![]() |
Seyirci koltuğundan kalkıp sahneye çıkıyorum... Yeni bir günlüğe böyle iddialı bir başlık attım.(Eski günlüğümü kullanmak istemedim.) Çünkü artık tembellikten bıktım. Ayıkken bile uyuyor olmak bana karamsarlık ve mutsuzluktan başka bir şey kazandırmadı. Bir çok konuda yapabileğimin en iyisini yapamamış olmanın verdiği öfke beni çok yıprattı. Kendime kızdığım zamanlar çok oldu. Bunu belki direk yapmadım ama kendime zarar vererek bunu hissettirdim bedenime,ruhuma. Huzursuz bir ruh durumu ile uykumu kendime haram ettiğim gibi,uyurken aldığım iki büklüm (anne karnındaki cenin gibi)hal bedenimi de dinlendirmemi engelledi. Yıllar böyle geçip giderken,hayatımın bu şekilde devam etmesini istemiyorum ben. Bir şeylerin değişmesi gerek artık ve bunu gerçekleştirmek içinde o çok güvenli ,adeta yapışmış olduğum seyirci koltuğundan kalkıp, sahneye çıkarak korkularımla yüzleşmem, oyunu oynarkende elimden gelenin en iyisini yaptığıma inanmak istiyorum. Bunu kendi mutluluğum için yapmam gerek.Yoksa yüzümdeki hüzün hiç silinmeyecek. Değişim için bugün harekete geçiyorum.Moralim iyi ve kendime güvenimde var. Çünkü e ğer istersem hayatta herşeyi başarabilirim bunu biliyorum.Kendimi daha fazla harcamayacağım. Ve kendimi eksik bulduğum her konuda geliştirmek için harekete geçiyorum.Çünkü ben sıradan biri değilim. Kendimi hafife almam doğru değil. Bu günlüğü tutarken, zaman zaman açılış metnimi okuyabilecek olmam bana güç verecek. Değişim sürecim şuan, şu dakikadan itibaren başladı. 30 yıllık uykudan uyandım ve ayıldım yeni bir ben için. Günaydın hayat.. |
Cevap: Seyirci koltuğundan kalkıp sahneye çıkıyorum... İloscuk günlüğün hayırlı olsun. Harekete geçmek için kendini cesaretlendirmen çok güzell.. Ben de kısa bir süre önce senin gibi başladım değişim sürecine. Mesela benim de yüzüme yapıştığını düşündüğüm bir hüzün ifadesi vardı. Gülmek sanki eğreti gibi duruyordu yüzümde. Ama verdiğim kararları azimle uyguladım. Şuan mutluyum. Bir de birşey sormak istiyorum. Cenin gibi yatmayı ben çok severim. Bunun böyle özel bir anlamı mı var? |
Cevap: Seyirci koltuğundan kalkıp sahneye çıkıyorum... çok teşekkür ederim fatamorgana.Bir arkadaşım bir yerde okumuş.Anne karnındaki gibi iki büklüm halde uyumak o zamanlardaki gibi huzurlu olabilmek içinmiş.Ama ben araştırmadım,duyduğumu paylaşıyorum seninle.Tebrik ederim ayrıca. |
Cevap: Seyirci koltuğundan kalkıp sahneye çıkıyorum... Alıntı:
Verdiğin karardan dolayı,cesaretinden dolayı tebrik ederim. |
Cevap: Seyirci koltuğundan kalkıp sahneye çıkıyorum... günlüğün hayırlı olsun, mutlu haberlerle dolsun ::) |
Cevap: Seyirci koltuğundan kalkıp sahneye çıkıyorum... güzel bir günlük olacağına mutlu mutlu haberlerle dolup taşacağına eminim... takipçinim.. sevgiler... |
Cevap: Seyirci koltuğundan kalkıp sahneye çıkıyorum... Günlüğün hayırlı olsun canım blissyblissy mutlu haberlerle ve başarılarla dolsun happy6 yazdıklarından anladığım kadarıyla değişmek konusunda çok kararlı olduğunu anlıyorum...insan karar verdi mi herşey tamam demektir sevincli |
Cevap: Seyirci koltuğundan kalkıp sahneye çıkıyorum... Bu sabah güne tersliklerle başlamış olmama rağmen,günü kendimi iyi hissederek yaşayacağıma söz verdim. Güzel bir gündü.Ve hala devam ediyor.Asıl bundan sonraki kendime ayıracağım ve yatana kadar geçireceğim süre daha da önemli.Çünkü artık tembelliğe veda ettim. |
Cevap: Seyirci koltuğundan kalkıp sahneye çıkıyorum... iki gündür telkinleri dinleyemedim.Çünkü yatılı misafir vardı ve rahatsız olmamaları için açamazdım müziğin sesini.Ama bu tür durumlar arasıra yaşanılabilir.Ve sonraki günlerde dinlemeye devam ettiğim sürece sorun olmaz ,açık bir şekilde kapanır diye düşünüyorum. Bu aralar davranışlarıma,düşünce şeklime,neler hissettiğime daha fazla dikkat eder oldum.Bazen öyle olumsuz şeyler içimden söylediğimi farkediyorum ki,sonra kendime çeki düzen veriyorum.Bunun dışında affetme meditasyonunu da dinlemeye acil ihtiyacım var.Yakında düzene sokacağım.Kişisel gelişimim için ihtiyacım olan herşeye de neredeyse sahibim.Yalnız evimize sık sık birilerinin geliyor olması(ki genelde akraba) ve benim kendim için ayırmak istediğim zamanları birilerinin engelliyor olmasına bazen sıkılıyor,üzülebiliyorum.Tabiki gelecekler ve sevdiğim insanlar onlar ama zamanımın maalesef kısıtlı olması ,yapmak istediklerimi yapamıyor olmak beni strese sokabiliyor.Geç saatte de yapamıyorum çünkü uykuya dayanamıyorum fazla. |
Cevap: Seyirci koltuğundan kalkıp sahneye çıkıyorum... Ben uyumadan önce telkin listesini açık bırakıyorum. Sabaha kadar çalıyor. |
Cevap: Seyirci koltuğundan kalkıp sahneye çıkıyorum... Bende öyle yapıyorum.Gece dinliyorum pinnko.Bu şekilde hoşuma gidiyor. |
Cevap: Seyirci koltuğundan kalkıp sahneye çıkıyorum... Yarın sabah güne saat 6 da başlamayı diliyorum.Saatleri kurdum.(cep+çalar saat).Bunu alışkanlık edinmek istiyorum.Çok hoşuma gider güne olabildiğince erken başlamak.Bunu başarabilirim biliyorum.Ama içimde istek ve heyecan olduğunda uyanmak daha kolay.Tersi durumlarda ise saati kapatıp; uyanmam birşey değiştirmeyecek psikolojisinde olabiliyorum.Yarın için herkese güzel bir gün diliyorum.Huzur içinde uyumaya gidiyorum şimdi. |
Cevap: Seyirci koltuğundan kalkıp sahneye çıkıyorum... Ne güzel dilekler. Sabah Güneşin Işıkları İlk Önce Seni aydınlatsın. |
Cevap: Seyirci koltuğundan kalkıp sahneye çıkıyorum... Şuana kadar günüm hiç fena geçmedi.Ama yatana kadar daha yapacak çok şey var programımda.Hafif bir karamsarlık hissediyor olsamda programıma uyacağıma söz veriyorum.Bu duygu şeytanın ta kendisi.Kovuyorum onu içimden.Çünkü yıllarca bana engel oldu yapmak istediklerimde.İzin vermeyeceğim sana.Şimdi kalkıyor, harekete geçiyorum :) Bu arada ben bugün kendime güvendiğimi hissettiğim gibi etrafımdaki insanlara da bu şekilde yansıdığımı düşünüyorum.Adımlarımdaki gücü hissederek yürüyordum.Bu zaten zaman zaman yaşadığım bir duyguydu.Ama benim amacım bunun sürekliliği.Telkinlere ve kendine inanmaya devam. |
Cevap: Seyirci koltuğundan kalkıp sahneye çıkıyorum... Yapmak istediklerim için bir program yaptım.Bu programın ancak bir kısmını yetiştirebiliyorum şimdilik.Yani tam istediğim kadar performans gösteremiyorum.Zamanla düzelir heralde.Daha geç yatıp erken kalkmak ve az uyku ile idare etmek istiyorum gün boyunca. |
Cevap: Seyirci koltuğundan kalkıp sahneye çıkıyorum... Evet yine güzel bir gün.İçimdeki güveni hissediyorum.Programıma başlayacağım biraz sonra.Hergün daha iyiyi gidiyorum.Ama istikrar çok önemli hemde çoook. |
|
erken kalkma fikri gerçekten de tüm sorunları düzeltme çalışmasının ilk başlangıç noktası.. birnevi yolculuğun ilk adımı yani...bunu çok güzel yakalamışsın 956k zamanı doğru kullanıp kendimize yetirmeliyiz ki daha çok problemi daha az zamanda çözebilelim değil mi ? y789 |
Cevap: Seyirci koltuğundan kalkıp sahneye çıkıyorum... Katılıyorum canım.Erken kalkmak beni müthiş mutlu ediyor ayrıca.Çünkü güne erkenden başladığımda yapmak istediklerimin çoğunu erkenden halletmiş oluyorum ve sonradan herhangi bir engel çıktığında da bu umrumda olmuyor çünkü ben zaten yapmak istediklerimi halletmişim.Sonra içimde heyecan oluyor.Kendime daha çok saygı duyuyorum çünkü uyanmak ve güne erken başlamak için kendime söz geçirebilmişim.Hedefim kaçta uyursam uyuyayım saat 6 da ayakta olmak.Bu belki abartlı bir durum olabilir ama gönlümden geçen bu.Şimdilik elimden geldiğince uymaya çalışıyorum. |
|
Cevap: Seyirci koltuğundan kalkıp sahneye çıkıyorum... Bugün önümde uzun ve güzel bir gün var.Umarım güzel geçer. Hız konusuna dikkat etmem gerek.Ne yaparsam yapayım hızlı ve doğru şekilde halletmek istiyorum.Bu enerjime enerji katıyor...Yapacağım işe başlamadan önce onun için bir zaman belirlemek ve o süre içinde bitirmeye çalışmak gibi denemeler yapıyorum.Yalnız ufak sakarlıklarım oluyor.Buna dikkat etmem gerek. Bu sabah saati 6 ya kurdum ama çalar saati kapatıp uyumuşum.7,5 da tekrar çaldı.Bu sefer de 'Battı balık yan gider' deyip uyudum, 9 buçukta kalktım sonra.Bu cümleden kurtulmam gerek.Ne demek ya 'Battı balık yan gider'.Ben artık yepyeni br hayat yaşıyorum.Kısacası kızdım kendime bunu söylediğim için..Ama olan oldu şimdi önümdeki saatler önemli.Bundan sonrada bu tip durumlarda zararın neresinden dönersem kardır mantığı ile hareket etmeliyim. Evet güzel bir gün bu yazıdan sonra iyice güzelleşti gözümde.Hareket vakti.. |
canım kendine bir disiplin yaratmaya çalışman güzel birşey...bunu takdir ediyorum..ancak bu konuda kendine karşı fazla katı davrandığını ve aşırı sıktığını görüyorum...sen de benim eski durumum gibi "ya olacaksa tam ve mükemmel olsun yada hiç olmasın" tuzağına düşmüşsün... kendine bu kadar katı davranmaya devam edersen yine aynı şeyler tekrarlanacaktır...erken kalkmayı istemen güzel birşey ancak illa ki 6 da kalkmak zorunda değilsin....sonuçta kendi kurallarını koyan kişi yine sensin..kimse seni 6 da kalkacaksın diye zorlamıyor...sen kendi kendini sıkıyorsun canım... 6 da kalkmak imkansız birşey değil tabiki ama senin bünyenin bir süredir alışkın olduğu farklı bir durum var...bünyeni alıştıra alıştıra saati gittikçe kademeli olarak daha erkene çekerek yine 6 da kalkmaı başarırsın...ama kendine zaman tanıman lazım....mesela ilk birkaç gün kendini 8 de kalkmaya alıştır...buna alıştığını hissettiğin zaman bunu 7.30 yap...sonra daha erken daha erken derken istediğin saatte zorlanmadan kalktığını göreceksin....tahminen en fazla 2 haftada çözülecektir bu sorun...mesela ben de eskiden 11 de kalkardım...önce 9 da kalkmaya kendimi alıştırdım...sonra 8.30 yaptım...şimdi ise 7.30 da kalkıyorum...hatta saat gelmeden alarm çalmadan önce de uyandığım oluyor |
Cevap: Seyirci koltuğundan kalkıp sahneye çıkıyorum... Haklısın.Biraz daha esnek olsam daha iyi olacak sanırım.Teşekkürler güzel yorumun için.Sevgiler. |
Cevap: Seyirci koltuğundan kalkıp sahneye çıkıyorum... Bugün biraz keyifsizim.İçimden pek bir şey yapmak gelmiyor. Ama şu anki ruh durumuma en iyi gelecek olan birşeylerle uğraşmam.Bu moralime iyi gelecektir. Görüşürüz tekrar. |
Cevap: Seyirci koltuğundan kalkıp sahneye çıkıyorum... Merhaba Bencede zorlamana gerek yok. Bende uzun zaman önce böyle bir aplantı vardı. Ve her sabah saat 06.00'da uyanıyordum. O zaman yaz mevsimiydi ve bende erken uyanmaktan keyif alıyordum. Dışarıda gün ağarmış oluyordu. Spor yapıyordum. Şimdi ise kış mevsimi,benim idealim 07.00-07.30 arası. Selamlar |
Cevap: Seyirci koltuğundan kalkıp sahneye çıkıyorum... smil56ahh ben d egeç yatabilsem tv de film olmasa 10 da yatıcam nerdeyse neyse ben bunu kademe kademe artırmak istiyorum.kendime biraz daha zaman ayırmak için tabi bu ne yapayım işle ev arasında mekik dokumak istemiyorum benim benimle daha fazla ilgilenmem lazım mesela daha fazla kitap okumak ya da balıklarımı seyretmek gibi. |
|
Cevap: Seyirci koltuğundan kalkıp sahneye çıkıyorum... Bir kaç gündür yazamıyorum farkındayım.Yazmamı gerektirecek pek bir şey olmadı. Bugünlerde işyerindeki insanlardan daha güzel tepkiler alıyorum.Özellikle zeki olduğumu söylemeleri hoşuma gidiyor.Ama buradaki önemli nokta kendimi böyle hissetmem ve etrafıma da öyle yansıtıyor oluşum.Ama şu bir gerçekki insan iyi bir ruh durumundayken zekasını daha iyi kullanıyor.Bazen içime kapandığım zamanlar olabiliyor işte o an bana hiç bir işin verilmesini istemiyorum tabi işin nasıl yapılacağının anlatılmasını da.Sonra hemen kendime çeki düzen veriyorum tabi. Daha önce belirtmiştim bir program yapıp uygulamaya başladığımı.Bu programa hala yüzde yüz uyamıyorum.Ama yine de az da olsa zaman ayırıyorum.Akşamları işten eve döndükten sonra ancak zaman ayırabildiğim programım için kısıtlı bir zamanım var.Ve bu süreyi verimli geçerebilmek için çaba gösteriyorum.Daha iyi olacak zamanla biliyorum. Programımda önceliği fotografik hafıza teknikleri seti ve İngilizce hafıza teknikleri setine ayırdım.Herşeyden önce iyi bir hafızaya sahip olmam gerektiğini düşünüyorum.Çünkü öğrendiklerimi kolayca hatırlamak,hatırladığımda yüzdeyüz emin olmak ve yeni olan herşeyi kolayca hafızama alabilmeyi istiyorum.Bilginin en büyük zenginlik olduğuna inandığım için bu sete yaptığım harcama beni hiç üzmedi.Ve fazlasıyla da ihtiyacım olanı bana vereceğine inanıyorum. Bugünki programıma henüz başlamadım.Ama yarın ctsi ve geç uyanma durumum olabileceği için bu gece geç saatlerde de birşeyler yapabilirim. |
Cevap: Seyirci koltuğundan kalkıp sahneye çıkıyorum... Günlüğümü ara sıra okumak bana iyi geliyor.Yol katedebilmişmiyim bunun cevabını öğrenmeye ihtiyaç duyuyorum. Aslında burada günlük tutmak konusunda başlangıçta biraz kararsızdım.Düşünsenize hayatınızdaki bir çok özel konuyu açıklıkla burada paylaşıyorsunuz.Ve kararımı vermemde sevgili imported angel bana yardımcı oldu.Teşekkür ediyorum ona burada herkesin huzurunda. Hafta sonum iyi geçti.Aslında kendime pek zaman ayıramadım.Ctsi kadınlar günü dolayısıyla görevlendirildim işyeri tarafından.Bu görevlendirme konusu duyduğumda pek hoşuma gitmemişti.Çünkü ne ile karşılaşacağımı bilmiyordum.Neyse ki büyütülecek birşey yokmuş dün anlamış oldum.Bir çeşit hosteslik yaptım gibi birşey.Aslında tek değildim.Başka görevlilerde vardı.Göz önündeydim ve çok kalabalık bir ortamdı.Ama kendi kendime umursamayacağım dedim ve başardım da rahat olmayı.Normalde daha çok sıkılırdım bu tip ortamlarda. Bugün biraz yorgunum.Keyifsizim.İşler yolunda gitmediğinde çok çabuk demoralize oluyorum.Bu huyumu hiç sevmiyorum. İşte bu zamanlarda fena halde uykum geliyor.Şuan olduğu gibi.Neredeyse bilgisayar başında uykuya dalacağım.Gidip biraz uzanayım belki iyi gelir.. |
Cevap: Seyirci koltuğundan kalkıp sahneye çıkıyorum... Evet haklısın herşeyin başı sağlık..Ve şükrediyorum canım.Hatırlattın iyi oldu. |
merhaba iloscuk actionsmile insan bir anda karar verdikten sonra herşeyi bir anda yapabilmek ve hayatının her alanında herşeyi tamamlamış olmak istiyor...evet bu herkesde böyle y789 ve bu şey malesef ki çok kısa bir sürede gerçekleşmiyor...yanlış hatırlamıyorsam ben eylül veya ekimden beridir telkin dinliyorum..yani baya bir süre geçti ancak hala yapmayı düşündüğüm ve yapamadığım şeyler var...sevgili gülenyüz gül arkadaşımın paylaştığı bir yazıda geçen bir cümle çok etkileyiciydi " Unutmayın, öldüğünüz zaman hâlâ listenizde tamamlanmamış işler olacaktır" belki de yapmayı istediğimiz herşey için doğru zaman şu an olmayadabilir...fakat yapamadıklarına hayıflanmak yerine fazladan yaptığın en ufak bir adımı bile takdir etmek bir sonraki adımların için çok iyi teşvik oluyor insana...hergün gösterilen ufak çabalar bir gün bir bakıyorsun kartopu gibi yuvarlana yuvarlana kocaman oluvermişler ve farkında çok sonradan ve bir anda varıyorsun :) Alıntı:
hiçbir ruh hali devamlı sürmüyor..üzme kendini smil56 |
Cevap: Seyirci koltuğundan kalkıp sahneye çıkıyorum... ...fakat yapamadıklarına hayıflanmak yerine fazladan yaptığın en ufak bir adımı bile takdir etmek bir sonraki adımların için çok iyi teşvik oluyor insana...hergün gösterilen ufak çabalar bir gün bir bakıyorsun kartopu gibi yuvarlana yuvarlana kocaman oluvermişler ve farkında çok sonradan ve bir anda varıyorsun :) işte bunu çok beğendim.. birgün bakıyorsun ve kartopu olmuş ..bir anda varmak da ayrı bir güzel olacak.. |
Cevap: Seyirci koltuğundan kalkıp sahneye çıkıyorum... Evet bluegirlx arkadaşım imported angel çok güzel özetlemiş.Bebek adımlarıyla başlamalı işe insan.. Ben insanlara karşı son derece hoşgörülü ve sakin bir insanken kendime karşı böyle olamıyorum. Oysa bende bir ruh taşıyorum ve bu ruhunda iyi bir muameleye hakkı var.Daha fazla değer vermeliyim kendime.Kendimi seviyorum, değer veriyorum demekle bitmiyor demekki bunları derinden hissedebilmeli insan. Bugünlüğü açtığımda çok iddialı başlamıştım.Sanki sonuca,isteklerime o gün o akşam erişebilecekmişim hissiyle. Yapabileceklerimden vazgeçmiş değilim kimse yanlış yorumlamasın.Ama bir çok konuda zamana ihtiyacım var. Birşeylerin oturması zaman alacak çünkü.Kendimi iyi hissettiğim hergün daha çok yol katedeceğim ama tökezlediğim zamanlarda olacak.Bunu da yaşamaya hakkım var.Bunu yazmak istedim çünkü verdiği sözleri tutmayı seven biriyim. Sanal bir ortam bile olsa neysem o olmaktan vazgeçmek istemiyorum.Ben hala iddialıyım ama kendime baskı oluşturarak devam etmek yerine kendime karşı biraz daha hoşgörülü ve sevgi dolu olmayı seçiyorum bu akşamdan itibaren.Bir de küçük adımları küçümsemeyeceğim gibi biraz daha sabırlı olmaya çalışacağım. |
Üstelik ne güzel iş yerine bile erkenden gidiyordum 8de orda olunca millet şaşırmıştı hayırdır filan demişlerdi. Erkenden masanın başına kahvaltımı yapmışım çayımı yudumlarken işlerimi toparlamak ve herkesten önce işe girmek beni gururlandırmıştı işyeri sahibi olarak. Çalışanların benden erken gitmeleri hoşuma gitmiyor. Oysaki elalemin işine giderken çok erken kalkardım. Yıllarca süren eğitim hayatım boyunca hep 7e çeyrek kala kalktım hemde saat çalmadan. Kahvaltı yapmadan bir gün bile okula yada işe gitmedim ben. Kırk yılda bir keyfimden işe gitmeden önce simitçiye uğrayıp orada kahvaltımı yapıp işe gittim. Ne oldu sana " " neden böylesin artık deyip duruyorum. Burası değiştiriyor beni. Sizlerle birlikte değişimi yaşıyoruz. happy6 |
|
|
Cevap: Seyirci koltuğundan kalkıp sahneye çıkıyorum... Ne güzel bir günlük, sana cevap veriyor:) Bende yakında başlarım biraz daha sizleri tanımak ve yazdıklarını gözlemlemek istiyorum. |
Cevap: Seyirci koltuğundan kalkıp sahneye çıkıyorum... Çok teşekkür ederim zaman ayırıp yazdığın için.Erken kalkma ile ilgili verdiğin bilgileri deneyeceğim.Bence biran evvel günlük açmalısın.Çünkü içine çok şey atmışsın gibi geliyor.Daha önce de günlük tutmuştum ama bu ortamda günlük tutmak inanılmaz eğlenceli ve keyifli.Bir de herkesin bakış açısı farklı olduğu için gelen yorumlar insana olumlu açıdan katkılar sağlıyor.Sen de aç bizde gelelim günlüğüne.Bak göreceksin farkını. |
Cevap: Seyirci koltuğundan kalkıp sahneye çıkıyorum... GÜNAYDIN Buradaki telkinlerdende düşünebilirsin ek olarak. Hafıza ve öğrenme telkini,kişiye özel,akarsu sesi. Her yerde dinleyebilirsin. Ben bir bölümü 3 ay dinledim gece gündüz çaldı. Hepside akarsu/doğa/su sesi.Hepsi aynı.Sadece su sesi var.girlhaha Hiç dikkat çekmiyor. Ben gerçekten yararını gördüm. Şİmdi ikinci aşamaya geçtim,bu biraz uzun soluklu. Adım adım sonuçlar alıcam kademeli bir yıllık bir süreç. Yazıcam bunları günlüğümde sende okursun merak etme. Sır değil yani. Belki bugün açarım. Selamlar |
Cevap: Seyirci koltuğundan kalkıp sahneye çıkıyorum... AÇIK DAVET Saygıdeğer iloşçuk hanımefendi. 'Dusunce Gucuyle Uzayanlar' grubunun kurucuları arasındayım; Sizi grubumuza üye olmaya davet ediyorum. Her zaman için ziyaret edebilirsiniz efendim. Saygılarımla AÇIK DAVET |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:52 AM. |