Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Üyelerin Hikayeleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-hikayeleri/)
-   -   Kadına Şiddet (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-hikayeleri/619183-kadina-siddet.html)

bigokyanus 14-07-2011 09:36 AM

Cevap: Kadına Şiddet

Alıntı:

Nieokudum Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 802775)
Güzel yazılarınız için çok teşekkür ederim.Ve sizlere hemen bir gelişmeyide anlatmak paylaşmak istiyorum.Evet Başardım hemde bugün.Çocuklarımı aldım ve terkettim.Şimdi artık önüme bakacağım. 4 ufak çocuk ile beni zor günler bekliyor biliyorum ama şunu anladım ki bi parça kuru ekmeği huzur içinde yemek çok ama çok daha güzel.Çocuklarım mutlu dayak yok küfür yok işkence yok.Kendime daha fazla neden bu kötülüğü yapayım dedim çocuklarımın gözlerine baktım hiç konuşmadan bakışlarla anladım demek istediklerini ve kapıyı çarpık çıktık.Bana artık şans dileğin dua edin arkadaşlar yeni bir hayata başlıyorum.

Hadi bakalım Allah yar ve yardımcın olsun , dualarım seninle ...
Ayrıca sevdiğim bir arkadaşımın bana söylediği duayı ben her gün okuyorum sana da yazayım çok iyi geliyor , Anlamı : Rabbim her işimi kolay kıl , başarıya ulaştır demek . Sümme sebila yesserah ...
Çocukların için ve kendin için en doğru kararı vermişsin , dilerim her şey gönlünüze göre olur.
Yardımcı olabileceğimiz bir şey var mı?

Berilce 14-07-2011 11:44 AM

Ben de tebrik ederim, iyi yapmışsınız. Fakat ben sizi bir kaç şeyde uyaracağım.
Ayrılık ve bu fikrin arkasında durmak dirayet işidir, kararlı olmalısınız...
Genellikle zorbalığı meslek edinmiş kişiler, bir dirençle karşılaştıklarında, kadın ayrıldığında,
başta önemsemez, sonra şaşırıp kalırlar. Sizi rahatsız edebilir, telefonla da diğer şekillerle de...
(Telefonunuzu değiştirin bence) çünkü adamı tahtından, oyuncağından ettiniz! Bir müddet sonra, zaten kendine güvensiz olduğu için sizi döverek sizi ezerek tatmin oluyordu, boşlukta kalacak, zira bunu elinden aldınız. Mümkünse yine de eğer ailede bir erkek kardeş, ağabey, bir otorite figürü varsa bir müddet onlarla yaşayın, desteklerini alın. Hiç bir şekilde enerji vermeyin,
muhatap olmayın, "her şey farklı olacak, düzeleceğim, bunları yapmayacağım bir daha" gibi triplerle gelirse
kulaklarınızı tıkayın, 4 çocuk olana kadar bu eziyeti yapanın bir daha düzelebileceğini sanmıyorum...Size kolay gelsin
yeni yaşamınızda, inanın huzur her şeyden güzeldir, sizi eğer izin vermezseniz kimse sizi itip kakamaz, ayrıca çocuklarınız her gün dövülen bir anneyle yaşadıklarında ileride güvensiz, evlilikten, ilişkiden, bağlanmaktan korkan bir yapıya sahip olacaklardı diye düşünüyorum. Sizi yargılamaya kayacağını biliyorum ama yine de kendimi çok şaşırmaktan alıkoyamıyorum. İnsan o kadar güçlü bir varlık ki, dört çocuk doğurabiliyorsunuz, dayak yediğiniz adamdan... İnsan her şeyi başarabilir!
" Yolunuzda eğer, sizin yarınız kadar bile iyi olmayan biriyle karşılaştığınızda, yolunuza yalnız ve zevkle devam edin"(Buda)

Berilce 14-07-2011 11:46 AM

Bu dua'yı bende bilmiyordum, kaydettim Sevgili Bigokyanus, teşekkürler.

Nieokudum 18-07-2011 02:50 AM

burdayım fakat bu sitede daha çok ne nerede bilmediğimden hemen cvp yazamadım.

Nieokudum 18-07-2011 03:00 AM

Alıntı:

bigokyanus Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 802801)
Hadi bakalım Allah yar ve yardımcın olsun , dualarım seninle ...
Ayrıca sevdiğim bir arkadaşımın bana söylediği duayı ben her gün okuyorum sana da yazayım çok iyi geliyor , Anlamı : Rabbim her işimi kolay kıl , başarıya ulaştır demek . Sümme sebila yesserah ...
Çocukların için ve kendin için en doğru kararı vermişsin , dilerim her şey gönlünüze göre olur.
Yardımcı olabileceğimiz bir şey var mı?

Teşekkür ederim.Bu iyi niyetli dilekleriniz beni hep biraz daha cesaretlendiriyor.İlk adımı attım evet ama zorluklarıda başladı zaaten tahmin ettiğim gibi.Israrlar,tehtitler,geri dönler,sinirden dedim yaptımlar ama çok dik duracağım busefer kanmayacağım.Birde sizin bu güzel cesaret verici cümlelerinizi gördükce dahada hırslanıyorum.Beni yanlız bırakmadığınız içingerçekten yazan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.Ayrıca kusura bakmayın hemen cvp veremiyorum çoğu zaman .

Nieokudum 18-07-2011 03:12 AM

Evet haklısınız bu dediklerinizin hepsini karşı taraf yaptı ve yapmakta,özürler vs.. ama inanmayı bıraktım.4 çocuk yazmışsınız ama 2si ilk evliliğimden,şiddet gördüğüm 2.evliliğimden ve ondan 2 ufak çocuğum var şu an.İlk evliliğimden olan kızlarıma kötü davrandı aynı zamanda zaaten beni gitmeyeonu terk etmeye onlara son olarak ettiği hakaretler itdi.Onlar 2 yetim kız benden başka kimseleri olmayan kızları birden istememeye başladı.Şu an düşünüyorum da ben gerçekten çok sabır göstermişim.Ama neolursa olsun kızlarıma söyledi hakaretleri küfürleri hep aklımda tutacağım ve kanmayacağım.

Berilce 19-07-2011 10:42 AM

Alıntı:

Nieokudum Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 803022)
Evet haklısınız bu dediklerinizin hepsini karşı taraf yaptı ve yapmakta,özürler vs.. ama inanmayı bıraktım.4 çocuk yazmışsınız ama 2si ilk evliliğimden,şiddet gördüğüm 2.evliliğimden ve ondan 2 ufak çocuğum var şu an.İlk evliliğimden olan kızlarıma kötü davrandı aynı zamanda zaaten beni gitmeyeonu terk etmeye onlara son olarak ettiği hakaretler itdi.Onlar 2 yetim kız benden başka kimseleri olmayan kızları birden istememeye başladı.Şu an düşünüyorum da ben gerçekten çok sabır göstermişim.Ama neolursa olsun kızlarıma söyledi hakaretleri küfürleri hep aklımda tutacağım ve kanmayacağım.

Kusura bakmayın, sizin yaşadıklarınız bir kadın olarak bizlerinde onuruna dokunuyor, ondan da biraz 4 çocuğunuz olmasına şaşırdım...Haddimi aşmış olabilirim, sonuçta hepimiz biriz, kendinizi suçlamayın. Hiç bir şey için geç değil, kendinize şefkat gösterip, geleceğinizi imar edin, hayat çok kısa zaten, size mutluluklar diliyorumactionsmile

Işıldayan Safir 20-07-2011 09:22 AM

Alıntı:

Nieokudum Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 803022)

Elbette onlar sizin çocuklarınız. Size saygısı, sevgisi olmayan birinin çocuklarınıza bu duyguları beslemesi çok zordur. Çoookk çookk çirkin şeyler bunlar... Ama sizi takdir ediyorum. Sırf eşi istemiyor diye çocuklarını bırakan, terkeden annelerin olduğu bir dünyada onlar ne şanslı evlatlar ki kendilerine sahip çıkan, sevgi dolu bir anneleri var.

Her şey gönlünüzce olsun.

Sevgilerimle. actionsmile

Berilce 20-07-2011 11:14 AM

Bu tür evliliklerde "üvey ebeveyn" olmak çok zor, insanların hem çocuklara,
hem de eşine iyi davranıp, idare etmesi gerekiyor. Eğer kadının önceki evliliğinden çocuğu varsa
malesef benim gördüğüm bir çok örnekte erkek önce ister gibi davranıp, sonra çocuğu istemiyor.
Böyle bir drama ben eskiden oturduğumuz bir semtte, apartman komşumuzda şahit oldum. Adam da
kadın da ikinci evliliğini yapmışlardı, kadının önceki evliliğinden olan oğlunu adam önce, "tamam bizimle yaşar" deyip,
sonra da istememişti, sonra oradan taşındık, yıllar sonra bu aileden haber aldık, adam kısa süre ölmüş, oğlana da
büyükannesi bakıp büyütmüş. İşte ölümden öte köy yok aslında!
Tabi bunun tersi örneklerde var, evde önceki evliliklerinden olan 5 çocuklarıyla yaşayan, mutlu bir ailede gördüm.
Önce insan olmak, karşındakini kendin gibi görmek, seni olduğun gibi görüp, saygı duyan kişilerle yaşamak ne büyük mutluluk...

WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:36 PM.