Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Yaşam Koçluğu (http://www.hayatimdegisti.com/forum/yasam-koclugu/)
-   -   HER GÜNE BİR SORU (http://www.hayatimdegisti.com/forum/yasam-koclugu/411796-her-gune-bir-soru.html)

Merto 13-10-2009 02:44 PM

Cevap: HER GÜNE BİR SORU

Alıntı:

bengusu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 528843)
y789işimi önce hafta sonları tatil olduğu için tercih etmiştim.sonrada gönüllü hapsanem olduğunu düşünmeye başladım.iş çıkışından itibaren bir canlılık başlıyor bende.burada çalışmak zorundayım.Hedef koydum kendi yerimi açana kadar burda işimi severek yapıp mutlu olacağım diye.Artık isteyerek geliyorum işime hayatta daha güzel bakıyorum olumlamalarımı yapıyorum.işimin bana kazandırdığı en güzel şey insanlarla birebir iletişim.kendime güveniyorum sürekli bir değişim içindeyim.bugünümü anda yaşayıp yarına umutla bakıyorum anlamlı sorular için teşekkür ederim.sevgiler

Selamlar bengusu,
İş çıkışından itibaren bir canlılık başlıyor ise, seninde anladığın gibi çok fazla bir enerjini iş yerinde bırakıyorsun demekki;
Seni o işte çalışmaya devam etmek zorunda hissettiren şeyler nelerdir?
Kendi işini kurman eğer uzun sürecekse işini değiştirmeyi düşünürmüsün?
Bu değişikliği yapmanı ne sağlar?

Yazdığın diğer şeyler hep olumlama ve kendi kendine telkinler ve ne yazıkki işinin sende yarattığı enerji hırsızlığını engelleyemedikleri buraya yansımış...
Kendi işini en hayırlı olacak şekilde ve en kısa sürede kurmanı dilerim, aşağıdaki sorular ve kendinin ekleyeceği diğerleri ile bu konuya yeniden odaklanmak istersen işte sorular ;

Kendi işini ne zaman kurmak niyetindesin?
Bunu yapmak için nelere ihtiyacın var?
Kendi işin hayatında nasıl fark yaratacak?
Bunu şimdi yapmanın önünde duran şeyler nelerdir?
Bu işi kurmak için nasıl bir eylem planı hazırlamaya gönüllüsün?

Sevgiler MERT ÖLÇER.

Merto 13-10-2009 02:54 PM

HER GÜNE BİR SORU - Aile ve Ev

Ailenizin hayatınızdaki rolü nedir?

Ailemiz; Anne, Baba, Kardeşler, birinci dereceden akrabalar ve aileden ya da aile olarak gördüğümüz yakınımızdaki kişiler ile olan etkileşimimiz bir diğer yaşam alanımız.... Evimiz ve içinde birlikte yaşadığımız kişiler....

Evde enerjinizi tüketen şeyler varmı, nelerdir?
Ailenizde kendinizi adadığınız şeyler neler?
Aile üyeleri ile iletişiminiz nasıl?
Aileniz ve yakınlarınızdan hangi konularda ve nasıl destek ya da öneri alırsınız?
Aile içinde kendinizi yansıtmak ve iletişimi artırmak için nasıl bir yol izlersiniz?
Gün içinde aile sorunları yada ilişkileri % kaç gündeminizde?

hayathan 13-10-2009 05:11 PM

Sayın Merto süpersiniz. bu soruları sorup yanıtlarını samimi olarak sadece kendimize verebilsek zaten gerçek bize ulaşabiliriz..Farkındalığımızı arttıran güzel sorularınız ve sorgulamalarınız için teşekkürler..

Merto 14-10-2009 02:30 PM

HER GÜNE BİR SORU - Sosyal yaşam ve Arkadaşlar

Kendiniz için istediğiniz yaşamın içindemisiniz?

Sosyal yaşamımız ve sosyalleştiğimiz insanlar ve ilişkilerimiz.
Yakın aile üyeleri ya da iş çevremizin dışından da uzun zamandır tanıdığımız ve Arkadaş olarak kabul ettiğimiz insanlarla olan ilişkimiz....

Kendinize bir destek grubu oluşturacak arkadaşlarınız kimler?
Hedeflerinize doğru yola çıktığınızda kimleri çevrenizde bulmak istersiniz?
Sosyal yaşantınızdan memnuniyetiniz %kaç, ve %kaç olsa sizin için iyidir?
Sizi anlayan ve kendinizi rahatça ifade ettiğiniz kimler var?
İlişkilerinizi yürütmedeki değerleriniz nelerdir?
Nasıl bir arkadaş özelliklerine sahipsiniz, arkadaşlarınız bu konuda neler ifade ediyor?
Arkadaşlarınızla yeterli zaman geçiriyormusunuz?
İlişkilerinizde yaratmak istediğiniz 5 belirli sonuç nedir?
İlişkilerini nasıl sabote ediyorsun? 10 belli sonuç yazarmısınız?

Kolaylıklar dilerim MERT.

Belgin ∞ 14-10-2009 06:18 PM

Bunu anlayamadım, bir örnekle soruyu daha açmanız mümkün mü acaba?

Merto 15-10-2009 03:38 PM

Alıntı:

redflowers Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 529010)

Bunu anlayamadım, bir örnekle soruyu daha açmanız mümkün mü acaba?

Öncelikle ilgin için teşekkürler redflowers,

İlişkiler başlı başına bir konu, kendimizle olan ilişkimizden yola çıkıp çevremizle olan ilişkilerimize ve arkadaşlarımızla olan ilişkilerimize bakmaya başladık. Yaşantımızda kimi zaman kendimizi sabote ettiğimiz alanlar olur, bu sabote kendine zarar verme ve en hafifinden olumsuzluk yaratma şeklinde yansır... İlişkilerimizde sabote ise ilişkileri ve ilişkide bulunduğumuz insanlarla iletişimimizi sabote edecek şekilde ortaya çıkar... Kendimizi soktuğumuz her türlü olumsuz duygu buna neden olabilir... Kendini sabote konusunda aşağıdaki yazıyıda tekrar hatırlatmakta fayda görüyorum, bu yazı ışığında konu daha açık görünecektir;
http://www.hayatimdegisti.com/forum/...-kurtulun.html

Örneğin;
Sürekli karşı tarafın ihtiyaçlarına odaklı kalıp kendimi yok sayıyorum...
böylece, kendi ihtiyaçlarım karşılanmadığından olumsuz durumlar ortaya çıkıyor ve ilişki soğuyor.
Karşı tarafı dinlemeden yargılara varıyorum....
böylece, tüm gerçekleri bilmeden karşı tarafı yargılıyor ve ilişkiyi soğutuyorum.
Yeterince açık ve dürüst olamıyorum...
böylece, gerçek beni tanımıyorlar ve ilişki düzeyi yüzeysel kalıyor ve zaman içinde sorunlar çıkıyor.
Çok taviz veriyorum...
böylece,kullanıldığımı hissediyor ve bundan karşı tarafı sorumlu tutuyorum ve buda ilişkiyi sabote ediyor.
İçinde bulunduğum gerçek durumu dostlarımdan saklıyorum...
böylece, gerekli destek, özen,şefkat ve ilgiyi göremiyorum, bu ihtiyaçlarım karşılanmayınca karşı taraftan beklentilerim artıyor ve ilişki soğuyor.
Karşı tarafı yeterince umursamıyorum....
böylece, paylaşımı derinlikli ve içten yaşayamıyorum, karşılanmayan ihtiyaçlar nedeniyle ilişki soğuyor.
İlişkilerimde kendi değerlerimi hiçe sayıyorum...
böylece, gerçek beni yansıtamayıp kendimi değersiz hissediyor ve ilişkiyi bitirmeye yol açıyorum.

Bunlar sıklıkla karşılaşıldığı ifade edilen belirgin sabote sonuçları.

Bu tespitleri yapabilmek için kullanılabilecek soru örnekleri;
  • İlişkilerimde yaşadığım ortak sorun ne?
  • İlişkilerimde en sık yaşadığım sorun ne, bu soruna götüren süreçteki ortak noktalar neler?
  • Arkadaşlarımın "benim hakkımda düşündüklerini" düşünmekte olduğum şeyler - varsayımlarım - neler?
  • İlişkilerimde ne olduğunda karşı tarafa kızıyor, güceniyor ve içerliyorum? Bunda benim sorumluluğum % kaç?
  • Görüşmediğim arkadaşlarımla ayrılık nedenlerim neler?
Umarım aydınlatıcı olmuştur.
Sevgiler MERT.

Merto 15-10-2009 04:52 PM

HER GÜNE BİR SORU - Para ve Finansal konular

Para ile ilişkiniz ve finansal durumunuz hakkındaki memnuniyetiniz nasıl?

Parayla olan ilişkimiz genellikle, yeni bir yöne doğru harekete geçme becerimizde kilit öneme sahiptir. Bu nedenle parayla olan ilişkimiz ve şu andaki finansal durumumuza bir bakalım bu gün de....

Finansal olarak daha huzurlu olabilmen için yapabileceğin tek şey nedir?
Finansal durumunu değiştirmek için en çok değiştirmeye ihtiyaç duyduğun şey nedir?
Parayı ne şekilde - ne tip bir işle yada ne yaparak - kazanmak hoşunuza giderdi?
En büyük para sorununuz nedir? Bu sorun karşısında takındığınız tavırlar nelerdir?
Parasal durumunuzla ilgili nasıl farklı bir tavır takınabilirsiniz?
Yeni tavrınız nasıl olacak yazın?
Parayı nasıl tanımlıyorsunuz?

Sevgiler MERT ÖLÇER

Belgin ∞ 15-10-2009 07:33 PM

Çok aydınlatıcı olmuş yanıtınız, vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim.

Ben soruların cevaplarını buraya yazmasam da her soru üzerinde oldukça düşünüp cevaplarımı not alıyorum :) İlişkiler konusundaki sorular doğru cevapları almamı sağladı, bunun için de ayrıca minnettarım.

Kolaylıklar dilerim.
Sevgiler.

Işıldayan Safir 15-10-2009 08:40 PM

Mert abi redflowersa verdiğin cevapta yazdıkların benimde üzerinde son zamanlarda çok düşündüğüm ve çözümden kaçtığım konular aslında teşekkürler bu bilgiler için

Purplelight 16-10-2009 01:53 PM

Kıssadan hisse:
1) Esas olan, aldığın cevap değil, sorduğun sorudur.
2) Beceri, almak istediğin yanıtı alabileceğin soruyu sorabilmektir.

smil56smil56smil56

Sevgiler MERT.

SORULARLA DÜŞÜNME FACEBOOK
Mert Ölçer - Turkey | Facebook[/quote]

Gerçekten de soru tarzı ve şekli ve uslup alacağın cevabı çook etkiliyor... Bu konuyla ilgili başıma gelen somut bir örnek vermek isterim....

2008 yılının başında spor salonuna bir yıllığına üye olurken istenen belgelerden birisi sağlık raporu idi...

Çalıştığım kurumun revir doktoruna gidip "spor yapmak için herhangi bir sağlık problemi yoktur raporu almak istiyorum" dedim. Direk reddedilerek hastaneden almam konusunda yönlendirildim...

Ertesi yıl yine aynı konu için yine aynı doktora gittim..Ancak bu sefer şöyle dedim: "Spor yapabileceğime dair rapor alacaktım" dedim. Doktor bir iki el titremesini gözleme, bir kaç soru neticesinde raporu verdiooo67

Yani isteme tarzı, soru şekli ve uslup alacağınız neticeyi inanılmaz yönde değiştiriyorsmil56

WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:03 AM.