Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Üyelerin Hikayeleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-hikayeleri/)
-   -   asosyal ve sosyal. (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-hikayeleri/620199-asosyal-ve-sosyal.html)

hayatbenimiçin 05-02-2012 12:47 AM

Cevap: asosyal ve sosyal.

Alıntı:

Zerynthia Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 815340)
Minnet duygusu ile bağımlılık çok kötü bir şey. Bizzat yaşamış biri olarak söylüyorum bunu. Arkadaşlığına mesafe koyduğun zaman çok rahat edeceğini düşünüyorum. Özellikle dikkat etmen gereken şey minnet duygusuyla bağımlı olmak... Çok tehlikeli...

Aslında çok sevdiğin için yanında değilsin o kişinin. O bana çok yardım etti. Şimdi ben onu nasıl bırakırım? diyorsun. Bu sevgi değil... Ayrıca taviz taviz doğurur. Sen bu kadar çok şey veriyorsan kendinden karşındaki her seferinde daha fazla beklenti içinde olacaktır senden ve sen de her seferinde çok daha fazla yorulacaksın. Ona yardım etmiş de olmuyorsun. İlerde ikiniz de daha çok üzülürsünüz. Geri geri gidiyorsun canım şu anda.

Sevgiler. actionsmile

Bilmiyorum gerçekten bu yazıyı yazdığım zaman beni çileden çıkarmıştı. ne yapsam bir şey buluyordu. her şeyimde suçlama. ben ona bir şey söylesem bin katını söylüyordu ve her şeyine bir şey bulduğumu hatırlatıyordu. onun olumsuzluğu bana da bulaştı. bazen sırf minnet yüzünden yanında oluyorum bazense gerçkten onu sevdiğim için. çok karmaşık.aslında kendini düzelttiği zaman çok güzel vakit geçirioruz.

hayatbenimiçin 05-02-2012 12:48 AM

Alıntı:

Zerynthia Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 815340)
Minnet duygusu ile bağımlılık çok kötü bir şey. Bizzat yaşamış biri olarak söylüyorum bunu. Arkadaşlığına mesafe koyduğun zaman çok rahat edeceğini düşünüyorum. Özellikle dikkat etmen gereken şey minnet duygusuyla bağımlı olmak... Çok tehlikeli...

Aslında çok sevdiğin için yanında değilsin o kişinin. O bana çok yardım etti. Şimdi ben onu nasıl bırakırım? diyorsun. Bu sevgi değil... Ayrıca taviz taviz doğurur. Sen bu kadar çok şey veriyorsan kendinden karşındaki her seferinde daha fazla beklenti içinde olacaktır senden ve sen de her seferinde çok daha fazla yorulacaksın. Ona yardım etmiş de olmuyorsun. İlerde ikiniz de daha çok üzülürsünüz. Geri geri gidiyorsun canım şu anda.

Sevgiler. actionsmile

Bilmiyorum gerçekten bu yazıyı yazdığım zaman beni çileden çıkarmıştı. ne yapsam bir şey buluyordu. her şeyimde suçlama. ben ona bir şey söylesem bin katını söylüyordu ve her şeyine bir şey bulduğumu hatırlatıyordu. onun olumsuzluğu bana da bulaştı. bazen sırf minnet yüzünden yanında oluyorum bazense gerçkten onu sevdiğim için. çok karmaşık.aslında kendini düzelttiği zaman çok güzel vakit geçirioruz. teşkkür ederim fikirlerin için :)

hayatbenimiçin 05-02-2012 12:53 AM

Alıntı:

azraist_24 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 815352)
Arkadasim,

Acaba ortak arkadaslarinizdan neden koptunuz ve saniyorum bu kopusta sen biraz kendini sucluyorsun yaniliyor muyum?yu89

Bana kalirsa onu kirmadan konusmalisin, soru sorarak ya da yargilayarak degil de ``onceden soyle davranirdir, su ara hayatinda farketmedigim seni olumsuz etkileyen sanirim bazi problemler var ve bunu benimle paylasmani istiyorum`` ..vb. gibi..

Bence bunu yaparsan hem kendi icindeki minnet duygusundan kurtulursun hem de ikinize de arkadasligin devami ya da devam etmemesi konusunda size yardimci olabilir diye dusunuyorum....

Umarim hersey yoluna girer,

sevgilerle,

Evet benim bazı hatalarım olmuştu ve o da bu konuda beni uyarmıştı. üzüldüğü başka şeyler var. ben de ona bu konularda çok yardımcı olmaya çalışıyordum.sonra bıraktım ve aramızdaki ilişkinin bozulmaması için uğraştım. ve o da içinde sorunlarını halletmeye başladığı için dostluğumuz güçlenmeye başladı. :)

hayatbenimiçin 05-02-2012 01:00 AM

Alıntı:

Elegans Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 815674)
Öncelikle yanıtımı önemseyip birşeyler yazdığınız için çok teşekkür ederim. Bu bile beni biraz olsun gülümsetmeye yetti. Kendime değer vermek konusuna gelince bir sebep bulmaya çalışıyorum bunun için. Ama baktığımda geçmişte yaptığım hataları düşünmek beni yıpratıyor. Normal bir insan ne yapardı bu durumda? Ben neden böyle yaptım? Böyle yapmakla doğru mu yaptım? gibi düşünerek hatayı hep kendimde arıyorum. Başka biriyle pek konuştuğum nadirdir ama konuşunca şunu şöyle dedim acaba yanlış mı anlaşıldım? Aptalca bi cevap mı verdim? diye düşünüyorum. Başkasıyla muhabbet bile edemiyorum. Hata yapmaktan çok korkuyorum. Ben niye böyleyim diye düşünüyorum ve kendimi sevemiyorum. Şu an evde boş boş oturuyorum. Sağlık meslek lisesi mezunuyum ve alanım gereği özel hastanelerde çalışabilirim ama lise dönemindeki stajlarda hep bi mutsuzluk hep bi iç karartısı mesleğimi öğrenemedim. Kpss'den atama bekliyorum şu an sadece. Atansam nasıl bir ortamla karşılaşacağım niye bilmiyorsun diye azarlayacaklar beni diye düşünüyorum. Benimle aynı yıl mezun olan arkadaşlarıma bakıyorum hepsi ya atanmış ya özelde çalışıyor yada üniversite okuyor. Ben neden bi baltaya sap olamadım diye iki gündür ağlıyorum. Bu sene başvuracağım sınavsız geçiş için kendi alanımın 2 yıllık bölümüne. Önceki yıllarda bunu yapmadığım için çok pişmanım. Sosyal ve konuşkan bir insan olmak en az şu okul meselesi kadar önemli benim için. Evet konu biraz dağıldı saçma sapan bir noktaya geldi özür dilerim.
Tanımasam da hepinizi gerçekten çok seviyorum. İnşallah herşey istediğiniz gibi olur ve ömrünüz boyunca mutlu olursunuz.

Rica ederim :) canım benim de kendimle sorunlarım yok değil aslında. Bazen herkes senin gibi hisseder bence. şöyle düşünüyorum : insan normal bir yaşam sürüyorsa ve her şey iyiyse değiştirmeye uğraşmaz. ama hata yapan insan silkelenir, uğraşır çabalar ya da tamamen dibe vurar.yani hata yapmak insanın güçlenmesi ve büyümesi için bir uyarıdır aslında. Kendini sev. sen çok iyi yüreklisin. sevgiye layık olduğunu unutma.

olsun :) bence önemli olan paylaşabilmek,yardımlaşmak. eğer bir faydası olursa konunun ne olduğu pek de değerli değil .

cradlestone 20-04-2012 10:09 PM

Alıntı:

kutayhun Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 813118)
o arkadaşını hemen terket... o arkadaşınla zaman geçirme,, ona yardımcı olma.... kendi haline bırak.. eğer değişmek isterse değişir , istemezse sen de yaşamına onsuz devam edersin.... onla da onsuz da güzel....

yazık, acıyorum sizin gibi egoist insanlara. o insanın yerinde sen de olabilirdin be ayıp!!

ac_milan_ac 03-09-2012 03:46 AM

Onunla uğraş belkı işe yarar bende böyleydim derste falan bana '' hocam acmilanac yaptı '' '' hocam acmilanac çok konusuyor bişey söyleyin '' falan dediler tenefuslerde falan benım üzerime geldiler benle dövüştüler falan anca öyle toparladım kendimi hiç konusmazdım ama çok konusuyorum artık hocalar bi konuş lütfen derken şimdi bi sus artık diyor :) bu arkadaşların bu tutumu benı böyle yaptı :)

jaimemiamor 03-09-2012 11:54 AM

Alıntı:

hayatbenimiçin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 813105)
Arkadaşlar eminim aranızda beni anlayacak kişiler çıkacaktır ya da bahsedeceğim kişiyi.Benim çok yakın bir arkadaşım var. hayatı boyunca kimseye gidip arkdaş olmaya çalışmamış.insanlarla konuşma konusunda cesur değil. Bense gider hemen biriyle tanışırım,konuşurum sohbet ederim. okula gelirken çok mutlu oluyorum.sonra o somurtuyor. hep kendine üzülecek bişiyler buluyor.o benim çok kötü günlerimde yanımda oldu. bir sürü arkadaşımı kaybettim.bu kişiler onun da arkadaşlarıydı.o da benim yüzünden o arkadaşlarını kaybettiğini söyleyip duruyor. halbuki onun yerinde olsam benim için o kişilerden uzaklaşmazdım hatta barıştırırdım iki tarafı da. neyse sürekli üzgün ben onu sürekli konuşturmaya çalışıyorum güldürmeye çalışıyorum etkili de oluyor. ben de yoruluyorum ama. ben ona olumsuz en ufak şey söylesem soğuk soğuk laflar sokuyor. O böle yapınca ben de soğuk konuşuyorum. hemen kötü bişey mi dedik neden hemn kızıyorsun diyor. gerçekten çıkmaza girdim. ona kişisel gelişim konusunda yardım etmek istiyorum da kesnlikle kabul etceğini sanmıyorum.ondan uzaklaşıyorum. soğuk soğuk donuk bakıyor. az konuşuyor sorularıma az cevap veriyor. benim de enerjim tükeniyor. hiç çaba göstermeden her şeyin olmasını bekliyor.o hep böyle yaparsa bağımız kopar diye düşnüyorum. 7 saat sıfır enerjili bi insanla vakit geçirmek zor. arkadaşlar aranızda bu arkadaşım gbi olan var mı? onu anlamama yardım eder misiniz ya da bana bi öneride bulunur musunuz? çok teşekkür ederim.

öncelikle birçok insanın sahip olmak isteyeceği bir arkadaşmışsın.Seni kıymetini bilememiş arkadaşın.Bu dünyada hiç bir arkadaşı olmayan yapayalnız insanlar var.Arkadaşın senin değerini bilmiyor.Bence ona bunun nedenini sor niye soğuk davrandığını ve doyurucu bir cevap alamazsan mantıklı bir cevap ondan uzaklaş ve değerini anlasın.Kimse için kendini yıpratma.Sen bence elinden gelen gayreti yeterince göstermişsin.Daha da uğraşırsan sen yıpranırsın.Bence enerjini alan arkadaşından uzaklaş.

WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:13 PM.