Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Üyelerin Değişim Günlükleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/)
-   -   Eğlenceli Bir Günlük (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/620758-eglenceli-bir-gunluk.html)

Eğlenceli 15-02-2012 11:22 AM

Eğlenceli Bir Günlük

Bugünün güzel bir gün olması dileğiyle, Güzel bir güne Merhaba diyorumuy897

Artık erken kalkıyorum ve dinç kalkıyorum çünkü yediğim yiyeceklerin sağlıklı olmasına özen gösteriyorum ki bünye zorlanmasın yorulmasın diye.

Canımı sıkan gereksiz detaylarla ilgili kafamı yormuyorum eskisi gibi, aklıma olumsuz düşünce geldiğinde içimdeki 2. bir ses bana "boşver" diyor ve beni yatıştırıyor neseli56

Vaktimi çalan beni oyalayan şeylere gereksiz alışkanlıklarıma artık hayır diyebiliyorum. Israr etmiyorum ve esneklik gösteriyorum

Sevgiyi hakettiğimi düşünüyorum. Sevgiyi dışarıda aramıyorum. başkalarının sevgisini gözümde büyütüp abartmıyorum.

Karşımdaki sevgi gösterdi iyilik yaptı diye kendimi baskı altına alıp manevi yüklerin altına girmek zorunda hissetmiyorum. herkes herkesi aynı ölçüde sevemez. Aynı ölçüde karşılık vermek zorunda hissetmiyorum. Aynı oranda karşılık versem de bunu kendimi borçlu hissettiğim için değil, içimden geliyorsa içimden geldiği için yapmalıyım

Kendimi Allah' a daha yakın hissediyorum ve O'nunla olan yakınlığımı iletişimimi geliştirmeye istek duymaya başladım.

Zihin dinginliğim arttı. Zihnimdeki düşüncelere olan hakimiyetim arttı. Sanki beynimin girişinde bir bekçi var ve içeri girip oyalanmak isteyeni seçiyor ve öyle içeri alıyor.Düşüncelerimi seçerek düşünmeye başladım
Bugünlük benden haberler bu kadar sapkal89

Eğlenceli 17-02-2012 09:40 AM

Cevap: Eğlenceli Bir Günlük

Günaydın, Günaydın. Günayyyydıııııınn gulensmileyblissy

Dün akşamdan itibaren aklıma hep kendimle ilgili iyi yönlerim ve geçmişteki başarılarım geldi. Bunlar eskiden aklıma geldiğinde reddederdim . " Şansım iyi gitmiştir de ondan" diye düşünürdüm. Ama şimdi iyi yönlerimi ve özelliklerimi kabullendiğimi hissediyorum. Kendime güvenim sevgim arttı. cat3500

Bir de son birkaç gün içinde hiç beklemediğim konularda insanların bana karşılıksız olarak iyi şeyler sunduğunu farkediyorum. Atıyorum ; bir hediye gibi veya bir konuda kıyak yapmak gibi. Böyle fırsatlar karşıma çıkmaya başladı. Bazen heyecanlandığım ve alışık olmadığım için bunları iyi değerlendirip değerlendirememe konusunda şüphelerim var. Alışınca daha iyi değerlendirp kaçırmayacağımı sanıyorum. Evrenin bana sunduğu hediyeleri kabul etmeye daha açık olduğumu hissediyorum. Ve bunları kabul ediyorum.

Hatta dün gece gördüğüm rüyalarda bile çok mutluydum. Geziyordum, eğleniyordum. Ve insanlar yine beni mutlu eden şeyler sunuyorlardı bana. happy6

Kendimi daha soğukkanlı hissediyorum. Daha dingin, daha erdemli, daha donanımlı ve daha olgun hissediyorum. Bazı konulardaki durumlardaki olumsuz fikirlerimi kendime saklamak yerine, birazcık da olsa bunu dile getirmeye başladım.

Yarın yeni bir güzel günde görüşmek üzere smil56

Eğlenceli 21-02-2012 06:31 PM

işte geldim burdayım gulensmileygulensmileygulensmileygulensmiley
hava son günlerde mükemmel gidiyor güneş pırıl pırıl insanın içini açıyor. ağaçlarda tomurcuklar patlamış bile.gördüm dallarında O0
Bu havada dayanamadım kendimi dışarıya attım tabi.bi güzel giyindim süslendim gezdim.sonra kendimi kuaföre attım ve imajımı yeniledim y789

insanların bana sevgiyle baktıklarını hissediyorum.ve güzel sözleri güzel davranışları sonuna kadar hakettiğimi düşünüyorum. eskiden beklemediğim bir güzel davranışla karşılaşınca utanır ezilir büzülürdüm. artık böyle şeylere kendimi kapatmıyorum ve hakkım olduğunu bilerek kabul ediyorum. şu günlerde herşey tıkırında çok şükür. kendimi hiç olmadığım kadar güzel hissediyorum. guitarguitar

ufak tefek aksilikler de olmadı değil. ama canımı sıkmam için yeterli şeyler değillerdi. daha doğrusu canımı sıkamadılar. bilinçaltım arındığı ve daha esnek düşündüğü için ufak aksiliklere boşver diyip yeni çözüm yolları bulabildiğimi farkettim. Üzerine düşüp yoğunlaştığım ve elde etmek istediğim bazı şeyleri de elde etmeyi başardım. Bazı konularda geçmişteki çabalarımın meyvesini aldım. 956k

Daha nice güzel Günlere. Herkesi öptüm kiss3kiss3kiss3

Bir_Tutam_CENNET 21-02-2012 06:57 PM

Alıntı:

Eğlenceli Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 820495)
Bugünün güzel bir gün olması dileğiyle, Güzel bir güne Merhaba diyorumuy897

Artık erken kalkıyorum ve dinç kalkıyorum çünkü yediğim yiyeceklerin sağlıklı olmasına özen gösteriyorum ki bünye zorlanmasın yorulmasın diye.

Canımı sıkan gereksiz detaylarla ilgili kafamı yormuyorum eskisi gibi, aklıma olumsuz düşünce geldiğinde içimdeki 2. bir ses bana "boşver" diyor ve beni yatıştırıyor neseli56

Vaktimi çalan beni oyalayan şeylere gereksiz alışkanlıklarıma artık hayır diyebiliyorum. Israr etmiyorum ve esneklik gösteriyorum

Sevgiyi hakettiğimi düşünüyorum. Sevgiyi dışarıda aramıyorum. başkalarının sevgisini gözümde büyütüp abartmıyorum.

Karşımdaki sevgi gösterdi iyilik yaptı diye kendimi baskı altına alıp manevi yüklerin altına girmek zorunda hissetmiyorum. herkes herkesi aynı ölçüde sevemez. Aynı ölçüde karşılık vermek zorunda hissetmiyorum. Aynı oranda karşılık versem de bunu kendimi borçlu hissettiğim için değil, içimden geliyorsa içimden geldiği için yapmalıyım

Kendimi Allah' a daha yakın hissediyorum ve O'nunla olan yakınlığımı iletişimimi geliştirmeye istek duymaya başladım.

Zihin dinginliğim arttı. Zihnimdeki düşüncelere olan hakimiyetim arttı. Sanki beynimin girişinde bir bekçi var ve içeri girip oyalanmak isteyeni seçiyor ve öyle içeri alıyor.Düşüncelerimi seçerek düşünmeye başladım
Bugünlük benden haberler bu kadar sapkal89

çokk seindim senn adına ve de çok öznedi nasıl yapabiliyosun tüm bunları biraz anlatabılır mısın ? bu aralarr o kadr doluyum kii böylee bişeye kesinlikle ihtiyacım varr.:(((

Eğlenceli 21-02-2012 09:38 PM

Alıntı:

kayıpp Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 820823)
çokk seindim senn adına ve de çok öznedi nasıl yapabiliyosun tüm bunları biraz anlatabılır mısın ? bu aralarr o kadr doluyum kii böylee bişeye kesinlikle ihtiyacım varr.:(((

teşekkür ederim. fazla birşey yapmıyorum aslında. telkin dinliyorum. sesli meditasyonlardan dinliyorum gece yatarken. bir de gün içinde günlük işlerimde hayatımı kolaylaştırmak için çaba gösteriyorum. kendimi mutlu eden şeylere yöneliyorum. mesela diyelim birşeye canım sıkıldı hemen sevdiğim bir müzik açar dinlerim. hatta müzik eşliğinde dans ederim. başka da birşey gelmiyor aklıma. smil56

Berilce 22-02-2012 10:54 AM

Alıntı:

Eğlenceli Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 820843)
teşekkür ederim. fazla birşey yapmıyorum aslında. telkin dinliyorum. sesli meditasyonlardan dinliyorum gece yatarken. bir de gün içinde günlük işlerimde hayatımı kolaylaştırmak için çaba gösteriyorum. kendimi mutlu eden şeylere yöneliyorum. mesela diyelim birşeye canım sıkıldı hemen sevdiğim bir müzik açar dinlerim. hatta müzik eşliğinde dans ederim. başka da birşey gelmiyor aklıma. smil56

Avatar resminize bayıldım, çok güzel956k.

Eğlenceli 22-02-2012 07:03 PM

Alıntı:

Berilce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 820860)
Avatar resminize bayıldım, çok güzel956k.

teşekkür ederim. sizinki de çok güzel. yatıştırıcı ve sakinlik verici ^-^

Eğlenceli 22-02-2012 07:12 PM

Bugün yazıcak pek birşey bulamıyorum. actionsmile
farklı birşey yapmadığım ve yeni birşeye adım atmadığım alelade bir gündü.
Ama hala iyi ne neşeli ruh halim devam ediyor. Gün içinde zaman zaman geçmişimdeki güzel anılar birden aklıma geliveriyor. Gülümsememe yol açıyorlar smil56
Mesela okul hayatımla ilgili eskiden aklıma hep kötü olaylarım ve anılarım gelirdi. Ama bugünlerde zamanında farkına varamadığım bana karşı yapılan iyi davranışlar, başarılarım ve söylenmiş olan iltifatlar geliveriyor aklıma. Diyorum ki aslında o kadar da kötü geçmemiş herşey. Tamamen kötüye odaklandığım için öyleymiş. y789
Her geçen gün kendimi geçmişimle ilgili biraz daha barışık hissediyorum 12389
insanları da oldukları gibi kabul etmeye başladım. Onların bana uymayan tarzda hareketlerini davranışlarını kafama takmıyorum, ve bu şeyler onlardan soğumama sebep olamıyor artık. Eskiden hoşuma gitmeyen birşey göreyim hemen soğurdum bu da insan ilişkileri açısından olumsuzluklar yaratıyordu. Şimdi daha iyiyim çok şükür blissy

Eğlenceli 23-02-2012 12:35 PM

işte yeni bir gün daha 956k956k956k

Bakalım bugün bana ne gibi güzellikler getirecek f678h. Sabah biraz yorgun kalkmıştım. Nezle olmuşum. ama bu yorgunluğa kendimi odaklamadığım için şimdi kendimi canlı neşeli hissediyorum. yorgunum yorgunum deseydim böyle olmayacaktı çünkü.
Onun yerine hayatımda şükran duymam gereken şeyleri aklıma getirdim. Havanın güzelliği, yaşadığım evin rahatlığı, sağlığım gibi konular.idea3

Dün mp3 çalarlarımdan birisi bozuldu. hem de en gözdem olanı. mp3 dışında video ve resim de gösterebiliyordu ama buna dahi ciddi şekilde sıkılmıyorum. aynı şeyleri bilgisayar da yapıyor nasıl olsa dedim içimden. iyiki başka mp3 çalarım da varmış o da aynı işi görür diye düşündüm. Tıkanıp kalmadım yani. napıyım her aksiliğe kafayı takarsak olmaz yani dimi ? smil56

Kendimde yeni birşey daha farkettim. Gün içinde herşeyi gereğinden uzun süre kafaya takan, mevcut sorunlardan ve sonradan çıkabilecek yeni sorunlardan korkan birisiydim. cat56 ama şimdi içimdeki 2. bir ses bana "korkma, bugüne kadar her korktuğun başına geldi mi sanki ?" diyor ve beni teselli ediyor. Sanki yanımda bir dostum varmış gibi. korkum orada sönüyor.
Bir de olumsuzlukların üstüne sünger çekip hayatıma kaldığım yerden devam etme süresi yani toparlanma sürem kısaldı. Üzülmemek bir insan için mümkün değil. tabi ki üzülüyorum. ama bu durumun süresi oldukça kısaldı. "hayat devam ediyor" diyip önüme daha kısa sürede bakabiliyorum. Veya varsa yeni seçenekleri görmeye çalışıyorum. art56art56

Bir sonraki günde görüşmek dileğiyle hpm2

Eğlenceli 25-02-2012 09:25 AM

Tekrardan Günaydın. Yeni bir güne krzm67

Bugün bazı gereksiz alışkanlıklarımı 2 haftadır gündür arkamda bıraktığımı farkettim. Eskiden canım sıkıldıkça oyalanacak birşey bulamadıkça sürekli yiyecek birşeyler atıştırırdım. Aç veya tok olduğumun önemi yoktu.Tabi ki fazla kilolar olarak da bedelini öderdim.
Ama son 2 haftadır dikkatimi çekti. yemek yerken doymuşsam , tabakta ne kadar artarsa artsın yemeği bırakabiliyorum. Yani tabaktaki miktar bana onu bitirmem için psikolojik baskı yapamıyor. Midemi dinliyorum ve o artık istemiyorsa bırakıyorum. Artık canım sıkıldıkça aklıma her geleni de atıştırmıyorum. Midemde boş yer varsa bunu yapıyorum ama abartmadan. Yani yarı aç yarı tok kalıcak şekilde. Tıkabasa doldurmuyorum kendimi smil56 Bunun sonucunda da kilo vermeye başlamışım. insanlar da farkediyor inceldiğimi smil56
Ayrıca yediğim şeyler konusunda daha seçici olduğumu farkettim. Eskisi kadar abur cubur, hamurişi ve şekerli şeylere düşkünlüğüm kalmadı. Sebze ve tavuk yemeğe başladım ağırlıklı olarak. Bir de daha fazla su içmeye özen göstermeye başladım. Eskisi gibi kronik sindirim problemleri de çekmiyorum sevinclisevincli

zynp0 02-03-2012 01:57 AM

Merhaba Eğlenceli, günlüğün hayırlı olsun:) Bu ne güzel bir günlük başlığıdır bakar bakmaz dikkat çekiyor, yazıların da çok enerjik, pişkin pişkin oturuyordum enerjikleştim vallahi sayende:) Hep böyle mutlu ol, yazmayı ihmal etme, takipçilerinden biri de benim, hayırlı olsun tekrardan y789

Eğlenceli 06-03-2012 11:03 PM

Alıntı:

zynp0 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 821225)
Merhaba Eğlenceli, günlüğün hayırlı olsun:) Bu ne güzel bir günlük başlığıdır bakar bakmaz dikkat çekiyor, yazıların da çok enerjik, pişkin pişkin oturuyordum enerjikleştim vallahi sayende:) Hep böyle mutlu ol, yazmayı ihmal etme, takipçilerinden biri de benim, hayırlı olsun tekrardan y789

teşekkür ederim canım :) senin de enerjini yerine geri getirdiysem ne mutlu bana y789 elimden geldiğince yazmaya çalışıcam söz veriyorum :)

Eğlenceli 06-03-2012 11:26 PM

Merhaba canım günlüğüm ve Günlüğümün güzel misafirleri actionsmile

geceleri telkin dinlediğim için hala çok yoğun rüyalar görmeye devam ediyorum, sabah uyanana kadar sürüyor. Zihni yoruyor biraz ama telkinin faydalarının yanında o kadar da olsun yani dimi girlhaha

Bu sabah neşeli ve heyecanlı bir şekilde kalktım.Hava pırıl pırıldı. Kilo vermeye iyice heves ettim. Ayrıca sabah kalktığımda kendimle ilgili yeni şeyler keşfettiğimi farkettim. yani kendimi daha iyi tanımaya ve özüme iyice inmeye başladım. insanların bana söyledikleri şeyleri artık fazla irdelememeye başladım. neyi gerçekten sevip sevmediğimle ilgili ve neyi kendim sevmediğim halde başkalarına şirin görünmek için yapmışım onları da anladım. Cevapları bulmuş olarak uyandım k8908 kendimi kendi istediğim şekilde baştan yaratmaya niyet ettim. kuaförde saçımdan başlayarak yaptığım imaj değişikliğinden ve onun getirdiği memnuniyetten sonra kıyafet tarzımda da aynısını yapacağım. Bugün en çok kendimi hangi parçalarla iyi hissetiğimi çok kesin ve net şekilde anlamış olarak buldum smil56 ve bu yolu takip etmeye karar verdim ve başkasının zevkini düşüncesini önemsemeden sadece kendim için yapacağım bunu neseli56 ancak bir gerçek var ki o giysilerin tam anlamıyla iyi durması için fazla kilolardan kurtulmam şart. zaten buna başladım bile. Zaten ilk adım en zor adımdır derler y789. Baştan aşağı değişme konusunda çok heyecanlıyım yol haritami çizebildim ya önemli olan o. Geriye sadece ona göre o yolda gitmeye devam etmek kalıyor blissyblissy

Eğlenceli 10-03-2012 06:39 PM

Merhabaaaaa sevincli

Eskiden yemek yapmayı birşeyler pişirmeyi angarya olarak gören ben ve yemek yapmayı bilmeyen hiç arası olmayan ben şimdi mutfaktan çıkmaz oldum.kendi isteğimle yeni yemek tarifleri deniyorum.güzel de sonuçlar alınca daha da bir heves geliyor. geçenlerde bir misafire sundum. Çok beğendiler yaptığım kekleri blissyblissy. Bakalım bu akşam ilk kez poğaça deneyeceğim şu an fırında. Nasıl olacak bakalım girlhaha

Eğlenceli 21-10-2012 06:52 PM

Uzun bir aradan sonra, işte geldim burdayım blissy. Koşa koşa geldim hem de.

Siteye bugün geleyim, olmadı şunu da bitireyim yarın geleyim derken günler aylar uçup gitmiş. Geri dönüş bugüne nasip oldu. Hayat gailesi işte naparsınız ? utananadam.
Bu güzel siteyi ve sitenin güzel insanlarını o kadar özledim ki kelimelerle anlatmak yetersiz gelir neseli56

Geçen zaman aralığında neler yaptım ? neler oldu bitti ? şöyle bir düşündüm de ; çok da büyük farklar olmadı. Zamanı sadece hayatımı idame ettirmeye çalışmakla geçirmişim. Yani hayatta kalmaya çalışmışım. Mutlaka olumlu gelişmeler yaşamışımdır ama farkında değilimdir. Ruhsal açıdan mutlaka fark olmuştur. Oldu da zaten. Daha büyük ve daha yeni adımlar atmaya niyet ettiğim için Ve nefes alabilecek bir aralık bulduğum için buraya geldim ve bu satırları yazıyorum.

Eğitiminde yeni öğretim yılına başlamak üzereyim. Bu yıl her zamankinden daha başarılı olmayı ümit ediyorum. Bunun için fotografik hafıza çalışmaları yapıyorum. Bir yandan da diyet ve düzenli spor music45. Ve de hayırlısıyla eşimi bulup yuva kurmak istediğim için evlilik ile ilgili nette araştırmalar yapıp bilgiler ediniyorum. Böylece tümden hazırlıksız olarak kendimi bir evlilik içinde bulmamış olurum. Bilinçli ve bilgili olmak en güzeli gulensmiley. Yapmak istediğim başka şeyler daha var ancak bunları sırasıyla ve kendime fazla yüklenmeden yapmak istiyorum. Şu anki önceliklerim ; eğitimim, Sağlıklı ve formda olmak ve de evlilik öncesi ve sonrasıyla ilgili konularda belli bir bilince sahip olmak. Ondan sonrası kısmet 12389. Gününüzün güzel bir şekilde noktalanması dileğiyle şimdilik benden bu kadar actionsmile

Eğlenceli 06-12-2012 10:35 PM

Merhaba sevgili günlüğüm actionsmile
bugün yine telkinleri dinlerken, düşüncelere daldığımı ve geçmiş ile bugün arasındaki farklarım ile ilgili analizler yaparken buldum kendimi.

Bugün fark olarak ne buldum ?
kısa bir süre öncesine kadar yıllardır "Hayatımın temel amacı" konumuna koyduğum hedefimin isteğimin bugün aynı konumda olmadığını gördüm ve iyi de oldu.
18 yaşımdan beridir hayattan istediğim en büyük şey evlenmek ve yuva kurmaktı. sanki sadece bunun için yaşıyor gibiydim. Yani bu olayı hayatımın merkezine koyduğumu ve yıllardır çok abartmış olduğumu farkettim. şu an 30 yaşındayım ve farkettim.

yani şöyle ki, hala evlenme düşüncesinden vazgeçmiş değilim. Ancak bu hedefe ulaştığımda da hayatımdaki hedeflerin bitmemesi gerektiğini anladım. Yani yegane hedefim o gelinliği giyip nikah masasına oturmak olmamalıydı. sırf evlenmiş olmak için evlenmek büyük bir aptallık olacaktı yani.

peki sebep neydi bunu bu kadar istememin ve hayatımın amacı haline getirmenin ? sebebi de bugün anladım. Sebep , toplum içindeki diğer insanların gözünde karşı cinsten birisi tarafından sevildiğimi ve onaylandığımı düşünmelerini sağlayarak kendimi daha değerli hissetmekti.
ama şimdi çevreme baktığımda erken yaşta evlilik yapmış çoluğa çocuğa karışmış kişilerin çoğu mutsuz. Hatta belli bir yaşa geldiği halde evlenenler de mutsuz. 50 yaşına gelip de kendini tanımayan ve nelerden hoşlandığından bile tam olarak emin olamayan insanlar var. Bugüne kadar kendileriyle diyalog kurma cesaretini gösterememişler. böyle bir insanın hiçkimseyle mutlu olamayacağı ise kaçınılmaz bir sonuç
üstkomşum 2 güne 1 sürekli kavga içindeler ve sesleri bize kadar geliyor. bu durum neden böyle olabilir diye düşündüm ve kendimce onu da buldum. Çünkü bu insanlar zamanında benim düştüğüm hataya düşerek belki evliliği hayatlarının temel hedefleri haline getirdiler ve belki sırf eş bulmak uğruna sadece dış görünüşlerine önem verip kişisel gelişimi, kendini tanımayı ve kendini nasıl daha doğru ifade edebileceğini, ve bu bilgiler ışığında nasıl karekterde birisiyle evlilik yaparlarsa anlaşıp mutlu olabileceklerini düşünmeden hesaba katmadan evlendiler belki.
ben bugüne kadar hep neden olmuyor diyerek kendimi yiyip bitirmiştim hatta kısa süre öncesine kadar mahallemde çınlayan düğün alayının korna sesleri bile sinirimi hoplatmaya yetiyordu " niye ben değil de yine bir başkası daha ?" diye. ama şimdi ise iyiki bugüne kadar olmamış diyorum. çünkü kendimi, kişiliğimi, zevklerimi, hayat görüşlerimi yeni yeni keşfetmeye ve şekillendirmeye başladım.
bunun gibi şeyleri hallettikten sonra zaten hayatıma daha doğru kişilerin çekileceğini düşünüyorum. evet evlilik benim için hala hedeflerimin arasında yer almakta ancak artık en büyük hedefim değil. ben evlilik hedefimi hayat yolculuğumdaki herhangi bir hedeflerden birisi olarak görüyorum artık. Kısa bir süre öncesine kadar kişisel gelişimle ilgilenme ve birşeyler öğrenmeye çalışma çabalarım bile sırf karşı cinsle olan diyaloglarımda başarılı olmak ve eş bulmakta katkısı olabileceği için kendimi kişisel gelişime adamıştım. ama şimdi artık onun için değil. Vicdanımı yokladığımda kendime kulak verdiğimde hayat yolunda genel anlamda başarılı olduğum ve kendime güvendiğim hissini alabilmek için yapıyorum. Toplum bana "evli" desin diye değil.
ama eski düşüncem için yine kendime kızmıyorum ve onda da bir hayır var diyorum. çünkü evliliği bu kadar çok istemeseydim belki kişisel gelişime ilgi duymayacaktım. Hayat yolunda böyle hedef sapmalarının da normal olduğunu görmüş oldum.
evliliği baş hedefim olarak görmüyorum eskisi gibi. aslında hiçbir hedefimi temel hedefim yada başhedefim yapmayı düşünmüyorum. Her hedefi hayat yolculuğumda biraz durup dinlenebilmem için varacağım istasyonlar olarak göreceğim artık.

Eğlenceli 07-12-2012 11:17 AM

Günaydın sevgili günlük,
Bugün yağmurlu bir gün,
dolayısıyla dışarı çıkma ihtimalim çok zayıf. o yüzden evde neler yapabilirim ?
evde neler yaparak bugünkü ve gelecekteki hayatıma küçük de olsa katkıda bulunabilirim onu düşüneceğim. ama evde olacağıma ve dışarı alışverişe çıkamayacağıma göre ev için ve kendim için almam gereken şeyleri düşünmeyi bir kenara bırakıp daha meşakkat isteyen konular üzerinde düşünmeye ve karar vermeye karar verdim. Evde oturup da alışveriş listemdeki maddeleri düşünürsem zamanımı boşa harcamış olurum. son 2-3 gündür kafama takılan "Hedef belirleme" konusu var bu konuyu bugün çözmek, tamamen çözemesem de çözmeye 1 adım daha yaklaşmak istiyorum. kendimi şu an nedense nehire düşmüş bir sonbahar yaprağı gibi hissediyorum. Nehirin üzerinde sürükleniyorum. o nereye götürürse oraya gibi. Sanırım bu his kontrolden çıktığımı gösteren bir his. bu hisse kulak vermem gerektiğini düşünüyorum. kendime yeni hedef bulamamış olmaktan kaynaklanıyor. bunun farkındayım.

peki yeni hedefimi belirlerken neler yapabilirim? nereden başlayabilirim ?
şu anki en yakın ilk hedefim konumuna koyacağım hedef hangi özellikleri barındırmalı ?

* nispeten kolay ve ulaşması uzun süre almayacak birşey olmalı

* Somut ve ölçülebilir bir hedef olmalı ki başardığımı net şekilde görebilmeliyim. yani kişisel yoruma dayalı bir hedef olmamalı. çünkü görüşümüz günden güne değişebilir. Bugün başardım dersin. yarın o kadar da başaramamışım diyebilirsin. böyle olmamalı. en azından sayısal bir değerle ölçülebilen bir hedef olmalı

* ama tek hedef bu ilk hedef olmamalı ki sandığımızdan çabuk ulaştığımızda yine açıkta kalıp yine boşluğa düşüp yeni hedef arayışına girmemeliyiz.
bu da demek oluyor ki birkaç tane hedef yaratıp onları kolaylıklarına zorluklarına ve alacağı tahmini süreye göre sıralamaya koymalı ve en kısa süren ve en kolay hedefi ilk hedef, arkasından gelicek olarak daha zor ve daha uzun süreliler olmalı.

* ama bence en en önemlisi de, hiçbir hedefimizi "Hayatımızın Hedefi" haline getirmemeliyiz. Hayatımızın bir baş hedefi olmasın demiyorum. Ama hayatımızın baş hedefi somut bir hedef olmamalı.

çünkü dediğim gibi insanın düşünceleri yorumları zamanla değişebiliyor. Bugün senin için çok şey ifade eden birşey yarın o kadar şey ifade etmeyebiliyor.
onun için hayatımın hedefini soyut nitelikte bir hedef olarak seçeceğim.
bu demek oluyor ki bu şeyler eğitimle, iş hayatıyla, veya özel hayatla veya bazı etiketlerle statülerle ilgili hedefler değil. Yani etiket peşinde veya maddi şeyler peşinde koşmak değil.
Gece yastığa başımızı koyduğumuzda gerçekten içimiz rahat bir şekilde ve günü gözümüz arkada kalmadan, birşeyleri yarım bırakmış olmak ve doyumsuz bir hisle günü arkada bırakıp bırakmadığımız daha önemli. yani gözümüzü kapadığımızda o yaşadığımız günün hesabını da kapatabilmeliyiz. bu kriter benim için en azından "günlük hedef" halinde. Değişmeyen ama hergün yenilenen bir hedef. ve hergün bu hedefe ulaşmaya çalışarak günümü yaşıyorum. Günü boş geçirmemeye çalışıyorum.

ceko_25 07-12-2012 02:38 PM

nehirde bir yere tutunmak sana fayda salamicaktır bırak nehrin akıntısını kendini yoksa bi yere varmassın

Eğlenceli 01-01-2013 12:11 AM

Merhaba sevgili günlük.
sessiz sedasızca bir yılı daha geride bıraktık.
yeni yıla hüzünlü bir ruh haliyle girdim. dışarıda fişeklerin patlatıldığı an ben kulağımda mp3çalarım. odamdaki ufak dağınıklıkları düzeltiyor ve sitede kim online diye arasıra gözatıyordum.
sessizlik içinde. koca bir sessizlik içinde girdim yeniyıla.
ama ümidimi kesmedim. 1 ocak sabahından itibaren ipleri yeniden ele alabilmek adına kendime ve yaptıklarıma dikkat edeceğim.
nedense birşeylere tekrar başlamak için ya pazartesi günleri, ya aybaşlarını yada yılbaşlarını milat olarak görürüz kendimize. aslında ben değişim uğruna bu yola başkoyduğumda ne bir yılbaşı günüydü, ne aybaşı, ne de pazartesi.

arkamda bıraktığım yıl içinde bende neler değişti ? bunun bir analizini yapmak istiyorum.

* dışarı çıkarken üstüme başıma daha çok dikkat ettiğim ve özendiğim bir yıldı
günlük spor amaçlı yürüyüşe çıkarken bile en azından ten rengi rujumu ve rimelimi sürüp, gözlerime de kalem çekip o şekilde çıktım ve kendimi daha güvenli hissettim dışarıda. ve kendimi de biraz böyle şeylere alıştırmış oldum. bakımlı olmak özelliğini kişiliğime ve günlük rutinime katmış oldum.

* kendime neyin yakıştığını neyin yakışmadığını artık iyice emin olarak tespit ettim. artık alışverişe çıktığımda gereksiz harcama yapmamam için zihnimi iyi bir klavuz olarak kullanabilirim

* spora ve harekete daha çok ağırlık verdiğim bir yıl olduğu için, ideal kiloma kavuşmasam bile en azından hantallaşmayı önlemiş oldum. hareketlerim daha seri ve daha hızlı hale geldi

* insanların kusurlarını, kabahatlerine karşı daha hoşgörülü olduğumu eskisi kadar katı yargılamadığımı farkettim. daha da iyisi ben de artık kusursuz olmak ve mükemmel olmak için kendimi sıkmadığımı farkettim. ve kendime de hata yapma izini verdim.

* artık hiçbir insanı kendimden üstün görmemeye başladım.

* herşeyi çift yönlü olarak değerlendirebilme yeteneğim arttı. bu da bana esneklik kazandırdı. hayatta birşeylerden emin olduğum kadar, şüphecilik ile sorgulamaya devam edip yeni ihtimaller arayışını bırakmaktan vazgeçmedim. bu da benim zihnimi canlı tutabilmeme neden oldu. belki güven duygusunu azalttı ama sürekli tetikte olmamı sağladı.

* normal şartlarda söyleyemediğim çoğu şeyi artık rahatlıkla söyleyebiliyor olduğumu gördüm. sessiz ve az konuşan birisiyken çenesi düşük birisi oldum. o da yetmezmiş gibi çevreme aldırıp etmeden sesimi yükselterek konuşabiliyorum ve çevredekiler başlarını çevirip baktıklarında utanç duymuyorum.

Eğlenceli 03-01-2013 09:06 PM

Merhaba güzel defterim blissy

aslında geçirdiğim şu günler benim için biraz çalkantılı bir dönem diyebilirim. Ama bu da geçicek inanıyorum. o yüzden üstüne düşmüyorum.
Şu sıralar hem üzüntü ve kasveti, hem de umudu ve neşeyi birarada yaşıyorum. Ne garip öyle değil mi ? iki zıt duyguyu birarada yaşamak ve de neredeyse % 50 % 50 gibi eşit bir oranda yaşamak.
birkaç gündür farklı mp3 çalışmaları dinliyorum belki onun etkisidir.
3 gündür de özlem hanımın yeni yıl hediyesi olan meditasyonu dinliyorum.smil56

hayatımda güzel şeyler olmaya başladı.Çalışmalarımın ve çabalarımın hayatıma bugünkü etkisi bolluk ve bereket yönünden şeyler oldu. Bugün yıllık vergileri yatırmaya gittiğimizde geçen yıla göre çok sürpriz bir şekilde indirim olduğuna şahit olduk. bir de alışverişte uygun fiyata güzel şeyler bulduk. öyle veya böyle ufak tefek vesilelerle biryerlerden fazla fazla paralar arttı. Babam sigarayı bıraktı. 1 haftadır sigara içmiyor. Dolayısıyla artık her ay sigaraya da topluca para vermekten kurtulmuş olduk. ona ayırdığımız bütçe de bize eklenmiş oldu. babam halinden çok memnun. sigaranın yokluğunu hiç aramıyor çok şükür. onunki kimyasal bir ihtiyaç değilmiş can sıkıntısından boşluk doldurmak için içiyormuş. hayatını başka şeylerle doldurduğuna inanmış olmalı ki kararından memnun. sabahları daha mutlu kalkıyor ve daha rahat nefes aldığını söylüyor :)

ablam bize yatılı kalmaya gelicek ve bana da birsürü makyaj malzemesi kozmetik falan almış bir torba dolusu girlhaha. daha da önemlisi o birkaç yıl önce ispanyolcaya heves edip ispanyolca öğrenme kitapları almıştı ancak vakit bulamadığından fırsatı olamamış. benim bu dili öğrenmek istediğimi duyunca o kitaplarını da getirip bana verme kararı almış. şimdilik bu kadar günlüğüm. yetmez mi.... daha nolsun dimi ?
Hasta la vista ! blissy

Eğlenceli 06-01-2013 08:35 PM

bugün binbir zorlukla ve hasta bir vaziyette sınavlarıma girdim bütün bu zorluklara rağmen sınavlarım çok güzel geçti Allah' a şükürblissy

Eğlenceli 08-01-2013 08:40 AM

Merhaba sevgili günlük :zpzp:

Son 4 gündür her zamankinden daha erken saatte kalkıyorum yani artık saat 6 da kalkıyorum ve zamanı daha verimli kullanıyorum. gerçekten de sabah sessizliğine çok ihtiyacım varmış. daha iyi konsantre olabiliyorum ve planlarımı daha odaklanmış bir zihinle yapabiliyorum.
Bugün mesela sabah 6 da kalktım ve 1 ay sonra yapılacak olan sınavlarım için ders çalışma planımı hazırladım. Plana göre günde 5 saatimi derse ayırmayı planladım. Sabahın erken saatlerinde 2,5 saat ve akşam 2,5 saat şeklinde

kendi seslendirip kaydettiğim olumlamalarımı gün içinde, aşk ve sevgi meditasyonunu ise gece yatağa yattığımda dinlemeye devam ediyorum.
ancak geçen hafta pazar günü sınava gireceğim gün canımı biraz sıkan ufak bir durum ortaya çıktı. Sınava girmek üzere okulun kapısının önündeki merdivenlerden çıktım ve sahanlığın kenarında durmaya karar verdim. karşı sahanlıkta tam benim hizamda yine benim yaşlarda olan esmer, siyah giyimli ve sert bakışlı bir erkek bana bakmaya başladı. derken yerinden ayrılıp karşıya yani bana doğru doğruldu üstüme doğru geliyordu sanki bana birşey sormak yada söylemek üzere geliyor gibiydi. ancak o kişiyi beğenmediğim ve negatif elektrik aldığım için benimle diyaloğa geçmesini istemedim, nedense çok rahatsız oldum ve bunu da bakışlarımla belli edercesine (sakın bana gelme) der gibi baktım. o da hissetmiş olmalı ki son anda önümden yana doğru dönüp ağır ağır adımlarla geziniyor gibi yaptı. çirkin birisi değildi ancak tarzından hoşlanmadım. pek sevecen birisine benzemiyordu. kendini dayanılmaz yakışıklı sanan arabesk tiplerdendi. Egosunu tatmin etmek amaçlı olarak karşı cinsle ilgilenen birisi gibiydi.hoşlandığı beğendiği kıza bile böyle sert sert bakıyorsa ilişki içinde kimbilir neler çektirirdi insana ? Bu tip insanlar bende nedense "kompleksleri olan insanlar" hissini veriyor. bende o hissiyatı yarattı.Aşk ve sevgi meditasyonu dinliyorum. birisini kendime çektim ama hiç hoşlanmadığım tarzda ve istemediğim birisiydi. acaba nerede yanlış yapıyorum ?
karşısındaki kızı keskin bakışlarla etkilemeye çalışan sert erkek pozlarındaki , karşıdakini ezmek ister gibi bakan erkeklerden hiç hoşlanmıyorum. güleryüzlü ve sevecen mizaçlı kişileri hayatıma çekmek istiyorum. Genel mizacı sakin, güleryüzlü ve tatlı olan ama yerinde lazım olduğunda sert de olabilen ancak sertliği ikinci planda olan bir erkek istiyorum. Olsun bu yine de bir başlangıçtır. değil mi ? Hiç değilse ne türden birisini istemediğimi anlamış bulunuyorum. insan kendini tanımalı neyi istediğini bilmeli ki ona göre davranmalı.

Eğlenceli 09-01-2013 06:26 PM

Merhaba canım günlüğüm sevincli
bugün yine değişim adına köklü adımlar attığımı düşünüyorum. Ders çalışmaktan nefret eden ben. dünkü yaptığım ve ihtiyaçlarıma uygun olarak hazırladığım günlük planım sayesinde ve tabi işi ertelememem sayesinde ders çalışmalarım harika geçti. gerçekten zevk duyduğumu hissettim. günde toplam 8 saat çalıştım y789 böylece zamanı boşa geçirme konusundaki endişelerim yokoldu. ve tabi ki boş kalmaktan ötürü aklıma gelen olumsuz düşünceler de engellenmiş oldu. insan meşgul olunca bunları düşünemiyor.1 ay sonraki sınavıma bomba gibi hazırlanmış olacağım inşallah.
kendi seslendirip kaydettiğim olumlamalar da çok işe yaradı. ders aralarında onları dinledim.

Ortalıkta bembeyaz kar var. bugün kat kat giyindik ve dışarı çıkıp dolaştık ve beyaz pamuk yığınlarının üzerine bastık blissy

Eğlenceli 21-01-2013 06:53 PM

Dün gece farklı bir konuyla ilgili mp3lü meditasyon yaptım günlük.
meditasyonda beni yönlendirirken derin derin karından nefes alıp ağızdan vermem gerektiği söyleniyordu defalarca ardarda yaptım...yaptım...yaptım...
ama yaptıkça dikkat ettim ağzımdan çıkan nefes buz gibi bir hal aldı
vucudum da uyuştu ve elimi yüzüme değdiğimde buz gibiydi..neden bilemedim ?
nefesin sıcak olması gerekmezmiydi ? neden nefes aldıkça buzdolabına döndüm bilmiyorum.
gün içinde uyanıkken yaptığımda da aynı şey oldu demekki meditasyon anıyla pek ilgisi yok bunun...bir de sarhoşluk hissi oluştu...
ve meditasyon anında bunu yaparken. sanırım ilk astral çıkışımı sağladım. ruhumun yukarı doğru çekildiğini hissettim tahminen 6-7 santim kadar yukarı çekildim. ama ani bir düşüş yaşamadan ve sıçrama hissi yapmadan nasıl olduysa bedenime geri yerleşti...çok ilginç ve tatlı bir histi ama yukarı çekilme anında biraz korkmadım da değil günlük..

WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:13 PM.