![]() |
Felçli hasta bakımı ipuçları Efendim ben hem annem hem anneannem olmak üzere ikisinde de felçten dolayı yatağa bağımlı olarak yaşamlarını sürdürdüler ,inme ,nüzil yada felç adları ile anılır kısmı yada tam felç olabilir kalıcı yada geçicide olabilir hastanın yaşı önemli faktördür ve beyindeki tıkalı bölgelerde büyük etkendir bu konu ile ilğili paratik hayatta sormak istediğiniz sorular olursa severek yardımcı olurum eğer evde yada yakınınızda felçli bir hasta varsa ve bu konuda öğrenmek istedikleriniz yada merak ettikleriniz ben elimden geldiğince yardım ederim (tabiki tıbbi bir bilgim yok yanlış anlaşılmasın ben sadece 5ay ve 3 yıl olmak üzere yaşanmışlıkların verdiği öğretiler üzüerinden yardım edebilirim pratk açıdan )sevgilerimle |
Ynt: Felçli hasta bakımı ipuçları Alıntı:
|
Ynt: Felçli hasta bakımı ipuçları atakan felç geçiren insanlarımız ki bu genelde yaşlılarımız oluyor onların evde bakımı özen isteyen bir konu hem fiiziki hem psikolojik olarak yatan hasta için olsun bakan kişi için olsun oldukça yıpratıcı çoğu şey,çoğu şey deneme yanılma ve zamaniçinde öğrenelerek yapılıyor halbukşi bu konuda paylaşımlar olursa ben annemde şunu yaşadım yaşayan varsa şöyle yapın bu kolay olur diye pratik bilğiler verilebilir paylaşılır soru soran olursa bende yaşadıklarımdan örneklerle yardım ederim sung66 |
BABAM BEYİN KANAMASI SONUCU FELÇ GEÇİRDİ VE HAYATIM DEĞİŞTİ merhaba yaklaşık 2 ay önce canım babam beyin kanaması geçirdi bunun sonucu olarakta sağ tarafında felç kaldı konuşamıyor evimize döneli 15 gün oldu bakımı için bir şirketle anlaştık ama ruhen bitmiş durumdayım ilaç içmeyi yemek yemeyi reddediyor psikolojisi için bir ilaç verdi dr u ama ne fayda hiç bir değişim yok nasıl davranacağımızı ne yapacağımızı bilmiyorum varsa buna benzer bir durum yaşayan yada yaşamakta olan lütfen bana yardım edin ağlamanın ve üzülmenin sonucu asla değiştirmeyeceğini haftalar önce anladım ama çok tecrübesizim nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum v ağla Tatli Cadi'nin günlüğünü bu bolumden okuyunuz. http://www.hayatimdegisti.com/forum/...i-t6670.0.html |
Ynt: Felçli hasta bakımı ipuçları Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.Konunuzu ilgili bolume taşıdım. Bu konuda daha önce benzer sorunları yaşamış olan Pisimbat size deneyimlerinden bahsedecektir. |
Ynt: Felçli hasta bakımı ipuçları teşekür ederim en kısa zamanda yardımlarınızı bekliyorum çok çağresiz hissediyorum öfkeleniyorum bazen hayata kendime yardım edemiyorum ama hiç bir şey tesadüf olamaz buna çok inandığımdan belkide bu sayede başka sıkıntılarımdanda kurtulabileceğim çok güzel bir site çözmeye anlamaya çalışıyorum teşekürederim :) |
slm herkze mlk34 BAKMA ÖYLE SESSIZ DURDUGUMA ... YUREGIMDE FIRTINALAR KOPUYOR ... SEBEBI NE SENIN VARLIGIN NEDE YOKLUGUN.. SEBEBI BENIM SANA DUYDUGUM ...... ADINI BİLE UNUTTUGUM ASK? mlk34 yanlızlıgım yanımda kımse olmadıgından degil.. yanlızlıgım .. yanımda sen olmadıgındandır. |
öncelikle babana acil şifa diliyorum ttalıcadı kardeşim . öncelikle bana doktorların baban için ne söyleiğini anlatmanı isteyeceğim baban kaç yaşında ayrıca benim annemde sağ tarafından felçli olarak konuşma ve yeme merkezi de etkilenmişti öyle yaşamını sürdürdü ama babandan daha ağırdısanırsam .bir nevi bitkisel hayttı bizimkisi. Bir bakım şirketi derken bu işte gerçek anlamda deneyimlilermi ? bu konuyu çok iyi araştırman lazım babanla hergün her fırsatta konuşmanı durumunun geçici olduğunu sölemelisin gayretle iyileşeceğine inandırmalısın hayata tutunması için bir sebep bulmasına yardım etmelisin ona ihtiyacın olduğunu anlamalı. sanırsam çalışıyorsun ki bakımı ile ilğilenemeiyorsundur ellerini kollarına jimlastik yaptırmalısın ki kireçlenme olmasın vücütta her saat başı yatış pozisyonunun değiştirmelşisn ki yara açılmasın hergün sabunlu ılk tülbentle tüm vucudunu silip temizleyin kremle her yerini (hafif nemlemdirici kremle) masaj yapın bol su içirin tuvaletini sonda ilemi yapıyor yoksa bezmi bağlıyorsunuz büyük tuvaletine çıkış durumu nasıl o şimdi çökmüş durumda konuşamadığı için ayrı yıkım felç için ayrı yıkım sol elinle kalem kağıt tutyorsa yazarak derdini anlatsın yada sen sor o gözlerini kırparak evet yada hayır desin iletişimi canlı tutmalısın bir odada trek edilmememli sizle aynı odada bulunsun yada siz onla oturun gece tek yatsın haifi bir ışık açık bırakınki korkkar çünki şimdilik aklıma gelenler bunlar sen sor ben sölerim kardeşim lüütfen çekinme |
Ynt: Felçli hasta bakımı ipuçları babam 60 yaşında talamus denen kısımda kanaması oldu bilinci açık herşeyi algılıyor anımsıyor ama konuşamıyor dr lar konuşma merkezinin etkilendiğini söylediler sağ tarfında güç kaybı var daha doğrusu sağ el ve ayağında his var ama oynatamıyor bazen sağ eli ile direnç gösteriyor düzenli fizik tedavi görüyor bakımıyla hasta bakıcı ilgileniyor ama tüm beslenmesinden tutun ilaç takıplerine kadar annem ve ben ilgileniyoruz nörolojik olarak ödemde belirgin azalma var ama çok mutsuz işine dönmek istiyor hep yanındayız ama o stresli yemeği ilaç içmeği istemiyor sürekli ağlıyor konuştum onunla ona kendisine acımayı bırakmasını ona ihtıyacımız olduğunu anlatmaya çalıştım o an etkili oldu sanırım gülümsedi meyvesini yedi ama işte gel git çok ruh durumunda nasıl yardım edeceğiz bilmiyorum çook teşekür ediyorum bu arada paylaşacak durumumu anlayacak kimse yok etrafımda ilk hafta başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum yolda yürüyordum babam yaşında bir adamcağız torunuyla yürüyor o an nefret hissettim neden benim babam dedim tanrım çoook zor keşke sadece kabus olsa .......................... |
günüdzleri onu bir koltuğa oturtmaya çalışın sizin yardımınızla da olsa kalksın yada kucaklayıp kaldırın koltukta vakit geçirsin tv açın kitap okuyun güzel günlerden gelecekteki güzel günlerden konuşun torunununla geçirecği vakitleri anlatın onun açısından da sizin açınızdan da zor bir durum babanın yerinde hangimiz olsak ağırımıza gider allah yardımcısı olsun sizn de onunda soruların varsa bekliyorum |
Ynt: Felçli hasta bakımı ipuçları yemeklerini hep tekerlekli sandalyede sofrada bizimle yiyor o zamanlar çok mutlu ama an geliyor işte kapatıyor kendini ama bu gün uyuyor sanıyordum konuştum ağladım ona anne olsamda 30 yaşında olsamda hala ihtiyacım olduğunu söyledim o kadar derin uyuyorduki beni duymuyor sandım odadan çıktım bir şeyler mırıldandı döndüm baktım ağlıyor dayanamayan onu bu halde görmeye aslında benim ...... 2 gündür ilaçlarını zorla veriyoruz bilinçli yapıyor tam 3 saat süründürdü bizi içiremedik normal birşeymi bu senın ananen de yaparmıydı ? Tatlı cadı günlüğü için bu linke tıklayınız http://www.hayatimdegisti.com/forum/...-hikayesi.html |
|
ilaç olayını bende yaşadım malesef artık naz niyaz bekleyip sabredip içireceksiniz dediğim gibi hep pozitf konuşun yaklaşın ilaç ve yemekeri ile düzeleceğini anlatın bol bol konulun tv izletin odada tek bırakmayın pek içine kapanıyorlar bazen seninde dediğin gibi allah yardımcınız olsun . |
neroş kardeşim özeldende sorunuza yanıt verdim burdanda her istediğinizi sora bilirsiniz . felçli hasta bakımı malesef sabır ister. hasta olan içinde bakan içinde uzun ve sabredilmesi zor zamanlardır. pozitif telkinler konuşmalarla hastalığın düzeleceği geçici olduğu sölenmeli ailalrı yemekleri temizliği hiç aksatılmamamlı. felçli hasta evde tek bırakılmammalıdır ,yanında birisi hep olsun karşısında tv açık olsun hergün bir koltuğa oturtulmalı felçli hasta . masaj yapılmalı tüm vücüda. kışın 15 günde yada 10 günde 1 yıkanmalı banyoda . eğer tuvalet ihtiyacı sonda ile ise zaman içinde enfeksiyon riski vardır iltihap kapa bilir yani felçli hasta bezleniyorsa hergün aynı saattte altı açılmalı ılık sabunlu tülbentle silinmeli durulanmalıdır. başka soracağınız olursa hiç çekinmeden sorun ben bir hastaya yada hasta yakınına yardım edebilirsem sevinirim. tekarar geçmiş olsun allah yardımcınız olsun . |
Cevap: Felçli hasta bakımı ipuçları merhaba, Kayınpederım 1 hafta once felc gecırdı. Bu ıkıncı. her ıkısıde sag taraf. Ancak bu seferki agır oldu. Konuşamıyorda. kol ve bacagınıda oynatamıyor. Elbette cok ama cok uzulduk. Kı bızım (benım bile) kabullenmem yeni oldu.ağla2 Ozellıkle konusamaması uzuyor. Onunda bızıde. Destek vermeye calısıyoruz. Iyı olacagını bunun gecıcı bır süreç oldugunu, yeniden güzel günlerin bizi beklediğine kadar. İnanın bana çok zor bir dönem bu. Onun bunu kabul etmesıde cok zor. Bılıyorum zamana ıhtıyacımız var. Simdilik burunda mama ıle beslenıyor. Masaj yapıyoruz. Konuşturmaya calışıp ona moral depoluyoruz. Yatagını pencere kenarına aldık. Kızım ona resımler yapıp odasına asıyor. Daha neler yapılabılır bılemıyorum. 96kl |
Cevap: Felçli hasta bakımı ipuçları iyi günler herkese, babam(55 yaşında) 2 ay önce, beyinde damar tıkanması (3 cm kadarmış) sonucu sol tarafı tamamen felç oldu.konuşması idare eder, şimdi kalçadan bacağını sallamaya başladı. fizik tedaviye götürdük, 15 gün tens cihazı ve egzersizlerle tedavi yaptılar, şimdi evde egzersizleri ben yaptırıyorum. acaba ne kadar iyileşir, neler yapmalıyız. |
Cevap: Felçli hasta bakımı ipuçları Alıntı:
|
|
Cevap: Felçli hasta bakımı ipuçları ya bendme babaanenm yürüyemiyor nerdeyse 1 seneyi geçti hep yatıyor ama çok huzursulk veriyor çok konşuyoe nerdeyse hiç susmuyo.bi kaldırın diyo bi yatırın diyo bakıcıda çok yıprandı.hağlarıda var ama acaba etkili bi uyku ilacımı bulsam diyorum yardımcı olurmusunz çok telkinde ediyorz ama hiç anlasada gene huzursuz ediyor işte |
hasta bakımı gerçekten sabır ister.benimde babam felçli annem bakıyor.fizik tedavi hareketlerini hiç aksatmayın.babam fizik hareketlerinin sayesinde yeni yeni yürümeye başladı.bu arada huzursuz ediyor demişsiniz.ben bu sözünüzü açıkcası biraz yadırgadım.aynı şey sizin başına gelse yani bir anda yatağa mahkum kalsanız;özgürlüğünüz kısıtlansa,her işinizde birine ihtiyaç duysanız sizde aynı şekilde huzursuzluk çıkarırsınız.yaşlılarımıza lütfen biraz daha ilgi ve alaka.sakın sözlerimi yanlış değerlendirmeye almayın.çünkü yaş önemli bir faktör.belli bir yaştan sonra bir bebek nasılsa yaşlılarımızda öyle oluyor.benim babamda annemde oldukça yaşlı insanlar.baakabilecek kimseleri yok.biz her zaman yanlarında olamıyoruz.ilgi gerçekten önemli.gönül almak bile kendilerini iyi hissetmelerini sağlar.beterin beteri vardır RABBİM beterinden korusun.babaannenizden hiç bir zaman yakınmayın.mutlaka mükafatını alacaksınız.sevgilerimle...actionsmile |
Cevap: Felçli hasta bakımı ipuçları bu saaten sonra yürümez bizimkide inşş senn baban daha gençtr inş yürür bizde napalm haplar falanda fayda etmez olduda insna bazen deliriyor çok zor hayataki en zor şeylerden bri allah bu durumdaki herkese sabır versn yardmcısı olsun |
yürümez diye ümidinizi kesmeyin.inşallah yürür.actionsmileAllah'ım tüm hastalara ve bakanlara sabır kuvvet versin.bu arada benim babam 72 yaşında.ALLAH yar ve yardımcımız olsun. |
Cevap: Felçli hasta bakımı ipuçları Arkadaşlar size benim hikayemi anlatmak istiyorum umarım kimseye lazım olmaz ama 2 ay önce babam durduk yere felç geçirdi sol lobun 3 te 2 si gitmiş. yüksek tansiyondan olmuş. Cerahpaşada 1 aylık yoğun tedaviden sonra taburcu olduk. İlk etapta sonda kullanıyordu sondasını bir çok defa çekti enfeksiyon nefes darlığı filan neler çektik sormayın. Ama bir gün odadan herkesi çıkarıp duygusal bir konuşma yaptım. O günden sonra daha uysal davrandı. Hastane ortamında bugün çıkıcaz haftaya çıkıcaz gibi sözlerle iyisin vs.. gibi sözlerle hep moralini ayakta tuttum. bu arada babam 55 yaşında hastaneden çıktığımızda ne oturabiliyordu nede ayağını oynatabiliyordu ( konuşma sağ bacak ve sağ kolda hiç hareket yoktu ) eve geldiğimizde bizdede ilaç sıkıntısı oldu halen yemeğine katıyoruz anlasada pek ses çıkarmıyor :) hastaneden çıktığımızdan beri haftada 3 gün fizik tedavi aldırıyoruz evde. 2 ay gibi kısa bir sürede oturmayı, ayağını oynatmayı, kendi kalkmayı, bastonla yürümeyi başardı. Babamı tedavi eden bir prof. ü bir gün birşey dedi. bunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Tüm hastalıkların %90 lık kısmını insan kendi tedavi eder dedi. ki hiç hasta gibi davranmadık ve sonunda allaha binlerce kez şükürler olsun bastonla istediği yere gidiyor 2 ayda bu kadar yol kat ettik. Kolda ağrısı vardı oda azaldı. koldada ufak ufak hareket başladı. Sizden ricam üzülsenizde hasta yanında hiç birşey yokmuş gibi davranın ve fizik tedaviye mutlaka aldırın. Bizde işe yaradı 3. ayda bastonuda atıcakmış konuşmada belli bazı kelimeleri söylemeye başladı. Hepinize geçmiş olsun umarım birilerinin işine yarar bu bilgiler... |
Cevap: Felçli hasta bakımı ipuçları Degerli arkadaslar insallah sizlere birazda olsa yardimim olur diye düsünüyorum, ben almanyada uzman fizik ve is ve ugras terapistiyim ayni zamanda tipi okudum sonrada psikolojiyi uzmanlik olarak bitirdim su anda kendi enstitümde bu tür hastalara hem psikolojik hende fiziksel tedavai uyguluyorum sormak istediginiz konularda yardim edebilirim. tabiiki önce Allah sonra bizler benim oglumda felc olmustu onun icin bu meslege borc bildim kendime allah hepimizin yar ve yardimcisi olsun hepinize tekrar gecmis olsun acil sifaler dilerim |
|
Sayın johnny. Benim annem de 15 gün önce sağ tarafından felç geçirdi.Yüksek tansiyona bağlı sanırım. annem 79 yaşında. konuşamıyor, sağ bacak ve sağ kol hareketsiz. konuşulanı anlıyor, geleni gideni biliyor fakat kısa süre sonra ilgisizleşiyor.ilaç almama gibi bir sıkıntımız yok, alıyor. Doktorlar fizik tedavi için daha erken demiş ve eve çıkarmışlar. şu anda evde. Annem Ankara'da ben Muğla'dayım. Kardeşlerim ve hanımım şu an yanındalar. Annem hem yaşlı hem de felç geçirdiği esnada yanında kimse olmadığından 7-8 saat sonra hastaneye götürülmüş. ( kardeşlerimle aynı apartmanda kendi evinde kalıyordu. Kızkardeşim ve abim değişik zamanlarda yoklamışar ancak biribirlerinde zannettikleri için üzerinde durmamışlar.) site yöneticilerinin veya diğer hasta yakınlarının bilgi paylaşımını bekliyorum. Bu arada bitki tedavi ( alternatif tedavi ) sitelerinde bazı bitkisel ilaçların (Reishi mantarı sanırım) var olduğunu gördüm . Kullanan ve yararını gören varmı? İlgilenir ve cevap verirseniz çok sevinirim. Teşekkür ederim. |
Cevap: Felçli hasta bakımı ipuçları bana sorularınızı özelden yada burdan sora bilirsiniz bende deneyimlerim ışında yardım etmeye çalışırım sizlere |
Cevap: Felçli hasta bakımı ipuçları birşey sormak istiyorum bugün fizik tedavi uzmanımız geldi pazartesi dışarı çıkartıp 500 metre yürüteceğimizi söyledi ve son haftaymış bu sonra 1 ay ara verip kola devam edicez hastanede. Kolda hareket var sağolsun fizikçimiz çok iyi çıktı. gerekenleri yaptı maşallahı var. Konuşma olayında ortalama 20 kelime çıkıyor ağızından ama bir kelime var ki sürekli tekrarlıyor dediklerimizi harfiyen anlıyor ama cevaplayamacağı bir soru sorduğumuzda yine o sabit kelimeyi söylüyor. ( Hastamızın 2. ayına yeni girdik, 55 yaşında ) konuşma için fizikçimize göre bir eğitime gerek yokmuş. kendi kendine gelir diyor. bu konuda doktorlarla görüşen oldu mu aranızda? |
Cevap: Felçli hasta bakımı ipuçları önclkle geçmiş olsun. benim annemde felçli yatar poisyonda hasta.hemşirelik öğrencisiyim felçli hasta bakı m üzerine billgilerimi paylaşmak istrim. dekibütüs ülseri dediğimiz halk arasında yatak yarası daha doğrusu basınç yarası olarak biilinen yatmaya bağlı yada sadayeye bağımlı hastalarda gelişen bilir hastanınızın duurumuna göre bilgilendirmek isterim. klinikte çok fazla bu tarz hastalarla karşılaştım yeme ve boşaltım perine bakımı(üreme organı) rom(hastalara yaptırılan aktif pasif egzersizler )pskolojsi, konstipasyon(kabızlık) diyarre(ishal) yapılması gerekenler masajlar (efloraj, petrisaji vibrasyon,tapotman) eritem(kızarıklık) bütün belirtilerle ilgili bilgilerimi akarmak isterim...(benim annem asansörden düşerek felç kaldı dura yırtılmasına bağlı pnömosefali ve travmya bağlı akut hidrosefali hastası belinde platin takılı rom pozisyon ve cihaz ve workerle yürüme çabasındayız takla boşaltım yapıyoruz eriem dekibüüs ülseri yok bilinç açık belden aşağısı felç psikolojisi olumlu depresif değil ftr vve tıpçı arkadaşlardan bilgilerini bekliyorum en kısa zamanda görüşmek dileğiyle) |
öncelikle geçmiş olsun.Allah şifa versin.benim babam da 28.04.2009 tarihinde sabah yolda yürürken felç geçirdi.o anda yoldan geçen birinin kendisini görüp vücuduna su dökmesiyle şükür babam hayatta kalabildi.babam da 72 yaşında ve felç sağ tarafta.babamın konuşması bazen o kadar güzel oluyor ki aynı eski konuşması gibi.bazen de sizin dediğiniz gibi takılıp kalıyor ama ilk zamana göre konuşma iyi.eğer özel olarak doktora götürme imkanınız var ise nörolog a götürmenizi tavsiye ederim.bizim dr.umuz konuşma hapı verdi.yararını gördük.ama sürekli olarak kullanıymıyor.ilk olarak günde 1 hap ile başlanıyor ve günde 3 keze kadar çıkıyor.şuan ilaç ismi aklımda değil.dr.unuz sizi yönlendirecektir.tekrar geçmiş olsun.Allah ım tüm hastalarına şifa versin.amin. |
bu arada yaş çok büyük etken.babanız yaşlı sayılmaz.bazı dr.lar ilk felç anında göbekten bir iğne yapıyorlarmış.benim babama bu iğne yapılmamış.özel bir iğneymiş.eğer o an sorulsaydı bu iğneyi yaptırırdım.ne kadar pahalı olursa olsun.sizin hastanıza bu iğne yapılmışmı?bu iğne tekrar felç geçirme riskini azaltıyor pıhtıyı bir elektrikli süpürge gibi çekiyormuş.konuşma olayına gelince konuşma hapını sorun.birde acele etmeyin.herşey zaman ve sabır istiyor.tekrar geçmiş olsun. |
Cevap: Felçli hasta bakımı ipuçları öncelikle drç ve fizik tedavi drçları ile konuşmanızı öneriyorum ben ancak pratik çözümlerde yardım edebilirim . hastalrınızın durumu ne olursa olsun moral önemli masaj önemli günlük temizlik önemli eğer hastayı koltuğa oturta biliyorsanız cçğerler için 2-3 saat oturtun derim sorusu onal özleden yada burdan yazsın arkadaşlarım |
Cevap: Felçli hasta bakımı ipuçları fizikçime göre herşey zamanla olacak. Ancak iğne yada hap olayını daha önce duymamıştım. Soracağım Profumuza. hastam yürüyebiliyor artık oda içinde ordan oraya geçebiliyor. TV açıp izleyebiliyor vs... konuşmada ise bir kaç isim ve evet hayır gibi şeyleri söylebiliyor ( 8 kasım 2009 ) dan bu yana ilerleme bu. Fizik tedavi olayında değişiklik yaptık daha öncesinde haftanın 3 günü gelen fizik doktorumuz ile anlaşarak hafta içi hergün biz hastaneye gidicez. Bakalım 2 ayda böyle deniyeceğiz sonra tekrar eve gelir sanırım. Durumlar şimdilik bu. Umut verici şeyler :) Ek olarak saati sayıyor ( bu hastanıza muhakak yaptırın ) ve wc ihtiyacını söylüyor. bakalım bizim hayatımız nasıl değişicek ilerleyen günlerde :) |
|
Cevap: Felçli hasta bakımı ipuçları merhabalar, benim annem felçli 2 yıl oldu hastalığının başında boynunu ve sağ elini yetesiz bir şekilde oynata biliyordu. şimdi sağ tarafı çok rahat olmasada hareketli sol tarafında hafif kıpırtılar var doktorlar sol gitmiş demişti ama annem azimli bir kadın ,lütfen bana yardımcı olurmusunuz şu ana annem bende kalıyor ona ne katabilirim yaşı 74 ama hayatı seven neşeli bir insan yemek yedirme dahil bütün işlerini yanındaki kişi yapıyor.annemin en azından daha dik durması koluna girerek tuvalet ihtiyacını giderebilebilmesi için yada sol elnini daha iyi kulanabilmesi için neler yapabilirim . ben izmirden yazıyorum yardımlarınız ve önerileriz için şimdiden teşekkür ederim. |
annenizin aline yumuşak ufak bir top verin onu sıksın kendini yormadan her iki eli ile yapsın sabah öğlen akşam yapsın .tüm vucuda günlük masaj yapılsın kremle nemlendiri kremle bir koltuğa oturtulup boyunu kolları çevirtmesi sağlansın yani kısacası yapa bildiği kadar idman yapmalı el ayak bacak ., ayrıca bir fizik tedevi uzmanına dnılın o daha güüzel alıştırmalar verebilir belki fizik tedavi iyi gelir .tekarar geçmiş olsun . |
Cevap: Felçli hasta bakımı ipuçları bütün arkadaşlara paylaşımlarından dolayı teşekkür eder allahtan acil şifalar dilerim sevgiyle kalınız |
Cevap: Felçli hasta bakımı ipuçları merhaba arkadaşlar; 5. ayımıza girmek üzereyken durumu paylaşmak istedim. Nihayet babam kendi başına yürümeye başladı. yaklaşık 5 aydır fizik tedavi aldı aralıksız. oda bıktı bir süre sanırım fiziği red edicek. Bir türlü ikna olmuyor :) İlaç içmede bir sıkıntı yok, ayak geldi sadece ayak bileği sorunlu ama normal yürüyor ihtiyaçını karşılar duruma geldi şükür olsun. Şimdi beklediğimiz hareketler şunlar Omuz geldi dirsek geldi ama güçsüz sürekli kendi hareket yapıyor en az üç saat günde. sanırım fizik tedavicimize göre sonra ki aşama ayak bileği ondan sonra bilek ve parmaklar gelicek. halen konuşamıyor ama gevelemeye başladı diyebilirim. Sanırım beyinle alakalı birşey bu ama konuşmadada bariz gelişmeler var. Bakalım bir 5 ay sonra neler yazıyor olacağım... herkese allah şifalar versin. Not: bütün herşeyi anlıyor. Sorduğumuz sorulara cevap veriyor evet hayır şeklinde kelime öğretiyoruz hemen söylüyor ama unutuyor çok tekrarlayınca hatırlıyor. Yada ilk harfini söyleyince kelimeyi tamamlıyor. Bu beyin garip birşey bugün mahsus deyim sordum. beş altı tane başladım devamını o getirdi yüzüm gülüyor şükür olsun... |
Cevap: Felçli hasta bakımı ipuçları ınsallah dahada ıı olurrr allah acıl sıfalar versınn |
Cevap: Felçli hasta bakımı ipuçları babam(56) gecen sene felç gecirsi sol tarafından bacak ve kol sıfırdı, konuşması anlaşılıyordu, bir yıl gecti sadece 30 gün fizik tedavi yaptılar sigorta o kadar ödüyormuş ayağını sallayabiliyor destekle tuvalete gidebiliyor, bu arada koroner arterden bypass yaptılar , karotis arter tıkalı duruyor, birşey yapmadılar. ne yapabiliriz. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:06 PM. |