Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Üyelerin Değişim Günlükleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/)
-   -   SENİHA'NIN DEĞİŞİM YOLCULUĞU (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/622629-senihanin-degisim-yolculugu.html)

seniha. 15-06-2013 04:05 PM

Cevap: SENİHA'NIN DEĞİŞİM YOLCULUĞU

papatya_27, serpil elif iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. ben buradaki subliminal mesajları dinledim. onun haricinde başka birine altında soruna yönelik kur'an ayetleri olan subliminal telkin yaptırmıştım.ara ara onları da dinliyorum. çeşitli esmalar da okuyorum. bu esmaları ebced hesabına göre okumuyorum. duruma göre. bazen 100 ,bazen 200 kere okuyorum. yani bir tesbihi iki kere veya bir kere dönmek. ilk önce birkaç kere estağfirullah diyorum. birkaç kere salavat getiyorum. sadece Allah ismini 66 kere çkeiyorum. onun dışında ya kahhar, ya celil, ya cebbar, ya rafi, ya mümin, ya selam, ya kuddus,ya hakim, ya latif, ya vedud ,ya kuddus, ya afuv, ya tevvab ya şekur esmalarını çekiyorum. eft 'yi uygulamaya yeni başladım. eft tıkanık olan enerji noktalarını açıyor. mesela kendinize güveniniz eksik, bununla ilgili vücudunuzda enerji tıkanıklığı olan yeri açıyor. ama eft için çok iyi bir uygulama yapmak gerekir. daha önce de eft uygulamıştım ama etkisini gömediğimi düşünmüştüm. şimdi tekrar uyguladım enerji noktalarının açıldığını farkettim. ama eft de bir kere değil, birkaç kere uygulamak, ısrarcı olmak gerekir. bunun için bülnet uran ve nilgün çalığın birlikte yazdığı eft ile iyileşin ,iyileştirin kitabını öneririm. çok güzel ve ayrıntılı yazmış. kontejyan sitesinden kendime yıldız yükseltme çalışmasını yaptırdım. bu sosyal fobi için değil ama negatifliklerin gitmesi için. diğer çalışmalarımı günlüğümde yazmıştım. ileriye yönelik yapmayı düşündüğüm şeyler var. uyguladıkça buradan yazacağım inş. sevgiler. t678

seniha. 19-06-2013 09:11 PM

vücudun çevresindeki aurayı temizlemek,rahatlamak için yapılabilecek çalışma
( Kubilay Aktaş -radyo sohbetlerinden)
uzunca ağızdan derin nefes verilir. verebildiğin kadar derinlere in. daha sonra nefes al. nefes almayı doğal döngüde daha hızlı yap. bu çalışmayı tekli sayı olarak yap. 1,3,5,7,8 ..... gibi.
ben 11 kere yaptım. her gün yapmaya çalışacağım.

seniha. 23-06-2013 11:23 AM

Astrolog Nuray Sayar hn'ın CnnTurk kanalı'n da konuk ıdı soyle dedi:Bugun DOLUNAY VE BUGUN COK GUZEL BERAAT KANDILI bol guzel dua edınız ve temız bir kagıda sevmedıklerınız tarafından uzulduklerınız ve ofkelerınızı yazınız ve en altına da sızı senı sızlerı AFFEDIYORUM buna ben ızın verdım ben de kendımı AFFEDIYORUM dıye yazın ve YAKIN(hemen yakın gun bıtmeden ıstedıgınız saatte yakın)...bu kagıdı dedı.Evet,ısteyenlerrrr hemen elınıze kagıt kalemı alın ve bunu calısmayı yapın ne kayberız? yan etkısı kendımızı ıyı hıssetmek olur.
Her gun dua kapıları acık ama bu ozel gunlerde tum dua kapıları acık sonuna kadar bu gunu guzel degerlendırmenın yollarını bılıyoruz ve degerlendırmeyı Allah nasıp etsın...
Benı kıran uzen her seyı AFFEDIYORUM...

seniha. 01-07-2013 10:38 AM

rüyamda bir nefes terapistinin evindeyim. orada bayağı bir hamur işi,pasta yiyorum. rüyamın diğer kısmında okuldaki bir öğretmen arkadaş bana poğaça veriyor. fazlasıyla veriyor. rüya tabirine baktım. poğaça gibi hamur işleri kişisel gelişim yolculuğunda ilerlemeler demekmiş. insan kendisindeki gelişmeleri pek farkedemiyor. günlük tutulsa daha iyi anlaşılır sanırım .

seniha. 02-07-2013 11:36 AM

içimde huzur var. tatili güzel değerlendiriyorum. kitap okuyorum, telkinlerimi dinliyorum.Esmaül Hüsna okuyorum. Birkaç gün sonra Yasemin SOYSAL'ın Tek suçlu beyniniz,Mikao Usui'nin REİKİ,Ian Macdermot'un Nlp koçluğu kitabı gelecek .Bu kitapları beğenirsem sizlere de tavsiye ederim. 956k .şükürler olsun . y789

ßyKuS 08-07-2013 05:35 PM

Eee kitaplar eline geçti mi :)) ? Şu tek suçlu beyniniz kitabı ilgimi çekti. Aslında haklıda. Birşey keşfettim yada farkına vardım diyelim. Farkında olmadan hergün olumsuz telkin veriyoruz kendimize. Bu telkinlerin farkına varıp kendinize olumsuz telkin vermeyi kestiğinizde aynı durumu devam ettirmek zorunda kalmıyorsunuz.. Bozuk sistemi bozmanın yolu düşüncelerin farkına varmanı sağlayacak konsantrasyon çalışmaları. Konsantrasyonda ustalaşırsan düşüncelerin farkına vararak değişim sürecini maksimum bir şekilde arttırabilieceksin. :))

seniha. 08-07-2013 06:09 PM

kitaplarımı takip ediyorum.sadece reiki kitabı eksik. o yüzden göndermediler daha. birkaç gün daha bekleyip reiki kitabını iptal edebilirim.çok da önemli değil.sadece reiki 1 aldığım için merak etmiştim o kitabı.dediğin gibi ; olumlu düşünmek çok önemli benim aklıma olumsuz düşünce gelince ,olumsuz düşüncelerimin farkına varabiliyorum.konsantre olmakta beyni programlamakla ilgili.hard diskteki bilgilerin bazılarını değiştirmek lazım.
aslında sosyallik alanında bayağı yol aldım. ama yeterli değil tabi ki. geleceğe yönelik planlarım var bunları uygulayabilmem için daha serbest olmam lazım. sürekli aynı işleri yapmaktan sıkılıyorum. gerektiğinde huzurevine gidip yaşlıları ziyaret etmek, hastanelere gidip kimsesiz hastalarla ilgilenmek, kimsesiz çocuklarla ilgilenmek istiyorum. inş. hepsi olacak.

ßyKuS 08-07-2013 07:00 PM

hmm inanıyorum yapıcaksın :)) İsteklerini gerçekleştirmenin yolu ''Konsantrasyonun Gücü'' kitabında saklı. Kitap uzun zamandır elimde ve ben başlamaya üşeniyordum. Baktım değişimim için gerekli çabayı göstermiyorum tüm boş işleri bir kenara bırakıp hemen kitabı okumaya başladım. Okudukça çoşuyorum bazen harika bir kitap ve uygulamaların olduğu bir kitap. Bu kitaptaki egzersizleri yapıcam. Kitabı çok sevdim seninde okumanı hatta kitaptaki yöntemleri uygulamanı çok isterim.. :)) Theron Q. Dumont yazarı..

seniha. 08-07-2013 08:56 PM

teşekkür ederim. internetten kitabı inceledim. e-book şeklinde olanı buldum. faydalanmak isteyen varsa aşağıdaki link.kitabın adı konsantrasyonun gücü .

eKitap Merkezi Kayıt Formu
üye oluyorsun. benim üyeliğim vardı zaaten.

ßyKuS 08-07-2013 10:46 PM

yalnız uygulama çalışmaları 14. bölümde başlıyor. 14. bölüme gelmek için saatlerce mücadele ver sen 14. bölüme geldiğinde de kitabı kapat oldu mu şimdi bu. Yakıştıramadım kendime :))

seniha. 09-07-2013 08:16 AM

devam etmelisin okumaya. bitirince kendinle gurur duyacaksındır.

ßyKuS 09-07-2013 05:57 PM

inş. inş. dediğin gibi olur..

mehtap1606 09-07-2013 06:44 PM

seniha kitap linki için teşekkürler.

seniha. 09-07-2013 09:25 PM

rica ederim mehtap. seni tekrar görmek güzel. sevgilerle actionsmile

seniha. 10-07-2013 10:48 AM

kitaplarım geldi. daha okumadım tabi ki . bugün geldi. şöyle bir inceledim. tek suçlu beyniniz kitabında beyinde çocukluktan itibaren oluşturulan otoyollardan (nöron bağlantıları)bahsediyor. bu otoyolları nasıl yok edeceğimizi söylüyor.her konuda bilinçaltında kod oluşturulabileceğini belirtiyor. özgüven, mutsuzluk v.s. kilolara da değinmiş. bu kilolardan nasıl kurtulabileceğini belirtmiş.yeni bir nöron bağlantısı nasıl oluşturulabileceğinden bahsediyor.
şunu söyliyeyim insana yol çizebilecek, güzel bir dille anlatılmış bir kitap.

NLP kitabı bayağa kalın.436 sayfa. nlp tekniklerinden bayağı bir bahsetmiş. başarı,kendine saygı,dostça ilişkiler,geleceğe yatırım yapmak,sağlık,beyin gücü,mutluluk,işte ilerlemek,ruhsal olarak diri olma konularında nlp teknikleri vermiş.birkaçını duymuş olabiliriz ama okuyunca insan motive olabiliyor.

ßyKuS 10-07-2013 04:35 PM

harika sana bir konuda tavsiyede bulunucam. Bir kitap okuduğunda tüm ilgini, konsantrasyonunu o kitaba ver. Konsantrasyonun gücü kitabından birşey öğrendiysem o da bir işle uğraşırken sadece o işle uğraşın. Kitap mı okuyorsun sadece o kitaba yoğunlaş. Yemek mi yiyorsun sadece yemeği düşün :P :D :D Benden bir artın olsun okumuş olmak için okumakla yetinme uygula. (Tabii önceden okumakla yetinirdim ama uygulamaya da çalışırdım) Kendine iyi davran..

seniha. 11-07-2013 10:16 AM

dediğin farkındalık. aslında her işimizi farkındalıkla yapsak zihnimizdeki konuşmayı da susturur, daha pozitif olurduk. evrenle bir olurduk. inş. bunu başaracağım. teşekkürler.

seniha. 11-07-2013 05:52 PM

tek suçlu beyniniz kitabını okumaya başladım. akıcı,sıkmayan ve anlaşılır dili olan bir kitap. okumanızı tavsiye ederim. beynimizde çocukluktan itibaren kodlamalar var. mesela şişman bir çocuğa aman ne kadar sevimli denirse o da sevimli olabilmek için şişman olmak gerektiğini beynine kodlar. hayatı boyunca bu kodlamanın acısını yaşar. Veya ne kadar hanım hiç yaramazlık yaramazlık yapmıyor. çocuk hanım olabilmek için yaramazlık yapmamayı beynine kodlar.
beyinde nöronlar vardır. bu nöronların içinden düşünceler geçer. bir düşünceyi ne kadar çok düşünürseniz, beyninizdeki bu nöronlar kalınlaşır. hep o düşünceyi düşünürsünüz ve düşündüğünüzü uygularsınız. beyin için hayal ya da gerçek farketmez. hayali de gerçek olarak algılar. kalınlaşmış bir olumsuz nöron ağını zayıflatabilmek için düşünce gelince düşünmemek, başka bir eylem yapmak gerekir. olmayan ya da zayıf olan bir nöron ağını kalınlaştırabilmek için( mesela topluluk önünde konuşamamak) 21 gün boyunca topluluk önünde konuşmayı hayal edin. bir test yapalım. aşağıdakilerden hangisini daha kolay hayal edebiliyorsunuz:
a) mutsuzum. mutsuz bir şekilde oturuyorum.
b)kahkahalar atıyorum. mutluyum, tebessümler saçıyorum.
bu şıklarda hangisini daha kolay yapabiliyorsanız o konuyla ilgili beyindeki nöron ağlarınız kalınlaşmış demektir. başka konular üzerine de uygulamalar yapabilirsiniz.

ßyKuS 11-07-2013 06:25 PM

zaten seniha benim öncelikli amacım konsantrasyon çalışmalarında kendimi geliştirerek zihinsel engelleri aşmak. Şunu fark ettim. Bir şey hakkında şöyle yapmak yada davranmak veya hayatımızla ilgili önemli bir karar almak istiyoruz ama eyleme geçme konusunda sıkıntı çekiyoruz. O şeyi istediğimiz anda aklımıza gelen ilk düşünceler olumsuz olması sence o yapmak istediğimiz şeyi yapmamıza engel oluyor mu? İşte bütün sorun buradan kaynaklanıyor. Birşey yapmak istediğimizde ilk akla gelen genelde olumsuz düşünceler olduğu için yapmak istediğimiz şeyleri yapamıyor, başladığımız işlerinde sonunu getiremiyoruz. İşte bu yüzdende konsantrasyon çalışmalarına ağırlık vererek aklımızdan geçen düşüncelerin farkına varmayı hedefliyoruz. Birşeyi yapmak istediğimizde aklımıza ilk gelen düşüncelerin farkına varırsak o olumsuz düşüncelerin zihnimize girmesine izin vermeden o düşünceleri olumluya çevirerek inançları kırabiliriz. Herşey daha iyi bir hayat içinse yapabilirim, yapabilirsin, yapabiliriz..

seniha. 11-07-2013 09:38 PM

eyleme geçme konusunda sıkıntılar var doğru. ben de genelde şu oluyor:bir çalışmaya başlıyorum birkaç gün devam ediyor sonra çalışma kesintiye uğruyor. ya da çalışmadan hemen fayda almak istediğimden sabırsız davranıyorum.bir şeyi yapmak istediğimizde aklımıza olumsuz düşünceler gelebiliyor. bu da beynin kendini o şekilde eğitmesinden ileri geliyor. mesela toplum önünde konuşamazsın. seni dinlemeyecekler, önemsemeyecekler düşünceleri oluyor. bunlar da çocukluktan oluşan kodlamalar. çocuk konuşur,hiiç çekinmez, içiinden geçen her şeyi söyler.söylerken önemsenmezse çocuk önemsenmek için susar.bu durumu düzeltmek için nöron kodlarını baştan düzenlemek lazım.konsantasyon çalışması ya da farklı bir çalışmayla zihine gelen olumsuz düşünceleri yakalayıp,olumluya çevirmek çok önemli. insan günlük hayat içerisinde olumsuz düşünceleri yakalayabiliyor ama mutsuzken olumsuz düşünceler insanı ele alıyor. zihin egemen olmak istiyor.be egemenliği önlemek için zihni baştan yenilemek lazım. beniim aklıma olumsuz düşünce gelince yakaladım derim veya aklımda derim. çünkü düşünce =enerji. o düşüncenin gerçekleşme ihtimali de yüksek. bir de o düşünceyi sürekli düşünürsen o zaman çok kötü. otoyollar oluşur zihinde. sonra küçük bir tetikleme de ,bir olayda beyindeki kod sinyal verir,mutsuz olursun.şu sıralarda yaptığım geçmiişimde beni üzen olayları düşünüp, o olayı olumluya çeviriyorum. 21 gün buna devam edersem beynimde yeni bir nöron ağı oluşacak ,istediğim yolda adım atmaya başlayabileceğim. olumsuz düşüncelerle enerjimiz azalıyor. bu sefer adım atamıyoruz. olumsuz düşünceler insanı yiyip bitiriyor. hiçbir şey elde edemiyoruz. evet. konsantre olmak,zihni temizlemek en güzeli .

ßyKuS 11-07-2013 09:56 PM

Alıntı:

seniha. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 844889)
eyleme geçme konusunda sıkıntılar var doğru. ben de genelde şu oluyor:bir çalışmaya başlıyorum birkaç gün devam ediyor sonra çalışma kesintiye uğruyor. ya da çalışmadan hemen fayda almak istediğimden sabırsız davranıyorum.bir şeyi yapmak istediğimizde aklımıza olumsuz düşünceler gelebiliyor. bu da beynin kendini o şekilde eğitmesinden ileri geliyor. mesela toplum önünde konuşamazsın. seni dinlemeyecekler, önemsemeyecekler düşünceleri oluyor. bunlar da çocukluktan oluşan kodlamalar. çocuk konuşur,hiiç çekinmez, içiinden geçen her şeyi söyler.söylerken önemsenmezse çocuk önemsenmek için susar.bu durumu düzeltmek için nöron kodlarını baştan düzenlemek lazım.konsantasyon çalışması ya da farklı bir çalışmayla zihine gelen olumsuz düşünceleri yakalayıp,olumluya çevirmek çok önemli. insan günlük hayat içerisinde olumsuz düşünceleri yakalayabiliyor ama mutsuzken olumsuz düşünceler insanı ele alıyor. zihin egemen olmak istiyor.be egemenliği önlemek için zihni baştan yenilemek lazım. beniim aklıma olumsuz düşünce gelince yakaladım derim veya aklımda derim. çünkü düşünce =enerji. o düşüncenin gerçekleşme ihtimali de yüksek. bir de o düşünceyi sürekli düşünürsen o zaman çok kötü. otoyollar oluşur zihinde. sonra küçük bir tetikleme de ,bir olayda beyindeki kod sinyal verir,mutsuz olursun.şu sıralarda yaptığım geçmiişimde beni üzen olayları düşünüp, o olayı olumluya çeviriyorum. 21 gün buna devam edersem beynimde yeni bir nöron ağı oluşacak ,istediğim yolda adım atmaya başlayabileceğim. olumsuz düşüncelerle enerjimiz azalıyor. bu sefer adım atamıyoruz. olumsuz düşünceler insanı yiyip bitiriyor. hiçbir şey elde edemiyoruz. evet. konsantre olmak,zihni temizlemek en güzeli .

başta bende sabırsız davranıyor ve başladığım çalışmaları yarım bırakıyordum ama o sorundan kurtuldum. Bir şeyi yapmak istiyorsam yapıyorum. Karar verme olayınıda geçtim. İstiyorsam yapıyorum şimdi :)) şöyle bir örnek vermişsin 'Toplum önünde konuşamazsın.' Zaten konuşmak istediğinde aklına ilk bu cümleler geldiği için yapmak istediğin şeyi zaten yapamıcaksın. Çocuklukta oluşan kodlamalarını değiştirmek içinde konsantrasyonda iyiysen 21 günlük süreye ihtiyaç falan duymadan o an bile bu olumsuz düşünceleri zihninden silebilir ve o an topluluk önünde konuşmaya başlayabilirsin. Yeterince iyiysen konsantrasyonda zorlandığın alanları tek tek eline alır ve o konuları lehine çevirebilirsin. Konsantrasyonda iyiysen zihinsel özgürlüğüne kolayca kavuşabilirsin. İstediğin herşeyi yapabilirsin. Kısıtlamadan dilediğin alanda kendini geliştirebilme fırsatı sunarsın kendine. Tabii şimdi neyle ilgileniyorsan ona dikkatini ver. Sadece bir kitaba. Sadece bir konuya dikkatini odakla ve onunla ilgilen.

seniha. 11-07-2013 10:10 PM

ne güzel. konsantrasyonum çok iyi değil. bir işi yaparken sıkılırım, birkaç işi birlikte yaparım. çabuk sıkılıyorum ancak çok sevdiğim bir kitap, geliştiren video bunlarda sıkılmıyorum. sevdiğim şeylere konsantre olabiliyorum. aslında mesela mümin sekman'ın dediği gibi " insan isterse". çok güçlü bir arzuyla istemek lazım.bu yolda bir gün inş. "yaptım " "başardım" "isteediğim niteliklere sahip oldum " deriz.

ßyKuS 11-07-2013 10:23 PM

çok güçlü bir arzuyla istemek lazım. Biraz abartmıyormusun. Yaptığın seçimler hayatını etkiliyor. Elinde olan bir şeyi değiştirmek için çok güçlü bir arzuya gerek yok istersen yapabilirsin. Mümin Sekman ve ben en fazla sana kapıyı gösterebiliriz. Kapıdan içeri girip girmemek sana kalmış birşey. Benimde konsantrasyonum iyi değil ama geliştirmek için egzersizler var elimizde. Bunları uygulayarak önce bedenimde sonrada zihnimde söz sahibi olucam. Kişisel gelişim kitapları okuyor ve videolarını severek izliyorsun. Başlangıçta bir egzersiz yaparken sıkılman gayet normal. Ama yaptığın egzersizi tıpkı kişisel gelişim videosunda gelecekteki seni izlediğini hayal ederek yap. Severek yapmaya çalış. Böylelikle yaptığın çalışmayı severek yapabileceksin.

seniha. 11-07-2013 10:41 PM

Alıntı:

ßyKuS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 844894)
çok güçlü bir arzuyla istemek lazım. Biraz abartmıyormusun. Yaptığın seçimler hayatını etkiliyor. Elinde olan bir şeyi değiştirmek için çok güçlü bir arzuya gerek yok istersen yapabilirsin. Mümin Sekman ve ben en fazla sana kapıyı gösterebiliriz. Kapıdan içeri girip girmemek sana kalmış birşey. Benimde konsantrasyonum iyi değil ama geliştirmek için egzersizler var elimizde. Bunları uygulayarak önce bedenimde sonrada zihnimde söz sahibi olucam. Kişisel gelişim kitapları okuyor ve videolarını severek izliyorsun. Başlangıçta bir egzersiz yaparken sıkılman gayet normal. Ama yaptığın egzersizi tıpkı kişisel gelişim videosunda gelecekteki seni izlediğini hayal ederek yap. Severek yapmaya çalış. Böylelikle yaptığın çalışmayı severek yapabileceksin.

konuşmasını beğendiğim kişileri izleyerek ,onların yerine kendim konuşuyormuşum gibi o kişileri izlemeyi ve dinlemeyi düşünüyorum. bu yeteneğim var zaten .bir keresinde tv'de izlediğim bir kişisel gelişim uzmanı gibi konuştuğumu fark etmiştim. insanlar sayısınca kişisel gelişime giden yollar var. insanoğlunda çok büyük kapasite var. önemli olan bunu ortaya çıkarmak. inş. hepimiz bu yolda isteklerimizi başarırız.

seniha. 17-07-2013 11:17 AM

şu sıralar içimdeki negatif düşünceleri boşaltmakla uğraşıyorum. bunu için yaptığım çalışma var. cıbırca yöntemi. şöyle:
anlamsız sesler çıkarıyorsunuz. bu sesler içimizdeki olumsuzlukları, baskılanmış düşünceleri,duyguları atıyor. ben faydasını görüyorum. bol bol esniyorum. ayrıca eğer ev müsaitse bir odaya kapanın, bağırın. içiinizdeki yükleri atın. (bu bilgiler Kubilay Aktaş'a aittir)

seniha. 19-07-2013 04:45 PM

bugün dışarıda yürürken içimden şöyle düşündüm. kendime güveniyorum. düşünce enerji tabi . ilk defa hiç takılmadığım yerde ayağım takıldı. biraz zıpladım.asıl bu durumlarda kendine güvenmenin önemli olduğunu anladım. insan bu durumlarda komik duruma düştüğünü düşünüyor,insanlar ya gördüyse diyor.demek ki bu durumları aşmam lazımmış. :)

Dileyin size verilecektir; arayın buacaksınız; kapıyı çalın size açılacaktır. Çünkü her dileyen alır, arayan bulur ve kapıyı çalana açılır.
Hz. Mevlana “Yiyemeyeceğin kadar büyük lokmaları ağzına al, sana yedirirler. Sen yeter ki uçmak iste, seni doğan kuşu haline getirirler” der. Demek ki herşey size bağlı...
Kubilay Aktaş

seniha. 10-08-2013 05:59 PM

günlüğüme yazmayalı biraz zaman geçti. bu arada neler yaptım. kitap okudum. daha çok içsel alemimi geliştirmeye çalıştım. çakra meditasyonu adı altında müzik dinledim.ruhsal olarak gayet iyiyim. zaman zaman geri dönüşler olabiliyor ama o kadar da olsun artık. yaşadıklarım eskisi kadar üzmüyor beni. geçen eğitim yılında tayin istemiştim,çıkmamıştı,bayağı üzülmüştüm. bu yılda istedim, çıkmadı ama üzülmedim. bir şeyde hissetmedim aslında. ne üzüntü,ne mutluluk. ya olayları akışına bırakıyorum ya da sezgilerim arttı. bu senenin güzel geçeceğini hissediyorum.yaşamımı akışa bırakmaya karar verdim.bu şu demek değil, oturacağım ne olursa o olsun. hayır. gerekli çalışmalarımı yapıp, sonuca razı olacağım. cennette olmadığımızı,bu dünyada sıkıntıların olacağını biliyorum. ama bu sıkıntılar için önceden üzülüyordum ve bu üzüntü uzun sürüyordu.artık her yaşanılanın bir gaye için yaşanıldığının farkındayım.her şey bizim emrimizde, sadece farkında değiliz. güneş bizim için ,rüzgar bizim için yağmurlar bizim için, hayvanlar bizim için. bize bu kadar değer verilmişken,biz niye kendimize değer vermeyelim.veya niye başka birisinin bizim hakkımızda düşündüklerini kendimize yapıştıralım. filmi sadece izlemeliyiz. şu an bir filmdeyiz aslında. bu filme yapışırsak üzülürüz,yapışmayıp sadece izlersek olaylar olduğu gibi akar, almamız gereken dersleri alıp,bir adım daha ilerleriz. iki günü eşit olan ziyandadır diyor peygamberimiz. benimle benzer enerjiye sahip insanlarda var çevremde, farklı enerjilere sahip insanlarda. farklı enerjilere sahip insanlar olduklarını şuradan anladım, o kişileri ilk defa gördüğümde sıcaklık hissetmedim. ayrıca olaylara bakış açılarımızda farklı.sonra düşündüm,neden rahatsız olduğum bu insanlarla beraberim.anladım ki o insanlar sayesinde kendimi güçlü yapmaya çalışıyorum. ayette dediği gibi;kötü sandığınız şey sizin için hayırlı, hayırlı sandığınız şey ise kötü olabilir.

ßyKuS 10-08-2013 07:53 PM

aslında üzüldüğün şeye artık üzülmediğini öğrenmek güzel bir haber ve bu tarz farkındalığı kazandığın için seni tebrik ederim. Bazı şeyleri olduğu gibi kabullendiğin zaman seni üzen birşey artık üzmüyor acı veren şey artık acı vermiyor. Hayatınızda olan değişimleri olduğu gibi kabullendiğimizde ruh halimizi hiçbir olumsuz gelişmeler bozamıcak. Bende önemsiz şeyler için üzülmüyorum. Bir sonraki farkındalığını söyliyim mi :) ? Atıyorum bulunduğun durumda farkındalığının yüksek olduğu bir zamanda yapmak isteyipte yapamadığın birşeyin ne kadar da önemsiz bir sebebi olduğunu farketmen olabilir. Örneğin tek başıma kaldığım zaman düşünüyorum. Eşsiz bir uyum içinde yaratılan evrenin bir parçası olan koca dünyada yaşanılıcak onca güzel olaylar eğlenicek mekanlar gezilecek yerler ve gülüp eğlenceli zaman geçirecek arkadaşlar varken neden ben kendimi bunlardan kısıtlıyorum ki gibi.. Burada sen resmin büyük kısmını görüp küçük bir noktanın seni nasıl bu güzel şeylerden mahrum bıraktığını görüyorsun.

Hiç farkettin mi bilmiyorum ama (bu satırları okurken yaşadığın bir olayı düşün) Bir şeyi yapmayı çok istiyorsun aynı zamanda da içindeki ses yapmak istediğin şeyi yapmaman için düşünce üretiyor. Sen yapmak istiyorsun ama o seni engelliyor. Engelliyor çünkü bunu yaparsan başına kötü birşey geliceğini düşünerek seni korumaya çalışıyor aynı zamanda da seni kısıtlıyor. Sen bu engeli aşıp o yapmak istediğin şeyi yaptığında sonuç ne olmuştu ? Birde şöyle düşün biz hayatımızda her yeni karar almak istediğimizde, farklı birşeyler denemek istediğimizde karşımıza hep iç sesimiz çıkar ve her seferinde yapmak istediğimiz şeye engel olmaya çalışır. Biz bu engeli aşıp kararlı bir şekilde yapmak istediğim şeyi yaptığımızda farklı bir duygu içine giriyoruz. Bu duygu yapmak istediğin şeyi yapabildiğin için seni mutlu eden duygudur. Biz her seferinde birşey yapmak istediğimizde hep bir engelle karşılaşırız bu engel iç sesimizdir. İç sesimiz nederse desin onun dediklerine aldırmadan yapmaya karar verdiğimizde artık değişim kaçınılmaz olucaktır. Önemli olan değişime hazır olmaktır. Sen değişmeye hazırsan değişim seni bulucaktır :)

seniha. 11-08-2013 04:06 PM

Alıntı:

ßyKuS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 845666)
aslında üzüldüğün şeye artık üzülmediğini öğrenmek güzel bir haber ve bu tarz farkındalığı kazandığın için seni tebrik ederim. Bazı şeyleri olduğu gibi kabullendiğin zaman seni üzen birşey artık üzmüyor acı veren şey artık acı vermiyor. Hayatınızda olan değişimleri olduğu gibi kabullendiğimizde ruh halimizi hiçbir olumsuz gelişmeler bozamıcak. Bende önemsiz şeyler için üzülmüyorum. Bir sonraki farkındalığını söyliyim mi :) ? Atıyorum bulunduğun durumda farkındalığının yüksek olduğu bir zamanda yapmak isteyipte yapamadığın birşeyin ne kadar da önemsiz bir sebebi olduğunu farketmen olabilir. Örneğin tek başıma kaldığım zaman düşünüyorum. Eşsiz bir uyum içinde yaratılan evrenin bir parçası olan koca dünyada yaşanılıcak onca güzel olaylar eğlenicek mekanlar gezilecek yerler ve gülüp eğlenceli zaman geçirecek arkadaşlar varken neden ben kendimi bunlardan kısıtlıyorum ki gibi.. Burada sen resmin büyük kısmını görüp küçük bir noktanın seni nasıl bu güzel şeylerden mahrum bıraktığını görüyorsun.

Hiç farkettin mi bilmiyorum ama (bu satırları okurken yaşadığın bir olayı düşün) Bir şeyi yapmayı çok istiyorsun aynı zamanda da içindeki ses yapmak istediğin şeyi yapmaman için düşünce üretiyor. Sen yapmak istiyorsun ama o seni engelliyor. Engelliyor çünkü bunu yaparsan başına kötü birşey geliceğini düşünerek seni korumaya çalışıyor aynı zamanda da seni kısıtlıyor. Sen bu engeli aşıp o yapmak istediğin şeyi yaptığında sonuç ne olmuştu ? Birde şöyle düşün biz hayatımızda her yeni karar almak istediğimizde, farklı birşeyler denemek istediğimizde karşımıza hep iç sesimiz çıkar ve her seferinde yapmak istediğimiz şeye engel olmaya çalışır. Biz bu engeli aşıp kararlı bir şekilde yapmak istediğim şeyi yaptığımızda farklı bir duygu içine giriyoruz. Bu duygu yapmak istediğin şeyi yapabildiğin için seni mutlu eden duygudur. Biz her seferinde birşey yapmak istediğimizde hep bir engelle karşılaşırız bu engel iç sesimizdir. İç sesimiz nederse desin onun dediklerine aldırmadan yapmaya karar verdiğimizde artık değişim kaçınılmaz olucaktır. Önemli olan değişime hazır olmaktır. Sen değişmeye hazırsan değişim seni bulucaktır :)

hayat zaten küçük mutluluklardan oluşur. bu küçük mutluluklar damlar ve göl olur. küçük mutlulukları yaşamasını bilmeyip ,sonra da eve kapanıp,ben neden mutsuzum demek çok biçare bir durum.ama bazen bu küçük mutlulukları yaşayabileceğin bir insan bulamıyorsun. insan var ama konuşmasını bilmiyor. sohbet etse bile bazen öyle bir söz söylüyor ki o mutluluğu,o sohbet anının güzelliğini bozuyor. ben de bu insanlarla uğraşmak istemiyorum. o bana bir söz söyleyince ben de ona yaptığının yanlış olduğunu anlaması için bir söz söylemesem devam edecek bu davranışlarına. açıkçası insanlarla uğraşmakta beni yoruyor. bakıyorum insanlara birbirlerine kırıcı sözler söylüyorlar sonra da bir şey olmamış gibi arkadaşlıklarını sürdürüyorlar. ben bunu çıkar arkadaşlığı olarak görüyorum. fazla dürüst olmak bu zamanda demoda.
iç sesimiz bazen bizi yanıltabiliyor. çok doğru.aslında o ses zihnin oyunu.zihin varlığını sürdürmek için o sesleri bize konuşturuyor. o sesleri dinlemediğimizde aslında en güzeli.o sesleri dinlediğimizde artık o sesler kemikleşiyor, küçük bir olay anında aklımıza o sesler geliyor,iyice mutsuz oluyoruz. o sesleri dinlemeyi bırakıp,beyinde yeni sinapsla oluşturursak, hayatımız daha verimli ve huzurlu geçecek.gülüp eğlenceli zaman geçirecek arkadaşlar var mıdır acaba?erkeklerin arkadaşlıkları daha samimi oluyor. erkekler birbirlerini kıskanmıyorlar. bayanlarda kıskançlık oluyor. bu kıskançlığını bir sözle sana kusuyor. aslında onu da takmamak lazım.o davranışı o kişinin kendine verdiği değeri gösterir. değişim yolunda engeller de olacaktır tabi ki.belki de bu insanlar bizim gelişmemizi sağlıyorlar.

ßyKuS 11-08-2013 07:36 PM

herşeyi bir kenara bırakıp hayatı yaşamalı. Rahatsız olduğun birşey olduğunda bunu dile getirince insan rahatlıyor. Dile getirmeyince bir türlü rahat edemiyor. Anladığım kadarıyla seni rahatsz eden birşey olduğunda bunu dile getirmekte zorluk çekiyorsun. Önemsiz şeylere takılıp moralinin bozulmasına izin verme. Hatta takılma böyle şeylere. Çıkar arkadaşlığıysa ne olmuş yani boşver ona göre davran fazlasını değil. Eğlenceli arkadaş varmı diyorsun tabikide var. Eğlenmesini bilen insan eğlenceli insandır bence..

seniha. 12-08-2013 10:48 AM

aslında dediğin gibi en doğrusu.karşındaki nasıl arkadaşlık yapıyorsa, ona göre davranmak. çıkar arkadaşlığıysa öyle yaşamak. kendini üzmemek. kendinden ödün vermeden yaşamak. bu sene amacım bu zaten. bilincimi de o şekilde programlıyorum.

ßyKuS 12-08-2013 11:59 AM

insanları olduğu gibi kabullenmek gerek.

seniha. 12-08-2013 01:03 PM

insanları olduğu gibi kabul etmek gerektiğine inanıyorum ama bazen de doğruyu başka bir dille göstermek gerektiğine de inanıyorum. kırmadan, incitmeden. anlamıyorsa zaten kendi sorunudur.

aşağıdaki yazı Yaşar Canözden'e aittir. YAŞAR CANÖZDEN
Bundan yirmi yıl önce size evrenin aslında kocaman bir titreşim olduğu söylenseydi, küçük evren insanın da etrafındaki her şeyle birlikte her an titreşmekte olduğunu ve hayatın sırrının titreşimlerde saklı olduğu söylenseydi ne düşünürdünüz?

Nikola Tesla titreşimlerin sırrını kısmen de olsa çözmüştü

Muhtemelen bu söylenilenlere çok fazla anlam veremez ve üzerinde de fazla durmazdınız. Çünkü o zamanlar titreşimlerin bu derece önemli olduğu insanlık tarafından bilinmiyordu. Gerçi hala da tam olarak bilindiği söylenemez… Hâlbuki bundan 100 yıl önce Nikola Tesla kendi icadı olan deprem makinesini anlatırken şu sözleri söylemişti: “Birkaç saniyede binanın titremeye başladığını hissettim. On dakika daha devam etseydim binayı ve sokağı yıkabilirdi. Aynı cihazla Brooklyn Köprüsünü 1 saatten kısa bir süre içinde East River’a indirebilirdim.” Tesla frekansların yani titreşimlerin sırrını kısmen de olsa çözmüştü. Tesla’ya göre evren kocaman bir titreşimdi ve hepimiz bu titreşimin küçük birer yansımasıydık. Ya da başka bir deyişle evren bir gitar, bizler de onun telleriyiz ve diğer tüm tellerle birlikte her an titreşiyoruz. Bilim adamları yüzyıllardır bu şarkıyı anlamlandırmaya çalışıyorlar ve sonunda notaları keşfettiler. Şimdi de gitarın tellerini koparmadan melodiyi çözmeye çalışıyorlar… Bu yazıda melodiye ait birkaç sol anahtarı vermeye çalışacağız.

Saniyede 10 bin kez hızla titreşen canlıları göremiyoruz

Her şeyin özü enerjidir. Kütle, enerjinin yoğunlaşmış halidir. Düşünce enerjidir. Enerji sürekli titreşerek bir salınım oluşturur. Bizler de insanoğlu olarak sürekli titreşen enerjileriz. Titreşim seviyemiz düşük olduğu için yeryüzünde çökeltilmiş şekilde yani kütle-beden olarak hayatlarımızı devam ettiriyoruz. Bizim titreşimimize uygun şekilde titreşen enerjileri de kendi titreşim dünyamızda kütle olarak görebiliyoruz (diğer insanlar, hayvanlar, masa, sandalye vs.) İnsan bedeninin doğal titreşim düzeyi saniyede ortalama 300 titreşimdir. Dünya işleriyle fazlaca ilgili olan insanlar bu titreşimin altındadırlar. Frekans yani titreşim düzeyi arttıkça kişilerin doğaüstü güçleri de artmaktadır. Şifa verme gücüne sahip olan kişilerin titreşim düzeyleri saniyede ortalama 500 titreşimdir. 800 titreşim seviyesine gelindiğindeyse medyumik güçler ortaya çıkar. 1000 titreşimin üzerinde telepati kanalı gayet akıcı şekilde açıktır. Saniyede 10 bin titreşim seviyesindeki insan astral seyahat yapabilir konuma gelir. Bu tıpkı bir gitarın tellerinin titreşmesi gibidir. Gitarın telini oynattığınızda önce hızla titreşir, teli göremezsiniz. Sonra titreşim azalmaya başlar ve tel görünür hale gelir. Bizler de şu anda saniyede 300 titreşimle birbirimizi görebiliyoruz ama saniyede 10 bin kez hızla titreşen canlıları göremiyoruz. Onları boyut üstü varlıklar olarak adlandırıyoruz. İçimizden pek azımız yani medyum diye tabir ettiğimiz kişiler onlarla temasa geçebiliyor. Bazen kanal olarak da onlardan gelen bilgileri aldıklarını iddia edebiliyorlar. Bu kişilerin bir kısmı şizofren hastası, bir kısmı dolandırıcı olabilir ama titreşim seviyesini saniyede 10 binin çok üzerine çıkartıp zaman mekân mefhumunu aşan insanların da var olduğu biliniyor. Çok büyük kâhinler bu frekans seviyesinde oldukları için söyledikleri pek çok şey doğru çıkmaktadır. Duru görü yapan medyumlar kaybolan eşyaları bu şekilde bulabilmektedir. Şifacılar tek bir dokunuşla hastanın hasarlı olan organına en uygun frekansı vererek onu iyileştirebilmektedir. Şifacı ya da bioenerji uzmanı olarak tabir ettiğimiz kişilerin yaptıkları şey özünde kendileri vasıtalarıyla hastaya doğru frekansları vermektir.

Frekanslarla (titreşimlerle) hastalıkları iyileştirmek mümkün!

Her organın kendine özgü titreşimi vardır. Bedenin titreşiminin dışında organlar da kendi aralarında farklı hızlarda titreşirler. Örneğin kalbin titreşim hızıyla böbreğinki aynı değildir. Böbrek arıza yaptığında bu aynı zamanda onun titreşiminde bir sorun olduğu anlamına gelir. Bir insanı kalbine iyi gelmeyecek titreşimlere maruz bırakırsanız o kişi kalp krizi geçirip ölebilir. Bu şekilde uzaktan suikastların yapılması bile teoride mümkündür. Doğru titreşim hayat kurtardığı gibi yanlış titreşim de can alır. Dozer kullanıcıları, asfalt delici vibrasyon cihazlarını kullanan kişilerin kalp krizi geçirip ölmeleri ya da uzun vadede çeşitli hastalıklara yakalanmaları olasıdır. Çünkü bu cihazlar çok güçlü titreşimlere sahip oldukları için vücudun titreşimini bozmaktadır. Frekanslarla (titreşimlerle) hastalıkları da iyileştirmek mümkündür.
Her titreşimin ölçüsü bir frekans değeriyle hesaplanır. Farklı titreşimlerin farklı frekansları vardır. Bir titreşimin ne tür bir titreşim olduğunu frekans değerleriyle ölçeriz. Frekans teknolojisi günümüzde kısmen de olsa tıpta kullanılıyor ancak gün gelecek pek çok hastalığın tedavisi frekanslarla yapılabilecek. Her hastalığa uygun frekans bulunacak ve hasta kişi o frekans ortamına sokularak tedavi edilecek. O gün geldiğinde modern tıp ile alternatif tıp birleşmiş olacak. Aslında bu bilinen bir şey ama hala hastalıkların çaresini ilaçlarda arayıp duruyoruz ve bu durum ilaç sektörünün çok işine yarıyor. Plasebo etkisi bile aslında frekansların değişmesiyle alakalı. İnanmak denilen şey, hastanın hastalığa karşı tutumu değişince frekansının da değişmesi ve hastalığın artık o frekansta kendine yer bulamamasından başka bir şey değil. Birinin elini tuttuğunuzda bedeniniz otomatik olarak onun frekansına ayarlanıyor. O halde kimin elinden tuttuğunuza dikkat edin çünkü eğer onun manyetik alanı sizinkinden daha kuvvetliyse sizi kendi frekansına çekebilir ve o frekans gerçekte size yaramayan bir frekans olabilir.

İlişkilerde de asıl mesele doğru frekansı bulabilmekte…

Frekans teknolojisi hızla gelişmeye devam ediyor. İleride öyle günler gelecek ki, kişiler eş seçimini yaparken sadece kan uyuşmazlığına değil frekans uyuşmazlığına da bakacaklar. Bu şekilde kimin kiminle anlaşamayacağı net bir şekilde bilinebilecek. İyi başlayıp kötü giden ilişkilerin de sebebi frekansların değişmesi aslında. On yıldır birlikte olduğunuz kişiyle artık anlaşamıyorsunuz çünkü ikiniz de on yıl önceki frekanslarınızda değilsiniz artık ve bugün apayrı iki frekansta yaşıyorsunuz hayatı. Kısmet dediğimiz şey de frekanslarla son derece ilintilidir. Dünyanın iki ayrı ucunda da olsa en doğru frekanslar her zaman birbirlerini buluyor. Tıpkı göçmen kuşların yollarını bulması gibi dünyanın manyetik haritasında hepimizin ayarlı olduğu bir frekans var ve kendimize en uygun frekansı bir göçmen kuş edasıyla buluyoruz. Bazen de bulamıyoruz. İşte o zaman hayatımızda problemler ortaya çıkıyor. Bizimkinden daha güçlü bir frekansın etkisine girdiğimizde kendi manyetik alanımızdan kopuyoruz ve kendimizi kötü giden bir evliliğin içinde ya da istemediğimiz bir işi yaparken bulabiliyoruz. İşte bütün bunların sebebi yanlış frekanslar… İlişkilerde de asıl mesele doğru frekansı bulabilmekte.

Herkesin kendisine en uygun titreşimi bulma potansiyeli vardır. Kendimizi dinlemek diye ifade ettiğimiz kişinin bir karar vermeden önce içe dönme hadisesi de budur aslında. Kendimizi dinlediğimizde titreşimlerimizi de fark ediyoruz ve titreşimler iç ses olarak bizim için neyin iyi ve doğru olacağını bize söylüyor. Bir miktar derin düşünme ve yalnız kalmak kendimizi yani titreşimlerimizi anlamak için yeterlidir. Yeter ki kendimize bu fırsatı verelim…

YAŞAR CANÖZDEN.

seniha. 12-08-2013 01:27 PM

YAŞAR CANÖZDEN SABAH KEYFİ YAYIN DRT TV - YouTube

seniha. 14-08-2013 04:42 PM

yaptığım çalışmalar sonrası özellikle iç huzuru duyma konusunda güzel gelişmeler yaşıyorum. bazen bir rüzgarın esmesi ,ağacın yapraklarının hışırtısı bile bana mutluluk verebiliyor. yaptığım çalışmaları önceden zoraki yapıyordum.şimdi isteyerek yapıyorum. bazen zaman yetmiyor bile. : ) bir de uyku sorunumu çözsem. geceleri yattığım gibi uyuyamadım için sabah geç kalkmak zorunda kalıyorum. uyku sorunum psikolojik değil. demir eksikliği olduğu için uyumada problem yaşıyorum. uyuyamadığımda bazen elime kitap alıp okuyorum,bazen uyumaya çalışıyorum. enerjilerin temiz olduğu seher vakitlerinde kalkmak istiyorum ama uyku düzensizliğim nedeniyle kalkamıyorum. seher vakitleri tertemiz enerjiler var. o vakitlerde yapılan isteklerin gerçekleşeceği belirtiliyor. her şeyin gerçekleşmesinin bir zamanı var. bizim isteklerimiz bazen karşımızdaki kişileri de etkileyebileceği için hemen gerçekleşmeyebiliyor.sabırlı olmak lazım .

ßyKuS 14-08-2013 04:51 PM

benimde uyku problemim vardı. Muhtemelen benimde demir eksikliğinden kaynaklanıyordu. Ama ben aştım bu sorunu. Gece yatağa kafayı koyduktan sonra düşünmeyi bıraktığın zaman uykuya geçme süren kısalıyor + bu sırada kapkaranlık bir ormanda yürüyorsun etrafa bakıyorsun birşeyler görmeye çalışıyorsun ama nafile kapranlık ormanda hayvanların sesini duyuyorsun. yürümeye devam ediyorsun ve bir uçurumun kenarına geldiğini hayal ediyorsun. Yerden bir taş alıp uçurumdan aşağı bıraktığını imgeliyorsun. Taş yere düşene kadar saymaya başlıyorsun. 1-2-3-4-5-6-7-8-9 saniye... Sayarken insan rahatlıyor gevşiyor ve uykuya dalma süreside epey bir kısalıyor. Denemeni tavsiye ederim.

seniha. 14-08-2013 05:43 PM

teşekkür ederim. düşünceden kaynaklı uyuyamazsam yazdığın uygulamaya yapacağım. benim sorunum da şu var. dirseklerimin iç kısmı uyuşuyor. bunun için doktora gittim,kan tahlili yaptırdı.demir eksikliği çıktı.bayağı bir azalmış. ilaçla biraz yükseldi,daha sonra ben bitkisel tedaviye yöneldim,sürekli ilaç kullanmak istemedim eskisine göre daha iyi ama yeterince iyi değil. demir içeren yiyeceklerden de bol bol yemem lazım.vücuttaki vittaminlerin yeterli derecede olması çok önemli.aslında hepimizin kapsamlı bir kan tahlili test iyaptırması lazım. çünkü eksiklikler halsizlik, uyuyamama sorunu yapabiliyor. enerji düşüklüğüne sebep oluyor. biz hem maddesel ,hem de ruhsal varlıklarız. ikisine de önem vermeliyiz :)

seniha. 31-08-2013 05:24 PM

günlüğüme yazmayalı biraz zaman geçti.içimizden bazen şunu yap ya da yapma diye sesler gelir. bu sesler yapıcıysa ,bu seslerin dediğini yapıyorum. bugün içimdeki sese uyarak bana ait olan fazlalık eşyaları(dökümanlar, kitap v.s.) ayırdım. bunları elden çıkaracağım. bu eşyaları temizlemem beni rahatlattı.bir kitapta okumuştum.bir seneden fazla kullanmadığınız eşyaları atın diye. gerçekten etkisi oluyormuş.pazartesi işe başlayacağım. geçen seneki gibi sıkıntı yapmıyorum.bir şeyleri kabullenmeye başladım artık. özgüvenim daha iyi. biraz destek almayı da düşünmüyor değilim. psikoterapiye giden arkadaş var mı acaba? faydası olur mu?boşuna da gitmek istemiyorum.kaybettiğin vakte üzülmenin yanı sıra ,bir şey elde edemeden dönmek daha çok sıkıntı yapıp,psikolojimi bozar bunu biliyorum. inşallah doğru kişilerle karşılaşırım .

serpilelif 01-09-2013 08:31 PM

mrb Seniha, ben daha önce bir psikologdan yardım almıştım. sorunumu biliyorsun sosyal fobi. bana bazı ödevler veriyordu. işte sosyal ortamlarda hata yapmamı, otobüs duraklarında vs. sık sık adres sormamı, yanlış otbüse binmemi, iş arkadaşlarıma fıkra anlatmamı gibi. yani korkunun üstüne gitmem için. her psikoloğun yaklaşımı farklı olabilir tabi. ben 4-5 seans gittikten sonra bıraktım. ben psikoloğu sevemedim bir türlü ve devam etmedim. iyi bir psikolog tavsiye edilse gitmek isterim. telkinlerin de desteği ile güzel gelişmeler olabilir.

ben tavsiye ederim. başka bir psikiyatri doktoru sosyal fobiyi yenmenin tek yolunun psikoterapi olduğunu söylemişti. ben ilaç kullanmak istediğimi söyleyince, ilaçlar seni sadece rahatlatır, tedavi etmez demişti.

seniha. 01-09-2013 09:38 PM

Alıntı:

serpilelif Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 846294)
mrb Seniha, ben daha önce bir psikologdan yardım almıştım. sorunumu biliyorsun sosyal fobi. bana bazı ödevler veriyordu. işte sosyal ortamlarda hata yapmamı, otobüs duraklarında vs. sık sık adres sormamı, yanlış otbüse binmemi, iş arkadaşlarıma fıkra anlatmamı gibi. yani korkunun üstüne gitmem için. her psikoloğun yaklaşımı farklı olabilir tabi. ben 4-5 seans gittikten sonra bıraktım. ben psikoloğu sevemedim bir türlü ve devam etmedim. iyi bir psikolog tavsiye edilse gitmek isterim. telkinlerin de desteği ile güzel gelişmeler olabilir.

ben tavsiye ederim. başka bir psikiyatri doktoru sosyal fobiyi yenmenin tek yolunun psikoterapi olduğunu söylemişti. ben ilaç kullanmak istediğimi söyleyince, ilaçlar seni sadece rahatlatır, tedavi etmez demişti.

merhaba, ben de bir psikolağa üç seans gitmiştim. fayda göremeyeceğimi düşünüp bıraktım. psikiyatristler uygulamalar yaptırabiliyor. mesela sosyal fobisi olan kişileri karşılıklı görüştürüp orada uygulama yaptırıyorlar. bir yeri aradım. % 100 iyiileşme olur mu,kesin sonuç alır mıyım dedim.cevap olarak psikiyatristin vereceği ödevleri yapmanıza,düzenli gelmenize bağlı dedi.iyi de bir yer aslında.ama ücretleri de yüksek .psikiyatristle de görüştüreyim dedi,ben düşüneyim dedim.aslında görüşseymişim iyi olurmuş.belki tekrar ulaşıp,psikiyatrisle görüşürüm. ilaç geçici tabi ki. o an rahatlama sağlar sadece. ilacı da hayatımız boyunca içemeyiz. zararları da var.serpil elif ,senin gittiğin psikolog güzel ödevler vermiş ama bunları mecbur kalınca zaten yapıyoruz.mesela adres sormak gibi.fıkra anlatmaya gelince bu bir yetenek. ayrıca fıkra anlatmayı da sevmek gerekir. fıkra yerine başka bir şey anlatılabilir. şu da var.insan arkadaşlarından çok fazla çekinmiyor. benim istediğim toplum iiçerisinde bir konu konuşulurken, o konu hakkında görüş bildirebilmek. söyleyebileceğim şeyler de oluyor ama söylemiyorum.çekinmediğim insana söyleyebiliyorum. şimdi bana psikolog dese ki toplum içinde görüşlerini söyle. bence bu yanlış bir yaklaşım.söyleyebilseydim zaten psikolağa gitmezdim :) psikiyatri daha iyi sanırım. kararsızım şu an. hayırlısı artık .

WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:20 PM.