Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Hikayelerimizi Anlatalım > Üyelerin Makaleleri ve Yazıları

Uyarılar

Fosilleşmiş Eğitim ve Sistemin Dinozorları

Hikayelerimizi Anlatalım ve Üyelerin Makaleleri ve Yazıları Fosilleşmiş Eğitim ve Sistemin Dinozorları Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Bir dünya hayal etmenizi istiyoruz. Öyle bir dünya ki her saniye gündemi takip edebileceğiniz, arkadaşlarınıza ulaşabileceğiniz hatta bir mesajla iletişim kurabileceğiniz hiçbir aracın olmadığı bir dünya. Teknolojinin T’sini bırakın bilimin dahi ilerlemekte zorlandığı bir dönem düşünmenizi, görmenizi, duymanızı ve hatta ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Üyelerin Makaleleri ve Yazıları telkin cd indir izle İstanbul Üyelerin Makaleleri ve Yazıları nerededir kimdir Üyelerin Makaleleri ve Yazıları çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Üyelerin Makaleleri ve Yazıları hipnoz Üyelerin Makaleleri ve Yazıları olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Üyelerin Makaleleri ve Yazıları hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Üyelerin Makaleleri ve Yazıları kuantum düşünce kitap haberi

Fosilleşmiş Eğitim ve Sistemin Dinozorları

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04-08-2014, 01:58 AM   #1 (permalink)
 
Üyelik tarihi: Aug 2014
Mesajlar: 3
Tesekkür: 0
1 Mesajina 2 kez İyi ki varsın denildi
Genius26 is an unknown quantity at this point
Post Fosilleşmiş Eğitim ve Sistemin Dinozorları

Bir dünya hayal etmenizi istiyoruz. Öyle bir dünya ki her saniye gündemi takip edebileceğiniz, arkadaşlarınıza ulaşabileceğiniz hatta bir mesajla iletişim kurabileceğiniz hiçbir aracın olmadığı bir dünya. Teknolojinin T’sini bırakın bilimin dahi ilerlemekte zorlandığı bir dönem düşünmenizi, görmenizi, duymanızı ve hatta hissetmenizi istiyoruz. Yeni nesil hatta eski nesil bile böyle bir çağın varlığını sorgulayacaktır. İşte öyle bir dönemde kurulan eğitim sisteminin hala günümüzde uygulandığını söylesek ne düşünürdünüz?

Bir yandan bu söylediklerimizi düşünürken, bir yandan da öğrenciler hayal etmenizi istiyoruz. Öyle imkanlara sahipler ki tabletlerle işlenen dersler, akıllı tahtalarda oynatılan animasyonlar, okula destek adı altında dershaneler, bunlar da yetmezmiş gibi her dersten özel eğitim veren özel ders hocaları. Teorik olarak düşünüldüğünde bu imkanlara sahip bir öğrencinin harikalar yaratması beklenir. Ancak ülkemizde öğrencilerimiz tüm bu imkanlara rağmen PISA (Öğrencilerin öğrendiklerini hayata uygulayabilme becerilerini ölçen bir tür test) verilerine göre dünya arenasında sondan üçüncülükte istikrarlı bir süreç izliyor. Sorgulanması gereken öğrencilerin bu başarısızlıklarında üstlendikleri rolleri mi, yoksa tüm imkanlara sahip olan okulların öğretmedeki yetersizlikleri mi? Aslına bakarsanız ikisi de sistemde suçlu değil. Önemli olan nokta eğitim müfredatı içinde verilen bilgilerin gerçek hayata uygulanabilir olup olmaması.

Farz edelim ki ülkemizin en iyi okullarında eğitim almış, branşında yüksek lisans yapmış yeni mezun bir genç iş bulma sürecine başlasın. Tabiki hemen işe kabul edilir değil mi? Maalesef artık öyle olmuyor. Yeni mezun bir genç iş arama sürecinde bir sürü engelle karşı karşıya kalıyor. İşverenlerin aradığı nitelikler arasında okullarda gösterilmeyen ve dolayısıyla yeterlilik kazanılamayan kabiliyetler, binlerce lira harcanıp alınması gereken sertifikalar, ana dili gibi konuşulması gereken yabancı diller, iletişim becerileri, liderlik vasıfları gibi bir çok özellik bulunuyor. Peki ama okullarda kazanılan, ezberlenen binlerce bilgi yığını ne işe yarıyor? Bilgi ve teknoloji çağında artık bilgisayarlar matematik işlemlerini, 3 boyutlu çizimleri, grafik tasarımlarını ya da tarihi araştırmaları insandan çok daha hızlı bir şekilde yapabiliyor. Öyleyse yaklaşık 5 yaşında okul öncesi eğitimle eğitim hayatına başlayıp akademik kariyerle devam eden ve yaklaşık 17 ila 23 yılını okullarda geçiren insanlar hangi talepleri karşılamaktadır? İnsanların okulda ne kadar zaman geçirdiğini hesaplamak ya da aldıkları diplomalara bakmak bize bu insanların gerçekte neler yapabileceğini gösterebilir mi? Sorgulanması gereken işverenlerin ve sektörün talepleri mi, yoksa bu talepler doğrultusunda kurulmuş eğitim sistemi mi?

Ted.com’a konuşmacı olarak katılan ve aynı zamanda SOLE projesiyle ödül kazanmış olan Sugata Mitra’nın konuşmasından bir kesit:

“Öğrenmenin gelecekte konumu ne olacak?

Bu konuda benim bir planım var. Fakat bu planın ne olduğunu anlatmam için size ortama zemin hazırlayanküçük bir hikaye anlatmam gerekiyor. Okulda öğrendiğimiz tarzda eğitimin olduğu yöne bakmaya çalıştım. Bu eğitim anlayışı nereden geldi? Ve geçmişe, çok eskilere bakabilirsiniz, fakat günümüzdeki öğretimin haline bakacak olursanız nereden geldiğini anlamak hiç de zor değil. 300 yıl önce, dünyadaki son ve en büyük imparatorluklardan biri olan Büyük Britanya’da ortaya çıktı. Bir gösteriyi tüm gezegeni bilgisayar olmadan, telefon olmadan elle kağıt parçalarına yazılan bilgilerle ve gemilerle seyahat ederek yönetmeye çalıştığınızı hayal edin. Viktoryan dönemindeki insanlar bunu gerçekten başardı. Yaptıkları şey hayranlık uyandırıcıydı. İnsanlardan oluşanküresel bir bilgisayar yarattılar. Aslında bugün bu hala bizimle. Adı da bürokratik yönetim makinesi. Bu makineyi çalıştırmak için çok ama çok insana ihtiyacınız var. Bu insanları üretebilmek için başka bir makine daha yarattılar. okul. Okullar daha sonra bu bürokratik yönetim makinesinin parçaları olacak insanları üretecekti. Birbirileriyle aynı olmalıydılar. Üç şeyi kesinlikle bilmeleri gerekiyordu. Güzel el yazıları olmalıydı, çünkü bilgi el yazısıyla aktarılıyordu; okuyabilmeleri gerekiyordu; ve zihinden çarpma bölme, toplama ve çıkarma yapabilmeleri gerekiyordu. O kadar benzer olmalıydılar ki Yeni Zellanda’dan birini alıpKanada’ya gönderdiğiniz zaman anında işe yarar olmalıydı. Viktoryanlar harika mühendislerdi. Öylesine dirençli bir sistem inşa ettiler ki bu sistem bugün hâlâ bizimle durmaksızın, artık var olmayan bir makine için birbirinin eşi insanlar üretiyor. İmparatorluk bitti. Peki, birbirine benzer insanlar üreten bu tasarımla ne yapıyoruz? ve şayet bu tasarımla yapılabilecek başka bir şey varsa onunla bundan sonra ne yapacağız?”

Bu alıntıdan çıkardığımız sonuca göre aslında eğitim sistemi kötü sonuç vermiyor. Aksine mükemmel çalışıyor. Tasarlandığı tarihe göre standart, aynı tip insanlar üretmek konusunda sistem çok başarılı. Ancak günümüze uyarlanabilir olmayan bu eğitim sistemi çağımızın gereklerini karşılamamaktadır. Hatta karşılamak bir kenara standardize edilmiş metodlar eşliğinde yaratıcılığı öldürmektedir. Günümüzde artık güzel yazı yazan katiplere gerek duyulmamaktadır. Malum bilgisayarlar her gün artan yeni yazı karakterleri ve biçim destekleriyle istediğimiz her türlü yazıyı istediğimiz şekilde yazabilmemize, çıktı alabilmemize ve hatta bir kaç saniye içerisinde dünyanın öbür ucuna internet aracılığıyla gönderebilememize olanak sağlıyor. Yine aynı şekilde zihinden çarpma, toplama, çıkarma, bölme gibi matematiksel işlemleri mükemmel yapmamıza veya sayfalarca formül ezberlememize de gerek kalmadı. Tüm bu yapılması gerekenleri sesli yanıt sistemiyle çok hızlı bir şekilde yaparak göz bebeğimize yansıtan akıllı gözlükler ve telefonlara sahibiz. Ancak hala ilkokul çağındaki bir çocuk çarpım tablosunu ezberlemekte zorlandığı ve aynı anda güzel yazı yazamadığı için, ailesi çağırılıp çocuğa baskı yapılıyor. Üstelik zekanın çok farklı alanlara bölünmüş olmasını bilmemize rağmen hala çocuklara, gençlere zeki değil etiketi yapıştırılıyor. Peki bunca anlatılanla birlikte yapılması gereken şey okulları kökten kapatmak mı? Tabiki hayır. Okul, çocukların ve gençlerin dönemsel olgunluğa erişmesi için gerekli olan sosyalliğin sağlandığı, başarı hissinin tatmin edildiği, yaratıcılığın tetiklendiği ve fiziksel enerjinin dışa yansıtılmasına yardımcı olan bir kurum halinde işlerliğini sürdürmelidir.

Abraham Lincoln’den alıntı yaparak devam etmek istiyoruz. “Sakin geçmişin dogmaları fırtınalı bugün için yetersizdir.” Bir durum şartlar zorlaştıkça aşılması zor hale gelebilir, o zaman biz de zorlukların üzerine tırmanarak o durumu aşmalıyız. Bir durumun üstesinden, zorluklardan kaçarak değil onları kullanarak gelmek. “Bizim davamız yeni, demek ki yeni düşüncelerimiz olmalı ve eylemlerimiz de yeni olmalı. Kendimizi azat etmeliyiz ancak ondan sonra ülkemizi kurtarabiliriz.”

Tüm bu yazılanların yanında, eğitim platformunda eğitim sisteminin gediklerinin nasıl kapatılacağını tartışan eğitim bilimciler önemli bir noktayı atlıyor. Bir olayı eleştirmek onun açıklarını görmek için yeterlidir. Ancak eğer alternatif bir yol önermezseniz yaptığınız şey sadece eleştirmekle kalır. Yani atasözünde denildiği gibi lafla peynir gemisi yürümez. Bizce başta yapılan yanlış, hali hazırda kullanılmakta olan eğitim sisteminin iyileştirilme çabasıdır. Oluşturulduğu döneme mükemmel hizmet veren bu sistemin günümüz koşullarına adapte olamadığı aşikardır. Demek ki yapılması gereken var olan sistemi iyileştirmek değil, bugünün ihtiyaçlarına karşılık verebilecek esnek ve yenilikçi aynı zamanda endüstriye hizmet eden değil onu yönlendiren bir eğitim sistemi oluşturmaktır.

Sir Ken Robinson’ın dediği gibi “Dünyadaki tüm eğitim sistemleri şu anda reform içindeler. Ama bu yeterli değil. Reform artık yeterli bir çözüm değil çünkü reform demek bozuk bir modeli tamir etmek demektir. Ihtiyacımız olan – gerçi bu laf son zamanlarda çok sık kullanılır oldu ama– eğitiminin evrim geçirmesi değildir, ihtiyacımız olan bir eğitim devrimidir. Artık eğitim olduğu şeyden başka bir şeye dönüşmelidir.”

Kaynak: Serhan Bahar | Kişisel Gelişim Profesyoneli ve Eğitmeni | Fosilleşmiş Eğitim ve Sistemin Dinozorları - Serhan Bahar | Kişisel Gelişim Profesyoneli ve Eğitmeni

Serhan Bahar
Yasemin Bahar

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Genius26 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Fosilleşmiş Eğitim ve Sistemin Dinozorları

Hikayelerimizi Anlatalım ve Üyelerin Makaleleri ve Yazıları Fosilleşmiş Eğitim ve Sistemin Dinozorları Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Bir dünya hayal etmenizi istiyoruz. Öyle bir dünya ki her saniye gündemi takip edebileceğiniz, arkadaşlarınıza ulaşabileceğiniz hatta bir mesajla iletişim kurabileceğiniz hiçbir aracın olmadığı bir dünya. Teknolojinin T’sini bırakın bilimin dahi ilerlemekte zorlandığı bir dönem düşünmenizi, görmenizi, duymanızı ve hatta ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Üyelerin Makaleleri ve Yazıları telkin cd indir izle İstanbul Üyelerin Makaleleri ve Yazıları nerededir kimdir Üyelerin Makaleleri ve Yazıları çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Üyelerin Makaleleri ve Yazıları hipnoz Üyelerin Makaleleri ve Yazıları olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Üyelerin Makaleleri ve Yazıları hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Üyelerin Makaleleri ve Yazıları kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.