Işıklı yol | 15-01-2013 12:29 PM | Cevap: kendi başımıza çekirdek inanç nasıl bulunur bilenler varsa yazsın Çekirdek inançlar çok minik zamanlarınızda hatta aileden getirdiğiniz, atalarınızdan aldığınız, anne karnında oluşan inançlar bile olabiliyor. Diyelim ki bir kaçını tespit ettik, bunu nasıl değiştireceğimizi nereden bileceğiz. Bana göre bu evde okuma yazma öğrenmeye benziyor. Benim hayat görüşümdür. Ben her konuyu mutlaka bilenine sorarım, yani işin uzmanına giderim. Mesela, küçük oğlum daha 8 aylıktı ve boynunda kas kasılması denen bir şeyle doğmuştu. Ameliyat gerekiyordu. Doktora gittik pazartesi ameliyata alacağım dedi. Bebeğim öksürüyor. Kan tahlilleri, şuruplar, ve kan vermeye çalıştı. Yavrum kabul etmedi çok ağladı, çok yıprandı. Hastanede ertesi gün başka bir doktor geldi kontrole " kim bu hastanın doktoru" diye sordu. Bu acil bir ameliyat değil ki önce kan değerini yükseltirsin, öksürüğünü tedavi eder, sonra ameliyat edersin. Bu kadar minik bir bebeğe kan vermeye çalışılır mı?" dedi. Bunu bana değil orada ki bir doktora söylüyordu. Bunun gibi onlarca hadise anlatabilirim size. İşte ben bu yaşadıklarımdan aldığım ders olarak işi bir kişiye danışmam bir, ikincisi ise mutlaka uzmanına gitmeye çalışırım. Benim nacizane fikrim bu sevgimle |