Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sorularınız (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=39)
-   -   kişisel sorunlar (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=372770)

anexity 06-08-2009 09:39 PM

kişisel sorunlar

dinlediğimiz telkinlerle kişilik sorunlarına çözüm bulabilir miyiz ? bunların birkaçını sıralayayım:

1-Özgüven eksikliği
2-Tembellik sorunu
3-Söylenenlere aşırı aldırış etme
4-Olumsuz düşünce üretip hayattan sıkılma
5-Geçmişteki sorunlarla yüzleşemeyip kaçmaktan ileri gelen rahatsızlıklar

ve bireyin kişiliğinin değişmesini sağlayabilir mi bu telkinler ? Ben 1 gündür dinliyorum ve etkisini gözlemledim. Sadece ego ve sucluluk duyguları dinliyorum ve az önce arkadaş ortamında bilinçaltımdaki birsürü şeyi ortaya çıkardım ve birsürü espri yapıp etrafa gülücükler saçtığımı gördüm. Fakat ben daha birçok kişilik bozukluğu ve depresif halleri bulunan biriyim. bunları çözebilecek miyiz ? :D

sanemce 06-08-2009 09:54 PM

Cevap: kişisel sorunlar

merhabalar
1-Özgüven eksikliği

ego güven güçlendirici telkini,

2-Tembellik sorunu

ertelemeyi bırak telkini,

başkalarının düşüncelerini önemsememe telkini,

bahsi geçen telkinler, belirttiğiniz durumlar içindir.
suçluluk telkini bilinçaltındaki kendimize ve başkalarına karşı oluşan suçluluk hislerini arındırıyor ve yeni kalıplar yerleştiğinde 4 ve 5. maddedeki yazdıklarınız etkisini yitiriyor..

değişimi isteyen ve değişime açık olan biri telkinleri dinlerken ifadelerininde pozitif olmasına dikkat eder, başına gelen herhangi olumsuzlukta "Allah'ım neydi günahım" demek yerine, " bu durum bana ne öğretiyor" bakış açısına sahip olursa, epey yol katedecektir.

değişim, değişimi isteme oranıyla eşdeğer süreçte olacaktır.

sizinde en kısa sürede faydalarını görmenizi temenni ediyorum. gelişmelerinizden bizleri de haberdar ederseniz seviniriz.

sevgiler actionsmile

turkem 07-08-2009 11:21 AM

ego güven güçlendirici telkini,

2-Tembellik sorunu

ertelemeyi bırak telkini,

başkalarının düşüncelerini önemsememe telkini,

bahsi geçen telkinler, belirttiğiniz durumlar içindir.
suçluluk telkini bilinçaltındaki kendimize ve başkalarına karşı oluşan suçluluk hislerini arındırıyor ve yeni kalıplar yerleştiğinde 4 ve 5. maddedeki yazdıklarınız etkisini yitiriyor..

değişimi isteyen ve değişime açık olan biri telkinleri dinlerken ifadelerininde pozitif olmasına dikkat eder, başına gelen herhangi olumsuzlukta "Allah'ım neydi günahım" demek yerine, " bu durum bana ne öğretiyor" bakış açısına sahip olursa, epey yol katedecektir.

değişim, değişimi isteme oranıyla eşdeğer süreçte olacaktır.

sizinde en kısa sürede faydalarını görmenizi temenni ediyorum. gelişmelerinizden bizleri de haberdar ederseniz seviniriz.

sevgiler actionsmile

Canım bende aynı dertten muzdaribim.6 yıldır babamla yaşıyoruz(çocuklarımla çocuklarımla)sayesinde çok mutsuzuz.kabullendik biat ettik öğrendik.ama bu öğrenme bitmezmi hergün gururumuzla oynayan aşağılayan bir baba.ne yapmalıyım bunun bir çaresi yok mu? hadii pozitif olalım mutlu olalım.

sanemce 07-08-2009 11:57 AM

Alıntı:

turkem Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 473667)

Canım bende aynı dertten muzdaribim.6 yıldır babamla yaşıyoruz(çocuklarımla çocuklarımla)sayesinde çok mutsuzuz.kabullendik biat ettik öğrendik.ama bu öğrenme bitmezmi hergün gururumuzla oynayan aşağılayan bir baba.ne yapmalıyım bunun bir çaresi yok mu? hadii pozitif olalım mutlu olalım.

sevgili Turkem hadi pozitif olalım, hadi mutlu olalımla olunamıyor maalesef..

birileri bize mutluluk sunsun diye bekleyerekte olmuyor..

önce kendi gücümüzün farkında olmalıyız ve kendimizi sevmeyi bilmeliyiz..

hoşnut olmadığımız hiçbirşeyi yaşamak zorunda değiliz.. katlanmak zorunda hiç değiliz.. gerekli yerlerde gereken kişilere DUR demeyi bilmeliyiz.

kişisel gelişimle bu kadar iç içe değilken, diyordum ki, "en fazla ölürüm daha ne olacak" cesaretimi buna borçluydum y789

sanırım kendi yaşamımdan kesit vermeden ifade edemeyeceğim..

10 yıl önce boşanmaya karar verdiğimde, aileme durumumu söyledim ve boşanmama kesinlikle karşıydılar. kararlı olduğumu görünce "tamam boşan ama yanımıza gel" dediler..kabul edemezdim çünkü orada nasıl bir yaşamımın olacağının az çok bilincindeydim..

yeni bir yaşamda kuramazdım. buna ne gücüm ne de maddi birikimim vardı.. sosyal dayanışma vakıflarını araştırdım hatta gittim görüştüm.. kızım ve ben için sığınabileceğim bir mekan gösterirlermi diye.. evliliğim o raddeye gelmişti çünkü ve gidecek biryerim yoktu..

o araştırma esnasında ve evliliğimde artık göz yumamayacağım son damlayı da yaşayınca ertesi gün emlakçıdan ev buldum ve adıma laf getirmeyecek birkaç eşya (eşyaların çoğunu onlar almıştı çünkü) alıp aynı gün taşıdım..

iş hayatıma başlayalı 1 yıl kadar olmuştu.. tuttuğum evin kirası ile maaşım eşitti..
sonra dedem yanıma geldi ve o geçiş sürecinde yanımda oldu..(evimi terk ederken dedemin yanıma gelebileceğini bilmiyordum) herşeyim dört dörtlük olmasa da, mutlu olmama yetecek kadar var çok şükür..

demek istediğim şu ki, eğer ben çaresizim yapacak birşeyim yok deyip o evliliği sürdürmeye devam etseydim, şu an ya hapiste ya mezarda olurdum..

babamı dinleyip onların yanına gitseydim, yine o durumdan kurtulmak adına yine çok yanlış kararlar vermiş ve şu an kimbilir nasıl bir hayatın içinde olurdum..

lütfen dur ve bir bak.. kimin hayatını yaşıyorsun.. kimlerin istediği şartlara uyum sağlama ihtiyacı hissediyorsun..

sen
teksin ve çok özelsin.. kesinlikle çaresiz değilsin.. içinde bulunduğun şartları bilmediğim için ezbere konuşuyor isem lütfen bağışla ama, ben mutlaka ama mutlaka önünde açık duran ve görmekte zorlandığın kapılar olduğuna inanıyorum..

bu durumda telkinlerin görevi ne dersen eğer;

ego güven güçlendirici ile suçluluk telkini içinde barındırdığın tüm suçluluk hislerini azat edeceği için kendi gücünün farkına varmanı sağlayacak ve yeni Turkem yaşamına daha güvenle yön verebilecek..

uzun oldu farkındayım. saatlerce sayfalarca konuşabilirim bu konularda.. çaresizliği kabullenip itaat etmek en tahammül edemediğim konudur çünkü..

umarım faydalı olabilmişimdir.
Not: Turkem'cim en iyisi sen günlük aç ben oraya geleyim y789

sevgilerimle

anexity 10-08-2009 03:28 AM

Alıntı:

sanemce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 473674)
çaresizliği kabullenip itaat etmek en tahammül edemediğim konudur çünkü..

bu söz gerçekten ihtiyacım olan bir sözdü ve çok etkilendim.. artık buna ben de tahammül etmek istemiyorum. sizlerle gurur duyuyor ben de kendimi artık daha güçlü ve onurlu hissediyorum... teşekkürler sanemce..

cadi_bm 25-08-2009 12:10 PM

Alıntı:

sanemce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 473674)
sevgili Turkem hadi pozitif olalım, hadi mutlu olalımla olunamıyor maalesef..

birileri bize mutluluk sunsun diye bekleyerekte olmuyor..

önce kendi gücümüzün farkında olmalıyız ve kendimizi sevmeyi bilmeliyiz..

hoşnut olmadığımız hiçbirşeyi yaşamak zorunda değiliz.. katlanmak zorunda hiç değiliz.. gerekli yerlerde gereken kişilere DUR demeyi bilmeliyiz.

kişisel gelişimle bu kadar iç içe değilken, diyordum ki, "en fazla ölürüm daha ne olacak" cesaretimi buna borçluydum y789

sanırım kendi yaşamımdan kesit vermeden ifade edemeyeceğim..

10 yıl önce boşanmaya karar verdiğimde, aileme durumumu söyledim ve boşanmama kesinlikle karşıydılar. kararlı olduğumu görünce "tamam boşan ama yanımıza gel" dediler..kabul edemezdim çünkü orada nasıl bir yaşamımın olacağının az çok bilincindeydim..

yeni bir yaşamda kuramazdım. buna ne gücüm ne de maddi birikimim vardı.. sosyal dayanışma vakıflarını araştırdım hatta gittim görüştüm.. kızım ve ben için sığınabileceğim bir mekan gösterirlermi diye.. evliliğim o raddeye gelmişti çünkü ve gidecek biryerim yoktu..

o araştırma esnasında ve evliliğimde artık göz yumamayacağım son damlayı da yaşayınca ertesi gün emlakçıdan ev buldum ve adıma laf getirmeyecek birkaç eşya (eşyaların çoğunu onlar almıştı çünkü) alıp aynı gün taşıdım..

iş hayatıma başlayalı 1 yıl kadar olmuştu.. tuttuğum evin kirası ile maaşım eşitti..
sonra dedem yanıma geldi ve o geçiş sürecinde yanımda oldu..(evimi terk ederken dedemin yanıma gelebileceğini bilmiyordum) herşeyim dört dörtlük olmasa da, mutlu olmama yetecek kadar var çok şükür..

demek istediğim şu ki, eğer ben çaresizim yapacak birşeyim yok deyip o evliliği sürdürmeye devam etseydim, şu an ya hapiste ya mezarda olurdum..

babamı dinleyip onların yanına gitseydim, yine o durumdan kurtulmak adına yine çok yanlış kararlar vermiş ve şu an kimbilir nasıl bir hayatın içinde olurdum..

lütfen dur ve bir bak.. kimin hayatını yaşıyorsun.. kimlerin istediği şartlara uyum sağlama ihtiyacı hissediyorsun..

sen teksin ve çok özelsin.. kesinlikle çaresiz değilsin.. içinde bulunduğun şartları bilmediğim için ezbere konuşuyor isem lütfen bağışla ama, ben mutlaka ama mutlaka önünde açık duran ve görmekte zorlandığın kapılar olduğuna inanıyorum..

bu durumda telkinlerin görevi ne dersen eğer;

ego güven güçlendirici ile suçluluk telkini içinde barındırdığın tüm suçluluk hislerini azat edeceği için kendi gücünün farkına varmanı sağlayacak ve yeni Turkem yaşamına daha güvenle yön verebilecek..

uzun oldu farkındayım. saatlerce sayfalarca konuşabilirim bu konularda.. çaresizliği kabullenip itaat etmek en tahammül edemediğim konudur çünkü..

umarım faydalı olabilmişimdir.
Not: Turkem'cim en iyisi sen günlük aç ben oraya geleyim y789

sevgilerimle

Çok güzel bir paylaşım cesaret veriyor içimi huzur kapladı girlhahagirlhahagirlhaha
Birikimli insanlarla sohbetin tadı bambaşka oluyor. Buluşmalarda konuşmak dileğiyle t678

WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:41 AM.