Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Üyelerin Değişim Günlükleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/)
-   -   Senin hayatın, senin seçimlerin.. (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/622558-senin-hayatin-senin-secimlerin.html)

ßyKuS 16-01-2013 08:06 PM

Senin hayatın, senin seçimlerin..

ımm forumda o kadar konu açmama rağmen konu açmakta bu kadar zorlandığımı hatırlamıyorum. Açtığım bu konuda tamamen kendimle ilgili bilgileri paylaşabileceğim bir günlük olduğu için baya zorlandım ve bende açayım dedim..

Kısacası ben 18 yaşındayım yeni liseden mezun oldum alanım denizcilik ve adım yunus yaklaşık olarak forumda 5 veya 6 aydır aktifim. Kafamda değiştirmek istediğim o kadar çok şey var. Sorunlardan kurtulmak için adım atmakta çok zorlanırım. Kitap okumayı severim. Bir zamanlar çok fazla kişisel gelişim kitapları okurdum ama okuduğum kitapları uygulamadığım için pekde bir yararı olmadığını söyleyebilirim..

Dediğim gibi bir çok şeyden rahatsızlık duyduğum sorunlar var ve sorunlar için elimde çözümler olsa dahi bu çözümleri uygulamak konusunda kaçıyordum sanki, sanki bu çalışmaların işe yaramayacağını düşünüyordum. Değişmeyi istiyordum ama bir yandan da değişmeyi istemeyen yanım beni sabote edip değiştirmek istediğim sorunumu değiştirmemi engelliyor ve sürekli erteletiyordu..

Bir çalışmaya başlamadan önce düşünürdüm. Tamam bir sorun var değiştirmek de istiyorum ama bunlar yetmiyor. Çalışmaya bir türlü başlayamıyordum. Üşeniyorum mu desem çalışmalara başlamaya isteksizim mi desem bilmiyorum ama o an başlamayı düşündüğüm çalışmaya isteksiz davranmamı ortadan kaldırabilecek bir yol ararken sedona serbest bırakma yöntemini buldum ve uyguladığımda o an isteksizliğim yok oldu ve o an ki isteksizliğimden kurtulmuş oldum..

İsteksizlikten kurtulduktan sonra sıra çalışma başlatmaya geldi. 41 günlük çalısmaları ayarladım çalısma ayarlarken nelere ihtiyaç duyabileceğimi düşündüm ve en sağlıklısı çalışmam için bir plan çıkarmam gerektiğinin farkına vardım. ve kendime çalışmalarım için bir yol haritası çıkardıktan sonra çalışmalara hızla başlayıp sabırla 41 günü tamamladım..

Şimdi şunu çok daha iyi anlıyorum ki sahip olduğun bütün sorunları bir anda değiştiremezsin, eğer sahip olduğun bütün sorunları düşünürsen kararsız kalır ve daha fazla zaman kaybetmeye başlarsın. Birşeyleri değiştirmek için plan yapıp çalışmalara başlamak sizi motive eder, tabii başlarda özelliklede ilk haftada biraz zorluk çekebilirsiniz ama ilk haftayı atlattığınızda eskisi kadar zorluk çekmediğinizi ve çalısmaları yapmaktan keyif aldığınızı farkedebilirsiniz..

Forumda geçirdiğim 5 en fazla 6 ay gibi süre içerisinde farkettiğim en önemli şey ise bir amaç belirleyip amacı gerçekleştirmek için de bir hedef belirleyip hedef içinde plan yapıp çalışmayı detaylandırmak oldu ki bu bilgiyide bir yerde görmedim açıkcası.. sadece farkettim..

bu günlük sahip olduğum sorunları ele alıp tek tek çözüm yolları arayıp, çözüm yollarını uygulamak ve değişim sürecinde uygulama çalısmaları yaptığım süre boyunca farkettiğim değişikleri not alıp günlükte paylaşmaya çalışıcam.. + başıma gelen tatlı, komik olaylarıda paylaşıp bazen de içimi dökücem ve kendim için yaptığım şeyleride sizler için paylaşıcam atıyorum kitap okumak gibi... Neyse şimdilik benden bu kadar.. Hepinizi öperler utananadam Sevgiyle Kalın actionsmile

-Elya- 17-01-2013 06:10 PM

Cevap: Senin hayatın, senin seçimlerin..

Ne zamandır günlük açmanı ve değişimlerini paylaşmanı bekliyordum..Konuyu görünce çok sevindim :)) Sendeki bu istek ve çalışma azmi hiç bitmesin..Çok güzel değişimler yaşa inşallah.Takibimdesin (:

teresa 17-01-2013 08:02 PM

bykus cok güzel yazmışsın ..yamı me ılgınc hep oratk sorunlarımız var ..okuduğum yazında yer yer kendımı buldum..dıger yazılarını sabırsızlıkla beklıorum

ßyKuS 17-01-2013 08:55 PM

teresa ve Elya ikinizede çok teşekkür ettim yorumlarınız için..

daha öncede yaptığım şey neden bende daha farklı duygular hissetmeme neden oldu anlamıyorum. Akşam vakitlerinde saç kestiririm genelde ama bugün ise işten çıkarken beni eve bırakan abiye berberciye bırakmasını istedim ve oda kabul edip beni berberciye götürdü ve farklı bir berbercide farklı bir saç kestireyim dedim..

işte böyle hareket ettiğim için bazı düzenlerim bozuldu sanki hep aynı berbere gider hep aynı saçı kestirirdim bu sefer ise farklı berbercide farklı bir saç şekli ve insanlardan birşey istemekte zorlanmama rağmen abiden beni berberciye bırakmasını rica edip beni kırmadığı için çok minnettarım. Kendi başıma aldığım bu küçük karar bile bana sorumluluk yüklediğini farkedip bu durumdan mutlu bile oldum. Daha önceden sorumluluk kazanmadığım halde bile bu küçük kararın hayatımdaki etkisi kar topu misali yuvarlana yuvarlana çığ olur inş. blissy

tuhaf duygular yaşadım ama yaşadığıma da deydi.. hep aynı şeyleri tekrarlayan sıradan hayatımın düzenini bozduğum için mutluyum..

Farklı şeyler denemeyi her zaman için daha iyidir diye düşünürdüm ve farklı şeyler denediğimde farklı duygular içinde buldum kendimi ki bu harika birşey sizede tavsiye ederim ama tabii öncesinde benim bu konuda çok yol katetmem gerekir

örneğin göz teması ve kızlarla konusabilmek, söylemek isteyipte söylemediğim herşeyi söylemek.. işte bu konularda yol katetebilmem için aynı şeyleri devam ettirmektense bu kavramlara daha güzel kelimeler yüklemeliyim

örneğin göz teması kurmakla ilgili bakamıyorum hayır bakıcam diyip kendime kısa sürede olsa göz teması kurup bir yandan da ''insanların gözlerine bakmayı seviyorum, insanların gözlerine sevgiyle bakıyorum'' tarzı güzel ve teşvik edici olumlamalar kurmak gibi..

en sonki çalışmamın üzerinden 3 hafta geçiyor ve artık başka bir çalışmaya başlamam gerektiğini düşünüyorum.. Daha dün gecesine kadar z-ponopono yöntemi kitabını bitirdim harika uygulamalar var ve kitabın sonunda ilgimi çeken farklı bir konusu vardı ki o da erteleme ve kararsızlık üzerine bir konuydu ihtiyacım olan 2 önemli konu en kısa sürede 1 hafta içinde hazırlıklarımı yapıp çalışma başlatıcam..

Kafama takılan birşey vardı Z-ponopono çalışmaları meditasyon olarak sunulmuş ve bu çalışmaların çok kısa sürede etkili olduğu geçiyor kitabında ve kitapta'da Z-ponopono Meditasyonu olarak geçince heralde özel bir meditasyon yöntemi olduğunu düşünüp bu Z-ponopono Meditasyonu'nda 21 gün kuralı olup olmadığını merak etmiştim ki buraya yazana kadar o kafamdaki soru işaretide netlik kazandı ve bu çalışmada 21 günlük bir çalışma olduğuna karar verdim.. Bu günlük benden bu kadar Kendinize iyi bakın, Sevgiyle Kalın actionsmile

Senemmms 17-01-2013 09:25 PM

Günlüğün hayırlı olsun çok sevindiim :D

ßyKuS 18-01-2013 12:28 AM

teşekkür ederim :))

ßyKuS 23-03-2013 06:26 PM

z-ponopono'daki yöntemleri uygulamayı çok istiyorum ama facebook'ta meditasyon'la ilgili geniş bilgisi olan bir bayan bana kendi başıma meditasyon yapmamamı yaparsam yarardan çok zarar görebileceğimi ve olumsuz etkileneceğimi söylerek aklımı bulandırarak beni bilgilendirdi. Ne yalan söylim denemeye tırsıyorum ama bi yandan da uygulamak istiyorum ama bilmiyorum olumsuz etkilenmeyide hiç istemiyorumya neyse..

ya aslında ne tuhaftır bir yandan değişmeyi gerçekten çok istiyorum ama diğer yandan değişime direniyorum ama sonradan farkına varıyorum. Bazen öyle oluyor ki herşeyi unutuyorum bütün herşeyi, yaşadığımı bile. Bazen düşünüyorum şunları şunları yapsam nasıl olur ama iş eylem'e gelince yapasım yok hatta düşünmek bile istemiyorum zaman zaman ama bir yandan da bendeki bu değişim isteği beni kısaca anlıcağınız iki ara bi derede kalıyorum :)

değişim bir günde gerçekleşmesede halledilmesi gereken o kadar çok sorunun hemen çözülmesini istemem en büyük hatam oysaki hedefe ulaşabilmem için hedefimi parçalara bölmek en doğrusu. İkinci hatam ise değişimi düşünüp o an kararlar almamam. Üçüncü hatam ise noktalama işaretlerini bilmiyor olmam :D asdfw. Dört'üncü hatam zamanı verimli kullanmak için bir programımın olmaması. Beşinci hatam hatalarımın farkında olup birşey yapmamam.

Sanırım başlamam gereken büyük adımlar; kararlar almaya başlayıp, zamanı verimli kullanabilmem için bir program hazırlayıp birde hedef belirlemeliyim..ilk olarak göz teması üzerine odaklanıcam adım adım değişim bu yazıyı paylaşır paylaşmaz hazırlıklara başlıcam..

ßyKuS 26-05-2013 07:45 PM

uzun zaman oldu günlüğe birşeyler karalamayalı. Bu süre içerisinde internette fazla zaman geçirmemek adına facebook'u kalıcı olarak sildim. Psikoloğa defalarca gittim şikayetçi olduğum konuları anlattım ilaçlar kullandım eski halime göre daha iyiyim.

Kendi başıma sorunlardan kurtulmaya çalışmak gerçekten kötü bir karar olduğunu farkettim. Profesyonel bir destek aldığımda sorunlarla kendi başıma mücadele etmeye çalıştığım süreyle kıyaslanınca profesyonel bir destek çok yararlı olduğunu söyleyebilirim.

Kendimi net ifade edebiliyorum insanların gözlerine bakabiliyorum. Eskisine göre sanki ilaçlar beni endişelerden ve takıntılardan arındırmış gibi hissediyorum. Önceden olaylara verdiğim tepkilere şimdi daha sakin ve mantıklı bir tepki veriyorum.

Geleceğim için kararlar alıyorum ama yinede yeterli değil çünkü değiştirilmesi gereken birçok nokta var. Bunlar iradeyi güçlendirmek olsun cesaret'i arttırmak olsun bu gibi konularda sizlerinde yardımınıza çok ihtiyacım var. Şimdilik bu kadar kendinizie iyi bakın. :)

ßyKuS 05-06-2013 03:10 PM

yararına olan birşeyi yapmayıpta en gereksiz işi yapan nasıl bir insan acaba nasıl birisiyim öyle merak ediyorum... Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz? Daha çok bu sorunu yaşayıpta bu sorunun üstesinden gelen birisi olursa daha güzel olur..

maviinci 05-06-2013 03:38 PM

belki de ilgi alanında olmadıkları için yararına olarak gördüğün şeyler sana itici geliyordur ve o yüzden onlara yoğunlaşamıyorsundur?? her şeyden mutlaka bir fayda görmek gerekiyor mu, bunu da sorgulamak lazım tabii.. belki de sadece öyle yapmak istedin? belki ileride bir zamanda öyle bir duruma gireceksin ki, o uğraştığın gereksiz olarak nitelendirdiğin şeyin aslında ne kadar gerekli olduğunu göreceksin :)

ßyKuS 05-06-2013 06:04 PM

ÖRNEK VERİYİM MAVİİNCİ MESELA EVDE BÜTÜN GÜNÜNÜ BOŞ BOŞ PC BAŞINDA GEÇİRMEK Mİ DAHA YARARLI YOKSA DIŞARI ÇIKIP EĞLENMEK Mİ? BENİM İSTEDİĞİM 2.CİSİ ;)

nuru 05-06-2013 11:14 PM

niye bos gecson ki pc basinda.ben gayet iyi degerlendiriyorum. : )) internet gerseyi ayagimza getiriyor.buyuk nimet tabi dogru kullabildiginda cikip eglebmek gezmek ayri bsyy tabi.o da cok guzel

ßyKuS 05-06-2013 11:45 PM

bilmekle yapabilmek farklı dediklerini biliyorum ama yapamıyorum. Anlamakla farkında olmak gibi. Söylediğin her kelimeyi gayet iyi anlıyorum ama farkında değilim tam olarak ne demek istediğini. Açıkcası bu durumda kalmak benide sıkıyor. Dışarı çıkmak zor değilde o an uğraştığım şey dışarı çıkmamdan daha çok cazip geldiği için evde kalıyorum. Aslında kendimi kandırıyorum. Benim yüzleşmem gereken asıl iç sesim ve hep bundan kaçtığımı farkettim. Kontrol'ü ele aldığım zamanlar çok azdır onun dışında kontrol ediliyormuşum gibi.. İç sesimle yüzleşmem gerekiyor ama çabuk sıkılan yapım'dan ötürü hep kaçıyorum kendimle yüzleşmekten defalarca söylesemde kendime söz uçuyor işte.. Unutuyorum sonra kendimle yüzleşmem gerektiğini ve yine aynı noktada tökezliyorum. Benim ihtiyacım olan motivasyon mu desem ne desem öyle bişeyler tabikide..

maviinci 06-06-2013 10:02 AM

ankaraya gidince ben de seninle aynı duruma düşüyorum :D bunun için, bu yazın işe girmek istiyorum böylece dışarı çıkıp insanlarla sosyal iletişim kurmamı gerektirecek bir zorunluluğum, motivasyon kaynağım olur diye düşünüyorum sevincli

bu para verdiğin ve karşılığını almak zorunda hissettiğin bi kurs daolabilir ;) sömürene kadar bırakmam merela ben öyle birşey olsa :D

Işıklı yol 06-06-2013 10:10 AM

Alıntı:

maviinci Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 842857)
ankaraya gidince ben de seninle aynı duruma düşüyorum :D bunun için, bu yazın işe girmek istiyorum böylece dışarı çıkıp insanlarla sosyal iletişim kurmamı gerektirecek bir zorunluluğum, motivasyon kaynağım olur diye düşünüyorum sevincli

bu para verdiğin ve karşılığını almak zorunda hissettiğin bi kurs daolabilir ;) sömürene kadar bırakmam merela ben öyle birşey olsa :D

bakış açımız aynı. Bir şeyi sonuna dek kullanırım. Ayakkabım eskimeden atmam mesela. Kaç insan var günümüzde bir ayakkabıyı 7 sene giyebilen ve en sonunda burnu delindiği için atan:)))

maviinci 06-06-2013 10:16 AM

Alıntı:

Işıklı yol Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 842860)
bakış açımız aynı. Bir şeyi sonuna dek kullanırım. Ayakkabım eskimeden atmam mesela. Kaç insan var günümüzde bir ayakkabıyı 7 sene giyebilen ve en sonunda burnu delindiği için atan:)))

Işık ablaaa gulensmiley burnu delindiği için ayakkabı atılır mı guitar daha 3 4 sene ömrü var onun blissy khkh56 khkh56 bu bizim kapitalist egemen emperyallere karşı duruşumuzun işareti
cat56 bize bulaşmamaları konusunda onları uyardığımı sanıyordum 2600 ben de pantolonlarıma yama yaptırıyorum yu89

Işıklı yol 06-06-2013 10:20 AM

Alıntı:

maviinci Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 842861)

Işık ablaaa gulensmiley burnu delindiği için ayakkabı atılır mı guitar daha 3 4 sene ömrü var onun blissy khkh56 khkh56 bu bizim kapitalist egemen emperyallere karşı duruşumuzun işareti
cat56 bize bulaşmamaları konusunda onları uyardığımı sanıyordum 2600 ben de pantolonlarıma yama yaptırıyorum yu89

spor ayakkabı olmasa olurdu da spor ayakkabı olmaz diye düşünüyorum. Bak aklıma bir fıkra geldi.
Fadime cam silerken aşağıya çöp bidonunun içine tepesi üzerine düşmüş. Tabi debeleniyor ama çıkamıyor. O sırada oradan dursun geçiyor bakıyor fadime tepesinin üstüne çöp bidonunda debelenip duruyor. Yukarıya sesleniyor
- Ula temel niye attun buni bu daha kullanılurdisevincli

maviinci 06-06-2013 10:24 AM

Alıntı:

Işıklı yol Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 842862)
spor ayakkabı olmasa olurdu da spor ayakkabı olmaz diye düşünüyorum. Bak aklıma bir fıkra geldi.
Fadime cam silerken aşağıya çöp bidonunun içine tepesi üzerine düşmüş. Tabi debeleniyor ama çıkamıyor. O sırada oradan dursun geçiyor bakıyor fadime tepesinin üstüne çöp bidonunda debelenip duruyor. Yukarıya sesleniyor
- Ula temel niye attun buni bu daha kullanılurdisevincli

hahaaa khkh56 laz ya music45music45 teşekkür ederim y789

ßyKuS 12-06-2013 09:37 PM

Neden kendimizle barışık olmak bu kadar önemli?
Bu yüzden midir kendimizle barışık olmadığımız için pişmanlık duygusu yaşıyoruz?

ßyKuS 14-06-2013 04:24 PM

Cevap: Sen ne tatlı şeysin öyle :)

anlaşıldı yine benim sorularım cevapsız kaldı. Bu durum çok sık başıma gelmeye başladı ve artık bende mi bir sorun var diye düşünmüyor değilim..

İçsel çatışma telkinini dinlemeye devam.. Bugün 5.günüm olucak. Gece uyumadan önce i.ç. telkini dinlerken bir yandan da aklıma çok güzel fikirler geliyor. Bu durumun alfa frekans'ların +'sı olarak görüyorum. Alfa frekans konumuna geçtiğimizde öğrenme durumumuz artarken aynı zamanda Alfa dalgaları insan gözlerini kapattığında ve tamamen sakin olduğunda görülür.

Dün gece uyumadan önce zihnimde hayal dünyamın kocaman kapılarını kapattım ve kapıyı kilitledim. Anahtar ipliğe bağlı bir şekilde boynuma astım ve sonra zihnimde anahtarın göğsümün içine girip kaybolduğunu imgeledim.

Basit bir örnek vericem.. Twitter'da birşeye sevindiğimde shvnuıhaebksa gibi tuşlara sık sık basardım. Bir gün dedim ki kendime bir daha asla böyle tuşlara basmıcam. O gün bu kararı aldığımda ertesi gününde ve sonraki gününde ne zman sevindiğim bir olay olsa aklıma sdhvaegı bu tuşlara basmak gelirdi ama ben her seferinde o kararlılıkla söylediğim sözü aklıma getirdim. ''Bir daha asla böyle tuşlara basmıcam''. O günden beride basmıyorum..

Bu yazım tamamen tekrar'ın ne kadar önemli olduğunu, deneyimlerimi sizlerle paylaşmak için uzun uzun yazmaya çalışıyorum.. Kararlılıkla söylenen sözler'de başarı oranının hislerime kulak verdiğim zamandan çok daha fazla olduğunu gözlemledim..''Duygusal insan hisleriyle hareket eder. Akıllı insan mantığıyla hareket eder. Cesur insan hislerine kulak verir, akıl süzgeçinden geçirir ve yüreğiyle harekete geçer.''

Kararlılıkla ilgili söylediğim bir kaç sözü sizlerle paylaşmak istiyorum. Örneğin.. Kafama koydum bir kere bunu yapıcam.., Eğer ..(arkadaşımı dışarı çağırırsam) bunun benim değişimime katkısı olucaksa ben bunu seve seve yaparım.., En basitinden bunu yapıcam, Bunu yapabilirim.., Bunu kendi iyiliğim için yapıcam.., vs vs. bir şeyi yapmak istediğinizde zor olan istemek değildir. Kendinizi harekete geçirebilmektir. Size verdiğim bu değerli sözlerle kendinizi harekete geçirebileceğinize inanıyorum..

Önemli olan değişmeyi istemek değil, değişim için neler yapabildiğindir. Değişim sürecinde en büyük destekçin kendin olmalısın. Bazen öyle bir durumla karşılaşırsınız ki kaçıp uzaklaşmak istersiniz. Böyle durumlarda kendinizi nasıl motive edip cesaretlendirdiğinizde çok önemlidir.

Şu twitter örneğinde verdiğim gibi eğer bir karar aldıysanız ne zaman ki o duruma aykırı hareket ettiğinizde aldığınız karar aklınıza gelicektir. İşte burası sizin o alışkanlığınızı kırmak için çok önemli bir noktadır. Aldığınız karar'a aykırı hareket ederseniz değişmemekte inatçılığınızı sergilemiş olursunuz. İstisnalar yok. bir kere yada yarın yapıcam vs. Aldığınız karar'ı hatırlayıp aykırı hareket etmediğiniz de o alışkanlığı kırmak için çaba gösterdiğinizi ve yakın zamanda o alışkanlıktan kurtulabileceğinizi gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.

Bir örnek vermek gerekirse.. 10 yıl aradan sonra veya ilk defa bir günde 3 tane sigara içtim. Hoşuma giden bir yanı olabilir o an. Ama sigaranın sağlığıma zararlı olduğunun ve üzerime ağır bir kötü kokunun sindiğinin farkına varıyorum. Burdan itibaren diyorum ki bir daha sigara içmicem diyorum. Gün boyu aklıma sigara geliyor. Çünkü hoşuma giden birşeyler vardı sigarada sonra aklıma aldığım karar geliyor. ''Bir daha sigara içmicem'' Sonra sağlığım için zararlı olduğuna ve kötü koktuğu aklıma geliyor ve böylelikle o anki sigara içme arzumu bastırmış oldum.

Bu sigara içme arzum'u kırma yolunda attığım ilk adımdı. 2.ci günde 3.cü günde ve 1 hafta sonra sigara içme isteği geliyordu ama her seferinde aklıma ''bir daha sigara içmicem'' sözünü (aldığım kararı) getiriyordum. ve her sigara içme arzumu bastırdığımda sigara içme arzum'u kırdığımın bilincindeydim. Şimdi ise sigara içmiyorum.. Sigara içenlerin bilindikleri bir bahaneleri var. Herşey ilk sigarayla başladı. Bu bahanedir.. Ben ilk sigaramı içtiğim günde toplamda 3 sigara içtim ama bırakmak o kadar da zor olmadı..

Tekrar tekrar tekrar ve tekrar.. Sevgiyle Kalın smil56 s456

ßyKuS 17-06-2013 03:15 PM

Herşey güzel olucak..

1 haftadır içsel çatışma telkinini dinliyorum ve etkilerini yeni yeni farketmeye başladım.. Düşüncelerim netlik kazanıyor. Yanlış bir seçim yaptığımda dahi yanlış seçimi farkedip doğru seçimi yapabiliyorum. İlk olarak bu telkini dinleyip dinlememkte kararsız kalanlar için, ilk önce bu telkinin avantajını ve dezantajını sizlere açıklıcam..

Avantajı: Kararsızlıktan kurtulup kolayca bir seçim yapabiliyorsunuz. Yaptığınız seçimin doğru olup olmadığını sorguluyup doğru olanı yapıyorsunuz..

Dezavtajı: Ailenizle iletişiminiz o kadar iyi değilse, yapmanızın doğru olduğu seçimi yapmakta yetersiz kalıyor başlangıç olarak bu telkin.

Kafamı kurcalayan asıl nokta şu. İlk olarak içsel çatışma telkinini mi dinlemeli yoksa geçmişin olumsuz etkileriniden mi arınmalı.

Doğru seçimler yapabilmek için içsel çatışma telkini daha cazip geliyor. Diğer yandan geçmişin olumsuz etkileri şuanda bile üzerimde bir etki ettiğine göre o zaman ilk geçmişinizden özgürleşin telkini dinlemek daha iyi bir seçim gibi geliyor.

heaven28 17-06-2013 03:17 PM

bahsettiğiniz telkinler ücretlimi acaba

ßyKuS 17-06-2013 11:52 PM

evet ücretli..

ßyKuS 19-06-2013 03:27 PM

pc başına oturduğumda yapıcak hiçbirşey bulamıyorken [boş zaman geçirmek dışında] hiçbirşeyde yapmak istemiyorum. Çok garip.. En iyisi pc'den kalkmak gulensmiley Hergün bilinçsiz bir şekilde pc'ye oturma ihtiyacı duyuyorum. Bir tür gereksiz alışkanlık oldu bu bende. Bunun farkına vardığım içinde şükürler olsun.. Bundan sonra, bilgisayar'a oturma arzusuna karşı çıkıp daha yararlı birşeyler yapmayı denicem. :))

sweeet 20-06-2013 11:36 PM

Ne mesela?

Işıklı yol 21-06-2013 11:23 AM

Alıntı:

sweeet Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 844233)
Ne mesela?

bence kitap okumak, film izlemek, enstruman çalmak, müzik dinlemek, resim yapmak vs vs vsy789

mehtap1606 21-06-2013 12:20 PM

ben boş zamanlarımda turnaklarımı yiyorum mesela , tavsiye ederim çok güzel zaman geçiyor anlamadan sevinclisevinclisevincligirlhahagirlhahagirlhahagi rlhaha

ßyKuS 21-06-2013 06:05 PM

Yaz geldi ya pc başında ne yapsam sıkılıyorum. Pc'de gereksiz yere oturmayı kaldırmayı denedim dün başlangıç olarak gayet iyiydi akşam 6'ya kadar oturmadım ondan sonra bilinçsiz bir şekilde pc'yi açtım :)) Gün içinde pek oturmuyorum işim olmadığı sürece.. Zamanı yararlı kullanmaktan bahsetmişken mesela dışarıda arkadaşımı çağırıp maç yapmak veya buluşup zaman geçirmek.. denize gitmek. gezmek müzik dinlemek.. işte yararlı deyince aklıma bunlar geliyor. Diğerleri mesela fotografik hafızaya başlamıcam bi daha en azından şimdilik. Kitap okurken sıkılıyorum. Buda yeni çıktı :) Parkour sporuna başlamak dicemde:.

Okuldan belgelerimi tamamlar tamamlamaz uzakyol stajına gidicem. Şimdiden iki belge kaldı ama sağlık raporu çıkartırken kan alıyorlar ya ben küçüklüğümden beri alışamadım şu iğnelere o yüzden o sağlık raporunu erteledim :)) Korkuyorum demiyomda

Bugün adını koyduğum zihinsel özgürleştirme yöntemini denedim. En azından denemeye çalıştım.. Biliyorum bu uygulamayı yapmadan önce zihinsel perhiz yöntemini yapmam gerekiyordu ama durum acil olduğu için bir günlük zihinsel özgürleştirme yöntemini denedim. Okula gittim belgelerimin çoğunu tamamladım. Bayaa enerji harcadım bugün yani geceleyin rahat yatabilicem... :))

Peki size göre hayatınızdan gereksiz zaman harcayan şeyleri çıkarttığınızda yararlı olarak neler yapardınız ? Bu soruya lütfen dürüst bir cevap bekliyorum..

ßyKuS 23-06-2013 04:26 PM

İçimden geçen aklıma takılan şeyler gerçekleşiyor. Üstelik ilk defa olmuyor bir aralar farkındalığımın en yüksek olduğu zamanlarda başıma gelenlere inanamıyordum..Aklıma herhangi bir şey takılsa bir şekilde öğreniyorum araştırarak değil. Birkaç gün önce aklımdan geçiriyorum eski patron bir an önce parayı bana ulaştırsa bunu nasıl istediğimi bile kestiremiyorum ama ertesi gün beni arıyor gel paranı al diyor. Tabii almaya gelemiceğimi söyledim. Yolunun üzeri olduğu için oğluyla parasını göndereceğini söyledi. 2 gün sonra sabah uyanıyorum telefon çalıyor nolur diyorum arayan kişi beni arasın ve telefon el değiştirip bana geliyor. Bende paramı alıyorum..

ßyKuS 26-06-2013 07:39 PM

Bazen kendi kendime keşke ben yetim olsaydım annem babam olmasaydı diyordum. Sonunda buda gerçekleşt. Bugün olan olaylardan sonra denize çıktıktan sonra bir daha asla eve dönmücem asla anne babayla görüşmücem. Bitti artık. Bir çocuğu büyütmek için neye ihtiyaç duyarsın? ilk akla gelen para. Banada sürekli seni bugüne kadar büyüttük besledik falan filan aldık vs diyorlar. Atladıkları bir nokta var. Bir çocuğu büyütmek içi gerekli olan tek şey para değil sevgiden ve ilgiden mahrum bırakılan bir çocuk büyüdüğünde hayatında nasıl başarılı olabilir ki. Madem benden bir hak talep ediyorlar çalışmaya başladığım zaman neyse parası veririm. Ama benimle azıcık ilgilenseler özel zaman geçirseydiler işte bunun hakkını asla parayla ödeyemezdim. Ne yazık ki böyle birşeyde hatırlamıyorum.

Birde onca şeyden sonra hakkını helal etmeyen ablam var. Bende aynısını söyledim kızgınlıkla. Ama benim huyum değil yüzüne karşı söyleyemesemde varsa hakkım helal olun derim içimden didimde. Ablam gitti mi sorusunu sorduğum big ablam kafasında ne tasarladıysa bana kızdı herşeyde bu saçma sapan olaylar yüzünden oluyor. Benimle saygısızca konuşur sonrada benden saygı bekler. Çok bekler. Kendi hatasını görmüyor birde karşısında küçük çocuk varmış gibi davranıyor. Büyüklerinle nasıl böyle konuşursun diyor. Büyüğün küçüğüne saygısı yoksa küçüğün büyüğüne saygı duyması normal bir durum mu bana anormal geliyor. Yanlışları yanlışlarla düzeltemezsin ki. Herşey bitti.

minesota 26-06-2013 08:19 PM

evet ya aileler böyle işte.atsan atılmaz satsan satılmaz. hem kızarsın hem de tuhaf biçimde bağlısındır.. ne kadar kızsan da kopamazsın.ablan kötü söylemiş olsa da bir saate kalmaz en azından içinden geri alır sözlerini.

ßyKuS 28-06-2013 02:17 PM

Re: Senin hayatın, senin seçimlerin..

ipleri koparmama az kaldı ve artık umrumda da değil.. Yıllarca aşırı koruyan ve bu yüzden çocukluk döneminde hiçbir sorumluluk üstelenmeme izin vermeyen bir annem ve sorumsuz bir babam'ın sonucu ortaya ailesine sevgiden çok nefret besleyen birisini büyüttüler. Aşırı korumacı bir aile çocuğunun sorumluluk almasına engel olursa daha küçüklüğünde o büyüdüğünde sorumluluklardan kaçıp kendi başına birşeyler yaapmakta çok zorlanacaktır. Her zaman bu böyledir. Yıllarca ebeveynlerin hatalarının bedelini çocukları çekiyor. Çocuğunuzun sorumluluk üstlenmesine izin verin. Birşeyler yaparken elinden alıp siz yapmayın onu destekleyin. Ailemin yaptığı hatayı forumdaki siz anneler yapmayın.. yapmayın ki çocuğunuz size karşı nefret değil de sevgi besleyebilsin..

ßyKuS 28-06-2013 10:39 PM

İçsel çatışma telkininin 21 günlük çalışmasını tamamladım. Şimdi ise zihinsel perhiz ve zihinsel özgürleştirme yönteminin neden gerekli olduğunu kavrayıp, bu konudaki endişelerdende kurtulduğuma göre önceliği zihinsel perhizi uygulama çalışmalarına verebilirim. Zihinsel perhizle istemediğin düşünceleri zihninde barındırmayarak böylece olumsuz hiçbir düşünceyi aklına getirmeyerek sürekli pozitif kalabilmeni sağlayan mükemmel bir çalışma. Hiç farkettiniz mi bilmiyorum ama bazen yapmakta zorluk çektiğiniz birşeyle karşılaştığınızda aklınıza hiçbir şey getirmediğinizde o yapmakta zorlandığınız şeyi ne kadarda rahatça yapabildiğinizi.. İşte bu yüzden gerekli zihinsel perhiz yöntemi.

Bilinçaltını şöylede düşünebilirsin. Şu anki bilinçaltım bulutlu bir gökyüzü eski ve korku filmlerindeki harabe evlerden birisi ve evimin etrafını saran yabani otlarla dolu. Bu durumdan tuhaf bir biçimde rahatsız olurken nedense hala rahatsız olduğum şeyleri sürdürmeye devam ediyorum. Şimdilerde bulut azıcıkda olsa delindi ve güzelim çiçekler açmaya başladı. Hayalim eski harabe evi tekrar yeniden inşa etmek (egzersiz, program vs) sağlam temeller üzerine kurup çok şirin bir ev yapıp evin etrafındaki yabani otlardan kurtulup (olumsuz düşünceler vs) yerini çeşitli çiceklerle (olumlu düşünceler) doldurucam. Gökyüzündeki bulutlar birer birer dağılacak ve benim güneşim doğucak.

Zihinsel perhizde istenilen duruma ulaştıktan sonra zihinsel özgürleştirme yöntemimi uygulayacağım. Keşfettiğim zihinsel özgürleştirme programının işe yarayacağına dair sarsılmaz bir inancım oluştu. Zihinsel özgürleştirmeden kısaca bahsetmek gerekirse size hayalinizdeki olmak istediğiniz kişi olma fırsatı sunan sınırlamaları ve engelleri kaldıran mükemmel bir çalışma. Bir an önce zihinsel özgürleştirme yöntemine başlamadan önce zihinsel perhiz (konsantrasyon çalışmalarının ileri tekniği) de çok iyi olmam gerekiyor ve sonra gelsin değişimler kısıtlanmış özgürlüğümün önündeki hiçbir engel beni durduramıcak. Değişimi seviyorum.. Değişmeyi seçiyorum..

ßyKuS 03-07-2013 03:25 PM

Bir önceki mesajda dikkatimi çektide ne kadar çok olumsuz ve zihinsel kelimesi kullanmışım. Bugün'ün dünden farkı dün'ün bugün olmadığı gerçeği :)) Herneyse yaptığım şey zihnimi olumsuz düşüncelere karşı kısa süreliğinede olsa kapadım. Özgürlüğümün sınırlı düşüncelerin kapılarının ardında yattığını farkettim. Resmen hergün ama hergün sürekli kendimize nasıl olumsuz telkin verdiğimizi farkettim. Diyelim ki insanlarla göz kontağı hala kuramıyorum. Dedim bugün bir farklılık olsun ve aklıma olumsuz düşünceleri getirmiyerek hareket edeyim dedim. Yaptımda olumsuz düşüncelerimin farkına varmaya çalıştım.

Başardımda ama aklıma gelen olumsuz düşüncelerin beni hareketlerimi nasılda sınırladığını gördüm. Bizler harbi harbi sürekli yapamam edemem diyerek kendimize olumsuz telkin vererek hayatı kendimize zehir ediyoruz. Sonra gelsin sorunlar hastalıklar. Biz kendimizi hasta ediyoruz. Psikosomatiğiz yani. Yıllarca değişmek için çaba sarfediyoruz ama yinede bir türlü olmuyoruz. Mesela birşey yapmak istediğimizde hani bizi o uyuşukluğa rehavete tembelliğe iten düşünceler bize etki ettiği sürece bizlerin değişmesi gerçektende zor iş. Eee sorun fiziksel değil zihinsel. Herşey beyinde bitiyor. Olumsuz düşüncelerinizin farkına varırsanız o düşüncelerin zihninize gelmesinide engelleyerek o sorundan kurtulabiliriz.

ßyKuS 15-07-2013 04:43 PM

En son attığım mesajda özetle tüm sorunların zihinsel ve hayali sorunlar olduğundan bahsetmiş ve bu sorunlarla nasıl baş edebileceğimizi vurgulamıştım.

Zihinsel engellerle baş edebilmek için zihnimizi eğitmemiz gerekiyor. Bu yüzden de Konsantrasyonun Gücü kitabındaki egzersizleri ve sonuçlarını burada paylaşıcam. Kitap'ta ''zihnin emirleri uygulaması için önce vücudu eğitmek şarttır.'' Sözü üzerine başlangıç olarak vücudumuzdaki istemsiz kas hareketlerini kontrolümüz altına almaya yönelik bir takım sıkıcı çalışmalara başlıyorum. En azından ilk 4 egzersiz öyle. Egzersizleri uygularken bir egzersizi başarıyla bitirmeden 2.ci bir egzersize başlamamaya karar verdim. Daha fazla uzatmadan ilk egzersizi paylaşmak istiyorum.

>> E.gzersiz 1

Rahat bir sandalyeye oturun ve ne kadar sabit kalabildiğinize bakın. Bu göründüğü kadar kolay değildir. Dikkatinizi, hareketsiz oturma üzerine odaklamanız gerekecek. İstemsizce kas hareketi yapıp yapmadığınızı gözlemleyin. Biraz alıştırmayla, 15 dk. boyunca hiçbir kasınızı hareket ettirmeden sabit bir şekilde oturabildiğinizi göreceksiniz. Benim önerim, önce 5 dk. boyunca rahat bir pozisyonda oturun. Tamamen hareketsiz bir şekilde oturmayı başardıktan sonra, süreyi 10 ardından 15 dk.'ya çıkarın. Bunu başarana kadar deneyin. Fakat hareketsiz kalabilmek için kendinizi zorlamayın. Tamamen rahat olmanız şart. Bu rahatlama alışkanlığının oldukça faydalı olduğunu göreceksiniz.

Neyseki bu egzersizi yaptım. Başlangıç olarak kırmızı yazılara dikkat ettim. 5 dk.'dan başlayarak 15 dk.'ya kadar başarıyla yaptım. Hatta bir ara 20 dk.'ya zorluyordum da sağ kolum taş kesiliyordu neredeyse :)) Bu egzersizle ilgili bir kaç tavsiyem olucak. Eğer pc'de film izliyorsanız o sıralarda bu egzersizi rahatça yapabilirsiniz. Önce 5 dk. sonra 15 dakikaya kadar çıkarsınız. Ayrıca vücudunuzu hissetmeye çalışın ve istemsizce vücudunuzu hareket ettirip ettirmediğinize bakın. Bu egzersiz vücudumuzu istemsiz hareketlere karşı kontrol etme becerisi kazandırıyor. Bu arada rahatça nefes alabilirsiniz esneyebilirsiniz. Kasmayın kendinizi fazla. :)) Ben ikinci egzersize başlamadan önce son kez bir film eşliğinde 1.ci egzersizi tekrarlıyıp sonra 2.ci egzersize geçicem. Sevgiyle Kalın.

ßyKuS 29-07-2013 09:18 PM

Konsantrasyon çalışmalarını devam etmeyi bıraktım. Çünkü fikir ayrılığına düştüm ve daha iyi bir çalışma buldum ona başladım. Bu çalışma farkındalık egzersizleri idi. Amaç zihinden geçen düşüncelerin farkındalığını kazanmaktı. Hedefim belliydi. Bunun için kendime bir yol planı hazırladım. Bir karar verdim ve bu çalışmayı severek başladım. Aklıma olumsuz düşünceleri getirmemeye çalışıyordum. Başladığım ilk farkındalık egzersinde benden istenen zihninden geçen düşüncelerimin farkına varmam idi. Bu başta kolay geliyordu. Sürekli olarak yapabileceğim birşey değildi. Dikkatim dağılıyordu bu durumda benim zihnimden geçen düşünceleri fark edememe neden oluyordu. Bu duruma sinirlendim. Bununla ilgili bir egzersiz yok sadece düşüncelerin farkına varın geçiyor.

Neyse çalışmayı bir ilerki seviyeye çıkardım ama bu seferde çalışmaya başladığım ilk zamanki gibi istekli değildim. Çalışmalarım aksadı ve neredeyse durma noktasına geldi. Birşeyler yapmam lazım. Bugün motivasyon başlıklı küçük bir kitabı bitirdim. Kitapta NLP'ye yer veriyordu. Kitabı okurken değişim umutlarım yeşillenmeye başlar gibi oldu. Sanki NLP çalışmasını yapıp sonuç almışım gibide aklımdan keşke bu çalışmayı daha önceden yapsaydım diyorum. NLp çalışmasını kendi üzerimde uygulucam. 3 haftayı geçen bir süredir de mutluluk telkini dinliyordum öylesine zaten bundan da hiç bahsetmemiştim. Herneyse daha 19 yaşındayım. Yaşım çok genç olmasına rağmen çeşitli farkındalıklar ve deneyimler kazanmam çok iyi oldu. Tek yapmam gereken değişimim için daha fazla mücadele etmem. Kolayca pes etmeyip sebat etmem gerekiyor ve bunu başarıcam.

ßyKuS 31-07-2013 05:17 PM

artık kitap okumakla yetinmemeye çalışıyorum. Herkes için NLP kitabı okurken birşeyin farkına vardım. Kelimelerin ruh halimizi nasıl da etkilediğiydi. Bende bununla ilgili bir yazı yazayım dedim.

Kelimelere yüklediğimiz anlamlar hayata olan bakış açımızı derinden etkiler. Öylese başarısızlık, çaresizlik buna benzer bizim için olumsuz anlam ifade eden kelimelere yüklediğimiz anlamlar bizim o durumlarla karşılaştığımızda ne düşüneceğimizi belirler. Bu durumu lehimize kullanabiliriz. :))

Örneğin başarısızlık konusunu ele alalım. Önce başarısızlığın bizim için ne anlam ifade ettiğini bir düşünelim. Yeniden başlamak için harika bir fırsat olarak düşünebilirim yada herşey bitti benden buraya kadar da diyebilirim. Her iki durumuda ele alalım. Projem için bankaya kredi başvurdum. Üzgünüm veremiyoruz dediler. Bu durumda hemen aklıma yeniden başlamak için harika bir fırsat diye düşünüp bu sefer esnek davranarak başka bir bankaya başvururum ve projem için gereken miktarıda bulana kadar da denemeye devam ederim. Böyle davranmam mutlak başarıyı getiriyor + yeniden başlama fikri gibi olumlu cümleler motive ediyor. Birde diğer durumu ele alalım. Projem için bankaya başvuruyorum ve reddediliyorum. Yani başvurum başarısızlıkla sonuçlanıyor. Bu durumda aklıma başarısızlığın bana ne anlam ifade ettiği aklıma geliyor. Herşey bitti benden buraya kadar diyip vazgeçiyorum.

Başarısızlık bizim onun hakkında ne düşündüğümüze bağlıdır. Zorluklara rağmen başaran insanları düşününce onların sıradan insanlara göre en büyük avantajı karşılaştıkları zorluklara yükledikleri pozitif anlamları olabileceğini farkettim. Kelimelerin gücüne merakı olan bir insan örn. sweet ve ben olumsuz kelimelere yüklediğimiz anlamları pozitife çevirerek olumsuz kelimeleri lehimize kullanabileceğimizin farkındayız.

Bunu yapmak istiyorsanız eğer;

- Olumsuz kelimelerin bir listesini çıkarın
- Olumsuz kelimeleri tek tek ele alarak sizin için ne anlam ifade ettiğini alt alta sıralayın.
- Olumsuz kelimelerin size ifade eden anlamları tekrarlayın.

Not: Olumsuz kelimelerin size ifade ettiği anlamların olumlu olmasına dikkat edin.

mira- 02-08-2013 07:46 PM

Günlüğünü baştan sona kadar okudum.İtiraf etmeliyim ki hayran kaldım.Gerçekten bir şeyleri başarmak istiyorsun ve çabalıyorsun.Asla vazgeçme:)

ßyKuS 03-08-2013 01:31 PM

Mira teşekkür ederim. :)) Yine günlerden cumartesi ve ben pc başında yapıcak birşey bulamıyordum zaman öldürmek için pc'ye depoladığım kişisel gelişim makalelerini göz atıyordum. Birkaçını açıp okumaya başladım. Daha sonra bir başkasını. Olumlu Düşünme Alışkanlığı Kazanmada Karar-Sistem İlişkisi adlı bir makale ilgimi çekti ve hemen okumaya başladım. Psk. Tuğba Demiröz bir karar verdiğimizde iç sistemle dış sistemde nelerle karşılaştığımızı/karşılaşacağımızı çok iyi anlatmış. Değişmekten korkan bir insan neden korkar? O kararı verdiğinde nelerle karşılaşacağını bilmediği için bilinmeyenden de korktuğu için olabilir mi. Değişim sürecinde bir karar alındığında hangi aşamalardan geçiceğimizi bilmediğimiz için birçok değişim kararı başarısızlıkla sonuçlanıyor. Ama elimdeki kaynak bana değişim için bir karar verdiğinde nelerle karşılaşabileceğimi ve bu karşılaşcağım engellerle ilgili nasıl başedebileceğimi gösteriyor. Bu makaleyi okur okumaz çalışmalarımı not aldığım defteri açtım ve hemen bir karar verdim. cilgin897 Bu karar kendimi kısıtlamadan konuşmak ve gerektiği anda karar vermekti. Tekrar makaleyi açtım nelerle karşılaşacağıma göz attım. Bu makaleyi netten bulabilirsinizi. Bulamazsanız forumda paylaşırım. Benim için değişim şimdi başlıyor.

ßyKuS 09-08-2013 11:43 PM

Değişim başladı artık o gün verdiğim kararla. Bazen söylemek istediğim şeyi söylemekte zorluk çekiyorum. Bu zorluğuda söylemek istediğim şeyi söylemeye karar vererek aşıyorum. 2 gündür yat'ta çalışıyordum ve şükür bitti eve döndüm. Bu sırada çeşitli farkındalıklar ve deneyimler kazandım. Deneyimler yatta edindiğim mesleki bilgiler. Farkındalıklar ise ne kadar bencil ve ilgisiz olduğumdu. Kaptan bana birşeyden bahsettiği zaman bahsettiği şeye ilgisiz kalıyor ne diceğimi bilemiyordum adeta. Konuşucak birşeyi olmayan kendisinden başka birisini düşünmeyendir diye bir söz duydum. Duyduğum konusunda da şüpheliyim açıkcası. Ben bu düşünceye hak vermiyor değilim. Sonuçta kendisinden başka birisini önemsemeyen insan konuşmak istediği zamanda karşısındaki kişiye ilgisiz kaldığı için ne konuşacağını bilemiyor. Bilemiyor çünkü konuşucak birşeyi olmuyor. Bu yüzden bu sorunu aşmak için bana anlatılan şeylere ilgiyle yaklaşıp meraklı bir şekilde dinlemeye özen gösterip doğru tepkiyi ve soruları sormaya özen göstererek kendimden başkalarınıda değer verip önemsemeliyim.

Bir karar vermiştim. Kararım ''söylemek istediğim şeyleri söyleyebilmek'' Bu konuda gelişmeler kaydediyorum söylemek istediğim şeyleri gün geçtikçe daha da iyi söylüyorum. Öyle bir durumla karşılaşıyorum ki söylemek istediğim şey adeta söyleyemeceğim kadar zor hale geliyor. O an ki durumda düşünüyorum acaba utangaçlık ve çekingenliğim söylemek istediğim şeyi söylemem konusunda bana engel oluyor mu? Düşünmeye başlıyorum. Bir kıza güzel olduğunu söylemek istiyorum ama benden yaşça büyük ve söylemek konusunda utanıyorum söyleyemiyorum. Para lazım oluyor ama çekindiğim için isteyemiyorum. Tanımadığım kişilerle yemek yemekte çekiniyorum. Sorumun cevabı evet utangaçlık ve çekingenliğim söylemek istediğim şeyi söylememde bana engel oluyor. Bu durumda utangaçlık ve çekingenlikten kurtulma yollarını araştırarak bİr sonraki seferde söylemek istediğim şeyi söylememde önümde durucak engellerle nasıl başedebiliceğimi öğrenmiş olup bu engelleri aşabileceğim.

Son olarak farkettiğim birşey var ki o da uyku sorunuyla ilgili önceden uyumak konusunda çok sıkıntı çekerdim. Bazen uyumak için saatlerce yatakta sağa sola dönerdim ama bir türlü uyuyamaz adeta çıldırıcak gibi olurdum. Bunun nedeni geceleri kafam çok fazla düşüncelere takılıp kalıyor olmasıydı. Sonralarda sadece uyumak istediğimi söyleyip fazla düşünmemeye çalışıyordum. Uyumak içinde zihnimde kap karanlık bir ormanda yürüdüğümü ve uçurumun kenarına gelip elime bir taş alıp o taşı uçuruma atıp kaç saniyede yere çarpacağını saymaya başlıyordum. Bunu yaparken insan rahatlıyorda. Neyse işte artık farkettim ki uyumak için saatlerce uğraşmıyordum. Kafamı yastığa koyuyorum. Sadece uyumak istediğimi söylüyorum ve kafama birşey takmıyorum. Cidden bunu yapınca insan daha rahat uyuyor. Artık rahat uyuyabiliyorum. Değişimi seviyorum. Olumlu yönde değişiyorum.

WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:39 PM.