YARATICILIK kelimesini doğru kullanıyormuyuz.?

akralist

New member
0
HD RANK
Reaksiyon puanı
0
evet arkadaşlar yaratıcılık kelimesinin eş anlamı yok mu? biz yok tan var etmiyoruz ki. sadece olan bir şeyi gün yüzüne çıkarıyoruz. bu yaratıcılık mı?

yaratıcılık kelimesinin yerine geçebilecek başka bir eşanlamlı kelime olabilir mi diye soruyorsunuz heralde... yaratıcılık yerine "üreticilik" diyebiliriz. yeni birşeyler yeni fikirler yeni eserler üretmek anlamında kullanılabilir.

yaratmak öztürkçede sevmek demektir.. bugünkü tatarca ve başkırtça da meng sengi yaratmang denir.. yani be nseni seviyorum... ayrıca bir kelimenin birden fazla anlamı vardır... yani biz hiçbirimiz yaratmak sözcüğünü kullanırken yoktan var etmek anlamında kullanmıyoruz.. yani üretmek anlamında kullanıyoruz...

PARDON men seni yaratam denir yaratmang değil.... yanlış yazmışım....

Evet, bu pek çoğumuzun takıldığı noktalardan biridir sanıyorum. Zira, yaratmak Allaha mahsustur ve bu kelimeyi insanlar için kullanmak pekte hoş karşılanmamaktadır. Benim olumlama kitabım vardı mesela her okuyuşumda yaratmak kelimesini devamlı oluşturmak kelimesiyle değiştirirdim.y789

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri