Soru:"Böbrek taşı"

Bluesky24

New member
20
HD RANK
Katılım
16 Aralık 2008
Mesajlar
145,988
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
İyi günler.

Sağ böbrek alt uçtasında 7 mm.lik taş nedeniyle 5 seans ESWL oldum.Ancak taş kırılmadı ve ESWL uygulamasına son verilerek endoskopik yöntemle taşın alınması önerisinde bulunuldu.Aradan yaklaşık 2 ay kadar sonra USG kontrollerinde Üretre dilate görünümünde olup ortasında büyüğü 3 mm.çapında olan iki adet taşa ait ekojenite izlendi."[/b] Şeklinde taşla ilgili tanı konulmuştur.Ancak sağ kasığımda zaman zaman hafif ağrılar devam etmektedir.

Mesanedeki söz konusu taşlar için tekrar ESWLmi olmalıyım yoksa bu taşların eiritilmesi/düşürülmesi için başka yöntemler nelerdir? Sağ böbrek alt uçtasında taşın hala mesaneye düşüp düşmediğini öğrenmek için hangi tetkikleri yaptırmalıyım, neler önerirsiniz.

İlginiz için teşekkürler.Saygılar…



Uzm.Dr. Mehmet KALKAN



05. 18:37:49



ultrason ve dırekt urıner sıstem grafısı ıle son durumunuz degerlendırılır, 3 mm ıse dusmesı beklenebılir, aksı halde basket onerılır.



Kaynak: www.saglikdanis.com
 
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst