Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Eft (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=292)
-   -   EFT YAPANLARIN SORUNLARINI PAYLAŞTIĞI YER (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=227115)

ahmelege 09-02-2009 02:48 PM

EFT YAPANLARIN SORUNLARINI PAYLAŞTIĞI YER

Arkadaşlar eft'yi yeni öğrendim. Kafama takılanları bu konuda etkili kişilere mail' le yazdım ama cevap alamadım. Bu bölümde lütfen sadece eft yapanların karşılaştıkları sorunları paylaşalım istedim. Çünkü 2 sayfalık eft başlığında tam olarak böyle bir bölüm göremedim.
Ciddi anlamda eft'yi bilen veya yapan arkadaşlar burada sorularımızı cevaplamaya ne dersiniz?

yasal06 09-02-2009 05:38 PM

ben şu anda eft uyguluyorum daha doğrusu ben uygulamıyorum, bilen birinden yardım alıyorum. o beni yönlendiriyor, vuruşları o yapıyor.. takıldığımız noktalarda başka yerlere o yönlendiriyor. 5. seansımı bitirdim, gözlemlediğim kadarıyla cevap verebilirim..

pofuduk 09-02-2009 06:10 PM

ben de eft yapıyorum, aslında duygularımın sebeplerini pat diye görüyorum, sebepleri görüyorum, duyguları görüyorum...Psikoloğa gitmiş de terapi almış gibi tazeleniyorum ama sorunumu çözmedi.Ama ısrarcıyım...

pofuduk 09-02-2009 06:11 PM

Alıntı:

yasal06 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 308983)
ben şu anda eft uyguluyorum daha doğrusu ben uygulamıyorum, bilen birinden yardım alıyorum. o beni yönlendiriyor, vuruşları o yapıyor.. takıldığımız noktalarda başka yerlere o yönlendiriyor. 5. seansımı bitirdim, gözlemlediğim kadarıyla cevap verebilirim..

Faydasını görüyormusun?Özel değilse hangi sorun için uyguladın?

yasal06 09-02-2009 09:09 PM

Alıntı:

pofuduk Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 308986)
Faydasını görüyormusun?Özel değilse hangi sorun için uyguladın?

aslında hayatmda bir kısır döngüyü farkettikten onra başladım. olayların en son kopma noktası nişanlımdan ayrılmamdı... önce psikiyatrist ilaç tedavisi, sonra telkinleri dinlemeye başladım ve bilinçaltıma yeni kodllar yüklemek için eft ye başladım..ilacı psikiyatristi bıraktım. şu anda sadece eft ye devam ediyorum. bilen birisi uyguladığı için daha önemli etkiler bıraktığını düşünüyorum. eft yi ben de biliyordum ama tıkanıp kalıyodum bazen hangi cümleyi söylesem diye. yönlendirme gerçekten çok önemli.. ve faydasına gelince.. ilk seanstan sonra değil de ikinci seanstan sonra başladı bende değişmeler.. şu anda 5. seanstayım.. ve sona doğru yakaştığımı hissediyorum. çünkü bende sorun olan çoğu şey sıfırlandı. ama tam olarak geçmedi, tedavi bittiğinde geçeceğine inanıyorum.. ama şurası da var ki sadece eft ile devam etmiyorum.. yani değişmek için düzelmek için bir sürü şey yapıyorum çaba gösteriyorum, eft bunlardan sadece biri.. inatla istememdir aslında en büyük değişme aracım.. sevgilerle..

alestason 09-02-2009 11:00 PM

sevgili yasal06 benimde öğrenmek istediğim bir şey var. ben profesyonel biriyle çalışmadım hiç okuduklarımla uygulamaya çalışıyorum çok başarılı olduğum söylenemez gerçi ama :)
benim merak ettiğim seanslarda kaçar tur uygulanıyor?

yasal06 09-02-2009 11:06 PM

Alıntı:

alestason Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 309037)
sevgili yasal06 benimde öğrenmek istediğim bir şey var. ben profesyonel biriyle çalışmadım hiç okuduklarımla uygulamaya çalışıyorum çok başarılı olduğum söylenemez gerçi ama :)
benim merak ettiğim seanslarda kaçar tur uygulanıyor?

1 saatlik seans uyguluyoruz, aslına bakarsan kaç tur uyguladığımız hiç farketmedim ama şöyle açılklayayım. mesela derecesi 10 olan iki sorunu da bazen tek bir seasnta bitirebiliyoruz. ben de değişime istekli olduğum için belki daha kolay gerçekleşiyor..

alestason 09-02-2009 11:12 PM

sanırım istekli olmak oldukça önemli.demek 1 saat sürüyor ben kendi kendime cümleler kuruyorum aslında ama duygu derecesi veririken biraz zorlanıyorum yani duygu beni nekadar etkiliyor bunu tam olarak hissedemiyorum bunu tam olarak netleştirmek çok önemlimi etf uygulamada?

yasal06 10-02-2009 12:22 AM

Alıntı:

alestason Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 309040)
sanırım istekli olmak oldukça önemli.demek 1 saat sürüyor ben kendi kendime cümleler kuruyorum aslında ama duygu derecesi veririken biraz zorlanıyorum yani duygu beni nekadar etkiliyor bunu tam olarak hissedemiyorum bunu tam olarak netleştirmek çok önemlimi etf uygulamada?

ben tam olarak %100 bilmeden kendine bir tekniğin uygulanmasında şüpheler oluşabileceğini düşünüyorum. mesela benim hiç şüphem yok doğru uygulanıyor mu falan diye, onun için direk duyguya konsantre olabiliyorum. ilk başlarda ben de derece verirken zorlanmıştım ama sonradan bu derecelerin doğru olduğunu gördüm. eğer zaman olarak ve maddi açıdan müsaitseniz kesinlikle bir bilenle uygulayın bu tekniği derim, en azından daha hızlı çözüme ulaşmak için..

pofuduk 10-02-2009 12:42 AM

EFT'nin seansı ne kadara mal oluyor ve hangi ilçede tedavini sürdürüyorsun?Ve psikiyatrik tedavi gördün, ilaçla eft'yi karşılaştırdığında ne söylemek istersin?

yasal06 10-02-2009 11:33 AM

Alıntı:

pofuduk Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 309051)
EFT'nin seansı ne kadara mal oluyor ve hangi ilçede tedavini sürdürüyorsun?Ve psikiyatrik tedavi gördün, ilaçla eft'yi karşılaştırdığında ne söylemek istersin?

merhaba pofuduk.. ankaranın bir ilçesinde yaşıyorum ben ama doktor ankarada, kızılayda, seansı 100 lira. ama maddi duruma göre seasnların sıklığı ayarlanıyorr..

ahmelege 10-02-2009 11:33 AM

Arkadaşlar paylaşımlarınız için hepinize teşekkür ederim. bu kadar ilgi göreceğini düşünmemiştim.
Evet bu teknikte ısrarcı olmak çok önemli.yasal o6, 1 saatlik seansta birkaç sorunu ele alıyorsunuz herhalde yoksa bir sorunun turları bu kadar uzun sürmez diye düşünüyorum.
Birde kısa tur mu uyguluyorsunuz?Nasıl?

yasal06 10-02-2009 01:20 PM

Alıntı:

ahmelege Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 309082)
Arkadaşlar paylaşımlarınız için hepinize teşekkür ederim. bu kadar ilgi göreceğini düşünmemiştim.
Evet bu teknikte ısrarcı olmak çok önemli.yasal o6, 1 saatlik seansta birkaç sorunu ele alıyorsunuz herhalde yoksa bir sorunun turları bu kadar uzun sürmez diye düşünüyorum.
Birde kısa tur mu uyguluyorsunuz?Nasıl?

eğer seansın bitmesine az kalmış ama ben çok büyük bir duygu yoğunluğuna girmiş oluyorum. o zaman o duyguya girmişken sorunu halledip bitirelim diye kısa turlar yapabiliyoruz ve çoğunlukla da işe yarıyor, çünkü yaşayabileceğim en derin duyguları yaşarken yapıyor.. kısa turda sadece niyet cümleleri ve vuruşlar var, yani işte gözünü saat yönünde çevirme, şarkı söyleme , sayı sayma falan yok. ha bi de derin nefes var tabi kısa turda..sevgilerle

ahmelege 10-02-2009 01:51 PM

ŞUNU SORMAK İSTEDİM Yani örneğin geçmişle ilgili bir öfkeye çalışacaksınız.başladınız. olumlama cümnlesinden sonra 7 noktaya vurarak kısa tur mu yapıyorsunuz?ve kaç tur yapıyorsunuz?
Uzun seriyi kullanıyormusunuz?

ahmelege 10-02-2009 01:56 PM

yani yasal06 'cım ben bu konuda çok kitap okudum. uzun seri ve kısa serinin nasıl yapıldığını çok iyi biliyorum. sadece uygulama yani pratikte sorunum var.
bilen arkadaşlar varsa , garry grag'in el kitabındaki ile internette dolaşan videolarda uzun seri farklı.M:Murat'ın kitabında kısa ve uzun seri Grag'in el kitabından tamamiyle farklı.
dolayısıyla 1-seri farklı. 2-birde sorunlarda uzun mu kısa tur mu kullanılacak? bu konularda deneyim ve bilgisi olan arkadaşları bekliyorum. keops'uda tabiki. uzman olarak....

yasal06 10-02-2009 02:20 PM

Alıntı:

ahmelege Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 309098)
yani yasal06 'cım ben bu konuda çok kitap okudum. uzun seri ve kısa serinin nasıl yapıldığını çok iyi biliyorum. sadece uygulama yani pratikte sorunum var.
bilen arkadaşlar varsa , garry grag'in el kitabındaki ile internette dolaşan videolarda uzun seri farklı.M:Murat'ın kitabında kısa ve uzun seri Grag'in el kitabından tamamiyle farklı.
dolayısıyla 1-seri farklı. 2-birde sorunlarda uzun mu kısa tur mu kullanılacak? bu konularda deneyim ve bilgisi olan arkadaşları bekliyorum. keops'uda tabiki. uzman olarak....

yani tabiki ben bi uzman yardımı aldığım için ve o anda duygu yoğunluğunda olduğum için tekniğe tam olarak yoğunlaşamıyorum.. eft ile ilgili bilgilerim şimdilik bu kadarla sınırlı.. başka bilen arkdaşlar yardımcı olacaklardır size..

pofuduk 10-02-2009 07:38 PM

Alıntı:

yasal06 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 309081)
merhaba pofuduk.. ankaranın bir ilçesinde yaşıyorum ben ama doktor ankarada, kızılayda, seansı 100 lira. ama maddi duruma göre seasnların sıklığı ayarlanıyorr..

haftada bir gün mü gidiyorsun?

esen27 10-02-2009 09:22 PM

Alıntı:

yasal06 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 309020)
aslında hayatmda bir kısır döngüyü farkettikten onra başladım. olayların en son kopma noktası nişanlımdan ayrılmamdı... önce psikiyatrist ilaç tedavisi, sonra telkinleri dinlemeye başladım ve bilinçaltıma yeni kodllar yüklemek için eft ye başladım..ilacı psikiyatristi bıraktım. şu anda sadece eft ye devam ediyorum. bilen birisi uyguladığı için daha önemli etkiler bıraktığını düşünüyorum. eft yi ben de biliyordum ama tıkanıp kalıyodum bazen hangi cümleyi söylesem diye. yönlendirme gerçekten çok önemli.. ve faydasına gelince.. ilk seanstan sonra değil de ikinci seanstan sonra başladı bende değişmeler.. şu anda 5. seanstayım.. ve sona doğru yakaştığımı hissediyorum. çünkü bende sorun olan çoğu şey sıfırlandı. ama tam olarak geçmedi, tedavi bittiğinde geçeceğine inanıyorum.. ama şurası da var ki sadece eft ile devam etmiyorum.. yani değişmek için düzelmek için bir sürü şey yapıyorum çaba gösteriyorum, eft bunlardan sadece biri.. inatla istememdir aslında en büyük değişme aracım.. sevgilerle..

arkadaşlar sizlere geçmiş olsun diyorum
bana eft hakında biraz bilgi verirseniz sevinirim
psikolaklarda epey
dolaştık
hak keza pskiyatri lerlede
bazı hastalıklar hakkında bilgim var ama eft yi duymadım
şimdiden teşekkürler

yasal06 11-02-2009 12:01 AM

Alıntı:

pofuduk Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 309115)
haftada bir gün mü gidiyorsun?

evet haftada bir gün gidiyorum ama istersem haftada iki kez de gidilebiliyormuş ardarda uygulanabiliyormuş yanii.. ben seasnlların artık sonuna yaklaştığım için sabırsızlanıp haftada üç kere gitmeyi teklif edicem bakalım kabul edecek midusun2

yasal06 11-02-2009 12:07 AM

Alıntı:

esen27 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 309118)
arkadaşlar sizlere geçmiş olsun diyorum
bana eft hakında biraz bilgi verirseniz sevinirim
psikolaklarda epey
dolaştık
hak keza pskiyatri lerlede
bazı hastalıklar hakkında bilgim var ama eft yi duymadım
şimdiden teşekkürler

esen merhaba , benimkki de ona benzer bir durum, 3 yıldır süren bir kısır döngü.. psikiyatristler,psikologlar, uzun süren ilaç tedavileri.. şimdi bu eft nin ne farkı var diyeceksin.. bir kere eft duyguları özgürleştirmee tekniği olduğu için bilinçaltındaki eski kötü düşüncelerin yerine yeni güzel düşünceler koymanı sağlıyo, komplex, korku, suçluluk duyguları,.. buna benzer biçok şeyi ortadan kaldırıyor..hem de kısa zamanda..

ama en önemli iyileşme çaresi nedir biliyor musun? istemek.. sen istemiyorsan eğer ister eft yapılsın ister nlp ister hipnoz, ister psikiyatrist hiç farketmez.. ben hala zaman zaman gün içinde kötü duygular yaşamama izin versem de direniyorum inat ediyorum, iyileşeceğim diyorum,.. her seferinde kendimi daha güçlü buluyorum böylelikle.. yani eft bir araç aslında..benim için öyle..ben güçlü olmayı, ayağa kalkmayı, iyileşmeyi seçtiğim için değişti herşey.. size de geçmiş olsun bu arada, sizin güzel dilekleriniz için de teşekkürler.. sevgilerle..

ahmelege 11-02-2009 10:09 AM

teşekkür

Alıntı:

yasal06 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 309101)
yani tabiki ben bi uzman yardımı aldığım için ve o anda duygu yoğunluğunda olduğum için tekniğe tam olarak yoğunlaşamıyorum.. eft ile ilgili bilgilerim şimdilik bu kadarla sınırlı.. başka bilen arkdaşlar yardımcı olacaklardır size..

Canım çok teşekkür ederim bilgilerine tabiki.ben bu bölümü zaten o yüzden açtım. kendine veya başkasına eft yapanların ince ayrıntılarıyla tam olaraj nasıl yaptığını öğrenmek için.
Birde baktım sen:)))) Yani eft uygulanan bir kişi.bu daha özel ve önemli bir bilgi bizim için. hiç aklıma gelmemişti uygulanan birisinin yazacağı. lütfen yazmaya devam et.sana geçmiş olsun ve başarılar diliyorum. umarım tüm duygusal blokajlarından kurtulursun.
Birde gittiğin doktorun adını vermek istemeni anlıyorum. bende ankaralıyım. Gittiğin kişi B.U.mı? sadece evet yada hayır yazabilirsin? Öpüyorum seni sevgiler....

pofuduk 11-02-2009 04:35 PM

Alıntı:

yasal06 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 309133)
evet haftada bir gün gidiyorum ama istersem haftada iki kez de gidilebiliyormuş ardarda uygulanabiliyormuş yanii.. ben seasnlların artık sonuna yaklaştığım için sabırsızlanıp haftada üç kere gitmeyi teklif edicem bakalım kabul edecek midusun2

sevindim senin adına, bir de kısa turmu uzun tur mu yapıyor?bilek noktalarına da vuruş yapıyor musunuz?

yasal06 11-02-2009 11:40 PM

Alıntı:

ahmelege Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 309146)
Canım çok teşekkür ederim bilgilerine tabiki.ben bu bölümü zaten o yüzden açtım. kendine veya başkasına eft yapanların ince ayrıntılarıyla tam olaraj nasıl yaptığını öğrenmek için.
Birde baktım sen:)))) Yani eft uygulanan bir kişi.bu daha özel ve önemli bir bilgi bizim için. hiç aklıma gelmemişti uygulanan birisinin yazacağı. lütfen yazmaya devam et.sana geçmiş olsun ve başarılar diliyorum. umarım tüm duygusal blokajlarından kurtulursun.
Birde gittiğin doktorun adını vermek istemeni anlıyorum. bende ankaralıyım. Gittiğin kişi B.U.mı? sadece evet yada hayır yazabilirsin? Öpüyorum seni sevgiler....

merhabalar ahmelege.. rica ederim tabiki sizinle paylaşacağım, sadece iyileşmek değil benim niyetim, hep paylaşmak bildiklerimi ve birlikte büyümek.. bunun için bu sorulara cevap vermek benim için bir zevk.. keşke daha iyi bilseydim de daha iyi aydnlatabilseydim..ama 1 mart ankara seminerinde abdullah beyden daha ayrıntılı bir şekilde öğreniriz diye düşünüyorum.. ayrıca doktorun adını yazarım sorun değil de ne bilim reklam gibi olur mu diye yazmadım..rtük falan görür sonra:D istersen özelden mesaj atıp yazayım adını, adresini.. ama senin dediğin doktor değil.. ben senin dediğini de tanıyorum.. onunla da görüştüm zaten ankarada görüşmediğim psikolog kalmadı:) ama o değil, o dediğin doktorun seans ücreti bana çok ağır gelmişti ve oraya gitmedim..bu cuma günü yine seansım var, o gün olanları paylaşırım sizinle... sevgiler..

yasal06 11-02-2009 11:54 PM

Alıntı:

pofuduk Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 309178)
sevindim senin adına, bir de kısa turmu uzun tur mu yapıyor?bilek noktalarına da vuruş yapıyor musunuz?

ya ben aslında kısa tur uzun turdan bahsettiğinizin ne olduğunu tam olarak anlamadım..yani normal kalbe daireler çizerken ben niyet cümlelerini söylüoruz.. sonra o vuruşlar yapmaya başlıyor.. vuruşları yaparken niyet cümlelerinin tam tersi mesela kendimden nefret ediyorum gibi.. sonra vuruşları bitirdiğinde derin nefes alıp dışarı verme olayını yapıyoruz.. ayn sorunun içindeyken bi dahaki turda şarkı ve sayı sayma, dairesel hareket olaylarını yapıyoruz.. bileğime hiç vuruş yapmadı..en son elimin kenarına vuruyor..vuruşar başımdan başlıyo, kaşın kenarına, gözün kenarına, dudak üstüne,çeneye, kalbe, göğüs altına,koltuk altına yakın bi yere, elimde yüzük parmağı ile serçe parmağın arasına ve elin kenarına vurmasıyla bitiyor..benim anlayabildiğim bu kadar..ama bu seansta daha dikkat edicem:)

nick1 12-02-2009 04:49 AM

Alıntı:

yasal06 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 309240)
ya ben aslında kısa tur uzun turdan bahsettiğinizin ne olduğunu tam olarak anlamadım..yani normal kalbe daireler çizerken ben niyet cümlelerini söylüoruz.. sonra o vuruşlar yapmaya başlıyor.. vuruşları yaparken niyet cümlelerinin tam tersi mesela kendimden nefret ediyorum gibi.. sonra vuruşları bitirdiğinde derin nefes alıp dışarı verme olayını yapıyoruz.. ayn sorunun içindeyken bi dahaki turda şarkı ve sayı sayma, dairesel hareket olaylarını yapıyoruz.. bileğime hiç vuruş yapmadı..en son elimin kenarına vuruyor..vuruşar başımdan başlıyo, kaşın kenarına, gözün kenarına, dudak üstüne,çeneye, kalbe, göğüs altına,koltuk altına yakın bi yere, elimde yüzük parmağı ile serçe parmağın arasına ve elin kenarına vurmasıyla bitiyor..benim anlayabildiğim bu kadar..ama bu seansta daha dikkat edicem:)

Yasal06, ben şöyle yapıyorum
önce sıkıntı duyduğum olay neyse onu düşünüyorum
ve o hissin yeniden canlanmasını bekliyorum, olayı düşününce zaten bir duygu oluşuyor ,mesela kardeşimle anlaşamıyorum diyorum
aklıma onunla yaptığımız kavgalar, ona karşı nasıl tahammülsüz olduğum, söylediğim sözlerden dolayı duyduğum pişmanlık,onun bana karşı zalim olduğu hissi vs geliyor sonra;
Bu Bülent Uran'ın uyguladığı tekniktir videosundan öğrendiğim kadarıyla;
sonra karete noktası dediğimiz elin yan kenarı var ya oraya vurarak
sorunu ve olumlama cümlesini söylüyorum ,kardeşimle anlaşamadığım sürekli kavga ettiğim onu kırdığım ve beni kırmasına izin verdiğim için çok üzülüyorum, pişman oluyorum kardeşimle anlaşamamama kavga etmeme ve onu kırmama rağmen kendimi tamamen ve derinden kabul ediyorum ve seviyorum bu problemden özgürleşmeyi seçiyorum diyorum...Ben biraz uzun söylüyorum o an ne hissediyorsam bilmiyorum belki sizin bu kadar uzun olmaz..

http://www.allyourwellnessanswers.co...T%20points.JPG

sol elimle başlıyorum karete noktasına vurup sorun ve olumlama cümlesini söylüyorum
sonra sağ el karete noktasını aynı şekilde yapıyorum
ondan sonra; Bülent bey de gördüğüm kadarıyla o baş kısmına geiçiyor ben de öyle yapıyorum yani
1. nokta karete noktaları
2. nokta baş, ancak karete noktalarından sonra uzun uzun söylemiyorum,
bu üzüntü bu pişmanlık diyorum mesela en az 7-8 vuruş başa..

3- Kaş başlangıçlarına yine bu üzüntü bu pişmanlık diyerek

4-Gözün yan kenarlarına bu üzüntü bu pişmanlık diyerek,bazen bundan özgürleşmeyi seçiyorum da diyebiliyorum

5-Gözün alt kısımlarına bu üzüntü bu pişmanlık diyerek,buna rağmen kendimi seviyorum diyerek

6-Dudak üstüne bu üzüntü bu pişmanlık diyerek

7-Dudak altındaki noktaya bu üzüntü bu pişmanlık diyerek

8-Köprücük kemiklerinin başına bu üzüntü bu pişmanlık diyerek

9-Koltukaltındaki noktalara her ikisine bu üzüntü bu pişmanlık diyerek

10-Gamut noktasına vururken, bu üzüntü bu pişmanlık diyip gözleri kapatıp açıp,sonra kafayı çevirmeden sol tarafa en uzak noktaya bakıp, sonra sağ taraftaki en uzak noktaya bakıp,gözlerle saat yönünde tam daire çizip, gözlerle saat yönünün tersine tam daire çizip, lalalalala diye şarkı mırıldanıp, sonra 5 e kadar sayıp, sonra tekrar şarkı mırıldanıp (5 saniye kadar) 5 e kadar sayıp

11-Parmaklardaki noktalara vurup, bu üzüntü bu pişmanlık diyerek..
sonra bir tanecik derin nefes alıyorum ve nefesi verirken nefesimle birlikte sorunun çözülüp siyah bir duman (bu kısım bana aittir ) olup ağzımdan uçup gittiğini düşünüyorum

Gelin görün ki bu uzun süren bir teknik, ve bazen sorunlar öyle 1 vuruşla geçmiyor günlerce aynı sorun üzerinde çalışmak gerekebiliyor, o yüzden sabırlı olmak gerekebilir
Kitaplarda önerilen; sorunlarınızı bir deftere yazın sırayla her birine bitene kadar yapın

bence biz de öyle yapalım

nick1 12-02-2009 04:59 AM

[quote=yasal06;309240]ya ben aslında kısa tur uzun turdan bahsettiğinizin ne olduğunu tam olarak anlamadım..yani normal kalbe daireler çizerken ben niyet cümlelerini söylüoruz.. sonra o vuruşlar yapmaya başlıyor..quote]
başlangıç noktamız elin yan kısımları yani karete noktası olabileceği gibi, yasalın da söylediği üzre göğüsteki 2 noktayı ovarak da yapılabiliyor sanırım bu daha etkiliymiş,ancak ben göğüsteki bu noktaları tam bulamadığım için, ellerle yapmaya başlıyorum..

[quote=yasal06;309240]ya ben aslında kısa tur uzun turdan bahsettiğinizin ne olduğunu tam olarak anlamadım..yani normal kalbe daireler çizerken ben niyet cümlelerini söylüoruz.. sonra o vuruşlar yapmaya başlıyor.. vuruşları yaparken niyet cümlelerinin tam tersi mesela kendimden nefret ediyorum gibi.. sonra vuruşları bitirdiğinde derin nefes alıp dışarı verme olayını yapıyoruz.. quote]

Yasal niyet cümlesinin tam tersini söylemek derken; onu anlamadım ya,mesela benim yaşadığım kardeşimle olan sorunda sence tersi cümle ne olabilir?

pofuduk 12-02-2009 10:02 AM

Alıntı:

Anladım, siz uzun tur yapıyorsunuz, bir de koltuk altına kadar yapılan vuruşlar var, parmakların dahil edilmediği ve gamut prosedürü(şarkı, dairesel hareket, sayı sayma)...Ona kısa tur deniliyor...
Neyse senin adına gerçekten sevindim...Çok teşekkürler...

yasal06 12-02-2009 01:32 PM

[quote=nick1;309256][quote=yasal06;309240]ya ben aslında kısa tur uzun turdan bahsettiğinizin ne olduğunu tam olarak anlamadım..yani normal kalbe daireler çizerken ben niyet cümlelerini söylüoruz.. sonra o vuruşlar yapmaya başlıyor..quote]
başlangıç noktamız elin yan kısımları yani karete noktası olabileceği gibi, yasalın da söylediği üzre göğüsteki 2 noktayı ovarak da yapılabiliyor sanırım bu daha etkiliymiş,ancak ben göğüsteki bu noktaları tam bulamadığım için, ellerle yapmaya başlıyorum..

Alıntı:

ya ben aslında kısa tur uzun turdan bahsettiğinizin ne olduğunu tam olarak anlamadım..yani normal kalbe daireler çizerken ben niyet cümlelerini söylüoruz.. sonra o vuruşlar yapmaya başlıyor.. vuruşları yaparken niyet cümlelerinin tam tersi mesela kendimden nefret ediyorum gibi.. sonra vuruşları bitirdiğinde derin nefes alıp dışarı verme olayını yapıyoruz.. quote]

Yasal niyet cümlesinin tam tersini söylemek derken; onu anlamadım ya,mesela benim yaşadığım kardeşimle olan sorunda sence tersi cümle ne olabilir?

ilk önce niyet cümlesi olarak mesela şey diyoruz, kendimden nefret etmeme rağmen kendimi derinden ve bütünüyle seviyorum kabul ediyorum ve affediyorum diyoruz, bunu yaparken ben gözlerim kapalı ve kalbimin üstünde dairesel hareketler çiziyorum elimle.. sonra vuruşlara başladığı zaman bunun tam tersi olan kendimden nefret ediyorum, kendime kızıyorum gibi sözler söylüyoruz..

pofuduk 12-02-2009 08:29 PM

o nokta tam talbin üzerinde diil..."hassas nokta" göğüs üzeriyle köprücük kemiği arasında, ovunca biraz acıyor.
hassas noktayı bulamıyorsanız karate noktasına vurun.

yasal06 12-02-2009 09:20 PM

Alıntı:

pofuduk Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 309337)
o nokta tam talbin üzerinde diil..."hassas nokta" göğüs üzeriyle köprücük kemiği arasında, ovunca biraz acıyor.
hassas noktayı bulamıyorsanız karate noktasına vurun.

yani evet kalbin tam üzerinde değil ama doktorum mesela o noktayı bulamadığımda bazen gelip gösteriyor..ve cidden ovunca acıyan bi nokta:(

pofuduk 12-02-2009 10:28 PM

ama şunu da söyliyim "hassas nokta" eğer bulabilirseninz karate noktasından daha etkiliymiş...

nick1 14-02-2009 12:33 PM

uygulamalar nasıl gidiyor?sonuç alanlar var mı?

yasal06 14-02-2009 01:19 PM

Alıntı:

nick1 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 309463)
uygulamalar nasıl gidiyor?sonuç alanlar var mı?

arkadaşlar dün ben eft seansına gittim ve merak ettiklerinizi sordum, kısa tur uyguluyormuşuz biz. ama kısa turun uygulanmasının daha zor olduğunu söylüyor.. gamut prosedürünü falan da uyguluyoruz ama her turda değil. sonra şey dedi. derecesi 10 olan bir soruna odaklanmışken en az 3 tur yapıyoruz, bu daha da fazla olabilir dedi. bir de kendi kendine uygulayanlar için şunu söyledi. mesela bir sorunun derecesini sıfıra indirdiniz, o orda bitmez dedi, başka sorular da var sorulması gereken dedi. mesela bu olayın gelecekte tekrar oluşmasından korkuyor musun gibi.. eğer gelecekte yaşanmasına dair bir korku varsa, bu sefer de o korkuyu sıfırlamaya çalışıyoruz.. yani baya kapsamlı bişey.. ve en önemlisi de şunu söyledi. bazen dedi bir sorunu kendimizde görürz, sorunun o olduğunu sanarız ama aslında sorun başka bişeydir dedi, ve sen o sorunu analiz edip ona uygulamazsan eft yi, diğer soruna uygulamanın hiçbir önemi kalmaz dedi.. yani burda aslında uygulayan kişinin iyi bir analizci olması gerektiğini söyledi..
ben de böyle düşünüyorum, yani benim hiç beklemdiğim yerden yani benim unuttum affettim dediğim bi sorun mesela beni bir saat ağlatabiliyor..cidden doktor yardımı almak önemli bence..
burdan şu anlaşılmasın lütfen hadi herkes doktora gitsin, kimse kendi uygulayamaz diye bişey yok.. ama % 100 sonuç almak açısından ve şüpheye düşmemek açısında yani acaba doğru noktaya mı vuruyorum yok işte sorunumu doğru mu tanımladım falan demek yerine güven duymak.. dün bunları sordum ve cevaplarını da size iletmek istedim.. başka sorularınız olursa yine soraım haftaya..bir de doktorum perşembe günleri radyo özgür de saat 15:30 da program yapıyo..isterseniz yayındayken sorularınızı da sorabilirsiniz.. sevgilerle..

nick1 14-02-2009 03:17 PM

Alıntı:

Yasalcım bu örneği biraz daha ayrıntılı yazmanı rica etsem sorun cümlen ve olumlama cümleni ,sonra vuruş yaparkenki tersi niyeti tek örnekle yazabilir mısın? duruma uyarlama konusunda emin olamadım o yüzden rica ediyorum bunu çok teşekkürler

yasal06 14-02-2009 04:05 PM

Alıntı:

nick1 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 309483)
Yasalcım bu örneği biraz daha ayrıntılı yazmanı rica etsem sorun cümlen ve olumlama cümleni ,sonra vuruş yaparkenki tersi niyeti tek örnekle yazabilir mısın? duruma uyarlama konusunda emin olamadım o yüzden rica ediyorum bunu çok teşekkürler

bir örnek yazıcam ama umarım anlatabilirim.. diyelim ki x kişisi beni aşağılamış olsun. ve bunun da derecesi 10 olsun. ilk olarak;

x kişisinin beni aşağılamış olmasına ve bundan üzüntü duymama rağmen kendimi derinden ve bütünüyle seviyorum, kabul ediyorum ve affediyorum( bu cümleyi tekrarlarken elimle o kalbin ordaki bölgeye daireler çiziyorum)

doktor vuruş yapmaya geldiğinde (vuruş noktalarını yazmıştım zaten) ardarda şunu tekrarlıyorum, x kişisi beni aşağıladığı için kızgınım üzgünüm(duygular her neyse onları söyletiyo)sürekli tekrarlıyorum üzgünüm kızgınım, x kişisi beni aşağıladığı için kızgınık duyuyorum.. diye söylüyorum..

bu aşamada bazen gamut prosedürünü yapıyoruz bazenn de yapmıyoruz.gamut prosedürünü yapmadığımız zaman derin nefes çalışması yapıyoruz.. 3e kadar sayıyor derin nefes almamı söylüyor..sonra diyor ki nefesi aldık ve beynimize yönlendirdik orda masmavi berrak bir ışıkla bütünleştirdik.. şimdi x kişisinin seni aşağılama duygularını bırakıyoruz diyor.. ve ben aldığım nefesi beş kerede puf puf puf diyerek veriyorum:)

sonra arkama yaslanıyorum gözüm kapalı, bir müddet öyle kalıyorum ne hissttiğimi soruyor, anlatıyorum.. eğer derecede düşme varsa bunları tekrarlıyoruz.. ama dün mesela şey oldu dedim ki bunu yaptıktan sonra ben bundan kurtulamayacağımı düşünüyorum hala 10 derecesi dedim... o zaman farklı bi vuruç var ellerimi ters çevirip göğsün ortasına vuruluyor .. bunu tam olarak bilmiyorum.. sonra şey yaptık..bi tur daha uyguladık bu turda da işte bu düşünceden kurtulmak için...

yani nasıl söyleyeyim dediğim gibi doktorun yönlendirmesi çok önemli.. ben farkında olmadığım şeylerde bile farkında olmamı sağlıyor..umarım yardımcı olabiliyorumdur. ama ancak bu kadar gözlemleyebildim.. sevgilerle..

pofuduk 14-02-2009 05:53 PM

yasalcım, bişi sözylicem, sakın darılma...EFT'yi uygulayanlar doktor değildir, tama diş hekimleri falan uygulayabilir ama.Bak canım, EFT'yi genelde psikologlar veya bu konuda hiç eğitimi olmayanlar da uyguluyor...Psikologlar zaten eğitim fakültesi mezunu yani senin benim gibi.Ben de ünv. mezunuyum, az çok araştırma yapmayı biliyorum...

Ama nedir gittiğin kişi bizden farklı olarak seminerlere katılmıştır, Gary Craig'in(EFT'nin kurucusu, mühendis, psikolog değil) DVD lerini izlemiştir.Bizden farkı üzerinde daha fazla çalışmış olmasıdır.
Ben de g.craig'in birkaç kısa videosunu izledim.

Yani illa bir uzmana gerek yok, seni en iyi tanıyan sensin.Belki objektif dışarıdan bir bakış açısı iyi olabilir.Ama dediğim gibi sen de uygulayabilirsin.

Bu sadece benim fikrim...

EFT Home - World Center for EFT (Emotional Freedom Techniques)
(Gary Graig'in sitesi, burada forumlar var, Burada bir de profesyonel uygulayanların bölümü var, onlar da bazı sorunları yaşıyorlar uygularken, mesela bazı müşterilere etki etmediğini veya negatif etki yaptığın söyleyenler var...Bence emofree.com müthiş bir kaynak...EFT yle ilgili herşeyi bütün ayrınılarıyla bulabilirsin.

ecemre 14-02-2009 10:09 PM

Geçenlerde İzmir seminerinde Keopsun bize öğrettiğinden aklımda kaldığı kadarıyla üzgün olduğum bir an yaptım. Ben o olumsuz duygudan kurtulmayı hedeflerken daha kötü oldum tekrar yaptıkça ağlamaya başladım. Kendimi tutamıyordum uzunca bir süre ağladım. Bilemiyorum ama sanırım EFT yaptığımdan dolayı duygu boşalması yaşadığımı sanıyorum. Şu an o duygu anını hatırlamaya çalışıyorum hatırlayamıyorum acaba kurtuldum mu diye düşünüyorum ama zaman gösterecek. Sırayla diğer sorunlarıma uygulayacağım inşallah işe yarar. Sevgiler.

ahmelege 15-02-2009 11:51 AM

Alıntı:

pofuduk Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 309501)
yasalcım, bişi sözylicem, sakın darılma...EFT'yi uygulayanlar doktor değildir, tama diş hekimleri falan uygulayabilir ama.Bak canım, EFT'yi genelde psikologlar veya bu konuda hiç eğitimi olmayanlar da uyguluyor...Psikologlar zaten eğitim fakültesi mezunu yani senin benim gibi.Ben de ünv. mezunuyum, az çok araştırma yapmayı biliyorum...

Ama nedir gittiğin kişi bizden farklı olarak seminerlere katılmıştır, Gary Craig'in(EFT'nin kurucusu, mühendis, psikolog değil) DVD lerini izlemiştir.Bizden farkı üzerinde daha fazla çalışmış olmasıdır.
Ben de g.craig'in birkaç kısa videosunu izledim.

Yani illa bir uzmana gerek yok, seni en iyi tanıyan sensin.Belki objektif dışarıdan bir bakış açısı iyi olabilir.Ama dediğim gibi sen de uygulayabilirsin.

Bu sadece benim fikrim...

EFT Home - World Center for EFT (Emotional Freedom Techniques)
(Gary Graig'in sitesi, burada forumlar var, Burada bir de profesyonel uygulayanların bölümü var, onlar da bazı sorunları yaşıyorlar uygularken, mesela bazı müşterilere etki etmediğini veya negatif etki yaptığın söyleyenler var...Bence emofree.com müthiş bir kaynak...EFT yle ilgili herşeyi bütün ayrınılarıyla bulabilirsin.

sevgili pofudukcum .sende haklısın yasal o6 da. yani bildiğin kadın doğum doktorları,dahiliye uzmanları gibi tıp doktorlarıda eft kullanıyorlar. yani psikolog,psikiyatr,öğretmen,mühendis vb. aklınıza gelen her meslekten eft uzmanı vardır. önemli olan kendini bu konuda ne kadar uzmanlaştırdığıdır.
kendi başınıza tabiki yapabilirsiniz ancak özellikle geçmiş kökenli sorunlarda bence de uzmandan yardım almakta yarar var. ben uzun zamandır kendi başıma uyguluyorum. uzmanlarla yazışıyorum ama bişeyler yolunda gitmiyor. özellikle cümle lerin kurulumu çok önemli.inan bana . görünürde çok basit teknik gibi görünsede ilk başta uzmandan yardım aldıktan sonra zaten kendin devam ediyorsun.sevgilerle.....

ahmelege 15-02-2009 11:55 AM

Alıntı:

yasal06 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 309238)
merhabalar ahmelege.. rica ederim tabiki sizinle paylaşacağım, sadece iyileşmek değil benim niyetim, hep paylaşmak bildiklerimi ve birlikte büyümek.. bunun için bu sorulara cevap vermek benim için bir zevk.. keşke daha iyi bilseydim de daha iyi aydnlatabilseydim..ama 1 mart ankara seminerinde abdullah beyden daha ayrıntılı bir şekilde öğreniriz diye düşünüyorum.. ayrıca doktorun adını yazarım sorun değil de ne bilim reklam gibi olur mu diye yazmadım..rtük falan görür sonra:D istersen özelden mesaj atıp yazayım adını, adresini.. ama senin dediğin doktor değil.. ben senin dediğini de tanıyorum.. onunla da görüştüm zaten ankarada görüşmediğim psikolog kalmadı:) ama o değil, o dediğin doktorun seans ücreti bana çok ağır gelmişti ve oraya gitmedim..bu cuma günü yine seansım var, o gün olanları paylaşırım sizinle... sevgiler..

canım ben ankaralıyım ama sakarya da çalışıyorum. ankaraya tatillerde geliyorum.seninlede tanışırız inşallah. çok isterim. dediğin gibi özelden mesaj atıp,ad-adres-fiyat verirsen sevinirim canım.... bekliyorum..

pofuduk 15-02-2009 01:26 PM

Alıntı:

ahmelege Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 309545)
sevgili pofudukcum .sende haklısın yasal o6 da. yani bildiğin kadın doğum doktorları,dahiliye uzmanları gibi tıp doktorlarıda eft kullanıyorlar. yani psikolog,psikiyatr,öğretmen,mühendis vb. aklınıza gelen her meslekten eft uzmanı vardır. önemli olan kendini bu konuda ne kadar uzmanlaştırdığıdır.
kendi başınıza tabiki yapabilirsiniz ancak özellikle geçmiş kökenli sorunlarda bence de uzmandan yardım almakta yarar var. ben uzun zamandır kendi başıma uyguluyorum. uzmanlarla yazışıyorum ama bişeyler yolunda gitmiyor. özellikle cümle lerin kurulumu çok önemli.inan bana . görünürde çok basit teknik gibi görünsede ilk başta uzmandan yardım aldıktan sonra zaten kendin devam ediyorsun.sevgilerle.....

Şöyle bişi söyliyim, Türkiye'de EFT uzmanı diye bişi yok...Kendimizi kandırmamalıyız.ama illa içimiz rahatlasın diyorsak biraz bilen birine gidebiliriz...

WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:42 AM.