Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Üyelerin Değişim Günlükleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/)
-   -   Güzel Gelişmeler :) (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/624077-guzel-gelismeler.html)

kediiicik 23-05-2014 03:49 PM

Cevap: Güzel Gelişmeler :)
 
Ve bu sabah okula giderken kendimi çok mutlu hissettim. Telkinlerin etkisi mi bilmiyorum, böyle şükrettim sahip olduklarıma. İyi bir okulda okuyorum, beni seven arkadaşlarım, üzerime titreyen iyi anlaşan annem ve babam, beni kollayan bir erkek kardeşim var. Şükürler olsun buna da. Mutluluğuma da şükürler olsun, her şey her şey iyilikle güzellikle dolsun. Girdiğim sınav da çok iyi geçti buna da şükür. Okulumuzda şenlik vardı,yakın arkadaşlarımla birlikteydim. Sonra sıkılınca çıktık şenlikten, benim önerdiğim bir kafeye gittik. İyi vakit geçirdiğim ve böyle arkadaşlarım olduğu için de şükürler olsun. En önemlisi değişmek istiyorum ve değişiyorum, buna da şükürler olsun

Benberkcan 24-05-2014 04:55 PM

Cevap: Güzel Gelişmeler :)
 
Kesinlikle rehber öğretmeninle konuşmalısın yardım almalısın daha yaşın küçük bu yaşta hevesle verilen kararlar hele ki destek yoksa çok değişik sonuçlar doğuruyor

kediiicik 25-05-2014 11:22 AM

Cevap: Güzel Gelişmeler :)
 
Merhaba, bu kadar özelimi açmam ne kadar doğru olacak bilmiyorum ama çok çaresiz kaldım ve anlatmak istedim. Etrafımda bunu anlatabileceğim bir büyüğüm yok, annem bu tür konuşmalara çok karşı hayatta söyleyemem ona. Bende siz büyüklerden tavsiye istemeye karar verdim. Yaptığım ne kadar doğru, bu kadar özeli anlatmama nasıll tepki vericeksiniz bilmiyorum ama kendimden büyük birine anlatmazsam yanlış kararlar vericem. Bir sevgilim var 3 ay falan oldu, dün konusu açıldı ve bana face şifresini vermeyi teklif etti üstelik ben ondan öyle bişey istememiştim. Sonra girdim ve içime bir kurt girdi mesajlarına baktım. Daha çıktığımız ilk günlerde beni arkadaşlarına anlatırken çingen gibi arap, cılız, sıfatsız demiş. Eski sevgilisinin linkini vermiş arkadaşına ve al sevgili gör demiş. Benimleylen bi sürü kızla konuşmuş ve hakkımda o kadar kötü şeyler söylemiş ki. Bunları görünce şok oldum, çünkü benim tanıdığım kişi asla böyle şeyler söyleyemezdi. Neler vardı neler . Bunları gördüğümü ona söyledim . O zamanlar beni sevmiyormuş eski sevgilisini unutmak için çıkmış benimle. Ben seviyo gibi görünmüşüm, o da belki severim diye denemek istemiş. Çok pişmanmış o söylediklerine. Şu an çok seviyormuş.pişmanlığını sevgisini herşeyi hissedebiliyorum. Bir şans vermek istiyorum ama bir taraftan da yediremiyorum kendime napmam lazım bilmiyorum. Belki anlattıklarım çok saçma gelicek size nelerle uğraşıyor kıza bak diceksin ama ben gencim ve bu yaşta böyle şeyleri kafama takıyorum. Bunları anlatacak tavsiye isteyecek bir büyüğüm yok çevremde. Bana yardım edebilir misiniz? Devam edersem kendime saygısızlık etmiş olur muyum, kendi gururumu,benliğimi hiçe saymış olur muyum?

sweeet 26-05-2014 09:46 AM

Cevap: Güzel Gelişmeler :)
 
Canım benim tabi o sana şifresini verirken böyle bir ihtmali düşünmüş olmalı. Anladığım kadarıyla onunla konuşmuşsun. Güven meselesi bir seçimdir. Ne insanlar gördüm en güvenilmez insana hayatlarını adayan ne insanlar gördüm kimseye güveni olmayan. Sen hangi çizgide duracaksın ve bu sana ne katacak. Onun hayatında kalmasını istiyorsan onu gözlemlemeye devam et temkinli olmayı da ihmal etme. Zamanla değişiyor hisler ve düşünceler. Onun bundan sonra yapacağı davranışlar önemli. Onun arkadaş ortamında nasıl davrandığını da iyi gözle sana güven veriyor mu bunu sor kendine.

sweeet 26-05-2014 09:48 AM

Cevap: Güzel Gelişmeler :)
 
Bu arada kendine sözler vermen çok güzel bunu yazılı hale getirip altına da bir imza ile sözleşme haline getirmeye ne dersin. Daha etkili olacaktır. Ve şükretmek iyiye veya kötüye şükretmek hayatını güzelleştiren bir şey. Her daim her şeye şükredebilmek seni teslimiyet anlayışına yaklaştırır. Her şey olması gerektiği gibi olması gereken anda gerçekleşiyor.

kediiicik 27-05-2014 06:52 PM

Cevap: Güzel Gelişmeler :)
 
Yardımın için teşşekkürler sweeet. Ona bir şans vermeye karar verdim, bakalım seçimim beni nereye götürecek rt67

kediiicik 27-05-2014 07:01 PM

Cevap: Güzel Gelişmeler :)
 
Rehber öğretmenimle de konuştum 956k Ve bu konuşmanın sonunda anladım ki, kendi yetenek ve becerilerime göre alamımı seçmem benim için daha iyi olacak. Örneğin ben dil anlatım ve edebiyatı çok seviyorum, bir fizik çalışmaktansa onları çalışmayı yeğlerim ve bunlara yeteneğim de var. Kitap okumayı da seviyorum ve öğretmenimin dediğine göre kendimi ifade edişim, cümlelerim de çok güzelmiş. Zaten aklımda hep tm yatıyordu ama korkularım vardı, hocam da bunu anladı. Sen zaten alanını seçmişsin ama sadece bazı korkuların engelliyor galiba seni dedi. Çekingenliğimi zaten bilen bir öğretmendi, geçen sene okula ilk başladığımda çok zorluk çekmiştim ve biz sık sık konuşurduk. Beni geçen yıla göre daha iyi gördüğünü söyledi. Sadece bu yeni sınıfıma geçtiğimde hiç tanımadığım insanlar olacak, bundan çok fazla çekiniyorum. Bunu ona söylediğimde belki de senin için bu bir deneyim olur ne dersin, kendini gözlemlemiş olursun dedi. Bakalım geçen seneki gibi mi tepki vereceğim, yoksa büyük ölçüde çekingenliğini atmış biri olarak davranacağım? Ne kadar korkuyor olsam da galiba bu denemeye değer. Yazın bol bol düşünücem bunu, kendimi tanıma yolunda büyük adımlar atıcam ve kesin kararımı vermiş olucams456p

kediiicik 27-05-2014 07:06 PM

Cevap: Güzel Gelişmeler :)
 
İlköğretimden hala görüştüğüm yakın bir arkadaşımla gençlik merkezinde ücretsiz verilen kurslara başvuru yapmıştık. Yarın pilates kursum var, arkadaşım bu hafta sınavları olduğu için gelemiyor, acaba tek gittiğimde nasıl olucak girlhaha Ve rehber öğretmenime açtım bu konuyu. Benim için tiyatronun da iyi olabileceğini söyledi, kendim geliştirmek açısından. Yarın gidebilirsem bakıcam acaba tiyatro da var mı blissy Gerçi içimde öyle delicesine bir korku var ki, yine de bununla savaşıcam, yaz harikalarla geçmeli smil56

sweeet 27-05-2014 09:17 PM

Cevap: Güzel Gelişmeler :)
 
Belki dışarıdan bakıldığında çok küçük ama aslında senin için büyük bir adım. Düşünsene yeni insanlar tanımak için fırsat aslında. Oraya gitme cesaretin için seni tebrik ederim. Pilates candır. :) Spor insana hem sağlık hem de mutluluk getirir. Evet doğru yoldasın. Sevgiler.

kediiicik 29-05-2014 04:35 PM

Cevap: Güzel Gelişmeler :)
 
Yine kendimi kötü hissediyorum. Olmuyor, tutukluğumu atamıyorum. Biliyorum şu anda kendime olumsuz telkin veriyorum ama bunlar da gerçekler. Benim gelişmem sadece tanıdığım insanlara alıştığım insanlara yönelikmiş. Hala o çekingen kızım, hala yabancı olduğu insanların yanında tuhaf olan, konuşamayan, rahat olamayan o kızım. Üzülüyorum artık ama. Yaz değişimlerle geçicek diyorum da, ya seneye eşit ağırlığa geçip yeni bir sınıfa geçersem? Ya bu çekingeliği o zamana üstümden atamazsam? Çünkü biliyorum o sınıftaki insanlar çok fazla sosyal. Ben onların yanında küçük bir sivrisinek kadar kalıyorum. O insanlarla aynı ortamlarda bulunduğumda içine kapanık bir kız oluyorum. Çünkü o insanlar benden baskın. Sesimi duyuramıyorum, o rahatsızlık hissi geliyor ve ben tuhaf o sessiz insan oluyorum. Sorunlarımı aşamamışım, kendime ne zaman tamamiyle güvenicem? 3 ay yeterli bir süre mi? Değersizlik hissi silinip gitse keşke. Bu gece uyuyup yarın yeni biri olarak uyansam. Kendine güvenen, sesi çıkan, yakın arkadaşlarımın yanındaki rahatlığı o insanların yanında da gösteren biri olsam. Keşke şu konuşamama problemimi aşsam da ezik tiplemesinden, o bakışlardan kurtulsam. Keşke hayat istediğim gibi olsa

kediiicik 29-05-2014 04:43 PM

Cevap: Güzel Gelişmeler :)
 
Bugün tarih öğretmenimizle beraber müzeyi gezmeye gitmiştik bizim sınıftan 4 kişi vardı. O seneye geçeceğim sınıftaki insanlar daha yoğunluktaydı. Kendimi servisteyken etkisiz eleman gibi hissettim. Sessiz fare. Ve arkadaşımla eşit ağırlığa geçme meselesini konuşuyoduk. Psikoloji ya da hukuk okumak istediğimi söyledim. Bana bağıra bağıra hukukta yapamıcağımı söyledi. Ben sesimi çıkaramazmışım, ben pasif kalırmışım.
Hah, evet pasif biriyim. Lanet olsun ki öyleyim ve bu durumdan nefret ediyorum. Normalde sessiz bir insan olsam yani karakterimde bu olsa, kendimi böyle kabul edebilirim. Ama böyle biri değilim. Yakın arkadaşlarımla, kuzenlerimle- özellikle kuzenlerimle- ilişkilerimizde o kadar merkezdeyim ki. Neşeli, sürekli gülen, hiç durmadan konuşan biriyim. İşte ben buyum, gerçek ben bu!
Ama olmuyor. Olmuyor. Bu okulda pasif, içine kapanık, utangaç kızım. Ve bu olduğu için her gün kendimi suçluyorum

kediiicik 31-05-2014 08:38 PM

Cevap: Güzel Gelişmeler :)
 
Merhaba gören olursa yardımcı olabilir mi bir şey sormak istiyorum. Yaklaşık 1 aydır ego ve suçluluk dinliyorum. Ama bende hiçbir etkilerini görmedim ne baş ağrısı ne kabuslar ne dik durma ne de göz temasında kuvvetlenme. Değiştiğimi hiç hissedemiyorum. Biraz daha ego ve suçlulukla devam etmeli miyim yoksa artık diğer telkinleri eklemeye başlamalı mıyım?

sweeet 01-06-2014 10:56 AM

Cevap: Güzel Gelişmeler :)
 
Olumsuz telkin verdiğinin farkındaysan bunu yapma canım bu hiç bir işe yaramaz. Olumlu telkin ver sürekli kendine.

Başka telkinler ekleyebilirsin. Mesela sosyallik arttırıcı topluluk karşısında konuşma kendine güven.

Yan etkileri illa görülecek diye bir şey yok. Sen hissetmesen bile çevren bir süre sonra sende değişen şeyleri sana söyleyecektir.

Meslek hayalin konusunda benim düşüncem şu yapabileceğine inanıyorsan yaparsın.

kediiicik 01-06-2014 08:08 PM

Cevap: Güzel Gelişmeler :)
 
Kurtulmak istiyorum. Bu şehirden bu çevreden bu baskıcı aileden. Banyoya kapanmamı sağlayan içerdeki o kadından nefret ediyorum. İçimi çekerek ağlamamı sağlayan o kadından nefret ediyorum. Beni evcil hayvan yetiştirir gibi davranmalarından nefret ediyorum. Onun çenesinden nefret ediyorum. Küçükken fiziksel olarak döverdi şimdi sözleriylle. İnatçılığından geri kafalılığından nefret ediyorum. Beni şu an eve kapattılar,hiçbir yere gitmeme izin vermiceklermiş. Bu banyoda ölüp gitmek istiyorum, kendimi öldürmek istiyorum. Böyle bi aileye sahip olduğum için kendimden nefret ediyorum

kediiicik 01-06-2014 08:25 PM

Cevap: Güzel Gelişmeler :)
 
Ve banyonun ışığını da kapattılar. Tek başıma karanlıkta oturuyorum. Korkuyorum

Celill 02-06-2014 01:26 AM

Cevap: Güzel Gelişmeler :)
 
senin durumunu çok iyi anlıyorum. Çaresizlik seni anlamıyan insanlar felan. Bikaç sene öncesine kadar önce banada uzun yıllar aşırı baskı uyguladılar, ağlamaktan dişlerimi sıka sıka kırılma noktasına geldiğini hatırlarım. öyle ağlardım ki hıçkıra hıçkıra ve sanki ağlamamdan sonra kafamın üstünden kamyon geçmişcesine bi ağrı olurdu. Hep onlara karşı kötü düşünceler besledim. Ama ne yapsam ne desem fayda etmicekti çünkü senin de dediğin gibi geri kafalı inatçı olduğunu düşünüyodum ve kıt düşüncelilerdi. Şuan çaresizsin ve hiç bi kurtuluşun yok onların himayesi altında onların istediği gibi olmaya mecbursun. Peki nababilirsin? sana söyliyim mi ben katlandım, evet katlandım ama öyle bi katlandım ki şimdide açılamıyorum... diceğim o ki bi şekilde kurtulmaya bak yoksa ilerde hayatını yola koyduğunu sandığında hayatın zehir oluyo. Ben bu zehiri yuttum hep kıvranıyorum şimdi de. Şuan baskı yada diğer şeyler üstümden kalktı kimseyle sorunum yok iyi anlaşıyoruz ama zehir kafamda, düşüncelerimde zihnimde psikolojimde, kişiliğimde dolaşıyo. al sana zehirlenmiş bi insanın hali. ne yap et kurtul bu durumdan düzelin yoksa ilerde çok sıkıntılar çıkıyo.

sweeet 02-06-2014 08:32 PM

Cevap: Güzel Gelişmeler :)
 
Öncelikle sakin ol canım bir de sizi buraya getiren mesele ne yine dışarı çıkma konusu mu başka bir şey mi?

kediiicik 04-06-2014 09:29 PM

Cevap: Güzel Gelişmeler :)
 
Bu durumdan nasıl kurtulucaağımı bilmiyorum sonuçta onlar ailem, eve geldiğimde sırf onlar var iyi geçinmek zorundayız çünkü hayatımın büyük bir kısmını kaplıyorlar. Evet yine dışarı çıkma meselesiydi, daha önce buluşmalarla ilgili güzellikle konuşmama rağmen olmadı. Onlar anlamıyorlar kısıtlıyorlar ve ben tüm sorunlarım içinde sıkışıp kalıyorum

kediiicik 07-06-2014 05:37 PM

Cevap: Güzel Gelişmeler :)
 
Yaz geldi, işte benim mevsimim. Yaşam benim için başlıyor

elisya 09-06-2014 09:48 AM

Cevap: Güzel Gelişmeler :)
 
kediiicik nasılsın, nasıl oldun bakalım... Merakla takipteyim seni...

kediiicik 10-06-2014 09:27 AM

Cevap: Güzel Gelişmeler :)
 
Alıntı:

elisya Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 850480)
kediiicik nasılsın, nasıl oldun bakalım... Merakla takipteyim seni...

Değişmeye çalışıyorum elisya, kendi içimdeki gerçek benliğimi çıkarmak istiyorum. Teşekkürler takibin için, sizlere o kadar imreniyorum ki, bulutların üstündesiniz, bende hafiflemek istiyorum takıp kanatlarımı uçmak, şu yüklerimden kurtulmak istiyorum. İçimde delice bir korku var, ilerleyememekten korkuyorum. Yaz geldi, değişimler başlasın istiyorum. Tüm her şeyi aşıp kendi sonsuzluğuma ermek istiyorum

elisya 10-06-2014 11:08 AM

Cevap: Güzel Gelişmeler :)
 
İnşallah öylede olacak. Güzel değişimlerini paylaşacaksın bizimle. 25889

Bu arada ailenin sana tutumu hakkında bir kaç şey söylemek isterim.
Hayatta hepimiz etrafımızda bize bir faydası olmayan yada bize ait olmayan enerjilere, mesajlara, davranış ve tavırlara maruz kalıyoruz.
Bize yollanan enerjiler, davranışlar bize rahatsızlık veriyorsa ya da yaşantımızı kısıtlıyorsa onların çoğunu dışardan alırız. Bunları biz içimizde besleyip büyütüyoruz. (tıpkı ailenden nefret ettiğin gibi.) Aslında bu nefret senden gelmediği için onları içinde tutmana gerek yok ,onların sana tavırları, ailenin sana gönderdiği enerjiler onlara göre doğru ama sana göre yanlış. Kim haklı peki sence?.. Bu enerjiye sen isim verip onu içinde tutuyorsun ve bu şekilde kabul ediyorsun. Çünkü seni kısıtlıyor.
Bir birey olmanın ilk etabı kim olduğumuz değil, kim olmadığımızı öğrenmektir.

Sen bu değilsin, İçinde nefreti barındırma bol bol topraklan. Başkaları ne yaparsa yapsın ne derse desin dünyaya nasıl bir tepki vereceğimize biz karar veririz. İyi ya da kötü.
Bırak aksın üstünden negatif olan ve seni kısıtlayan davranış ve enerjiler. Sen onu benimseyip tepki verme. Tepkin Tepkisiz olsun ve sadece izle.. İzle ki sahibine geri dönsün tüm enerjiler.
Biliyorum çok zor ama bir kere yaparsan diğerlerini de yapabilirsin.

İyi haberlerini bekliyoruz sevgili kediiicik..
cat3500 cat3500

kediiicik 16-06-2014 01:24 PM

Cevap: Güzel Gelişmeler :)
 
Alıntı:

elisya Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 850490)
İnşallah öylede olacak. Güzel değişimlerini paylaşacaksın bizimle. 25889

Bu arada ailenin sana tutumu hakkında bir kaç şey söylemek isterim.
Hayatta hepimiz etrafımızda bize bir faydası olmayan yada bize ait olmayan enerjilere, mesajlara, davranış ve tavırlara maruz kalıyoruz.
Bize yollanan enerjiler, davranışlar bize rahatsızlık veriyorsa ya da yaşantımızı kısıtlıyorsa onların çoğunu dışardan alırız. Bunları biz içimizde besleyip büyütüyoruz. (tıpkı ailenden nefret ettiğin gibi.) Aslında bu nefret senden gelmediği için onları içinde tutmana gerek yok ,onların sana tavırları, ailenin sana gönderdiği enerjiler onlara göre doğru ama sana göre yanlış. Kim haklı peki sence?.. Bu enerjiye sen isim verip onu içinde tutuyorsun ve bu şekilde kabul ediyorsun. Çünkü seni kısıtlıyor.
Bir birey olmanın ilk etabı kim olduğumuz değil, kim olmadığımızı öğrenmektir.

Sen bu değilsin, İçinde nefreti barındırma bol bol topraklan. Başkaları ne yaparsa yapsın ne derse desin dünyaya nasıl bir tepki vereceğimize biz karar veririz. İyi ya da kötü.
Bırak aksın üstünden negatif olan ve seni kısıtlayan davranış ve enerjiler. Sen onu benimseyip tepki verme. Tepkin Tepkisiz olsun ve sadece izle.. İzle ki sahibine geri dönsün tüm enerjiler.
Biliyorum çok zor ama bir kere yaparsan diğerlerini de yapabilirsin.

İyi haberlerini bekliyoruz sevgili kediiicik..
cat3500 cat3500

Yani mesela ne veriyorsak evrene onu alıyoruz. Sevincimizi verdiğimizde önce onu biz hissediyoruz biz mutlu oluyoruz. Öfkemizi verdiğimizde yine önce biz hissediyoruz onu. Sakinliğimi verdiğimde belki de onu geri alırım bilmiyorum. Sonuçta annem ve babam da bana bağırdığında o enerjiyi kendileri hissediyorlar ve kötü oluyorlar. Ben o enerjiye karşılık olumlu şeyler besleyebilirim. Ama bu çok çok zor. Sonuçta sosyal hayatıma izin vermediklerinde bunu nasıl olumlu biir enerjiye dönüştürebilirim ki?

kediiicik 16-06-2014 01:27 PM

Cevap: Güzel Gelişmeler :)
 
Cazgır insanlardan nefret ediyorum. Mahalle karısı gibi kavga etmekten o insanların seviyesine inmekten de nefret ediyorum. Kavgadan hemen sonra ağlamaktan nefret ediyorum. Sinirlenince ağlayan insanlardan olduğumu farkettim bugün. Bu güçsüzlüğe sahip olmaktan da nefret ediyorum

kediiicik 16-06-2014 01:31 PM

Cevap: Güzel Gelişmeler :)
 
Ve onca şeye rağmen bugünü başlangıç ilan ediyorum. Bu tamamiyle resmi bir başlangıç, artık ciddi bir yola giriyorum. Değişmenin vakti geldi

elisya 16-06-2014 02:01 PM

Cevap: Güzel Gelişmeler :)
 
Alıntı:

kediiicik Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 850554)
Yani mesela ne veriyorsak evrene onu alıyoruz. Sevincimizi verdiğimizde önce onu biz hissediyoruz biz mutlu oluyoruz. Öfkemizi verdiğimizde yine önce biz hissediyoruz onu. Sakinliğimi verdiğimde belki de onu geri alırım bilmiyorum. Sonuçta annem ve babam da bana bağırdığında o enerjiyi kendileri hissediyorlar ve kötü oluyorlar. Ben o enerjiye karşılık olumlu şeyler besleyebilirim. Ama bu çok çok zor. Sonuçta sosyal hayatıma izin vermediklerinde bunu nasıl olumlu biir enerjiye dönüştürebilirim ki?

Selam kediiicik, nasılsın..
Sen sana gelen enerjilere bunlar bana ait değil, benden yaratılmadı ve sahibine geri dönecek diyebilirsin. Üzerinde tutmamaya çalış. O kötü durumları kabullenme kavga anında ya da tartışmalarda.. Çünkü enerjiler sende bir karşılık bulamazsa yaratıldığı şekline geri döner. Enerjiden kastım hissettiğimiz duygular. Mutluluk, kızgınlık, sinirlenme vs..
Sosyal hayatına izin vermediklerinde sen evde neler yapmaktan hoşlandığını keşfedebilirsin, aklının dağılması için kitap ya da resim yapabilirsin, müzik dinleyebilirsin.. Yani kısıtlandığında hissettiğin kötü duyguları pozitif alanlra yönlendirebilirsin. Bunların hepsi bir örnek sen bambaşka bir şey yapmayı isteyebilirsin.
Demek istediğim ailenle tartışmaya başladığında bu durumu fark et ve o ortamdan uzaklaşıp öfkeni başka bir yere yönlendir. Karşılık verip sende aynı nefretle cevap verdiğinde her iki taraf içinde kötü bir durum ortaya çıkıyor..
Bunu bi dene, iyi gelecektir. ;)

elisya 16-06-2014 02:09 PM

Cevap: Güzel Gelişmeler :)
 
Alıntı:

kediiicik Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 850555)
Cazgır insanlardan nefret ediyorum. Mahalle karısı gibi kavga etmekten o insanların seviyesine inmekten de nefret ediyorum. Kavgadan hemen sonra ağlamaktan nefret ediyorum. Sinirlenince ağlayan insanlardan olduğumu farkettim bugün. Bu güçsüzlüğe sahip olmaktan da nefret ediyorum

Neden Ağlamak İyidir

Fransız psikiyatr Patrick Lemoine, Gözyaşlarının Cinsiyeti adlı kitabında, ağlamanın depresyona iyi geldiğini belirtiyor.
Lemoine, kadınların erkeklere oranla daha çok ağladıkları için duygularını da daha iyi kontrol altında tutmayı başardıklarına inanıyor.
Fransız uzman, gözyaşlarının duyguların bir çeşit iletişim yolu olduğu, kızgınlık, korku, öfke, mutluluk ve üzüntünün gösterilmesinde önemli bir araç vazifesi gördüğünü düşünüyor.


Aslında iyidir ağlamak..
Bazen de hıçkırarak, gözyaşı, bazen sabır etmekdir.
Hayatın getirdiği ağırlıkların, acının ilacıdır ağlamak....

bbb 16-06-2014 04:35 PM

Cevap: Güzel Gelişmeler :)
 
Alıntı:

kediiicik Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 850555)
Cazgır insanlardan nefret ediyorum. Mahalle karısı gibi kavga etmekten o insanların seviyesine inmekten de nefret ediyorum. Kavgadan hemen sonra ağlamaktan nefret ediyorum. Sinirlenince ağlayan insanlardan olduğumu farkettim bugün. Bu güçsüzlüğe sahip olmaktan da nefret ediyorum

Alıntı:

kediiicik Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 850556)
Ve onca şeye rağmen bugünü başlangıç ilan ediyorum. Bu tamamiyle resmi bir başlangıç, artık ciddi bir yola giriyorum. Değişmenin vakti geldi

sabırla telkinleri dinlemeye devam ediniz... (telkinler, değişim nedeniyle, biraz sinirlilik yapabilir.. dikkat ediniz..)

suçluluk+ego+koruma kalkanı+zinde uyanma

bir süre sonra, daha önce sinirlendiğiniz konular, size çok basit gelecektir...
akşamları yatmadan önce, bir kaç saat kişisel gelişim kitapları okuyarak, kendinizi daha rahat ve daha hızlı aşabilirsiniz...

evren bir okuldur... canlılarda, evrenin öğrencileri...
kısaca: eğitime devam... ))))

zamanla, kendinizi aşacağınıza, yeteneksizliklerinizi azalttıkça, daha mutlu olacağınıza ve gerçek doğrulara ulaştıkça, hayata bakış açınızın değişeceğine ve kendinize güveninizin artarak devam edeceğine inanıyorum....

sizi, buradaki arkadaşlarınız sevdiği için, mesajla yardımcı olmaya çalışıyorlar..

sabır, dünyanın en zor mesleğidir/işidir..

sevgiler/sağlıcakla kalınız...

kediiicik 28-06-2014 07:19 AM

Cevap: Güzel Gelişmeler :)
 
Uzun bi aradan sonra, yine ben. Yazıldığım pilates kursuna arkadaşımla gidiyorum ama açıkçası bana hiçbir yararı olmadı. Sigara içip oraya gittiğim için nefesimi doğru kullanamıyorum ve soluk soluğa kalıyorum, bu hareketlerimi etkiliyor. Evet uzun bi süredir sigara içiyorum. Bir tarafım bırakmak istese de diğer tarafım inatla devam ediyor. Ailemden de gizliyorum. Aile demişken baskıları devam ediyor, okul zamanı daha rahattım doğrusu. Şimdi dışarı çıkmak başlı başına bir problem. Üstelik onlardan bi sürü şey gizliyorum, bi sürü yalan söylüyorum ve bunlar da huzursuz olmama neden oluyor. İyice köşeye sıkıştığım bir dönemdeyim, neden ailem biraz daha anlayışlı değil?

kediiicik 28-06-2014 12:08 PM

Cevap: Güzel Gelişmeler :)
 
Ölmek istiyorum. Artık dayanması zor geliyor. Sadece ölmek için cesaret istiyorum

Değişmek 28-06-2014 07:21 PM

Cevap: Güzel Gelişmeler :)
 
kusura bakma ama eskiden senin gibiydim ölmek istiyordum şimdi eskiye o günlere baktığımda diyorumki sadece cesaretsiz,hayata karşı savaşmaktan kaçan ve aptal bir insanmışım senin ve bir çok insan gibi benimde sorunlarım vardı ama ben bu yaşadığım şeylerin sadece benim başıma geldiğini sanıyodum.
Şimdi sen benim bu yazdıklarımı üstüne alıp bana darılabilirsin yada bunlardan ders çıkarım hayata karşı savaşmayı öğrenirsin unutma ölmek,kaçmak,pişmanlık duyup şikayet etmek kolaydır ama değişim emek ister sen yeterki inan ve değişmek için çabala bazı şeyleri olduğu gibi kabullen onlarla mutlu olmayı bil onlar sana ayak uyduramıyorlarsa sen onlara ayak uydurmaya çalış iki tarafında mutlu olacağı bir yol elbet bulunur

kediiicik 29-06-2014 11:17 AM

Cevap: Güzel Gelişmeler :)
 
Alıntı:

Değişmek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 850689)
kusura bakma ama eskiden senin gibiydim ölmek istiyordum şimdi eskiye o günlere baktığımda diyorumki sadece cesaretsiz,hayata karşı savaşmaktan kaçan ve aptal bir insanmışım senin ve bir çok insan gibi benimde sorunlarım vardı ama ben bu yaşadığım şeylerin sadece benim başıma geldiğini sanıyodum.
Şimdi sen benim bu yazdıklarımı üstüne alıp bana darılabilirsin yada bunlardan ders çıkarım hayata karşı savaşmayı öğrenirsin unutma ölmek,kaçmak,pişmanlık duyup şikayet etmek kolaydır ama değişim emek ister sen yeterki inan ve değişmek için çabala bazı şeyleri olduğu gibi kabullen onlarla mutlu olmayı bil onlar sana ayak uyduramıyorlarsa sen onlara ayak uydurmaya çalış iki tarafında mutlu olacağı bir yol elbet bulunur

Tabiki darılmadım. Haklısın söylediklerinde. Ben duygularımı uçlarda yaşayan biriyim, o yüzden çok yoğun hissediyorum her şeyi. Öfkeyi sevinci üzüntüyü. Şimdi çok daha sakinim ve ölümü düşünmüyorum. Geçiceğini, düzeleceğini umut ediyorum ama elimde koskocaman bi çaresizlik ve üzüntü var. Napıcağımı bilmiyorum

Değişmek 29-06-2014 04:03 PM

Cevap: Güzel Gelişmeler :)
 
Herşeyin bir çıkışı bulunur unutma en büyük düşmanın ve en büyük dostun kendinsin kendine düşman olma sürekli bir adım at çabala birşey yap sigara içiyorum demişsin bırakmayı dene,platese gidiyormuşsun imkanın varsa başka kurslarada git internet elinin altında ordan ingilizce öğren mesela günde 10 kelime ezberle bunlar ilk başta sana anlamsız gelir ama ileride bu dediklerimi yapıp sürekli kendini geliştirirsen kendine güvenen biri olursun elit,kültürlü bir insan olursun haberleri takip et,bol bol film izle,kitap oku,televizyon izleme dünyayı internetten takip et falan filan bunlar saymakla bitmez kendini geliştirmek değiştirmek için yapacağın yüzlerce şey var olumlama olsun telkinler olsun nlp vb şeyler sen sadece pes etme herşeyi kafaya takma kötü bir olay yaşadığında Allahım bu neden benim başıma geliyor diye düşünme geçmişte yaşadığın kötü olaylara takılma rezilmi oldun boşver gitsin artık onu değiştiremessin her insanın yaşadığı kötü olaylar vardır.
Kimseye kendini ezdirme sana laf söylemelerine izin verme,sesin gür çıksın,baktın insanlar seninle dalga geçiyor orada sessiz kalma kendini savun yada sende bazen kendine gülmeyi bil daha yazıcak çok şey var biliyorum bunların hepsi söylemekle olmuyor ama bu yollardan bende geçtim ve dediğim şeylerin hepsini yapıyorum şuan

kediiicik 02-07-2014 02:31 PM

Cevap: Güzel Gelişmeler :)
 
Alıntı:

Değişmek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 850696)
Herşeyin bir çıkışı bulunur unutma en büyük düşmanın ve en büyük dostun kendinsin kendine düşman olma sürekli bir adım at çabala birşey yap sigara içiyorum demişsin bırakmayı dene,platese gidiyormuşsun imkanın varsa başka kurslarada git internet elinin altında ordan ingilizce öğren mesela günde 10 kelime ezberle bunlar ilk başta sana anlamsız gelir ama ileride bu dediklerimi yapıp sürekli kendini geliştirirsen kendine güvenen biri olursun elit,kültürlü bir insan olursun haberleri takip et,bol bol film izle,kitap oku,televizyon izleme dünyayı internetten takip et falan filan bunlar saymakla bitmez kendini geliştirmek değiştirmek için yapacağın yüzlerce şey var olumlama olsun telkinler olsun nlp vb şeyler sen sadece pes etme herşeyi kafaya takma kötü bir olay yaşadığında Allahım bu neden benim başıma geliyor diye düşünme geçmişte yaşadığın kötü olaylara takılma rezilmi oldun boşver gitsin artık onu değiştiremessin her insanın yaşadığı kötü olaylar vardır.
Kimseye kendini ezdirme sana laf söylemelerine izin verme,sesin gür çıksın,baktın insanlar seninle dalga geçiyor orada sessiz kalma kendini savun yada sende bazen kendine gülmeyi bil daha yazıcak çok şey var biliyorum bunların hepsi söylemekle olmuyor ama bu yollardan bende geçtim ve dediğim şeylerin hepsini yapıyorum şuan

Çok teşekkür ederim tavsiyelerin için, bende söylediklerini hayatıma geçirmeye çalışıyorum. Her şey hemen olmucak biliyorum ama sabrediyorum

Değişmek 03-07-2014 12:09 AM

Cevap: Güzel Gelişmeler :)
 
inanıyorum başarıcaksın danışman gereken bir konu oolursa çekinmeden sorabilirsin

kediiicik 06-07-2014 11:28 PM

Cevap: Güzel Gelişmeler :)
 
Alıntı:

Değişmek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 850721)
inanıyorum başarıcaksın danışman gereken bir konu oolursa çekinmeden sorabilirsin

Teşekkür ederim :)

kediiicik 06-07-2014 11:43 PM

Cevap: Güzel Gelişmeler :)
 
Sigarayı bırakma kararı aldım. Yaklaşık 5 saat önce içmiştim ama karar vermek de yol almaktır değil mi? Hala çatışıyorum kendimle, bir tarafım şiddetle o mereti istiyor diğer tarafım ufacık da olsa beni destekliyor. Bakalım hangisi galip gelicek? Bunun yanındaa olumlamalara başlayamamak beni tedirgin ediyor. Bir gün yapsam diğer gün mutlaka bir iş çıkıyor ve kalıyor. Telkinleri düzensiz dinlemem de cabası. Telkinleri telefondan dinliyorum ve bunun için de endişeliyim acaba işe yarıyor mu? Zaman geçiyor,ve korkuyorum

bbb 07-07-2014 08:31 AM

Cevap: Güzel Gelişmeler :)
 
Alıntı:

kediiicik Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 850735)
Sigarayı bırakma kararı aldım. Yaklaşık 5 saat önce içmiştim ama karar vermek de yol almaktır değil mi? Hala çatışıyorum kendimle, bir tarafım şiddetle o mereti istiyor diğer tarafım ufacık da olsa beni destekliyor. Bakalım hangisi galip gelicek? Bunun yanındaa olumlamalara başlayamamak beni tedirgin ediyor. Bir gün yapsam diğer gün mutlaka bir iş çıkıyor ve kalıyor. Telkinleri düzensiz dinlemem de cabası. Telkinleri telefondan dinliyorum ve bunun için de endişeliyim acaba işe yarıyor mu? Zaman geçiyor,ve korkuyorum

tabiki sigara bırakmaya karar vermek, yolun yarısını almaktır.. geriye sadece, kabası kalmış... satırlarınızdan, sigaraya dur diyebilecek yapıda olduğunuzu düşünüyorum... yanında kilo verme güvenide dinlediniz mi, süper olur... yatarkende dinleyebilirsiniz... akşam veya sabah saatlerinde (havanın serin olduğu saatlerde) biraz da yürüyüş ve sonrası da, duş ve bir bardak da, sodalı ayran mükemmel olur diye düşünüyorum.. gerisi size kalmış..

kolay gelsin.../ sevgiler....

kediiicik 07-07-2014 05:51 PM

Cevap: Güzel Gelişmeler :)
 
Alıntı:

bbb Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 850737)
tabiki sigara bırakmaya karar vermek, yolun yarısını almaktır.. geriye sadece, kabası kalmış... satırlarınızdan, sigaraya dur diyebilecek yapıda olduğunuzu düşünüyorum... yanında kilo verme güvenide dinlediniz mi, süper olur... yatarkende dinleyebilirsiniz... akşam veya sabah saatlerinde (havanın serin olduğu saatlerde) biraz da yürüyüş ve sonrası da, duş ve bir bardak da, sodalı ayran mükemmel olur diye düşünüyorum.. gerisi size kgalmış..

kolay gelsin.../ sevgiler....

Ailem evdeki interneti kapattığı için sadece telefondan girebiliyorum ve maalesef telkin indirmem mümkün değil. Ama önce uyku düzenimi yola sokmakla başlıcam. Kardeşimi ayarttım :) yarından itibaren sabah 6 da kalkıp koşu mekik şınav düşünüyoruz. Tabi biz uykucular bakalım uykumuza kıyabilcek miyiz y789

kediiicik 07-07-2014 05:54 PM

Cevap: Güzel Gelişmeler :)
 
Spora yazılmak istiyorum, kütüphaneden yeni kitaplar almak istiyorum, tiyatro kursuna gitmek istiyorum, değişmek, değişmek sürekli ilerlemek istiyoruuuum


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:54 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.