Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Üyelerin Hikayeleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-hikayeleri/)
-   -   Kadına Şiddet (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-hikayeleri/619183-kadina-siddet.html)

Nieokudum 03-07-2011 10:12 PM

Kadına Şiddet

Merhaba Nickimdede belirtdiğim gibi "Nieokudum".Ben okumuş cahillerdenim.Kendime çok acımasız davranmaya karar verdim.Cahilliğime,yanlızlığıma,caresizliğime.Evet ben okumuş cahil şiddet gören ve buna göz yuman cahil ben.Yıllardır süren bu cahilliğim bana şiddet uygulayan bu cahilden daha cahil yaptı beni.Neden susuyorum? Cesaretim mi yok?Bunu bile bilmiyorum.Ama en büyük cahilliğim,yıllardır şiddet gödüğüm bu insan ile üstüne bide Dini nikahlı olmam.Ne saçma evet yıllar önce yaptım bi saçmalık,hakkımı savunamayacak kadar aciz kıldı bu dini nikah beni.üm emeklerim param pulum yendi.Hakkımı ne zaman sorduysam şiddet gördüm.Artık hak aramaktan korkar oldum,cevabı şiddet görmek.Bunları benim gibi yurtdışında eğitimini tamamlayan,mesleği olan,2 ayrı yabancı lisana sahip bir kadın yaşıyorsa kendime diyecek sözüm yok.

eritroblastozis 04-07-2011 02:07 AM

Cevap: Kadına Şiddet

Merhaba kendinizi hiç yalnız hissetmeyinTürkiye toplumundan çıkmış kadınların % 80 i bi şekilde şiddete maruz kalmıştır, kocasından değilse bile babasından abisinden. kendi deneyimlerim bana önemli olanın bunun karşısında kararlılıkla durabilmek olduğunu gösterdi. kendinizi suçlamak işe yaramaz tam tersi bu suçluluk hislerinden kurtulmanın nasıl muhteşem bi deneyim olduğunu tatmanızı dilerim.hayatım değişti bi forum değil bi ailedir eminim diğer kardeşlerimizde size destek olacaktır. sevgilerimle...

caglayanst 04-07-2011 03:15 AM

Alıntı:

Nieokudum Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 802041)
Merhaba Nickimdede belirtdiğim gibi "Nieokudum".Ben okumuş cahillerdenim.Kendime çok acımasız davranmaya karar verdim.Cahilliğime,yanlızlığıma,caresizliğime.Evet ben okumuş cahil şiddet gören ve buna göz yuman cahil ben.Yıllardır süren bu cahilliğim bana şiddet uygulayan bu cahilden daha cahil yaptı beni.Neden susuyorum? Cesaretim mi yok?Bunu bile bilmiyorum.Ama en büyük cahilliğim,yıllardır şiddet gödüğüm bu insan ile üstüne bide Dini nikahlı olmam.Ne saçma evet yıllar önce yaptım bi saçmalık,hakkımı savunamayacak kadar aciz kıldı bu dini nikah beni.üm emeklerim param pulum yendi.Hakkımı ne zaman sorduysam şiddet gördüm.Artık hak aramaktan korkar oldum,cevabı şiddet görmek.Bunları benim gibi yurtdışında eğitimini tamamlayan,mesleği olan,2 ayrı yabancı lisana sahip bir kadın yaşıyorsa kendime diyecek sözüm yok.

arkadaşım lütfen bu konuda kendine kızma...
Kadına şiddeti sadece fiziksel şiddet olarak almıyorum .. tehdit küfür psikolojik bakımdan çökertme de bir şiddet şeklidir.. kendi yetersizliklerini komplekslerini bu şekilde tatmin eden insanları da kınıyorum.. ailelerin özellikle kız çocuklarını yetiştirirken daha özgüvenli haksızlığa boyun eğmeyen onurlu insan olarak yetiştirmeleri gerektiğine inanıyorum.. şiddet görüp de yıllarca sessiz kalan kadınlarında anneleri gibi birer kurban olduğuna inanıyorum .. çocuklar bizim aynamız bizde annelerimizin aynasıyız diye düşünüyorum.. sevgiler…

bigokyanus 04-07-2011 11:04 AM

Alıntı:

Nieokudum Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 802041)

Madem bir sorun var artık çözme zamanı , yıllar geçmiş bugün ne yapabilirsin onu değerlendirmeye ne dersin?
Bugünden itibaren hayatının başka bir dönüm noktası olsun , sen sessiz kalıp kabullenirsen karşıdaki de seni değersiz görür. İzin vermezsen kimse senin özgüvenini elinden alamaz ve kimse sana kötü davranamaz!!!
Ne olduğuna değil ne yapabileceğine odaklan , hadi bakalım kalk ve silkelen kendine gel!

nerimanturutgen 04-07-2011 11:36 AM

merhabalar arkadaşlarım size çok güzel temennilerde bulunmuşlar hepsine sonsuz teşekkürler evet kalk uyan kendine gel ve silkelen burada olman bir tesadüf değil hayatının dönüm noktası ve uyanma zamanı sen izin vermediğin sürece seni kimse üzemez sen artık güvenli bir ortamdasın kötüyü düşünerek olumlama yapma kendini bırakma benden sana 2 tavsiye Nuray Sayarı nın (içindeki gücün sırrını keşfet) ve Işık Elçi nin (Esma-ül Hüsna ve melek kartları) eserleriniğ al ve mutluluğu yakala iyi günlerine 1 adım ötedesin mutluluk, huzur, tatlı gülüşler seninde hakkın ben nasıl değişimi yakaladıysam sende yakalayabilirsin sevgiyle ve ışıkla kal :)

Berilce 04-07-2011 11:51 AM

Aslında fiziksel şiddeti bırakın asıl sessiz şiddet, ebeveynler tarafından uygulanıyor.
Çekirdek ailede, öncelikle erkek çocukları yücelterek, kız çocuklarını hep bir adım geriden yürüterek...
Bir ara G. Doğu'da r vakaları ne kadar fazlaydı, hala da oluyor böyle şeyler ve işin acı yönü
annelerin de bu işe alet olması. Kadın'ın cahil bırakıldığı ülkelerde, o ülkenin erkeği de kadını da sorunlu oluyor.
İş yerlerinde evli olsun bekar olsun, biraz güzelce bir kadına, tacizkar şekilde bakmak, odasına girmek,
amiyane bir tabirle asılmak da bir şiddet göstergesi bence... Bacaklarını sonuna kadar açıp oturmak, balkonda atlet giymek,
plajda güneşlenirklen etrafı karın görmeden kolaçan etmek, bunlarda şiddet...Okumuşluk her zaman özgüven vermez, sadece sizi biraz cilalar, statü verir, para sağlar, önemli olan sizin bu okumuş olma durumunu ne kadar sindirebildiğiniz, "ben okudum, beni nasıl ezebilir bu adam, ben bir insanım, bana insanca, layık olduğum gibi davranılmalı demeniz gerekirdi... Yanlış anlamayın
sizin gibi benzer bir hayat süren bir tanıdığım vardı, hayatı ziyan oldu, yalnız şimdi bir durumu anlattığımda bana kızmayın, bu tanıdığım bayan yıllarca dayak yedi, çok ayrılmalara kalkıştı, ayrılamadı... Bu durumlarda ben kadın'a suçu buluyorum, çünkü
tekrarlayan bir duruma katlanmak, onun da aslında normal olmadığını gösterir, zayıf olduğunu... İstersen dini nikahın da
olmasın önemli değil, ama kadınlık onurun desturun olsun, yapılacak ilk ve önemli şey, adam'ı terkedip, ardına bile bakmaman, kolay gelsin ve kusura bakma ama çoktan haddini bildirmeliydin, neyse hiçbir şey için geç değildir diyelim, ve öyle olsun...

Berilce 04-07-2011 11:54 AM

Telkinleri dinleyin ama ben sizin öncelikle ve mutlaka bir psikanaliz görmenizi öneriyorum.
Çünkü bu yaşanan yılların, sizi nevrotik bir hale sokmaması imkansız...

maviinci 05-07-2011 08:32 PM

Siz varoldum deyin, elbet bir çözüm bulunur :) hiçbir şey için geç değil, bilmemiz gereken tek şey herşey her an daha da güzele gidiyor. Yeter ki biz isteyelim :)

mevsim_bahar_olunca 06-07-2011 09:32 PM

hayır canım kendine kızma.Daha doğrusu boş yere kızma.Eğer ki sana yakışmayanı yaşadığının farkına vardıysan işte önemli nokta burada.
Üniversite mezunları daha çok şiddet görüyor dahası üniversite mezunu olup şiddet görüyorum demekten utandıkları için içlerinde yaşıyorlar. İster okumuş ol ister olma herşeyden önce insansın.
İnan bak ben de üniversite mezunuyum üstelik öğretmenim.Ben de evliliğimde şiddet gördüm seni çok iyi anlıyorum.zamanı gelince dur demesini bilmeli.

Berilce 07-07-2011 12:14 PM

Dün arkadaşlarımla konuşuyorum, tesadüfen kadına şiddet konusunda örnekler konuştuk.
Arkadaşlarımdan birinin evli bir arkadaşı var, onun yaşadıklarını anlattı. Bu kadın da eğitim görmüş,
üstelik yüksek dereceden bir memur, içki içen ve içtikten sonra canavarlaşan bir kocadan yıllarca şiddet
görüyor, bir kaç kere ayrılıyorlar, olmuyor tekrar birleşiyorlar. En sonunda çok kötü dövüldüğü günlerde boşanıyor,
adam tekrar evleniyor, iki yıl kadar sonra da ölüyor, cenazesine ikinci karısı gelmiyor, sadece birinci karısı ve kızı katılıyor,
adamın kendi ailesiyle de ilişkileri çok bozuk olduğu için yalnız ölüyor... Tam bir dram, içkinin yok ettikleri... Ve o kız çocuğunu
düşünüyor insan ister istemez, yıllarca şiddet gören annenin yanında, onu görerek büyümek, onun psikolojisini ne hale sokmuştur!

maviinci 07-07-2011 02:12 PM

e konuyu açan arkadaş yokk ://

esen27 11-07-2011 10:46 PM

kadına şiddet sırf kaba kuvvetle olumuyor.incitici olan erkeğin kadının üzerinde hak idaa etmesi onu bağımlı kılması.bu okumuş cahil faretmiyor.konuşamayan o kadar çok kadınımız varki anlatamam.aile dizimi çalışmalarında gördüğüm biz kadınlar kendimizi bu hayatta yok saydığımız.hemde ne yüksek mertebe deki insanlarbizi bizi yok sayınca elin oğlu annemiz babamız kardeşlerimiz eş dost niye tanısınlarki biz kim oluyoruz bir hiçççç
haydi hanımlar sirkilin ve üzerinizde bu elbiseyi çıkarın
önce ben kimim diye kendinize sorun kendinizle yüzleşin cevabları bulun ama dürüst olun cevap verirken
işte hayatınız o zaman değişecek karşınızdakilerden sonra isteyin
hocamın şu cümlesi hep kullaklarımda şikayet etmiştim
eşimi onun suçu yok sorun sensin dön kendine bak dedi.
o gün bugündür hep kendime bakıyorum.çok da huzurluyum

inanın bana
sloganımız ha bir gayret olsun
enerjiniz bol ışğınız kuvvetli olsun
saygı ve sevgiler

maviinci 12-07-2011 04:02 PM

Alıntı:

esen27 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 802627)
kadına şiddet sırf kaba kuvvetle olumuyor.incitici olan erkeğin kadının üzerinde hak idaa etmesi onu bağımlı kılması.bu okumuş cahil faretmiyor.konuşamayan o kadar çok kadınımız varki anlatamam.aile dizimi çalışmalarında gördüğüm biz kadınlar kendimizi bu hayatta yok saydığımız.hemde ne yüksek mertebe deki insanlarbizi bizi yok sayınca elin oğlu annemiz babamız kardeşlerimiz eş dost niye tanısınlarki biz kim oluyoruz bir hiçççç
haydi hanımlar sirkilin ve üzerinizde bu elbiseyi çıkarın
önce ben kimim diye kendinize sorun kendinizle yüzleşin cevabları bulun ama dürüst olun cevap verirken
işte hayatınız o zaman değişecek karşınızdakilerden sonra isteyin
hocamın şu cümlesi hep kullaklarımda şikayet etmiştim
eşimi onun suçu yok sorun sensin dön kendine bak dedi.
o gün bugündür hep kendime bakıyorum.çok da huzurluyum

inanın bana
sloganımız ha bir gayret olsun
enerjiniz bol ışğınız kuvvetli olsun
saygı ve sevgiler

Size kesinlikle katılıyorum. Artık yozlaşmış köy kültüründen vazgeçmemiz lazım.

Berilce 12-07-2011 05:31 PM

Evet, yine kadınlara iş düşüyor, özellikle erkek çocuklarını dikkatli yetiştirmeleri
hususunda...Empati kurabilmeleri, kadınların iş yükünü paylaşabilmeleri açısından,
ufak tefek işler de yaptırılabilir erkek çocuklarına... Ben işyerinden bir arkadaşımdan
sözedeyim. Oğlunu gerçekten özgür yetiştirdi, maddi durumları da iyiydi fakat yaz tatillerinde
oğullarını çalışması için teşvik ettiler. Yatağını, odasını toplamadan evden çıkmıyordu ve anne
baba evde olmadığında yemek pişirebiliyordu bu çocuk ve bundan yüksünmedi. Kız kardeşiyle
uyumlu bir ilişkisi vardı ve kız erkek ayrımı diye bir şey yoktu. Tabi bu benim verdiğim iyi bir çocuk yetiştirme
modeli... Hem iyi bir eğitim aldığı hem de ruhsal açıdan daima sevildiğini hisseden bu çocuk şimdi Güney Amerika'da
yaşıyor. Tabi iyi bir eğitim aldı, her ailenin ekonomik şartları iyi olmayabilir ama çocuklarımızı ayırt etmeden, sevgiyle
yetiştirsek ne güzel olurdu... Vurdulu, kırdılı bir adam yaratmak çok kolay aslında...
Benim bu forumda takıldığım bir şey var, insanlar sorunlarını yazıyor, sonra ortadan kayboluyorlar, halbuki eğer bir
sorunundan bahsettiysen, ucunu bırakmaman, katılımda bulunman gerekir diye düşünüyorum. Ne de olsa insan insanın derdini alır, bir de insan bu kişilerin akıbetini merak ediyor doğrusu!

Işıldayan Safir 12-07-2011 06:13 PM

Bak bakalım sana neler söyleyeceğim şimdi... ttli3

Öncelikle bu bir eğitim ve kültür meselesi değil. Bu tam anlamıyla bir farkındalık sorunu... Kendini ne kadar iyi tanıyorsun? Bunu iyice düşünmen gerekiyor. İnançlarını bilmen gerekiyor. Seni geride tutan şey nedir? Bunu iyice düşünüp tartman gerekiyor.

Sağlıklı bir birey olarak yaşamanın en önemli koşulu özgüven sahibi olmaktır. Kendimize güven duymamızı sağlayan faktörler kişiden kişiye değişmektedir. Benim 2 dilmem ya da master yapmış olmam, çok iyi bir cv ye sahip olmam benim için tam bir özgüven yaratabilir ama bu başka birinde aynı duyguyu yaratmayabilir. Dolayısıyla senin durumunda da bu kesinlikle bir kriter olarak alınamaz.

Cahillik olarak değerlendirmek de çok yanlış... Çekirdek inanç çalışması yaptırmanı öneriyorum kesinlikle. Neden insanların sana kötü davranmasına izin verdiğini, kullanıldığını, şiddete rağmen sesini çıkarmamanı anlaman ve kalıcı çözümlere ulaşabilmen için çok yararlı olacaktır.

Senin şimdi ilk olarak farkına varman gereken şey cümlelerinde bizim çok açık görebildiğimiz, senin de bildiğin bir şeyin farkına varman... Kendi kendine yaptığın haksızlığın...

Çünkü ortada olan kendini hiçe sayma ve karşındaki insanı memnun etmeye çalışmaktan başka bir şey değil. Bu güvensizliğe de daha çok aşırı korumacı aileler zemin hazırlıyor. Kişi kendini güvende hissetmediği için devamlı birinin varlığına ihtiyaç duyuyor ve kendisine yapılan her muameleye razı oluyor. Belki çok önemli konumlara gelebilecekken bundan bile vazgeçebiliyor.

Bana kalırsa çoğu zaman kişi kendisine olan güven eksikliğinden dolayı bunları yaşadığının farkında bile değildir. Her zaman cevap arar neden bırakıp gitmiyorum ya da tepkimi koyamıyorum diye. İşte aslında cevap ortada kendine güvensiz olması.

Tabii ki bu da oldukça sağlıksız ilişkilerin ortaya çıkması anlamına geliyor. Kendisini hiçe sayan, değer vermeyen, güven duymayan birini zamanla karşısındaki kişi de yok saymaya, önemsememeye başlayacaktır. Kendini keşfet ve kendine acımasız davranmayı bırak tatlım. Sen zeki bir kadınsın. Yaşamla tek başına başa çıkabilecek gücü ve yeteneği içinde barındırıyorsun. Her şeyin üstesinden gelebilirsin. İçindeki devi uyandır. ttli3

Hakettiğin değişimi ve gelişmeyi göstermen ve hiç solmayan umudun çiçeği olmanı dilerim.

Sevgiyle kal, sağlıkla nefes al. actionsmile

esen27 12-07-2011 06:38 PM

dostlara katılmamak elde değilçok doğru ne güzel yazmışsın
öz güven öz değer
sahip olmamımız gereken hazineler
ama istemeden ama diyorum
konuyu açan arkadaş zor durumdadır bilemiyoruz.ortamına şia gönderiyor bize dönmesini diliyorum
saygı ve sevgiler

Nieokudum 13-07-2011 09:22 PM

Güzel yazılarınız için çok teşekkür ederim.Ve sizlere hemen bir gelişmeyide anlatmak paylaşmak istiyorum.Evet Başardım hemde bugün.Çocuklarımı aldım ve terkettim.Şimdi artık önüme bakacağım. 4 ufak çocuk ile beni zor günler bekliyor biliyorum ama şunu anladım ki bi parça kuru ekmeği huzur içinde yemek çok ama çok daha güzel.Çocuklarım mutlu dayak yok küfür yok işkence yok.Kendime daha fazla neden bu kötülüğü yapayım dedim çocuklarımın gözlerine baktım hiç konuşmadan bakışlarla anladım demek istediklerini ve kapıyı çarpık çıktık.Bana artık şans dileğin dua edin arkadaşlar yeni bir hayata başlıyorum.

yelda_k 13-07-2011 11:12 PM

kişiler malesef şiddete kader dedikleri sürecee bu iş çok zor.

çalıştığım yere bazen eşinden dayak yiyen kadınlar gelior.bunu üst makama bildirmeye kalktığımızda ise bizi engelliyorlar.yada bildirdikten sonra emniyete gittiklerinde hayır ben dayak yemedim deyip bizleri yalancı düşürüyolar.

şiddet bir kader değildirrr!

şiddet dolu bir geçmiş bile olsaa bırakıp gitmek zor gelir tabiki .ama böle hayat devam edemezzz.

konuyu açan arkadaşım ortalıklarda olmamasıda ilginçççç

Işıldayan Safir 14-07-2011 12:20 AM

Alıntı:

Nieokudum Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 802775)
Güzel yazılarınız için çok teşekkür ederim.Ve sizlere hemen bir gelişmeyide anlatmak paylaşmak istiyorum.Evet Başardım hemde bugün.Çocuklarımı aldım ve terkettim.Şimdi artık önüme bakacağım. 4 ufak çocuk ile beni zor günler bekliyor biliyorum ama şunu anladım ki bi parça kuru ekmeği huzur içinde yemek çok ama çok daha güzel.Çocuklarım mutlu dayak yok küfür yok işkence yok.Kendime daha fazla neden bu kötülüğü yapayım dedim çocuklarımın gözlerine baktım hiç konuşmadan bakışlarla anladım demek istediklerini ve kapıyı çarpık çıktık.Bana artık şans dileğin dua edin arkadaşlar yeni bir hayata başlıyorum.

Tebrik ederim... Yeni hayatınızda başarılar. Kararlılık, sebat ve sabır diliyorum size. Her şey gönlünüzce olsun.

Sevgiler. actionsmile

esen27 14-07-2011 01:37 AM

Alıntı:

size yolunuzda başarılar .ilk adım herzaman zordur.
zoru başardıysanız gerisinden korkmayın.
her zorluktan sonra bir kolaylık vardır.ayrttr yaradan diyor.yolun açık olsun şifalar olsun hayatın.

bigokyanus 14-07-2011 09:36 AM

Alıntı:

Hadi bakalım Allah yar ve yardımcın olsun , dualarım seninle ...
Ayrıca sevdiğim bir arkadaşımın bana söylediği duayı ben her gün okuyorum sana da yazayım çok iyi geliyor , Anlamı : Rabbim her işimi kolay kıl , başarıya ulaştır demek . Sümme sebila yesserah ...
Çocukların için ve kendin için en doğru kararı vermişsin , dilerim her şey gönlünüze göre olur.
Yardımcı olabileceğimiz bir şey var mı?

Berilce 14-07-2011 11:44 AM

Ben de tebrik ederim, iyi yapmışsınız. Fakat ben sizi bir kaç şeyde uyaracağım.
Ayrılık ve bu fikrin arkasında durmak dirayet işidir, kararlı olmalısınız...
Genellikle zorbalığı meslek edinmiş kişiler, bir dirençle karşılaştıklarında, kadın ayrıldığında,
başta önemsemez, sonra şaşırıp kalırlar. Sizi rahatsız edebilir, telefonla da diğer şekillerle de...
(Telefonunuzu değiştirin bence) çünkü adamı tahtından, oyuncağından ettiniz! Bir müddet sonra, zaten kendine güvensiz olduğu için sizi döverek sizi ezerek tatmin oluyordu, boşlukta kalacak, zira bunu elinden aldınız. Mümkünse yine de eğer ailede bir erkek kardeş, ağabey, bir otorite figürü varsa bir müddet onlarla yaşayın, desteklerini alın. Hiç bir şekilde enerji vermeyin,
muhatap olmayın, "her şey farklı olacak, düzeleceğim, bunları yapmayacağım bir daha" gibi triplerle gelirse
kulaklarınızı tıkayın, 4 çocuk olana kadar bu eziyeti yapanın bir daha düzelebileceğini sanmıyorum...Size kolay gelsin
yeni yaşamınızda, inanın huzur her şeyden güzeldir, sizi eğer izin vermezseniz kimse sizi itip kakamaz, ayrıca çocuklarınız her gün dövülen bir anneyle yaşadıklarında ileride güvensiz, evlilikten, ilişkiden, bağlanmaktan korkan bir yapıya sahip olacaklardı diye düşünüyorum. Sizi yargılamaya kayacağını biliyorum ama yine de kendimi çok şaşırmaktan alıkoyamıyorum. İnsan o kadar güçlü bir varlık ki, dört çocuk doğurabiliyorsunuz, dayak yediğiniz adamdan... İnsan her şeyi başarabilir!
" Yolunuzda eğer, sizin yarınız kadar bile iyi olmayan biriyle karşılaştığınızda, yolunuza yalnız ve zevkle devam edin"(Buda)

Berilce 14-07-2011 11:46 AM

Bu dua'yı bende bilmiyordum, kaydettim Sevgili Bigokyanus, teşekkürler.

Nieokudum 18-07-2011 02:50 AM

burdayım fakat bu sitede daha çok ne nerede bilmediğimden hemen cvp yazamadım.

Nieokudum 18-07-2011 03:00 AM

Alıntı:

bigokyanus Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 802801)
Hadi bakalım Allah yar ve yardımcın olsun , dualarım seninle ...
Ayrıca sevdiğim bir arkadaşımın bana söylediği duayı ben her gün okuyorum sana da yazayım çok iyi geliyor , Anlamı : Rabbim her işimi kolay kıl , başarıya ulaştır demek . Sümme sebila yesserah ...
Çocukların için ve kendin için en doğru kararı vermişsin , dilerim her şey gönlünüze göre olur.
Yardımcı olabileceğimiz bir şey var mı?

Teşekkür ederim.Bu iyi niyetli dilekleriniz beni hep biraz daha cesaretlendiriyor.İlk adımı attım evet ama zorluklarıda başladı zaaten tahmin ettiğim gibi.Israrlar,tehtitler,geri dönler,sinirden dedim yaptımlar ama çok dik duracağım busefer kanmayacağım.Birde sizin bu güzel cesaret verici cümlelerinizi gördükce dahada hırslanıyorum.Beni yanlız bırakmadığınız içingerçekten yazan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.Ayrıca kusura bakmayın hemen cvp veremiyorum çoğu zaman .

Nieokudum 18-07-2011 03:12 AM

Evet haklısınız bu dediklerinizin hepsini karşı taraf yaptı ve yapmakta,özürler vs.. ama inanmayı bıraktım.4 çocuk yazmışsınız ama 2si ilk evliliğimden,şiddet gördüğüm 2.evliliğimden ve ondan 2 ufak çocuğum var şu an.İlk evliliğimden olan kızlarıma kötü davrandı aynı zamanda zaaten beni gitmeyeonu terk etmeye onlara son olarak ettiği hakaretler itdi.Onlar 2 yetim kız benden başka kimseleri olmayan kızları birden istememeye başladı.Şu an düşünüyorum da ben gerçekten çok sabır göstermişim.Ama neolursa olsun kızlarıma söyledi hakaretleri küfürleri hep aklımda tutacağım ve kanmayacağım.

Berilce 19-07-2011 10:42 AM

Alıntı:

Nieokudum Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 803022)
Evet haklısınız bu dediklerinizin hepsini karşı taraf yaptı ve yapmakta,özürler vs.. ama inanmayı bıraktım.4 çocuk yazmışsınız ama 2si ilk evliliğimden,şiddet gördüğüm 2.evliliğimden ve ondan 2 ufak çocuğum var şu an.İlk evliliğimden olan kızlarıma kötü davrandı aynı zamanda zaaten beni gitmeyeonu terk etmeye onlara son olarak ettiği hakaretler itdi.Onlar 2 yetim kız benden başka kimseleri olmayan kızları birden istememeye başladı.Şu an düşünüyorum da ben gerçekten çok sabır göstermişim.Ama neolursa olsun kızlarıma söyledi hakaretleri küfürleri hep aklımda tutacağım ve kanmayacağım.

Kusura bakmayın, sizin yaşadıklarınız bir kadın olarak bizlerinde onuruna dokunuyor, ondan da biraz 4 çocuğunuz olmasına şaşırdım...Haddimi aşmış olabilirim, sonuçta hepimiz biriz, kendinizi suçlamayın. Hiç bir şey için geç değil, kendinize şefkat gösterip, geleceğinizi imar edin, hayat çok kısa zaten, size mutluluklar diliyorumactionsmile

Işıldayan Safir 20-07-2011 09:22 AM

Alıntı:

Nieokudum Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 803022)

Elbette onlar sizin çocuklarınız. Size saygısı, sevgisi olmayan birinin çocuklarınıza bu duyguları beslemesi çok zordur. Çoookk çookk çirkin şeyler bunlar... Ama sizi takdir ediyorum. Sırf eşi istemiyor diye çocuklarını bırakan, terkeden annelerin olduğu bir dünyada onlar ne şanslı evlatlar ki kendilerine sahip çıkan, sevgi dolu bir anneleri var.

Her şey gönlünüzce olsun.

Sevgilerimle. actionsmile

Berilce 20-07-2011 11:14 AM

Bu tür evliliklerde "üvey ebeveyn" olmak çok zor, insanların hem çocuklara,
hem de eşine iyi davranıp, idare etmesi gerekiyor. Eğer kadının önceki evliliğinden çocuğu varsa
malesef benim gördüğüm bir çok örnekte erkek önce ister gibi davranıp, sonra çocuğu istemiyor.
Böyle bir drama ben eskiden oturduğumuz bir semtte, apartman komşumuzda şahit oldum. Adam da
kadın da ikinci evliliğini yapmışlardı, kadının önceki evliliğinden olan oğlunu adam önce, "tamam bizimle yaşar" deyip,
sonra da istememişti, sonra oradan taşındık, yıllar sonra bu aileden haber aldık, adam kısa süre ölmüş, oğlana da
büyükannesi bakıp büyütmüş. İşte ölümden öte köy yok aslında!
Tabi bunun tersi örneklerde var, evde önceki evliliklerinden olan 5 çocuklarıyla yaşayan, mutlu bir ailede gördüm.
Önce insan olmak, karşındakini kendin gibi görmek, seni olduğun gibi görüp, saygı duyan kişilerle yaşamak ne büyük mutluluk...

WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:05 AM.