Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Alışkanlıklar ve Bozukluklar ve Bağımlılıklar'dan Kurtulma Klubü > Diğer Alışkanlıklar ile İlgili Cd'ler > Tırnak Yeme

Uyarılar

Tırnak Yeme Tırnak Yeme

Tırnak yeme alışkanlığı

Diğer Alışkanlıklar ile İlgili Cd'ler ve Tırnak Yeme Tırnak yeme alışkanlığı Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Tırnak yeme alışkanlığına çoğunlukla 3-4 yaşlarından önce başlamaz. (Çok ender olarak 5 aylık gibi erken bir dönemde görülebilir). Çocukların %33 de tırnak yeme davranışı görülür. Bu oran erken ergenlik çağına kadar sürer. Ergenlik çağında tırnak yiyen çocukların sayısı %40-45’e yükselir. ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Tırnak Yeme telkin cd indir izle İstanbul Tırnak Yeme nerededir kimdir Tırnak Yeme çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Tırnak Yeme hipnoz Tırnak Yeme olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Tırnak Yeme hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Tırnak Yeme kuantum düşünce kitap haberi

Tırnak yeme alışkanlığı

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09-02-2007, 06:14 PM   #1 (permalink)
Administrators
Atakan Sönmez
 
Üyelik tarihi: May 2006
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 5,723
Tesekkür: 2,852
3,132 Mesajinıza toplam 17,384 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
hayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond repute
Standart Tırnak yeme alışkanlığı

Tırnak yeme alışkanlığına çoğunlukla 3-4 yaşlarından önce başlamaz. (Çok ender olarak 5 aylık gibi erken bir dönemde görülebilir). Çocukların %33 de tırnak yeme davranışı görülür. Bu oran erken ergenlik çağına kadar sürer. Ergenlik çağında tırnak yiyen çocukların sayısı %40-45’e yükselir. Yani ergenlik çağına doğru çocukların hemen hemen yarısı tırnak yeme davranışı gösterir. Bunun nedeni olarak gençlerin çevreden onay görmemeleri olarak değerlendirilir. Ayrıca tırnak yiyen çocukların ailelerinin çoğunda tırnak yiyenlere rastlanmaktadır. Bunun içinde tırnak yemenin bir taklit olduğu ve büyükleri taklit etmek suretiyle öğrenildiği ileri sürülmektedir. Ergenlik çağında sosyal onay görenlerin çoğu bu alışkanlığı terk etmektedir.

Tırnak yemek bazen ayak parmaklarını ısırmakla ve ayak tırnaklarını el parmaklarıyla yakalama ile ilişkili görülmektedir. Ayak parmağı tırnağının yenilmesi ve ısırılması hemen hemen sadece kızlarda görülmektedir.
Tırnak yeme alışkanlığının sebepleri

Bu davranışın altında yatan sebepler parmak emmede olduğu gibi çoğunlukla psikolojik rahatsızlıklardır.

Alışkanlık daha çok baskı altına alınmış heyecanların ilgilendiği durumlarla olup, çocuk bunun arzu edilmeyen bir davranış ve alışkanlık olduğunu anlayınca kökleşmekte olduğu görülmektedir.

Tırnak yeme bir güvensizlik belirtisi olarak kabul edilir. Aile içinde aşırı baskılı ve otoriter bir eğitimin uygulanması, çocuğun sürekli azarlanarak eleştirilmesi, kıskançlık, yeterli ilgi ve sevgi görememe sıkıntı ve gerginlik başlıca nedenlerdir.

Anne babanın yaşantısı da önemli bir etkendir. Anne baba geçimsizlikleri anne babanın sık sık kavga etmesi ailedeki sorunlar çocuklarda tırnak yeme gibi davranışlara neden olur. Bunun yanı sıra anne babanın aşırı kaygılı olması çocuğu aşırı derecede koruyup kollaması ayrıca anne babanın çocuklar arasında ayrım yapması çocuklar arasında kıskançlığa yol açar. Bu da dolaylı şekilde kendini tırnak yeme olarak gösterir.

Tırnak yeme daha önce belirttiğimiz gibi taklit yoluyla da edinilebilen bir davranıştır. Ailede herhangi bir bireyin tırnak yeme davranışı göstermesi doğal olarak çocuğun ilgisini çekecektir. Ayrıca tırnak yeme davranışı olaylara bağlı olarak gelişebilmektedir. Çocuğu tedirgin eden herhangi bir olay veya çevrede onun için hoşnutsuzluk yaratacak herhangi bir durum bu davranışı göstermesine yol açar.

yukarı

Tedavi ve alınabilecek önlemler


En etkili yöntem 3-4 yaşlarına kadar bu alışkanlığın anne baba tarafından görmezlikten gelinmesidir. Daha sonra bu alışkanlık devam ederse;

Çocuğun gerginlik ve uyumsuzluk nedenleri iyice araştırılmalı ve bunlar saptanarak çözüm getirilmeli

Çocuğu azarlamak, korkutmak, ceza vermek gibi zorlayıcı yöntemlerin uygulanması yararlı olmamaktadır. Hatta kimi zaman daha ağır duygusal problemlerin çıkmasına neden olabilir.

Çocukları korku kaygı yaratacak durumlardan uzak tutmak gerekir.

Küçük çocukların kaygı korku verici televizyon filmlerini izlemeleri, kavgalı olaylarda bulunmaları çocuğu heyecanlandıracağı için sakıncalıdır.

Tırnak yiyen çocuklara geceleri yatarken eski hafif eldivenleri giydirmek. Çocuk gece tırnaklarını yemek veya ısırmak istediğinde hatırlatıcı olması bakımından yararlı olabilir.

Parmak ve tırnağa acı fakat zararsız bir sıvı sürülebilir. Bu hem hatırlatıcı ve hem de tırnağını ağzına götürdüğü zaman acı ile birleştiğinde terk etmeye yardımcı olabilir.

Çocukların ilgisi başka yöne çekilebilir. Sinema, televizyon izlerken veya radyo dinlerken onun ağzını çiğneyecek bir şeyle meşgul etmek tırnak yemenin ve ısırmanın yerine gelecek bir etkinlik olabilir.

Çocukları ara sıra başarılarından dolayı ödüllendirme bazı durumlarda yarar sağlayabilir. Ancak bunun kısıtlı ve uygun şekilde kullanılması gerekir. Aksi takdirde çocuk yeni ödüller almak için bunu kullanabilir.

Tırnak derin kesilebilir. Çocuğun kendi tırnak bakımıyla uğraşması da yararlı olabilir. Bunun içinde çocuğa manikür ve pedikür malzemeleri alınabilir.

Son söz ve bir önlem olarak tırnak yemenin ve ısırmanın çok kötü bir alışkanlık olmadığı ve bunu isteyenlerin kolaylıkla terk edebilecekleri çocuklara anlatılmalıdır. Çocuk buna inandırıldığı zaman bu alışkanlıktan vazgeçmek için çaba gösterecektir. Çünkü dış etkenler çocuğun bu alışkanlıktan vazgeçmesine fazla etkili olmamakla bazı hallerde alışkanlığın kökleşmesine ve başkalarını kızdırmak ve huzursuz etmek için bir araç olarak kullanılmasına neden olmaktadır.

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

__________________
http://www.hayatimdegisti.com
Hemen ücretsiz deneme telkinlerini indirmek içinse bu link.Suçluluk ego ve kendine güveni 2 gün dinleyin
https://www.dropbox.com/sh/b6youoq8m...vwFPsoEYa?dl=0
Dinledikten sonra etkiler ile ilgili anketlere bu linkten katilin.
http://www.hayatimdegisti.com/forum/...-anketlerimiz/
hayatimdegisti isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 17-03-2007, 02:40 AM   #2 (permalink)
Paşa Site Kedisi
 
pisimbat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2007
Bulunduğu yer: catland
Mesajlar: 3,019
Tesekkür: 650
976 Mesajinıza toplam 3,858 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
pisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond repute
Standart Tırnak yeme alışkanlığı

Ben hatırlıyorum sağ ayak başparmağımın tırnağını yerdim (koparırdım dişimle) büyüyünce erişemediğimden herhalde bıraktım ama el tırnaklarımı yiyorum arada sırada kendimi engellemek için yüzük taktım dedimki kendime yüzük dikat çeken bir takı birisi yüzüğüme bakerken ellerime de dikkat edecek sonuçta yenmiş tırnaklar hoş olmaz dedim ve çözümü böyle buldum ,ama bazen çaktırmadan yiyorum az da olsa
__________________
asi,hırçın,hür,asabi,küstah
pisimbat isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-06-2007, 11:01 PM   #3 (permalink)
 
Üyelik tarihi: Jun 2007
Mesajlar: 2
Tesekkür: 0
2 Mesajinıza toplam 8 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
linc is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Tırnak yeme alışkanlığı

arkadaşlar artık benim için çok geç çünkü artık işret parmaklarımda mor bandrol'e benzeyen çizgiler oluştu ve zaten hiç tırnağımı kestiğimi hatırlamıyorum dusun
linc isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 19-07-2007, 06:24 PM   #4 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: May 2007
Mesajlar: 85
Tesekkür: 0
23 Mesajinıza toplam 56 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
BeYzA33 is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Tırnak yeme alışkanlığı

Ben tırnaklarımı yiyorum ve bunca senedir tek bir defa uzatabildim tıranklarımı..görüntü ve sağlık açısından çok kötü..umarım kurtulurum....

Teşekkürler...
BeYzA33 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 13-11-2007, 10:26 PM   #5 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Nov 2007
Mesajlar: 21
Tesekkür: 0
6 Mesajinıza toplam 23 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
spawn is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Tırnak yeme alışkanlığı

benimde küçüklüğümden beri böyle bir alışkanlığım vardı sonra kendime kendime söz verdim tabi bi kaç kere sözümü tutamasamda en sonunda azmettim ve başardım
spawn isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 17-02-2008, 06:39 PM   #6 (permalink)
 
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 4
Tesekkür: 0
4 Mesajinıza toplam 9 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
secretarea is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Tırnak yeme alışkanlığı


tek çözüm var telkinleri dinleme başkada zor
secretarea isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-04-2008, 01:54 PM   #7 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Apr 2008
Mesajlar: 72
Tesekkür: 0
30 Mesajinıza toplam 133 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
kürşad is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Tırnak yeme alışkanlığı

bende de aşırı tırnak yeme vardı ama şimdi bu konuyu görünce fark ettim de telkinleri dinlemeye başladığımdan beri tırnak yemiyorum.ben de tırnak yeme sebebi zannediyorum kendimi pek iyi ifade edememmkten kaynaklanıyordu ama şimdi canavar gibiyim maşallah çok şükür
__________________
İNSANA YAKIŞAN EN GÜZEL ELBİSE EDEPTİR.
kürşad isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-07-2008, 01:31 AM   #8 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Jul 2008
Mesajlar: 6
Tesekkür: 0
4 Mesajinıza toplam 12 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
lailaminor is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Tırnak yeme alışkanlığı

Universite ve is hayatimda sadece cok gerilince tirnak yerdim. Daha dogrusu koparirdim. Evlenmeden once esim ellerimi hayrandi cunku gercekten cok guzel ellrim vardi. Simdi parmaklarim aciyinca tirnagimi yedigimi fark ediyorum. Issizlik, cocuk ve nefret ettigim ev isleri yuzunden her bos animda tirnak yiyorum...
Bu siteyi bugun buldum. Umarim tirnak yeme sorunumu halledebilirim. 96
lailaminor isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-03-2009, 05:30 PM   #9 (permalink)
Üsteğmen
 
Siyahça - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Mesajlar: 425
Tesekkür: 590
607 Mesajinıza toplam 3,768 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Siyahça has much to be proud ofSiyahça has much to be proud ofSiyahça has much to be proud ofSiyahça has much to be proud ofSiyahça has much to be proud ofSiyahça has much to be proud ofSiyahça has much to be proud ofSiyahça has much to be proud ofSiyahça has much to be proud ofSiyahça has much to be proud of
Standart

32 yaşındayım, kendimi bildim bileli tırnak yerim..daha ellerim için hiç tırnak makası kullanamadım! 5 yaşıma kadar annemden ayrıydım o dönemde başlamışımdır kesin..bazen farkına varmadan film izlerken çitlek niyetine çitliyorum, bazen de hoşuma gittiği için yiyorum..

ellerim zaten çirkin olduğu için sadece tırnaklarım batmıyor göze.. :)

asıl işin utanç verici yanııııı; ben bir anasınıfı öğretmeniyim!! bırakmayı denedim ama umutsuz kaldığımda hemen yiyorum..onca emek de boşa gidiyor..

çok üzgünüm ama henüz telkinlerden de çok umutlu değilim, bir haftadır ego güçlendirici ve suçluluk attırıcıyı dinliyorum ama hala suçluyum hala çekingenim....
Siyahça isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 26-03-2009, 08:58 PM   #10 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Mesajlar: 64
Tesekkür: 49
64 Mesajinıza toplam 323 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
duygu460 is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Tırnak yeme alışkanlığı

Bendede vardı o sorun ama nasıl oldu bilmiyorum kendi kendine geçti yalnız 10 yaşında falandım.Artık yemiorum.Bide bazı arkadaşlarda tırnak değilce tırnağı çevreleyen deriyi yeme alışkanlığı var :D O da ayrı bişey heralde :D
__________________
Nickime aldanmayın erkeğim ben...
duygu460 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Tırnak yeme alışkanlığı

Diğer Alışkanlıklar ile İlgili Cd'ler ve Tırnak Yeme Tırnak yeme alışkanlığı Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Tırnak yeme alışkanlığına çoğunlukla 3-4 yaşlarından önce başlamaz. (Çok ender olarak 5 aylık gibi erken bir dönemde görülebilir). Çocukların %33 de tırnak yeme davranışı görülür. Bu oran erken ergenlik çağına kadar sürer. Ergenlik çağında tırnak yiyen çocukların sayısı %40-45’e yükselir. ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Tırnak Yeme telkin cd indir izle İstanbul Tırnak Yeme nerededir kimdir Tırnak Yeme çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Tırnak Yeme hipnoz Tırnak Yeme olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Tırnak Yeme hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Tırnak Yeme kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.