Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Doğayı Koru

Uyarılar

Yangın söndürme faaliyetleri:

Serbest Kürsü ve Doğayı Koru Yangın söndürme faaliyetleri: Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Yangın söndürme faaliyetleri: Yangın haberinin alınmasından, yangının kontrol altına alınıp soğutulmasına ve yangın sahasının güvenlik altında terk edilmesine kadar yapılan bütün iş ve işlemlerdir. Yangın Haberinin Ulaştırılması: Yangın haberi alındıktan sonra durum; haberi alan merkez tarafından sırası ile İşletme Şefine, ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Doğayı Koru telkin cd indir izle İstanbul Doğayı Koru nerededir kimdir Doğayı Koru çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Doğayı Koru hipnoz Doğayı Koru olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Doğayı Koru hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Doğayı Koru kuantum düşünce kitap haberi

Yangın söndürme faaliyetleri:

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14-07-2008, 11:27 PM   #1 (permalink)
suzzy
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Yangın söndürme faaliyetleri:

Yangın söndürme faaliyetleri:

Yangın haberinin alınmasından, yangının kontrol altına alınıp soğutulmasına ve yangın sahasının güvenlik altında terk edilmesine kadar yapılan bütün iş ve işlemlerdir.

Yangın Haberinin Ulaştırılması:

Yangın haberi alındıktan sonra durum; haberi alan merkez tarafından sırası ile İşletme Şefine, İşletme Müdür Yardımcısına, İşletme Müdürüne bildirilecek, Bölge Müdürlüklerinde yangın haberi ayrıca Koruma Şube Müdürüne, Yangın Nöbetçi amirine, Bölge Müdür Yardımcısı ile Bölge Müdürüne de ulaştırılacaktır. Müstakil şeflik ve işletmelerde de haberler üst birimlere sırası ile ve vakit geçirmeden bildirilecektir.

Alınan yangın ihbarı, yapılan değerlendirmeyi müteakip ilgili Şeflik, Müdürlük veya Bölge Müdürlüğünce; Orman Genel Müdürlüğüne,Valiye, Kaymakama, İlgili Jandarma ve Askeri Birlik Komutanlığına, Emniyet Müdürlüğüne ve Cumhuriyet Başsavcılığına da intikal ettirilecektir. Meydana gelen yangın muhtemel yardım talepleri dikkate alınarak ayrıca en yakın Meteoroloji Müdürlüğü ile Belediye Başkanlığına, varsa İtfaiye Müdürlüğüne, gerekli hallerde Elektrik İdaresine de duyurulacaktır.Özellikle Orman Genel Müdürlüğü’ne yapılacak ilk bildirimlerde form bilgisi beklenmeyecektir.

Yangına İntikal (Hareket)

Yangın haberini alan ilk merkez sorumlusu, yangına en yakın olan yer ekibini hareket ettirecek, ayrıca hava birimlerini de haberdar edecektir.

Yangına hareket edecek olan ekip aşağıdaki hususlara riayet edecektir:

Uygun söndürme malzemeleriyle avadanlık ve ikmal maddelerini alacak,
Arazi kıyafetlerini tamamlayacak,
1 saatlik kumanyasını hazırlayacak,
Yol güzergahını tam olarak öğrenecek
Yangın ikaz pankartı, işaret ve levhalarını beraberinde alacak,
En geç 5 dakika içerisinde hareket edecek,
Telsizini açık tutacak,
Trafik kurallarına uyarak dikkatli ve emniyetli şekilde ve gerekli yerlere yangınla ilgili işaretler koyarak yoluna devam edecektir.
Yangın Yerine Ulaşıldığında Yapılacak Öncelikli İşler:

Yangın yerine ulaşan ve söndürme ekibi yöneticisi durumunda bulunan her kademedeki görevli , aşağıdaki hususlara riayet edecektir:

Yangının görülebileceği ve haberleşmenin temin edilebileceği uygun noktaları bulacak,
Yangına vardığını merkeze bildirecek,
Yangının yerini tam olarak tarif edecek,
Yangına giden en uygun yol güzergahını bildirecek,
Ormanın durumu ve yangının seyir şekli hakkında kısa bilgi verecek,
Mevcut ekibi ile yangını söndüremeyeceği kanaatine vardı ise, ilk anda ihtiyaç duyulan ekip adedi, alet ve ekipman çeşidini belirterek yardım talep edecek,
Detaylı durum tespit işlemine başlayacaktır.
Yangının Gözlenmesi ve Durum Tespiti:

Yangın yerine varan ilk ekibin amiri, durumu haber bekleyen üst birime bildirmeyi müteakip, mümkünse yangının çevresini dolaşarak ve aşağıdaki rehber sualler ışığında acilen değerlendirme yapacaktır.

Yangının yanma ve ilerleme biçimi nasıldır? (nokta yangını, gizli, için için, tepeye sirayet eğilimli, şiddetli sıçramalı vs.)
Yangının yanma yoğunluğu nedir? (hafif, şiddetli)
Emniyet ilkeleri bakımından doğrudan yapılacak müdahaleye elverişli midir?
Şu anki zaman nedir? Gelecek zamanın yangın davranışına muhtemel etkisi nasıl olur? (olumlu, olumsuz)
Alevin yüksekliği nedir? Zamana bağlı olarak ne olabilir? (artar, azalır)
Yangın nerede başlamıştır, nereye doğru ilerlemektedir?(Eldeki ölçü araçları kullanılarak) yangın alanındaki fiili sıcaklık, nem,rüzgar yönü ve şiddeti nedir?
Yamaç eğimi ile münasebeti nasıldır? (yamaç yukarı esiyor vs.)
Hava şartlarında değişme bekleniyor mu?
Arazi durumu nasıldır? (düz, sarp,kayalık, kanyon vs.)
Yanıcı maddenin türü (yaşı, boyu,çapı, yaş ve kuru oranı vs.)
Doğal veya yapay engeller var mı,varsa mesafesi? (sırt, geniş dere, göl, büyük açıklık, Y.E yolları, Y.E. şeritleri vs.)
Tehlike altında kıymetli alanlar (gençlik sahası, milli park, istihsal ormanı, depo vs.) ve meskun mahal var mı?
Yangının şu anki büyüklüğü nedir? 1-2 saatte tahminen ne kadar olabilir.?
Halen mevcut kaynaklar ile sevk edilmiş kuvvetler nelerdir, muhtemelen ne zaman ulaşırlar, kuvvetlerin çalışma güçleri ve eğitim durumları nasıldır?
Yerleşim yerlerinde tahliye gerekli midir.?
Arazinin tasarrufu-yönetimi kime aittir? Arazi kullanımında sınırlamalar var mıdır.?
Bölgeye giriş çıkışlarda, yol ve köprülerde sınırlayıcı durum var mıdır?
Yukarıdaki hususlar mutlaka öncelikle topoğrafik bir haritaya, o an için yoksa bir krokiye işlenecek, bu harita ve krokiler muhafaza edilecektir.
İlk Müdahale:

İlk Müdahale Stratejisinin Tespiti ve Planının Hazırlanması: İlk müdahale çalışmalarına başlamadan önce basitçe de olsa yapılacak müdahalenin stratejisi belirlenecek ve müdahale planı hazırlanacaktır.

Müdahalede öncelik sırası tespit edilecek ve bu sıra; can güvenliği, mal ve mülkiyetin korunması, kaynakların korunması ve olayın stabilizasyonu şeklinde oluşturulacaktır.
Müdahale biçiminin aktif mi yoksa pasif mi olacağı belirlenecektir.
Yangın bölümlere ayrılacak, ekip veya ekipler asetatlı harita veya kroki üzerine yerleştirilerek görevleri açık olarak tanımlanacaktır.
Stratejik hedef çok basit olarak belirlenecektir. (mesela yangın milli parka geçmesin, ağaçlandırma sahasına atlamasın)
Kaçış yolları ve güvenlik bölgeleri oluşturulacak ve bunlar ekip üyelerine bildirilecektir.
Alternatif eylemler belirlenip her biri için fayda ve risk analizleri yapılacaktır.
İlk Müdahale Prensipleri

Yangını ve Şartlarını Tetkik Et:

Gözlem

Öncelikle yangının çevresini dolaş, yangını görebileceğin hakim bir nokta bul buradan imkanları araştır. Şu tespitlerini kısa bir zamanda yap.

Yangın kenarına bitişik yanıcı maddeler, süceyrat, enkazlar ve istihsal artıkları gibi yangını körükleyici maddelerin bulunduğu yerleri tespit et.
Yangının tehlikeli yönünü, yerini, en çok zarar verebileceği yönünü tespit et.
Yangın hattı çevresinde veya ilerleme istikametinde yangının zarar verebileceği yerleşim alanı, orman deposu, üretimi devam eden orman, ağaçlandırma sahası, milli park ve orman içi dinlenme yeri gibi alanlar var mı tespit et.
Yangın kontrol edilemezse, yardımcı olacak doğal engelleri tespit et, yollar, akarsu, kayalık, açıklık alan, yangın emniyet yolu, yangın emniyet şeridi v.s. belirle.
Yangını hızlandırabilecek arazi yapısını incele, dar dere, kutu dere, meyilli arazileri belirle.
Tehlike anında çalışanların kaçabileceği yerleri tespit et.
Nokta yangınlarını gözle.
İlk Müdahalenin Yapılması

a) Genel Kurallar : 1- Tespit edilen hayati noktadan mümkün olduğu kadar çabuk müdahaleni yap. 2- Yangının başından ayrılma. 3- Eldeki mevcut kuvvetlerle olabilecek ve sonuç alınabilecek müdahaleyi yap. Vakit kaybetme. 4- Merkeze devamlı bilgi ver. 5- Çalışmalara gece ve gündüz devam et. 6- Rüzgarı daima arkana al.

İlk Müdahale :

1- Söndürmek için su veya toprak kullan. Yanan kısımların hava ile temasını kes. 2- Yangın çevresinde mineral toprak çıkıncaya kadar şerit aç. Bunun için 2-3 metre genişlikteki bir şeritte yanıcı maddeleri temizle. Çıkan materyali dış tarafa at. Sonra açılan bu şeritten 30-60 cm. genişlikte mineral toprağı çıkart. Çıkan materyali dış tarafa at. Eğer şeridi yangına bitişik açıyorsan çıkacak materyali yanan tarafa at. Şerit açıldıktan sonra zamanın varsa şeritten itibaren iç tarafa doğru 10-15 metre genişlikteki alanda yanmayı hızlandıracak materyali daha içeri doğru taşı ve ser. Budama yap, bütün mesele yangını örtü yangınına dönüştürmektir. Örtü yangını ile mücadele daha kolaydır. Aynı işlemi şeridin dış tarafında da yap. 3- Yangının yön değiştirmesi veya yandan tehdit etme riskini asgariye indirmek için doğal engellere ve yollara en yakın noktaları tespit et. 4- Öncelikle ateşi birden alevlendirebilecek noktalardan uzak tutmaya çalış. Ateşi alevlendirebilecek bol miktarda süceyrat, enkaz, gençlik gibi yanıcı maddelerin yoğun olduğu ve yangının patlama yapabileceği yerlere öncelik ver. 5- Yangını tek yerde olacak şekilde kuşat, iki kol halinde genişlemesini engelle. 6- Yangının çevresiyle oluşturulan hattan ateşin geçmesini sağlayacak olan yanıcı maddeleri yok et. (Yangın hattının kenarında enkaz yığıntısı, grup halinde boylu gençlik, geniş tepeli ağaç gibi.) 7- Açtığın yangın hattına yakın, yanmamış diğer yanıcı maddeleri de uzaklaştır. Kontrolü yapabilmek için gerekirse alan feda et. 8- Mevcut engelleri kullan. 9- Eğer yangının tamamını kontrol edemiyorsan bilgi ver ve yangının bir bölümünde çalışma yapmaya devam et. 10- Yangın ev, bina, yerleşim alanlarını sarmışsa tüm faktörleri göz önünde tut ve can alıcı noktadan müdahale et.

Müdahele Hattı (Söndürme Şeridi) Yerinin Tespit Esasları:

İlk müdahale planının hazırlanmasını müteakip, müdahale hattı yerinin belirlenmesi işlemine geçilecek, bu çerçevede aşağıdaki hususlar göz önünde bulundurulacaktır:

Güvenlik ilkeleri asla göz ardı edilmeyecektir. (bu husus çalışmaların emniyet içinde yapılacağı yerin seçimi yanında çalışmalara katılacak uygun kişilerin seçimini de kapsayacaktır.)
Risk altındaki değerler öncelik sırasındaki esaslar çerçevesinde değerlendirmeye tabi tutulacaktır.
Yangının hali hazır durumu yakinen değerlendirilecektir. (Yangının yavaş ve zor ilerlediği durumlarda söndürme şeridini yangının önüne çekebilmeniz mümkün olabilir. Diğer yandan yangının alev boyu, hattınızın genişliğini, hattınızın genişliği ise hattın bitirilme zamanını tayin eder.)
Mevcut topoğrafik durum ve yanıcı madde şartları altında eldeki ekip ve ekipmanın imkan ve kabiliyeti değerlendirilecektir.
Yanıcı maddenin türü ve özellikleri göz önünde bulundurulacak, ağır yanıcı maddelerden uzak durulacaktır. ( Yağışsız periyotta uzun süre kalmış olan yanıcı maddeler yangını sıçratır, yanıcı madde özellikleri şeridin genişliğine doğrudan etki yapar.)
Hattının Yapım Kuralları

Yukarıdaki prensipler çerçevesinde yangın söndürme şeridinin tesis edileceği yerin belirlenmesini müteakip, yangının çevresinde ve yangının ilerlemesini durdurmaya yetecek genişlikte, minarel toprağı açığa çıkaracak derecede yanıcı maddeden arındırılmış yangın söndürme hattının tesisine geçilecek, bu çalışmalar esnasında aşağıdaki hususlara riayet edilecektir:

Yangın hattı mümkün mertebe düz hat şeklinde tesis edilecek, dar açılı keskin hatlardan kaçınılacak,
Mümkün olduğunca yangın kenarına yakın tutulacak,
Mümkün mertebe mevcut doğal (göl, kayalık, çayırlık, açıklık v.s) ve yapay (Yangın Emniyet Yolu ve Şeridi gibi ) engeller değerlendirilecek,
Hattın geri emniyeti daima gözetilecek,
Civardaki nokta yangınları hattın içinde kalacak şekilde değerlendirilecek,
Ağır yanıcı maddelerden ve çalı çırpılardan kaçınılıp hafif yakıtların bulunduğu yerler tercih edilecek, yangının, kolay alevlenebilecek (süceyrat, enkaz, gençlik gibi) yanıcı maddelere ulaşmasına mani olunacak,
Yangın Hattının Tahkimi

Yapılan ilk müdahele ile yangının stabilizasyonu sağlanır sağlanmaz, hava hallerindeki ani, olumsuz gelişmeler sonucu yangının kontrolden çıkmasına mani olmak üzere, yangın hattının tahkimatına girişilecek, bu maksatla:

Yangın hattı içindeki tüm yanmamış yakıtlarla, kömürleşmiş maddeler hat içinden ayıklanacak ve yanmış kısma atılacaktır, (arazözle tesis edilmiş hatlarda)
Hat yakınındaki hava yakıtları azaltılacak, mümkünse dallar uzaklaştırılacaktır,
Yangın hattı içine kesinlikle yanar madde gömülmeyecektir,
Hattın takviyesi için gerektiğinde su, köpük veya reterdant kullanılması talep edilecektir,
Meyilli yerlerde yuvarlanmalara karşı siperleme yapılacaktır,
Yangın sahası içinde kalan yanmamış ceplerin(adacıkların ) etrafı yeni bir parlamaya imkan vermemek için çevrelenecektir.
YANGINDA EMNİYET PRENSİPLERİ

Kaçış Yolları: Yangın sırasında ve bölgesinde tehlikeli bir noktadan, güvenli bir bölgeye kaçılabilmesi için herkese açık olan yol, patika veya çıkış hatlarıdır.

Özellikleri;

Yokuş yukarı olmamalı,
En yakın güvenli bölgeye çok uzak olmamalı,
Sayıları yangının boyutlarına göre birden fazla tespit olunmalıdır.
Güvenlik Bölgesi: yangın personelinin, yangın emniyet sığınağı kullanmaya ihtiyaç duymadan güvenlik içinde bulunabilecekleri yerdir. (Yakıtsız arazi, göller, geniş nehirler- çaylar, geniş tarlalar, dumansız tepeler, geniş yanmış alanlar)
Boyutları yangına maruz yanıcı maddeye, yangın davranışına ve insan sayısına göre değişir. Genel olarak kişi başına en az 4.5m2’lik bir alan ile bunun dört tarafında yanıcı maddenin 4 misli boyunda temizlenmiş bir alandan oluşur.
Emniyet Sığınağı(Yangın barınağı): Yayılan ısıyı yansıtmak, doğrudan alev girişine mani olmak ve teneffüs edilen hava sağlamak maksadı ile ince alüminyum- cam lamine malzemeden yapılmış, olan açılıp kapanabilen araçlardır.

Hasar Bölgesi: Alev temasının beklendiği bölge veya alandır.

Ölüm Bölgesi: Yoğun ısı veya alev temasının beklendiği bölge yada alandır.

Standart Emniyet Talimatları:

Yangın hava durumu ve tahminleri hakkında sürekli bilgi sağlayın.(Bu maksatla yangın hattı üzerinde bizzat ölçtüğünüz sıcaklık, nisbi nem, rüzgar hızı ve yönünden oluşan Taktik Hava Bilgisi ile, hava tahmin merkezinden alacağınız ve genel durumu belirten Stratejik Hava Durumu bilgilerini enfazla ikişer saat ara ile kaydedin ve meydana gelen değişmeleri dikkate alın)
Yangınınızın her zaman ne yaptığını bilin, bu maksatla şahsen gözleyin ve gerektiğinde gözcü kullanın.
Bütün eylemlerinizi yangının mevcut ve muhtemel davranışına dayandırın.(Yangın düşündüğünüz tarzda davranıyor mu? Değilse niçin? Hava mı değişti, yangın farklı topografyaya mı gitti, yoksa yakıt tipinde plan dışı değişiklik mi var? Gün ısısı ne durumda ve nasıl olması bekleniyor? Gibi soruları plan üzerinde cevaplayınız.)
Herkes için Kaçış Yolları ve Emniyet Bölgeleri belirleyin ve onların bilmesini sağlayın.
Muhtemel tehlike yerlerine uyarılar ve uyarıcılar koyun.
Uyanık Olun, Sakin Kalın, Açık ve Net Düşünün, Kararlı Davranın. (Aşırı sıcaklık, yoğun karbon monoksit ve fiziksel ve ruhsal yorgunluk gibi etkenler sebebi ile sağlıklı düşünemeyebileceğinizi göz önünde bulundurun, bunun için sık sık istirahat veriniz ve kısa peryotlarla zihninizi ve gözünüzü yangından ayırınız.)
Emrinizdekilerle, amirlerinizle ve yakınınızdaki ekiplerle devamlı surette sağlıklı irtibat halinde kalınız. (Meydana gelen durum değişikliklerini iyi izleyin ve aldığınız talimatları astlarınıza aktarın.)
Net talimatlar verin ve anlaşıldığından emin olun.
Ekibinizi her an kontrol edin. (Kendiniz de daha üst organizasyonun elemanı olmanız münasebetiyle kontrolde kalın)
Yangına karşı hırsla savaşın fakat emniyete öncelik verin.



 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

  Alıntı ile Cevapla
Alt 18-07-2008, 06:23 PM   #2 (permalink)
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 201
Tesekkür: 52
69 Mesajinıza toplam 378 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
manyaklik is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Yangın söndürme faaliyetleri:

en iyisi havadan müdahele sanırım ... yazık yanıp ağaçlarımıza yetişmesi en az 30 yıl yanması 1 dk :(
manyaklik isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Yangın söndürme faaliyetleri:

Serbest Kürsü ve Doğayı Koru Yangın söndürme faaliyetleri: Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Yangın söndürme faaliyetleri: Yangın haberinin alınmasından, yangının kontrol altına alınıp soğutulmasına ve yangın sahasının güvenlik altında terk edilmesine kadar yapılan bütün iş ve işlemlerdir. Yangın Haberinin Ulaştırılması: Yangın haberi alındıktan sonra durum; haberi alan merkez tarafından sırası ile İşletme Şefine, ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Doğayı Koru telkin cd indir izle İstanbul Doğayı Koru nerededir kimdir Doğayı Koru çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Doğayı Koru hipnoz Doğayı Koru olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Doğayı Koru hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Doğayı Koru kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.