Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Üyelerin Hikayeleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-hikayeleri/)
-   -   Çok yol kat etmişim ama macera hiç bitmez! (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-hikayeleri/614393-cok-yol-kat-etmisim-ama-macera-hic-bitmez.html)

_roxie_ 28-09-2011 02:56 PM

Cevap: Geri döndüm! :)

Bu aradaaa Mutsuz Olmak Günahtır'ı okuyorum Mustafa Çay'dan harika bir rehbeeer hem nasıl mutsuz olduğumuzu hem de nasıl mutlu olabileceğimizi anlatıyor hem de dili çok eğlenceliii kesinlikle herkese tavsiye ederimmm :)

RimA Vita Perfetto 28-09-2011 04:33 PM

:)) o kadar çok kitap var ki okunacakk

_roxie_ 03-10-2011 12:33 AM

Onur'la ilişkimden çıkardığım dersler :

1) İnsan birisini sevince gerçekten onun yerine kimseyi koyamıyormuş, araya başka insanlar girmiş olsa da "ille de sen tek bildiğim, uğruna sevgiler aşklar tükettiğim.." diyebiliyormuş :) yani kendine güvenen ve sevildiğine inanan bir kadın aldatılmaktan korkmamalı :)

2) Bir insan sizi gerçekten seviyorsa onu kaybetmenize sebep olacak şeyler: onun yanında mutsuz olduğunuzu hissettirmek/düşündürmek, ona haksızlık etmek. Bu ikisini yapmayınca, bir de erkeği çok arayıp sorup boğmadıkça o kişi sizi gerçekten seviyorsa bırakmaz. Ki, bunları yaptıysanız ve terk edildiyseniz ben gibi, gene de sadece hayatınızdan gittiğini, sevgisinin gene bitip tükenmediğini, en küçük şeyde yeniden alevleneceğini ama maalesef artık herşey için çok geç olacağını bilmek gerek...

3) Hayır demeyi öğrenmek. Bir insanı sevmek onun için içimizden gelmeyen şeyleri yapmaya katlanmak değildir. Bu konuda karşılıklı olarak sınırları çizmek ve aşmak gerekiyorsa (çeşitli psikolojik sebepler vs varsa ortada) birlikte, karşılıklı destek yoluyla sorun değil çözüm odaklı bir şekilde aşmak gerekir.

4) Çift olmak demek kendi karakterimizden ödün vermek değildir. Ancak iki tam benlik bir biz edebiliyormuş... :) çok bilmiş bilmiş konuşuyorum da kendim geçmişte yapabildiğimden değil, ama sevgililerin kendilerine ait hobileri olabilir, kendilerine ait alanları olabilir ve olmalıdır, bazen bazı şeyleri yalnız başlarına, ya da sadece siz olmadan yapmak istemiş olabilirler, bunun sebebi sizi istememekten çok daha başka şeyler de olabilir... bu konuda anlayışlı ve sabırlı olmam gerektiğini öğrendim.

5) İlgi, sevgi ve saygı beklentilerim konusunda haklı olduğumu öğrendim :) ama bir insanın sizi nasıl ve ne şekilde seveceğinin belli olmayacağını, her yiğidin bir yoğurt yiyişi olduğunu, "ben şöyle sevilmek istiyorum" derken çok çok daha fazla ama çok çok başka türlü sevilebileceğimizi öğrendm :)

6) Zıt karakterdeki insanların iki seçeneği olduğunu öğrendim : Güç mücadelesine girmek(ego savaşı) ya da birbirlerinin eksik yönlerini tamamlayarak birbirlerini geliştirmek. Biz Onurla dönem dönem her ikisini de yaptık.

7) Herşeye rağmen uzun ilişki yürütebildiğimi ve benden vazgeçmenin de o kadar kolay olmadığını öğrendim :) (hep imrenirdim de sevgilileri bir türlü bırakmayan kızlara kendim hep terk edilen olduğum için)

Bu aralar Onur konusunda kafam sakinken bu muhasebeyi yapmam gerekiyordu, o benim için gerçekten büyük bir öğretmendi, bana pek çok konuda aynalık etti, derslerimi çıkarmadan yoluma devam edemicem sanırım, çünkü hala hayatımda yeni bir şey olmuyor elimden geleni yapıyorum ama:D

_roxie_ 03-10-2011 01:48 PM

güzel bir işim ya da en azından yüksek lisansım olsun istiyorum.... hayatta uğraşlarım olsun ve bu uğraşlar benim için anlamlı olsun istiyorum... sanırım yeniden bi kendimi keşfetme sürecine girmem gerek? tam olarak ne yapmak istiyorum, nelerden keyif alıcam, ne beni geliştirir??

insan gelişiminin durduğunu hissettiğinde, hayatına yeni dersler çekemediğinde ne yapmalıdır??

RimA Vita Perfetto 03-10-2011 03:30 PM

meleğimmm çıkardığın derslere bayıldımm:))

sweeet 03-10-2011 04:24 PM

Alıntı:

_roxie_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 808234)
güzel bir işim ya da en azından yüksek lisansım olsun istiyorum.... hayatta uğraşlarım olsun ve bu uğraşlar benim için anlamlı olsun istiyorum... sanırım yeniden bi kendimi keşfetme sürecine girmem gerek? tam olarak ne yapmak istiyorum, nelerden keyif alıcam, ne beni geliştirir??

insan gelişiminin durduğunu hissettiğinde, hayatına yeni dersler çekemediğinde ne yapmalıdır??

İnsanın gelişimi durmaz ama zaman zaman biz öyle olduğunu zannedebiliriz. Bazen durup, beklemek bile birşeyler öğretebiliyor. Bazen kendi içsel konuşmalarımız bile bize bir şeyler öğretebilir. Bir film bile öğretmenimiz olabilir. Şuanda yeni bir başlangıç yapmak için can attığımız bir dönemdeyiz. Bence yapılacak en iyi şey girişimci olmak. İş başvuruları yapmak. Kabul edilir miyim diye sorgulamadan iş görüşmelerine gitmek. Bu arada kişisel gelişim çalışmalarımıza tam hız devam etmek. Yapıyorsundur zaten sen bunları :)

_roxie_ 07-10-2011 09:01 PM

haftaya pazartesi ODTÜ'nün müzikal topluluğu The Company'nin tanışma toplantısı var ona gidicemmm umarım iyi geçer umarım beni de aralarına alırlar.... çok güzel yeni bir başlangıç olacak benim için eğer olursa :) nolur olsun nolur nolur :)

sweeet 07-10-2011 09:23 PM

İnşallah olur canım, enstrüman çalıyor musun? :)

_roxie_ 07-10-2011 10:03 PM

çalıyorumm klarnet çalıyorum 7 senedir :)

sweeet 07-10-2011 10:49 PM

vay canına :) harika ben de amatörce gitar çalıyorum :)) Kursta harika bir arkadaş grubumuz vardı 2 yıl devam ettim ritim çalıyorduk hep birlikte ya da solo söylüyorduk, baya eğleniyorduk. Şimdi de aldım mı elime gitarı ben bu şarkıyı çalarım hem çalarım hem de söylerim dediğim zaman çalıyorum. Ama bir grubun üyesi olmak ayrı bişey.

WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:00 PM.