Tek Suçlu Beyniniz

Berilce

New member
8
HD RANK
Reaksiyon puanı
0
Tek Suçlu Beyniniz
Yasemin Soysal’ın yazdığı bu kitapta en çok ilgimi çeken konu; alışkanlıklarımızın mesela
Beynimizde kalın nörolojik otoyollar çizmesi, alışkanlık olmamış ya da rutin olarak yapamadığımız hareket ya da durumların beynimizde daha ince yollar çizmesi… Yani eğer ben düzenli spor yapmıyorsam, bunu henüz düzenli yapmayarak alışkanlık haline getirmeyişimle sonuçlanıyor. Eğer ben sigara içmeye, çay içmeye tiryakilik derecesinde düşkünsem, bu alışkanlıklarımın çizdiği yollar daha kalın, dolayısıyla ben sporu diyelim ki birkaç gün yapıp bırakıyorum, bu bende kalıcı olamayacaktır. Yasemin hanım kalıcı olarak yaşamımızda yer alacak değişimler için bunun en az 21 gün yapılmasını şart koşuyor.
Kitapta beynin, salgı bezlerimizin bazı duygular karşısında ürettiği hormon ya da bazı özel salgılara karşı nasıl alıştığımızı, sinirli öfkeli olan insanları başka bir perspektiften değerlendirmemiz gerektiği vurgulanmış…
Ve tüm insani zayıflıklarımız altında yatan gizli gerçek KORKU, tüm istenmeyen davranış ve duyguların ana nedeni, ele alınmış… Edebi açıdan okunması kolay, dili sade yazılmış bir kitap…

olayı çözdüğün de istediğin her şeyin kolayca sana gelmesi gayet mümkün ::) güzel bir paylaşım

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri