir. Ayrıca yaşadığımız sosyal şartlar sağlığımız ve solunum sistemimiz için tam olarak uygun olmayabilir.

Nefes almak iki nedenle çok önemlidir:
- vücudumuza ve organlarımıza yaşamlarını sürdürebilmeleri için ihtiyaç duydukları oksijeni sağlar
- vücuttan atılması gereken atık ve toksinlerden kurtulma yoludur.

Oksijen vücudun ana ihtiyacıdır: iç organların, bezlerin, sinir sistemi ve beynin çalışması için elzemdir. Besin olmadan birkaç hafta, su olmadan birkaç gün yaşanabilir ama oksijen olmadan birkaç dakikadan fazla yaşanamaz.

Beynin diğer organlara oranla daha fazla oksijene ihtiyacı vardır. Yeterli oksijen almazsa zihinsel bulanıklık, negatif düşünce, depresyon ve ardından işitme ve görme bozuklukları başlar. Yaşlılar ve damar tıkanıklığı olanlar beyinlerine yeterli oksijen gitmediğinden genellikle negatif ve depresif olur. Akut bir dolaşım bozukluğunun kalbe giden oksijeni durdurması kalp krizi, beyne giden oksijeni durdurması da beyin kanamasına yol açar. Yetersiz oksijen almanın yaratabileceği rahatsızlık ve hastalıkların listesi uzun: netice olarak oksijen "kaliteli ve sağlıklı" bir yaşam için çok önemli ve gerekli!

Özellikle oturarak çalışan insanların sürekli yorgun hissetmeleri, sinirli ve verimsiz olmalarının ana sebeplerinden biri yetersiz oksijendir. Uyku düzenlerinde de sorun yaşarlar ve bu nedenle güne kötü başlarlar. Fasit döngüde bağışıklık sistemleri de zayıflar ve sorunlar artarak devam eder. Doğru nefes almak tüm bu sorunları ortadan kaldırabileceği ve dolayısıyla hayat kalitesiyle paralel olarak başarıyı da artıracağı için önemlidir.

Canlılık ve gençliliğin ana sırlarından biri temiz kan dolaşımıdır. Bunu elde etmenin en kolay yolu da soluduğumuz havada saklıdır. Doğru nefes alarak vücudun tüm organlarının doğru beslenmesini sağlayacak ve verimlilik sürelerini artıracak; bu arada daha sağlıklı bir cilde de kavuşacaksınız. Kısaca doğru nefes almak gençleşme sürecinizi başlatacaktır.


Doğru nefes almayı öğrenmek

Uyurken derin nefes alırız. Dolayısıyla doğru nefes almayı öğrenmek için basit bir yöntem olan uyuma simülasyonu yapmak gerekir: sırt üstü yatıp gözlerinizi kapatın, tüm vücudunuzu rahatlatıp uyuduğunuzu farz edin ve nefesinizi derinleştirin. Ciğerlerinizin önce alt, sonra orta ve üst loblarını havayla doldurmaya çalışın. Nefes verirken önce üst sonra orta ve en son alt loblardaki havayı boşaltmaya çalışın. Bunları yaparken herhangi bir efor harcamayın ve solunumu bütünsel bir işlem olarak gerçekleştirin. Ağzınız mutlaka kapalı olmalıdır.


Nefes alma teknikleri


Çoğumuz üç veya dört tür solunum kullanırız. Bunlar yüksek, orta, alçak veya komple solunum türleridir. Komple solunum diğer üçünün birden kullanılmasıyla alınan nefes şeklidir.

Yüksek solunum: Göğüs ve akciğerlerin üst tarafında oluşan ve göğüs kafesi, omuz ve ensenin kalkmasıyla oluşan solunumdur. Astımlı kişiler, fazla sıkı kemer takmış olanlar, midesi fazla dolu olanlar veya çabuk nefes nefese kalanlar sıkça bu solunum türüne sığınır. Bu nefes alma şekli sığdır ve alınan nefesin çoğu gerekli yerlere ulaşmaz. Akciğerlerin sadece az kapasitesi olan üst lobları kullanıldığından bu solunum şekli en istenmeyen sayılabilir. Dar giysiler kullanan kadınlar arasında yaygın olan bu solunum türü sindirim problemi olan kişilerde de görülür.

Alçak solunum: Göğüs ve akciğerlerin alt tarafında oluşan solunumdur. Yüksek veya orta solunumdan çok daha etkindir. Bu solunumu kullanmak için nefes alırken yavaşça mideyi öne iter ve nefes verirken midenin yerine dönmesine izin verirsiniz. Diğerlerinden iyi olmasının dört ana sebebi vardır:

1. Nefes alırken daha fazla hava çekilir çünkü akciğerlerin alt lobları buna daha müsaittir.
2. Diyafram ikinci bir kalp görevi görerek pistona benzer hareketi ciğerlerin altını genişleterek damarlardaki akışı artırır; bu da dolaşımın genel anlamda iyileşmesine neden olur.
3. Bölgedeki diğer organlara diyaframın yukarı-aşağı hareketi sayesinde masaj yapılmış olur.
4. Bu solunumun sinir sistemine de pozitif etkileri vardır.

Orta solunum: Bunu anlatmak diğerlerine oranla daha zordur. Ana hatlarıyla akciğerlerin orta kısımlarına nefes doldurularak yapılan solunum şeklidir. Bu tür de sığ bir solunum şeklidir. Yüksek solunuma oranla iyi ama alçak solunuma göre yetersizdir.

Komple solunum:Tüm solunum sistemini içerir, ayrıca akciğerlerin tüm loblarını kullanmakla kalmaz, onları genişleterek daha fazla hava almalarına da neden olur. Bu tür nefes sadece nefes egzersizleri yapılırken uygulanabilir. Normal yaşam süresince alçak solunum uygulamak gerekir.


alıntı
__________________
zahid isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 20-05-2010, 08:39 AM   #6 (permalink)
senarist
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Cevap: nefes farkındalığı

teşekkürler:)
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


nefes farkındalığı

Serbest Kürsü ve Geliştiren Yazılar nefes farkındalığı Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Nefes Farkındalığı Bize Ne Kazandıracak 1) Fiziksel, duygusal ve zihinsel kontrol 2) Yaşamı kolaylaştırıcı teknikler 3) Bireysel ve toplumsal farkındalık 4) Varlığınızı yeniden var etmek 5) Bilinc seviyenizi yükseltmek Fiziksel kontrol; Doğru nefes almaya başladığınız da fizik bedeniniz de; tik, ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Geliştiren Yazılar telkin cd indir izle İstanbul Geliştiren Yazılar nerededir kimdir Geliştiren Yazılar çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Geliştiren Yazılar hipnoz Geliştiren Yazılar olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Geliştiren Yazılar hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Geliştiren Yazılar kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.