Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-05-2010, 12:29 PM   #4 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Masaj yapılan bebekler uyanık oluyor

Alıntı:
aquariel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Tsk'ler, eline, emegine saglik WaMPIReLLa,
Ben ogluma bebekliginden beri banyo sonrasi surekli masaj yapiyorum. Simdi de uyumadan once mutlaka masaj yapiyorum ya da hafif hafif ovuyorum. Universitede okurken bir arkadasimin esi ameliyat olmustu. 4 bebekleri vardi. En buyuk cocuklari 3 yasinda, ucuzler de 8 aylikti. 3 yasindaki cocuk durmuyor diye ona hem masaj yaptim, hem de yuzunu, saclarini yavas yavas ovdum. Cok hosuna gitmisti. Benim onu sakinlestirdigimi duyan annesi nasil yaptigimi sordu, anlatinca ne dedi biliyor musun; sen deli misin erkek cocuk oksanmaz onu sapik yapacaksin. 1 hafta boyunca uzuntuden uyku uyumadim. Meditasyon hocamdan masaji ogrenmistim e sapik olunmayacagini biliyordum. Bu arada arkadasim da esinin etkisinde kalarak birkac kisi ile olayi paylasmis. Psikolojik gelisim dersini birlikte aliyorduk. Hocama durumu anlattim ve ; ne dersiniz bu cocuk sapik olabilir mi? dedim.
Kadin guldu ve dedi ki; bu dusuncede olan anne sapik.Bir cocugu ne kadar sever, oksar ve masaj yaparsaniz o cocugun kendisine guveni o kadar artar ve mutlu olur. Tabii arkadas ders cikisi ozur diledi :-))
Bu yazi beni bir kez daha mutlu etti. Cocugun gelisimi sadece oyunla olmuyor, sevgiyi de yogun bir sekilde hissetmeli....
Çok ilginç bir düşünce gerçekten. Çocuk sapık olmasın diye sarılmamak ve öpmemek lazım o zaman. Hocanın söylediği şey çok doğru. Ayrıca bu konuda yapılan araştırmalarda dokunularak sevilen çocuklar -yani masaj yapmanız, ona sarılmanız, öpmeniz vb.- diğer çocuklara göre duygusal olarak daha iyi gelişiyorlar.

Sevgiler...
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla