Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Üyelerin Değişim Günlükleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/)
-   -   Robi'nin Günlüğü (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/626016-robinin-gunlugu.html)

Robi 04-02-2017 05:41 PM

Robi'nin Günlüğü

Merhaba sevgili günlüğüm
Telkinleri dinlemeye başlamamın 49.günüydü bugün. Söylendiği gibi ilk önce ego ve suçlulukla başladım. Sonra kendine güven telkinini ekledim. Şu anki listem;
Ego
Kendine güven
Başkalarının düşüncelerini önemseme
Topluluk karş.konuşma
Sosyallik arttırıcı
Bu telkileri günde en az 3-4 saat dinliyorum. Bendeki ilk etkileri sürekli gülme isteği, dik durma, daha fazla su tüketme, eskisine göre kendime daha çok güvenme ve kendimi sevme :)
Evet eskiden olsa küçük bir olayda hemen üzülüp ağlardım. Ama artık öyle değilim. Hayata daha umutla bakmaya başladım. İnsanların ne dediklerine değil, kendi düşüncelerime önem veriyorum. İnanıyorum ki, telkinleri dinlemeye devam ettikçe olumlu etkiler de artacak. O yüzden telkinleri uzun bir süre dinleyeceğim.

Bu arada ben 21 gün dinleyip bir hafta ara verme kuralına uymadım. Belki daha sonra uzun aralar verip öyle devam ederim. Dünden beri hastayım, üşütmüşüm sanırım. Boğazım ağrıyor ve başım dönüyor. Yataktan çıkasım yok. O yüzden telkinleri bugün fazla dinleyemedim. İyileşince yine tam gaz telkin dinlemeye devam. Sonra yine görüşürüz günlük...actionsmile

biliyorum 04-02-2017 06:54 PM

Cevap: Robi'nin Günlüğü

Merhaba, ben sosyallik artırıcı ve kendine güveni indiremedim. Rica etsem bana nereden indirdiğinizi link atabilir misiniz? Çok önceden beri siteye üyeydim ama ne zamandır girmiyorum yeni kulanıcı adı aldım. Ama telkinleri indiremedim buradaki linkler bozuk çalışmıyor

Robi 04-02-2017 07:32 PM

https://yadi.sk/d/lcvu3z5udjkTU ben buradan indirmiştim.

biliyorum 04-02-2017 07:35 PM

Alıntı:

Robi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 860085)
https://yadi.sk/d/lcvu3z5udjkTU ben buradan indirmiştim.

Çooooooooooook teşekkür ederim :))

anonim13 04-02-2017 10:22 PM

başkalarının düşüncelerini önemsememe etkilimi

Robi 05-02-2017 12:46 PM

Alıntı:

anonim13 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 860088)
başkalarının düşüncelerini önemsememe etkilimi

Etkili olduğunu düşünüyorum. Ama herkese aynı sürede etki etmeyebilir. Uzun süre dinledikten sonra tüm telkinler işe yarayacaktır.
Ben insanların söylediklerini eskisi gibi önemsemiyorum, bazen dalgalanma dönemlerini yaşadığım da oluyor.

KıpçakBeyi 05-02-2017 08:34 PM

Hayırlı olsun.6-8 saat arasında dinleme önerilir.O nedenle dinleyebiliyor san uykuda dinlemeye çalış.Olmuyorsa ise 6 saat gün içerisinde dinlemeye çalış.

Telkinlerin ilk etkilerini görmeye baslamışsın.Bu etkiler dinlenilen telkinlere göre herkes de farklı şekilde ve zamanda görülse de genelde ilk tepkiler benzer.

Başkalarının düşüncelerini onemsememek telkini ben sanırım dinlemedim ama bu tepki azaldı.Arkasında ki nedeni bilmek lazım ama suçluluk ve ego bile bu konuda etkili olabiliyor.Genelde pek çok kişinin bu telkin hakkında olumlu geribildirimleri var.

sweeet 12-02-2017 12:34 AM

Günlüğün hayırlı olsun. Güzel gelişmelerle dolup taşsın. Sevgiler.

Robi 13-04-2017 08:09 PM

Telkinleri yaklaşık 4 aydır dinliyorum. Zamn zaman kısa aralar vererek de dinledim. Bana çok iyi etkileri oldu. Ama yok, insanların bana "Sen çok sessizsin" demesini artık kaldıramıyorum. Dayanamıyorum. Sınıfta anlaşabildiğim 1 tane arkadaşım var ve o seneye başka bir okula gidecek. I gidince yalnız kalacğım. İyice içime dönüp yokmuş gibi okula gelip gideceğim. Moralim çok bozuk. Artık düzelmek istiyorum. Denemediğim yol kalmadı. Tüm aksilikler üst üste geliyor. Geçen ay dedemi kaybettik. 8 ay önce de dayımı. Psikolojik olarak hiç iyi durumda değilim. Ruh gibi dolanıyorum, eskiden sadece yemek yemekten zevk alırdım, artık ondan da zevk almıyorum. Ölecek gibi hissediyorum. Derdimi sadece Allah'a anlatabiliyorum. Şükrediyorum. Bu hâlime de şükür. Ama yaşıtlarım ülüp eğlenirken benim bu özgüvensizliğim zoruma gidiyor. Hayatımdaki tüm insanlar buna sebep oldu. Herkes beni bu hâle getirdi. Kimseye kızamam, kızmıyorum. Bu da benim imtihanımmış diyorum da ben çok yoruldum. 16 yıllık hayatımı boşa tükettim, kalan ömrüm böyle geçmesin istiyorum.

İçimi dökecek birilerine ihtiyacım vardı. Ben de buraya yazdım. Çok dua ediyorum. Aynada kendimi seviyorum diyorum. Ho'oponopono yapıyorum. Eft uyguluyorum. Esma-ül Hüsna zilrediyorum. Hatta özgüvensizliğin, kendini ifadeedememenin nedeni boğaz çakrasının kapalı olmasıymış. Bunu da araştırma yaparken öğrendim. Bu konuda meditasyon yaptım. Gece yatmadan nasıl biri olmak istediğimi hayal ediyorum. Olmak istediğim kişiyi yazıyorum. Allah'tan ümit kesilmez diye düşünsem de olmuyor... Fazlasıyla YORULDUM.

Allah rızası için bana bir yol gösterin. Bu yaşta hayattan bıktım. Geçen gün dil ve anlatım dersinde uygulama sınavı vardı. Hoca herkesi tek tek tahtaya çıkarıp konuşma yaptırıyordu. Sıra bana geldi. Tahtaya geçtim. Hoca ilk dk.da "Bi dik dur bakıyım. Biraz kendine güven. Bu halin ne" dedi. İçimdeki tüm enerjiyi aldı götürdü. Kendime inancım varsa bile bitti. Herkesin içinde rezil etti. Yapacağım konuşmayı yapamadım. İşte böyle. Hayat hep kötü taraflarını gösteriyor. Tam düzelmeye başlıyorum. Biri çıkıp darmadağın ediyor. Ben dipteyim. Bunun daha altı yok. Herkes zirvedeyken dipte olmak tarif edilemez bir duygu. Biliyorum ki bu formda benim gibi çok insan var. Ama ben sınıfta söz alıp konuşamıyorum bile. İnsalar beni nasıl olsa böyle kabullenmiş konuşursam tuhaf karşılarlar, sesim yüksek çıkmaz kimsebeni önemsemez diye düşünüyorum. Bu düşünceyi aklımdan söküp atabildiğim gün zirveye çıkacağım.
İşte durumlar böyle. Anneme bile anlatamıyorum. Annem de aslında benim böyle olmamda büyük bir etken. Beni hep baskılıyor,yargılıyor, sözde korumaya çalışıyor. Küçükken başkaları yerine biraz da beni destekleseydi. Özgür bıraksaydı şu an bu durumda olmazdım. Örneğin; kuzenim saçlarını açık bıraktığında çok beğeniyor onu sürekli övüyor. Bense sürekli topluyorum. Ve bana niye sürekli saçını topluyorsun dedi. Bugün açık bıraktım. Saçını bağla sana bu saç yakışmıyor dedi. Ben de anne sen zaten beni hiçbir zaman beğenip desteklemedin ki dedim. Bir çocuğun annesi tarafından değer verilmediğini hissetmesi çok kötü. Rabbim görüyor. Herkesi ona bıraktım. Benim çektiğim acıları da biliyor. Beni yargılayanlar da birgün pişman olurlarsa affetmeteceğim. Canımı yakan insanlar mutlu iken herkese iyi davranmaya çalışan ben; niye mutsuzum? Adalet mi bu?

Robi 13-04-2017 08:16 PM

Bu arada bende ağlayamama sorunu var. Boğazım düğümleniyor. Gözlerim doluyor. Ama gözümden bir damla yaş akmıyor. Bu etki telkinleri dinledikten sonra oluştu. İyi bir etki aslında ancak ağlayıp da rahatlamak isteyenler (benim) için kötü.

bgtgyjbga 13-04-2017 11:47 PM

Günlüğünü daha önce görmedim şimdi gördüm, benim 3 sene önceki halimsin arada hiçbir fark yok uzun uzun anlatmayacağım ama emin ol yaşadıklarının daha beterini yaşadım, ne hissettiğini çok iyi anlıyorum.

Şimdi eski halim ile aramda karşılaştırılamayacak derecede fark var. şimdi 22 yaşındayım.

Kendini içten içe değersiz görüyosun iyi şeyleri hak etmediğini düşünüyosun mesela dikkat çekici bir elbiseyi kendine yakıştıramıyosun başkalarının ne düşüneceğindne korkuyosun.

Sevilemez olduğunu düşünüyosun, her hareketinde her davranışında yanlış bir şeyler olduğunu düşünüyosun.

Kendinde bir şeyleirn eksik olduğunu hissediyosun tanımlayamıyosun bunu.

Hepsinin nedeni yetiştirilme tarzın bu yetişrirlme tarzın sana bir benlik algısı yerleştirdi self image bu konuyu araştırmanı öneririm bu self image senin zihninde sana ait bir imajdır senin kendini nasıl gördüğündür.

eğer sen kendini değersiz görürsen kendini değersizleştirecek davranışlar yaparsın değerli yapacak şeyleri yapmazsın kendine bakmazsın yani.
ve tabi ki sen kendini böyle görünce çevrende seni böyle görür yani sana sen kendine davrandığın gibi davranırlar.

asosyaller gelsin

şu blogtaki arkadaşta aynı şeyleri yaşamış biri hikayeleme yaparak geçmişe ait yeni anıılar eklemekten bahsediyo, bu şekilde benlik algını değiştirebilirsin ve bu şimdiki hayatına yansır.

buradaki telkinler hoponopo olumlamalar bunlaırn hiçbirini işine yaramaz senin senin sorunun çok daha derinlerde self image'in problemli, ben bunları yaşadıklarının daha kötüsünü yaşamış biri olarak söylüyorum bir çok şey denedim bitki çayları vitamin mineral destekleri d vitaminleri eft hipnoz saymakla bitmez ama hiçbiri işe yaramadı çünkü sebebi self imageimdi.
ne hissettiğini gayet iyi anlıyorum lütfen şikayet etme şikayet etmek hiç bir işe yaramıyor kendi hayatının sorumluluğunun sende olduğunu bilmelisin dışarıdan biri gelip veya bir değnek sihirli bir şekilde değip senin hayatını değiştirmez.

Ben bilgisayardan anlamazdım senin yaşlarındayken böyle sitelere girmezdim seni tebrik ediyorum sorununa çözüm arıyosun bu yaştayken.

ingilizcen varsa şunlara göz atmanda fayda var
https://www.youtube.com/channel/UCh2...rTPkw1nzhutatg
https://www.youtube.com/user/TheSpiritualCatalyst

aklına takılan bir şey olduğunda sorabilirsin bu şeyden kurtulmuş hayatımı çok farklı bir yere getirmiş biri olarak yardımcı olmak isterim benimle aynı problemleri yaşamış olanlara.

Robi 14-04-2017 12:06 AM

Cevabınız için teşekkür ederim. Hikayeleme yöntemini deneyeceğim. Birilerinin beni önemsediğini hissettim sayenizde. Çok sağ olun. Bu özgüvensizlikten kurtulmuş biri olarak bir köşeye çekilmeyip bizim gibilere yardım etmeye çalışıyorsunuz. Allah sizden razı olsun. Yaptığınız örnek bir davranış.

hayatimdegisti 14-04-2017 12:53 AM

telkinlerin bu konularda başarı oranı çok yüksektir...cep telefonu ile dinlemeyin...eğer dinlemek zorundaysaniz gürültü ayarini kapatin... 6 aylik dinleme süreci tavsiye ediyorum...keyifli forumlar.

Robi 15-04-2017 12:22 AM

Alıntı:

hayatimdegisti Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 860564)
telkinlerin bu konularda başarı oranı çok yüksektir...cep telefonu ile dinlemeyin...eğer dinlemek zorundaysaniz gürültü ayarini kapatin... 6 aylik dinleme süreci tavsiye ediyorum...keyifli forumlar.

Telkinleri gece uyurken telefondan kulaklıkla dinliyorum ve android telefonlarda gürültü ayarı mevcut değil. Telkinlerin tam etkisini alana kadar dinlemeye devam, vazgeçmek yok. Belki bir gün buraya farklı bir insan olarak gelirim y789 İnşallahhhhhh

Robi 17-04-2017 09:04 PM

EFT'ye tekrar başladım. Duyguları tam hissedip yapmadığımız için bize işe yaramıyor gibi geliyor. Tam toplum içinde konuşamadığımda hissettiğim duyguyu hatırlayıp yaptığımda içim ferahlamış ve rahatlamış oluyorum. Bir de hikayeleme tekniğini geçmişteki kötü anılarımı olumluyla değiştirmek için kullandım. Üstümden bir yük kalktı sanki. Aslında hepimiz birden bu özgüvensizliğe ulaşmadık. Hep geçmişteki kötü yaşantılarımız yüzinden bu hâldeyiz. Onları zihnimizden temizlediğimizde özgüvenli, mutlu, huzurlu bir hayata kavuşacağız. Şu anda ezan okunuyor. Ben hep ezan okunurken dua etmişimdir. Şimdi ise sadece kendim için değil herkes için edeceğim.😉

bgtgyjbga 18-04-2017 12:28 AM

Eft nin o nüansını keşfetmişsin evet tıplamaları yaparken o olumsuz hisleri hissetmessen bir işe yaramıyor.
Sadece özgüvensizlik değil onun dışında değersizlik inancı düşük özsaygı yetersizlik inancı bir çok şey var.

Robi 19-04-2017 07:31 PM

Alıntı:

bgtgyjbga Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 860600)
Eft nin o nüansını keşfetmişsin evet tıplamaları yaparken o olumsuz hisleri hissetmessen bir işe yaramıyor.
Sadece özgüvensizlik değil onun dışında değersizlik inancı düşük özsaygı yetersizlik inancı bir çok şey var.

Siz nasıl düzeldiniz peki? Korkularınızın üzerine mi gittinz? Sürekli dışarı mı çıktınız? Ne yaptığınızı açıklarsanız çok memnun olurum. Dayanamıyorum artık. Bilgi düzeyi belki benden daha az olan insanlar, ön plâna çıkabildikleri için daha çok değer görüyorlar. Ben kendimi ispatlayamadığım için hocaların gözünde tembel oldum. Halbuki sınıf birincisiydim. Geçen yıl sınıfta sadece ben takdir almıştım. Ama bunu hiçbir hoca bilmiyor. Çünkü ben herkes gibi övünüp kendimi ispatlayamadım. Hep bu özgüvensizlik yüzünden. Ben de artık herkes gibi olmk istiyorum. Daha 6 ay öncesine kadar bu içinde bulumduğum durumun rahatsızlık olduğunu bile bilmiyordum. Kişiliğim böyle sanıyordum. E doğru ya bizi böyle yetiştirmişlerdi değil mi! Bizim herkesten ne eksiğimiz var ki, yok tabii. Ama bunun bilincine varamıyoruz. Çevremizden aldığımız olumsuz telkinlerin sonuçlarını yaşıyoruz. Bazen kalbim sıkışıyor, ellim ayağım kasılıyor. Bu stres, bu mutsuzluk bei öldürecek. Bana dua edin ne olur, belki sizlerin duası kabul olur. Kişi bi başkasına ettiğinde daha kolay kabul olurmuş.

Gittiğim hiçbir ortamda sevilmiyorum. Hep eleştiriliyorum, yargılanıyorum. Kimse ne yaşadığımı bilmiyor. Hep yargılıyorlar. Neden böylesiniz siz insanlar? Ben sizi yargılıyor muyum???? Bi çocuğu annesi sevmeyince kimse sevmiyormuş. Kimse değer vermeyince, ben de kendime değer veremiyorum. Hep negatifliklerini yayıyorlar bana. Ya sadece bir kez biri gelsin sarılsın seni seviyorum desin sana güveniyorum desin, dünyalar benim olur. İçim nasıl acıyor bi bilseniz. Sevilmemek, ölmekten beter... Derdimi anlatabilceğim kimse yok. Buraya yazıp rahatlamaya çalışıyorum. Söyleyemediklerim içimde birikti, çok ağır. Kaldıramıyorum.

Robi 21-04-2017 04:47 PM

Bugün Coğrafya ortalaması 75 ve üstü olan 10.sınıflar tarihi müzeye gittik. Benim okuldaki tek arkadaşım bildiğiniz üzere nakil aldırıp okuldan gidecek. Zaten müzeye gelmedi. Müzeye gelen herkesin yanında arkadaşı vardı. Ben sığıntı gibi otobüste oturdum. Böyle özgüvensiz insanlar hemen belli oluyor işte. Neyse müzeyi tek başıma gezdim, fotoğraf çektim filan. Dönüşte bi kız " Sen yeni misin, ben seni daha önce hiç görmedim" dedi. Tam mutluydum yine yine yine moralimi bozmayı başarıyorlar. Ben de " Sen geçen sefer de aynı spruyu sormuştun" dedim. Aaa öyle mi o ben değilimdir dedi.Allahım yalnızlık gibi bi duygu yok ya. Etmediğim dua kalmadı. Söyleyemediklerim boğazımda düğümlendi. Kimse benim ne çektiğimi bilmiyor. Herkes "SEN NİYE BÖYLE SESSİZSİN" diyip bi kenara çekliyo biz bilmiyo muyuz sessiz olduğumuzu. Sen diyince mi farkına vardık. Aslında bi gün birini dövsem kendime gelirim özgüvenim tavan yapar da. İşte onu yapacak cesaret bende yok. Hep köşeye çekilip içime atıyorum. Yeterrrrrr. Ben hayatımı böyle geçiremem. Ben de isterim sizin gibi hem erkek hem kız kankalarım olsun , çevrem olsun, kendimi açıkça ifade edebileyim. Ama yapamıyorum. Arkadaşım nakil aldırıp gittiğinde ne yapacağım acaba? Bu yaşta kanser olursam hiç şaşırmam. Allah'a hep dua ediyorum ya hakkımda hayırlısını ver ya da al şu canımı ne olursun diye. İnsan hayattan zevk almaz mı, almıyorum. BİRİ NE OLUR Bİ YOL GÖSTERSİN ALLAH AŞKINA yoksa okul hayatımı kendi elimle bitirip, normal hayatımı da yokmuş gibi yaşayarak ölümü bekleyeceğim.

nickiniz123 21-04-2017 11:01 PM

İnşallah kurtulursun sende bende

socaboy 21-04-2017 11:16 PM

Barış Muslu'nun 'Beynine Format At' kitabını okuyup ordaki yöntemleri dene belki yararlı olur..özellikle çocukluğunda yaşadığın travmalar şu anda böyle hisler yaşamana sebep oluyor olabilir.O travmaların etkisini nasıl temizleyeceğin kitapta yazıyor.O travmaları bulup temizlersen daha kaliteli bir yaşam sürdürebilirsin(Allahın izniyle).Gördüğüm kadarıyla başkalarının senin hakkında söylediklerini çok takıyorsun.BIRAK İNSANLAR KONUŞSUNLAR.SEN YAŞAMINA BAK!EĞLENMENE BAK! 956k

kozmodans 22-04-2017 01:55 AM

Kendimi yalnız hissettiğim bir dönemde ben de çözümler arıyordum. Şu kitaplar ilgimi çekmişti okudum. Ve çok da faydasını gördüm. Okumanı şiddetle tavsiye ederim.

* Dale Carnegie - Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı
* Dale Carnegie - Üzüntüyü Bırak Yaşamaya Bak

Alıntı:

Kardeşim sen yalnız mısın? Kendini başkasıyla paylaş! Dostsuz kalana bir el uzat, Ve yalnızlık sona ersin.
Önce Kendin hakkındaki olumsuz düşüncelerini, yargılarını değiştirmelisin. Sen zaten harika, muhteşem bir insansın. Pek çok konuda başarılıların var. Harika meziyetlerin ve yeteneklerin var. Ancak şu an bunu görmek istemiyorsun. Bu kitaplarla başlayabilirsin. İçinde varolan potansiyelin filizlenmesini sağlayabilirsin.

Bu arada Ego güçlendirici, Suçluluk, Kendine güven, Başkalarının düşüncelerini önemseme telkinlerini dinlemiyorsan günlük en az 6-8 saat arası dinlemeni tavsiye ederim. Suçluluk telkini listende bir süre mutlaka olsun bence. Düzenli olarak, ara vermeden en az 6 saat dinlemeye çalış. En güzeli doğa versiyonlarını seçip, akşam açıp sabaha kadar uyurken dinleyebilirsin. 6 saat uyuyorsan bu süre yeterli zaten. Gündüz de 2 saat dinleyebilirsen harika olur.

Çözümsüz sorun yoktur. Sadece biz çözümün şu an farkında değilizdir yalnızca.

bgtgyjbga 23-04-2017 10:38 PM

nasıl düzeldiğimilattım ilk mesajımda a nlattım zaten, senin benlik algını değiştirmeye ihtiyacın var kendini
http://www.hayatimdegisti.com/forum/...tml#post860639

olmak istediğin seni en ince detaylarıyla hissederek yaz canlandır, geçmişine pozitif anılar ekle seni heycanladıran sana güç veren neşelendiren mutlu eden cesaret özgüven veren değerli hissettiren.

ve de sabret tüm bu yaşadıkların geçecek

https://www.youtube.com/watch?v=xlg1tiFrHdU

https://www.youtube.com/watch?v=CkFwhgiZzKY

Robi 26-04-2017 12:24 AM

Şimdi nerden başlasam tam bilmiyorum ama başlayalım bakalım. Bugün moralim yine bozuk bir şekilde okula gittim. En arkada oturuyordum arkadaşımla. Hoca siz niye derse hiç katılmıyosunuz dedi bize sonra bana bakıp niye öyle mutsuzsun sen ya dedi. Benim içimde birikenler o dersin bitiminden sonraki derste dışarı çıkmaya başladı. Beden dersindeydik nakil adıracak olan arkadaşıma böyle ağlayarak filan derdimi anlatıyorum beni Anlamadı ya. Neyse sonra tamam dedi o da başka bi yere oturdu. (Herkes top oynuyo biz oturuyoruz) Sonra benim ağladıığımı gören kızlar yanıma geldi. Niye ağlıyosun dedi. Onlar gelince diğer tüm kızlar etrafımda toplandı. Lise hayatımda ilk kez arkadaşlarım olduğunu hissettim. Dersin bitiminde rehberliğe gittik nakil aldıracak arkadaşımla. Ben başladım hocaya sorunlarımı anlatmaya. İçimdekini attıkça atabildikçe rahatladım ve annemle olan sorunlarımı anlattım. Hoca annen en kısa zamanda benimle görüşmeye gelsin dedi. Tamam dedim. Sonra eve geldim annem bana çok iyi davranıyor sevdiğim yemeklerimi ben istemeden yapıyo canım kızım benim diyo filan. Bi an garip oldum. Acaba hoca annemin okul müdüründen tel nosunu alıp aradı mı diye. Çünkü ilk kez annem bana çok iyi davrandı ve hiç eleştirmedi. Ve bugün çok ilginçti ya. Şu video benim yaşadıklarımı bierebir anlatıyor ve mayıstan sonra cesaretimin artacağını yeni şeyler keşfedeceğimi söylüyo. Gerçekten doğru ya arkadaşım mayısın birinde gidecek demekki her şerde bir hayır var. Ve rehberlikçi bize ne dedi biliyor musunuz , siz ikiniz birbirinizi bu negatifliklerinizle kötü etkiliyosunuz eğer okuldan gitmeseydi arkadaşın; zaten ben sizi ayırırdım dedi. O bile çözmüş bizi. Negatif iki insan aynı ortamda olmuyo. Biraz pozitiflik lazımdı ikimiz için de. Allahım sabrettim. İnşallah şimdi meyvelerini alacağım. Şükürler olsun.
https://youtu.be/6R2OhN9LKC0

Robi 26-04-2017 06:23 PM

Mutluyum çünkü annemin beni sevdiğini hissedebiliyorum. O beni sevince ben de kendimi seviyorum. Sabır çiçekleri meyvelerini veriyor yavaş yavaş. Hadi bakalım. Hepimiz için en hayırlısı olsun. Bırakın milletin her istediği olsun bizim içinse 'HAYIRLISI' Allahım şükürler olsun.

Sevgisizlik cehennemse, sevgi cennettir. -Robi

bgtgyjbga 26-04-2017 06:30 PM

Problemin Childhood Emotional Neglect olabilir. çocukluk çağındaki duygusal ihmal.
http://www.drjonicewebb.com/emotiona...questionnaire/
son mesajını yazınca aklıma geldi bu.

Robi 26-04-2017 06:53 PM

Alıntı:

bgtgyjbga Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 860644)
Problemin Childhood Emotional Neglect olabilir. çocukluk çağındaki duygusal ihmal.
http://www.drjonicewebb.com/emotiona...questionnaire/
son mesajını yazınca aklıma geldi bu.

Daha önce hiç duymadığım şeyleri bu site sayesinde öğrendim. Şimdi ben sfli filan değil miyim? Ayyy o zaman daha çabuk düzelme ihtimalim var. Hatta bugün tarih dersinde sunumumu öyle güzel anlattım ki, özgüvenli olduğumu hissettim. Süper bi duygu. O sevgi açlığını zamanla kapatabilirsem değmeyin keyfime 956k

bgtgyjbga 26-04-2017 11:17 PM

Sosyal fobin var mı yok mu bilemem fakat yazıdğından anlıyorum ki ailende biraz iletişim sorunları var çocukluğunda duygusal açıdan ihmal edilmişsen sosyal fobi depresyon dşük özsaygı özgüven gibi şeyler kendileri sorun olmak yerine duygusal boşluğun getirdiği eklentiler olabilir.
Verdiğim linkeki 22 soruyu cevaplar ne kadar evet işaretlersen dugyusal ihmalin seni etkilemesi o akdar fazladır.
Eğer bu soruna sahipsen , sitedeki test durumuna göre, çzöüm yolalrını yazarım buraya.

Robi 27-04-2017 06:10 PM

Linkini gönderdiğiniz site Türkçe'ye çevrilmediğinden soruları cevaplayamadım. O yüzden duygusal ihmal var mı bilmiyorum henüz. Ama siz yine de duygusal ihmal varsa ne yapabileceğimizi yazsanız çok büyük sevap işlemiş olursunuz

bgtgyjbga 27-04-2017 11:14 PM

transate ten falan baksaydn ama dur ben yardım etmek istiyorum çevireyim.

1-Arkadaşlarınla veya ailenle birlikteyken o ortama kendini ait hissetmediğin oluyor mu?

2-Başkalarına güvenmeme konusunda kendinle gurur duyuyor musun?

3-Yardım almak için soru sorarken zorlanıyor musun?

4-Arkadaşların veya ailen senin "soğuk-mesafeli" olduğun hakkında şikayet ediyor mu?

5-Aslında potansiyelim çok yüksek ama kullanamıyorum diyormusun?

6-Sık sık yalnız kalmak istiyor musun?

7- İçten içe numaracı hilebaz biri oduğunu düşünüyo musun?

8-Sosyal ortamlarda rahatsız hissetmeye meyilli misin?

9-Sıksık kendine kızıp, kendin hakkında hayal kırıklığına uğramış oluyormusun?

10-Başkalarını eleştirdiğinden daha şiddetli kendini eleştiriyor musun?

11-Kendini sık sık başkalarıyla kıyaslayıp sık sık kendni yetersiz bulduğun oluyor mu?

12-Hayvanları sevmeyi insanları sevmekten daha kolay buluyor musun?

13-Ne hissettiğini bilmek konusunda zorluk çekiyor musun?

14-Güçlü ve zayıf yönlerini tanımada zorluk çekiyor musun?

15-Bunu çeviremedim :)

16-İnzivaya çekilip hiç kimseyle iletişim kurmadan kolayca yaşayabileceğini düşünüyor musun?

17-Sakinleşmek kafandaki endişeleri atmak konusunda sıkıntıların var m?

18-Seni anda yaşamaktan alıkoyan birşeyler varmış gibi hissediyor musun?

19-Bazen içinde boşluk hissediyor musun?

20-Kendinde yanlış bir şeyler olduğunu düşünüyor musun?

21-Kişisel disiplinle ilgili problemlerin var mı?

Bu soruların ne kadarına evet dersen o kadar etkilenmişsin demektir duygusal ihmalden.

Benimde uygulayıp sorunlarımı çözen çalışmaları yazıyorum.

1) Gün içerisinde neye karşı ne tepki verdiğini incele eğer birşey canını sıktığında otur ve o duyguya yoğunlaş ne hissettiğini kelimelerle anlatmaya çalış. şu soruları sor neden bunu hissediyorum ne oldu da hissediyorum?

Herhangi bir şarkı aç dinle dinlerken ne hissettiğini açıklamaya çlaış aynı şekilde kelimelerle(kızgınlık ama biraz kıskançlıkta var, biraz şu var şuda var gibi gibi)
Hissettiğin duygunun vücudundaki fiziksel tepkilerini fak et (karnında yanma hissedersin, tüylerin diken diken olur vs)

2)geçmişte seni üzen herhangi bir olayı kağıda veya bilgisayara yaz seni rahatsız eden o hissi iyice yaşa ondan kaçma ona odaklan sanki şimdi yaşıyormuş gibi yaz ta ki seni rahatsız eden hisler kalmayıncaya kadar sonra şimdiki halinle o aıya gir ve o anıdaki seni kucakla ona güvende olduğunu anne babasının onu çok sevidğini söyle ona sevgi ilgi göster böyle yaptıkça o his kendiliğinden azalıyor ve o anı artık sana rahatsızlık vermiyor ve tabi bu anının senin üstündeki olumsuz etkileride kayboluyor.

1. yöntem duygusal zekayı geliştirmeye yönelik duygusal ihmal ortamında yetişmiş kişilerde bu düşük olur böyle olunca nerede nasıl tepki vereceğini bilmezsin çünkü tepkilerimiz hareketlerimiz duygularımızdan güç alır biz duygularımızın farkında olmazsak davranışlarımızda ona göre zayıf ve yersiz olur.
2. si ise geçmişte travma vari anıları temizlemeye yönelik.
bunları her gün düzenli yaparsan en geç 1-2 hafta içinde faydasını görürsün ama tabi kendini yeterli hissedene kadar yap.

bgtgyjbga 27-04-2017 11:16 PM

transate ten falan baksaydn ama dur ben yardım etmek istiyorum çevireyim.

1-Arkadaşlarınla veya ailenle birlikteyken o ortama kendini ait hissetmediğin oluyor mu?

2-Başkalarına güvenmeme konusunda kendinle gurur duyuyor musun?

3-Yardım almak için soru sorarken zorlanıyor musun?

4-Arkadaşların veya ailen senin "soğuk-mesafeli" olduğun hakkında şikayet ediyor mu?

5-Aslında potansiyelim çok yüksek ama kullanamıyorum diyormusun?

6-Sık sık yalnız kalmak istiyor musun?

7- İçten içe numaracı hilebaz biri oduğunu düşünüyo musun?

8-Sosyal ortamlarda rahatsız hissetmeye meyilli misin?

9-Sıksık kendine kızıp, kendin hakkında hayal kırıklığına uğramış oluyormusun?

10-Başkalarını eleştirdiğinden daha şiddetli kendini eleştiriyor musun?

11-Kendini sık sık başkalarıyla kıyaslayıp sık sık kendni yetersiz bulduğun oluyor mu?

12-Hayvanları sevmeyi insanları sevmekten daha kolay buluyor musun?

13-Ne hissettiğini bilmek konusunda zorluk çekiyor musun?

14-Güçlü ve zayıf yönlerini tanımada zorluk çekiyor musun?

15-Bunu çeviremedim :)

16-İnzivaya çekilip hiç kimseyle iletişim kurmadan kolayca yaşayabileceğini düşünüyor musun?

17-Sakinleşmek kafandaki endişeleri atmak konusunda sıkıntıların var m?

18-Seni anda yaşamaktan alıkoyan birşeyler varmış gibi hissediyor musun?

19-Bazen içinde boşluk hissediyor musun?

20-Kendinde yanlış bir şeyler olduğunu düşünüyor musun?

21-Kişisel disiplinle ilgili problemlerin var mı?

Bu soruların ne kadarına evet dersen o kadar etkilenmişsin demektir duygusal ihmalden.

Benimde uygulayıp sorunlarımı çözen çalışmaları yazıyorum.

1) Gün içerisinde neye karşı ne tepki verdiğini incele eğer birşey canını sıktığında otur ve o duyguya yoğunlaş ne hissettiğini kelimelerle anlatmaya çalış. şu soruları sor neden bunu hissediyorum ne oldu da hissediyorum?

Herhangi bir şarkı aç dinle dinlerken ne hissettiğini açıklamaya çlaış aynı şekilde kelimelerle(kızgınlık ama biraz kıskançlıkta var, biraz şu var şuda var gibi gibi)
Hissettiğin duygunun vücudundaki fiziksel tepkilerini fak et (karnında yanma hissedersin, tüylerin diken diken olur vs)
hissettiğin duyguları açıklamakta zorlanırsan toyuyuk: duygu listesi şuradan duygulara bakabilirsin.

2)geçmişte seni üzen herhangi bir olayı kağıda veya bilgisayara yaz seni rahatsız eden o hissi iyice yaşa ondan kaçma ona odaklan sanki şimdi yaşıyormuş gibi yaz ta ki seni rahatsız eden hisler kalmayıncaya kadar sonra şimdiki halinle o anıya gir ve o anıdaki seni kucakla ona güvende olduğunu anne babasının onu çok sevidiğini söyle ona sevgi ilgi göster böyle yaptıkça o his kendiliğinden azalıyor ve o anı artık sana rahatsızlık vermiyor ve tabi bu anının senin üstündeki olumsuz etkileri de kayboluyor.

1. yöntem duygusal zekayı geliştirmeye yönelik duygusal ihmal ortamında yetişmiş kişilerde bu düşük olur böyle olunca nerede nasıl tepki vereceğini bilmezsin çünkü tepkilerimiz hareketlerimiz duygularımızdan güç alır biz duygularımızın farkında olmazsak davranışlarımızda ona göre zayıf ve yersiz olur.
2. si ise geçmişte travmavari anıları temizlemeye yönelik.
bunları her gün düzenli yaparsan en geç 1-2 hafta içinde faydasını görürsün ama tabi kendini yeterli hissedene kadar yap.

Robi 28-04-2017 03:29 PM

Ve evet
Arkadaşım gitti. Her şeyin sonu varmış işte. Ama sonlar bana iyi gelmiyor. İçimi acıtıyor. Ben her sonda üzüldüm, ağladım. Yalnız kalma hissini de öğrenmiş oldum. Artık kaybedecek bir şeyim kalmadı. Ya daha özgüvenli olacağım bundan sonra ya da daha ezik. İki yol var önümde. Hayatta hiçbir şey dört dörtlük olmuyormuş. Hep bir şeyler eksik oluyor işte. Canımı acıtıyor. Okulun merdivenlerinden son kez birlikte inerken işte dedim demek SONLAR ELVEDALAR böyle oluyormuş.

Bunlar da geçecek mi? Daha kimleri kaybedeceğim? Daha ne kadar dibe batabilirim? Daha ne kadar yalnız kalabilirim? Toparlanmam gerek. Hayatımı kendi ellerimle çöpe attım. Böyle devam etsin istemiyorum. Herkese kafa tutmak istiyorum, cesur olmak istiyorum, kafama koyduğum her şeyi yapmak istiyorum...

Robi 03-05-2017 01:20 PM

Uzm. Dr. Işılay ALTINTAŞ | Psikiyatri ve Çocuk Ergen. Selektif Mutizm (Seçici Konuşmazlık)
Ben de sadece sınıfta konuşmaktan sesimin duyulup başkalarının benim konuştuğumu söz alıp fikir belirttiğimi duyarlarsa garip karşılalar çünkü daha önce sınıfta hiç konuşmadım diye düşünüyorum. Yoksa bende sf belirtileri yok. Seçici konuşmazlık var. Yeni öğrendim. Bu konuda bi fikri olan var mı?

bgtgyjbga 03-05-2017 10:53 PM

Kendine sık sık yeni teşhisler koymak yanlış birşey.

Robi 03-05-2017 11:21 PM

Neyi doğru yaptığımı bir bilebilsem. Bir gün 1 adım ilerliyorsam ertesi gün yine 1 adım geriliyorum. Ama hikayeleme tekniğinden mi yoksa içimdekileri dışa dökmekten mi oldu bilinmez; annem bana çok iyi davranıyor. Onun beni sevdiğini hissedebiliyorum artık. Bu tekniği sınıfta özgüvensiz olmam, kimseyle arkadaşlık kuramamam, insanlarla iletişime geçememem, yalnız kaldığım için kimsenin beni önemsememesi konularında yapmayı düşünüyorum. Nasıl olsa artık bi arkadaşım yok. Derste ve teneffüste bol bol vaktim oluyor. Bu arada hikayeleme yaparım: Robi arkadaşları tarafından çok seviliyor, sosyal bir ortama girdiğinde hemen muhabbete geçebiliyor. O çünkü kendine güvenen bir kız. Gittiği her yerde bunu belli ediyor. Örneğin sınıfta her soruya cevap veriyor. Her konuda fikir belirtiyor...

şeklinde hikayeler yazıyorum. İnşallah bu kez kurtuluşum olur.

bgtgyjbga 04-05-2017 06:17 PM

Gelişim doğrusal olmaz 2 ileri 1 geri yaparsın önemli olan uzun vadedeki değişimler.
Bende kendi kendime teşhisler koyardım sık sık.
Ama şunu fark ettim ki problem çocukluktan gelen bir şey, yetiştirilme şeklimiz.

Sık sık kendine teşhis koymamanı ve kişisel farkındalık konusuna göz atmanı tavsiye ederim.
Kendine şu soruları sor;
Yeteneklerim neler? Ne yapmayı severim(yüzme, dans, müzik dinleme, top oynama vs)? Kendimi nasıl görüyorum? Başkları beni nasıl görüyor? Başkalarının hangi davranışları beni mutlu eder, sinirlendirir, üzer ve neden bana o duyguları hissettirir?
Bugün ki davranışlarımdan ne öğrenebilirim?

Bu sorular kişisel farkındalığını artırır.

Hikayeleme konusundada şu blogta bir örnek verilmiş ben buna göre yaptım faydasını gördüm hikaye yaparken önemli olan gerçekten yaşamış gibi yazmak, herhangi bir konu belirlenir ve onu yazarsın.
Geçmiş kötü anıları değiştirmede kendimden bir örnek

bgtgyjbga 04-05-2017 06:20 PM

Bu sorulara cevaplarken kısa tutmamaya çalış içinden ne geliyorsa onu yaz, birde psikoloğa gitmeni öneririm.

Robi 05-05-2017 04:20 PM

Kişisel Gelişim Uygulamaları: SEVİLMEK İÇİN ALTI YOL ben buradakilerden hiçbirini yapmıyorum. Hatta asık suratlı sürekli mutsuz bi kızım. O yüzden kimse yok çevremde. Biraz övgü, biraz gülümseme, biraz da soru sorarak her şeyi düzeltebilirim. Haydi BİSMİLLAH. DURDUĞUM KABAHAT!!!

Robi 30-05-2017 09:27 PM

Ölmek istiyorum. Şu an ağlamaktan gözümde yaş kalmadı. Ne para var ne huzur var ne arkadaş ne sevgili ne sevgi ne anne sevgisi baba sevgisi. Ne özgüven. Ne ayağa kalkma gücü. Sabretme gücü vardı o da mecburiyetten. Nefes almakta gerçekten güçlük çekiyorum... yalnızım mutsuzum sevilmiyorum ölsem ağlayanım olmaz dahası var mı? Üzerime tişört alırken bile düşünüyorum parayı harcamasam mı acaba diye. Evden hatta odamdan dışarı çıktığı yok. Bi okula gidiyorum okulda öğretmenlerin gözünde bitiğim. Arkadaşım yok. Millet sevgilisiyle gülerken benim hiç sevgilim bile olmadı. Hadi onu boşverdim evde huzur istiyorum. Beni hiçbiyere sığdıramıyorlar. Sağlık desen elden gidiyor bu gidişle kanser mi olurum yoksa bu nefes darlığı astım mı yapar bilmiyorum. Hayatımda hiç tek başıma bi yerlere gidip arkadaşlarımla bile buluşmadım. Gezip eğlenmedim. Çünkü izin vermediler. Beni göz göre göre nilerek böyle yaptılar. Ya mutluluk değil biraz huzur istiyorum sadece. Artık verilecek teselli de kalmadı ki. Telkinleri dinleyince süperim yine dinliyorum ama insanın en çok değer verdiği kişiler bile üzdüğünde artık kimsem yok diyor bunu iliklerine kadar hissediyor. Ben hayatımı yaşayamadım. Yaşatmadılar. Umarım buna sebep olanlar hesabını bir gün verirler.

Yusuf4695 31-05-2017 11:36 PM

Kardeşim yakının sana uymayan insanlarla doluysa kendini çok sevmelisin ve güvenmelisin. Tek yol budur bence. Ben öyle yapmaya çalışıyorum. Sıkıntını hafifletebilir. Bir de anlayışsız insanları düşünme. Senle fikirleri ters düşmesi farklı bir şey anlayışsız,saygısız olması ayrı. Sana ters etki yapıyor olabilir bu. Yani onlar o kadar anlayışsız sen zıtsın onlara gibi.

bgtgyjbga 01-06-2017 07:29 PM

Hemen bir psikiyatristen sıra al mhrs den yapabilirisn veya 182 no lu numaradanda. Psikiyatrsit seni bir psikoloğa yölendirir yönlendirmezse de rica edersin gönderir.

Kendini kabul edip sevmelisin, senin varlığın başkalarından aşağı veya üstün değil bunu kavramalısın.
Böyle düşünmenin bunları yaşamanın sebebi çocukluğun başka hiç bir şey değil. Ve aldığın yanlış kalıpları değiştirebilirsin.
Psikolog sana çok yardımcı olacaktır bunlarda.

WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:29 PM.