Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Üyelerin Değişim Günlükleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/)
-   -   Temiz bir sayfa... (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/622749-temiz-bir-sayfa.html)

kumsal1980 23-03-2013 02:22 AM

Temiz bir sayfa...
 
Yeni bir günlük açmak istedim.Geçmişe dönmek istemiyorum.İleriye umutla bakmak istiyorum.

Kendim için bir adım attım.Pazartesi İş Güvenliği Uzmanı kursuna yazılıyorum.Sınav 18 Ağustos'ta.Şimdiye kadar ertelediğim bişeydi.Nedeni ise içimdeki korkular.Eğitmenlik yapmak beni korkutuyordu.ya başaramazsam korkusu ile adım atamadım.Sonra ne olacaksa olsun diyip içimdeki o susmayan sese biraz sus dedim.Adımımı attım.Şimdi sıra diksiyonda.Konuşmam çok düzgün değil bir de topluluk önünde konuşmak bunlar aşmam gereken şeyler.Hayata umutla bakmak istiyorum.Başarmak istiyorum.İçimdeki ben olmak istiyorum.

Işıklı yol 23-03-2013 09:08 AM

Cevap: Temiz bir sayfa...
 
Bende bir farkındalık yaratmak istedim. İstiyorum, sizi geleceğe atar. İstiyorum ama engellerim var mesajını verirsiniz kendinize. O yüzden, hep şimdiki zamanda kalmaya çalışın ve arzularınızı gerçekleştirmek için hep geniş zaman kullanın. Olur, gelir gibi.. Şöyle ifade edeyim. "Ben mutlu olmak istiyorum" dediğimiz de şimdi mutlu değilim ama olmak istiyorum gibi bir sonuç çıkar. Peki mutlu olmanıza engel ne? diye bir soru gelir ardından ve hemen sonrasında ise bahaneler gelir. Oysa "mutlu olmak bir durumdur. Ben daima mutluluğu içimde hissederim. Küçük mutluluklar biriktiririm. Farkındayım, pek çok şeyin farkındayım. Sağlıklıyım, bu benim için bir mutluluk kaynağıdır. Düşünebiliyorum, sevebiliyorum ve seviliyorum. Hayat benim içimde ve ben de hayatın içerisinde keyifle yol alıyorum..." gibi. Bakın farkındaysanız ikinci cümlemde neredeyse mutlu olmak istiyorum cümlesi kesin hatlarla belli değil. Fakat pek çok şeyin farkında olmak, mutlu olmanın en olmazsa olmazıdır. Mutlu olmak bir durumdur. Her hangi bir şey mutlu olmamıza yeter. Mutlu olmak için beklemek yoktur. Zaten mutluluk ertelenmez. Mutluluk pek çok sevdiğiniz şeyden aldığınız keyif halidir. Bazen bir konuyu araştırmaktır mutluluk. Bazen, sevmektir, bazen sevgili için yanaklarınızdan akan bir kaç damla gözyaşıdır. Bazen yerde yürüyen karıncadır. Bazen sokakta sekerek gezen serçe kuşudur mutluluk. Ve daha pek çok şey. İşte bunun gibi, ne istiyorsanız o hal içinde olunuz. Mesela cümlenizi şöyle değiştirmemiz mümkün bana göre "Geleceğe dair umutla doluyum. Başarmak benim elimde olan bir şey ve ben nasıl yapacağım konusunda günden güne ilerleme kaydediyorum. Her geçen gün içimde ki ben ile tanışıklığım artıyor. Kendimi bulmak fikri bana heyecan ve coşku veriyor. Bu konuda pek çok yardım alıyorum. Sanki her şey benim amaçlarımı gerçekleştirmem için bana yardıma koşuyor. Ve ben sevgiyle hepsini kabul ediyorum." isterseniz bu cümleyi sayfalar dolusu bile artırabilirsiniz. Oysa mutlu olmak istiyorum dediğinizde birden kesilir cümle arkasından mutlaka ama gelir. Ama ise sizin engellerinizdir. Haddimi aşmış olabilirim. Bunun için özür diliyorum. Her şey gönlünüzce olsun. IŞIK

kumsal1980 24-03-2013 02:47 AM

Cevap: Temiz bir sayfa...
 
Yazınız için çok teşekkürler.Çok iyi anladım.Sanırsam ben bunu çok yapıyorum.İstiyorum diyorum ama bir taraftan kendimi engellediğimin farkında değilim.Bir bakımışım kendimi yine aynı hayatın içinde buluyorum.dediğiniz filmi izledim.Gerçekten çok etkileyici diyaloglar var.Özellikle dağ yolculuğu çok anlamlı.Mutluluk bir yoldur.Ulaşılması gereken bir şey değil.Dediğiniz gibi mutlu olmak bir durumdur.Teşekkür ederim iyi ki varsınız :)

sweeet 24-03-2013 08:35 PM

Cevap: Temiz bir sayfa...
 
Yeni başlangıçlar, yeni umutlar her şey bu sefer daha güzel olsun. Gönlüne göre olsun.

Takipteyim.

Sevgiler.

Işıklı yol 24-03-2013 10:36 PM

Cevap: Temiz bir sayfa...
 
Alıntı:

kumsal1980 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 838211)
Yazınız için çok teşekkürler.Çok iyi anladım.Sanırsam ben bunu çok yapıyorum.İstiyorum diyorum ama bir taraftan kendimi engellediğimin farkında değilim.Bir bakımışım kendimi yine aynı hayatın içinde buluyorum.dediğiniz filmi izledim.Gerçekten çok etkileyici diyaloglar var.Özellikle dağ yolculuğu çok anlamlı.Mutluluk bir yoldur.Ulaşılması gereken bir şey değil.Dediğiniz gibi mutlu olmak bir durumdur.Teşekkür ederim iyi ki varsınız :)

Sanırım dingin savaşçı filminden bahsediyorsun. Evet, bence de harika bir film. İzlemeyen arkadaşlara tavsiyemdir.
Ayrıca, ben teşekkür ederim. Yüreğinize dokunabildi isem ne mutlu bana :)

kumsal1980 02-04-2013 02:46 AM

Cevap: Temiz bir sayfa...
 
Pazar günü güzeldi.istanbul'daydım.8 yıldır görmediğim arkadaşımı gördüm.Geçmişe döndük.Bir sürü anımız vardı.Gülüştük.Neler değişti konuştuk.İstanbul trafiği biraz kötüydü ama olsun.Yakında kursum başlayacak.Hayat bir seçim.Ben bugün mutlu olmayı seçiyorum.Mutlu birgün geçirmeniz dileğiyle... :))

kumsal1980 13-05-2013 10:29 PM

Cevap: Temiz bir sayfa...
 
Sevgili günlük bir süredir yazmıyordum.Seni hatırladım.İçimi döküyim dedim sana.Nisan ayı benim için yoğun geçti.İş güvenliği uzmanlığı kursu ile işi bir arada götürdüm.Ama sonuçta bitti.Şimdiki süreç sınava hazırlanmak.İş konusunda da sıkıntılarım oldu.Fabrikadaki işçiler olarak sendikaya üye olduk.Maaşımız zamanında yatmadığı için hakkımızı olanı almak için böyle bir yola başkoyduk.Sonuç 7 kişi işten çıkarıldı.Sendika henüz gelmedi.İmzamı almam istendi.Geri almadım.Süreci bekliyoruz.Nişanlım ile sorunlar yaşıyoruz.İnş. kısa zamanda düzelir.Hayırlısıyla 16 Ağustos'da düğün var.Vaktim kaldıkça film izlemeye devam ettim.Özellikle İçimdeki yangın,onur savaşı çok iyi filmlerdi.Uzun zamandır fırsat bulup berebere bile gidemedim.Saç baş birbirine karıştı.Yarın tekrar özüme dönecem :)) şimdilik bu kadar günlüğüm.Bir daha ki sefere daha çoşkulu görüşmek dileğiyle...

kumsal1980 30-08-2013 02:19 AM

Cevap: Temiz bir sayfa...
 
Uzun zamandır yazmıyorum.Bu arada evlendim.Artık evli biriyim.Eşimin tayini Mudanya'ya çıktı.Şimdi iş değiştirmek zorundayım.Zaten işi beğenmiyordum.Bana bahane olur.Bakalım zaman bana ne getirecek...

kumsal1980 13-12-2013 08:10 AM

Cevap: Temiz bir sayfa...
 
Bu yazıyı bir kaybeden olarak yazıyorum.Geçmişe dönüp baktığım da hep yenilgilerim var.Kendimi küçük görmem,insanları gözümde büyütmem ve bunun gibi şeyler.Kendimi insanlarla kıyaslarken buluyordum.Ve bu durum beni daha çok etkiliyordu.Yaşam içinde hep çırpınışlarım oldu.Bişeyleri değiştirmek için uğraştım.Ama bir balon gibi hemen sönüp gitti.Sayısızca kitaplar okudum.Telkinler yaptım kendime.Olumlamalar yaptım.Ama bir türlü önüne geçemedim.Ben yine aynıydım.Hep şunu düşündüm.Mesut bu dünyaya bir kere geliyorsun.Neden istediğin bir hayatı yaşamıyorsun.Seni engelleyen ne?İşte bu sorunun cevabını aradım.Beni engelleyen neydi ?İçimde beni engelleyen bir güç vardı sanki.Sen ne yaparsan yap değişmiyeceksin diye beni engelleyen bir güç.Yaşam içinde hep sönük kaldım.Bir baktım ki inzivaya çekilmişim.Doğru dürüst arkadaşım yok.Görüştüğüm birileri yok.Çoğu zaman tek başıma dışarı çıkıp yürüyorum.Düşünceler içindeyim.Yaşamımı sorguluyorum.Hayatı sorguluyorum.Düşünceler içinde hayatım geçip gidiyor.Biliyorum aslında bişeyler yapmak lazım.Yoksa insan daha hızlı eriyip gidiyor.En kötüsü de o ya.Farkında olup yapamamak.Yaşamım içinde her konuda sıkıntılar yaşadım.Karşı cins benim için başka bir dünyaydı.Bu dünyadan çok korkuyordum :) Zamanı geldi aşık oldum karşısına geçip söyleyemedim.Kendime onu layık görmedim.Tam beş sene platonik bir aşk yaşadım.En son bir mektupla söylediğimde ise iş işten geçmişti.Sonraları ise hayatıma birkaç kişi soktum ama hep terkedilen ben oldum.Bunlar hep ben de travma yarattı.İş konusunda daha başlangıçta hata yapmıştım.Yanlış bölüm seçimi.Hayatım artık bu yanlış seçim üzerine kuruldu.Liseyi bitirdikten sonra beş yıl sonra üniversiteyi kazandım.Çok sevmesem de kimya bölümünü okudum.Tabi bitirdikten sonra hemen iş bulamadım.Hep küçük işlerde çalıştım.Kendimi ezdirdiğim zamanlar oldu.Sessiz sakindim.Hep kendi işime odaklandım.Hep en iyisini yapmaya çalıştım.Ama gördüm ki bu hayatta gerçekten çalışanlar değil,dili çalışanlar daha yükseliyor.Mesela en son işimde ben üniversite mezunu olmama rağmen,lise mezunu arkadaşım benden daha çok maaş alıyordu.Bunu bana söylüyorlardı.Ben kendimi daha ezik hissediyordum.Aslında ben ondan daha çok çalışıyordum.Bunu herkes söylüyordu.Ama işi bilmek vardır ya,kurnazlık vardır ya bu bende yoktu işte.Şunu gördüm ki senin gibi olmayan insan yani karşındaki seni hiç anlamıyor.Ben bu duyguları hissediyorum dediğinde senin içindekileri anlamsız görüyor.Sen herşeyi kafanda yaratıyorsun.Bunları aşabilirsin diyor.Keşke o kadar kolay olsaydı diyor insan.Yaşama birkez geliyorum.Kim dolu dolu yaşamak istemez ki.Hayata bakıyorum.O kadar çok olumsuzluk aşılanıyor ki.Şuan işsizim.İş Güvenli Uzmanlığı sınavına hazırlanıyorum.Bakalım bari bu sınavı kaybetmiyim.En çok ne isterdim.Bu hayatı olabildiğince dolu dolu yaşamak.Yaşam gerçekten bir armağan...Bana bakmayın.Mutlulukla kalın.

sweeet 13-12-2013 06:52 PM

Cevap: Temiz bir sayfa...
 
Neden değişemiyorsun biliyor musun çünkü egon senin bu halini güvenli kabul ediyor ve seni de buna fena halde inandırmış. Kaybetmeyi değil kazanmayı seçiyorum derken buna ne kadar inanıyorsun. Ben kazananlar klübündeyim. Kazanmayı seçiyorum. Çünkü kaybetmeye başarısızlığa hiç tahamülüm yoktu. Hep doğruları yapmadım. Ama artık hayatım için neyin daha doğru olduğunu daha iyi ayırt edebiliyorum.

Alıntı:

Bakalım bari bu sınavı kaybetmiyim.
Bunu dediğin anda ibre kaybetme yönüne doğru ilerler. Hedefini net belirle. Bunu yapmak istiyorum. Bunu yapmaya niyet ediyorum. Tüm olumsuz düşüncelerimi iptal ediyorum. Kapı dışarı bırakıyorum olumsuz düşüncelerimi. Şimdi ve burada kendimi bunu başarmaya adıyorum. Demelisin. Ve öyle de olur. Başarırsın.

kumsal1980 24-12-2013 08:52 AM

Cevap: Temiz bir sayfa...
 
Yukarıdaki yazıyı yazdığımda kendimi çok kötü hissediyordum.Belki de en dibe indim.Şimdi kendimi daha iyi hissediyorum.Bu arada sınavı kazandım.O günden sonra kendime hep telkin yaptım.Kendimle konuştum.İçimdeki olumsuzlukları uzaklaştırdım.Ben başarılı bir öğrenciydim.Ama yanlış tercihlerle yanlış yerlerdeyim.Kendimi zaman içinde artık bişey başaramayacağıma inandırmıştım.ama kendine inanırsan,doğru çalışırsan herşeyi başarabilirsin.Onu gördüm.Demek ki yaşamam lazımmış.İş güvenliği uzmanlığı sınavını kazandım.Şimdi hedeflerim daha farklı.KPPS sınavına da gircem.Dünya aslında biziz.Biz ne düşünürsek dünya o olur.Sen iyi düşünürsen dünya yaşanılası,güzel bir yer olur.Ben bir dünyayım ve benim dünyam mutluluk :)

kumsal1980 03-01-2014 09:35 AM

Cevap: Temiz bir sayfa...
 
Sevgili günlük bugün 3 Ocak günlerden Cuma.Günler olabildiğince hızlı geçiyor.Bir koşturmacanın içindeyiz.Birisin sözü aklıma geldi.''Hayat bir armağan.Bu armağanı geri çevirmemeliyiz '' Şuan evimden dışarıyı seyrediyorum.Kuş sesleri geliyor kulağıma.Mandalina ağacı var.Çok güzel görünüyor.Martı sesleri var.Bugün hava biraz puslu.Deniz tam görünmüyor.İçim sebepsizce gülüyor.Beni üzecek çok şey bulabilirim.Ama mutlu edecek şeylerde bulabilirim.Biz insan olarak kendimizi üzmeyi daha çok seviyoruz galiba.Ben bugün tepeye çıkıp hayatı bir de başka gözle seyretmek istiyorum.Güzellikleri görmek istiyorum.Görüyorum da... :))

kumsal1980 10-01-2014 07:43 AM

Cevap: Temiz bir sayfa...
 
Sevgili günlük artık yolun yarısına geldim.Dönüp geçmişe baktığımda yaşadığım anlar bir film şeridi gibi aklımdan geçiyor.Bir dizi de şu sözler geçti ''para herşey değildir aileyle birlikte geçirilen zamanlar güzel bir anı olarak bellekte kalır'' ne güzel bir tespit.Artık o kadar hayat yarışı içindeyiz ki ailemizi,sevdiklerimizi ve kendimizi unutuyoruz.Yaşamak sadece para kazanmak mıdır,geçinmek midir,araba almak mıdır nedir?Yaşamak aslında sevgidir.O içindeki sevgiyi tüketmemekdir.Yaşamaktır.Ailenle,arkadaşlarınla içindeki sevgiyi paylaşmaktır.Hayat ile bir bütün olmaktır.Geçmişe döndüğümde güzel anıları aklıma getirmeye çalışıyorum.Ben yaşam doluyum,mutluyum.Ne olursa olsun kendimi seviyorum.Hayatı farkında olarak yaşayacağım.Bugün kendimi seveceğim,yaşayacağım :)

kumsal1980 20-02-2014 09:08 AM

Cevap: Temiz bir sayfa...
 
Zaman geçiyor ama bazı şeyler hala dün gibi.Bazen hala kendimi çocuk zannediyorum.Birazdan arkadaşlarım çağıracak dışarıda top oynayacağız zannediyorum.Bazen okula gideceğim diyorum.Bazen ailece pikniğe gittiğimiz gün aklıma geliyor.Sanki o günleri tekrar yaşayacağım birgün öyle hissediyorum.Hayat bir koşturmaca.Bir bakmışsın ki yaş 34'e gelmiş.O çocukluktaki enerjiyi bulamıyorum.Büyüdükçe herşey değişiyor.Hayatta en çok özlediğim zaman çocukluğum.Ama çocukluğumdan gelen şeyler yüzünden hayatta zorluklar yaşıyorum.Ama yine de herşeye rağmen kendimi seviyorum.Herşeyin para olmadığını,herşeyin kariyer olmadığını insanca yaşamanın en büyük erdem olduğunu biliyorum.Kendimi çevreye bırakmak istemiyorum.Çünkü çevre insanı kötü yapıyor.Olumsuzlar için diyorum.İşine bakıyorlar,maddi durumuna bakıyorlar,hep bir kıyaslama var.İnsanları üzmek var.Niye anlamıyorsunuz ki hayat bir armağan.Bu hayatı yaşamak varken,günler sayılı.Gülün,eğlenin,yaşayın.
Not:Bende başkalarının lafından etkilenen biriydim.Şimdi daha iyiyim.

kumsal1980 03-06-2014 11:03 AM

Cevap: Temiz bir sayfa...
 
Sevgili günlük içimi dökebileceğim,herşeyi söylebileceğim sen varsın.Uzun zamandır işsizim.Bu beni adeta boğuyor.Aslında neden iş bulamadığımı da biliyorum.Çekingenim,insanlardan kaçıyorum.Sosyal olamıyorum.Doğru dürüst arkadaşım bile yok.Biliyorum ki sosyal fobi olmasaydım şuan farklı şeyler yazıyor olacaktım.Seçimlerim daha farklı olacaktı.20 mayısta bir işe başladım.Eski çalıştığım yerdeki bir tanıdık vasıtasıyla.Beni yardımcısı olarak işe aldırdı.İşe alındığımın mutluluğu yoktu.Benim aklımda sadece sorumluluk almanın korkusu vardı.Bana gerektiğinde bağırmamı söyledi.İşçilerle fazla muhatap olma gibi...Ben yapamadım.Zaten doğru dürüst bişey de yapmıyordum.Bu da beni vicdanen çok rahatsız ediyordu.Patron geceleri de çalışmamı istemiş ben çalışamam dedim çıkardılar.Açıkcası üzülmedim.Çünkü işi sevmedim.Sorun şu evliyim ve işsizim.İş güvenliği uzmanı belgesi aldım.Kendime baktığımda işe girmekten korktuğumu görüyorum.Üst yöneticilerle iletişime giremiyorum.Ürküyorum.Hep eskisine göre iyiyim desem de görüyorum ki aynı yerde sayıyorum.Başkalarının yükselişini seyrediyorum.İster istemez kıyaslıyorum üzülüyorum.Geçmişi düşünüyorum.Başarısızlıklarımı görüyorum.Sürekli düşünceliyim.Hayal bile kuramıyorum.Çünkü kendimi küçük görüyorum.Benden kötüleride var biliyorum.Ama işte hayatımı çok etkiliyor.Tedavi de olamıyorum.bilmiyorum ne yapacağımı?

delioglan 04-06-2014 01:21 PM

Cevap: Temiz bir sayfa...
 
kumsal arkadaşım için huzurla dolsun. Yaşadığın sıkıntıyı senden iyi kimse bilemez ki ben iş sahibi olamadığım dönemde kendime 10 senelik eziyet etmişimdir. Burası her ne kadar kişisel gelişim sitesi olsa da hatta birçok insandan daha yüksek farkındalığa sahip olsak da ilk yapmamız gerekeni atlamamalıyız. Kendi sıkıntılarım tepe yaptığında telkin, reiki, eft ve daha bir sürü konuya hakim olsam bile soluğu uzman doktorda aldım. Sana da tavsiye edebileceğim tek şey budur. Bunların yanı sıra tüm tahlillerini yaptırmanı kesinlikle öneriyorum. Her zaman söylerim bazen tüm sıkıntıyı sofraya koyacağın bir sebzeyle veya eksik bir vitamini tamamlayarak çözebilirsin.

kumsal1980 11-06-2014 02:11 PM

Cevap: Temiz bir sayfa...
 
Çok teşekkürler delioğlan.Geçmişime bakıyorum hep başarısızlık dolu.Kendim bu işin üstesinden gelemiyorum anladım.Çok kırılganım.Herşey iyi giderken kötü bişey de yine bakıyorum baştayım.İşsiz olduğum için doktora gidemiyorum.Çünkü masraflı olacak öncelikle iş bulmalıyım.Son zamanlarda çok iş görüşmem oldu ancak olumsuzlukla sonuçlandı.Sürekli arıyorum.İş bulduktan sonra doktora gidip sosyal fobiden kurtulacam.

delioglan 11-06-2014 02:40 PM

Cevap: Temiz bir sayfa...
 
Genel sağlık sigortası yaptırabilirsin bildiğim kadarıyla. Konuya çok hakim değilim ancak çok düşük bir ücrete GSS yaptırabiliyorsun hatta zorunluluğu da var diye biliyorum. Geçmiş olsun.

kumsal1980 25-06-2014 10:21 AM

Cevap: Temiz bir sayfa...
 
Sevgili günlük kaç gündür sıkıntılı günler yaşıyorum.Geçen hafta Çarşamba teyzemin kocası vefat etti.Perşembe günü bende cenazeye gittim.Hep hayatı sorguladım.Herkes çok kötüydü bende kötü oldum.Perşembe günü telofonum çaldı.İş görüşmesine çağırdılar.İçimden Mesut artık herşeyi değiştir bak dünya bu işte.Yaşıyorsun ve ölüyorsun.Güçlü ol ve artık kazan.Ertesi gün görüşmeye gittim.Görüşme kısa sürdü.İki kişi vardı.Bilgilerimi aldılar.Gittigim yerde tanıdık birini gördüm ona da yardımcı olmasını söyledim.İçimde bir umutla eve döndüm.Cuma akşamı beni aradılar 2.görüşmeye çağırdılar.Tamam oldu dedim.Eşimde sevindi.Sevincimi yakınlarımla paylaştım.Dile kolay 9 aydır işsizdim.Neyse görüşme günü geldi çattı.Üç kişi görüşme de vardı.Birisi bayandı.Ben oldukça heyecanlıydım.Çekingen yapımı gördüler ve ordan konuşmaya başladılar.Önce kıyafetimi laf söylediler.İki gün üst üste aynı şeyi giymişsin dediler.Halbuki benim başka takım elbisem yoktu.Tamam kravat ve ceket giymemiştim ama hava sıcaktı.Doğru diyorlar ama beni etkiledi.Diksiyonun düzgün olması gerekir dediler.Duruşunla konuşmalarınla işvereni etkilemelisin dediler.Yani açığımı buldular.Sürekli ordan konuştular ben allak bullak oldum.Bir de birgün önce maaş daha yüksek demişken daha az maaş teklif ettiler.Ben çalışmaya mecburdum.Kabul ettim ve çıktım oradan kendimi o kadar kötü hissediyordum ki yaşadığıma lanet ettim.Para umrumda değildi.İncinmiştim hem de çok.Eşime anlattım aileme anlattım düşündüm ve orada çalışmaktan vazgeçtim.Mutlu olmayacağım biryerde çalışmak istemedim.İsterse maaşı 5 bin olsun umrumda değildi.Çünkü gururum incinmişti.Aradım çalışmak istemiyorum dedim.Tamam dediler sonra tekrar aradılar yüz yüze görüşmek istediler.eşime görüşmek istemediğimi söyledim.Eşimde git yaşadıklarını anlat dedi.Ben daha büyüsün istemiyorum dedim.Bu seferde eşim bana yüklendi.Görüşmeye gitmediğim için sorunlar yaşıyoruz.Kişiliğim beni mahvediyor.Ne yapacağımı bilmiyorum.Geceleri bazen bağırarak uyanıyorum.İşe girdikten sonra tedavi olmam gerekiyor bu şekilde yaşamak yaşamak değil çünkü...

kumsal1980 02-08-2014 12:19 PM

Cevap: Temiz bir sayfa...
 
Yaklaşık bir aydır işe başladım.Artık biryerden başlamış oldum.Kişisel gelişimime faydalı olacağını düşünüyorum.İster istemez bir sürü insanla tanışıyorsun.İş güvenliği uzmanı olarak işe başladım.Kendime güvenim geldi.Yapabilirim dedim.Şuan sıkıntı maaşı düzgün vermiyorlar.İnşallah halolur.

seniha. 02-08-2014 02:28 PM

Cevap: Temiz bir sayfa...
 
inş . maaşın da düzenli verilir. maaşının sana verildiğini düşünebilirsin.

Değişmek 04-08-2014 12:01 AM

Cevap: Temiz bir sayfa...
 
tebrikler...

delioglan 06-08-2014 01:49 AM

Cevap: Temiz bir sayfa...
 
kumsal1980 çok sevindim. Her şey o ilk adımla başlar. Pürüzler çıksa da teker teker nasıl çözüldüklerini izlemek keyif vermeye başlayacak. Sağlıcakla kal.

kumsal1980 04-09-2014 02:11 PM

Cevap: Temiz bir sayfa...
 
Yaklaşık 2 ay çalıştıktan sonra maaşımın verilmemesinden dolayı aynı sektörde başka bir işe girdim.Yapabileceklerimi gördükçe mutlu oluyorum.Kaçmak sorunu halledmiyor daha da kötüleştiriyor.İster istemez çok çeşitli insanlarla iletişime giriyorum.Eşim eskiye göre fark olduğunu söylüyor.

kumsal1980 08-08-2015 12:35 AM

Cevap: Temiz bir sayfa...
 
Çalışalı hemen hemen bir yıl oldu.Zaman geçiyor.İletişimin daha fazla olduğu bir işteyim.İlk başlada çok korktum.İçten içe nasıl yapacam ben.Nasıl insanların karşısında eğitim vereceğim diye kendimi yediğim günler oldu.Bocaladığım zamanlar oldu.dibe vurduğum zamanlar oldu.Ben sadece işimi yaptım.Kendime telkinlerde bulundum.Zaman geldi kabullendim.Artık başardığımı görebiliyorum.Araba sürmeyi öğrendim.Eksikliklerim var mı tabiki var.Her insanda olduğu gibi.

vuslatizmir77 08-08-2015 01:14 PM

Cevap: Temiz bir sayfa...
 
işlerin yoluna girmesine sevindim sevgili kumsal.herşey gönlünce olsun.şu araba sürmeyi nasıl öğrendin?benim de başım bu konuda dertte:))

gul_perisi 08-08-2015 03:22 PM

Cevap: Temiz bir sayfa...
 
Günlüğünüzü baştan itibaren okudum. duygularınız hayat mücadelesinde yalnız olmadığımı bana hissettirdi, günlüğünüzü takip edeceğim.iyi günler

kumsal1980 10-08-2015 09:17 PM

Cevap: Temiz bir sayfa...
 
Alıntı:

vuslatizmir77 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 855345)
işlerin yoluna girmesine sevindim sevgili kumsal.herşey gönlünce olsun.şu araba sürmeyi nasıl öğrendin?benim de başım bu konuda dertte:))

Araba sürmeyi öğrenmek istiyorsan trafiğe çıkacaksın.Ancak üzerindeki gerginliği öyle atabiliyorsun.Zamanla herşey daha iyiye gidiyor.Benim şansım işim.İş gereği araç hemen hemen hergün kullanıyorum.Öyle öyle geliştirdim.Dostum senin içinde umarım herşey iyi olur.

kumsal1980 10-08-2015 09:18 PM

Cevap: Temiz bir sayfa...
 
Alıntı:

gul_perisi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 855347)
Günlüğünüzü baştan itibaren okudum. duygularınız hayat mücadelesinde yalnız olmadığımı bana hissettirdi, günlüğünüzü takip edeceğim.iyi günler

Teşekkür ederim.Umarım sizin içinde herşey güzel olur.

kumsal1980 10-08-2015 09:35 PM

Cevap: Temiz bir sayfa...
 
Bazen yüksek biryere çıkıp,hayatı seyrederim.Geçmişe dönerim.Neleri kaçırdığımı görürüm böyle olsaydım böyle olurdu derim.Biran üzülürüm.Hayat gelip geçiyor işte.Monotonlaşan hayatın içinde kaybolduğumu görürüm.Tekrarlanan hayatlar.Düşünürüm ne yapsam da bu hayattan çıksam.Hayat sadece işe gitmek,eve gelmek,uyumak olmamalı.Hayat başka.Çok şey yapabilirim.Ama bize öğretilen şeyler var ya da zamanında bilincimize girmiş doğrular.Sorun işte bunu aşmak.
Geçmişteki kendimi affediyorum.Öyle olması gerekiyormuş.Çok utangaçtım.Utanmakta güzel bir duygu.Utandığım için belki de aşkı çok yoğun yaşadım,belki de ondan çok acı çektim.Ama duyguyu çok derin yaşadım.Bütün iliklerimle hissettim.Sadece aşkta değil çoğu duygu da.Biraz da öyle düşünmek lazım.Ezik hissettiğim zamanlar oldu.Hem de çok oldu.Ama niye dedim.Neyim eksik dedim.Hep sorguladım.Evet hayatta sessizsen bişey bilmediğini düşünüyorlar sana daha farklı davranıyorlar.Güvenmiyorlar hissediyorsun.Ama sadece doğruları yaparsan zamanla değerin anlaşılıyor.Ben nasıl olursam olayım kendimi seviyorum,iyi ki varım.Kitaplarda da dendiği gibi ben varım diye hayat var.Ben olmasam hayat zaten yok :))

kumsal1980 27-03-2016 06:33 PM

Cevap: Temiz bir sayfa...
 
Geçmiş küldür, üfle gitsin der bir kitapta.Geçmişte yaşadığımız duygular öyle yapışır ki birey olmakta sıkıntılar yaşarız.Olumsuz duygular düşüncelerimize girmiştir.Bir bakmışız ki sosyal fobiyiz,Başka insanlarla birbirimizi kıyaslarız.Toplum içinde topluluk içinde konuşmaktan çekiniriz.Hep bir adım gerideyizdir.Sorumluluk gerektirmeyen işlerde çalışırız.Üstlerden(müdür,patron...vb) ödümüz patlar.Neden sevgilin yok derler,neden kendi işini yapmıyorsun derler,derler de derler.Sense düşüncelisindir.Bişeyler yapmak istersin.Kişisel gelişim kitapları okursun.Herşeyin farkındasındır ama uygulamaya gelince yine en başta görürsün.Neden ben neden ben dersin.Bende insanım karşımdakiler de insan.Bir farkım yok.Niye böyleyim dersin sorgularsın.En kötüsüde hayallerin olmaz.Çünkü sen sosyal fobisindir.Hayalde neymiş.En büyük mutluluğun evde vakit geçirmektir.Arkadaşın yoktur.Film izlersin.Kitap okursun.Ve nereye kadar böyle gidecek diiye bir tarafta iç geçirirsin.Birgün düzelecek umuduyla yaşarsın.

sfl 28-03-2016 01:47 AM

Cevap: Temiz bir sayfa...
 
Merhaba kardeşim samimi olsun biraz öncelikle bende sfliyim bilmem benimki ne derece bendeki atak olarak yani iki çeşiti var ya çok sessiz olursun kimse birşey demez yada çok sesli olursun kimseye laf vermezsin ben laf vermeyen cinsindenim ama bende çogu zaman heyecanlıyım sabah otobüse nasıl binicem korkusuyla yaşıyom bunun gibi birsürü işte topluluk önünde konuşama falan çok çekiyorum bende sizin gibi ama +1 farkım var ben hiç bir zaman umudumu yitirmedim yitirmiyorumda sürekli sf yi araştırıyorum diger insanların bizden farkını anlamaya çalışıyorum ben neden böyleyim demiyorum sfyi yaşam biçimi haline getirdim mesela bu o kadar çok işe yaradıki sevgilimde var şuan mutluyumda seninde olabilr neden olmasın sadece sf ile yaşamayı ögren mesela senin diger insanlardan farkın onlar konuşurken heyecanlanmıyor sen heyecanlanıyon onlar heyecanlanmamayı dert etmiyorsa sende heyecanlanmayı dert etme git sevdigin insana kendini aç dök içindekileri ne olabilr lan canınımı alacak evet sürekli ne olur diye düşünüyosun evet birşeyler olacak ama iyi olacak belki anı yaşamayı ögren sen özelsin bi kere hayattan tat alırsın herzaman tetiktesin herzaman heyecanlısın herkese nasip olmaz bu senin heyecanın var onların yok senin amacın var onların yok bi düşün şimdi git ve kendine birilerini bul korkmadan gözlerine bak içinden geçeni söyle korkma dostum sana en ufak bi kötülük yapmayacaklar hatta ben garantisini vereyim alaymı edecekler etsinler küçükmü düşeceksin düş ama dene ugraş elinden geleni yap rabbine sıgın kitap okumakda güzel kendini dinlemekte güzel ama artık anlaki kendini dinlediginde o içindeki şımarık çocuk sürekli seni azarlıyor bi kerede onu sustur sen konuş ben öyle degilim de çünkü sen degerlisin sen insansın sen yaşıyorsun nefes alıyorsun herkes gibisn hatta +1 farkla daha heyecanlı bir hayatın varr dostum vazgeçme nolursun umutsuzların umudu ol kardeşim biliyorum çok zor zaman zaman diyosundur keşke kanser olsamda bu hastalıgım olmasa öyle degil işte hayat yaşaman gerekiyo senin insanlara faydalı olman gerekir vatanına milletine ailene iyi bir insan olman gerekir şimdi kendine bir söz ver derdi veren dermanıda verir de bende sf ile çok bilgi var hepsini işliyorumda kendime hayatımda degişiyor ama istiyorumki sende bunun öyle oturdugun yerden onu yaparsam bu ne der bunu yaparsam bu ne der deme kalk araştır dene uygula canın acısın kırıl üzül ama nolursun vazgeçme en içten dileklerimle yazdım kardeşim kendine inan güven.

kumsal1980 26-05-2016 08:53 PM

Cevap: Temiz bir sayfa...
 
Hayatım değişti sitesine üye olup değişim günlüğüme başladığımda gerçekten durumum içler acısıydı.Kendini sevmeyen,hiçbirşeyi kendine layık bulmayan,kendini suçlayan...vs biriydim.Güçsüzdüm.Zaman içine dalgalanmalar yaşasam da şimdi çok farklıyım.Ha yokmu eksiklerim var.Eksik illa olacak ki hayat güzel olsun.Hayat dediğin nedir.Üç günür.Bize düşen hayatı mutlu yaşamaktır.Benim hayat felsefem mutluluktur.Şimdi İş Güvenliği uzmanı olarak çalışıyorum.İnsanlarla iletişimi baya düzeldi.Diksiyon kursuna gittim.Konuşmamı daha geliştirmek için.Kitap okumaya çalışıyorum.spora gidiyorum.Yeni, şeyler yapıyorum.Bu hayata birkez geleecem biliyorum.bir yerde oturup halime ağlayacağıma kalkıp ilerlemeyi tercih ettim.Kendimi sahneye attım.Ve şimdi hayat daha güzel.Ben de psikolojik çok sıkıntı yaşadığım için farkındayım herşeyin.Bu hayata birkez geliyoruz yaşayın derim.Üsteki yazıyı yaşadığım şeyleri anlattım.Şimdiki yazıyı şuanki halimi yazıyorum

KıpçakBeyi 26-05-2016 11:19 PM

Cevap: Temiz bir sayfa...
 
Ben dinlemeye başlayalı neredeyse bir sene olacak.Fark ettiğim şey kesinlikle kısa vadeli bakılmamalı.Telkinler ve belki de forum insanı değiştiriyor ama ev kedisinin aslana dönmesi ile sokak kedisinin arslana dönmesi bir olmuyor.

Belki kimilerinin önce ev kedisinden sokak kedisine dönmesi gerek.O nedenle kalıcı çözümler zaman alıyor.Kısa çözümler ve rahatlamalar kişilerin durumlarına göre değişebilir.

Tamamen değişmek zaman alıyor ama şahsen değiştiğimi hissediyorum.

Günlüğünün başına bakmıştım şimdi tekrar bakınca daha önce okuduğumu fark ettim.Aradan epey zaman geçmiş.Sen geldiğin noktadan memnunsan gerisi boş.Birde şu var , insan şunu da düşünmeli bu sürede eski sen olsaydın nerede olurdun.

MuminOKAN 26-05-2016 11:41 PM

Cevap: Temiz bir sayfa...
 
Hoşgeldiniz, arada yazmayı ihmal etmeyin. Değişimlerimiz diğer arkadaşlarımıza da referans olsun. sapkal89

kumsal1980 20-08-2017 12:34 AM

Cevap: Temiz bir sayfa...
 
Hayat seçimlerden ibarettir.Bunu yaşayarak daha iyi anlıyoruz.Ne seçersen,onu yaşıyorsun.Bir bakıma farkında olmadan kendi dünyamızı,kendimiz yaratıyoruz.Depresyondayımız kendimiz seçiyoruz.Bu duygudan vazgeçmiyoruz.Bir bakmışız alışkanlık olmuş.Hayatta en tehlikeli şeyler olumsuz davranışların bizde alışkanlık haline gelmesi.İşte bizi hayata karşı en çok zorlayan bu alışkanlıklardan kurtulamamak.Belki de hayatı gereğinden fazla önemsiyoruz,ondan bu kadar sorun yaşıyoruz.Başkaları için yaşıyoruz sanki.Evlilikler mesela.Eşler birbirini yönetmeye çalışıyor.Kontrol altına almaya çalışıyor.Değişmesini istiyor eşin.Zorlama ile mutluluk gelmez.En büyük yanlışlıklardan biri de kıyaslama yapmak.Aieleden dolayı ayrılan bir sürü insan var.Aslında sadece eşler birbirini sevse,değer verse, uygun bir iletişim olsa evlilikler bozulmazdı.Ama öyle olmuyor.Bana göre dünya iki günlük.Sevdiklerinle yaşadığın herşey sana kar kalıyor.Doğru seçim yapmak gerekiyor ama yapamıyoruz.Tanıdığım biri mesela ilk kez birine aşık oluyor.Ve onunla evleniyor.Evlenene kadar çocukla ilgili olumsuz çok şey işitiyor.Ama kulakları tıkalı.Seviyor çünkü.Aldatılıyor görenler var.Yine inanmıyor.Sevdiği erkeğe inanıyor.Seçimi yaptı.Evlendi.Nemi oldu.Koca bir hüsran.Evlenmeden önce gözleri parlayan biri,evlendikten sonra söndü.Yine aldatıldı.Çocuk var ortada.Ayrılamıyor.Kilo aldı.Mutluymuş rolü yapıyor.Boşanamıyor çünkü işi yok.Hayat seçimlerden ibarettir.Hayat basit,zorlaştıran bizleriz.Güven yerlerde...

marea476 21-08-2017 01:31 AM

Cevap: Temiz bir sayfa...
 
Alıntı:

kumsal1980 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 858734)
Hayatım değişti sitesine üye olup değişim günlüğüme başladığımda gerçekten durumum içler acısıydı.Kendini sevmeyen,hiçbirşeyi kendine layık bulmayan,kendini suçlayan...vs biriydim.Güçsüzdüm.Zaman içine dalgalanmalar yaşasam da şimdi çok farklıyım.Ha yokmu eksiklerim var.Eksik illa olacak ki hayat güzel olsun.Hayat dediğin nedir.Üç günür.Bize düşen hayatı mutlu yaşamaktır.Benim hayat felsefem mutluluktur.Şimdi İş Güvenliği uzmanı olarak çalışıyorum.İnsanlarla iletişimi baya düzeldi.Diksiyon kursuna gittim.Konuşmamı daha geliştirmek için.Kitap okumaya çalışıyorum.spora gidiyorum.Yeni, şeyler yapıyorum.Bu hayata birkez geleecem biliyorum.bir yerde oturup halime ağlayacağıma kalkıp ilerlemeyi tercih ettim.Kendimi sahneye attım.Ve şimdi hayat daha güzel.Ben de psikolojik çok sıkıntı yaşadığım için farkındayım herşeyin.Bu hayata birkez geliyoruz yaşayın derim.Üsteki yazıyı yaşadığım şeyleri anlattım.Şimdiki yazıyı şuanki halimi yazıyorum

konuyla alakasız belki ama isg den memnun musunuz.
bende sertihak var ama tereddütlerim var bi türlü o alana giremedim.kendi meslegimi yapıyorum mecbur . düşünüyorum isg yiarada ondan sordum

kumsal1980 09-10-2017 10:47 AM

Cevap: Temiz bir sayfa...
 
Bazen düşünürüm.Hayat bir film şeridi gibi,gözümün önünden geçer gider.Hayatın ne kadar hızlı geçtiğinin farkına varırım.Ürperirim.Daha dün çocuk değilmiydim.Ne zaman ben oyun oynarken şimdi büyüdüm bilmiyorum.Kendimi 38 yaşında biri buldum.Ama hayat döngüsü devam ediyor.Doğumlar,ölümler vs.Hayat sandığımız kadar uzun değil ve ertelemeye gelmiyor.Güzel günler hepimizin olsun.Hayatı ertelemeyin.Sadece yaşayın :))

kumsal1980 10-04-2018 02:01 PM

Cevap: Temiz bir sayfa...
 
Yaklaşık 10 sene oldu bu siteye üye olalı.Hayatın ne kadar kısa olduğunu daha iyi görüyorum.Sanki hiç ölmeyecek gibi hissetsek de zaman geçiyor.En iyisi zamanı iyi geçirmek.Hayattaysak en iyisini yapmak zorundayız.Amaları atıp,bahane üretmeyi bırakıp yürümeye başlamalıyız.İçimizdeki istek ne kadar güçlü olursa biz okadar güçlüyüz.Kendimizi nasıl görüyorsak hayatta biz oyuz.Değişim zor iş.Ama imkansız değil.Kendimiz için iyi şeyler yaptıkça hayat daha güzel olacak.Yeter ki içimizdeki coşkuyu bırakmayalım.Çocukluğumuzu terketmeyelim.Saflığımızı yitirmeyelim.Sadece hayatı dibine kadar yaşayalım.

colhe 11-04-2018 04:43 AM

Cevap: Temiz bir sayfa...
 
Yaşıyomusun sen Merhaba! Bluejaloon ben 🤭🤭🤭


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:59 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.