![]() |
Cevap: Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı Kartları Ahlaki değerler güvenirliliğinizi, duygusal değerler hissettiklerinizle empatik yanınızı, mantıksal değerler mantığınızı ortaya koyar. Etkileşimlerinizde bu üç niteliği kullandığınızda herkesin yararına olacak tüm gerçekleri ve altında yatanları dikkate almış olursunuz. |
Cevap: Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı Kartları Empati ile dinleme, anlama niyeti ile dinleme demektir. Böylelikle karşınızdaki kişinin değer yargılarını öğrenebilirsiniz. Olanlara onun gözleriyle bakabilir, paradigmalarını ve gerçekten ne hissettiğini anlayabilirsiniz. |
Cevap: Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı Kartları Verdiğiniz örnek, karakterinizin dışavurumudur. Bu dışavurum sonucu insanlar içgüdüsel olarak size ve davranışlarınıza ya güvenir ya da güvenmezler. |
Cevap: Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı Kartları Bir Bireyin ya da organizasyonun, neye dayandığını ortaya çıkarın: Hedefleri nedir? Bakış açısı nedir? Başkalarının bakış açısını gerçekten göz önüne aldığınızda, fikir ve tahminlerinizin güvenilirliğini önemli ölçüde artırmış olursunuz. |
Cevap: Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı Kartları Tıp,hukuk, ürün tasarımı, mühendislik gibi birçok alanda temel prensip, önce tanımlama, sonra harekete geçmedir. Aslında bu, hayatın tüm alanlarında geçerlidir. Ancak en etkili olduğu alan, kişisel ilişkilerdir. |
Cevap: Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı Kartları Görsel, yaratıcı ve sezgisel olan sağ beyinle analizci, mantıklı, sözel olan sol beyne aynı zamanda ulaştığınızda, beyniniz tamamen çalışıyor demektir. Diğer bir deyişle, beyninizde fiziksel enerji oluşur. |
Cevap: Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı Kartları Basit tarifi ile sinerji, bir bütünün kendi parçalarının toplamından daha büyük olması diye açıklanabilir. Bu demektir ki parçalar arasındaki ilişki kendinden ve kendi içindendir, yardımcıdır, güçlendirendir, birleştirendir ve heyecan vericidir. |
Cevap: Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı Kartları İçsel bütünlük, açık ve çaresiz kalma riski ile başa çıkabilmeniz için yeterli olan iç güveni sağlar. Bu prensipleri içselleştirmek, Kazan-Kazan'ın bolluk anlayışını geliştirmenize yardımcı olur ve Alışkanlık 5'in inanılırlığını arttırır. |
Cevap: Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı Kartları Hakaretleri kişisel algılamayın, olumsuz enerjiyi bir kenara bırakıp başkalarındaki iyilikleri görün. O iyiliği, ne kadar farklı olursa olsun, kendi bakış açınızı geliştirmek ve ufkunuzu genişletmek için kullanın. |
Cevap: Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı Kartları İnsanlar arasındaki farklılıkları değerlendirmek sinerjinin özüdür. Gerçekten etkili olan kişiler, kendi bakış açılarındaki kısıtlamaları fark edecek kadar alçakgönüllü olur ve başkaları ile ilişkilerinde sunulan kaynakları takdir ederler. |
Cevap: Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı Kartları Bir daha başkası ile anlaşmazlığa düştüğünüz ya da fikir ayrılığı yaşadığınızda, o kişinin düşüncelerini anlamaya çalışın. Bu hususları yaratıcı ve yararlı şekilde ifade edin. |
Cevap: Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı Kartları Sinerji ile iletişim kurulduğunda aklınızı, kalbinizi ve değerlerinizi yeni imkanlar, yeni çevreler ve yeni seçeneklerle doldurursunuz. İşlerin nasıl ilerleyeceğini bilmeseniz de içinizi heyecan, güven ve macera duygusu kaplayacaktır. |
Cevap: Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı Kartları Meditasyon yapın, dua edin, sizi motive edecek kitaplar okuyun. Tabiat Ana ile bütünleşin. Böylece günlük hayatın huzur bozan karmaşasından kendinizi uzak tutmaya çalışın. |
Cevap: Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı Kartları Gelişiminizin sürekliliği için öğrenmeli, kendinizi adamalı, uygulamalı ve aynı şeyi tekrar tekrar yeni baştan yapmalısınız. |
Cevap: Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı Kartları Kaç yaşında olursanız olun, zekanızı geliştirmeye devam edin. İlgilendiğiniz konularda dersler alın, edebi eserler okuyun, bir günlük tutun. Analiz ederek düşünmeyi öğrenin ve kendinizi akıllıca ifade edin. |
Cevap: Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı Kartları Kendinizi geliştirmek için dört boyutlu, kimliğinizi, fiziksel, sosyal-duygusal, zihinsel ve ruhsal yönlerinizi, düzenli olarak mantıklı ve dengeli bir şekilde geliştirin. |
Cevap: Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı Kartları Doğru besinler alarak, yeteri kadar dinlenerek ve düzenli egzersiz yaparak bedeninizle ilgilenin. İyi bir egzersiz programı bedeninize dayanıklılık, esneklik ve güç kazandırır. |
Cevap: Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı Kartları İşiniz, arkadaşlığınız ve hayır kurumları aracılığıyla başkalarına yardım edin. Tek düşünceniz, başkalarının hayatlarıyla ödüllendirilmek olsun. Gerçek amaç, tanınmak değil, etkili olmaktır. |
Cevap: Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı Kartları Güvenilir kişilerle ilişki kurun. Özdeğerinizin kaynağına ulaşmak için kendinizle bütünlüğünüzü sağlayın. Böylece huzurunuz artacak, yani hayatınız doğru ilkeler ve değerlerle uyum içinde olacaktır. |
Cevap: Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı Kartları Onlar kendilerine inanmasalar bile, siz inanın. Onları dinleyin ve kendinizi onların yerine koyun. Olumlu özelliklerini belirlemelerine yardımcı olun. Böyle yaparak diğer etkili insanlarla birlikte olma şansınız artar. |
Cevap: Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı Kartları Gerçekten çok beğendim |
Cevap: Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı Kartları cok begendim . kullanıcam :) |
Cevap: Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı Kartları bu şekilde okumakta saklamakta çok zor oldugundan 50 sayfalık bir e-kitap şekline getirdim sizlerlede paylaşıyorum beğenen saklamak isteyen arkadaşlar indirebilirler 50 sayfa pdf formatında altyazılar dahil :) RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting |
Cevap: Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı Kartları emeğine sağlık sanemce çok güzeller hepsi:) herdaim sevgyle ve ışıkla kalasın:) |
Cevap: Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı Kartları çook teşekkürler :):) |
Cevap: Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı Kartları hepsini yazip ciktiya verdim ve dolabimin ön kismina astim... belirli bi zaman hep okumak iyi gelecektir.. cook tesekkür ederim O0 |
Cevap: Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı Kartları Lavinyaaam bu başlığı güncellediğin için çok sağol nasıl da mutlu oldum gözümden kaçan böyle değerli bir paylaşımı okuduğum için. Hepsi birbirinden harika tavisyeler. Özellikle planlama kısmı bugünüme çok uyuyor. Genelde gün planlaması yapıyordum ama haftalık ve aylık planlamalar da yapmalıyım. Burada okuyunca öyle bir karar aldım. Aslında yıl içinde yapılacak hedefler için de zaman biçilmeli: "Şu tarihe kadar şunu bitiricem.", "Şu tarihe kadar şunu yapmış olacağım." gibi. Şu ve şunu kısımları size kalmış. |
Cevap: Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı Kartları Cok tesekkurler harika paylasim... |
Cevap: Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı Kartları Alıntı:
Bende böyle hedef belirleme,plan yapma da baya bi eksik olduğumu farkettim. |
Cevap: Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı Kartları Plansız mıyız, neyiz? :D Yaptım canım burada okuduktan sonra bir kez daha gözden geçirdim yaptıklarımı. Ne yapmam gerektiğine karar verdim. Plansız değildim ama planlama konusunda zamanlama hatası yapıyormuşum. Şimdi bir gün önceden çalışma planı yapıyorum. Ertesi gün o planı uyguluyorum. Daha verimli oluyor. |
Cevap: Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı Kartları nasıl bir plan yapıyorsun mesela sweetcim ? bigünlük planını kısmen burda paylaşabilir misin, bize de fikir olması açısından:) |
Cevap: Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı Kartları Ders çalışma konusunda konuları(şu şu şu derslere çalışıcam), belirliyorum testlerimi(şu testleri çözeim) falan belirliyorum. Spor yapacağım zamana karar veriyorum. Labaratuvarda yapacağım deneylere karar veriyorum. Hattta bir yere gezi planım varsa kullanacağım aracı ve varış süremi bile hesaplarım. Bunların hepsinin zaman konusunda ve işi sonuca erdirme konusunda faydası olduğunu düşünüyorum. Yeteri kadar somut oldu mu bilmem örneklerim, sen söyle :)). Bu arada planlarımı havadan yapmam bir defterim var yazarım çizerim ona göre gözüm de görür aklımın düşündüğünü. Kalıcılık açısından önemli. Bir evde defterim var bir de yolda kullandığım minik defterim. Defter yoksa telefona yazarım notumu. Bir yere yazarım mutlaka. Günü önceden planlayınca ne yapacağın belli oluyor bir amaç ile uyanıyorsun güne hatta birden çok amaç ile. Ve amaçlarına ulşatığında huzurla uykuya gidiyorsun. Bu da bence mutlu olmak için iyi bir sebep. |
Cevap: Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı Kartları uzun zaman olmuş okuyalı baştan sona bir tekrar yapsam hiç fena olmaz:) he birde şunu farkettim:) bunun 8.nci alışkanlık kitabıda kardeşim sayesınde kütüphanemde mevcut 956k bu kartların kitabınıda almam lazımm aslında kütüphane için şimdilik buradan tekrar edeyim. bunları ben tekrar edene kadar elim altında bulunan acil bitirmem gereken kitapları bitiririm. sonra da 8.nci alışkanlıgı okuyayım. sanemce gibi güzel bir kaynak anlatımı çıkarabilir miyim bilmiyorum ama :) en azından devamı niteliğinde temel bilgileri paylaşmayı deniyeceğim. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:40 AM. |