Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Üyelerin Değişim Günlükleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/)
-   -   Umut'un Seyir Defteri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/5840-umutun-seyir-defteri.html)

umut_84 12-04-2008 04:37 PM

Umut'un Seyir Defteri

Merhaba. Siteyle yeni tanıştım. Hemen bir günlük açmam doğrumu bilmiyorum. Şimdiye kadar o kadar çok yazı yazdım ki. Başımdan bazı şeyler geçti. Buraya sevinçlerimizi de yazabiliyor muyuz? Ben onları çok çabuk unutuyorum. Hep aklımda kötü hatıralar kalıyor.
En iyisi eskide kalan kötü günleri değilde gelen güneşli günleri yazmak olacak. Böyle bir şans verdiği için forumumuza teşekkür ediyorum.

fatoş18 12-04-2008 05:05 PM

Ynt: Umut'un Seyir Defteri

insanlar eskıye dönuk baktıgı zamn çok sey yasamış olanlar var ama haytta eskıye degilde gelecge bakmak gerekıyor .... bellı bır sureden sonra bende çok şiir yazı yazarım sevrımde ... ama insanlar için hayrlısı neyse o olsun bnde yenı uye oldum umut insallah insanlar hedef ettıgı seyı basarır .. basrılar dilerım sana bn fatoş mn ooldum

Belgin ∞ 12-04-2008 05:35 PM

Umut hoşgeldin aramıza.Dilerim günlüğün sevinçli mesajlarınla dolar.Daima olumlu düşünmeni tavsiye ederim.Siteyi dolaştıkça bilgileniceğine eminim.Sevgiler

umut_84 13-04-2008 01:28 AM

Atakan bey Psişik korunma ve rahatlama tekniklerinde değinmiş ama bir parçasını kendi günlüğüme öğrenmeye çabaladığım birşey olarak eklemek istedim :U

Meditasyon yapmak
Meditasyon çok etkili bir rahatlama yöntemidir. Çok sevdiğiniz bir müziği
dinlemek, çocuğunuzu sevmek, bulutları seyretmek, sevdiğiniz bir kitap
okumak, kısacası; size sevgi dolu ruhsal bir tatmin yaşatan her şey bir
meditasyondur. Ama illaki kendi içinize yönelerek meditasyon yapmak istiyor
fakat yoğunlaşamıyorsanız şu yöntemleri deneyebilirsiniz;
*Rahatlatıcı ve sevdiğiniz bir müzik odayı doldursun.
*Tütsü yakın.
*Eğer isterseniz, alnınızın, iki kaşın arasındaki bölümüne nane yağı da
sürebilirsiniz.
*Yüksek benliğinizi çağırın. Bunun için ona sadece "Yüksek Benliğim yanıma
gelir misin?" demeniz yeterlidir. Yüksek benliğinizin geldiğini ve sizi
koruyucu bir ışıkla kuşattığını imgeleyin. Bu ışığın tüm vücudunuzu
sardığını düşlerinizde canlandırın. Eğer isterseniz, inancınıza göre size
koruduğuna inandığınız duaları da okuyabilirsiniz.
*Kendinize, üzerinde rahatça oturabilecek büyüklükte bir yer örtüsü
hazırlayın. Ve meditasyonlarınızı daima, bu örtünün üzerinde yapmaya özen
gösterin.
*Kendinizi en rahat hissettiğiniz biçimde oturun veya uzanın.
*Vücudunuzdaki kasların gevşediklerini hissedin. Bu gevşemeyi ayaklardan
veya başın en tepe noktasından başlayarak yapabilirsiniz. Hangi yönden
başlarsanız başlayın başladığınız yönün sırasını takip edin. Örneğin baştan
başladıysanız, alnın, yanakların, boynun, omuzların... gevşediklerini
imgeleyin.
Aşağıdaki şekilde, bir alıştırma yapmanız da yoğunlaşabilmenizde yardımcı
olacaktır;
Gözlerinizi kapayıp gevşeyin. Derin soluk alın. Bedeninizdeki tüm gerilimin,
Yerküre'ye akmasına izin verin. Bir kaç dakika boyunca hiç direnç
göstermeden enerjilerin size tamamen nüfuz etmelerine izin verin. Sonra şu
onaylamaları birkaç kez sessizce tekrarlayın;
BEN IŞIĞIM,
BEN SEVGİYİM
BEN YOLUM, GERÇEĞİM VE HAYATIM
BEN AÇIK KAPIYIM
BEN BEN'İM

shamanic 14-04-2008 05:18 PM

günlüğün hayırlı olsun umut... http://www.simliresim.com/simli_resim/flowers/34.gif

güzel haberlerle dolu mesajlarını bekliyoruz..

umutların hep varolsun.. başarılarına ışık tutsun.. http://img100.imageshack.us/img100/9233/angely20ym.gif

sevgiler.. hismiley

umut_84 15-04-2008 12:05 AM

Çok Teşekkür ediyorum ilginiz için. Bu kadar çabuk olur mu bilmiyorum ama müzikler çok faydalı oluyor. Zaten bu düşünce tarzına çok yatkınım. Arkadaşlarım Buddha derler :U Allahım Herkese Hayırlısını Ver.
Bu aralar çok sıkıntılı haberler alıyorum. Allah Hepimize sabır versin. Halimize şükür.
Belki uygun bir yer değil ama. Tabi benide hiç tanımıyorsunuz. Hep nick olarak Mad_scientist kullandım. Daha akıllı bir nick arıyorum. Bu konuda takıntımın olmasının nedeni biraz abartmam 6 yıldır psikolojik tedavi görmem. Bir süre hastanede kalmış olmam. Buddha çok mu iddalı bir nick olur acaba? Onun kullanıcısı çoktur ama.
Güzel bir haberim var.Okulum 25 mt ilerisinde çok güzel bir köpek yavruladı. Onları izlemek çok rahatlatıyor insanı.Özellikle de annelerini emerken çok komik oluyor. Birbirlerinin tepesine çıkıyorlar falan. Bir tane resmini siteme koydum. Bu da linki http://umutca.somee.com/fotograflari...2013%20005.jpg
Herşey çok güzel. Değişim çok güzel. Çok güzel ders çalışabiliyorum. İşime konsantre olabiliyorum.

Tek korkum yine eski halime dönmek. Çünkü bu daha öncede oldu. :(

cent 15-04-2008 12:15 AM

Alıntı:

umut_84 Nickli Üyeden Alıntı

Merhaba. Siteyle yeni tanıştım. Hemen bir günlük açmam doğrumu bilmiyorum. Şimdiye kadar o kadar çok yazı yazdım ki. Başımdan bazı şeyler geçti. Buraya sevinçlerimizi de yazabiliyor muyuz? Ben onları çok çabuk unutuyorum. Hep aklımda kötü hatıralar kalıyor.
En iyisi eskide kalan kötü günleri değilde gelen güneşli günleri yazmak olacak. Böyle bir şans verdiği için forumumuza teşekkür ediyorum.

ne güzel yazmışsın umut günlügün hayırlı olsun

sevgiyle kal sapkal89

shamanic 15-04-2008 03:26 PM

umutcum anne köpek ve yavruları çok güzeller..
bu şirin resmi bizlerle paylaştığın için teşekkür ederim..

senden ricam lütfen korkma ve korkularını özgür bırak..

korktuklarımızı hayatımıza çekeriz..
korku çok kuvvetli bir duygudur ve yaşamımıza tezahür etmesi onun için kolaydır...

korktuğun şeyler yerine mutlu olduğun şeylere odaklan canım..

bu konuda cent bu gün güzel yazılar ekledi..
öncesindede oldukça faydalı bilgileri paylaştığımız yazılarımız var lütfen fırsatın oldukça onları okuyarak
telkinleri destekleyici çalışmalar yap.. yapki yaşamımız kısa sürede mutluluklarla dolsun..

sevgiler..

http://www.hayatimdegisti.com/forum/...enleri-b148.0/

http://www.hayatimdegisti.com/forum/meditasyon-b350.0/

http://www.hayatimdegisti.com/forum/...apalim-b171.0/

http://www.hayatimdegisti.com/forum/...a_tutun-b41.0/

http://www.hayatimdegisti.com/forum/ne_yapmali-b18.0/

umut_84 15-04-2008 05:06 PM

shamanic teşekkür ederim. isminizi ve yaşınızı bilmediğimden uygun şekilde hitab etmiş olabilirim. Afedersiniz. ilk gönderdiğiniz linki okudum.
Kesin hedefleri istemek bu konuda elinden geleni yapmak dua etmek ve gerisini inancım gereği Allaha bırakmak düsturumdur. inanır mısınız ilk okula başladığımdan beri bilgisayar mühendisi olmak istiyordum. ne yollardan geçerek bunu başardığımı burada anlatmaya lüzüm görmüyorum. Buradan kesin ve belli hedeflerin olması gerektiğini çıkartıyorum. Belki de sıkıntılarımızın bir kısmı iyi bir hedef belirleyememekten yahut hedefe inancımızı kaybetmekten oluyor. Günlüğüm olduğu için yazıyorum. iki gündür sabahları acayip neşeliyim. Öğleden sonra parçalı bulutlu ve isteksiz. Aslında bir sebep buluyorum buna. Sevdiğim bir arkadaşım aynı modda olduğu için böyle hissediyorum diye düşünüyorum.Hem o üzgün diye hemde onu üzüyorum diye bu hale düşüyorum. O kasılıyor ne yapsam umut'u üzmem diye. Bütün kitaplarda var. İnsanın yolu aynı anda birden fazla kulvarda geçiyor. Maddi Ruhsal Fiziki kulvarlarda aynı anda yürüyoruz. Ve bütün bunlar birbirine bir derecede bağlı. O zaman aynı anda yürüdüğümüz farklı kulvarlar için farklı amaçlar belirlemeliyiz. Amacım sadece insanlarla iyi iletişim kurmak yada mutluluk olmamalı. Aynı anda maddi ve Fiziki hedeflerimiz de olmalı. Bunlar insanı motive ediyor. Fiziki olarak iyi bir vücuda sahip olmak istiyorum. Zayıfım. Hergün sabah akşam egzersiz yapıyorum. Biraz daha beslenmeme dikkat etmeye çalışıyorum. Biraz ağlamak istiyorum ama kendimi tutuyorum. Biraz daha tutarlı olabilmek istiyorum ruhsal bakımdan. Maddi olarak yeni bir fotoğraf makinesi almak istiyorum.
Bazen bazı şeyler bilmediğimiz yada bilmediğimizi kendimize inandırmaya çalıştığımız şeyler bizi sıkıyor. Şanslı %1 in içinde olmak bile bir işe yaramıyor. İsyan ediyorum.

Not: Ben böyle yazıp duruyorum ama günlüğe bu kadar yazmak yasak değil dimi?

shamanic 15-04-2008 05:22 PM

hayır yasak değil y789

sağolsun atakan bey bol bol yazabilelim bildiklerimizi birbirimize
aktarabilelim diye kaplama alanımızı gün geçtikçe arttırıcı çalışmalar yapmakta.. thumbsanim

daha yeni taşındık genişlemek için.. pc05 girlhaha

elbetteki bu uzun ve güzel yolculuğumuzda fiziksel zihinsel ruhsal hedeflerimiz olmalı..

hedeflerimiz konaklayacağımız adreslerimiz gibidir..
adresimiz olmadan geleceğimiz yere ulaştığımızın nasıl farkında oluruz ki..

şanslı bir in içinde olmanın farkını ancak bulunduğun noktaya dışarıdan baktığında
resmin bütününü gördüğünde faydasını anlarsın diye düşünüyorum..

bir çok kişinin gedefinde olan bir noktada olduğunun bilincinde olduğunda
o noktanın bolca keyfini yaşamak düşer payına..

inadırmaya çalıştığımız şeyleri canı gönülden yaşamıyorsak elbette bizi sıkar canım..
onun için inanmalı ve kalben ruhen eylemsel olarak onu yaşamaya çalışıp inancımızı kuvvetlendirmeliyiz..

hiç birimiz bir den ayrı olmadık hep bir iz ama bir olduğumuzun farkında değiliz..
farkındalığımız artıkça bir liğimiz bütünleşecek..
tıpkı puzzle parçaları gibi hep bir arada olduğumuzda ahengimizi ve uyumumuzu yakalamış olacağız..

sevgiler..

serpil22 15-04-2008 05:39 PM

umut korkma artık hiç bir şeyden korkma biliyorsun korku korkuyu davet eder.en kötü duygudur tedavi görmen demek şu an rahatsız olman demek değil sen güçlüsün bunu yenmelisin eminimki yeneceksin bu korku illetini bende bir dönem depresyondaydım ilaç falan derken pek bişi değişmiyor önemli olan kendine güven kendini sev ve kendin için bişiler yap hayat akışını değiştir dr bana ilk söylediğinde içimden kolaysa sen değiştir demiştim.ama doğru hayat akışın değişmeye başladığında ve bazı duygularını yendiğindeişler kolaylaşıyor.bizler burda her zaman birbirimize destek olacağız.sakın unutma

umut_84 17-04-2008 01:04 AM

Bugün güzel bir gündü. Lablarda iyiydim. Not aldım. SBT labında soğuk kanlı davrandım. Biraz fotoğrafcılık işine canım sıkıldı. Kendime güvenmeye ne zaman başlayacağım. Hani söz vermiştim. Arkadaşlarımın şaka yaptıklarını bilmeme rağmen kendimi yetersiz hissettim. Sonra bu şakaları yapan arkadaşlarımdan birisi geldi konuştu. Biraz rahatladım. Tamam süper bir fotorafcı değilim. Ama fena bir fotoğrafcı değilim. Bunu neden bir başkasının söylemesine ihtiyaç duyuyorum.

Her Günümün Yaşadığım En Mutlu Gün Olması Dileğiyle...

shamanic 17-04-2008 11:24 AM

canım sen harika bir fotoğrafçısın.. thumbsanim thumbsanim

neden bunu bir başkasının söylemesine ihtiyaç duyuyorsun.. dusun
başkalarından duymak istediğin şeye kendin yürekten inandığında
yaptığının değerli olduğunun ve kendi öneminin farkında olduğunda
başkalarıda sana bunu söylemeye başlayacak..
söylemeselerde sen bunun önemli olmadığını anlayacaksın ..

edison a da vinciye de arkadaşları boşa kürek salladığını söylemişti ama
onlar önce kendilerine sonra yaptıklarına inandılar..

şimdi tüm dünya onları ve yaptıklarını takdir ediyor..
bu örnekleri çoğaltabilirizde canım.. seninde bildiğin şeyler bunlar onun için yüreğinde inan her şeye ..

arkadaşlarınada selam söyle benden.. sevincli
önce kendileri neler yapabiliyorlarmış.. onu inceleyip eleştiriye kendilerinden başlasınlar.. ttli3

sevgiler..

tatlıcadı 17-04-2008 01:53 PM

bence çok değerli bir insansın ve mutlaka başaracaksın günlüğün hayırlı olsun güzel gelişmeleri bekliyoruz smiliyface

umut_84 17-04-2008 06:45 PM

**shamanic** süpersiniz.

http://www.hermann-uwe.de/files/imag....preview_0.jpg

İnsan başta kendi yaptıklarına inanmazsa neye inandığının ne anlamı var ki?

Bundan sonra her sabah günlüğümü okuyarak çıkacağım evden. Aldığım kararları hatırlayarak.

shamanic 17-04-2008 07:02 PM

canım benim harika olanda süper olanda senin o güzel yüreğin 25889 thumbsanim
ben sadece sana ayna oldum.. ark5

sen bana baktın kendini görmüş oldun.. kiss3

umut_84 18-04-2008 08:55 AM

Alıntı:

Bugün güzel bir gündü. Lablarda iyiydim. Not aldım. SBT labında soğuk kanlı davrandım. Biraz fotoğrafcılık işine canım sıkıldı. Kendime güvenmeye ne zaman başlayacağım. Hani söz vermiştim. Arkadaşlarımın şaka yaptıklarını bilmeme rağmen kendimi yetersiz hissettim. Sonra bu şakaları yapan arkadaşlarımdan birisi geldi konuştu. Biraz rahatladım. Tamam süper bir fotorafcı değilim. Ama fena bir fotoğrafcı değilim. Bunu neden bir başkasının söylemesine ihtiyaç duyuyorum.

Her Günümün Yaşadığım En Mutlu Gün Olması Dileğiyle...

Umutcuğum.Kendini takdir ettikce, seni takdir edenlere haksızlık etmedikce en önemlisi kendine inandıkca başarı senin için hep tatlı bir sonuç olur. Kendini geliştirme yolunda içindeki o hiç büyümeyen tatlı çocukla yürümeye devam et. Şimdiye kadar ne kadar mutlu olduysan bundan sonra kat be kat daha fazla mutlu olacaksın.

Herşeyin değerini bil. En önemlisi de kendi değerini bil.

Sana bir not bırakayım Atakan beyden;

Geçin aynanın karşısına..
Konuşun bilinçaltınızla.
Ona teşekkür edin sizi mutlu hissetitrdiği için.Onu sevdğinizi söyleyin.Varsa isteklerinizi dileklerinizi iletin. Şimdiye kadar yaptıklarınız için ondan özür dileyin.Onunla işbirliği yapmaktan bir bütün olmaktan memnuniyet duyduğunuzu ifade edin.Bu cümleleri söyleyin ve daha fazlasını emin olun sizi duyacak ve her cümleniz size kat kat fazlası ile geri dönecektir.Bu egzersiz telkin dinlemeyi tamamlayıcı etki yapar.

Sana ve Tüm arkadaşlarına mutluluk dolu günler canım. Seni seviyoruz.

umut_84 20-04-2008 05:25 PM

Küçüklükten beri dik durmama gibi bir özelliğim vardı. Genelde sığıntı pozisyonunda dururdum. Bilmediğim bir nedenden dolayı sağ omzum sol olmuzdan daha aşağıda duruyordu. Tabi bu da görüşümü baya etkiliyordu. Sonra o düşük omzumu nasıl yukarıda tutabilirim diye düşündüm. O omzuma sadece dik tuttuğumda orada durabilen bir kazağı koydum ve bir gün boyunca hem telkinleri hemde Starwars imperial march dinledim. Artık dik yürüyorum. Kendine güvenen bir asker gibi.

Küçük birşey olsa bile birşey bence. Ve kendimi başardıklarım için takdir ediyorum. Hafta içi çok hoş geçti. Cuma akşamı tek başıma kütüphanede bir saat çalıştım.

Haftasonunu çözemedim daha. Tek başıma çok sıkılıyorum. Hiçbirşey yapasım gelmiyor. Sırf bu yanımın üzerine gitmek için hafta içinden kitap fuarına ve tiyatroya gitmeye karar verdim. Ama gidemiyorum. Tek başıma zevk almıyorum hiçbirşeyden. Ders çalışmam lazım. Çalışamıyorum. ühü ühü

umut_84 23-04-2008 05:01 PM

Bir insan aynı oyunu 2 kere kaçırır mı? Tiyatroya gitmeye zorladım kendimi. İki seferde 10 dk ile kaçırdım. Başaracağım. Normal bir insanım. Elimden geleni yapacağım. Aynada konuşmakta hala zorluk çekiyorum. dusun Kendimi sevdiğimi söylemek zor geliyor. Ama elimden geleni yapmaya çalışıyorum.

Forumda güzel bir parça

Sen Varolan Herşeysin,
Düşüncelerin Hayatın, gerçekleşen rüyalarında,
Sen olmayı seçtiğin herşeysin.
Sen sonsuz evren kadar Sınırsızsın.

umut_84 25-04-2008 09:06 AM

hpm1 Rüyamda kardeşimin ve benim askere gittiğimizi gördüm. Baya bi mutlu oldum. Aynada kendimle konuştum. Onu sevdiğimi güvendiğimi söyledim. Hep yanımda olduğu için teşekkür ettim. Biraz daha yaptıklarımıza inanmasını kendimize güvenmemiz gerektiğini de söyledim. Sınavlarım başlamak üzere telkinlere bir hafta boyunca ara veriyorum. Çünkü yan etki olarak uyku yapıyorlar. İnsanlara yardım etmek hoşuma gidiyor. Sınavlarımda başarılı olmayı tüm kalbimle istiyorum ve başarılı olacağıma inanıyorum. İçimden bir his daha dünyanın umut'un kim olduğuna dair en ufak bir bilgisi olmadığını söylüyor.

Sağlıcakla Kalın
Günlüğüm ve Canım Arkadaşlarım

umut_84 27-04-2008 11:17 PM

hpm1
Bu simgeyi çok seviyorum. Bugün biraz kendime fazla yüklendim. Arkadaşlarım gibi matematik işlemlerini yapamayınca çok üzüldüm. Sinirimden ağlayacaktım. Sıktım kendimi. Ben aptalım, yetersizim diye söylenmeye başladım. Ama bunlar sabah çok iyi idim. Baya zorladım ders çalışmaya devam etmek için ama anlayamadım. Eve gittim biraz uyudum. Geri geldim. Biraz daha iyiydim. Yine yapamamaya başladım. Arkadaşımın yanında 4 basamaklı bir çarpmayı kontrol ederken sorunu arkadaşım gördü. Dikkatimi toparlayamıyorum. Olum çok sıkıyon kendini diyo.

Kapasitem var idea3 ama bunu kullanamadıktan sonra neye yarar. Rahatlamalıyım.

Gücümü rahat bırakmalıyım. Yine sıktım kendimi. Yazmayı planladığım şeyleri unuttum. Dün sabah telefonla konuşurken odada telefon aradım. Heh şimdi biri aklıma geldi. Yetersiz olduğumu düşünmem olumsuz bir düşünce ve bunu dışarıda tutmalıyım. Sanırım ne düşündüğümün farkında değilim. Aklımın otobanlarında binlerce milyonlarca düşünce vızır vızır bir oraya bir buraya gidiyorlar. Sanırım yaşadığımın farkında olmuyorum her zaman. Kendimden kopuyor başkalarına bağlanıyorum.

Atakan Beyden
Alıntı:

Ben kainat ile birim!
Sonsuz yaşam benimle ve ben sonsuzluk olduğumu biliyorum!
Doğru şeyleri kainat bana getiriyor ve ben bunlara açığım!
Kendim ile ilgili duygularım düşüncelerim en üst seviyede ve kendimi iyi hissetme halim artarak devam ediyor!
Huzur mutluluk ve sağlık bedenimden kainata yayılıyor ve bu enerji o kadar fazla ki gücünü kainattan aliyor

Her zaman her koşulda her türlü sorun ile mücadele etme gücüm ileri seviyededir.
Kapasitem bakış açım sonsuzluk ve sonsuzluk benimle birlikte
Başlangıçtan beri varolanım ve her ne olursa olsun sonsuza kadar varolacağımı biliyorum.

İçimdeki huzur dalga dalga yaiylmakta ve bu duygular bir okyanus gibi etrafa yayiliyor.
ŞANS BENDEN YANA OLUMLU ENERJİYİ ÇEKİYORUM OLUMLULUKLAR İYİLİKLER SAĞLIK BENİMLE BİRLİKTE NE KADAR SAĞLIK VE NEŞE VARSA KENDİME ÇEKİYOR NE KADAR KÖTÜ ENERJİ VARSA YANSITIYORUM..

umut_84 01-05-2008 04:19 AM

Sabah 4. Telefon çalıyor. Karşı taraftaki size oda arkadaşınızı soruyor. Sizde oda arkadaşınızın orada olduğunu söylüyorsunuz ve saat kaç diyorsunuz. Karşınızdaki artizlik yapmada telefona ver diyor. Yüzüne kapatıyorsunuz. Sonra tekrar arıyor. Kapatıyorsunuz. Sonra odaya geliyor. Oda arkadaşınızı uyandırmanızı istiyor. Birşey demeden uyandırıyorsunuz. Sonra yatağınıza oturup bekliyorsunuz. Bu arada gelen adam yanındakine çocuğu mahcup etmemek için birşey söylemedim altından kalkamazdı diyor.

O doğruysa , yanlış olan nedir?

umut_84 06-05-2008 01:54 PM

smil56 Bazen kendimi ışık gibi hissediyorum. Öyle ki çok uzaklarda ki insanları bile etkileyebilen mutluluk saçan bir ışık. Bu neredeyse hiç düşünmediğin zamanlarda hissettiğim birşey.

Kendime bir hayvan buldum. Beni simgeleyen. Zümrüdü Anka Kuşu. Alev Alev yanıyorum. Sonra ölüyorum ve kısa bir süre sonra küllerimden daha güçlü daha heybetli olarak doğuyorum.

umut_84 12-05-2008 04:12 PM

Hayal Abla , Shamanic lütfen yardım edin. Ağlama Smily'i Gizli olmasının sebebi.

Biraz sıkıntılıyım. Yardımınıza çok ihtiyacım var.

[sakla]

88a emb23 daha ağlama olsa onlarıda koyacam.
Babam hastanede.Sol tarafı kırık. Şu anda baya iyi. En iyi arkadaşımla problem yaşıyorum. Herşey sürekli kötüye gidiyor. Ne kadar çabalasamda olmuyor. Aramızın kötü olması çok canımı yakıyor. Herşeyi deniyorum. 88a şu anda gözlerime yakışır bir ses var. depresyon dünde kaldı doğal versiyonu. Herşey iyi giderken hep bunu yapıyorum. Geçen okulumda da böyle oldu. En iyi arkadaşımla sudan sebeplerle aramız bozuldu. Bir kısmı benim hatamdı. Bir kısmı onun. Hiç birşeyin kalıcı olmadığını hep söylerim. Ama insan bu anlamıyorum. Dediğimi yap yaptığımı yapma hiç uymuyor. Hem diyorum hem yapıyorum. 2-3 gün önce yine yanlış bir söz söyledim. Benim ona yardım ettiğim onun neden bana neden yardım etmediğini sordum. Anında hata yaptığımı anladım özür diledim. Ben kontrollü bir insandım. Ne oldu bana? Hayatımda hiç birşeyi karşılık bekleyerek yapmadım. Düşünsenize bir sözünüz ile bunu yerle bir ettiğinizi. Arkadaşım bana o kadar kırılmış ki. Benim ne kadar çaresiz olduğumu bir türlü anlayamıyorlar. Bitiyorum. Mum gibi eriyorum. Aileme birşey yansıtmıyorum. Burada iki canım arkadaşım var. Birisi yukarıda bahsettiğim -aramız bozuk- diğeri daha soğukkanlı.Ama o da anlamıyor bittiğimi. Sırf onlara söz verdiğim diye kendime zarar vermiyorum. kendimi sevmeye çalışıyorum. Aslında bir hata yakaladım. Kendime söz verdiğim için yapmamam lazım. Onları üzmemek için kötü şeyler yapmıyorum. Durumu daha kötüleştirmemek için. Fiziksel olarak değil ama konuşmalarım ve davranışlarımla zaten kendime zarar verdiğimin farkına vardım. Artık fazla konuşmak istemiyorum. Allah kahretsin. Umarım annem okumaz. Gittikce batıyorum geçen güzel günlerin özlemiyle.

MuminOKAN 12-05-2008 04:20 PM

dusun dusun dusun noldu ya? dusun dusun 4897

umut_84 12-05-2008 04:24 PM

Mümin bey annem görmesin diye saklamaya çalışmıştım ama. Şimdi açtım.

sonbahar 12-05-2008 04:41 PM

canim benim ne olur bukadar umutsuz ve üzgün olma hadi ayaga kalk ve sil gözyaslarini hepimizin hayatinda dönem dönem bu tür seyler yasaniyor önemli olan umutsuzluga düsmemek yarinlarin cok daha güzel olacagini bilmek ve inanmak bence arkadaslarina icinde yasadigin duygulari acikca anlat eminim o zaman seni daha iyi anlayacak ve yardimci olacaklardir babanada acil sifalar dilerim hadi simdi ayaga kalk derin bir nefes al bütün enerjini topla hayal ablamin bizler icin yolladigi enerjiyi sevgiyle kabul et göreceksin her sey yarinlarda cok daha güzel olacak hem zaten senin nickinde bak ne güzel UMUT herseyin senin icin cok daha güzel olarak degisecegi umudunu yüreginden hic kaybetme emi en kisa zamanda istedigin herseyin gönlünce ve dilegince olmasi dilegimle saglikla mutlulukla dol kiss3 kiss3 kiss3

shamanic 12-05-2008 04:56 PM

umutcum.. önce bi sakinleş canım.. çok karmaşık düşünüyorsun.. biraz dinginleşmeye ihtiyacın var..

denizde çarasizce kaldığımızda yüzme bilmiyorsak eğer yanlış hareketlerimiz bizi dibe iter..

halbuki akışa güvensek ve yatağımzıda yatar gibi dümdüz uzansak su bizi taşır karaya çıkartır..

karmaşanın içinde bazen durmak durağanlaşmak iyidir..

arkadaşlarım değerli diyorsun.. benim için önemleri büyük onlar için herşeyi yaparım diyorsun ne kadar güzelsin..
peki bu kadar değer verdiğin arkadaşların senin açık bir şekilde beklenti içinde olduğun konularda neden sana destek vermiyorlar..
bunu onlara net bir şekilde ifade ettiğin halde...

belki bu durmdan almamız gereken şeyler vardır..
kendimizi merkeze koyarak hareket etmek.. bunun adı bencillik değil.. kendini düşünmek..

gördüğün gibi herkes kendini düşünüyor her şeyi sevgiyle karşılıksız yaptığın arkadaşların bile..
seni sen olduğun için mi seviyorlar tıpkı senin onları sevdiğin gibi..
yoksa her istediklerinde onların olmasını istediğin gibi hareket ettiğin içinmi..

bu özelleştiriyi en sağlıklı sen yapabilir dengelerini tekarar yapılandırabilirsin..

asla bitmez dediğim dostluklarım bitti.. asla bozulmaz dediğim ilişkilerim parçalandı..
bunları yşarken perişanlık hissettim.. emeklerimin yok olduğunu yüreğimin acıdığını hissettim.. geriye dönüp baktığımda olmaları istediği gibi olmadığım zaman bittiğini farkediyorum..

ben her şeyi olduğu gibi severken bazılarının sadece olmasını istedikleri halerimi sevdiklerini gördüm..

bu hayatta her şey var.. insanların 30 yıllık evlilikleri bile 30 yıl sonrasında keşfedilmiş başka yönler yüzünden bitebiliyor..

hayattaki en iyi arkadaşın kendin olacak.. kendin bir bütün..
senin en iyi arkadaşını sevenler seninde arkadaşın olacak.. dostun olacak..

içindeki duymak istenediğin kendi sesin..
ilişkilerini bozan olarak bir noktada kendini görüyorsun..

tüm bunlar kendine vermen gereken önemim kendini ihmal edişinin sessiz çığlıkları olabilir mi..

sana gerçekten dost değillerse yaşamöda onları geride bırakmanın nasıl bir sakıncası olabilir ki..
sen onalrı kaybetmemk için çabalıyorsun.. ya onlar seni kaybetmemek için ne kadr çaba sarf ediyorlar..

bu dünya düşüncelerimizin bir ürünüyse; yaşadıkların onların düşüncelerinin ürünü olamazmı..
senin karşılıksız sevgine onların karşılıklı sevgileri uymuyor olabilir mi..

seninde söylediğin gibi umutcum hiç bir şey kalıcı değil.. bu üzüntüde kalıcı olmayacak..
geçecek biliyorsunki.. yeterki bu geçiş döneminde güçlü ol.. güçlü olmak bazende hiç bir şey yapmadan geçmesini beklemektir sadece sevgi duygularını göndererek..

bazen kendimi ışık gibi hissediyorum demiştin...

sen bir ışık olursan etrafın aydınlanır.. karanlık ışıkla arkadaş olmaz..

ışık olunca görmediklerii görürsün.. çünkü karanlık saklar.. iyiyide.. kötüyüde..
aysınlık olunca şaşırırız bunca güzelliğin ve çirkinliğin karşısında.. ve seçeriz yolumuzu tekrar;

güzeli aydınlatmak adına yada gücümüz yetmez sanırız kapatırız ışığımızı çirkinlikleri görmemk adına..

halbuki bir kez fark etmişizdir alışkın olsakta karanlığa.. tahammül edemeyiz artık aydınlıkta farkında olduklarımıza..

sıkıntılı anlarında güzellikleri düşün.. enerjini iyiye yönlendir..
sorunlarına tertemiz ışık gönder.. en hayırlı ve mutlu bir şekilde çözüm bulmak adına..

bitmişim diyorsun.. nasıl bitebilirsinki .. kendine sahipken.. içindeki gücünün güzelliğinin farkında olarak nasıl bitebilirsin..
yeniden başlayıp daha güzelini yapmak varken nasıl bitilir..

sonsuzluğun içinde bitmez bir enerjiye sahipsin.. parmağın kesilir kanar canın yanar ve hiçbirşey yapmasanda orası iyileşir..
daha iyi olması için yaranı temiz tutabilirsin.. iyileşme sürecini katkı sağlarsın.. beter olmasını istersen sürekli yarayı karıştırırsın..

neyi istediğin neyi yapmak istediğine göre sonucun değişir..

seçimlerini yapabilirsin.. başkalrına hükmedemezsin ama kendine zararlı düşüncelerine hükmedebilirsin..

doğamızda zarralı olan hiç bir şey yoktur.
vücudumuz ruhumuz daima iyi olan için çalışır.. biz yanlış olanları kendimiz için zorla tatbik etmedikçe..
ruhunun güzelliğine güven...

baban için geçmiş olsun canım..
umarın çok ciddi bir durum değildir.. dilerim kısa sürede iyileştiği haberleri ile seviniriz..

http://img505.imageshack.us/img505/6...olsun11nk2.gif

sevgiler..

MuminOKAN 12-05-2008 05:14 PM

bunların arasında en güzel haber babanın iyi olması. bu sevindirici ve nasıl diyim diğerlerinin sıkıntısını bi kenara uzuun bir süre koyacak güzellikte. 96
ve anlattığın kötü olayların herzaman olmayacağını, bu durumların iyileşeceğini biliyorsun değil mi?
kendine zarar verecek kadar da büyüme olurmu? çünkü hiçbirşey senden önemli değildir. umarım daha iyi haberlerini çok kısa sürede alırız. kendine iyi davran, sağlık ve ışıkla kal...

melodiss 12-05-2008 05:36 PM

umut_84, ne diyebilirim ki hayat bizi bazen öle bi zora sokuyorki ,öyle elimiz kolumuz bağlanıyorki nasılda üst üste geliveriyor acılar sanki hepsi birbirini beklermiş gibi...
ama hani bi söz vardır ya arkadaşım 'keşif acıda saklıdır'yıllar sonra dönüp baktığımızda acılarımızdan keşfettiklerimiz
değer katıyor yaşamımıza...
merak etme öyle yada böyle hepsi bitiyor dur desen durdurabilir misin zamanı?günler gelip geçecek ve bi bakcaksın ki hayatındaki bütün yerinden oynayan taşlar yerli yerine oturmuş kendini harab etme...hayat burda bitmiyor daha yaşayacak öle acılarımız öle mutluluklarımız var ki...

babana sağlık sanada huzur dolu günler diliyorum...

ikizruh 12-05-2008 06:20 PM

arkadaşların konusunda düşüncelerimi tam yazıcaktım ki shamanic in yazısını okudum.eline diline sağlık shamanic.bence bu kadar üzülmene değmez umut önce kendini düşünmelisin.ona söylediğin laf aslında içinden geçen her zaman aklına takılan.ama kötü olmamak adına dillendiremediğin şey.ve bunu dillendirdiğin vakit o senden uzaklaşıyor bir şekilde aranız açılıyor.bu işte bir yanlış var...

umut_84 12-05-2008 08:25 PM

Meleklerim kanatlarınıza, billur sesinize sağlık.Diyorum ya insanın söylemesi ile yapması farklı oluyor.Aranızdan herhangi
biri bu durumda olsaydı bende aynı sizin söylediklerinizi söylerdim. Ben onları birebir tanıyorum. Çok iyi insanlar olduklarını biliyorum. Sadece birisi bu boyutta sıkıntıyı gögüsleyebilecek güçte değil daha. Diğeride ne olduğunun tam farkında değil. Sürekli gülümsemeye çalışıyorum. Sevdiklerimi üzmemeye çalışıyorum. İşte aynı zamanda yardım istemem absürd oluyor. Onlar benim iyi olduğumu düşünüyorlar.

Umut gerçek ismim.Annem ve babamın evliliklerinin ilk 10 yılında 2 tane ölü çocukları olmuş. Ben doğmuşum sonra biraz ufak hasta. Adımı umut koymuşlar.

Babamdan çok iyi bir haber aldım. Taburcu olmuş. Evde 1 ay yatacakmış. Bu çok sevindirici. hpm1

shamanic söyledikleriniz çok mantıklı bende farkındayım. Boğulan bir insanın hayatı için çırpınmaması çok zor. Çok iyi yüzmeyi biliyor olması lazım. Pratik yapmış olmalı. Ben tecrübe edinemiyorum. Hemen unutuyorum.

umut_84 15-05-2008 09:51 PM

Bir mucize gerçekleşti. Arkadaşlarım aslında bir sorunun olmadığını sorunu benim oluşturduğumu söylediler. Artık insanlara fazla ilgi göstermeyeceğim. Onlardan beklentilerim artıyor böyle olunca.

Bir tanıdığım iTü veya TüBiTAK'ta staj yapma imkanı sağlayabileceğini söyledi. Çok mutlu oldum. Hayalim TüBiTAK.

umut_84 24-05-2008 03:33 AM

Bazen mağarada kimseyi görmeden yaşamak işime geliyor. Böyle olsaydım belki de sadace kendime bağlanırdım. Canım sıkılıyor artık bunlardan. Umursamamak istiyorum. Deli olmak istiyorum. Lanet olsun zaten deliyim. Gözümü açtığımdan beri deliyim. Giderek daha fazla deliriyorum. Sanırım hiç bir zaman iyi olmayacağım.
Bütün bu söylediklerimin saçmalık olmamasını dilerdim. Ama öyleler. Ne deliyim. Ne de kötü olacağım.
Bağımlılıklarımdan kurtulmalıyım. İnsanlara bana daha fazla ilgi göstersinler diye fazla ilgi gösteriyormuşum. Kendini bilmezlik kötü birşey. Kötü olsun diyemiyorum. Tamam kötü olsun konuşmayalım. Ama farkında olmam lazım yaptıklarımın. Ne konumda olduğumun. Her günüm su gibi akıyor anlam katılmadan ne olduğu bilinmeden. Farkındalık yok. Başka insanlarla zaman geçirmeliyim.
Sinirliyim biraz aslında. Çaba gösterip değiştiğimi düşündükten sonra tekrar uyarı almak can sıkıyor.

umut_84 06-06-2008 09:07 AM

Hayat çok güzel. Final haftasındayım. Sınavlara giriyorum. Çalışıyorum. Kuşlar ötüyor. Çevre güzel.

Traş oldum. Az çıkan sakalımı biraz bıraktım. Dehşet oldu. smil56 Öyle işte.

umut_84 09-07-2008 07:02 PM

Merhaba. Baya oldu yazmayalı. Hep olduğu gibi biraz konuşmaya ve tavsiyeye ihtiyacım var. Yaz tatiline girdik. 2 dersten kaldığım için planladığım staja gitmeme kararı aldım. Yaz okulunda iki dersi geçip 3 sınıfa temiz olarak başlamak istiyorum. İzmirde hayatım neredeyse memleketimde olacağı kadar sıkıcı geçiyor. Yaz okulu haftamın 3 gününü tamamen alıyor. Arkadaşlarım dışarıya çıkmıyor. Canım sıkılıyor. Tek başıma dolaşmayı sevmiyorum hiç. En azında şehiriçinde kalabalıkta tek başıma olmak hoşuma gitmiyor. Perşembe günü psikolog ile konuştuğumda ne kadar iyiydim. Kardeşimin gelmesi çok sevindirdi. Gidince fazla üzüldüm. Hala da devam ettiriyorum. Bir türlü böyle şeyleri geçiştirmeyi öğrenemedim. Yalnız kurt olarak yaşamaya alışmalıyım belki. Eskiden olduğu gibi. Bağımlı olmamalıyım. Beklenti içine girmemeliyim. Sadece ben kalıcıyım. Herkes birgün yok olacak. Ben yok olduğumda ben olmayacağımdan ben yok olana kadar ölümsüzüm. Zaman yetmiyor. Zaman geçmiyor. Çalışıyorum. Birazda eğlenmek istiyorum. Eğlenmeyi öğrenmeliyim. Eğlenmek öğrenilir mi? Dönüp dönüp aynı yere geliyorum. Mağara adamı olduğum günleri özlüyorum bazen. Kız arkadaşımın olmasını istiyorum. Sonraki gün olmamasını istiyorum. Hiç bir çaba harcamıyorum. Hiç bir kızdan hoşlanmıyorum. Amacım için çalışmalıyım. Sadece amacım için. Normalde yolun eğlenceli olması lazım. Eğlenmiyorum ama. Kıskanıyorum eğlenen insanları. Tekrar abartmaya başladım. Tekrar yazmak istiyorum. İçimi dökmek istiyorum. Kapattığım muslukları açmak istiyorum. Kalemimden kan damlasın istiyorum...

umut_84 31-07-2008 11:43 AM

Umut'un Seyir Defteri Güç Bir Durumdayım.

Umut uzun zamandır piyasada yoksun.Öldün mü kaldın mı e-postası gelene kadar yazmadım. Ne öldüm ne kaldım. İnsanlara söylediklerime niye kendim inanamıyorum. Zor bir durum içinde olduğumu düşünüyorum. Sabahın köründe kalkıp istediğim için 1 saat yol gidip bir derse girdim. Peki şu anda ne yapıyorum. Hayattan tad alamıyorum. Kardeşim geldi. Ama mutluluktan uçamıyorum. Dif'i salıverdim. Gelecek sene veritabanı dersi ile çakışıyormuş. Proje tam bir hayal kırıklığı oldu. Yaz berbat geçiyor. 3 haftadır psikolog ile konuşmuyorum. Arkadaşlarımla konuşmuyorum bu konuları. Aslında konuşmak istemiyorum. Aslında bunları neden burada bu derste yazıyorum ki. Lanet olsun.Oyun oynamak bile zevk vermiyor. Yazmak istiyorum ama yazacak birşey yok.

Sesimi Duyan Var Mı?
agl34

MuminOKAN 31-07-2008 11:59 AM

Alıntı:

http://img162.imageshack.us/img162/3863/hidetaggdb7.png
Umut uzun zamandır piyasada yoksun.Öldün mü kaldın mı e-postası gelene kadar yazmadım. Ne öldüm ne kaldım. İnsanlara söylediklerime niye kendim inanamıyorum. Zor bir durum içinde olduğumu düşünüyorum. Sabahın köründe kalkıp istediğim için 1 saat yol gidip bir derse girdim. Peki şu anda ne yapıyorum. Hayattan tad alamıyorum. Kardeşim geldi. Ama mutluluktan uçamıyorum. Dif'i salıverdim. Gelecek sene veritabanı dersi ile çakışıyormuş. Proje tam bir hayal kırıklığı oldu. Yaz berbat geçiyor. 3 haftadır psikolog ile konuşmuyorum. Arkadaşlarımla konuşmuyorum bu konuları. Aslında konuşmak istemiyorum. Aslında bunları neden burada bu derste yazıyorum ki. Lanet olsun.Oyun oynamak bile zevk vermiyor. Yazmak istiyorum ama yazacak birşey yok.

Sesimi Duyan Var Mı?
agl34

bunlar olmasaydı kendini nasıl hissederdin??? dusun

umut_84 17-08-2008 04:46 PM

Birine bile sarabilseydim iyi hissederdim. Ama hiçbirşeye saramıyorum. Şu anda yaz okulu bitti. Birinden geçtim birinden kaldım. Boş zamanım var. Ama hala mutsuzum. Arkadaşlarımla birşeyler yapmıyoruz iletişim yok diye üzülüyorum ama daha perşembe günü halı saha macı yaptık.Sürekli konuşmak istiyorum. Yabancı birilerini istiyorum. Lakin hiç bir çaba göstermiyorum. Projeye bakıyorum. Planlıyorum. Araştırıyorum. Ama yeterli gibi görmüyorum. Sürekli olarak saçımı oynayıp, dumağımı emiyorum. Lanet olsun. Salı günü besin zehirlenmesi geçirdim. Daha yeni geçiyor.

Lanet olsun. Hayatım bir telefona bakıyor. Biraz önce bir arkadaşım aradı. Yurt hakkında konuştuk sadece. İnanır mısınız şu anda ne kadar iyi olduğuma.
Ya ben bildiğiniz öküzüm. Süper arkadaşlarım var. Bir türlü farkında değilim. Yaşadığımın bile farkında değilim belki.

Kendimi iyi hissettiren şeyleri sıralıyorum.--> Rahat bir ortamda roman okumak. Konuşmak. Çay içmek.

Belki bunları yaparsam daha iyi hissederim. lol

MuminOKAN 17-08-2008 04:49 PM

Alıntı:

Kendimi iyi hissettiren şeyleri sıralıyorum.--> Rahat bir ortamda roman okumak. Konuşmak. Çay içmek.

Belki bunları yaparsam daha iyi hissederim. lol

yapmaman için geçerli bir mazeretin var mı? smiliyface

WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:11 AM.