![]() |
EFT YAPANLARIN SORUNLARINI PAYLAŞTIĞI YER Arkadaşlar eft'yi yeni öğrendim. Kafama takılanları bu konuda etkili kişilere mail' le yazdım ama cevap alamadım. Bu bölümde lütfen sadece eft yapanların karşılaştıkları sorunları paylaşalım istedim. Çünkü 2 sayfalık eft başlığında tam olarak böyle bir bölüm göremedim. Ciddi anlamda eft'yi bilen veya yapan arkadaşlar burada sorularımızı cevaplamaya ne dersiniz? |
ben şu anda eft uyguluyorum daha doğrusu ben uygulamıyorum, bilen birinden yardım alıyorum. o beni yönlendiriyor, vuruşları o yapıyor.. takıldığımız noktalarda başka yerlere o yönlendiriyor. 5. seansımı bitirdim, gözlemlediğim kadarıyla cevap verebilirim.. |
ben de eft yapıyorum, aslında duygularımın sebeplerini pat diye görüyorum, sebepleri görüyorum, duyguları görüyorum...Psikoloğa gitmiş de terapi almış gibi tazeleniyorum ama sorunumu çözmedi.Ama ısrarcıyım... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
sevgili yasal06 benimde öğrenmek istediğim bir şey var. ben profesyonel biriyle çalışmadım hiç okuduklarımla uygulamaya çalışıyorum çok başarılı olduğum söylenemez gerçi ama :) benim merak ettiğim seanslarda kaçar tur uygulanıyor? |
Alıntı:
|
sanırım istekli olmak oldukça önemli.demek 1 saat sürüyor ben kendi kendime cümleler kuruyorum aslında ama duygu derecesi veririken biraz zorlanıyorum yani duygu beni nekadar etkiliyor bunu tam olarak hissedemiyorum bunu tam olarak netleştirmek çok önemlimi etf uygulamada? |
Alıntı:
|
EFT'nin seansı ne kadara mal oluyor ve hangi ilçede tedavini sürdürüyorsun?Ve psikiyatrik tedavi gördün, ilaçla eft'yi karşılaştırdığında ne söylemek istersin? |
Alıntı:
|
Arkadaşlar paylaşımlarınız için hepinize teşekkür ederim. bu kadar ilgi göreceğini düşünmemiştim. Evet bu teknikte ısrarcı olmak çok önemli.yasal o6, 1 saatlik seansta birkaç sorunu ele alıyorsunuz herhalde yoksa bir sorunun turları bu kadar uzun sürmez diye düşünüyorum. Birde kısa tur mu uyguluyorsunuz?Nasıl? |
Alıntı:
|
ŞUNU SORMAK İSTEDİM Yani örneğin geçmişle ilgili bir öfkeye çalışacaksınız.başladınız. olumlama cümnlesinden sonra 7 noktaya vurarak kısa tur mu yapıyorsunuz?ve kaç tur yapıyorsunuz? Uzun seriyi kullanıyormusunuz? |
yani yasal06 'cım ben bu konuda çok kitap okudum. uzun seri ve kısa serinin nasıl yapıldığını çok iyi biliyorum. sadece uygulama yani pratikte sorunum var. bilen arkadaşlar varsa , garry grag'in el kitabındaki ile internette dolaşan videolarda uzun seri farklı.M:Murat'ın kitabında kısa ve uzun seri Grag'in el kitabından tamamiyle farklı. dolayısıyla 1-seri farklı. 2-birde sorunlarda uzun mu kısa tur mu kullanılacak? bu konularda deneyim ve bilgisi olan arkadaşları bekliyorum. keops'uda tabiki. uzman olarak.... |
Alıntı:
|
Alıntı:
haftada bir gün mü gidiyorsun? |
Alıntı:
arkadaşlar sizlere geçmiş olsun diyorum bana eft hakında biraz bilgi verirseniz sevinirim psikolaklarda epey dolaştık hak keza pskiyatri lerlede bazı hastalıklar hakkında bilgim var ama eft yi duymadım şimdiden teşekkürler |
Alıntı:
|
Alıntı:
ama en önemli iyileşme çaresi nedir biliyor musun? istemek.. sen istemiyorsan eğer ister eft yapılsın ister nlp ister hipnoz, ister psikiyatrist hiç farketmez.. ben hala zaman zaman gün içinde kötü duygular yaşamama izin versem de direniyorum inat ediyorum, iyileşeceğim diyorum,.. her seferinde kendimi daha güçlü buluyorum böylelikle.. yani eft bir araç aslında..benim için öyle..ben güçlü olmayı, ayağa kalkmayı, iyileşmeyi seçtiğim için değişti herşey.. size de geçmiş olsun bu arada, sizin güzel dilekleriniz için de teşekkürler.. sevgilerle.. |
teşekkür Alıntı:
Birde baktım sen:)))) Yani eft uygulanan bir kişi.bu daha özel ve önemli bir bilgi bizim için. hiç aklıma gelmemişti uygulanan birisinin yazacağı. lütfen yazmaya devam et.sana geçmiş olsun ve başarılar diliyorum. umarım tüm duygusal blokajlarından kurtulursun. Birde gittiğin doktorun adını vermek istemeni anlıyorum. bende ankaralıyım. Gittiğin kişi B.U.mı? sadece evet yada hayır yazabilirsin? Öpüyorum seni sevgiler.... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
önce sıkıntı duyduğum olay neyse onu düşünüyorum ve o hissin yeniden canlanmasını bekliyorum, olayı düşününce zaten bir duygu oluşuyor ,mesela kardeşimle anlaşamıyorum diyorum aklıma onunla yaptığımız kavgalar, ona karşı nasıl tahammülsüz olduğum, söylediğim sözlerden dolayı duyduğum pişmanlık,onun bana karşı zalim olduğu hissi vs geliyor sonra; Bu Bülent Uran'ın uyguladığı tekniktir videosundan öğrendiğim kadarıyla; sonra karete noktası dediğimiz elin yan kenarı var ya oraya vurarak sorunu ve olumlama cümlesini söylüyorum ,kardeşimle anlaşamadığım sürekli kavga ettiğim onu kırdığım ve beni kırmasına izin verdiğim için çok üzülüyorum, pişman oluyorum kardeşimle anlaşamamama kavga etmeme ve onu kırmama rağmen kendimi tamamen ve derinden kabul ediyorum ve seviyorum bu problemden özgürleşmeyi seçiyorum diyorum...Ben biraz uzun söylüyorum o an ne hissediyorsam bilmiyorum belki sizin bu kadar uzun olmaz.. http://www.allyourwellnessanswers.co...T%20points.JPG sol elimle başlıyorum karete noktasına vurup sorun ve olumlama cümlesini söylüyorum sonra sağ el karete noktasını aynı şekilde yapıyorum ondan sonra; Bülent bey de gördüğüm kadarıyla o baş kısmına geiçiyor ben de öyle yapıyorum yani 1. nokta karete noktaları 2. nokta baş, ancak karete noktalarından sonra uzun uzun söylemiyorum, bu üzüntü bu pişmanlık diyorum mesela en az 7-8 vuruş başa.. 3- Kaş başlangıçlarına yine bu üzüntü bu pişmanlık diyerek 4-Gözün yan kenarlarına bu üzüntü bu pişmanlık diyerek,bazen bundan özgürleşmeyi seçiyorum da diyebiliyorum 5-Gözün alt kısımlarına bu üzüntü bu pişmanlık diyerek,buna rağmen kendimi seviyorum diyerek 6-Dudak üstüne bu üzüntü bu pişmanlık diyerek 7-Dudak altındaki noktaya bu üzüntü bu pişmanlık diyerek 8-Köprücük kemiklerinin başına bu üzüntü bu pişmanlık diyerek 9-Koltukaltındaki noktalara her ikisine bu üzüntü bu pişmanlık diyerek 10-Gamut noktasına vururken, bu üzüntü bu pişmanlık diyip gözleri kapatıp açıp,sonra kafayı çevirmeden sol tarafa en uzak noktaya bakıp, sonra sağ taraftaki en uzak noktaya bakıp,gözlerle saat yönünde tam daire çizip, gözlerle saat yönünün tersine tam daire çizip, lalalalala diye şarkı mırıldanıp, sonra 5 e kadar sayıp, sonra tekrar şarkı mırıldanıp (5 saniye kadar) 5 e kadar sayıp 11-Parmaklardaki noktalara vurup, bu üzüntü bu pişmanlık diyerek.. sonra bir tanecik derin nefes alıyorum ve nefesi verirken nefesimle birlikte sorunun çözülüp siyah bir duman (bu kısım bana aittir ) olup ağzımdan uçup gittiğini düşünüyorum Gelin görün ki bu uzun süren bir teknik, ve bazen sorunlar öyle 1 vuruşla geçmiyor günlerce aynı sorun üzerinde çalışmak gerekebiliyor, o yüzden sabırlı olmak gerekebilir Kitaplarda önerilen; sorunlarınızı bir deftere yazın sırayla her birine bitene kadar yapın bence biz de öyle yapalım |
[quote=yasal06;309240]ya ben aslında kısa tur uzun turdan bahsettiğinizin ne olduğunu tam olarak anlamadım..yani normal kalbe daireler çizerken ben niyet cümlelerini söylüoruz.. sonra o vuruşlar yapmaya başlıyor..quote] başlangıç noktamız elin yan kısımları yani karete noktası olabileceği gibi, yasalın da söylediği üzre göğüsteki 2 noktayı ovarak da yapılabiliyor sanırım bu daha etkiliymiş,ancak ben göğüsteki bu noktaları tam bulamadığım için, ellerle yapmaya başlıyorum.. [quote=yasal06;309240]ya ben aslında kısa tur uzun turdan bahsettiğinizin ne olduğunu tam olarak anlamadım..yani normal kalbe daireler çizerken ben niyet cümlelerini söylüoruz.. sonra o vuruşlar yapmaya başlıyor.. vuruşları yaparken niyet cümlelerinin tam tersi mesela kendimden nefret ediyorum gibi.. sonra vuruşları bitirdiğinde derin nefes alıp dışarı verme olayını yapıyoruz.. quote] Yasal niyet cümlesinin tam tersini söylemek derken; onu anlamadım ya,mesela benim yaşadığım kardeşimle olan sorunda sence tersi cümle ne olabilir? |
Alıntı:
Neyse senin adına gerçekten sevindim...Çok teşekkürler... |
[quote=nick1;309256][quote=yasal06;309240]ya ben aslında kısa tur uzun turdan bahsettiğinizin ne olduğunu tam olarak anlamadım..yani normal kalbe daireler çizerken ben niyet cümlelerini söylüoruz.. sonra o vuruşlar yapmaya başlıyor..quote] başlangıç noktamız elin yan kısımları yani karete noktası olabileceği gibi, yasalın da söylediği üzre göğüsteki 2 noktayı ovarak da yapılabiliyor sanırım bu daha etkiliymiş,ancak ben göğüsteki bu noktaları tam bulamadığım için, ellerle yapmaya başlıyorum.. Alıntı:
|
o nokta tam talbin üzerinde diil..."hassas nokta" göğüs üzeriyle köprücük kemiği arasında, ovunca biraz acıyor. hassas noktayı bulamıyorsanız karate noktasına vurun. |
Alıntı:
|
ama şunu da söyliyim "hassas nokta" eğer bulabilirseninz karate noktasından daha etkiliymiş... |
uygulamalar nasıl gidiyor?sonuç alanlar var mı? |
Alıntı:
ben de böyle düşünüyorum, yani benim hiç beklemdiğim yerden yani benim unuttum affettim dediğim bi sorun mesela beni bir saat ağlatabiliyor..cidden doktor yardımı almak önemli bence.. burdan şu anlaşılmasın lütfen hadi herkes doktora gitsin, kimse kendi uygulayamaz diye bişey yok.. ama % 100 sonuç almak açısından ve şüpheye düşmemek açısında yani acaba doğru noktaya mı vuruyorum yok işte sorunumu doğru mu tanımladım falan demek yerine güven duymak.. dün bunları sordum ve cevaplarını da size iletmek istedim.. başka sorularınız olursa yine soraım haftaya..bir de doktorum perşembe günleri radyo özgür de saat 15:30 da program yapıyo..isterseniz yayındayken sorularınızı da sorabilirsiniz.. sevgilerle.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
x kişisinin beni aşağılamış olmasına ve bundan üzüntü duymama rağmen kendimi derinden ve bütünüyle seviyorum, kabul ediyorum ve affediyorum( bu cümleyi tekrarlarken elimle o kalbin ordaki bölgeye daireler çiziyorum) doktor vuruş yapmaya geldiğinde (vuruş noktalarını yazmıştım zaten) ardarda şunu tekrarlıyorum, x kişisi beni aşağıladığı için kızgınım üzgünüm(duygular her neyse onları söyletiyo)sürekli tekrarlıyorum üzgünüm kızgınım, x kişisi beni aşağıladığı için kızgınık duyuyorum.. diye söylüyorum.. bu aşamada bazen gamut prosedürünü yapıyoruz bazenn de yapmıyoruz.gamut prosedürünü yapmadığımız zaman derin nefes çalışması yapıyoruz.. 3e kadar sayıyor derin nefes almamı söylüyor..sonra diyor ki nefesi aldık ve beynimize yönlendirdik orda masmavi berrak bir ışıkla bütünleştirdik.. şimdi x kişisinin seni aşağılama duygularını bırakıyoruz diyor.. ve ben aldığım nefesi beş kerede puf puf puf diyerek veriyorum:) sonra arkama yaslanıyorum gözüm kapalı, bir müddet öyle kalıyorum ne hissttiğimi soruyor, anlatıyorum.. eğer derecede düşme varsa bunları tekrarlıyoruz.. ama dün mesela şey oldu dedim ki bunu yaptıktan sonra ben bundan kurtulamayacağımı düşünüyorum hala 10 derecesi dedim... o zaman farklı bi vuruç var ellerimi ters çevirip göğsün ortasına vuruluyor .. bunu tam olarak bilmiyorum.. sonra şey yaptık..bi tur daha uyguladık bu turda da işte bu düşünceden kurtulmak için... yani nasıl söyleyeyim dediğim gibi doktorun yönlendirmesi çok önemli.. ben farkında olmadığım şeylerde bile farkında olmamı sağlıyor..umarım yardımcı olabiliyorumdur. ama ancak bu kadar gözlemleyebildim.. sevgilerle.. |
yasalcım, bişi sözylicem, sakın darılma...EFT'yi uygulayanlar doktor değildir, tama diş hekimleri falan uygulayabilir ama.Bak canım, EFT'yi genelde psikologlar veya bu konuda hiç eğitimi olmayanlar da uyguluyor...Psikologlar zaten eğitim fakültesi mezunu yani senin benim gibi.Ben de ünv. mezunuyum, az çok araştırma yapmayı biliyorum... Ama nedir gittiğin kişi bizden farklı olarak seminerlere katılmıştır, Gary Craig'in(EFT'nin kurucusu, mühendis, psikolog değil) DVD lerini izlemiştir.Bizden farkı üzerinde daha fazla çalışmış olmasıdır. Ben de g.craig'in birkaç kısa videosunu izledim. Yani illa bir uzmana gerek yok, seni en iyi tanıyan sensin.Belki objektif dışarıdan bir bakış açısı iyi olabilir.Ama dediğim gibi sen de uygulayabilirsin. Bu sadece benim fikrim... EFT Home - World Center for EFT (Emotional Freedom Techniques) (Gary Graig'in sitesi, burada forumlar var, Burada bir de profesyonel uygulayanların bölümü var, onlar da bazı sorunları yaşıyorlar uygularken, mesela bazı müşterilere etki etmediğini veya negatif etki yaptığın söyleyenler var...Bence emofree.com müthiş bir kaynak...EFT yle ilgili herşeyi bütün ayrınılarıyla bulabilirsin. |
Geçenlerde İzmir seminerinde Keopsun bize öğrettiğinden aklımda kaldığı kadarıyla üzgün olduğum bir an yaptım. Ben o olumsuz duygudan kurtulmayı hedeflerken daha kötü oldum tekrar yaptıkça ağlamaya başladım. Kendimi tutamıyordum uzunca bir süre ağladım. Bilemiyorum ama sanırım EFT yaptığımdan dolayı duygu boşalması yaşadığımı sanıyorum. Şu an o duygu anını hatırlamaya çalışıyorum hatırlayamıyorum acaba kurtuldum mu diye düşünüyorum ama zaman gösterecek. Sırayla diğer sorunlarıma uygulayacağım inşallah işe yarar. Sevgiler. |
Alıntı:
sevgili pofudukcum .sende haklısın yasal o6 da. yani bildiğin kadın doğum doktorları,dahiliye uzmanları gibi tıp doktorlarıda eft kullanıyorlar. yani psikolog,psikiyatr,öğretmen,mühendis vb. aklınıza gelen her meslekten eft uzmanı vardır. önemli olan kendini bu konuda ne kadar uzmanlaştırdığıdır. kendi başınıza tabiki yapabilirsiniz ancak özellikle geçmiş kökenli sorunlarda bence de uzmandan yardım almakta yarar var. ben uzun zamandır kendi başıma uyguluyorum. uzmanlarla yazışıyorum ama bişeyler yolunda gitmiyor. özellikle cümle lerin kurulumu çok önemli.inan bana . görünürde çok basit teknik gibi görünsede ilk başta uzmandan yardım aldıktan sonra zaten kendin devam ediyorsun.sevgilerle..... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:42 AM. |