![]() |
arayışım.. selam arkadaşlar... ben de günlük açmaya karar verdim. daha önce telkinleri dinlemiş ve kısa süreli etkilerini görmüş biriyim. ama sonra bıraktım ve değişim kalıcı olmadı. çevremdeki insanlar bir kursa gidiyorlar, yabancı dil öğrenmek veya kpssyi kazanmak gibi amaçları var. benim bir yıllık hedefim ise iç sesimi olumluya dönüştürmek, gerçek potansiyelimi bulmak. bunun için 25/10/2013 tarihine kadar buraya yazmak için kendime söz veriyorum. bu süre içinde kişisel gelişimimle ilgili elimden geldiğince çok okuyup, telkin dinleyip uygulamalar yapacağım. bunun ilk adımı olarak dün gidip iki adet kitap hediye ettim kendime: hatalı alanlarınız ; sınırlar.. ben artık kendim için en iyisini seçmeye karar verdim. bunu da somut örneklerle burada anlatacağım.. bakalım bir sene sonra içimde ne çıkacak? görüşmek üzere.. |
Cevap: arayışım.. çok önemli bi adım bence tebrik ederim sizi. Başarıcağınıza inanıyorum. :) iyi bayramlar. |
Cevap: arayışım.. Alıntı:
Öncelikle günlüğün hayırlı olsun corekotu138. Günlüklere yazmayı çok tercih etmiyorum. Ancak mesajın çok dikkatimi çekti. Çünkü benzer bir arayışa ben de girmiştim. Hala da devam etmekteyim. Başka bir amacın yok mu onu çok merak ettim. Kendimizi aramak hayatın hem en zor hem en kolay işi. Hem en mutluluk veren hem de en çok can acıtan şeyi... İçinde her şeyi bulabileceğin bir serüven. Umarım kendine olan yolculuğunu en eğlenceli şekilde sürdürürsün. Umarım zorlukları olgunlukla karşılar, sevinçlerini coşkuyla yaşarsın. Umarım her zaman ilerlersin, hep daha yukarılara çıkarsın ve yaşadıklarının hepsinden öğrenmen gerekenleri yüksek bir farkındalıkla alıp daha da güçlenerek yoluna devam edersin. Yolun aydınlık olsun. Sevgiler. actionsmile |
evet benim yolculuğum çok canımı acıtacak ama yapmak zorundayım delireceğim yoksa..bunun dışında elbette hedeflerim var ama kendimi bulduktan sonra bunların üstesinden daha kolay gelirim daha çok keyif alırım diye düşünüyorum.. tecrübelerini paylaşırsan çok sevinirim, dışardan objektif bakışlara ihtiacım olacak.. |
|
Cevap: arayışım.. selam millet.. planlı kişisel yolculuğumda ilk günüm.. 'hatalı alanlarınız'ı okuyorum. ilk konular kolay, benim kendi içimde çözeceğim konular. uygulamam gerekenler: 1. duygular düşüncelerin sonucudur. düşüncelerini değiştirirsen duygularını da değiştirirsin. 2-başkası sana birşey yapamaz. sana sadece sen zarar verirsin, istemezsen vermezsin. 3-suçluluk duygusu-geçmiş ve endişe-gelecekin bugününü sabote etmesine izin verme... evet, bugün bunları dnedim. bazen çok iyi sonuç aldım, bazen oldukça zorlandım başa çıkamadığım oldu. bir hafta bunun üzerinde çalışacağım... sevgiler... |
Cevap: arayışım.. sıkıntılarımın nedenini biliyorum, nasıl çözüleceğini biliyorum. hangi durumlarda sıkıntı yaşadığım ile ilgili farkındalık kazandım. ama düzeltecek, sınır koyacak, 'hayır' diyecek cesareti bulamıyorum. o cesareti nereden bulacağımı bilmiyorum. bilen var mı? |
Cevap: arayışım.. sanırım osho.. diyor ki; sevginin de, nefretin de, korkunun da, huzurun da çıktığı yer; "sen" in kalbin.. o halde cesaretin de, çekingenliğin de meydana geldiği yerin neresi olduğunu pekâlâ biliyorsun.. beyin çok hızlı çalışıyor. son mesajda bahsettiğin şeyin tespiti belki de çok uzun sürdü, çünkü zihninde o kadar fazla düşünce vardı ki onların arasından buna; yani sıkıntılarına ve çözüm yollarına dair durumun tespitine ulaşmak, odaklanmak güç oldu.. ama yazarak yoğunlaşmaya çalışırsan, zihninin ne yönde çalışacağını, sen kendin istediğin gibi kanalize edebilirsin. belki de; dinleyeceğin bi soundtrack izleyeceğin bi film seni bu konuda ve de her konuda cesaretlendirebilir.. Ben mesela, "yes man" i, "schindler'in listesi"nde liam nelson'un duruşunu - konuşmasını - karizmasını, Boardwalk Empire daki iş ilişkilerini izleyince kendimi bir parça güçlü hissediyorum. ne var ki bunların hepsini biraraya getirip harekete geçemiyorum. benim olumsuz durumum seni de öyle etkilemesin, çünkü her kişi için farklılık arz eder bu durumlar.. belki de benim yöntemlerimin sende işe yarama ihtimali var.. belki de senin yöntemlerinin de bende işe yarama olasılığı var.. Açıkçası; Ya faydalı gelir.. Ya da gelmez.. Ne kaybedersin ki, deneyerek?? |
Cevap: arayışım.. bi çoğumuz " atalet" (hareketsizlik) durumu yaşıyoruz bence.. herşeyin farkında olduğumuz halde adım atamıyoruz. ben okumaya fırsat bulmadım henüz ama Mümin Sekmanın " Kişisel Ataleti Yenmek" adında bi kitabı var,diğer bikaç kitabını okumuş biri olarak şiddetle önerebilirim size yol gösterecektir. |
Cevap: arayışım.. huriye ve enes'e katılıyorum. Evet corekotu138 o cesareti nereden bulabileceğini biliyorum. Sana birşey sorucam sorunun kaynağını ve çözümünü biliyorsun ama harekete geçmiyorsun yada geçemiyorsun peki seni cesaretlendirecek şeyi sana söylersem yapacağın ne malum ? |
|
|
|
Cevap: arayışım.. evet, okumaya öğremeye devam ediyorum. bugün yaşadığım pek çok sorun sınır koyamamakla, ailemle bağlarımı koparamamakla ilgili. insan evlendiği için ailesini terk ettiğini düşünüp suçluluk duyar mı? evet oluyor, hem de görüyorum ki bu sadece bende olan birşey değilmiş. annemle babam benim canım ciğerim. ama bana öylesine kötülük etmişler ki büyüyünce sorunlarla yüzleşince ne yapacağımı bilemez olmuşum. benim annem de, babam da çekingen insanlardı. kendileri bilmedikleri bir yolu bana öğretemezlerdi. onun için onlara tam olarak kızamıyorum.biliyorum ki beni ne olursa olsun seviyorlar. şimdi benim kuş olup kendi kanatlarımla uuçmam gerekiyor. ve tabii kazandığım farkındalıkla sorunlarımı çözüp kendi çocuklarıma aynı sorunları yaşatmamam. bu arada günlük 5 yıldır evliyim ve artık bebek konusunda baskı hissediyorum eşimden bile. oysa ben hiç hazır değilim. eşime kişisel sorunlarımı çözeyim ondan sonra diyorum, o çok abartıyorsun diyor. diğer problem de eşimin ailesinin de hayatımızın tam ortasında olmas. yani ben ailemden özgürleşemezken, eşim de ailesinden kopamıyor ortaya ne çıkıyor: çifte kavrulmuş problemler. tabii ben bunu sorun olarak görürken eşim görmüyor. bakış açısı farkı :) özlem hanımın dediği annesinin ooğlu babasının kızı sorunsalı.. peki bu noktada ben ne apıyorum? kişisel telkinlerime sığınıyorum. allahım lütfen yardım et.. |
Cevap: arayışım.. az önce kuaföre gittim, bakım yaptırdım. sweeetin önerdiği gibi bir defter almıştım ona yazmaya başladım. bütçemi vb. bir de daha önce işime yaramış olan bir tekniğe tekrar başlayacağım bu gece. 2tezahür ettirmenin kaybolan sırrı'. çok yavaş işliyor ama işe yarıyor. kendimi değiştirmek için cesaret isteyeceğim. kayda geçsin istedim. sevgiler... |
cesaretsizlik'te tıpkı isteksizlik gibi her iki durumda da cesaret gelmesini veya birşeyi yapmak için isteğinin gelmesini beklersin. Daha çoook beklersin. Ama beklemene gerek yok aslında. Bu gibi durumlarda karar vermenin gücüne sığınıyorum ve işlerimi bu sayede yapabiliyorum. İçimdeki savaşcı ruhumu bu sayede ortaya çıkarabiliyorum. Bana sıkıntı veren şey sıkıntı vermek zorunda mı ? Buna katlanmak zorunda mıyım ? Neden sıkıntılarıma katlanıyorum peki, daha mutsuz olmak için mi ? Kendinize bu tarz farklı soruları sormaya başladığınızda alıcağınız cevap ya bir hiç yada çok saçma birşeydir. İnan bana neden bu davranışını sürdürdüğünü bile açıklayamazsın. Çünkü söylecek pek mantıklı birşey yok. Aslında bunu istemeyen sen değilsindir yada cesaret edemeyen bu soruları sormaya başladığınızda onunla baş başa kalıcaksınız ve ona patronun kim olduğunu gösterin.. Maviinci'nin'de dediği gibi sevincli Sorununun derinlerde olduğunu düşünüyorsun. Doğrudur. Çözümü de söyleyeyim. motivasyon çok basit bir yöntem söylicem corekotu deneyip denememekse sana kalmış birşey.. birşeyi yapmak istiyorsun. ama içinden hiç yapmak gelmiyor. Sıkıntılarını ele alalım. Sıkıntılarından kurtulmanı sağlayacak şey kesinlikle ama kesinlikle kendini motive ediş şeklindir. Eline bir kağıt al ve birde kalem.. bu sıkıntılardan kurtulmak için iyi bir nedenleri alt alta sıralayın. İstediğiniz kadar neden yazın. jim Rohn diyor ki ''Yeterince nedenin varsa, herşeyi yapabilirsin.'' Kesinlikle katılıyorum çok haklı. Nedenlerinizi sıraladıktan sonra kendinize neden harekete geçmediğiniz sorun ? ve en sonunda bir karar verin verdiğiniz karara ne pahasına olursa olsun uygulamaya geçin başlarda çok zorlanabilirsiniz ama o zor kararlı verdikten sonra artık çok daha kolay karar verebileceğinizi hissediceksiniz. Şimdi bir karar ver. Yöntem basit ve seninde iyi bir anne olucağına inanıyorum. çünkü şuandan itibaren bir mücadele veriyorsun sorunlarına karşı ve bu sorunlarıda çocuklarına yansıtmamak için mücadele veriyorsun. bence bu çok iyi bir neden seni tebrik ediyorum. İyi bir anne olucağına inanıyorum Sevgiyle Kal. |
|
Cevap: arayışım.. ben bu siteyi tesadüfen ekşi sözlükte gördüm. ne kaybederim ki diye telkinleri dinledim ve on beş günde öyle güzel duygular yaşattı ki bana.. sonra çekirdek inanç çalışması yaptırdım, ama telkinlerden sıkılmış olmalıyım, sadece olumlamaları yaptım, telkinleri ihmal ettim. sonra olumlamaları da bıraktım ve çalışmalarımda sonuca ulaşamadım tabii ki. işte sonra tekrar yolum düştü buralara. ikinci tur telkinlerimi dinliyorum şu anda olumlama yapmadan. sonuç yine müthiş. çok garip ir enerji. bugün insanlar etrafımda dans ediyordu. herkes benimle iletişim kurmak, sohbet etmek istiyorlardı. sınırlar kitabında bahsedildiği gibi küçük küçük sınırlr koymaya, hayır demeye çalıştım.asıl korktuğunuz insanlara daha sonradan uğraşın diyordu. önce küçük küçük pratik yapacakmışım. yani güzel bir gündü.. akşam eve gelince önce kızkardeşimin yaşadığı bir sorun, sonra eşim biraz uzak gibi geldi, üzerime alınmış olabilirm.enerjim düştü biraz. ama telkinlere devam diyorum s456 iyi geceler... |
Cevap: arayışım.. içimde bir öfke, bir öfke..bu durum rahatsız etmiyor ama. hüznüm öfkeye dönüşüyor, umarım sonradan öfkeden sevgiye dönüşür.. psikiyatrist 'sen hiç öfkelenmez misin' demişti. 'hayır üzülürüm' demiştim umarım içimdeki öfke bir süre devam eder de eylem insanı'na dönüşürüm. sevgiler.. |
Cevap: arayışım.. her şey çok güzel gidiyor. tam da hissetmek istediğim gibiyim. çok az kaldı biliyorum. telkinler mucizevi.. ihmal edilmemeli.. |
Cevap: arayışım.. telkinleri dinle herşey çok güzel olucak cesaretsizlik duygusundan kurtul seninde cesaretli oldugun 10000 lerce konu var onları aklına getir şurdada şunu yapmıştım de nası yaptım demek ki cesurum de helal olsun bana de birde bu kötü düşüncelerini tamamen silmek için %100 düşünce gücü isimli bi kitap var onu oku demicem beynine kazı yazarmısın ezberlermisin kitabı bitir şaşırıcaksın sabah kalktıgında hayatını nasıl deyiştiriceni biliceksin benzer durumlar bendede vardı bende cesaretsiz oldumu düşünüyodum onu saldırgan kavgacı bitaavırla kaptımı zannediyodum giderek büyücektir bu kitap bilinçaltı kullanma kulavuzu gibi bi denemelisin |
Cevap: arayışım.. bişey daha sölim karşındaki insanı beden hareketlerinide okumayı ören zaman içinde kendi beden dilinide düzeltir ve insanların ne hissettigini anladıgında ona göre yaklaşırsın bazı şeyleri önceden daha olmadan farkedersin öz güven verir |
bizim işyerinde masalar aynı bir trenin vagonları gibi yan yana dizilmişlerdir, tam karşımızda da yönetmenimiz oturur, yani bizim masalar oradan görünür. bugün onun masasına oturmuştum. kafamı kaldırıp, arkadaşlarıma baktım, kendini net ifade edebilenlere, aramızdaki fark ne diye düşündüm, onlar öyle rahat duruyorlardı ki, kendilerinden emin.. sonra kendimi düşündüm.. sürekli endişeli göründüğümü, masamda çekingen duruşumu vb vb.. onları gözlemeye karar verdim.. neyse işte sonra yerime geçtim, bu siteye girdim, senin beden dili ile ilgili mesajını gördüm.. ne hoş tesadüf.. sanırım bunun üzerinde çalışmam gerekiyor.. işaret galiba.. sonrasında da akşama doğru kafamı kaldırıp karşıya baktım. krşı pencerede kendimi gördüm.. akşamları masamda nasıl durduğumu pencereden görebiliyorum.. bunu da yeni fark ettim.. ne hoş tesadüfler.. |
Cevap: arayışım.. ruhumu korumak için elimden geleni yapıyorum. hep aynı yyerlerden yara alıyorum ama sanki daha kolay toparlanıyorum. telkinleri her gün dinlemeye özen gösteriyorum bir saat bile olsa mutlaka dinliyorum çünkü gerçekten işe yarıyor. işyerinde yükselmelerle ilgili mülakat hazırlığı varmış.. süremi doldurdum ben de gireceğim. maaşımda ciddi bir artış olacak yükselirsem. bunun için çok istiyorum. ama okumam, hatırlamam, ekonomiye hakim olmam lazım.. evet kendim için çalışmayı öğrenmeyi çok seviyorum.. güzel bir sonuç alacağıma inanıyorum.. |
Cevap: arayışım.. joe navarro isimli eski bi cıa beden dili ve sorgu teknikler uzmanın yazdıgı bir iki çok güzel kitap var şu andada kitapçılarda falan mevcut resimlerle hikayelerle senin hayal kurarak daha ii anlamanı saglayan güzel bi kitap herkesin okumasını isterim bide beyin gücünü arttırmak için sürekli yeni şeyler örenmeye odaklanmış durumdayım kafan ne kadar çok çalışır ve örenirse kendine güvenin artar her yeni bilgi başka nöronları devreye sokuyo durumu varya hafıza egzersizleri falan yapmaktayım süper hafıza 5000 diye bi kitap serisi var gerçi biraz lise talebesi kitabı gibi ama sag beyin sol beyin kadar güçlensin diye 21 günlük bi program var onu yarıladım 11. gündeyim deyşik yapıyo insanı dogru cümleyi bulamadım şimdi makina gibi çalışmaya başlıyo kafan her detaya her harekete dikkat eder daha çabuk algılar oluyosun boks yapmayı ögrendim zaten hepsinden daha eglenceli ve telkinleri en önemlisi matamatik işlerini kolay yoldan yapmak için 3 4 basamaklı sayıları kafandan çarpma bölme yapmayla ilgili 2 kitap aldım falan filan çok şey örenmek lazım sırf telkinle olmuyo bence cahil cesareti gibi bişey oluyo bana sorarsan bu yazdıklarımın hepsi bu alanlarda ilerlemek eşittir özgüven demek benim için öle işte ne uzun yazdım sende böle şeyler yapmalısın bence nefes egzersizleri meditasyon falan bana hiç sıcak gelmiyo uzun vadeli bi proje gibi |
Cevap: arayışım.. bişey daha sölim bi filmde vin diseal karşısındaki iri yarı adama sert bi oldugunumu sanıyosun diyo ki adam zaten canavar gibi bişey kendini sert bi adam sayabilmen için 500 sokak dövüşüne katılımalısın deyip saldırır bencede başarı için 500 kitap şart ö sözden yola çıkarak bu sayıyı benimsedim 500 |
Cevap: arayışım.. bişey daha var solaksan sag saglaksan sol elini de aynı seviyeye getir gerçi çok zor ama ben 3 aydır uraşıyorum yazı yazmak haricinde nerdeyse eşitledim demimde baya solak oldum diyebilirim beçerikliligin artıyo pek bi fark anlaşılmıyo gibi dışardan bakınca ama acayip beceriklileştiriyo dogru kelimeyi sen koy büyük faydası var |
Cevap: arayışım.. kendim için 6 aylık bir periyot belirledim 1 ay oldu işte meslek hayatımdan insanlarla olan ilişkelir o kadar deyişti ki düşünce yapım tabi telkinleri bulmuş olmasaydı bu söyledigim zihin mi desem düşünce yapısımı desem 20 25 yılımı alırdı ama telkinler ve teknolojik gelişmelerin de yardımlarıyla 6 ayda 500 kitap okuyam ama istedigim seviyeye gelicem yani bu siteden örendiklerimle telkinler sayesinde sıfır sıkıntıyla bu işi yaptım kabul ediyorum kendimi |
Cevap: arayışım.. nasıl bir periyot belirledin acaba |
Cevap: arayışım.. 1 aydır sosyal hayatımı iş dışında nerdeyse bitirmiş durumdayım iş hariç tabi orda çok sosyalleşmekteyim zaten sıkıntım yok tv dahil izlemiyorum 5 ay kaldı 2 3 gündür bu sitede çok fazla vakit geçiriyorum o bile rahatsız ediyo hayatımı mükemmele ulaştırmak için 5 ay daha kitapları sistemli bi şekilde 1 gün 1 hafta 1 ay 6 ay da tekrar yapmak üzere tarihlendirdim hepsi o başka bişey yok |
Cevap: arayışım.. umarım bilmekten öte yapabilirsiniz bende bi aralar çok fazla kendimi kitaba kaptırmıştım. İyide ettim ama sadece biliyorum işde yapmıyorum. Benimde çok kitap okumama anthony robbins neden oldu :).. Fotografik hafızaydı hızlı okuma seti vs başladım fotografik hafızayı bitiremedim ama hızlı okuma setini bitirdiğimde okuma hızımın arttığını söyleyebilirim. Bıraktığım içinde düştü haliyle. Süper Hafıza 5000 seti benimde ilgimi çekmişti ama pahalı olduğu için alamamıştım. |
Cevap: arayışım.. fotografik hafıza seti nasıl bişey ben öle set met uzak ihtimal en akkıllıcası kursuna falan gitmek gibi geliyo bana ama |
Cevap: arayışım.. google'dan fotografik hafıza seti diye yazarsan bulabilirsin. |
Cevap: arayışım.. her şey yolunda gidecek derken bu sıkıntı da nereden çıktı? gelgitler, yalanlar, hayatımdan çıkarmamın mümkün olmadığı insanlar.. off ya ağlamak istiyorum ağlayamıyorum bile. gece boyu telkin dinleyeyim bari. ne olacağım ben? nasıl olacak? öyle yalnız hissediyorum ki kendimi.. evet bu duygular da geçecek ve sonra tekrar geri gelecek.. of ben ya, hni içten mutlu olacaktık? hani başka insanlar kaçıramayacaktı keyfimizi, hani hayatımızın konrolü bizde olacaktı? öğlenden beri bu duyguları taşıyorum.değer mi ömrümün dakikalarını böyle geçirmeye? hangi kitap paklar beni? nerelerde hata yapıyorum? neden hayatıma bu kadar çok burnunu sokan insan var? o cüreti neden veriyorum onlara? gidip yatayım da bitsin bugün.. oysa neler hayal etmiştim.. |
Cevap: arayışım.. Sedona Yöntemi - Serbest Bırakma adlı kitabı duymuşmuydun ? Bir kitabın özetine göz atmakta fayda var diye düşünüyorum. |
bu arada mülakat tarihi belli oldu. çalışmaya başladım. umarım iyi geçer. çok istiyorum..ve hak ediyorum. hayırlısı ise lütfen olabilir mi? dünkü karamsarlığım kalmadı pek. bütün gece telkin dinledim umarım işe yaramıştır. yeni kitaplar sipariş verdim. daha öncekilerin daha yavaş ikinci okumalarına geçtim.. zaman yetmiyor hala.. güzel günler göreceğime inanıyorum. dahası bütün 'şimdi'lerin hakkını vererek yaşayacağım. bugünkü problemlerime neden olduğum için 'özür dilerim, lütfen beni affet, seni seviyorum, teşekkür ederim büyük yaratıcım' |
Cevap: arayışım.. bu kadar tribe girmene gerek yok ben ilk 2 3 hafta varya öfkeden sinirden moral bozuklugunda kan kusturdum çevreme ne kadar olumsuz düşünen bi insansın sen demekki kendi hayatını kontrol altına alamamışsınki başkaları kesin ailen seni sevenler yada sever gözükenler kontrolsüz gidişini toprla diye yardım ediyolar bide böle düşünsene işten gelip elini yıkamassan elini yıkamanı sölerler bunu kendin yaparsan sıkıntı yok benim böleydi bi tembellik üşengeçlik vardı işini güzel yap kimse karışmasın 1 ocak 2012 de tamamen deyişmiş olucaksın ama bu düşünce yapısından kurtul sedona hoppopo mopopo çok ilerdeki işler |
Cevap: arayışım.. önce kontrolu eline al |
Cevap: arayışım.. corekotu sana mülakatı kazandırabilecek 3 sihirli kelime söyleyeceğim.. Ben uyguladım çok defa hemde çoğu zamanda gerçekleşti.. Bu sayede lise sonda hayatımda ilk defa Takdir belgesi aldım, extra bir çaba göstermeden hemde.. Daha birsürü şeyler var aklıma geldiği kadar. Sihirli kelimeler şunlar: Hayal et, gerçekleştiğini gör ve şükret. İşte bu 3 sihirli kelime sana mülakatı kazandırabilir. Yapman gereken şey ise mülakata bir defa girmek değilde onlarca defa girmek. Zihninde hayal et mülakata girdiğini, performansının çok iyi olduğunu ve müilakatı adım adım kazandığını görmeye çalış. Buradan sonra ise artık şükretmek kalıyor. Şükret ve inan gerçekleşicektir. Birde dua'yı unutmayalım. Eğer sen kazanacağına inanıyorsan bu 3 sihirli kelimeyi kullanmanı tavsiye ederim. Büyük ihtimal kazanacaksın. Mülakat tarihine kadar bu çalışmayı sık sık tekrarla, bol bol dua et. Umarım mülakatında başarılı olursun.. Sevgiyle Kal |
|
| WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:49 AM. |