![]() |
House ve Hayaller ve Yöntemler....:) Uzun zamandır aranızda yoktum belki fark ettiniz belki de etmediniz…Ama pek çok paylaşımda bulunduktan sonra bunların sözde kalmasını istemeyerek harekete geçtim ve bazı şeyleri elde edinceye dek bekledim arasıra müjdeleri günlüğümde verdim ama ayrıntıya girmedim bugün bu satırları yazarken içim kıpır kıpır umut doluyum,mutluyum,huzurluyum çünkü bu bir duyumsama değil bu bir SEÇİM! Evet bizler sadece ve sadece seçimlerimizden ibaretiz aslında…Kimse inkar edemez ki doğuştan var olan bir kaderimiz var elbet lakin arasıra yüreğimizi hoplatan,gözlerimizi yaşartan hedeflerimiz,hayallerimiz,aşklarımız hem biz onları çektiğimiz hem de yüksek kader planında zaten var olmaları gerektiği için varlar..Kısaca hiç birimiz iğne deliğinden deve geçirmeye çalışmıyoruz ipliği bile geçirmek zorken :D Yani içimizde var olan her tutku her istek bir şekilde bizimle hep vardı zaten, eğer herşeyi kabullenip napalım kaderimiz böyleymiş dersek bu güçsüzlük olur çünkü dinimizde apaçık biçimde duanın kaderi değiştirdiği bildirilmiştir tabi ki Allah’ın izniyle…Ama biz insanoğlu bize bahşedilen aklı,mantığı,vicdanı,merhameti ve fırsatları değerlendirmeyi bilirsek kazanıyoruz ve kayıtsız şartsız Allah’a sığınmayıda bilmek gerek…Bugün karınca kararınca kendi başarılarımdan ve naçizane yöntemlerimden bahsedeceğim hiçbir kitapdan alıntı yapmayacağım onlardan da yayarlandım elbet yalana ne hacet ancak yöntemin sihri onu bünyeye yedirebilmekte… Herneyse…Bizler içimizde neyi yapmak istiyorsak ona yönelmeliyiz öncelikle,çünkü bunu yapmak benim kaderimde yok demekki ben şansızım diye kenara çekilmek her zaman yanlış bir tutumdur çünkü kimi insanlara hayat vermek ister doktor olur,kimi eğitmek ister öğretmen olur kimi sanat yapmak ister sanatçı olur vs vs ama herkes istediği mesleği yapamıyor bu ülkede dediğinizi duyar gibiyim ama içinizde bir şeyler sizi o mesleği yapmaya itiyorsa eğer inanın bilinçaltınızın derinliklerinde ondan bir parçayı hep taşıdını demektir onu bulun bu hayatta ne olmak ve ne yapmak istediğinize derhal karar verin sadece para kazanmak ve yaşamak için değil gerçekten “yaşamak” için yapın bunu, benimde yaptığım gibi gerçek yaşamınıza sizi taşıyacak yola girene kadar çalışında,rızkınızı kazanın ama asla hayattan mola almayın isteğinizin peşinden gidin ama saplantı halinede getirmeyin Örneğin benim kendimi bildim bileli çok ufakken bile hayallerimi süsleyen bir hedefim oldu bugün 25 yaşındayım hala vazgeçmiş değilim senelerce ona tutundum herşeye ve herkese rağmen onu savundum ve peşinden gittim gözü kara aşıklar gibi…Ama hayallerime sarılmam onların bana yardım etmesinede vesile oldu ne zaman ki hayattan soğudum,bunalıma girdim, boş oturup kendime acıdım birer gardiyan edasında dikildiler başıma, kalk yerinden dediler bizi sen yarattın bize hayat verdin senelerce besledin bizi şimdi asla yok edemezsin bizi seni asla bırakmayız dediler…Haklıydılar da öyle bir içime işlemişlerdiki benim bir parçam olmuşlardı ve evet onlar benim kaderimde vardı çok küçükken bile bilirdim onları çünkü…Siz de sakın hya demeyin ki benim bu kadar şevkle sarıldığım bir hedefim,hayalim yok…Yanlış! Var hepinizde var sadece şartlar,kötü çekirdek inançlar,yanlış bilinçaltı kodlamaları ile onları bilinçaltınızın taa derinlerine gömdünüz biraz uğraşsanız çıkacaklar…Ve emin olun kendinizi her kötü hissettiğinizde dışarı çıkacaklar ve elinizden tutup sizi sarsacaklar ve bu en kuvvetli ilaçların bile yapmadığı etkiyi yapacak size…;) Ben bugün yıllar yılı süren “düşünsel” ve “imgesel” çabamın meyvelerini topluyorum bakın fiziksel girişimden öte düşünce gücü ve imgelemeden bahsettim elbette yerinizden hiç kalkmayın hiçbir şey yapmayın demiyorum ama beyinde bitirilen her eylemin kanlı canlı bir tezahürünün olduğunun kanlı canlı kanıtıyım işte! Birde rahatlık,dinginlik çok çok önemli…Senelerce düşünce gücünü redederek sadece fiziksel bir takım girişimlerde bulundum hayal ettiğim okula gittim hayal ettiğim ortamlar ve insanlarla çalışma fırsatı buldum ama hepsi biryerden sonra tökezledi neden dersiniz? Aslına bakarsanız herşey normal bir insan yapması gerektiği gibiydi iyi bir eğitim,başvurular,durmadan çalışmalar vs vs ammavelakin…..nerde düşünce? Bir yerden sonra farkettimki ben kendimi elde ettiğim ya da edeceğim muhtemel hiçbir şeye layık görmüyor, suçluluk duyuyor en berbatıda kendimi sevmiyor hep kendime haksızlık ediyordum çevremde herkesi övüp mutlu olmalarını sağlarken en değerli olan şeyi kendimi es geçiyordum burda bir virgül koyup açıklama yapmak isterim burda en değerli benim derken bunu sakın bencillik olarak algılamayın bu sadece öze verilen bir değer çünkü karşı tarafa gösterilen her reaksiyon her davranış bizim kendi içimizdeki sorunlardan ortaya çıkar her insan bizim aynamızdır gözlemleyin birine nasihat verirken bile muhakkak geçmişte yaptığınız bir hatayı düze çıkarmak adına aslında kendimizide rahatlatırız ya da kendimizi suçlarız işte bu yüzdendirki size dünyanın en mükemmel fırsatlarını verseler,iş teklifleri başınızdan yağsa kendinizle hesaplaşmanız bitmediyse kendinize değer vermediyseniz hep kaybetmeye mahkumsunuz! Bne kişisel gelişimi öyle çok seviyorum ki bana beni sevmeyi öğretti çünkü bu da bana çok şeyler kazandırdı,şimdi geçmişte o kadar uğraşırken elde edemediğim şey size yemin ederimki pat diye geldi beni buluverdi ansızın çünkü artık arınmıştım rahatlamıştım kendimle barışmış hak ettiğime inanmıştım işte sihir bu anahtar kelime,kendini sevmek, inanmak, affetmek….Bu arada sıfıra yakın olumlama yaptım diyebilirim kötü örnek olmak istemem ama eft ile yatıştırdım kendimi ama yöntemden bahsetmek gerekirse ben o anlık duygu durumuma göre olumlama-telkin yaptım,örneğin kendimi berbat hissettim bunalımdayım hayatta her şey kötü gidiyor diyelim hemen beni en çok neyi yapmanın mutlu ettiğini hatırlıyorum gözlerimi kapatıyorum kendimi o anda o işi yaparken hayal ediyorum pat anında kendime geliyorum o an zaten yaşadığım rahatlık telkin yerine geçiyor ama biraz daha zorlu durumlarda, kendime ismimle hitap ederek ya da aynaya bakarak tekrarlıyorum ; ……….(buraya isminiz) sen bu dünyaya…………ya sahip olmak……….yaşamak……..ve ……..deneyimlemek için geldin şuan yaşadığın bu sıkıntıyı yaratan senin düşüncelerin hemen özgürleş onlardan ve doğruca yolunda yürümeye devam et emin ol ki herşey senin ve düzenin hayrına göre şekilleniyor. Bunu değiştirebilir,noktaları yerlere aşk,iş,mal,mülk her ne istiyorsanız koyabilirsiniz inanın bana kendinize özgü kişisel gelişiminiz destekleyecek bir olumlama yaratmanız sizin için daha hayırlı olur çünkü beyninizi inandırmak çok önemli…Birde günlük konuşma telkini adını verdiğim çok keskin bir yöntemim var bunu ilkin boy ve kilo için uyguladım hayatım boyunca asla kilo sorunum olmadı lakin tabi ufak tefek kilo artışları yaşadım ama işin garip tarafı yemekten de kesemedim sporuda sevemedim bende her kilo muhabbeti açıldığında bana yok canım sen o kadar kilolu değilsin ya da nasıl zayıflıyorsun diyenlere “Benim metabolizmam çok hızlı çalışır ben ne kadar yemek yesem kilo almam” diyerek karşılık verdim ve bingoo! Bu benim bilinçaltıma kazındı, bu tekniğin başarlıl olma sebebi normal bir sohbette kendi gerçekliğimmiş gibi bahsetmemden ileri geldi öteki türlü gün içerisinde sürekli olumlama olarak tekrarlsam belkide bu kadar inamaycaktım işte bu tekniği herşey için ama herşey için uygulayabilirsiniz..Aslında cümle olumsuz ekle bitiyor ama bana verdiği sinyali benim algılayış biçimim önemli işte bu nedendirki kendinizi tanıyın diyorum ama önce sevin, sevinki benliğiniz size kendini açsın ben önce kendimle barıştım daha sonra kendime en uygun yöntemleri buldum çünkü diğer türlü olumlama yapm ak yaramadı bana ama yarayanlar için ne ala sözüm yok ben bunu hala bir yöntem belirleyememiş olan dostlarıma yardım olsun diye yazıyorum, diğer bir yöntem ise gece yatağınıza yattığınıza vuku buluyor uykuya dalana dek ne istiyorsak enine boyuna hayal etmek ve akılda son kalan imge isteğiniz olarak uykuya dalmak gerisi bilinçaltınızza kalmış! Diğer bir şey ise yazmak…Kendinizde sevdiğiniz,sevmediğiniz herşeyi yazmak ve bunu kendinize özgü bir ritüel eşliğinde yakmak! Hayallerle ilgili kısma gelincede eğer kendinize ulaştıysanız ve hayatta ne yapmaya karar verdiyseniz onu bunca zaman sizden neler uzak tuttu bunu inanın bana yazmadan bilemezsiniz,ve birde çekirdek inanç bulma konusu; hayalinizi düşünün ilk etapda yani onu iyce içselleştirmeden önce duygularınızı tartın şöyleki; Ben uzunca bir süre yurtdışına bir nedenden ve bir kişiden ötürü gitmek istiyordum güya kendimce bu işe kendimi layık görüyordum sonra imgelemeye başladım başta herşey çok güzeldi ama bir süre sonra egom kendini ele verdi saklayamadı kendini bende hiç ses etmedim şikayet etmesine izin verdim sonra taaa lise yıllarından bana bir arkadaşımın ettiği hakarete kadar geldi imgeleme ve o an; bana söyledi o kötü sözü almıştım bilinçaltıma kazımıştım ve sonunda bu bende değersizlik ve güvensizlik yaratmıştı! Varan2! İşte buydu o günden itibaren nezaman istediğim şeyi engelleyen düşünceleri bulmak istesem bu yöntemi kullandım ve sonuç %100 etkiliydi! İnanın bana kendinizi egonuzun dırdırcı diline bıraktığınız anda tüm falsoları yakalıyorsunuz! Hayatınızda ne için kendinzi eksik görüyorsanız ne için amann beni kim napsın diyorsanız inanın bana onun cevabı ve filizlediği yer içinizde bir yerlerde! Durmayın gün yüzüne çıkarın onu ve yok edin! Çünkü hayat sizin tahmin ettiğinizdende kısa zamansa çok değerli kaybedecek bir saniyemiz bile yok ilkin kendimize yatırım yapacağız ki başkalarına sevdiklerimize yardım edebilelim yoksa arınmamış dşüncelerle yeşereb ruhun kimseye faydası olmaz! Ben bugün kendimi tanımak,sevmek,affetmek ve çekirdek inançlarımı bulmakla yaşadığım rahatlığı size anlatamam hadi sizde yapın hiç de zor değil ve çekinmeden yüzleşin kendinizle yaşadığınız kötü anıları sizi berbat hissettirsene tekrar tekrar yaşayın zihninizde ki geriye size hangi çekirdek inancı bırakmış anlayın zaten onu bulduğunuz an ondan özgürleştiğiniz andır! Ve tüm bunların yanına azıcıkda fiziksel girişimde bulunmak olacağına kesin gözüyle bakmakda işin tuzu biberi en kolay kısmı zaten inanınki benimde bunları başarmam kolay olmadı ama dediğim gibi herkes bu hayatta en çok kendini örseler büyüklerim derdiki bir insanın kendi kendine verdiği zararı tüm dünya birleşse veremez! Ne kadarda doğruymuş! Bugün ve her yeni gün geriye kalan hayatınızın ilk günü geçmiş orda kaldı gelecek ise sizi bekliyor kendinize haksızlık etmeyin yaşınız ilerlediğinde yapamadıklarınıza yanıp pişman olmayın bunca zaman yaptıklarınızdanda pişman olmayan bir cana zarar vermediğiniz sürece çünkü o an onu yapmak istemişsinizdir o doğru gelmiştir ve yapmışsınızdır önemli olan kendi içinizde bunu düzeltmek, Ve en önemli en değerli son yöntemim; Dua! Allah’ın isimleri ile salavatlarla dua etmek tam bir itikatla teslim olmak ve herşeyi Yaradandan istemek! Bana bu istekleri veren bu azmi bahşeden Rabbim bana dilediğim bu başarıyı layığıyla yaşat diyerek noktalamak! Ve Allah’ın kabul etmeyeceği dua için asla el açtırmayacağını bilerek inançla teslim olmak…Ben tüm bu nları deneyimleyerek iş konusunda, ilişkiler konusunda ve para konusunda büyük adımlar attım çok yakın zamanda size hayallerimin başkentinden mesaj yazıyor olacağım,bilet bakıyorum Şu an da çocukluk hayalim olan tiyatro yapıyorum, ilişkilerim konusunda nasıl istiyorsam öyle yönlendiriyorum olmadıysa zorlamayıp hayatımdan çıkarıyorumki gerçekten zamanı ve ruhsal görevi bitince o insanlar sizden gidiyor, ve daha sağlıklı bir biçimde hayvanlar ve insanlar için çalışabiliyorum herşeye yetişiyorum aktivistte oldum elimin yettiği her canlıya yardım bile ediyorum çünkü artık kendimle kıyasıya olan kavgam bitti! Fiziksel olarak değişimlerimi daha iyi gözlemlemeye başladım her başarımın temeline İNANCI koydum. Burda genel olarak herşeyi alarak bahsettim ama birdahaki yazımda nasipse aşk ve ilişkilerle ilgili deneyimlerimi yazacağım aile,eş, akrabalar,arkadaşlar vs vs hayatın o kısmıyla ilgilide yaşadığım ve ders aldığım deneyimlerim oldu ve biliyorumki en sorunlu olduğumuz alanlardan biri de bu…Şimdilik bu kadar elimden geldiğince paylaşmaya devam edeceğim umarım ara verdiğime değmiştir hepinizin yolunun ışıkla aydınlanması ve mutluluktan örülmesi dileğiyle….HOUSE NOT :Buarada azıcık House izleyinde sizin House’un çatlaklığı nerden geliyor anlayın :D :))))) |
Cevap: House ve Hayaller ve Yöntemler....:) House yazını baştan sona okudum. Yarın gündüz gözüyle bi daha okucam :) Tebrikler. Şuan sahip olduğun iyi hale ulaşana kadar neler yaptığını, hangi engellerle karşılaştığını, bu engelleri nasıl aştığını ayrıntılı anlatman güzel olmuş. Kişisel gelişim yolculuğunda olan, yazını okuyan herkes mutlaka kendinden bişeyler bulacaktır eminim. Yarın sana kendi gelişim yolculuğumda engel yaratan, duraksatan bi kaç soru sorucam. Umarım bu makalede olduğu gibi ayrıntılı ve açık bir dille cevap verirsin. İyi varsın.. |
Cevap: House ve Hayaller ve Yöntemler....:) Alıntı:
|
Cevap: House ve Hayaller ve Yöntemler....:) Deneyim önemlidir Hause.. Kimse mükemmel değil senden benden de alınacak çok şey olabilir tek sorun yanlış yönlendirme olabilir burada.. Ben aile, eş, dost, akraba ile ilgili deneyimlerini de bekliyorum. Lakin ben çok dertliyim o konuda.. Bir şey yok ama ruhumu sıkıyorlar, anlayışlarını beğenmiyorumsadanim |
Sevgili kuzeygüney, sen bu site ile tanışmadan önceki halini hatırlayabiliyor musun? Ben hatırlıyorum da; bu kadar karamsar, bu kadar kötü düşünen bir insan olamaz. Şimdi kendimdeki değişime bakıyorum ve değişimimi hızlandıran her şeye şükrediyorum. Ama biliyorum ki bunlar karşıma çıkmasaydı ben yine karamsar, kötü düşünen ben olacaktım. Senin ailen senin bildiklerini bilmiyor olabilir. Bunu her zaman söylüyorum; madem çekim yasası ile kendilerine kötü şeyleri çekiyorlar o halde onlara çekim yasasını öğretin diye. Bilmedikleri bir şey için insanları suçlayamayız. Eğer onlara bir şeyleri öğretmiyorsak suçu kendimizde aramalıyız. Sevgiler :) |
|
Cevap: House ve Hayaller ve Yöntemler....:) Hause ne yapmışsın... Nereden çıkardın Allah aşkına Benim kasdettiğim Abdullah bey, Atakan bey elbette bizlerden çok daha iyi biliyorlar işi.. Lakin senden benden de öğrenilecek çok şey var, tecrübe önemlidir dedim. Tek risk insanları yanlış yönlendirme olabilir demişim ki bu sana değil.. Çünkü objektif bakış açısına sahip olamayan, az bilgiyle çok şey yazanlar var. O sen değilsin. Nasıl böyle bir çıkarımda bulunabildin. Lütfen böyle düşünmene üzüldüm.. Sevgiler.. |
|
Cevap: House ve Hayaller ve Yöntemler....:) Ayyyyyyyy birde hala deli gibi uçaktan korkuyorum ben ya, tek aşamadığım fobim o kaldı eft,olumlama ne yapsam işlemedi şimdi aksi gibi habire uçağa binmem gerekiyor bu konuda bende sizden yardım istiyorummmmm ya adını duysam tüylerim diken diken oluyo işin garip tarafı defalarca bindim korkmadım sonra ne olduysa oldu ama irdeliyorum hala bakalım bakalım ;) |
Cevap: House ve Hayaller ve Yöntemler....:) Sevindim canım :)) Çekim yasası olmasın tüm bunlary789 |
|
Cevap: House ve Hayaller ve Yöntemler....:) Vardır bir nedeni lakin bilirim ki çözersin sen.. sung66 |
|
Cevap: House ve Hayaller ve Yöntemler....:) Kesinlikle yaradana sığınmak iyi bir çözüm :D Çünkü korku sadece senin zihninde. Ama dua etmen, Allah'a sığınman iyi bir çözüm olabilir. İlahi bir gücün koruması altında olduğunu bilmesi, insana büyük bir huzur verir. Bu korkunu da böylelikle yavaş yavaş aşmış olursun :) |
|
Cevap: House ve Hayaller ve Yöntemler....:) house yazını okudum.. allah herşeyi gönlüne göre versin ya da hayırlısı olsun diyelim... juger kusura bakma lütfen hayırlısı olsunu sevdim açıkçası.... cidden önceden hiç sevmezdim..... house ben de yazını okuduktan sonra şunun farkına vardım.. abi ben bir ara hayallerimi kaybettim... gerçekten.. eğer zamanın varsa anlatayım; öncelikle ben çok üretici bir insanım özellikle kendimi övmek için söylüyorum, yaşım 29 ve hali hazırda 2 tane yazdığım ve bir tane yazmakta olduğum ama bir yıl önce yazmayı bıraktığım bir romanım var... 1 tane şiir kitabım var.. 2 tane birisi toefl için bir tanesi genel ingilizce için hazırladığım ingilizce kitabım.. var... ama ben geçmişte bir süre ilginç bir dönem yaşadım... herşeyden özellikle kendi ailemden, çevremden toplumdan ve sevdiğim o zamanki kadından aradığım güveni bulamadım hatta aşağılanma ve dışlanma gördüm sürekli.. kimsenin beni anlamadığını hayallerimin kimse için bir şey ifade etmediğini gördüm..hatta insanların muhammeti muhammet yapan şeylerden taviz vererek sevmek ve kabullenmek istediklerini anladım.bu arada muhammet benim. hatta bir aralar o kötü düşüncenin yani özkıyım düşüncesinin yakınlarındaydım.. ve bir gece karar verdim ve ertesi gün sisteme eklemlendim.. kötü mü oldu hayır olmadı şuan güzel bir işim var... çalıştığım yerde çok seviliyorum, öğrencilerim beni çok sever, müdürüm beni çok sever vesaire... ama ben şimdi düşününce hayallerimi unuttum... ben gerçekten hayallerimi unuttum....hatta başkalarının hayalleri için çalışıyor ve allahın izniyle olduruyorum... amacim dilbilim yüksek lisansı yapmaktı yurt dışında ama şimdi yaşım 29 oldu vesaire.... hala bir gün kendi üniversitemi açıp ders vermek gibi bir amacım.. var.. ama hayallerimden de soğudum... şuan özellikle bir hayalim yok.... hayallerimi yeniden nasıl keşfedeceğim...bilmiyorum....bir de şuan konyada yaşıyorum.. ama neden konyada olduğumu da yeni öğrendim.. başkasının hayatını güzelleştirmek için burdaymışım.. yani bizim müdürümüz moralmen ve psikolojik olarak çökmüştü.. ona yeniden hayallerini eşini çocuğu anımsattım.. artık daha mutlu daha kararlı.. ve ben de şimdi konyaya alıştım... ama benim artık bir hayalim yok.... yardımcı olabilecek her arkadaşa şimdiden sevgilerimi sunuyorum ama lütfen klasik yaşam güzel hayal kurdukça varız gibisinden tekdüze kalıplaşmış tümceleri art arda sıralamayalım...tekrar etmek gerekirse.. yazın için sağol house benim yazdığımla ilgili yanıt verecek arkadaşlara da şimdiden teşekkür ediyorum... akıl akıldan üstündür.......iyi dakikalar hepinize |
Cevap: House ve Hayaller ve Yöntemler....:) Muhammed hayallerin seninle hiç bir yere gitmemişler ki.. Az önce anlattığın şeyler hala senin olan, sana ait şeyler.. Sadece bir odanın ışığını kapatıp diğerine geçtiğini düşün.. Elbette ki yeni odadaki her şeyi görecek orayı biraz unutacaksın. Tekrar döndüğünde tek tek her şeyi eskisi gibi anımsayacaksın Bu kararlarının arkasında neler olduğunu düşün.. Ve bu kararlarını sürdürmen de... Kabul görmek mi, kazanç sağlamak mı, sevilmek mi, birilerine yardım etmek mi, yarı yolda bırakma korkusu mu? Sonra bu durumda kalmanın sana sağladığı ikincil üçüncül kazançlar(hani başta söylemeyiz bunları ama düşününce aslında şöyle şöyle avantajımda var dediklerimiz, bazen kendimize bile itiraf edemediklerimiz) Sebep ve sonuç zihninde tam şekillendikten sonra kendine ne kadar istediğinden önce!!!.. Muhammedi muhammed yapan şeyleri sor.. Bunları yapmazsan ileri de derin üzüntü yaşayabileceğini, çocuklarına bak ben bunu çok istemiştim ama yapamamıştım gibi anlatabileceğin bir şey olup olmadığını.. Mevcut durum genel olarak tatmin edici düzeyde ise, herkesin rahatı yerinde ise "Rahatlık alanı" oluşturur. Yaşadığın sadece rahatlık alanına geçmiş olman ve hayallerini imajine etmekten bir süredir uzak olman.. Yaş falan egonun seni bastırdığı şey.. Hatta şu anda bu işi yapmanda egonun getirisi.. Ailen, sevdiklerin için belki de somut bir şeyler görmek istediler, düzen istediler ve bugün ki iş yaşamın doğdu.. Ve sen direnmek yerine hayallerinin peşinden koşup bir süre de düzeni, maddi kazançları ertelemek yerine bunu seçtin.. Benim yazdıklarımın tamamı varsayım Belki de alakasız şeyler yazmışımdır. Maksadım bazı şeyleri duyumsaman.. Akıllı bir bireysin, hayallerin için yeterlisin ve hak ediyorsun istediğin başarıyı yakalamayı.. Sadece hatırlaman gerek unuttuklarını değil bir süredir imajine etmediklerini.. Bu kitaplar senin için.. Yaratıcı imgelemeyi okumadıysan mutlaka okumalısın bence. Okuduysan 2. bir kere.. Rezonans Kanunu- İsteklerin Yönetimi de çok iyi bir kitap Işığı arayanların karanlık yanı da çok iyi bir kitap bak ön kapağında ne yazıyor "Gücünüze, yaratıcılığınıza, parlaklığınıza ve hayallerinize yeniden sahip çıkabilirsiniz" Sevgiler..actionsmile |
|
çok teşekkür ederim kuzeygüney... dediklerin varsayıların gerçekten doğru... ben de bu aralar kendim ve geçmişim üzerine düşünüyorum.. çekirdek inancımı ortaya çıkarmak ve yenmek istiyorum.. ama temelinde baba var sanırım... küçükken daha çocukken... aşırı başarılı olduğum halde bir kere bile aferin denilmemiş bir çocuk var.... sürekli maddi sorunlardan dolayı şiddet görmüş anne ve çocukları var... düşünüyorum şimdi... mesela ben asla kendimi yeterli görmem.. belki bir konuda herşeyi en iyi ben de yapsam yeryüzünde hep böyle eksik yapıyorum kaygısı var insanlar beğenmeyecek kaygısı var.. hatta öyleki övgüyü bile sevmem... bunlar üzerien odaklanmalıyım... çok teşekkürler.. hepimiz hepimizleyiz umarım güzel şeyler olur... |
house teşekkür ederim, çok incesin dediklerin doğru gerçekten doğru bu arada hiç bir kitabım da basılmadı.. çünkü her kitabımı 15 kere yeniden yazsam da bir sınıfta öğrencilerin ağzını açık bırakıp kalsamda adam ne ingilizce biliyor ve ne güzel anlatıyor deseler de kendimde hep bir eksiklik hissediyorum.. çok ilginç ben bir dil kursu hocasıyım ve geçen sene ders verdiğim öğrencilerimden biri bugün geldi ve dediki "hocam sırf sizi görmek için geldim, ben ne lise ne üniversite hocalarımı bir kere bile ziyaret etmedim ya da bu kadar şey öğrenmedim" ama nasıl biliyim kendimi mahçup hissediyorum ve sanki anlattığı kişi ben değilmişim gibi geliyor... eft ve ayna tekniğini, kalem kaıt olayını yapacağım zaten bu aralar içimde bir kıpırdanma olduğu için sizlerle paylaşıyorum.. bu arada bu dediklerini sen örneklerle açıklar mısın eminim internette vardır ama senin ağzından duymak bana güven verecek... bundan dolayı house.. tüm arkadaşlara teşekkürler.... |
Atalardan özgürleşmek, sinmekten özgürleşmek, iyi çocuklar, öksüz yetim(anne baba sağken ama psikoloji bu), muhalif, kendini sevmek, hayatını sevgiyle doldur vs.. vs.. hepsi aynı noktaya geliyor. Bende kalabalık bir ailede büyüdüm. Annem/babam bizimle yeterince ilgilenemedi. Hiç bir şeyimizi eksik etmediler ama manevi anlamda ben eksikliği çok yaşadım. Bunlar bizleri iki ileri bir geri durumda bırakıyor. Egom yine sazı eline alıp çalmaya başladığında bıkmadan usanmadan şu soruyu soruyorum kendime "Hayat senin hayatın, kurban mı olmayı tercih ediyorsun, kahraman olmayı mı? Ben kahraman olmayı tercih ediyorum ve çok şükür yol alıyorum. Biz içimizdeki duyguları o konuşan küçücük çocukları da çok duymazdan geliyoruz Muhammed. O da bizden bir parça içimizdeki çocuğun sesini duymalı, ona sarılmalıyız. Gerçekleri bastırmak yerine evet üzüldüm, bunları hissettim deyip olayı kabullenmeliyiz. Toprağı çapalamak gibi bir şey olsa gerek bu.. Zamanla çiçek tohumları bile atabiliriz o toprağa.. İhmal etmez biraz güneşe gösterir birazda sularsak boy vermez mi? Böyle düşündükçe çok daha huzurlu oluyorum. Abdullah beyin yetersizlik ve destek eksikliği konusunda bana verdiği çalışmaları yazıyorum sana.. ---Anne baba için olumsuzlama ve olumlamalar *Anneme/babama göre yetersizim. *Anneme/babama göre daha iyi olmalıyım. *Önünüzde saygıyla eğiliyor sizi olduğunuz gibi kabul ediyorum ---Kendin için(yetersizlik duygusu) olumlama Ben sadece varım. Var olduğum halimle sevilir ve sayılırım. Olduğum halimle mükemmelim.(Sen sadece son cümleyi de söyleyebilirsin) ---Semazen duruşu çalışması Başını eğip ellerini omuzlarında çaprazla (3-4 ay 5er dakika ihtiyacın olanı yap) *Güç kaynağımı kabul ediyorum ve hayatımda kullanıyorum (Güç babayı temsil eder) *Sevgi kaynağımı kabul ediyorum ve hayatımda kullanıyorum. (Sevgi anneyi temsil eder) ---Destek Afirmasyonu Annenin ve babanın gülen yüzle elini omzuna atmış oğlum seninle gurur duyuyorum, harikasın, elini hangi işe atsan altından başarı ile kalkıyorsun gibi tümceleri sana dediğini canlandır. Sen de onlara Anne/baba manevi gücünüzü ve desteğinizi kabul ediyorum de.. İhtiyacın olanları değerlendirirsin ben yazarken bile huzurla doldum. Sevgiler.. |
Cevap: House ve Hayaller ve Yöntemler....:) Sevgili Kutayhun eft ile ilgili bana gittiğim eğitimde verilen dökümanı paylaşıyorum senle nette var tamamen güvenilir olduğuna emin olabilirsin; EFT çok basit bir dizi işlem yapılan bir yöntemdir. Bu basitliğine rağmen, tüm yemek tariflerine benzetilir; her basamağı aynen tanımlandığı gibi uygulamazsanız, istediğiniz sonucu alamazsınız. Bu nedenle aşağıdaki basamakları iyice dikkatle incelemeli ve EFT çok basit bir dizi işlem yapılan bir yöntemdir. Bu basitliğine rağmen, tüm yemek tariflerine benzetilir; her basamağı aynen tanımlandığı gibi uygulamazsanız, istediğiniz sonucu alamazsınız. Bu nedenle aşağıdaki basamakları iyice dikkatle incelemeli ve Bu sayfalar size bir fikir vermek için oluşturulmuştur, eğitimin yerini tutmazlar. EFT tekniğini uygulamayı öğrenmek için eğitime gereksinim vardır. Şifacı’ dan öğrendiğiniz bilgilerle hiç kimseye bu tekniği uygulamaya başlamamanızı öneriyorum. Yoğun duygu çözülmeleri yaşandığında mutlaka tekniği uygulamaya devam etmeli ve olumsuz duyguyu ve alt bileşenlerini tamamen ortadan kaldırmalı yani sıfırlamalısınız. EFT’nin dört temel basamağı vardır: Ana Reçete olarak adlandırılır. 1. Kurulum a. Odaklanma b. Değerlendirme (Ölçme) c. Onaylama 2. Vuruş serisi (Hatırlatıcı tanım söylenerek vurulur) 3. Dokuz Gamut noktası ve göz hareketleri 4. Vuruş serisi Kurulum bölümünde ovalayarak, izleyen uygulama boyunca ise işaret ve orta parmaklarınızın uçlarını kısa, orta şiddette, hissedilir vuruşlar (tapping) yapmak için kullanacaksınız. Vuracağınız noktalar bedendeki meridyenlerin başlangıç/bitiş noktalarıdır ve bedenin iki yanında simetrik olarak yer alırlar. Bu noktalar deri yüzeyine yakın olduğu için, meridyenlerin daha derinde gömülü bölümlerinden daha kolay ulaşılan noktalardır. Burada anlatılan dört aşama her turda uygulandığında bütün meridyenlerin uç noktalarına vurulmuş olur. Bazen kısaltılmış vuruş serisi de uygulanabilir, çünkü ilk yedi meridyene dokunulduğunda duyguların yoğunluğunda belli bir değişim hissediliyorsa, demek ki tıkanıklık bu ilk meridyenlerdedir ve parmaklardaki meridyenlere vurulması gerekmeyecektir. Bununla birlikte, biz burada tüm aşamaları her seferinde uygulamanızı öneriyoruz, böylece açıkta kalan nokta bırakmadığınızdan emin olacaksınız. Tüm prosedür çok kısa sürdüğü için sorun yaratmayacaktır. Ana Reçete 1. Kurulum • Odaklanma • Değerlendirme (Ölçme) • Onaylama “Bu ……(sorunuma) …. rağmen, kendimi tamamen ve derinden kabul ediyorum” (Üç kez söylerken “Hassas nokta” yı ovalayın ya da “Karate Kesme” noktasına vurun) 2. Vuruş serisi Kaş, göz yanı, göz altı, burun altı, çene, köprücük kemiği, kol altı, başparmak, işaret parmağı, orta parmak, küçük parmak, karate kesme noktası (Bu noktalara yedişer kez vururken “Hatırlatıcı tanım” yüksek sesle söylenir) 3. Dokuz Gamut ve göz hareketleri • Gözlerinizi açın. • Gözlerinizi kapayın. • Gözleriniz açıp sağa, en aşağıya bakın. • Sola en aşağıya bakın. • Oturduğunuz yerden yukarı, düz bir çizgi izleyerek başınızın tepesine bakın. • Saat yönünde, gözlerinizle çizebileceğiniz en büyük çemberi çizin. Burnunuzu çok büyük bir saatin merkezine yapışmış gibi düşünün ve siz her rakamı mutlaka görmeye çalışın. • Aynı şeyi saatin ters yönünde yapın. • İki saniyeliğine “İyi ki doğdun …..” mırıldanın. • Hızla birden beşe kadar sayın. • İki saniyeliğine “İyi ki doğdun …..” mırıldanın. 4. Vuruş serisi (Bedenin diğer tarafındaki aynı noktalar) Kaş, göz yanı, göz altı, burun altı, çene, köprücük kemiği, kol altı, başparmak, işaret parmağı, orta parmak, küçük parmak, karate kesme noktası (Bu noktalara yedişer kez vururken “Hatırlatıcı tanım” yüksek sesle söylenir) Yeniden Değerlendirme Onaylamayı “Geriye kalan ……… e rağmen, ……………” diyerek yenileme. Uygulama Ayrıntıları 1. Kurulum a. Odaklanma Bu ilk aşama, EFT tekniğinin en önemli aşamasıdır. Bu aşamada hangi sorun üzerine odaklanacağımızı belirleriz ve dikkatimizi tamamen buna veririz. Bu şekilde sorunu enerji bazında yüzeye çıkarırız ve ardından gelen basamaklar için tam bir hazırlık yapmış oluruz. Odaklanma ve sorunla iletişim kurma aşaması ne kadar iyi yapılırsa EFT uygulamasından alacağınız başarı da o kadar yüksek olacaktır. İçtenlikle ve tam bir dürüstlükle duyguyu tanımlayın. Yüksek sesle sorunu belirtin: “Yükseklikten korkuyorum” “Çok şişmanım” “Başım ağrıyor” “Kendime güvenemiyorum” “Ölmekten korkuyorum” b. Değerlendirme Bu duygunun ya da rahatsızlığın o andaki yoğunluğunu ölçün. 10 = en yüksek 0 = hiç yok Eğer ölçemiyorsanız sorunu derinlemesine düşünün, gözünüzün önünde bir film gibi canlandırın ve oluşan duygunun yoğunluğunu “Çok – Orta – Az” gibi bir şekilde değerlendirin. Hiç yapamıyorsanız bu ölçme aşamasını hassas noktayı ovaladıktan sonra bir kez daha deneyin. c. Onaylama (Kabul) Yine bu aşamada, sorunumuzun giderilmesine engel olabilecek “Ters Yüz Olmuş Ruh Hali” ya da “Psychological Reversal: PR” adı verilen koşullar giderilir. PR tıpkı elektrikli bir alete, örneğin bir radyoya pil yerleştirirken yaptığımız bir hataya benzer: Pilin kutuplarını ters yerleştirdiğimiz zaman aletimiz çalışmaz. Bizim meridyenlerimiz de kutupsal olarak ters yüz olabilir; dolayısıyla ruh halimiz de etkilenir ve iyileşmeyen, kronikleşen birçok sorunumuzun altında şu tatsız gerçek yatabilir: Biz bir yandan sorunumuzdan kurtulmak isteriz, bir yandan da hiç istemeyiz, çünkü bu sorun sayesinde sağladığımız yanlış bir “fayda” vardır. Örneğin: • Sigarayı bırakmak isteyen kişiler, bir yandan da tütünden aldıkları “keyiften” mahrum olmak istemezler. • Zayıflamak isteyen birçok kişi, duygusal korunma sağlamak ya da gerginliğini yatıştırmak istediğinde gider, buzdolabında ne bulursa atıştırır. • Hastalıklarının iyileşmesini isteyen bazı insanlar, iyileştiklerinde ilgi odağı olamamaktan korkar, sevgi eksikliği çekeceklerini sanıp tedavilerini engellerler, hatta yeni rahatsızlıklar çıkarırlar. • Başarılı olmak isteyen birçok kişi, başarılı olduklarında bunu sürdürememekten, hemen yitirmekten korkarlar, bu hayal kırıklığını ya da yüksek tempolu çalışma hayatını yaşamaktansa, başarısız olmalarına neden olan her şeye sığınmaya ve mazeret üretmeye devam ederler. • Çok para elde etmeyi isteyen sayısız insan, bir yandan da paranın mutluluk getirmediğine, dost kaybettirdiğine ve insanın karakterini bozduğuna inanır. Tanıdık geldi mi? PR, tüm duygusal sorunların %40’ında yer alan gerçek bir olgudur ve EFT uygulamasının işleyebilmesi için ortadan kaldırılması gerekir. Bunu yapmak için, toptancı yaklaşımla, PR olsun olmasın her vakanın “Kurulum” aşamasında aşağıdaki iki basamak uygulanır: 1. Bir yandan göğüsteki “Hassas Nokta” parmak uçlarıyla ovalanırken (ya da eldeki “Karate Kesme” noktasına sürekli vurulurken) 2. Diğer yandan onaylama cümlesi üç kez inanılarak ve yüksek sesle tekrarlanır. Onaylamalar/ Olumlamalar Ters yüz olmuş ruh hali, yani PR, olumsuz düşünce içerdiği için, olumlama cümlesi bunu etkisiz ve kutupsuz hale getiren bir cümle olmalıdır. İkincil kazançların yok edilmesi için gereklidir. Genel yapısı şöyledir: Bu ______________________’ime rağmen, kendimi tamamen ve derinden kabul ediyorum. Buradaki boşluğu iyice ayrıntılı bir şekilde tanımladığımız sorun ile dolduruyoruz. Birkaç örnek vermek gerekirse: • Bu yükseklik korkuma rağmen, kendimi tamamen ve derinden kabul ediyorum. • Her gece gördüğüm berbat kabuslara rağmen, kendimi tamamen ve derinden kabul ediyorum. • İşimi kaybetmem nedeniyle yaşadığım gelecek ile ilgili endişelerime rağmen, kendimi tamamen ve derinden kabul ediyorum. • Bu sevgiyi ve ilgiyi hak etmememe rağmen, kendimi tamamen ve derinden kabul ediyorum. • Bu keskin bel ağrılarıma rağmen, kendimi tamamen ve derinden kabul ediyorum. • Anne ve babama duyduğum öfkeye rağmen, kendimi tamamen ve derinden kabul ediyorum. • Sevgilimin beni terk etmesi nedeniyle yaşadığım bunalıma rağmen, kendimi tamamen ve derinden kabul ediyorum. • Eşimin hastalanmasından ötürü kendimi suçlu hissetmeme rağmen, kendimi tamamen ve derinden kabul ediyorum. • Değişmek istemememe rağmen, kendimi tamamen ve derinden kabul ediyorum. • Kızgınlığımı sürdürmek istememe rağmen, kendimi tamamen ve derinden kabul ediyorum. • Alkol bağımlılığımdan kurtulmak istemememe rağmen, kendimi tamamen ve derinden kabul ediyorum. • Kendimi çirkin bulmama rağmen, kendimi seviyorum ve tamamen ve derinden kabul ediyorum. • Yanlış yapmaktan çok korkmama rağmen, kendimi tamamen ve derinden, yargısızca kabul ediyorum. Bu örnekler çoğaltılabilir. PR’yi ortadan kaldırmak için, bu olumlama cümlelerini söylerken • İnanmasanız da söyleyin, inanmanız gerekmez • İnanarak ve vurgulayarak söylerseniz daha iyidir • Yüksek sesle söylerseniz daha iyidir • Bulunduğunuz ortam uygun değilse alçak sesle mırıldanın ya da içinizden söyleyin Hassas Nokta Bedenimizin üst kısmında, göğüs ortalarında iki “Hassas Nokta” vardır. Burası biraz ovalandığında hassasiyet, hatta hafif acı hissedilir, çünkü lenf tıkanıklıklarının oluştuğu yerdir. Yerleri tam olarak bulabilmek için; kaburgalarınızın ortasındaki kemiğin üst ucu “U” şeklindedir, bunu bulduktan sonra 7-8 cm aşağıya ve oradan da yine 7-8 cm sağa veya sola gidildiğinde her göğsün üzerindeki hassas noktayı bulabilirsiniz. Bu noktalar ovalanacağı için, herhangi bir nedenle kullanamıyorsanız, (ameliyat vb) ellerdeki “Karate Kesme” noktalarına kısa vuruşlar yaparak da olumlamaları tekrarlayabilirsiniz. Yine de deneyimler göğüsteki hassas noktaların kullanılmasının daha etkili olduğunu göstermektedir. 2. Vuruş Serisi Vuruş yaparken iki elinizin de parmak uçlarını kullanabilirsiniz. Yazı yazarken kullandığınız eli kullanmanız daha kolaydır. İşaret parmağınızı ve orta parmağınızı birleştirin ve sağlam bir şekilde, fakat acıtmadan orta şiddette vurun. Zaten bu noktalar nispeten daha hassastır. Fazla güçlü vurduğunuzda aşırı acıtabilir ya da çürümelere, morarmalara neden olabilirsiniz. Her noktaya yaklaşık yedi kez vurmanız önerilir. Başka birine uygulama yaparken içinizden sayabilirsiniz. Kendinize vururken bir yandan “Hatırlatıcı tanım” tekrarlayacağınız için, kaç kez vurduğunuzu sayamazsınız. Bunun yerine, üç kez hatırlatıcı tanımı söylediğinizde diğer noktaya geçebilirsiniz. Yani 5-9 arası vuruş sayısı yeterlidir. Hatırlatıcı tanım : Onaylama cümlesinde belirttiğiniz sorunun birkaç sözcükle özetlenmiş halidir ve vuruşlar sırasında yüksek sesle tekrarlanmalıdır. Böylelikle odaklanmanın sürdürülmesi sağlanır. Bulunduğunuz ortam nedeniyle yüksek sesle söyleyemeyecekseniz, mırıldanın ya da içinizden sürekli tekrarlayın. Sorunu aynı sözcüklerle özetlemeye özen gösterin. Örnekler: *** Onaylama cümlesi: “Başarısızlıktan korkmama rağmen, kendimi tamamen ve derinden kabul ediyorum” Hatırlatıcı tanım: “Bu başarısızlık korkusu” *** Onaylama cümlesi: “Babama karşı duyduğum öfkeye rağmen, kendimi tamamen ve derinden kabul ediyorum” Hatırlatıcı tanım: “Bu babama karşı öfke” Vuruş Noktaları Kaş ucu : Kaşın başladığı, altındaki kemiğin burun ile birleştiği nokta Göz yanı : Gözün dış köşesindeki kemiğin üzerindeki nokta Göz altı : Tam karşıya bakarken gözbebeğinin iki buçuk santim altındaki kemiğin üzerindeki nokta Burun altı : Burnun hemen altındaki, dudak üstünde orta nokta Çene: Çenenin alt sınırı ile alt dudağın ortasındaki nokta Köprücük Kemiği : Köprücük kemiği ile ilk kaburganın göğüs kemiği ile birleştiği nokta, tam olarak göğsün ortasındaki kemiğin üst bölümündeki “U” şeklindeki boşluktan aşağı iki-üç santim kadar inip sağa/sola iki-üç santim gidince bulduğunuz nokta) Bu nokta kemik üzerindedir. Kravat takıyor olsaydınız, kravatınızın iki ucu yaklaşık bu noktalara rastlardı. Kol altı : Koltuk altında, biraz aşağıda bulunan nokta (Erkeklerde meme ucu hizasında, kadınlarda ise sutyenin kol altına dönen bölümünün ortasında bulunan nokta) (Parmakların hepsinde, avcunuzu yere tuttuğunuzda, tırnağın size bakan tarafında bulunan kenarındaki nokta) Başparmak İşaret parmağı Orta parmak Küçük parmak Karate kesme noktası : Bilek kemiği ile küçük parmağın dibi arasında, elin etli kısmında tam ortadaki nokta. (Karate kesme hareketi yaparken kullanılan yerin ortasında) 3. Dokuz Gamut Dokuz Gamut noktası, elin üst tarafında, küçük parmak ile yüzük parmağından aşağı inilerek kemiklerin üçgen yaptığı yerde, üçgenin alt köşesindeki noktadır. Bu noktaya sürekli vurarak göz hareketleri yapılır ve başın hiç oynatılmamasına dikkat edilir. Bu basamak ilk vuruş serisi tamamlandıktan sonra, beynin işlevlerini canlandırmak, harekete geçirmek için yapılır. Başı hareketsiz tutarken ve dokuz gamut noktasına sürekli vururken: 1. Gözlerinizi açın. 2. Gözlerinizi kapayın. 3. Gözleriniz açıp sağa, en aşağıya bakın. 4. Sola en aşağıya bakın. 5. Oturduğunuz yerden yukarı, düz bir çizgi izleyerek başınızın tepesine bakın. 6. Saat yönünde, gözlerinizle çizebileceğiniz en büyük çemberi çizin. Burnunuzu çok büyük bir saatin merkezine yapışmış gibi düşünün ve üzerindeki her rakamı mutlaka görmeye çalışın. 7. Aynı şeyi saatin ters yönünde yapın. 8. İki saniyeliğine “İyi ki doğdun …..” melodisini mırıldanın. (Daha doğrusu, şarkıyı ağzınız kapalı, ama ses çıkararak söyleyin) 9. Hızla birden beşe kadar sayın. 10. İki saniyeliğine “İyi ki doğdun …..” mırıldanın. Derin bir nefes alıp, verin. Bu sırayı izlemeye dikkat edin, göz hareketlerinin sırası değişse de, son üç adımı mutlaka belirtilen sırayla yapın. Burada beynin önce sol lobu, sonra sağ lobu ve yine sol lobu harekete geçirilir. 4. Vuruş Serisi Vuruş serisini bedenin diğer tarafındaki noktalarla, aynı sırayı izleyerek tekrarlayın. Derin bir nefes alıp, verin. Duyguların yoğunluğunu yeniden değerlendirin. Bu adımda inişler veya çıkışlar yaşanabilir. Yeniden ilk vuruş serisi ile devam edin. Her sefer onaylama cümlesine “Geriye kalan” diye ekleyin: “Babama karşı duyduğum geriye kalan öfkeme rağmen, ……..” “Geriye kalan pişmanlığıma rağmen, ……..” “Hala biraz uçak korkusu duymama rağmen, …….” Sonuçlar Amaç değerlendirmenin “Sıfır” ile tamamlanmasıdır. Sonuç bazen aynı gün alınır, bazen de ısrarlı bir şekilde çalışma ile bir hafta ya da bir ayda alınabilir. Tekrar etmek çalışmanın temelini oluşturur. Üşenmeden, sıkılmadan tekrarlayın, sebat edin. Bir sorunun yoğunluğunun azalarak “idare edilebilir”, “dayanılabilir”, “bir süre daha tahammül edilebilir” hale dönüşmesi de yararlı ve önemli bir gelişmedir, ama tamamen yok edilmesi mümkün ise, neden edilmesin? Genelleme Etkisi: Göreceksiniz ki, siz EFT ile bazı sorunlarınızı ortadan kaldırdıkça, üzerinde çalışmanız gereken diğer sorunların bazıları da kendiliğinden yok olacaktır. Bu EFT terminolojisinde “Genelleme Etkisi” olarak adlandırılır. Apex (Doruk) Etkisi: Bazen EFT uygulandığında sorunundan tümüyle kurtulan kişiler bu sorunu kendilerinin hiç yaşamadığını, hiç hatırlamadıklarını ya da sorunun kendiliğinden çözüldüğünü iddia edebilirler. Bu nedenle her vuruş serisinden sonra “ölçüm” yaparak azalmayı hatırlamaları, adım adım bu sorundan kurtulmalarını izlemeleri ve yeni durumu kabullenmeleri sağlanır. Yan Etkiler EFT tamamen güvenli bir yöntemdir, yan etki olarak bir “zarar” görmeniz mümkün değildir (Uygulayan kişi acımasızca vurup yüzünüzü gözünüzü morartmadıysa!!). Bununla birlikte her enerji çalışması esnasında ve sonrasında olabileceği gibi, kısa bir uyum süreci yaşanabilir. Bu süreç boyunca izlenebilen birkaç tepki şunlardır: • Yoğun bir şekilde esneme ve uyuma • Uyuşukluk • Gözlerin yaşarması, bazen ağlama • İç geçirme, geğirme, karın guruldaması, vb. Bol su içmek her zaman yarar sağlayacak ve toksinlerin atılmasına yardım edecektir. Her seanstan sonra bir bardak su içilmesi önerilir. |
Cevap: House ve Hayaller ve Yöntemler....:) Artı yazma tekniğini iki şey için kullanabilirsin öncelikle kendinle ilgili suçluluk duyduğun kendinde katlanamadığın eksik gördüğün kısaca kendine dair kendinde ne varsa olumsuz olan hepsini bir kağıda yazıyorsun bu bir kağıdı çok çok geçiyor genelde ama :) buarada yazılanlar kısa ve nette olabilir ben bencilim ben karamsarım gibi uzunda olabilir mesela sana bu duyguyu hissettiren anı,olay ne ise onuda yzabilir bunları sana yaşatan insanlara kızgınlığı kusup sonrada affedebilirsin onları ama inanki bunları yazarak yapmak çok daha derinlere inmeye yarıyor bunu bir günde bitirmene gerek yok için rahatlayana kadar kendinle yüzleşmen bitene kadar yap bu 1 haftada sürer 1 ayda sana kalmış ama baştan savma yapma yazma işlemi bittikten sonra bu kağıtları yakacaksın ama yakarken ben.....(ismini söle) şu an kendimle ilgili olan tüm bu olumsuz yargılarımdan,korkularımdan,suçluluk duygularımdan,beni engelleyen ve yoran herşeyden özgürleşiyorum ben kendimi seviyorum onaylıyorum ve derinde affediyorum (burası 3 kez olumlama olduğu için) kağıdın yakılması bilinçaltına görsel net bir malzeme sunmuş olman ve ona bu kağıtlarla birlikte tüm olumsuzlukları geride bıraktığını bildirmen Ayna tekniği ise zaten hepimizin bildiği şey yatmadan ve sabah kalkar kalkmaz olumlamalarını gözünün içine bakarak her defasında kendine daha çok güvenerek tekrar etmen kuzeygüneyin verdiği güzel olumlamaların desteklenmesi için bana göre vazgeçilmez kural kendimizi sevmek aynanın karşısında ben kendimi seviyorum onaylıyorum ben değerliyim ben sevilmeyi hakeden değerli bir insanım diyorsun ama bunları inanarak ve her seferinde tabiri caizse gaza gelerek sölemen lazım mirzakarimin kitabında bununla ilgili müthiş bir örnek var onu bulup paylaşcağım en kısa zamanda |
Cevap: House ve Hayaller ve Yöntemler....:) canım arkadaşlarım yazdıklarınızı okudum... ve yavaş yavaş yapacağım.. öncelikle dün ben ne istiyorum neyi hayal ediyorum diye kağıda yazdım yazdıklarımı.... onları da sizinle paylaşırım..... dediklerinizi biraz içselleştiriyim.. bu arada yoğunum... yoğun olduğum için. bir geceleri boşum yapması zaman alabilir... sevgilerimle... çok sağolun varolun... bu arada adım muhammed değil muhammet.... çok dikkat ederim... lütfen... kutayhun da içsesimin ismi... |
Iyi ki varsin house:zpzp: |
Cevap: House ve Hayaller ve Yöntemler....:) Hause senin konun dağılmadı inşallah Sende devam et yazacakların var bekliyorum :)) |
|
Cevap: House ve Hayaller ve Yöntemler....:) Sevgili house sana eft'yi tam olarak nasıl uyguladığını soaracaktım ama ben siteye girmeden yazmışsın bile :) çekim yasası :) Sormak istediğim başka şeyler var. Çekirdek inancını orttaya çıkarmak için özel bişeyler yaptın mı yoksa başka amaçla çalışmalara yaparken kendiliğinden mi ortaya çıktı. Bir de ortaya çıkardığın o ekirdek inanç ile ilgili ne yaptın? |
|
|
Cevap: House ve Hayaller ve Yöntemler....:) cEvap için teekkürler house. Ayrıca ilişkiler ile ilgili makaleni ben de sabırsızlıkla bekliyorum.. Sevgiler |
Cevap: House ve Hayaller ve Yöntemler....:) Hafta sonu yazacağım o beklediğiniz yazıyı buarada çok teşekkür ederim yazımın bekliniyor olması beni onore etti öte yandan iş konusunda fazlaca çekim yasası işlettim sanırım işden başımı kaldıramıyorum buaralar yorgun argın dönüyorum eve sonrasındada taktım şu uçak fobisine onu yenmeye çalışıyorum gitmeme az kaldı çünkü herneyse haftasonu paylaşcam konu umarım dahada hareketleniyor herkesin fikir beyan etmesi paylaşımda bulunması çok hoşuma gidiyor çünkü benimde sizden öğrenecek çok şeyim var seviyorum hepinizi :D |
Cevap: House ve Hayaller ve Yöntemler....:) housecim,bilgilerini bizimle paylaştığın için çook teşekkürler. Ama okurken çok zorlanıyorum,keşke arada virgül nokta büyük harf vs kullansan,ve paragraflara bölsen,inan okuyamadım bile bi çok şeyi gözüm yaşardı :D |
|
Cevap: House ve Hayaller ve Yöntemler....:) Walla bekliyyorumm yazini sabirsizlikla, Mutlu kal arkadasim... |
Cevap: House ve Hayaller ve Yöntemler....:) Geçmiş olsun house cuğuuum biz de seni çok seviyoruz. Allah yakın zamanda şifa versin. Sağlığına çabucak kavuştursun. Yazını da dört gözle bekliyoruz. |
Cevap: House ve Hayaller ve Yöntemler....:) Hepinize çok teşekkür ederim ben size verdiğim sözü yeri getirememenin altında ezilirken siz anlayışınızla beni mutlu ettiniz adam gibi doğru dürüst bir yazı olsun diye kendime iyce gelmeyi bekliyorum alelade sırf yazmak için olsun istemiyorum epey deneyim biriktirdim seve seve paylaşacağım sizi çoook seviyorum en kısa zamanda yayınlıcam öperim hepiniziii :)))) |
Cevap: House ve Hayaller ve Yöntemler....:) canım arkadaşım benim süpersin yinee umarım tüm hayallerine bir bir kavuşursun:) harika olmuş yazın bayıldım çok ders çıkardım ama devamını bekliyoruzz:) |
Cevap: House ve Hayaller ve Yöntemler....:) Tebrikler 25889 boyle guzel degisimleri okuyunca mutlu oluyorum sizin adiniza. Goruyorum ki degisime inananlar bi zamandan sonra degisimi yasiyorlar. |
Cevap: House ve Hayaller ve Yöntemler....:) house yazdı mı nereye yazdı ben göremedim :):) |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:29 PM. |