Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-05-2009, 04:19 PM   #2 (permalink)
Belgin ∞

Redflowers
 
Belgin ∞ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 3,010
Tesekkür: 28,441
2,242 Mesajinıza toplam 14,584 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Belgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Derindeki Yara- Ruhu Korku ve Acılardan Arındırmak

DHARMA ( Sanskrit Dilinden Bir Sözcük..)

  • Gerçek özümüzü belirleyen şeyler;
  • Doğruluk;
  • İnsanlığın manevi niteliklerinin temeli;
  • Evrensel düzeni oluşturan yasalar;
  • Tüm öğretilerin temeli

Ruhum beni iyileşmeye yönlendiriyor. Gerçek Ben’le bir olacağım.

Bu ilk olumlamayla iyileşme sürecine başlıyoruz. Bunu, her biri bir gün için, doksan dokuz başka ruh ifadesi izleyecek. Hepsi birlikte duygusal ve ruhsal iyileşmenin sürecini oluşturuyorlar. Dikkatimizi dış dünyadan ışığın kaynağı olan iç dünyaya çeviriyorlar. Acı yaşamı anlamsızlaştırır. En büyük tehlikesi çektirdiği üzüntü değil, budur. Hekimler ilaçlarıyla; arkadaşlar tesellileri ve rahatlatmalarıyla bunu bizim için düzeltemezler. Kendinize ‘Ben önemliyim, bir yere aitim, değerliyim, güvendeyim, kendimi ifade edebilirim, seviliyorum,’ dediğiniz takdirde iyileşirsiniz.

İçsel iyileşme karanlıktan ışığa çıkmayı da içerir. ‘Işık’ sözcüğünün farklı anlamları varsa da genellikle sevgi ve anlayış olarak anlaşılır. Sevgi duygusal bedeni besler; anlayış acının oluşturduğu boşlukları doldurur.

Gerçek Ben’inizle temasa geçtiğinizde ruhun edilgen olmadığını anlayacaksınız. Ruh bizim kendi hakkımızda bildiğimizden daha fazla tanır bizi ve bütünlüğe giden yolda bizi her adımda desteklemek ister. Ruh yolculuğu yolsuz yol olarak adlandırılır çünkü bir haritası yoktur. Her varlığın adımları farklıdır. Ama kadim bilgelik gelenekleri bize ruh hakkında birçok yararlı bilgiyi verir. Önümüzdeki sayfalarda, yüzyıllardır kendini iyileştirmeye yarayan, yüz günlük bir düşünce yönlendirişinin özetini verdim; bazıları olumlama biçiminde bazıları içgörü, ders ve egzersiz biçiminde.. Her biri bir sutradır. Bu sözcük Sanskrit dilinde ‘ip’ ya da daha kelimesi kelimesine söylemeye çalışmadan güç taşıyan bir aforizma anlamına gelir.

Gerçek ben’iniz ebedidir ve kendinizden başka kimseye bağlı değildir. Acının insanı yücelttiği söylenildiğinde bunun anlamı, krizin zorluğuyla eski alışkanlıkların ve algıların yok olduğudur. Bilinmeyen kendisini hissettirir ve kendinizi buna açmışsanız, ruhun anlamı kendisini kriz başlamadan önce kendinizi hiç bilmediğiniz bir gerçek olarak ortaya koyar. Bu yolla acının gizli bir ruhsal mesajı taşıdığı görülebilir.
__________________
Ben Tanrı'nın bir çocuğuyum ve Dünya denen bu yerde olmaya layığım. Ruhun adına, şifamı birlikte-yaratıyor ve titreşimimin değişmesini seçiyorum. Tanrım, kontratımı gerçekleştirebilmem için bilmemi istediğin şey nedir?
Belgin ∞ isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla