Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Üyelerin Değişim Günlükleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/)
-   -   _link_'in Günlüğü (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/14553-_link_in-gunlugu.html)

_link_ 09-11-2008 08:50 PM

_link_'in Günlüğü

Merhaba,
Bu günlüğümün ilk mesajı. Bakalım ne kadar devam edecek?

Günlüğüm özellikle "kilo verme" ile ilgili olacak. Tabi diğer değişimleri de aktaracağım.

Küçüklüğümü hatırlıyorum. Yemekle hiç arası olmayan bi çocuktum. Sofraya oturur tek lokma yemeden kalkardım. İhtiyacım olsa yerdim heralde bu yüzden bunun sağlıksız bir şey olduğunu sanmıyorum. Kim bile bile aç kalır ki. Hele 6, 7 yaşlarında bi çocuksanız.

Sonra 9 yaşıma bastım. Romatizma başlangıcı gibisinden bir teşhis hatırlıyorum. Yaklaşık 40 tane iğne vermişlerdi tedavisi için. Annem daha geçen sene hatırladı. Bu iğnelerin çok kilo yapacağını doktor söylemiş meğerse. Annem de heralde o kadar iştahsız ve zayıf bir çocuk için fena olmayacağını düşünmüş. Tabi iş hiç de beklenildiği gibi pespembe gelişmedi. Çok fazla kilo aldım.

14 yaşına kadar yarım dünya gibiydim. Ardından kardeşimin sünnet düğününde giyeceğim elbisenin hevesi ile tek bir yaz tatilinde 30 kilo verdim. Düğünde gerçekten çok güzeldim ama öyle kalmadım ne yazıkki.

Aslında 19'a basana kadar en fazla 10-15 ekledim çıkardım. Tabi 5 sene bir al bir ver mide harap oldu. Üniversitede ana-babadan ayrılıp strese girince ilk senemin ya tatili mide kanamasından hastaneye kaldırılmakla sonuçlandı.

Tabi yine mideyi etkileyen ilaçlarla açmıyım tokmuyum anlamamaya başladım.

Sonra kendi düğünüm için 24 yaşındayken 55 kiloya kadar düştüm. Kiloların geri gelmesi için ağustostan marta kadar geçen süre yeterli oldu.
Şu anda 5 yıllık evliyim. EŞim evliliğimizin ilk ayından sonra beni hiç ince göremedi.

Farklı farklı diyetler, spor salonları, sizi elektrik verip zayıflatacağını iddia eden güzellik merkezlerini denedim. Olmuyor du!

Arkadaşlar sürekli güzel giyinmeyi sevdiğimi ve sırf bunun için bile olsa kilo vermem gerektiğini söylüyorlardı ama benim cevabım hep "asla aç duramıyorum" oluyordu. Gerçekten böyleydi. Aç olmak ya da ağzımın boş kalması benim için dayanılmaz şeylerdi.

Eskidendi.....

Şimdi:
Çocukluğuma geri mi döndüm nedir. Yemek için acıkmayı bekliyorum. Bir türlü de acıkmıyorum. Acıktığımda doyana kadar yiyorum. Asla ve asla aç kalmıyorum.

Tartılmayı bıraktım. Her ay bir defa ancak tartılırım bundan sonra. Eskiden neydi öyle, tartı oturma odasında duruyordu inanır mısınız? Artık kaç defa tartıldığımı siz hesap edin.

Kilo verip vermediğimi giysilerimden anlıyorum. E, düğmesini daha öne dikmek zorunda kaldığım pantolonlarım artık rahat rahat olmaya başladığına göre rakamları düşünmeye gerek yok!

Çok iyiyim, inşallah tüm hayatım boyunca böyle devam eder.

Herkese, özellikle site sahibine sevgiler...

comte 09-11-2008 10:35 PM

Ynt: _link_'in Günlüğü

Günlüğün Hayırlı Olsun _link_. super

http://www.kirazdagiilkogretimokulu....r/z_defter.gif

Bu mutluluğunun daim olması temennilerimle. actionsmile

_link_ 09-11-2008 10:47 PM

.

bymehmet,
Çok tatlısın , teşekkürler.

comte 09-11-2008 10:50 PM

Alıntı:

_ Nickli Üyeden Alıntı
bymehmet,
Çok tatlısın , teşekkürler.

Resmim de yok ama
smiliyface

pisiii 09-11-2008 10:57 PM

happy6 merhaba:) hayırlı olsun günlüğün

hayalayaz 09-11-2008 11:04 PM

canım benim
sen benden iyi biliyorsun hızlı kilo vermenin zararlarını yaşamış bir insan olarak. şimdi işi metabolizmaya bırak, bilinçaltın bunu ayarlayacaktır..ve kendine zaman ver, misafirler gitsin diye gözlerinin içine baktığımız zaman evimize kök salıyorlar biliyorsun..en iyisi onlarla geçireceğimiz zamanın tadını çıkarmak..nasıl olsa gidiyorlar.. hele kilo denen misafir hiç kalmıyor, mutlaka gidiyor..tartılmak bilinçaltına "bak ben sana yalan söylüyorum, görsel olarak algıladığım şey doğru tartı doğruyu söylüyor" demek veya bu tartılma işini olumluya çevir, tartının ibresini olman gereken kiloya göre ayarla..yani kaç kilo eksilmen gerekiyorsa, eksilt tartıya çıktığında ibre sana ideal kilonu göstersin..tartının gösterdiği kiloyu kendine yüksek sesle ifade et," yaşasın .....kiloyum diyerek, bilinçaltı bunu daha güzel değerlendirecektir..kolay gelsin saygılı sevgiler..

_link_ 09-11-2008 11:45 PM

.

bymehmet,
Ah şu siz erkekler yok musunuz :) Bu lafı bir bayana yazsam zannederimki bu kadar üzerine alınmazdı. y789

pisiii,
Teşekür ederim güzelim.

hayalayaz,
Senin meditasyonun ve diğer telkinler sayesinde gerçekten kolay geliyor, çok sağol.

comte 09-11-2008 11:54 PM

Yoo üzerime alınmadım ya niye alınayım.

Bu tatlı kanaatine nereden vardın ona güldüm.

Görmediğimiz kişiye pek tatlı demeyiz genelde.

Hayılrı olsun dedim günlüğüne, tatlılık bu mu. smiliyface

Onu sordum.

phantomm 10-11-2008 12:31 AM

vien1

Günlüğün hayırlı olsunn ..

yeni bir hayat 10-11-2008 01:33 AM

Günlüğün hayırlı olsun link,http://www.hizliresim.com/2008/11/10/362.gif

Gelişmeleri ben de merakla bekliyorum...

Sevgiler.. actionsmile

Mustang 10-11-2008 07:35 AM

Günlüğün hayırlı olsun güzel haberlerle dolsun.Aramıza hoş geldin. kiss3

çiçeğim 10-11-2008 10:15 AM

Günlüğün hayırlı uğurlu ve bol bol güzel haberle dolu olsun link yanımıza hoşgeldin smiliyface

suzzy 10-11-2008 10:35 AM

sevgili link...aramıza hoşgeldin... vien1 blissy

günlüğün hayırlı uğurlu olsun...güzel haberlerle dolsun... kiss3

sevgiler.. hismiley

http://img45.imageshack.us/img45/3746/97365400vy1.gif

_link_ 10-11-2008 06:29 PM

bymehmet,
Kesinlikle evet. Ayrıca yinelemeden duramayacağım, bay ya da bayan olmanın farkı heralde. Biz birbirimize daha tanımadan iltifatlar yağdırabiliriz. Bunu mesajları okurken çoktan anlamış olman lazım. Tamam bymehmet sen bay mehmet olduğun için tatlı filan değilsin! art56art56

phantomm,
Teşekkürler canım.

yeni bir hayat ,
Sağolasın, inan gelişmeleri ben de senin kadar merakla bekliyorum.

Mustang ,
Hepimizin günlüğü ve günleri hayırla dolsun.

çiçeğim ,
Hoşbulduk tatlım sağol.

suzzy ,
Ooo pankartlar, öpücükler, çiçekler. Bayıldım bu mesaja. Sağol canım. Hoşbulduk.

_link_ 10-11-2008 06:42 PM

wave Bu smiley'ye bayılıyorum. Sanki "haydin hanımlar oturmaya mı geldik" der gibi. uy897

Bu günün önceki günlere benzer olduğunu görmek beni sevindirdi. Hala bariz bir iştah taşması yaşamadım. Herşeyden gıdım gıdım yemekle doyuveriyorum.

Allah'ım inşallah bu konuları konuşmaktan yakında kurtulacağım. Bilen bilir, eğer kiloluysanız bu "kilo verme" meselesi kaçınılmazdır. Hatta benim incecik arkadaşlar bile sık sık döndürüyorlar bu mevzuu. Mesela M beden bi arkadaşım var. Eğer yakında S olamazsa çıldıracak. E ben ne yapayım değil mi?

Artık bitiyor neyseki...

Planlarımı yaptım, söyle bir 50li bir şey göreyim, soluğu Roman'da, Mudo'da, İpekyol'da vs. vs. alacağım.
Ayda bir iki parça bile alsam yavaş yavaş toplanan parçalar ile çok kaliteli bir gardroba sahip olabilirim.

Moda kurbanı olmadan yıllarca giyilebilecek, iyi dikilmiş parçalar... Evet, bunun hayalini kuruyorum ben!

Bu tutkumdan başka zaman daha uzun bahsederim. Görüşmek üzere sevgili günlük...

ikizruh 10-11-2008 06:51 PM

hoşgeldin aramıza link 956k

stubborn 10-11-2008 06:53 PM

Supersın gerçekten herşey beyinde bitiyor cunku..boyle gıdersen belkı sen arkadasından once s olursun degilmi:))) herşeyi inanma ve iradeyle basarabıllırsın..

Belgin ∞ 10-11-2008 07:26 PM

Merhaba _link_ .Öncelikle günlüğün hayırlı olsun.Güzel haberlerini okuruz dilerim.

Sana naçizane bir şey önerebilirim kendi denediğim.Hem de hiç zahmeti yok.Sitede gezip gördün mü bilmiyorum bu konuda geniş paylaşımlarda bulunuldu sevgi ve şükran duygularının yaydığı güzel enerji.

Eğer düşünce bir enerjiden ibaretse bunu her şeyde uygulayarak hayatımızı istediğimiz yöne çevirebiliriz.kumanda bizim elimizde ne de olsa öyle değil mi?

Benim uygulamaktan çok büyük keyif aldığım ve meyvalarını kısa zamanda topladığım yöntem şu:öncelikle su kabına (damacana,5 lt su hangisi ise artık) Teşekkür Ediyorum Ve Şükran Duyuyorum yazılı bir kağıt yapıştırdım,ve içeceğim suyu önce elime alıp; ''beni vücudumdaki toksinlerden arındırdığın için,sağlıklı bir yaşamı bana kattığın için sana teşekkür ediyorum ve şükran duyuyorum' diyorum.2 dakika o şekilde duyguyu suya katıyorum ve yavaş yavaş tadına vararak içiyorum.

Ben çok yürüyüş yapan birisi değilimdir,yiyeceklerimden de pek kıstığım söylenemez,aksine çok güzel yerim.Ama son zamanlarda arkadaşlarım incelmeye başladığımı söylüyorlar,bende buna bağlıyorum.

Çok meşakatli bir şey olmadığı için sana ve bunu okuyacak arkadaşlarıma iletmek istedim.

Tekrar hoşgeldin aramıza.

Mutlu paylaşımlar.

Sevgiler.

_link_ 10-11-2008 10:03 PM

nemesis,
Hoş bulduk canım, çok sağol.

stubborn,
Süperim çünkü siz süpersiniz. İçimi enerjiyle dolduruyorsunuz. Ah canım ağzından bal akıyor. Sağol moral desteğin için. Ben hele bi XL olayım önce. utananadam

redflowers,
Bunu mutlaka yapacağım. Zaten hergün işe 1,5 L su alıp gidiyorum. Onun üzerinde yaparım bu uygulamayı. Teşekkür ederim.
İnşallah sen de olabilecek en kısa zamanda ve sağlıklı bir biçimde verirsin kilolarını. super

_link_ 11-11-2008 06:32 PM

Bu gün de kolaylıkla geçti. Gerçekten acıkmadan yemiyorum. Üzerime sıkı gelen günlük jean pantolonum artık rahatça oluyor. Fakat insanların gözüne batmaya başlayacak kadar bir değişim yaşamadım henüz.
Yalnız eşim "bu kadar da az yemek olmaz" diye diretmeye başladı. Aslında o da benim incelmemi çok istiyor, onu mutlu etmek istiyorum.

Şimdi masayı hazırlamam lazım, yemek vakti.
Görüşmek üzere günlük..

_link_ 12-11-2008 08:33 PM

Merhaba günlük,
Güzel bir gündü. Eşimle, arkadaşlarımla ve öğrencilerimle ilişkim açısından da eğlenceliydi. Telkinler işe yaramaya devam ediyor. Bu gün de gerektiği kadar yedim ve rahatım.

Not:
Arkadaşlar sizinle olan kısa tanışıklığım süresince harika şeyler öğrendim ve öğrenmeye devam da edeceğim. Yalnız sanırım erteleme telkini işe yaradı ve ben internete az zaman ayırmaya karar verdim. Günlüğümü elimden geldiği kadar devam ettireceğim çünkü sonunda başarıya ulaşırsam benzer durumdaki kişilere ilham kaynağı olacağını zannediyorum.
Herkese saygılar, sevgiler.

Not2:
http://www.mvm.com diye bir site buldum. Şu andaki ve idealinizdeki vücut ölçülerini giriyor ve gerçekleşecek değişimi görüyorsunuz. İlgilenenler tıklasın.

http://img99.imageshack.us/img99/6543/kopyas1ny5.jpg

Benim yol haritam yukarıdaki gibi. En sağdaki resim için ideal kilomun çok altına inmem gerekiyor fakat çok hoşuma gitti bende onu da yanlarına yerleştirdim.

_link_ 14-11-2008 12:01 AM

Ayın 15ine sadece 1 gün kaldı. Ben 15ten 15e tartılma kararı aldım. Bakalım sonuç ne olacak?
Bu gün de dirayetli bir şekilde gelip geçti. Hadi hayırlısı.

Not:
http://www.mvm.com adresiyle ilgili olarak da bilgi isteyenler oldu.
Your weight in kısmını metric olarak ayarlayın.
current kısmına şu andaki kilonuzu giriyorsunuz.
goal ise hedef kilonuz oluyor.
Böylece simulatör şimdiki ve hedef kilonuza göre sizi tahminen resmediyor.
Join Now yazısına tıklayarak üye olabilirsiniz. Üye olununca daha ayrıntılı seçimler yapılabiliyor. Kendi fotoğrafınızı da yükleyip resim üzerinde görebiliyorsunuz.
Sevgiler.

_link_ 18-11-2008 07:29 PM

Merhaba günlük,
Hafta sonu Tekirdağ'a gittim. Yani memlekete. Benim anne tarafım Selanik göçmenidir. Bu sefer konular anne tarafımın Atatürk'le akraba olduğumuzun kanıtlarını sunması ve babamın hafif hafif onlarla eğlenmesiyle geçti. Ben anne-babamı ve tüm yakın akrabalarımı görmenin verdiği mutluluk içinde gülümseyerek geçirdim 3 geceyi de.
Herkes çok incelmişsin dedi. Şişmanlara bayılan Gülseren halam, yeter bu kadar, daha fazla verme dedi. Düşünebiliyor musunuz? Ama ona bakmamak lazım o ben 90 küsür kiloyken bile beni "Barbie bebek gibisin" diye seven biri çünkü.
Tartılmadım. Bu hafta sonuna bıraktım. O yüzden kilo durumumdan haberim yok.
Fakat giysilerimden anladığım kadarıyla doğru yoldayım.
Bu gün ne oldu bilmiyorum. Canım hiç yemek istemiyor. Sabah kahvaltısında bir domates, az peynir ve 3,4 zeytin yedim. Bir dilim ekmeği bitiremedim. Üstüne üstlük akşam yemeği de yemedim. Canım hiç çekmiyor. Artık vücudumun sinyallerini dinlediğim için kendimi zorlamıyorum. İhtiyacım yok herhalde.
Görüşmek üzere herkese selamlar...

_link_ 21-11-2008 07:58 PM

Merhaba günlük,
Yeni hayatıma doğru adım adım ilerliyorum. Kendime artık kilo hedefleri koymuyorum.

bakınız: Pantolon Hedeflerim

1.Hedef: Siyah pantolonomun olması.
2.Hedef: Yazın aldığım pantolonların olması. (Beğendiğim için bedeni uymadığı halde almıştım :) ]
3.Hedef: Abiye pantolonumun olması. (Yıllar önce alıp sadece bir iki defa giyebilmiştim.)
4.Hedef: Evlendiğim yaz aldığım pantolonların olması. (Yine giyerim diye atmaya kıyamamıştım.)
5.Hedef: 36 Beden yeni pantolonlar alıp giymek. (Özellikle Stefanel'den)

Aslında 1.hedef'e ulaştım diyebilirim. Fakat bir hafta daha bekleyip 2.hedefe öyle yollanacağım.

_link_ 01-12-2008 12:27 AM

Selam herkese,
Sitenin görünüm açısından değişikliğe gittiğini görüyorum. Hayırlı olsun.

Bilgi olarak vereyim. Değişiklik esnasında son yazdığım mesaj silinmiş. Ayrıca şifrem ile giriş yapamadım ve yasaklı gibi bir ibare çıktı. Ancak sonra yeni şifre istedim ve aksama olmaksızın e-posta adresime cevap geldi. Ben de böylece değişim günlüğüme devam edebileceğim. Umarım bu bilgiler sitenin tekrar düzenlenmesinde yardımcı olurlar.

..............................................

Hayat olanca güzelliği ile akmaya devam ediyor. Benim hedef listeme eklemediğim yine yazın aldığım bir jean kapri pantolonum vardı. İnanın düğme ile ilik birbirinde bir köprünün iki yakası gibi uzaktılar ve birleşmelerine pek imkan yok görünüyordu.

Oysa şimdi rahatça ilikleniyor.

Mutluyum.

Günlük hayatımda da daha aktifim. İşerimi pek ertelemeden gerçekleştiriyorum. Tekrar teşekkürler subliminal mucidi...

Silinen mesajımdaki teşekkürümü de yine ileteyim.
Bana teşekkür ve karma vererek destek olanlara teşekkür etmiştim. Sağolasınız.

Sevgiler...

_link_ 04-12-2008 09:49 PM

Merhaba günlük,

İçinde bulunduğumuz gün itibariyle 2. hedefimi de geride bırakmış bulunmaktayım. 3. hedefim beden olarak 2. hedefimden epey küçük olduğundan ulaşmak için 1 ay mühlet veriyorum.

3. hedefim evardığımda artık, şişman değil, balık etli ya da toplu olarak tanımlanmam gerekecek.

Arkadaşlar kaç kilo verdin diye sorup duruyorlar. Ben de tartılmadığımı söylüyorum. Gerçekten buna pek niyetim de yok!

Çoğunluğa saçma gelecek şekilde küçük beden kıyafetler alıp duruyordum. Doğru aslında bu açıkça israf.

Ama onlar benim hayallerimdi. Karşı koyamamıştım işte. (Acaba bir nevi "secret" çağrısı mıydı?, bu benimkisi.)

Bu sebeple bir sürü "M" ve "S" beden bluzum gardropta bekliyor. Tabi yakında bu bekleyişleri yakında sona erecek.

Hiç sekmeden incelmeye devam ediyorum...

shamanic 05-12-2008 01:34 PM

sevgili link.. super

azmin ve kararlılığın için tebrik ederim..
http://www.gifanimasyon.com/multi/cicek113.gif
senin başarman bu yolda yürüyen tanıdığın tanımadığın tüm dostlarına motivasyon gücü veriyor.. ark5

bedeninle konuş onu sev.. aynanın karşısında bu güne kadar onu anlayamadığın için özürdile.. bu günden sonra ona iyi bakacağını, birlikte harika görüneceğiniz için mutlu olduğunu söyle.. bu konuda yaptıklarını anlat ve bedeninden sana yardımcı olmasını iste.. artık fazla kilolarınıza ihtiyacınız olmadığına birlikte karar verin ve sevgiyle onları yolcu edin.. bunun için de su dan yararlan.. su günlük yaşamının içinde.. bedenini sardığın kıyafetler sudan geçiyor.. bedenine aldığın yiyecekler sudan geçiyor.. ve hergün litre litre su içiyoruz.. suyun dönüştürücü gücüne bedenini görmek isteğin ruhun sevgisini yansıt.. ve sana yardımcı olması için iş birliği yap..
her yanaya baktığında kendini sev.. ve ideal kilona ulaşmanda yardımcı olduğu için şükret ve sık sık aynaya bak..

kısa sürede dilediğin gibi olması dileklerimle..

sevgiler..

_link_ 20-12-2008 12:49 AM

İşte budur!
Sonunda farkedip dile getirmeyen kalmadı. Hatta içlerinden birisi en az 10 kilo vermiş olmalısın dedi. Tartılmadığım için bilemiyorum tabiki ama bundan böyle alacağım ilk kıyafet XL olacak. (hey gidi hey... 3XL olmuyordu üzerime)

İnsan inceldikçe, rahatlıyor, enerji doluyor, güzelleşiyor daha iyisi yaşını göstermeye başlıyor.

3. hedefimi bir deneyeyim dedim. O bayağı küçükmüş bana. Galiba tahmin ettiğimden uzun sürecek ulaşmam. Elim kadar mesafe var kapanması için. Olsun, yılmak yok...

shamanic,
Desteğin ve tavsiyelerin için teşekkürler...

shamanic 20-12-2008 01:20 AM

sevincli

süper haber.. 25889

biz ne yaptık ki tatlım.. sen harikasınn..
başarı senin başarın ne kadar gururlansank az seninle..

http://img116.imageshack.us/img116/8...ores150xu0.gif
sabırsızlıkla bekliyorum güzel haberlerini ark5

sevgiler..

_link_ 21-12-2008 05:56 PM

Eşim'e daha 80'li kilolardayım mutlaka dediğime "Ama çok inceldin. O zaman sen önceden üç rakamlılara geçiş yapmışsın demek ki" dedi.
Fakat 90'ın sonuna dayandığım zamanlar olsa da tıka basa yeyip tartıldığım bir sefer hariç tartıda 100 ve üzerini hiç görmemiştim.
Bu konuşmanın ardından dayanamayıp tartıldım.
Gerçekten 70'li kilolara inmişim ve tam tamına 13 kilo vermişim. Kasım ayın başlangıç sayarsak bir buçuk ayda vermiş oluyorum bu kadar kiloyu.
Subliminal telkinler "kesinlikle" işe yarıyor.

Daha önce birisi bana sadece müzik dinleyerek kilo verebileceğimi iddia etseydi, inanmakta çok zorluk çekerdim. Ama işte bu benim başıma geldi. Tabi dinlediğim sadece müzik değil! Muhteşem bir teknik!

Hayatımın hiç bir döneminde bu kadar rahat kilo vermedim. Her seferinde kendimi tutmam gerekti ve epey zorlandım.

Oysa şimdi tek yapmam gereken vücudumu dinlemek. Açsam yiyorum ve doyunca duruyorum. Bol bol sevdiğim müzikleri ve içine gizlenmiş telkinleri farkına varmadan dinleyerek, bilinçaltıma mesajlar yollayarak yapıyorum bunu.

Çok ama çok mutluyum...

Shamanic,
Esas ben sizi alkışlıyorum. Çok sağolun.

perilice58 21-12-2008 10:25 PM

link tebrikederim senin adına çok sevindim

01nisan 22-12-2008 06:12 PM

Harika sonuçlar almışsın Link, merak ettiğim bir şey var.
Sadece telkinle mi zayıfladın, yoksa diyet, spor yaptın mı ? ya da iradeli olmak, daha az yemek gibi şeylere dikkat ettin mi?
Benim bir yakınımın da kilo problemi var. Bir haftadan beri telkinleri dinliyor ama yediklerine hiç dikkat etmiyor. Böyleleri için sadece telkinin verimli olacağını düşünmüyorum. Açıklamaların yol gösterici olabilir . Sevgiler,

_link_ 26-12-2008 10:26 PM

perilice58, teşekkür ederim canım.

01nisan,
Tatlım doğrusu hiç spor yapmadım. Zaten pek de sevmiyorum. İnsanın eğlenceli bulmadığı şeyleri uzun süre devam ettirebileceğini de sanmıyorum. Öyle zulüm altındaymış gibi de spor yapılmaz ki. Aslında fikir olarak hoşuma giden çeşitleri var. Mesela kickbox gibi. Tabi etrafta bu tip kurslar da olmadığından ben de sakin devam ediyorum hayatıma.

Telkin dinleme sürecinde diyet asla yapmadım ve yapmam da. Diyetten daha fazla şişmanlatan bir şey bilmiyorum. Kilo almak isteyen herkese tavsiyem diyet yapmaları.

Dikkat ettiğim tek bir konu var. Yemek için acıkmayı bekliyorum. Sonra da kendimi dinlemeye başlıyorum. Doyma sinyalini alana kadar yemeye devam ediyorum. Sinyal gelince de anında bırakıyorum. Toksam kesinlikle yemiyorum.

Şunu keşfettim. Eğer bedenimizin açlık tokluk sinyallerini takip edersek bizi asla yarı yolda bırakmıyor.
Örneğin geçen pazar evde çok sevdiğimiz yiyecekler vardı. Tıka basa yedim. Pazartesi günü ise karnım neredeyse hiç acıkmadı ve tüm gün boyunca iki gıdım bir şey yedim, o kadar.

Artı olarak, dondurmayı çok seviyorum. Her gün tatmadan duramam. Ben de Dia'dan Magnum After Dinner aldım. Her gün bir tane. Hiç kendimi kötü hissetmeden yapıyorum bunu.

Gün boyunca, tahıl, sebze, meyve, et, süt gruplarının hiçbirini ihmal etmiyorum. Gayet sağlıklı besleniyorum.

Fakat miktara gelirsek hepsinden çok az tüketiyorum. Yalnız, bu bilinçli bir tercih değil. Bunu tercih eden vücudum. İstediği şeylerden onu mahrum bırakmadığım ve kıtlık psikolojisine girmediğim için yoksunluk hissetmiyorum.
Böylece sonradan yemeğe saldırarak yaklaşmıyorum.
O kadar az yemekle dahi kolayca doyuyorum ve bedenim gereken diğer miktarı stoklardan yakarak incelmeme yardımcı oluyor.

Mesele bundan ibaret. Başka soruların olursa cevaplamaya hazırım.

Neşeli günler herkese...

_link_ 08-01-2009 01:01 AM

Selam herkese,
Kayda değer bir değişiklik olmadıkça pek yazmıyorum. Kendimde gözlemlediğim bir farklılığı buraya not düşmek istedim.

01nisan spor yapıp yapmadığımı sormuş ben de hayır cevabını vermiştim.

Yalnız, birden yatana kadar sürekli ayakta dolandığımı farkettim. Doğal geliştiği için anlayamadım sanırım.

Normalde ben ağır ağır yürürdüm. Her işim ahesteydi.

Şimdi işte bile oturmak bilmiyorum. Evde de aynısı.

Ne bileyim bu spor yerine geçmez heralde ama günlük yürüyüşler yapmayı ciddi ciddi düşünmeye başladım.

Şu aralar kilomda pek bir değişiklik olmuyor. Az stres de yaptım gibi ama takmamaya kararlıyım. -15 de beklemedeyim.

Bu konuda epey yazı okudum. Bunun normal olduğu söyleniyor. Vücut kilo vermeyi bir süre bırakırmış. ( ya da ben tekrar tartılmayı bırakmalıyım)

Şu an bmi endeksim 29. Yani obez sınırının altına düşmeyi başardım. Artık bana "kilolu" diyebilirsiniz. Bir süre avunmak için bu bana yeter.

Tabi bir iki haftaya kadar kilolar gitmeye başlamazsa o zaman ne olurum bilemem. Ne olursa olsun sizi haberdar edeceğim.

Sevgiler tekrar...

hayatimdegisti 08-01-2009 01:07 AM

Kilo verme konusunda site de çok fazla çalışma yapmadık.Ancak bu konu oldukça referans alınan bir konu.Siteye sadece kilo verme amaçlı girebilenler olabiliyor.
Bu nedenle süreci takip etmek açısından size egzersizden keyif alma, kolay kilo verme gibi bazı metinleri ücretsiz olarak isme özel yapmayı düşünüyorum...
Siz de buradan gelişmeleri paylaşırsınız bizler de takip ederiz.
Bu kayıtları hazırlayabilmem için özel mesajla kullanılacak isimi belirtmeniz yeterli olacaktır.

01nisan 08-01-2009 07:25 PM

Merhaba Link,

Senin deneyimlerinden yola çıkarak ablama telkinleri tavsiye ettim, o da kilo vermek için telkinleri dinlemeye başladı, ayrıntılı cavabın için çok teşekkür ederim. Bir çoğumuzun az veya çok kilo problemi var maalesef. Günlüğünü bu nedenle fırsat buldukça zevkle okuyorum. Bende kilo verme telkini ile ilgili küçük bir şey paylaşmak istiyorum. Ben de son altı ayda 2-3 kilo aldım ve spor yapmama rağmen bir türlü veremiyordum. Kilo verme telkinini dinlemeye başladım ve on günde 1.5 kilo verdim. Kilo verme telkini bende hemen etkisini gösterdi. Bundan şu sonucu çıkardım, bilinçaltımda kilo vermekle ilgili bir engel olmadığı için telkinler hemen etkisini gösterdi. Ancak senin gelişimin gerçekten harika.

Sana sağlıklı, formda, sportif günler ..

_link_ 10-01-2009 12:03 AM

hayatimdegisti,
Çok teşekkür ederim. Size bir mesaj gönderdim.

01nisan,
Ablana güvence verebilirsin. Ben tam 5 senedir ne kadar uğraşsam bu işi beceremeyen biri olarak başarabiliyorsam, herkes yapabilir. Tabi pc başında olduğum her an mediaplayerda telkinler çalıyor, mutlaka.
Ayrıca senin başarını da kutlarım. Desteğin için tekrar teşekkürler canım.

Düşünceler 1
..................
İnceldiğimde yani kilo alıp verme ile ilgili düşüncelerden arındığımda gerçek kendimle tanışacağım. Şimdilik içimde bir parça daha kompleks taşıyorum. Maalesef çocukluk, ergenlik dönemlerini kilolu geçiren biri için bu kompleksleri yenmek oldukça zor.
Fakat farkındayım, giderek daha huzurlu ve özgüveni olan birine dönüşüyorum.
..........................................

Düşünceler 2
.................................................. .
Aldığım küçük beden kıyafetleri bir bir çıkarıp, aynada üzerime tutup bakarak hayaller kuruyorum. Sonra tekrar katlayıp gardroba koyarken hayallerimi de kalbime yerleştiriyorum.
Tenime asla değmemiş, üzerine sadece hayallerimin kokusu sinmiş giysilerim...
Sıranın size gelmesine çok az kaldı...
..................................................

_link_ 18-01-2009 07:34 PM

Yaşasın! Diyerek yazıma başlayayım da sizler bunun sevinçli bir haber olduğunu en baştan anlayın.

Anlatayım,

Bu sabah kendimde bi hafiflik hissettim. Buraya yazmamıştım ama baskülümü tekrar ortadan kaldırmıştım. Birden içime güven geldi ve tartıyı o kuytu köşeden çıkarıverdim. (Sonra yine kaldırdım.)

Üzerine hafif bir ürpertiyle bindim. Başımı hemen değil, bir kaç saniye sonra eğdim. Sonuçta 1,5 kilo azaldığımı işte bu iki gözümle gördümmm :)

Kilomun takıldığı zamanlarda telaş yapıp diyet gibi bir saçmalığa başlamadığıma çok memnunum şimdi. Hatta her akşam aşure, bazen de 50 gramlık Sarelle'leri bile çekinmeden yeyiverdim. Yerken de şu fikri iyice tarttım. Bedenim bunu gerçekten istiyor mu?
Ah, evet çok ama çok istiyordu. Ben de hiç gocunmadım, yaptımsa istedim yaptım, tadını çıkara çıkara hemde.

Şimdi ise ödülümü aldım işte. Yine o iştahsız günlere döndüm. Az birşeyle hemen doymaya, tekrar başladım. Kiloların uçarcasına gidiverdiği zamanlar geri geldi.

Oysaki yaklaşık 20 gün hiç bir şey verememiştim. Ama programımdan şaşmadığım için almamıştım da.

Neydi programım? Hatırlayalım...

Telkinler dinlenecek.
Açsak ve istiyorsak yenilecek.
Toksak ve istemiyorsak yenilmeyecek.

Hepi topu sadece 3 cümle.

Herkese sevgiler, saygılar...

_link_ 23-01-2009 10:57 PM

Selamlar,

Haber vereyim dedim. Artık XL giyiyorum :)

Bu sabah, yine bir ilhamla XL bluzumu gardroptan çıkardım. Düğmelerin tümü iliklediğimde, kocaman sırıtarak şükrettim.

Şükürler olsun! M'e kadar daha uzun bir yolum var. S olursa, kendiliğinden olur. Ben öyle birşey beklemiyorum yani. Hayırlısı :)

Hepinize sonsuz teşekkürler...

Belgin ∞ 23-01-2009 11:04 PM

Bundan birkaç ay sonra M ye az kaldı dersen hiç şaşırmam Link' cim.

Harika bir azim örneğisin. Seni kutluyorum. alk78

Sevgiler.

WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:39 PM.