Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Üyelerin Değişim Günlükleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/)
-   -   Benim Kişisel Gelişim Yolculuğum (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/620193-benim-kisisel-gelisim-yolculugum.html)

froyaa 28-08-2012 12:26 AM

Cevap: Benim Kişisel Gelişim Yolculuğum

fenemolojik alan:)hımm..geçmiş ve isteklerle ilgiliyse susturamaz beni kimse:)..bana birşeyler katacaksa ağlamakta güzeldir hem negatif enerjiyi salıvermek lazım dimi..ama ne yazıkki internetten bulamadım filmi,başka bir güne kaldı.
ben de telkinleri dinlemeye devam ediyorum ama çevremde beni anlayacak bu konularla ilgili kimsenin olmaması,beni gözlemleyebilecek ve yorumlayacak hatta yönlendirebilecek hayatımın içinden birilerinin olmaması biraz zorluyo sanki.yine de devam sıkıntılar olumsuzluklar karşısında soğuk kanlı kalıp, kontrol etmeyi becerebilene kadar yola devam :))

sweeet 28-08-2012 12:16 PM

Sevgili froya telkinlerden anlayanların değil anlamayanların sendeki değişimi ifade etmesi daha güzel inan. Bu yıl hatta geçen bir iki ayda yeni tanıştığım veya eskiden tanığım halde yeni yakınlaştığım kişilerden öyle güzel geri dönütler aldım ki. Bunları duymak harikaydı. Çünkü olmak istediğim beni anlatıyorlardı. Böyle olduğumu biliyordum ama böyle de göründüğümden pek emin değildim. Son zamanlarda aldığım en güzel manevi hediyelerden birisiydi. Ayrıca sen yaşadıklarını ve duygularını bizimle paylaşmaya devam et İstersen senin durumunla ilgili konuştuğumuz başlığı "Froya'nın Değişim Günlüğü" diye değiştireyim ve günlüklere taşıyayım. Oradan devam edebilirsin paylaşmaya.

http://www.hayatimdegisti.com/forum/...lu-olurum.html

Yazdığın gelişmeler de değişimden izler taşır ve sen bile bu değişimi net görebilirsin. Bazen yazmak bile kendime ayna oluyor. Yazarken değişen şeyleri keşfediyorum eskiden böyleydi şimdi ise böyle diyorum. Ve mutlu oluyorum.

froyaa 28-08-2012 02:58 PM

haklısın canım.buraya değil belki ama ben günlük yazmaya başladım bir hafta falan oldu,kaptırıp gidiyorum bazen şaşıyorum kendime.içsel konuşmaları yazıya dökmek, dönüp okumak güzel oluyor.ama buraya yazarken gerilebileceğimi düşünüyorum açıkçası kendi kendime olduğum kadar rahat olamazmışım gibi geliyor.yinede denemekten zarar gelmez konunun ismini değiştirirsen ben de karalarım oraya arada:)..senin kişisel gelişim yolculuğunu daha fazla kişiselleştirmeden kaçıyım ben:))

blackstarr 04-09-2012 03:40 PM

sevgili sweet, öncelikle yazdıkların için çok teşekkür ederim... ben dünkü kaybolan ses :) bilmiyorum yazdıklarını okudum ama bir türlü açamadım. bende yeni üyelik oluşturdum. zaten artık kararlıyım sesimi bulacağım.. bundan bir kaç yıl sonra baktığımda nicki kaybolan ses olmasını istemezdim onun için iyi oldu.. tüm günlüğünü okudum. gerçekten hayran kaldım sanırsam bana yardım edecek kişi sensin beni tekrar hayatta döndürebilecek.. çünkü dediğin gibi okurken diğer yarımı görüyor gibi oluyorum belkide tesadüf denen bir şey yoktu. rastgele bulmuştum bu siteyi belki artık evrende değişmemi istiyordur kendi konumu bulmaya çalışacağım bulursam bazı sorular sormuştun onları cevaplayayım ya da bulamazsam yenisini açarım..

sweeet 04-09-2012 03:57 PM

İnan bana nickinin kaybolan ses olmamasını istemiştim ben de dün. :)) Başlığın linkini yolluyorum şimdi.

Ha bu arada kendine yardım edecek bir numaralı kişi de sensin. Bunu aklından çıkarma. Sen istersen her şey olur sen istemezsen olmaz. Sevgiler.

sweeet 25-09-2012 09:51 PM

Eveeet nerede kalmıştık? :) Az önce biraz arabesk takıldım. Bile isteye ruh halimi düşürdüm. Şimdi de eski halime döndüm bir iki neşeli bir şey dinlemeliyim. Asıl soru ben neden böyle yaptım? Tek başıma çok güçlüyüm. Tabiri caizse dünayı yerinden oynatabilirmişim gibi geliyor bazen. E o zaman sorun ne? Sorun ne kadar konuşsam da, indirek telkinlerde de bulunsam sevdiceğimin yeni durumumuza henüz alışamamış olması.

Ben kendi hayatım ve mesleğimle ilgili verebilceğim en cesur kararı vermişken onun da benim kadar güçlü olabilmesini istiyorum. Bu ayrı geçen zaman bir de bakmış bir gün bitmiş ve ben hep onun yanında olacağım. Sabırlı bir insan olmasına rağmen yine de endişelerini atamıyor. Ben iyiyim yerimi yurdumu belirledim. İşimde gücümdeyim. Çok harika insanlarla tanıştım. Öğrencilerim de harikalar. Hepsi kendine özel. Onlara yansıttığım enerjiyi öyle güzel cümlelerle geri yansıtıyorlar kiş bana çok çok mutlu oluyorum. Hedef defterimi de aldım yanıma ve buraya gelene kadar kapağını açmadım. Dün baktım gerçekleşenleri tek tek çizdim. Öyle rahatladım ki. Şu bayram tatilinin kaç gün olacağı belli olsa da planlarımı tam anlamıyla yapsam. Muhteşem olur. Evimi seviyorum, odamı seviyorum. Ev arkadaşımı da seviyorum. Her şey istediğim gibi. Çok şükür her şeyim var. Yeni taşınabilir bilgisayarıma alışmak biraz zaman aldı. Ama bu kadar uzun yazabildiğime göre epey alışmışım sayılır. :) İlçemizde geldiğimden beri hayrete düşmediğim ve gördüğüme şükretmediğim gün olmamıştı. Adaptasyonum tamam aslında. Sevdim be ben burayı. Ve yaşanabilecek tüm güzelliklere açtım kalbimi ve ruhumu.

Buraya geldiğim zaman etrafımdaki bir çok kişiye göre bir çok konuda şanslı olduğumu gördüm. Ben de değil yalnız bu şansımı çevremdekiler de gördü ve dile getirdi. Bunun için bile binlerce kez şükrettim.

Burada dua etmek, şükretmek en büyük kalkan. Büyükşehirden gelip küçük bir ilçeye yerleştim. Yine de kolayca alıştım. Aslında pencereden baktığımda öyle İstanbul'da olduğumu düşünsem çok da kolay kandırabilirim kendimi.

Bu arada daha önce hiç bu kadar huzurlu ve sessiz bir yerde bulunmamıştım. Tezimi de son haline bu huzur ve sessizlik ortamında getirebilirim.

Gelmeyi hiç hayal etmediğim bir yerde olmama rağmen tam da istediğim bir ortamda ve istediğim bir konumdayım.

Burada bulunduğum her an hep güzellikleri ve faydalı olanı paylaşmayı seçiyorum.

Önyargılarımdan her geçen gün biraz daha kurtulduğumunh farkındayım ve bu da bana inanılmaz bir keyif veriyor.

Teknolojiyi de aktif kullanabildiğim için şükrediyorum. Çok şükür okulumda beklediğimden de fazla imkanlar var.

Mutluyum, tek derdim HASRET.
Tek sıkıntım da onun alışamamış olması.

Bir yerde hak veriyorum. Ama bir yerde de geldiğim için bu kararı verdiğim için huzurluyum, gururluyum, mutluyum. Olmam gereken yerdeyim. Tam teslimiyeti seçiyorum. Burada yapmam gereken şeyler, dokunmam gereken hayatlar varmış demek. Kariyerimin başlangıç noktasından her geçen gün bir kademe daha ilerliyorum. Güzel deneyimlere açıyorum kendimi. Öğreteceğim ve öğreneceğim çok şey var. Bildiklerim ve bilmediklerim için de şükürler olsun.

Huzurum için şükürler olsun. Sağlığım için şükürler olsun. Sevdiklerim için şükürler olsun. Başarılarım için şükürler olsun.

sweeet 25-09-2012 09:57 PM

Bu arada değiştirmek istediğim bir durum daha var. Bir huyum var: ben pek telefonda konuşmayı sevmem. Ama beni sevenler buraya geldiğimden beri berni arıyorlar, çok mutlu oluyorum ama sürekli onların aramasını beklemek haksızlık. Tamam sevdiceğimi, annemi, babamı, kardeşimi arıyorum ama düzenli olarak aramam gereken bir kaç kişi daha var sanırım bu durumu aşmak için kendime bir arama programı yapmalıyım.

Hmm Anthony Robbins yine içinizdeki devi uyandırın kitabında bu tarz br şeyden ve hayatımıza yapacağı olumlu etkilerinden bahsediyordu.

Aranmak da güzel aramak da insan sevildiğini hissediyor.

Buraya gelmeye karar verdiğim andan beri insanların gerçekten beni ne kadar sevdiklerini öyle güzel hissettim ki evet biliyordum onların beni sevdiğini ama hiç bu kadar yoğun bir sevgi hissetmemiştim.

O koşulsuz sevgiler var ya o güzel enerji benim en güzel ve en güçlü koruma kalkanım. Sonra aldığım dualar tüm sevdiklerim iyi ki varlar. Allah onları hayatımda var kılsın. :)

Hepsini ayrı ayrı, bazılarını çok daha fazla seviyorum. ;)

Yazmak ne iyi geldi ya. :))

Sizler de iyi ki varsınız dostlarım.

Stien I Bjerget 25-09-2012 10:22 PM

1.sayfayı okudum.Güzel bir paylaşım kendıme eziyet edip boşu boşuna olumsuz düşünüp ağlama durumu bendede var ve hala aşamadım iç sesim hep olumsuz aslında çok güler yüzlü bir insanım,sevecen,sakin ama yaşadığım hayal kırıklıklarından mı bilemiyorum.Bu telkinlerlede ağlama durumum baya arttı ama ağlamak istemiyorum ya içimiz kemiren olumsuz düşüncelerden bıktım usandımm..Allahım bana yardım et..........

sweeet 05-10-2012 02:06 PM

Öğrencilerim bana çiçekler getiriyor. Öyle güzel kokuyor ki. İnsana müthiş bir yaşam enerjisi veriyor. Öğrencilerim bu çevredeki en saygılı öğrenciler. İşte bunun için çok şanslıyım. Her şey yolunda.

Dersler güzel gidiyor. Her geçen gün daha iyi hissediyorum sınıflarımda. Bazı geceler okulumun kız yurdunda nöbete kalıyorum orada da öğrencilerle yakından ilgilenme fırsatı buluyorum. Etütlerde onlara yardımcı oluyorum.

Bugünüme, sahip olduklarıma şükretmeyi hiç ihmal etmiyorum. Her şey için şükürler olsun.

Janer 11-10-2012 09:43 PM

her şeyin yolunda gideceğini söyledim ama dimi :)

sweeet 12-10-2012 10:32 PM

Yurtta 100 ün üzerinde öğrencimiz var. Öğretmen başına 50-60 öğrenci düşüyor. Kendimi bazen abla bazen anne bazen de öğretmen gibi hissediyorum. Bazen arkadaşça konuşuyoruz kızlarla bazen öğretmen olduğumu hatırlatmam gerekiyor. Haftanın iki akşamı orada kalıyorum. Benim için de değişiklik oluyor. Orada bazı akşamlar çok hareketli geçiyor. Kuralları uygulatma ve yerleştirme ilk haftalar sorun olsa da artık o da oturmuş durumda. Öyle hikayelerle karşılaşıyorum ki bazen anlatmak mümkün değil. Öyle olaylar oluyor ki bazen anlamak mümkün değil. Ama her türlü bir şekilde ben aldığım sorumlulukların üstesinden geliyorum. Burada hem okulda öğretmenin hem de hayatta öğrenenim.

Ol iz vel. ;)

sweeet 05-12-2012 12:47 AM

Uzun bir aradan sonra yeniden merhabalar. Günler günleri kovalıyor. Yarıyıl tatilime neredeyse 8 hafta kaldı. Nişan ve düğün tarihleri belirlendi. Okulda işlerim düzene girdi. İyice alıştım. Hem hayatımı hem de harcamalarımı planlı yapıyorum.. Burada para biriktiremezsin diyenlerin aksine gayet iyi para biriktirebiliyorum. Bereket ve bolluk her geçen gün bende ve çevremde artıyor. İlk öğretmenler günüm güzeldi. Ufak tefek hediyeler aldım. Müzikli bir program vardı. Sonra eve gelip kendime ilk öğretmenler günüm şerefine koca bir tepsi etimek tatlısı yaptım. Gitar çaldım söyledim. Eylül 10 dan sonraki günler nasıl bu kadar hızlı geçti hala anlayamıyorum. Burada insanlar çok çok sıkılma modunda ama ben sıkılacak vakit bulamıyorum. Sıkılan insanları anlamıyorum. Yapacak öyle çok şey buluyorum ki bazen aralarından eleme yapmam gerekiyor. Ev arkadaşımla spora devam. Spor yaparken yanıma bir arkadaş bulduğum için mutluyum. Pilates yapıyoruz. 7. katta oturduğumuz ve asansörümüz henüz çalışmadığüı için sporun çok faydasını görüyoruz. :D Hem de spor sayesinde okulda(ben yurtta da) daha enerjik oluyoruz.

Burada arkadaşlık konusunda sabrı öğrenmeliyim. Her geçen gün yeni yeni insanlarla tanışıyorum. İlk başta insanlar böyle bir yerde benim mutlu olmamdan, güçlü bir psikoloji ile durmamdan hatta taşan neşemden beni samimi bulmuyor gibime geliyor. BurdaBelki çocukça geliyorum onlara. Ama bu benim mutlu olduğum gerçeğini değiştirmiyor. Sadece özlüyorum. Ailemi, sevdiğimi, arkadaşlarımı ve İstanbul'umu... Ama inanıyorum yavaş yavaş frekansı yani enerjisi bana uygun insanları çekiyorum kendime. Ve çevremdekileri de etkileceyek bir şekilde benim ruh dünyam. Onlar beni tanıyacaklar zamanla yani sabır sabır sabır diliyorum. Tamam biraz sabırsız olabiliyorum. Yine de her durumda kendimi seviyorum ve onaylıyorum. Kendimi olduğum gibi kabul ediyor ve seviyorum. Bana karşı ön yargılı davrananları koşulsuz sevgiyle seviyor ve affediyorum.

Yeni bir uyumlama aldım ve 21 günlük süreçteyim. Bu süre içerisinde titreşimim artacak şimdiden güzellikler hayatıma daha fazla ve net gelmeye başladı. O ön yargıyla duran insanları bile tavrı çok daha hızlı ve net değişmeye başladı. Yeni güzelliklere ve daha yüksek pozitif enerjilere açıyorum hayatımı.

En basitinden bugün taksici bile bana hayat konusunda çok olumlu bir mesaj verdi. Kendi adıma düşen hayatla ilgili hatırlatmayı aldım. Yaşadığın hayatın tekrarı yok ve bir çok şey için kendini üzmeye ve yıpratmaya değmez. Güzel olan ise ben bunun farkındayım. Ve çevremdeki insanlardan en az birinin de bunun farkında olması uygulayamasa bile hoşuma gitti. Malesef bu çevrede yerel halk da çok olumsuz ve karamsar. Onlara olumlu olmak gösterilmemiş yaşanan olumsuzluklarla huzursuzluğu ve karamsarlığı öğrenmişler. Bense inadına kendi çizgimde kalmayı ve eleştirmek yerine örnek olmayı seçiyorum. Örnek almayı seçmek ise onların sorumluluğunda...

Bu koşuşturmaca içerisinde yaklaşık 6 aydır yeni yıllık hedef planı yapmadığımı sevgili ceko sayesinde hatırladım. Tam da yeni bir hedef günlüğü oluşturma ayı aralık ayı hadi herkes defter almaya... Geçen yıl ki hedef defterim tabi ki yanımda. Ben de yeni hedeflerimi ona yazacağım tıpki şu başlıkta anlatıldığı gibi bir defter.

http://www.hayatimdegisti.com/forum/...sum-oyunu.html

Hadi hep birlikte yeni hedef günlükleri tutmaya başlayalım bu yıl da geçen yıl olduğu gibi. Verim aldığım için bu çalışmayı tekrar yeniden yapmak isteğim var bu yıl da.

Yakında kar yağacak diyorlar. Dışarıda sağlam bir fırtına var ama uğultusunu dinlemek bile insanda meditatif bir hava yaratıyor. Karlı dağları bazen sis bazen gün ışığı örtüyor bu bile insana huzur ve mutluluk verebiliyor. Meditatif çalışmalar konusunda fikirlerine değer verdiğim bir kişinin bana söylediği söz bu aralar çok favorim. Dedi ki bana "Ruh ritmi sever." Ruhsal çalışmalarda düzen önemlidir. Bu tavsiyeye uymaya ve çalışmalarımı aksatmamaya özen gösteriyorum.

Bazı öğrencilerim beni ayrı bir seviyor bu da benim çok hoşuma gidiyor. Ben de öğrencilerimi ayrı ayrı seviyorum. Hepsinin yeri ayrı. Sadece yeteri kadar çalışmadıkları zaman onlara yardımcı olamıyorum. Sadece yaptıklarının sonuçlarını göstermeye ve anlatmaya çalışıyorum. Çalışırsan ne olur çalışmazsan ne olur. Özellikle 9. sınıflarımın çalışma konusunda öğrenmesi gereken çok şeyler var.

Hayatıma davet ettiğim durumları özenli seçiyorum. Hayatıma özenli davranıyorum. Buna karşılık hayatta bana öyle davranıyor. Seviyorum, seviliyorum. Mutluyum.

Geçmişten gelen hala kendimle ilgili affetmem gereken durumlar var. Bunu yeni yeni fark edebilmek de güzel. Daha affetme ve özgürleşme yolunda almam gereken yollar var. Affetme çalışmalarında kendi yaptıklarımızı da affetmeyi asla ihmal etmeyelim.

Yine uzun oldu. :D

Mutlu, huzur ve sevgi dolu, ışıklı günlerimiz olsun.

Sevgiler.

ßyKuS 05-12-2012 11:44 AM

bak bu yazını okurken yazının uzunluğu hiç dikkatimi çekmedi normalde sıkılırdım ama bu yazıyı okurken uff ne zaman biticek diye düşünmedim hiç :)) hem yazının uzunluğunun sıkıcı olup olmaması sorun değil önemli olan yazdığın yazıya zaman ayırıp bize gelişmelerini yazmandır. Buna saygı duyuyorum. Çok da güzel anlatmışsın kendini. Affetme çalışmaları ile ilgili bir meditasyon var biliyorsundur. Özlem hanımın çalışması bu zamanın varsa eğer uygulamanı tavsiye ederim.

Bu çalışmayla birlikte toplam 5 çalışmayı birden yürütüyorum ve bugün 17. günüm. Bu harika eski halimde ben hala birşeylerden şikayet ederdim ama şimdi mızmızlanmanın zamanı değil 6 hafta'dan fazla sedona frekanslarını dinledikten sonra orada birşeyi farkettim. O farkettiğim şey ise çalışmamın devamını getirebilmem için çok önemli olduğunu anlamıştım.. O çalışmamda ve sonraki başlayacağım çalışmalarımda çalışmalarımın devamını getirebileceğimi anlamıştım..

Basit bir yöntemdi bu.. İşte sedona frekansında farkettiğim şey ''yaptığım çalışmanın işe yarayıp yaramadığını kendime sormakla başlamıştım'' düşündüm ve işe yaradığına karar verdim. İşte tek başına bu soru bile o çalışmayı 6 hafta sürdürmeme yetti. Aslında herşey insanın kendisinde bitiyor. Bir çalışmaya başlayacak olan güçte bir insanı yapmasını istediği şeyi harekete geçirecek olan güçte insanın kendi içinde.. İşte bu gücü kullanabilmek için biraz çaba sarf etmek gerekir.. Bu gücü sweety biliyor bence evet evet biliyor.. :))

sweeet böyle güzel haberlerinin devamını bekliyoruz senden. Harikasın :)) Başarıların devamını diliyorum Sevgiyle kal.

sweeet 13-12-2012 12:48 AM

Hiçbir şeyi kişisel algılamamayı, anı yakalamayı ve yaşamayı, kendi ışığımla önce kendimi aydınlatmayı ve bu ışığın taşıp çevremdekileri de aydınlatmasını seçiyorum.

ßyKuS 13-12-2012 01:03 AM

sweet kafamı kurcalıyan birşey var.. Diyorsun ya hani ''Hiçbir şeyi kişisel algılamamayı,'' burada algılamamayı kelimesindeki me-ma kelimeleri bilinçaltı ayırtedemediğini biyerde okumustum ve bunun doğru olup olmadığını bile araştırmadan körü körüne inandım.. Şimdi bu inanç telkinlerdeki olumlamalarda hep kafamda bir soru işareti bırakıyor.. Eğer bilinçaltı me-ma kelimesini ayırt edemiyorsa o zaman o kelimeyi ''algılamayı'' olarak anlıcak dicemde 2 tane ma kelimesi yer alıyor iyice karıştı kafam dusun2..

Zaten birde sesli telkinlerin içeriğindeki cümlelere baktığımda ''Simdi ögreniyorsun...Diğer insanlarin onunde konusurken hic bir korku duymamayı'' bu tarz birkaç cümleyle karşılaştım ve açıkcası telkinlere olan güvenim sarsıldı. Neden dicek olursan korku duymamayı öğreniyorsun diyor bilinçaltına olumlu telkin verelim derken olumsuz mesaj vermiş gibi hissedip böyle bir korkuya sahip olacağımı düşündüğüm için açıkcası bidaha o telkini hiç dinlemedim.. ve birde özgüven meditasyonu vardı. Bunda da aynı sorunla karşılaştım yine aynı tarz cümleler ve yaklaşık 2 hafta kadar dinledim artık sıkılmaya başlamıştım sırf meditasyondaki o anlam veremediğim telkinler yüzünden bıraktım bana faydası dokunucağı yerde zararlı çıkaracağını düşündüğüm için senin bu konuda bir bilgin var mı ?

sweeet 02-01-2013 03:16 PM

Yargılayanın sorunu yargıladığı kişi ile değil kendisi iledir. Yargılamak insanın en çok kendisi ile ilgilidir. Ve en çok insanın kendisini huzursuz eder.

Yeni yılda daha az ön yargıda bulunmayı ve insanları yargılamaktan uzak durmayı seçiyorum.

Sevgiler.

sweeet 02-01-2013 03:24 PM

Alıntı:

ßyKuS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 834546)
sweet kafamı kurcalıyan birşey var.. Diyorsun ya hani ''Hiçbir şeyi kişisel algılamamayı,'' burada algılamamayı kelimesindeki me-ma kelimeleri bilinçaltı ayırtedemediğini biyerde okumustum ve bunun doğru olup olmadığını bile araştırmadan körü körüne inandım.. Şimdi bu inanç telkinlerdeki olumlamalarda hep kafamda bir soru işareti bırakıyor.. Eğer bilinçaltı me-ma kelimesini ayırt edemiyorsa o zaman o kelimeyi ''algılamayı'' olarak anlıcak dicemde 2 tane ma kelimesi yer alıyor iyice karıştı kafam dusun2..

Kişisel algılamama kelimesinin anlamı benim zihnimde hiç de öyle değil çünkü bu bir kalıp o duruma ben de dikkat ediyorum. Konuşmalarımda ve yazılarımda olumsuzluk eki kullanmamaya ama "kişisel algılamama" kelimesi bana başka şeyler düşündürtüyor. Kişisel algılamamak için neler yapmak gerektiğini düşündürtüyor. O nedenle ben o kelimenin olumsuzluk ekinden hiç rahatsızlık duymamıştım onu yazarken.

sweeet 02-01-2013 03:58 PM

Kişisel algılamama konusu kafasına takılanlara açıklamak için işte güzel bir yazı ve daha fazlası da var içinde:

http://www.hayatimdegisti.com/forum/...ygulamaya.html

Faydalı olmasını seçiyorum.
Sevgiler.

sweeet 02-01-2013 08:34 PM

Hala bazen içimden sabırsızlık taşıyor bazı konularda. Oysa ben biliyorum sabrın ürünü yemesi tatlı bir meyvedir. O sabırsız olduğum bazı konularda da sabırlı olmayı seçiyorum ve diğer konularda gösterdiğim sabrım için binlerce kez şükrediyorum. :)

blackstarr 02-01-2013 08:42 PM

ne de güzel yazmışsın sweet çok hoşuma gitti yazdıkların geçmiş öğretmenler gününde kutlu olsun inş. bir gün bende güçlü olmayı çözüm üretmeyi öğrenebilirim. bir öğretmenle konuşma imkanım varken: sen çok iyi bir öğretmensin ama lütfen sınıfta bir iki tane sessiz tip elbette vardır lütfen onlara iyi davran hatta diğerlerinden birazcık daha fazla ilgiyi hakediyorlar seviglerimle

sweeet 02-01-2013 08:45 PM

Bu arada dün yeniden telkin dinlemeye başladım epeyce kalabalık bir listem var. Özellikle ertelemeyi bırak telkininin ve sosyallik arttırıcı telkinin etkilerini çok bariz hissettim yeniden ilk günden ve şunu fark ettim. Kendimi koruma adına yeni tanıştığım insanlarla arama bazen gereğinden fazla mesafeler koyabiliyorum ve sonuçlarının faturasını da başkalarına kesebiliyorum. Durumun ana kaynağı BENİM. BENmişim. Evet hep BENdim. Artık bu kesin ve kalıcı olarak değişiyor. Çünkü bir kere ben onu yakaladım. İkinci kez onun beni bilinçsizce yakalamasına izin yok.

25 Ocak tarihine kadar telkinleri dinlemeyi düşünüyorum. Artık etkilerinin de farkında olduğum için hayatı soğukkanlılıkla izlemek ve olayları daha bir tarafsız analiz edebilmek güzel olacak diye düşünüyorum. En azından bu cümle bugünümün özeti.

Kendimi seviyorum ve bana verilen değeri her bir zerresine kadar hak ediyorum.

Şükürler olsun.

sweeet 02-01-2013 08:51 PM

Alıntı:

blackstarr Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 835383)
ne de güzel yazmışsın sweet çok hoşuma gitti yazdıkların geçmiş öğretmenler gününde kutlu olsun inş. bir gün bende güçlü olmayı çözüm üretmeyi öğrenebilirim. bir öğretmenle konuşma imkanım varken: sen çok iyi bir öğretmensin ama lütfen sınıfta bir iki tane sessiz tip elbette vardır lütfen onlara iyi davran hatta diğerlerinden birazcık daha fazla ilgiyi hakediyorlar seviglerimle

Teşekkür ederim canımcım. Seni burada görmek güzel oldu. Tabi ki öğrenebilirsin. Sloganımız neydi? : "Bir insan başardıysa her insan başarabilir."

Sessiz tipleri sesli hale getirmek de bizim işimiz. Sınıfta sessiz bile olsa benimle gelip rahatlıkla konuşabiliyor öğrencilerim. Hatta bazıları fazla rahat. ;) Yaş farkıda yok ya bazıları abla gibi görüyor bazıları arkadaş. Yerine ve zamana göre en uygun şekilde davranmaya çalışıyorum. Ama hepsini ayrı ayrı seviyorum en haylazını bile sevmeye çalışıyorum. Sessizlere kızıyorum ama içten. Kır kabuğunu, kır zincirini diye mesajlar veriyorum çaktrmadan. Lütfen onlar çaksın ve biraz da istekli olsunlar bunun için. ;)

bird of paradise 03-01-2013 07:43 PM

İçini dök düşünmeden
Hiç üzülmeden
Sonra sen sen olursunactionsmile
Koray Candemir - içini dök - YouTube

sweeet 04-01-2013 03:24 PM

Bu şarkı için binlerce teşekkür ederim. Çok ilginç bir şey oldu. Belki de iyi bir bilinçaltı mesajı oldu benim için faydalı. Can sıkıcı bir konudaki rahatsızlığımı en iyi ortamda en iyi zamanda en doğru kişiye anlatma imkanı buldum. İçimi döktüm rahatladım oh.

Not: Olaylar var sadece yanlış açıdan baktığımda canımı sıkıyor yine kapıdan çıktığım anda unutuyorum orada olanları. Ama bakış açısını değiştirdiğimde orada olsam da olmasam da daha gerçekçi analiz edebiliyorum.

Kendime özel dip not: Daha gidilecek çok yol var.

sweeet 05-01-2013 11:19 PM

Herkes kadar sıradan ve her insan kadar özel olduğumun farkındayım.

Eğlenceli 09-01-2013 06:34 PM

Alıntı:

sweeet Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 835477)
Herkes kadar sıradan ve her insan kadar özel olduğumun farkındayım.

evet bazı insanlarda nedense "ben farklıyım" tripleri var. oysaki bir insanın herkesden farklı olması mümkün değil. illa ki birtane de olsa ortak payda vardır.
hiçkimse herkesden farklı değildir. çünkü herkes birbirinden farklıdır.
çok güzel ifade etmişsin parmaklarına sağlık956k

sweeet 17-01-2013 04:49 PM

Biliyorum ki kendimizin olumlu yanlarını ve başkalarının olumsuz yanlarını görmek çok kolay. Başkalarının olumlu yanlarını görmek biraz daha zor. En zoru ve önemlisi kendimizin olumsuz yanlarını görebilmek. Görmekten öte önce buna çabalamak değerli. Kendini tanımak budur. Kendini tanımak kendini övmek değil her yönü ile kişinin kendisini tanımasıdır. Eksikleri ile, olumsuzlukları ile, kusurları ile. Tanımak da yetmez kendini sevmek ve kabul etmek gerekir. Her kim ki bunu başaramaz o zaman çevresindeki insanları da koşullu sever. Çevresindekiler mükemmelse sevilir o zaman. Oysa görüyoruz işte olumsuzlukları çok rahat. Peki ya o baktığımız bize aynaysa.

Bugün mutfakta kek yaparken aklımdan akıp giden cümleler. Ve bunların farkında olabildiğim için şükürler olsun.

Ve içimdeki çocuğu yerinde ve zamanında yaşattığım her an için şükürler olsun.

Dip not: Tatil yaklaşıyor içim içime sığmıyor oley. Allah'ım sağlıkta kavuştur sevdiklerime. :))

sweeet 18-01-2013 06:10 PM

Bugün ruhum ve bedenim yorgun. İyice dinlenene ve yeniden kendimi iyi hissedene kadar ara veriyorum işlerime. İyi hissedeceğim an çok yakın. Her an daha da yakınlaşıyor.

Akşam üzeri öğretmen arkadaşlarımızca hazırlanmış olan bir küçük konser vardı, ona gittik. Başımda müthiş bir ağrı olmasına rağmen bu çok iyi geldi. Havamız değişti. Eğlendik.

Kendime Bir Not: Bu baş ağrının nedenini bulmalıyım, ya fiziksel ya ruhsaldır? İçine bir sor.

sweeet 24-01-2013 11:46 AM

Hayatımda özellikle affetmeyi bilmeyen insanları affetmeyi seçiyorum. Bir umut belki onlar da öğrenirler gereksiz hayat yüklerinden kurtulmayı. Ve yaşanan hiç bir şey tesadüf değildir. Eğer öğrenmen gerekenleri öğrenmezsen aynı şeyleri tekrar tekrar yaşamaya devam edersin.

Bugün harika bir gün. Yarın daha da güzel ve harika...

Sevgiler.

nefes_almak 24-01-2013 03:16 PM

Alıntı:

sweeet Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 836235)
Hayatımda özellikle affetmeyi bilmeyen insanları affetmeyi seçiyorum. Bir umut belki onlar da öğrenirler gereksiz hayat yüklerinden kurtulmayı. Ve yaşanan hiç bir şey tesadüf değildir. Eğer öğrenmen gerekenleri öğrenmezsen aynı şeyleri tekrar tekrar yaşamaya devam edersin.

Bugün harika bir gün. Yarın daha da güzel ve harika...

Sevgiler.

Merhabalar...günlüğünüz çok güzel :)
affetmeyi bilmeyenler hem kendilerine hem de çevresindekilere hayatı zehir ediyor...insanların en çok suçladıkları kişiler bunlar...özellikle bu tip insanları affedebilmek hakikaten önemli....
Sevgilerle....

sweeet 24-01-2013 11:03 PM

Teşekkürler hem günlüğüme hem de foruma hoş geldin sevgili nefes almak.

Bu arada az önce sanki günlüğümün eksik cümlelerinden birisi karşıma çıktı ve ben de çok mutlu oldum. İşte şöyle bir cümle:

Alıntı:

Bir insan sizi sevmediğinde "neden beni sevmiyor?" diye sorarsınız..Asıl sorunun "beni sevmeyeni , ben niye hala seviyorum?" olduğunu atlarsınız..Işık'tan...

(Işık ELÇİ)

sweeet 24-01-2013 11:08 PM

Evet biliyorum, herkesin beni sevmesi gerekmez ama ben kimi seveceğime uzun zamandır özgürce ve en doğru şekilde karar verebiliyorum. İşte bunun için şükürler olsun.

Işıklı yol 24-01-2013 11:42 PM

Bir de size kimi sevip, kimi sevemeyeceğinizi dikte eden insanlar var. Sizin hayatınızın dümenini elinde tutan insanlar. izin vermediğinizde kabalaşan, saldırganlaşan insanlar var. İşte asıl bu insanlarla hayatı paylaşmak hiç kolay değil. "Hayır" dediğinizde ölüm fermanınızı çıkaran insanlar var.sad456

sweeet 25-01-2013 12:07 AM

Alıntı:

Işıklı yol Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 836273)
Bir de size kimi sevip, kimi sevemeyeceğinizi dikte eden insanlar var. Sizin hayatınızın dümenini elinde tutan insanlar. izin vermediğinizde kabalaşan, saldırganlaşan insanlar var. İşte asıl bu insanlarla hayatı paylaşmak hiç kolay değil. "Hayır" dediğinizde ölüm fermanınızı çıkaran insanlar var.sad456

1. Hayatımızın dümenini elimizde tutmayı seçmeliyiz.
2. Seçimlerimizde özgür olmalıyız. Bizi engelleyen zincirlerden ama düşünce olur ama diğer kişiler olur kurtulmalıyız.
3. Aslında yalnız geldiğimiz bu dünyada bir aile ve bir toplum içinde bir kişilik kazandık ama yine de her zaman her durumda yalnız kalmaya hazırlıklı olmalıyız. O zaman gerçek anlamda özgür olabiliriz.
4. Kalbimize kimse söz geçiremez. Ki bazen kendimizin bile sözü geçmediği anlar olmuştur.
5. Neye evet neye hayır diyeceğimizi de özgürce seçebilmeliyiz.

O zaman en azından kendi hayatımızın sorumluluğunu alabilir ve gerçek anlamda özgür oluruz.

Işıklı yol 25-01-2013 12:24 AM

Haklısınız, işte ben bunun için buradayım. Yıllardır, fark ettiğim bu zinciri kırma gayretindeyim. Pek çok yol denedim. Çok zor günler yaşadım. Fakat yine de küllerimden yeniden doğdum. En dibine düştüm, pes etmedim. Kayıp kayıp üstüne, pek çok kişinin defterinde suçluya çıktı adım. Ailemin yüz karası oldum. Sırf " artık yeter, biraz saygı bende insanım" dediğim için. Adım akılsıza çıktı. Dokuz köyden kovuldum. Allah yardımcılar da gönderdi bana. Yoldaşlarım da var. beni anlayan dinleyen, yavrularım. Çok ağladım, çok karalar bağladım. Fakat güçlendim. Fırtınalar, pişirdi kırılgan yüreğimi. Her gün kendime" haklısın, yanındayım. Bırakma, rüzgar seninde yelkenini şişirecek ve sen de yepyeni sahillere ulaşacaksın. " dedim. Kurban değil kahraman olmayı seçtim. Şimdi buradayım. Ve sağlıklıyım. Çok teşekkür ederim desteğiniz için.Sevgimle iyi ki varsınız.

nefes_almak 25-01-2013 09:04 AM

Alıntı:

sweeet Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 836269)
Teşekkürler hem günlüğüme hem de foruma hoş geldin sevgili nefes almak.

Bu arada az önce sanki günlüğümün eksik cümlelerinden birisi karşıma çıktı ve ben de çok mutlu oldum. İşte şöyle bir cümle:

Hoşbulduk sevgili sweet...sizin günlüğü gördükçe benim de günlük açasım geliyor...günlüğünüz heves getiriyor....ama biraz bekleyeceğim çok yeniyim....
paylaştığınız söz çok güzel.....ben hep neden beni sevmiyor sorusunu sordum...bir de diğer soruyu sormayı deneyeceğim...
gününüz güzel geçsin actionsmile

Işıklı yol 25-01-2013 11:31 AM

Henüz çekirdek inanç çalışması yaptırdım. Ve daha çok yeniyim. "Muhalefetmiş" temel duygularımdan biri, işte bu yılların getirdiği davranış biçimi beni agresif ve kavgacı yapıyor. Şimdi bu duygum üzerinde çalışıyorum. Bir diğeri "arabulucu" bu ise her çorbaya maydanoz yapıyor beni. Sizden ricam arkadaşlar bana biraz zaman tanımanız. Bu zaman zarfında kırıcı olmam ya da fevri davranışlarım mümkün. Daha şimdiden bunun için hepinizden özür diliyorum.hy789 Tabi ki beni olduğum halimle kabul edeceksiniz demek değil bu, ben değişimi başlattım demek. O zamana kadar lütfen beni mazur görün olur mu? Sevgimleactionsmile
Sayfanı çok işgal ettim sweeet afedersin.utananadam

sweeet 25-01-2013 07:20 PM

Önemli, değil Işık'cım yazdıklarınla ışık oluyorsun bunlar boş sohbet değil ki. Gelişimimizin parçası olacak konuşmalar. O yüzden öyle düşünmedim hiç. Sadece sohbet tarzı mesajlar günlüklerin içinde olmamalı günlüğü günlük olmaktan çıkarmamalı o kadar. Sen bir şey söyledin ben sorguladım başka başka şeyler keşfettim. Memnun oldum. Seni olduğun gibi kabul ediyor ve seviyorum şimdilik ama olmak istediğin seni daha çok seveceğim söz. Sen de o halini çok seveceksin çekirdeklerinle mücadelende başarılar dilerim. Günlüğün var mıydı bilmiyorum ama yoksa da bir cesaret yolun başında iken açmanı tavsiye ederim.

Sevgiler ve bol ışıklı günler canlarım.

annie hall 27-01-2013 01:05 AM

Alıntı:

sweeet Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 835959)
Bugün ruhum ve bedenim yorgun. İyice dinlenene ve yeniden kendimi iyi hissedene kadar ara veriyorum işlerime. İyi hissedeceğim an çok yakın. Her an daha da yakınlaşıyor.

Akşam üzeri öğretmen arkadaşlarımızca hazırlanmış olan bir küçük konser vardı, ona gittik. Başımda müthiş bir ağrı olmasına rağmen bu çok iyi geldi. Havamız değişti. Eğlendik.

Kendime Bir Not: Bu baş ağrının nedenini bulmalıyım, ya fiziksel ya ruhsaldır? İçine bir sor.

Ben sana cevabını veriym; havadandır :) Kuvvetli lodos ve basınç düşüşü bu aralar herkeste baş ağrısı yapabiliyo, takma.
İlk sayfada yazdıklarını okudum, kendini çok güzel ifade etmişsin çok teşekkür ederim, benim de bazı duygularıma tercüman oldun. Sormak istediğim bi kaç şey olucak.
Farkındalığını arttırmada bu dinlediğin telkinlerin mi etkisi oldu? İlk başlarda temeli olmayan bazı düşünceler yüzünden kendini geliştirmekte yetersiz kaldığını ama sonradan başka kitaplar okuyup bilgini artırdığını yazmışsın. Ben de sürekli kişisel gelişim kitapları okuyorum; özgüven, ego ve daha nice konularla ilgili bir sürü kitap okudum ve bilgi edindim ama "kitapta öyle yazıyo" diye düşünce yapısı bi anda değişmiyo insanın. Kitapta anlatılanları kendi üzerimde uygulamam çok zor. Bi yol gösterirsen çook sevinirim, şimdiden teşekkür ederim :)

sweeet 30-01-2013 01:34 AM

Eveeet bakalım üçüncü denememde yazabilecek miyim anlatmak istediklerimi ve sevgili annie hall'in mesajına cevabımı. Bu sefer azimliyim.

Öncelikle teşekkür ederim annie hem fiziksel bir rahatsızlığım varmış o günlerde hem de kafama takılan bir iki mevzu nedeniyle idi o ağrılar. Çok şükür ki geçti. Zaten ruhtaki hastalık bedene yansıyıp fiziksel hale geliyor buna çok içten inanıyorum. O yüzden ruhsal açıdan sağlıklı olmak bizim fiziksel sağlığımızı da etkiliyor.

Farkındalık artışında tabi ki telkinlerin etkisi oldu. Öncelikle kendi içimde olumsuz konuşmaları fark etmeye başladığımı hatırlıyorum. Sonra da bunların yerine daha doğrularını koydum. Mesela olumlama çalışmalarını yaptım bu olumsuz içsel konuşmaları değiştirmek için bir yandan da uzun bir süre telkin dinlemeye devam ettim. Sonra izledim. Kendimdeki değişimleri ve insanlarla aramdaki ilişkilerin değişimlerini. Bendeki değişimler önce düşüncelerime sonra da davranışlarıma ve konuşmalarıma yansıdı. Hem forumda hem de gerçek hayatta gözlemledim. Hem olayları hem de yaşadıklarımı. Öfkemi kontrol etmeyi öğrendim. Yine zaman zaman çıkışlarım oluyor ama kısa zamanda sakinleşebiliyorum. İnsanları olduğu gibi kabul etmeyi öğrendim. Hala bazı yeni tandığım insanlarda zorlanıyorum bu konuda aslında acele karar vermek istemediğimden ve bazı beklentilere girdiğimden. Aslında hislerim çok kuvvetlidir. Ama ön yargılarıma engel olmak için yanılma payım olduğunu düşündüğüm için gerçek hayattaki kişileri koşulsuzca kabul edip sevmek için bir süre onları tanımaya çalışıyorum ve ondan sonra karar veriyorum ilişkimizin ne derece yakın ve samimi olabileceğine. Beklentiye girmek deyince yanlış anlaşılmasın. Çevremdeki insanların bana benzeyen yönleri olduğu sürece onlara ayna olabiliyorum ve ilişkimiz iyi bir seviyede seyrediyor diğer taraftan frekansımızın uyuşmadığı insanlarla anlaşmak zor oluyor. Ben herkesle ilk etapta iyi anlaşabileceğimi varsayıp o şekilde davranış beklentilerine giriyorum. "Hayal kırıklığı"nı rafa kaldırdım. Ne kadar beklenti içine girsem de insanların nasıl davranacakları konusunda özgür olduklarını kabul ediyorum. Bu koşulsuz kabulde çok önemli bir mevzu. En azından ben öyle görüyorum.

Başka çalışmalar da yaptım. Ki forumda yer yer bazı yerlerde bu konu açıldığında anlatmışımdır. Tasviye de etmişimdir. Tekrar tekrar şunu yaptım bunu yaptım diye anlatmak artık pek içimden gelmiyor. Ama yapmadığım egzersiz denemediğim çalışma kalmadı gibi. :) Meditasyon yapmak, enerji çalışmalarına katılmak, aldığım uyumlanma çalışmaları, kişisel gelişim egzersizleri hepsi yolculuğun bir adımı bir kısmını oluşturuyor. Bu yol ki öyle ucu bucağı yok, sonu olmayan bir yol. Yine de en temel farkındalık egzersizi benim için: "izlemek"tir. Yorumsuz izlemek. Olanı olduğu gibi görmek başta belki saçma geliyor ama bu egzersizi hakkıyla yaparsan çok şey kazandırıyor. Anda kalabiliyorsun. Ne geçmişin üzüntüsü ne de geleceğin kaygısı oluyor üzerinde. En basitinden ben treni kaçırdığımda oturup ağlayası gelen ve sinir krizlerine girebilen birisiydim ne komik geliyor. Yine içimde bir yerler bu ruh halini çağırmak istese bile bunu bile izliyorum ve sadece gülümsüyorum. Çünkü gerek yok. Olanlar olması gerektiği için oluyor. Ve gerçek huzur, mutluluk burada saklı.

Gelelim kitaplar konusuna sosyal öğrenmenin önemli bir yeri var benim hayatımda ister bir kitap ister bir film isterse bir insanın hayatının bir kesiti olsun ne kadar empati kurabilirsek ne kadar okuduklarımızı içselleştirebilirsek o kadar faydasını görürüz. Mesela ben Anthony Robbins'in kitaplarını okudum adam kendi hikayelerini ve başkalarının başarı hikayelerini anlattığı için NLP konusunda önerebileceğim en iyi kitaplardır. Evet belki ilk adımda mükemmele yakın yapamıyorsun egzersizleri ama vazgeçmeden tekrar etmek seni zamanla mükemmeline(senin yapabileceğin en mükemmel sınıra) ulaştıracaktır. Okurken hissettiklerini de izle eğer okudukların içindeki inançlarını güçlendiriyorsa sana fayda sağalayabilir. Düşün ki öyle bir cümle okudun sanki o cümle hayatının eksik cümlesiydi. İşte o cümle var ya insanın bilincini genişletir ve farkındalık seviyesini arttırır. Okuduklarımızı okumuş olmak için değil hissederek okursak bize çok daha fazla kazanç sağlayabilir.

Biraz Şems ve Mevlanayı tanıtacak yazılar ve iki kitap okudum. Hala da okuma niyetindeyim. Tasavvuf konuları da ilgimi çekiyor. Özellikle orada bambaşka farkındalıklar için kapılar açılıyor. Bu aralar Cemalnur Sargut hanımefendiyi dinlemek hoşuma gidiyor. Aşka yolculuğu anlatıyor. İlahi aşkın farkındalığını anlatıyor. OSHO da okuyorum onun felsefesi %100 her şeyi ile kabul etmesem de sadece bana faydalı olanı seçip uygulamayı seçiyorum. Aslında felsefik yazılarda sadece bakış açısını çözmeye ve kendi penceremi genişletmeye çalışıyorum. Bazen öyle oluyor ki yazılanları okumadan seziyorum. Çünkü aslında bizlerde o anlatılanları anlatabilecek kabiliyete sahibiz sadece uygun bilinç seviyesine ve farkındalığına ulaşmamız gerekli. Eckhart Tolle'un videolarını izliyorum. Sadece videolarınnda anlatılanları değil adamın mimiklerine kadar hissettiği duygulara kadar izlemeye çalışıyorum. Böylece anlattıklarını daha kolay içselleştirebiliyorum. Yeri geliyor hangi mimikleri yapabileceğini tahmin edebiliyorum ki bu da bir nevi ayna olmaktır. Ben onun anlattıklarını yüreğimle dinlemesem yüzeysel dinlesem ne etkilenirim ne de tahmin edebilirim.

Daha anlatacaklarım var. Kötü olaylardan nasıl güzellikler çıkabileceğini anlatacağım. Önemli olan sizin bakış açınız. Ve tabi gelen bonusları da paylaşıcam.

Vee tabi güzel ve mutlu hatta musmutlu haberlerim var. En kısa zamanda anlatmayı seçiyorum belki de az sonra. Durun yaw bir nefes alayım. :D

Sevgiler.

WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:25 AM.