Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Üyelerin Makaleleri ve Yazıları (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-makaleleri-ve-yazilari/)
-   -   PSİKİYATRİ POLİKLİNİĞİ (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-makaleleri-ve-yazilari/1919-psikiyatri-poliklinigi.html)

PSİKO 18-08-2007 10:54 PM

Ynt: PSİKİYATRİ POLİKLİNİĞİ

sizin burda bahsettiğiniz teori bana göre değiştirilmeye maruz bir hipotez freud a aitti
burda dışkılama yolu lan anal sistem çocukjlarda bir psikolojik rahatsızlık yada bir inatlaşma süreci yaratmaz
çünkü dışkılama bir gerekliliktir
hiç bir insan gerekliliğini göz ardı edip rekabetini düşünenmez
yani sizin verdiğiniz memur örneği bence freud un nlatmaya çalıştığı bir kısır döngüdür
örneğin yine freudun dediği makat dışkılamasında bir zevk duyan kişi hormonal olarak dişilik hissetmektedir
bu cümleden anlayacağınız gibi bu bir kaostur
düşünün bir erkek büyük tuvaleti geldiğinde dışkılama yapmakister ve bir haz duyar ama bu durum onun cinsel isteklerini açıklamaz
yani dışkılama yolları kişinin psikolojik gelişim sürecine etki etmez

murat 18-08-2007 11:28 PM

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim PSİKO.Evet kitaptada belirtilmiş bu teori sigmund freud ile başlamış.Önceki mesajlarımda reklamlara girmemek amacıyla kitabın ismini söylememiştim.Tahir Özakkaş'a ait Bütüncül Psikoterapi isimli bir kitap.Cevabınız benim için yeterince açıklayıcı oldu ama içimde bir buruklukda oldu şimdi.Çünkü çok güvendiğim ve inandığım bilgilerdendi bu bilgi.Şimdi kendimi psikolojik bilgiler,doğruluğu ve güvenirliği açısından kaybedilmiş nesil gibi hissediyorum ağla neyse inşallah sizlerin sayesinde torunlarımız doğru şeyler öğrenirler belki tek umudum bu şimdilik.hoşçakalın ağla actionsmile

Sonradan bir not:PSİKO kitaptaki anal evre bölümünün tümünü yazsam buraya aa doğru olabilir falan dermisiniz smil56 İsterseniz hemen yazarım.Yeterki elimdeki tek inandığım,güvendiğim kitaba karşıda güvenimi yitirmeyeyim sadanim

Alıntı:

PSİKO Nickli Üyeden Alıntı
burda dışkılama yolu lan anal sistem

khkh56 lan bu dışkılama yolu anal sistem işte niye anlamıyon lan sen... gibi anladım bunu
PSİKO abi almıyo işte benim kafa bunu. kızma ya.Anal sistemi okuyucu olarak öğrendim işte ne yapayım okulunu okumadıkki bu kadar oluyor.(tabi işin lüzumsuz bir şakası bu alıntıdan sonraki yazdığım-yani gerçekle alakası yoktur)

PSİKO 19-08-2007 01:16 AM

sizin bilgiye ulaşmadaki isteğiniz güzel ama bilgiye ulaşmak için özellikle bu bilgi psikolojik bir bilgiyse tek bir kaynak kesinlikle yetersizdir
freud bence sadece kendi bir psikolojik vaka
benim size tavsiyem derin psikoloji yerine daha çok kişisel gelişim kitaplarından öğrenmeye çalışın
hem yüzeysel ve kafa karıştırıcı değil hemde gerekli konuları işlerler orda

dost78 19-08-2007 06:46 AM

Alıntı:

PSİKO Nickli Üyeden Alıntı
sizin bilgiye ulaşmadaki isteğiniz güzel ama bilgiye ulaşmak için özellikle bu bilgi psikolojik bir bilgiyse tek bir kaynak kesinlikle yetersizdir
freud bence sadece kendi bir psikolojik vaka
benim size tavsiyem derin psikoloji yerine daha çok kişisel gelişim kitaplarından öğrenmeye çalışın
hem yüzeysel ve kafa karıştırıcı değil hemde gerekli konuları işlerler orda

alk78

haklısın psiko, ben bir aralar psikoloji bilimiyle ilgili kitaplar okudum fakat daha çok kafa karışıyor,en iyisi dediğin gibi kişisel gelişim tarzı kitaplar okumak

WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:10 PM.