Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Araba Kullanma Korkusu (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=75)
-   -   araba kullanma korkusu (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=1210)

hayalayaz 22-04-2007 11:58 PM

araba kullanma korkusu

Araba kullanma korkusu hipnoz cd'si için üst menüden sipariş cd bölümüne tıklayınız.

drive45 ben araba kullanırken böyleyim. boşandığım dönemde ablamın zoruyla yazıldım direksiyon kursuna.adanada baraj yolunu yeni yapıyorlar, ineklerden ve bizden başka kimse yok ,vızır vızır kullanıyorum arabayı,birde vites takıyorum kamyon şöförleri ders verseler öğretemezler.iş sınavlara geldi başkomiserle yüz üzerinden yüz puan başarı.bir anons işittikki yazılı testi başarıyla verenler öğleden sonra direksiyon imtihanına girecekler.beni yaparsın yaparsın diye sürüklediler,yalnız asla söylemedikleri bir şey varki sınav şehir trafiğinde yapılıyormuş.sıra bana gelince çarnaçar bindim arabaya. güzelce çalıştırdım birinci vitese geçirdim.ikinciyi de başardım ve yanımdan son sürat bir araba geçti,ve benim araba sürat sarhoşu oldu zik zak çiziyor.komiser hanımefendi direksiyona hakim olun ve vitesi büyütün dedi,ben okadar kolaysa kendin yap dedim,yaptı.. alttan elini uzattı direksiyonu tuttu. debriyaja basın dedi bastım, vitesi büyüttü.tamam hayal hanım durun dedi önümüzde dönel kavşak var ben gittim kavşağın tam ortasında durdum ve adamın suratına bakmadan aşağıya inicem ki..hayal hanım burası biraz ayak altı oldu isterseniz başka yerde durun dedi...eee artık ehliyet gitti ya ben gayet sakin arabayı çalıştırdım vitese taktım dönel kavşaktan çıkar çıkmaz sinyali verdim ve mükemmel bir şekilde park ettim.iyi günler demeye bile yüzüm olmadığı için arabadan indim...bir baktım direksiyon hocam geliyor ve ehliyeti soruyor anneme küfür ediyor sandım yani siz olsaydınız bana ehliyet verirmiydiniz dedim.yaptığım onca salaklıktan sonra birde komserim ehliyet aldımmı? diye sormak yüzsüzlüğün daniskasıydı bana göre. değilmiş.hocam sordu ve komiserde şehir trafiğinde ders almam şartıyla verdi ehliyetimi.ilk arabamı ehliyetten on yıl sonra aldım tabii hemen on saatlik ders aldıktan sonra kullandım.uzun yolda komyon şöförleri için, şehir trafiğinde belediye şöförleri için ve birde bizi direksiyon başında görüp bu şimdi evde yemek yapsaya diyen en bi erkek abilar için boynum kıldan incedir ama yüzümün ifadeside böyledir drive45

aybuke 27-05-2007 01:25 PM

Ynt: araba kullanma korkusu

sad456 Ben hala araba kullanma korkusunu atamadım üzerimden..10 yıl önce aldım ehliyeti ama hala şehir trafiğine çıkamıyorum..Bu korkumun altında direksiyon çalışırken bir kez tarlaya, bir kez de bahçe duvarına girmiş olmamın etkisi vardır mutlaka :)

Bu korkumu nasıl yenebilirim? Ben de artık yollara akmak istiyorum :)

hayalayaz 27-05-2007 03:31 PM

sevgili aybüke araba kullanma korkusunu araba kullanarak yenebilirsin( ne cevap ama)maalesef bu böyle bende araba aldığımda çok korkuyordum on saat ders aldım araba kullanmaya başlamadan önce,şehir içine gideceğim zamantaksiye biniyordum,bil bakalım ne oldu bu süreç içinde üç kaza geçirdim,hele bir tanesi takside kırmızı ışıkta beklerken, kendisini yolların fatihi sanan bir adam geldi arkadan vurdu ben iki üç hafta sırtıma çelik monte edilmiş gibi kıpırdayamadım,ama arabaya bindim ve kullandım,yavaş yavaş sürerek,bir gün kuşadasından eve dönüyorum eski yol, otoban yok henüz önümde tankarler sıra olmuş ben peşlerinde tıngır mıngır, polis durdurdu, ceza yazcakmış, şaşırdım iyide memur bey ben hız yapmadım ki,dedim, hanım efendi 40 km süratle gidiyorsunuz yavaş gitmekte hatadır deyince,ben eşekten düşmüşe döndüm.,neyse ceza yazmadı ama yazsaydı her halde guines rekorlar kitabına girerdim arabayı yavaş sürmekten ceza yiyen ilk insan olarak,ama böyle böyle korku bitti, şimdi tabiiki çok dikkatliyim,ama yüreğimi daraltan korku yok. hepimize saygılı sevgiler.

BURCU GELEGEN 02-06-2007 02:14 AM

Alıntı:

hayalayaz Nickli Üyeden Alıntı
hanım efendi 40 km süratle gidiyorsunuz yavaş gitmekte hatadır deyince,ben eşekten düşmüşe döndüm.,neyse ceza yazmadı ama yazsaydı her halde guines rekorlar kitabına girerdim arabayı yavaş sürmekten ceza yiyen ilk insan olarak,ama böyle böyle korku bitti, şimdi tabiiki çok dikkatliyim,ama yüreğimi daraltan korku yok. hepimize saygılı sevgiler.

Bana yazacaklardır o zaman hala korkumu yenip direksiyon başına geçemedin en son 2002 de ehliyeti aldığımda geçmiştim 44

neşeçakmak 27-11-2007 09:58 AM

Ben de araba kulanma korkusundan dertliyim.13 yıl önce ehliyet aldım.6yıldır araba kullanıyorum.Araba kulanmasını çok seviyorum kendimden emin olmak için çok uzun ders aldım.Çokda güzel kulanıyordum.Silivriden dönerken tırların arasında sıkışıp kaldım .Kagıthanede arabayı viyadüğün üzerinde stop ettirdim .Kilitlenip kaldım.Telefon açıp yardım aldım .3 yıldır otabana cıkmıyorum.Önce bu konuyu savsakladım .Daha sonra nerden başlıyacagımı şaşırdım.Gittim direksiyon hocası tuttum otaban korkusunu yenmek için.Hoca iki kere gezdik .Abla parana yazık sen benden iyi araba kulanıyorsun dedi.Ama ben hala otabana cıkamıyorum. agl34 Şehir içinde çok güzel araba kullanıyorum hiç kaza yapmadım.otabana cıkınca araba yere yapışıyor kitleniyorum nefes alamıyorum.Nasretin hoca bana damdan düşeni getirin demiş.....Bu olay benim kabusum oldu.Peşinide bırakmıyorum ama ne yapacagımıda bilmiyorum.Özgüvenimi kaybetim .Nasıl kazanacagımıda bilmiyorum.İnşallah bir gün buraya ben otabanda araba kulanıyorum diyebilcem.......Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum Teşekürler

tresor 27-11-2007 11:27 AM

aynı korku bende de vardı ben o nedenle araba bıle almadım, sımdı sart oldugu ıcın tekrar 3 hafta ders aldım, korkunun ustune gıtmek lazım , bır de basına kotu bırsey gelecegı korkusunun yerıne keyıfle suruyorum duygusunu koymak gerek sıtede eft ve sedona teknıklerı uzerıne yazılara bır goz atın sevgıler tresor

25emel 27-11-2007 01:45 PM

valaha hiç korkmuyorum araba kullanmaktan falan ama park yeri aramak beni çok rahatsız ediyor geriyor sinirlerimi... 789569 arabamı satalı 2 yıl oldu ama en yakın zamanda yeniden almak lazım sanırım b456

izmirli035 27-11-2007 11:22 PM

bende araa kullanali 4. yiimdayim ama burada trafik oyle rahat ki!!! herkes kurallara uyuyor, her yer cizili, her kavsakta lambalar yani insanlar cok kolay kullanabilsin diye yapilmis adeta, abim geldi "burda araba mi kullanilir ya "" dedi!!!!

burasi fransa tabii ki, am ben donunce izmir de de kullanirim herhalde baska carem yok, herkes nasil kullaniyo???

iyi geceler cat3500

suzzy 27-11-2007 11:26 PM

ciddi bir şekilde trafikten korkuyorumm...
ortalık psikopat kaynıyor resmen... agl34

hayalayaz 28-11-2007 12:21 AM

ben direksiyona geçtimmi..şiirler yazıyorum küfürden..yanımda oturan kişi yeni bir kültür geliştiriyor...arabadan indiğim zaman bakıyorum ooooooh pamuk gibi olmuşum..yumşacık stres falan kalmamış..ama otobüs ve kamyon şöfürü gürdümmü saygım sonzuz o abilere...otoyolda asla kamyon şöförü sollamam takılırım peşine tıngır mıngır...adama sinir gelir, kolunu camdan çıkarır bana geç diye sallarken yoluda öyle bir ayarlarki ben sanki prenses konvoyunda ilerlerlermiş gibi sollarım...tabii o kol sallayıştaki geeeeeeç diyen manayıda anlamazdan gelirim...buda benim onlardan intikam almamın bir başka yolu...cin ifrit oluyorlarya direksiyonda kadın gördülermi... aa34 aa34 aa34 aa34 aa34 ama araba alsam mutlaka yine ders alırım..

25emel 28-11-2007 10:02 AM

Alıntı:

hayalayaz Nickli Üyeden Alıntı
ben direksiyona geçtimmi..şiirler yazıyorum küfürden..yanımda oturan kişi yeni bir kültür geliştiriyor...arabadan indiğim zaman bakıyorum ooooooh pamuk gibi olmuşum..yumşacık stres falan kalmamış..ama otobüs ve kamyon şöfürü gürdümmü saygım sonzuz o abilere...otoyolda asla kamyon şöförü sollamam takılırım peşine tıngır mıngır...adama sinir gelir, kolunu camdan çıkarır bana geç diye sallarken yoluda öyle bir ayarlarki ben sanki prenses konvoyunda ilerlerlermiş gibi sollarım...tabii o kol sallayıştaki geeeeeeç diyen manayıda anlamazdan gelirim...buda benim onlardan intikam almamın bir başka yolu...cin ifrit oluyorlarya direksiyonda kadın gördülermi... aa34 aa34 aa34 aa34 aa34 ama araba alsam mutlaka yine ders alırım..

khkh56 khkh56 khkh56

priyanka 27-02-2009 07:48 PM

merhaba bende araba sürmekten korkanlardanım. kullanmayı çok istiyorum hemde çok. araba kullanan bayanları görünce çok kıskanıyorum. eşim otomobil sektöründe çalışıyor ve benim imkanım olduğu halde kullanamıyorum.
bu korkumu yenmek için ne yapmalıyım. ne kadar süre ve hangi telkin mp3 lerini dinlemeliyim? bana yardımcı olun lütfen :(ağla2

sanemce 27-02-2009 09:33 PM

merhaba bipasha
hoşgeldiniz yanımıza..

önce suçluluk ve ego telkinlerini dinleyerek başlayabilirsiniz.

10 gün kadar sonra kendine güven telkinini ekleyin..

onlar alt yapıyı hazırlarken, Atakan beye (hayatımdegisti rumuzlu) araba kullanma korkusuyla iligili özel telkin yaptırabilirsiniz..

sonuçlara kendiniz bile inanamayacaksınız sung66

sevgiler actionsmile

priyanka 27-02-2009 11:57 PM

teşekkür ederim.. peki bu mp3leri dinleyip araba kullanabilen arkadaşlar var mı ?

sanemce 28-02-2009 12:46 AM

telkinleri dinleyenler korkularından arınıyor. her korkumuzun bilinçaltımızda yatan bir sebebi olduğu ve telkinlerde bu negatif birikimleri temizleme konusunda etkili olduğu için faydalı zaten.

kendimizle barışmamızı sağlıyor.. negatif bilinçaltı kalıplarımızı kırarak pozitiflerle değiştiriyor..

kendimizle barışmamız, kendimize olan güvenimizi arttırıyor ve bu yaşamımızın her alanına yansıyor..

sizinde araba kullanma korkunuza iyi geleceğine inanıyorum. yeterki bir an önce başlayın..

başaracağınıza inanıyorum.

müsait olduğunuzda linkleri incelemenizi öneririm.

Telkinler Sonrası İlk Etkiler ve Anketlerimiz - Hayatım Değişti Telkinli Cd'leri

Ne Yapmalı? - Hayatım Değişti Telkinli Cd'leri

sevgiler actionsmile

ELPARANOID 01-04-2009 04:08 PM

Cevap: araba kullanma korkusu

Ben arabayi sirf park problemi olmasindan dolayi kullanmiyorum.Arabam yaklasik 5 aydir kapida.Adeta bende parkingfobi oldu:)

priyanka 02-04-2009 03:57 PM

Merhaba bu siteyi keşfetmeden önce başka bir internet sitesinden araba kullanma korkusu için cd siparişi verdim. herşey güzel gidiyordu,arada bir kalp çarpıntısı dışında. 21 gün dinledikten sonra ara verdim.kalp çarpıntılarım çoğaldı. bir gece ellerimde uyuşmaya başladıktan sonra korkup acile gittim. kalp ritmimde hiç bir şey çıkmadı..Bende panik atak belirtilerine baktım benimkilerle uyuşuyor gibiydi. bu durum neden olmuş oalbilir.. Hayatımda hiçbir problem yok, sadece istediğim araba kullanmak. şimdi hiçbirşey dinlemiyorum. bu olay neden olmuş olabilir diye düşünüyorum.Hayatım değişti.comdaki telkinleri dinlemek istiyordum fakat şimdi tekrar aynı şeyler olur diye korkuyorum. biri bana yardım edebilir mi?

Gamze39 08-04-2009 04:12 AM

Yeni bir araba alacağım. 10 yıl önce ehliyetimi aldım o günden sonra hiç araba kullanmadım bu gün ise ilk defa deneme sürüşü yaptım. Dikkatimi çeken şu oldu arabanın önünü görme ihtiyacı kendimde hissettim koltuğumu en üst seviyeye yükselttim... Neden böyle bir şey yapma gereksinimi duydum bilmiyorum... doğru mu yaptım yanlış mı yaptım onu da bilmiyorum... en az bir ay köy yolunda araba kullanacak olsam trafiğe çıkabilir miyim bu konuda ya da farklı detaylar ne bileyim işte ne yapmam gerekli tavsiyeleriniz olursa sevinirim...

Vodoo 08-04-2009 10:06 AM

Merhaba sevgili Gamze

20 yıllık bir sürücü olarak sana ufak tavsiyelerde bulunmak isterim.Koltuğunu en üST seviyeye çıkararak kullanman çok doğal en başlarda.Zannediyoruzki aracın önünü görerek herşeye hakim olabiliriz .Zaman içerisinde sana uygun olan oturma şeklini kendi kendine geliştireceksin ama bu koltuk kaldırma olayını alışkanlık haline getirmemeni tavsiye ederim. Acemilik sürecince yanına kimseyi alma kendi kendine ol.Müzik dinle bangır bangır olmamak şartıyla.Sakın direksiyona da sıkı sıkı sarılma sonra müthiş boyun ağrısı yapar tecrübeyle sabit:))Koltuk ve direksiyon arasında ki mesafen de iyi ayarlanmış olsun ne çok yakın ne çok uzak.Kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim.

Gamze39 08-04-2009 04:54 PM

Teşekkür ederim Vodoo:) İnan bende kendi kendime öğrenmekten yanayım hayatım boyunca bütün zorlukları kendi başıma başarmayı sevmişimdir kimseden yardım almak bende istemiyorum Fakat ailemden hiçkimse beni aracın içinde şimdilik yalnız bırakmamaktan yana yoksa ben bu öneriyi daha önceden aile içinde yapmıştım... Başaracağıma inanıyorum dün gece hava ne kadar sislide olsa karanlıkta olsa 2 saat sorunsuz bir sürüş sağladım ama 50-60 km ile:) Direksiyon ile uzaklığım bileğimi direksiyoınun üzerine oturtacağım mesafede idi Ehliyet aldığım dönemde hocam göstermişti Direksiyonu iki elimle tutuyorum (ellerim çok terledi) vitesi değiştirdiğim an tekrar iki elimi direksiyondan ayırmadım bunu yaparkende düşünerek değil de elimin yeri orasıymış gibi işte böyle.... Birde 9.000 tl var.. peugeot 206 5 kapılı araba almak tek hayalim ki şuan piyasada 9500-11.000 arası araç buldum fakat henüz almadım... Hayalimdeki araç değilde farklı araçta olabilir düşüncesi ile acele etmiyorum ötv indirimden dolayı sıfır arabada alabilirim taksit imkanları bana çok uygun diye fakat acemi biri olarak sıfır araba almak ne kadar doğrudur bilmiyorum... Bu konuda da tavsiyeleriniz olursa sevinirim... Saygılarımla bye:)

sibel80 10-04-2009 04:43 PM

bende hem çok korkuyorum hem çok istiyorum.günlük hayatımda çok sakar olduğum icin hiç bu işe bulaşmıyorumy789

murat 12-04-2009 02:31 PM

arka sağ köşeden biri emredincede ister istemez bir süre sonra çaktırmadan acemilik atılabiliyor :D ben yinede telkinlerle kendime güvenerek araç kullanmayı tercih ederdim :D

SABIRG 27-04-2009 01:05 PM

Ya valla eşime rezil oldum bu konuda salak mıyım neyim 10 saat ders aldım bütçemi sarsarak kendime güvenen edalarla gel gelelim bi tek çıkamadım arabanın başına geçiyorum bakıyorum geri eve çıkıyorum inanılmaz istiyorum araba kullanmak delircem eşim beni dalga konusu yaptı. Ya napcam ben yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

derya1923 27-06-2009 06:26 PM

bende araba kullanmaktan trafiğe çıkmaktan çok korkuyorum.daha doğrusu araba kullnırken o kadar çok heyecanlanıyor ve panik oluyorum ki yüreğim her defasında bu stresi ve heyecanı kaldıramaz diye korkuyorum, kalp krizi geçirmekten korkuyorum.korkularım çığ gibi büyüyor.üstelik ben 10saat direksiyon derside aldım.hoca artık çıkabilirsin trafiğe başka derse gerek yok dedi ama ben çok korkuyorum. bana yardımcı olabilir misiniz.arabam öyle yatıyo

blue jaloon 27-06-2009 06:32 PM

Alıntı:

derya1923 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 468771)
bende araba kullanmaktan trafiğe çıkmaktan çok korkuyorum.daha doğrusu araba kullnırken o kadar çok heyecanlanıyor ve panik oluyorum ki yüreğim her defasında bu stresi ve heyecanı kaldıramaz diye korkuyorum, kalp krizi geçirmekten korkuyorum.korkularım çığ gibi büyüyor.üstelik ben 10saat direksiyon derside aldım.hoca artık çıkabilirsin trafiğe başka derse gerek yok dedi ama ben çok korkuyorum. bana yardımcı olabilir misiniz.arabam öyle yatıyo

neden baskasi senin durumunda degil?
cünki düsünce farkliligi dimi

ben bir deney yaptim heyecan nasil yasarim diye
denedim simdi ise heyecanlanmamayi deniycem bakalim neler yasiycam diye
bir basla öylede devam ediceksin
demedi deme

beceriksiz 01-07-2009 12:03 AM

araba kullanmayı başarabildiniz mi ?.benim de sizden hiiiç farkım yook.hatta fazlam vardır.kafayı yicem.uykularımda hep araba kullanıyom.fiiliyatta sıfırım.araba kullananları öyle kıskanıyorum ki tahmin edemezsin.

blue jaloon 01-07-2009 12:08 AM

Alıntı:

beceriksiz Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 469257)
araba kullanmayı başarabildiniz mi ?.benim de sizden hiiiç farkım yook.hatta fazlam vardır.kafayı yicem.uykularımda hep araba kullanıyom.fiiliyatta sıfırım.araba kullananları öyle kıskanıyorum ki tahmin edemezsin.

ben basardim oooo hemde nasil pati falan cektiriyorum:)))

mag_26 01-07-2009 01:10 AM

arkadaşlar yıllar önce ciddi bir trafik kazası geçirdim karşı yönden gelen aracın bize çarpacağını söyleye bilseydim(dilim tutulmuştu o an) kaza olmayacaktı evet kendimi suçluyorum çünki şöförün başka yöne bakmasına neden oldum.o günden bu yana direksiyona her oturduğumda yada şöför koltuğunu yanına oturduğumda karşı yönden gelen araç görünce bağırmaya başlıyorum gözlerimi kapatıyorum (ki bu ben direksiyondayken hiç iyi olmuyo).Araba kullanmayı çoook istiyorum ama durum bu...12389

ELPARANOID 12-10-2009 01:07 PM

Merhabalar, ben park konusunu hall ettim. Yani arabamin arkasina kamera, onune park radar yerlestirdim. Yaklasik 2 aydir kendi arabami kullaniyorum. Tavsiye ederim) Telkinlerin de faydasi var tabii ki, araba kullanmamda. (Ama araba kullanma ile ilgili telkini dinlemedim. Sadece ucretsiz olanlari indirip dinledim) Yani onceleri araba kullanmak icin direksiyona gectigimde heyecandan kalbim hizla carpiyordu, birazcik da stresli oluyordum. Simdi arabamla aramiz cok iyi) Isterseniz ona sorun...Cevap versene kerata))----Azerbaycandan sevgilerle....Elgun...

blue jaloon 12-10-2009 03:53 PM

Alıntı:

ELPARANOID Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 528741)
Merhabalar, ben park konusunu hall ettim. Yani arabamin arkasina kamera, onune park radar yerlestirdim. Yaklasik 2 aydir kendi arabami kullaniyorum. Tavsiye ederim) Telkinlerin de faydasi var tabii ki, araba kullanmamda. (Ama araba kullanma ile ilgili telkini dinlemedim. Sadece ucretsiz olanlari indirip dinledim) Yani onceleri araba kullanmak icin direksiyona gectigimde heyecandan kalbim hizla carpiyordu, birazcik da stresli oluyordum. Simdi arabamla aramiz cok iyi) Isterseniz ona sorun...Cevap versene kerata))----Azerbaycandan sevgilerle....Elgun...

senden sikayetci ama yagina suyuna bakmiyomusunkhkh56

feri feri 27-10-2009 12:23 PM

Cevap: Ynt: araba kullanma korkusu

harikasın.....:)))))))

ELPARANOID 01-11-2009 01:03 PM

Alıntı:

blue jaloon Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 528757)
senden sikayetci ama yagina suyuna bakmiyomusunkhkh56

Ama ben de şikayetçiyim. Çabuk kirleniyor kerata))

gulumser 10-11-2009 03:57 PM

ehliyetim vardı ama araba kullanamıyordum bi türlü,korkuyordum hep,sanki trafikte bütün araçlar üstüme üstüme geliyorlardıdunk56hep kızıyordum kendime diğerlerinin senden ne üstünlüğü var,sende kullanabilirsin diyeagl34bu korkumu bilen sevgilim, birgün bana hiç aklıma gelemeyecek bir oyun oynadıy789iş çıkışı arkadaşlarla beni almaya geldi,biz güzelcene oturduk arabaya sevgilim birdenbire fenalaşmaya başladı,ölüyorum,tansiyonum düştü ,çok kötüyüm falan demeye başladı,arabayı sen kullan dedi banadunk56allahım ölecem kalbimin çarpıntısından,yanımda arkadaşlarım var süremezsem onlara rezil olacam,ilk defa şehir içinde kullanacam,sevgilim hasta kullanmak zorundayım ve işin en kötüsü akşam trafiğinin en yoğun olduğu saatler ve otogar civarındayızki traafiği anlatmak mümkün değilblookneyse bismillah diyerek oturdum koltuğa,ama ne haldeyim bi görseniz,yavaşça çalıştırdım arabayı ve sürmeye başladım,ağır ağır ilerlemeye başladımm , arabayı,arkadaşlarımın yanında kullanmakda bana ayrıca moral olmuştu,kendime güvenmeye başlamıştım,onlar ayy ne güzel araba kullanıyorsun gülümser dedikçe ben böle kabarıyodumy789herkesi bıraktıktan sonra sevgilim bana oyun oynadığını itiraf etti,korkularımla yüzleşmeyi öğretti,ona ne kadar teşekkür etsem azdırart56art56ve o gün bugündür çok güzel araba kullanıyorum smil56herkese korkuları ile yüzleşmesini öneriririmalk78

nevresim 26-12-2009 12:20 AM

bence hergün yarım saat falan ilk araba sürmek gerekiyo,ilk başta tenha yerlerde trafiğin yoğun olmadığı yerlerde,trafiğin yoğun olduğu yerlere bi kereden değile azdan çoğa doğru ayarlamalı,-en son 1 ay kadar filan-kalabalık yerlere çıkılmalı

canel 26-12-2009 01:01 AM

bende de o korku var nasıl aşacagımı bılmıyorum .Annemlerın evının önunde araba var ama kullanan yok.bır ögrenebılsem. Seneler once aldım ehlıyetımı ama eskıden kullanırdım sımdı korku var.
nasıl aşmalıyı m bana bır yol soyleyen olursa sevınırım.

ve buraya yazmalıyım en kısa surede.

''artık korkmuyorum ve küçük yeşil arabamı aldım ve mutlulukla kullanıyorum '' diye.

yelda_k 18-10-2010 12:29 AM

ya ben ehliyet için kaydoldugumdan biel haberimyoktuu ...hiç merakımda yoktuu ...hep motorr sevdalsıydımm...sonra ögrendım ve dedılerr direksıyon dersın var ..hiç şofor koltuguna oturmuşlugum yok tu...biaz pistte calıştık falan tama dedı yola cıkıoruzz dedım nasıl olurr..tam 5 metre gittik önumuzee yavru köpekler atladı ben bıraktım dıreksıyonuu hocaa kırdı köpekler kurtulsun diee biz çarptıkk kamyonaa ..adam geldii bas bas bagırdıı bana ..oysa benim hiçç sucum yokk bence ...
sonra ben çok korktum tabii hiçç istemedım sonraa ama zorla 2 direksiyon dersınedegittim bole bolee 4 ettik ..sonra babam dedii geç direksiyonaaa ..ben öle bir kaza yaptımkiii çok korkunçtuu allahtan bana bişey olmadıı ...neseki böle durumlarda panik yapmam vee el firenini çekerek canımı kurtardımm yoksaa kesınlıkle kurtulamazdık....

ve ben buna ragmenn ehlıyettımı aldım.şimdimi hiç sorunsuzz kullanıorumm..düşün ben bu kdar sey atlatmısken kullanabılıosaam ..sen niee kullanamayasın ki?

ELPARANOID 18-10-2010 12:38 AM

Alıntı:

yelda_k Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 773917)
ya ben ehliyet için kaydoldugumdan biel haberimyoktuu ...hiç merakımda yoktuu ...hep motorr sevdalsıydımm...sonra ögrendım ve dedılerr direksıyon dersın var ..hiç şofor koltuguna oturmuşlugum yok tu...biaz pistte calıştık falan tama dedı yola cıkıoruzz dedım nasıl olurr..tam 5 metre gittik önumuzee yavru köpekler atladı ben bıraktım dıreksıyonuu hocaa kırdı köpekler kurtulsun diee biz çarptıkk kamyonaa ..adam geldii bas bas bagırdıı bana ..oysa benim hiçç sucum yokk bence ...
sonra ben çok korktum tabii hiçç istemedım sonraa ama zorla 2 direksiyon dersınedegittim bole bolee 4 ettik ..sonra babam dedii geç direksiyonaaa ..ben öle bir kaza yaptımkiii çok korkunçtuu allahtan bana bişey olmadıı ...neseki böle durumlarda panik yapmam vee el firenini çekerek canımı kurtardımm yoksaa kesınlıkle kurtulamazdık....

ve ben buna ragmenn ehlıyettımı aldım.şimdimi hiç sorunsuzz kullanıorumm..düşün ben bu kdar sey atlatmısken kullanabılıosaam ..sen niee kullanamayasın ki?

Gercekten zoru basarmissin )) tebrik ederim))

{®omeo} 18-10-2010 10:22 AM

motor kullanmayı araba kullanmaya tercih ederim.

ezgiyamur 18-02-2012 03:40 AM

Araba,Motor v.b Kullanmak Bilgi,Tecrübe ve Cesaret gerektirir!Ben de bazı bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum...

1.TRAFİKTE KAZA,YARALANMA VE KAYIPLARIN AZALMASI İÇİN SÜRÜCÜ VE YAYALARIN SAĞLIK DURUMU

*Sürücülükte görme yeteneği;Tam ve sağlıklı olmak gerekir.Tek gözü görmeyenlere,renk körü olanlara ve gece körlüğü olanlara Sürücü Belgesi verilmez.Uzağı yada yakını görememe problemi olanlar görme yeteneklerini tama çıkarmak için gözlük yada lens takmak suretiyle sürücü belgesi almalarına izin verilir.Araç kullanımı esnasında mutlaka takılması gerekir ayrıca sürücü belgesinde kullanılan protezler bölümüne ibare konulur.Bu kurala uymayanlara para ve puan cezası uygulanır.

*Sürücülükte işitme yeterliliği;Bir kulak tam,diğer kulak yarım işitir durumda olabilir.Cihaz kullananlar sadece B sınıfı özel ve F(traktör) sınıfı sürücü belgesi alabilirler.

*Sürücülükte ruhsal ve sinirsel yapı gerginliği;Bu tür bozuklukları olanlara sürücü belgesi verilmez.
Diğer Sağlık Koşulları:

vAğır Kalp Yemezliği Olanlara
vİleri Derecede Böbrek Yetmezliği Olanlara
vBaş ve Boyun Hareketliliği %50 den,Bel yetersizliği % 75 ten az olanlara
vMerkezi ve Çevresel Sinir sistemi rahatsızlığı olanlara sürücü belgesi verilmez
2. KAZALARIN TÜRLERİ KAZALAR İÇİNDE TRAFİK KAZALARININ YERİ,İLK YARDIMIN GENEL KURALLARI
a.Motorlu Araç Trafik Kazaları

Sayı olarak ev ve iş kazalarından az olsa da, can kaybı, sakatlanma ve ekonomik
zararlar nedeniyle birinci sıradadır. Diğer kazalar gibi trafik kazaları da önlenebilir.
Özellikle taşıt sürücülerinin yeterli eğitimi almaları ile toplumun trafik kurallarına karşı
duyarlılığı, kurallara uyma hassasiyeti ve bilinçli davranmaları sorunu çözecektir.Bu tür kazalar üçe ayrılmaktadır.Bunlar:

1.Tek taşıtlı kazalar:Yalnız bir taşıtın karıştığı trafik kazalarını kapsar.

2.İki Taşıtlı Kazalar:yalnız iki taşıtın karıştığı trafik kazalarını kapsamaktadır

3.Zincirleme Kazalar:Çok kısa zaman aralığında arka arkaya ve ikiden fazla taşıtın karıştığı kazlara zincirleme kazalar denir.

b.Trafik Dışı Motorlu Araç Kazası
Kara yolu dışında meydana gelen motorlu araç kazalarına trafik dışı motorlu araç kazası denmektedir.

c.Motorlu Araç Dışı Trafik Kazası
Motorlu bir aracın karışmadığı trafik kazalarını ifade etmektedir. ÖRN;atarabası,bisiklet gibi…
İlk yardımın genel kuralları

İlk Yardım:Kazanın olduğu yerde kazazedelere yardım ederek durumlarının kötüye gitmesini ve hayatlarını kurtarmaya çalışmaktır.
İlk Yardım;
kaza yerinde
kaza yerinde bulunanlar tarafından
kaza yerinde bulunan araç gereçlerle yapılır
İlk yardımın temel ilkeleri

Teşhis: Teşhis için önce hastanın veya yaralının hikayesi öğrenilir. Sonra belirtiler ve bulgular saptanır. Tedavi: Temel İlkyardım kuralları hatırlanarak yarlı yada hasta için en uygun ilk yardım, zamanında ve zarar vermeden uygulanır.
Taşıma: Teşhis ve Tedavi yapıldıktan sonra gerekli bakım ve muayenesinin yapılacağı sağlık kurumuna uygun koşullar içinde taşınır.
Tedavide ve taşımada öncelik sıralaması
-Hava yolu ve solunum güçlükleri
-Kardiyak annesi
-Şiddetli kanama
-Açık göğüs yada karın yaralanmaları
-Ağır kafa travmaları ve bilinç kaybı durumlarında
-Geniş ve komplike yaraları
-Tansiyon pnomotoraks
-Şok veya şok tehdidi
-Durumu ciddileştiren ağır sorunlar

Consent 13-08-2013 02:41 AM

2001 ehliyetimi aldım birkere şöför koltuguna onca arba anahtarı uzaltıldıgı halde çarp patça senindir densede kulanamadım bırak şöför koltuguna oturmadım yahu ule acaba vu kır parça ladediklerindenmidirki :)

WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:54 PM.